Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Milyen videókártyát?
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Google Chromecast topic
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
-
PROHARDVER!
A legtöbb kérdésre (igen, talán arra is amit éppen feltenni készülsz) már jó eséllyel megtalálható a válasz valahol a topikban. Mielőtt írnál, lapozz vagy tekerj kicsit visszább, és/vagy használd bátran a keresőt a kérdésed kulcsszavaival!
Új hozzászólás Aktív témák
-
TESCO-Zsömle
titán
-
fatallerror
addikt
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
DemonDani #9651 üzenetére
A Maxwell 2014-re van tervezve. Szerintem akkora lesz Win 9 is, vagy az NV kaphat akkorra egy speckó Win 8-at. Az ARM-os alapok megvannak. Ezt kiadva a fejlesztés nem áll le. Az MS azért gondolkodik tabletben az ARM-os Windowszal, mert másra senkinek sem kell, de az NV mellett azért más ARM-os versenyző is be fog jelentkezni legalább a notebookok piacára, és ilyen igényeket az MS ki tud elégíteni például egy új ARM-os Win 8 verzióval. Az biztos, hogy minden gyártó vágyik erre a piacra, csak a mikor a kérdéses.
-
SzlobiG
félisten
válasz
DemonDani #9541 üzenetére
Persze a kis ram sávszél itt lesz a szűk keresztmetszet valszeg akkor az lesz amire gondolok fullhd-ba alázni fog, de afelett már a másik oldal lesz a nyerő.
(#9542) fatallerror A fogyi engem nem igazán érdekel, annyi hogy legyenek 300W alatt azt kész.
De e szerint igen kevesebbet fog enni a 7970.
-
p87
senior tag
válasz
DemonDani #9503 üzenetére
Ha a link végén átírjátok az utolsó két számot kb- 40-től egészen 80 valameddig mind 680-as képek. Fogyasztás, zaj, egyéb grafikonok.
Ahogy azt sejteni lehetett, guru3d szépen beillesztette a tavaj decemberen készített 11.12-es driveres 7970-es mérések közé a 680 eredményeit.
Nem lenne ilyen rózsás a helyzet jelenlegi driverrel.
De mindenesetre szép.(#9514) adamssss: Itt a válasz a hsz.-emben.
Legelső driverres eredmények közé rakták be. -
-
BeLucZ
addikt
válasz
DemonDani #9321 üzenetére
legyen igazad, azt kívánom
előbb hülyeséget irtam szal gf100,gf110 volt eddig a felső kateggf104 és gf114 a középkateg
(#9323) DemonDani: bár így lenne hogy tapasztalatot szereztek egy középszerű chippel amit jól kipörgettek és akkor a nagyágyut már nagyobb tapasztalattal és megfontoltabban tudják kiadni
-
-
Crytek
nagyúr
válasz
DemonDani #9227 üzenetére
Egyébként valami extrém függőnek kell lenni vagy valami nagyon nyomos érv kell ahhoz hogy valaki ilyen drága hardware-t vegyen.
Én nyomorék pc függö vagyok (net,film.játékok).Ha tehetném napi 24órát gép előtt ülnék,de valahogy mégsem érzek késztetést ,hogy mindenből a legjobbat vegyem.
A pénzt pedig megkeresem rá azzal nem lenne gond!Én úgy vagyok vele ha valami akadozik lejebb veszem a grafikát.Mivel ez a game nem megy sehova 3 év múlva is ott lesz nekem az akkori 40 ezres vga-n meg már maxon fog menni nem veszítek semmit sem!
Így vagyok pl a Crysis 1-el hogy 2007-óta várom a napot amikor végre maxon tudom futtatni normális sebesség mellett!
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
DemonDani #8858 üzenetére
A látottak alapján ugyanolyan szintűek a tervek. Az implementáció különbözik, de az elvi síkon egyezik az AMD és az NV véleménye.
A hagyományos piac az összes résztvevőnek jó, de sok tényező befolyásolja a fejlesztéseket. Most például a változó igények (a pici termékek felé megyünk), és a fizika korlátjai, amik kihatással vannak a skálázhatóságra. A szerver is változás előtt áll. Az NVIDIA-nak nem jó a Xeonok mellé rakni a termékeket, mert korlátozza a képességeket. ARM licencek birtokában van az NV, így a processzor oldaláról is ARM kell az új funkciókhoz. -
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
DemonDani #8855 üzenetére
Mindenki az integrációra fejleszt már. Az az idő elmúlt a VLIW4/5-tel, amikor tényleg erre a piacra fejlesztett VGA-k születtek. Egy VGA-nak nem kell natív C++ támogatás, de a GCN architektúra mégis tudja. Az integráció lett a fejlesztések mozgatórugója. Hasonló szempontok szerint születik meg az NVIDIA megoldása is. [link] - a célokat már ismertették a múlt évi GTC Asia 2011-en. Jobb programozhatóság, több funkció, és erős integrációs vonal. Ez most a fejlesztések általános iránya. Az aktuális VGA-k csak a kezdetei valaminek, amolyan okosított VGA-k, de közben félkarú óriások is. Sajnos sok funkciót csak integrálva lehet kihasználni az architektúrákból, de nyilván arra születtek a fejlesztések, hogy jól lehessen őket integrálni.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
DemonDani #8677 üzenetére
Valóban, de általában ilyenek a technikai demók. Messzemenő következtetést nem lehet levonni belőlük. Olyan szinten értékesek viszont, mint a 3DMarkok és a Unigine benchmarkok ... feltéve, ha kiadják valaha. Ha csak videóig jut el, akkor semmi értékük nincs. Annyit érnek, mint az AMD meg nem jelent Ruby demója. Ledöbbenünk rajta, majd elfelejtjük.
-
p87
senior tag
válasz
DemonDani #8609 üzenetére
Na erre kíváncsi leszek!
Elsőre sikerülne nekik kisebb GPU-val gyorsabb kártyát csinálni a 7970-nél, mikor eddig mindig jóval nagyobb batár GPU-kal tudtak csak az AMD aktuális megoldásai felé kerekedni???
Kétlem, ráadásul memóriában is visszaléptek 256bit-re...(#8610) Abu85:
Nem úgy volt, hogy a shaderek is GPU frekvencián fognak menni? -
válasz
DemonDani #8324 üzenetére
Kár, lassancskán szeretnék egy notit beszerezni, és jó lenne bele egy nem túl sokat fogyasztó, de komolyan teljesítő grafika. AMD vs Nvidia kérdésben semleges vagyok, csak jól szolgálja ki az igényeimet a kari.
sajnos, ahogy elnézem, konkrét 28nm-es termék nemigen várható idén egyik gyártótól sem
, vagy tévedek?
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
DemonDani #8252 üzenetére
Miért kell lemondani a 3D-ről? Nem a 120 Hz miatt lesz 3D-s. Ezt csak azért vezették így be, mert a monitor oldaláról olcsóbb, mint a passzív szemüvegekhez megfelelő kiépítés. Persze az eredmény is rosszabb.
Nem vagy tisztában az IPS működésével, ha a válaszidőt rosszabbnak tekinted, a dinamikus kontraszt és a LED pedig elérhető IPS-nél is, már akinek szüksége van erre. Nekem volt egy Samsung monitorom. Azért cseréltettem LG-re mert nem tudtam kikapcsolni a dinamikus kontrasztot. Nagyon zavaró volt, amikor böngészés közben villogott. Szerencsére ismertem a szervizest, és gyorsba elintéztük a cserét. Ráfizettem ugyan 5 rongyot, de megérte a dinamikus kontraszt kikapcsolásának lehetősége. -
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
DemonDani #8250 üzenetére
Tudjuk milyen az a jóféle TN panel. Ott van 50-60k környékén egy monitor, és az olcsóbb IPS képminőségéhez köze sincs. Valószínűleg, aki 100k-s kártyákban és az ehhez szükséges izmos gépen gondolkodik, mindezt három monitorral, az nem aprót kötegel, hogy meg tudja venni.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
DemonDani #8246 üzenetére
Eleve az, hogy a felhasználók 90% azt sem tudja, hogy mi az Eyefinity kizárja azokat a vásárlókat, akik kevésbé értenek hozzá. Akik viszont értenek hozzá, azok igényesek. Tudják mi a különbség a TN és az IPS panel között, vagyis értik, miért érdemes az utóbbiba ruházni.
Egyébként nem professzionális monitorokról beszélünk. 80-100k-ért kapsz IPS-es monitort.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
DemonDani #8230 üzenetére
A HD 6900-on már van három LVDS, a HD 5000-en viszont még ilyen nem volt. A HD 6000 esetében az zárja ki a Full HD-nél kisebb felbontást, hogy alig lehet kapni olyan nagyméretű monitort, ami ennél kisebb felbontást ad. Lassan a Full HD eléggé alap dolog lesz. Az 1440p lesz az új cél.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
DemonDani #8227 üzenetére
Eyefinity esetében borzalmasan kevés olyan DisplayPortos monitor van, ami Full HD alatt dolgozik. Konkrétan egyről sem tudok.
Különbség van 4-6 ms-os, és 80 ms-os eltérés között. Utóbbi esetben átlag 16-szor nagyobb a kép késése. Ezt azért az ember észreveszi.
(#8228) gbors: Driverből kezelhető, hogy a kiszámított kép mikor kerüljön a frame bufferbe. Erre nagyon hatékony megoldások vannak. Az AFR-nél ez megoldott dolog.
Sajna sokkal jobban eszi a post process az ALU-t. És ez csak rosszabb lesz, vannak már SSDO algoritmusok is, ami ugyanaz, mint az SSAO csak az árnyalás színe függ a környező textúrák színétől.
Most hogy van DirectCompute el lehet játszani a számítási kapacitással. Láthatóan oda is vannak érte a fejlesztők.
-
-
smkb
őstag
válasz
DemonDani #8120 üzenetére
Igen, sokkal nagyobb átrendeződés lesz itt, mint sokan gondolnák. Az egyik legnagyobb vesztes az MS lesz. A mobiltelefonoknál későn lépett, Google ott bedarálja. A Honeycombot bemutató video alapján meg mondhatom, hogy a Google elindult egy olyan irányba aminek max 1 éven belül egy asztali arm alapú oprendszer lesz a vége. Az NV az ARM-mal együttműködve készíti az új ARM alapú brutális HPC és asztali PC szegmensbe készülő prociját. A Google a Honeycombnak kétmagos Cortex A9 procit jelölt meg minimumkövetelménynek (korábban is ment a pletyó hogy Tegra 2-re optimalizálják) és 1280*720-as felbontást, azaz komoly rendszert akarnak komoly vassal. Bárki aki idén Honeycombbal megjelenő tabletet akar piacra dobni, így csak kizárólag az NV-től tud venni ennek megfelelő SoC-ot. CES-en bejelentett új mobil eszközökben, ha nem Tegra 2 van az már ritkaság. Ennek eredményeként az NV részvények hatalmasatt ugrottak a tegnap nap és a hét folyamán. Vagyis körvonalazódik egy ARM + NV + Google együtmműködés (nyilván a Honeycombba az NV szoftverrészlegről is besegítenek, megvan a kellő szakértelem, és keményen be fognak segíteni egy asztalibb irányú Google oprendszerbe is), amiben ráadásul az oprendszer ingyenes. Az x86 alapú gyártók is kezdhetnek izgulni de főleg az MS. Az MS bevétele elég jelentős részét teszi ki a 25-80.000 ftért árult oprendszere és x86 alapú drága alkalmazásai. Na most, ha ARM-ra akar jönni a Win 8 (már pedig egyszerűen muszáj, ha nem akarja bebukni teljesen az ARM szegmenst, ami nő mint a gomba) ez nem fog menni egy ingyenes Google rendszer ellen a drága Win 8-al, rádásul mire az MS debütál, addigra a Google ledarálja az egész szegmenst. Jövőre már a négymagos Cortex A15 alapú pocik fognak csöpögni (NV is bejelentette, hogy készülnek rá).... nagyon nagy változás lesz itt egy két éven belül. Az x86-os netbook és culv szegmens valószínűleg leépül. Google idén nagyon nagyot fog lépni előre az oprendszerek piacán. Mindenkinek fel van adva a lecke. NV meg sz@rosra keresi magát idén.
Vagyis úgy néz ki, kialakult egy ARM + NV (valamint mindenki aki ARM liszenszet vásárol) + Google összefonódás az x86 + MS felállással szemben.
-
rumkola
nagyúr
válasz
DemonDani #8042 üzenetére
mellesleg alapórajeles teszt engem rothadtul nem érdekel, így visszagondolva a tnt1 óta nem használtam alapon sem cpu-t sem vga-t
a kevesebb csudának köszönhetően biztosan jobb lesz tuningban mint a sima 768-as, és máris egál van, viszont több a ram és a nagyobb a memsávszélaz is tény, hogy egy fillérrel nem ér többet mint a 768-as
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
DemonDani #7727 üzenetére
A 64 TMU a hírem után tényleg kérdéses volt.
(#7728) gbors: A mai architektúrák dizájnja nagyban befolyásolja az órajelet. Ebből a szempontból nem lehet már clock-to-clock összehasonlítást csinálni, mert kérdés, hogy mi legyen az NV-n a 850 MHz a shader vagy a core.
A GF104 Achilles-sarka a memóriavezérlő, ami nem képes 3,8 GHz fölött működni. Úgy néz ki, hogy a next gennél sikerülhet a 4-4,2 GHz, ami nem sok, de lesz memóriabusz bővítés, így lesz értelme az extra magok bekapcsolásának. A GF104 esetében ennek nem sok haszna lett volna, mert a HD 5870 semmilyen szempontból nem lett volna meg. Még gyári agyontuninggal is képtelenek fogni. Már rég elverték volna, ha erre lehetőség lenne, de nincs.A Bart az a GF104-hez igazított megoldás. A GF114 ellen Cayman LE-t érdemes bevetni, mert a lapkaméret megegyezik, így simán verhető. Esetleg egy HD 6890-es Barts, de ez nem valószínű. Túl nagy lenne a tumultus az árazásban.
-
fsb1000
nagyúr
-
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
MIELŐTT LINKELNÉL VAGY KÉRDEZNÉL, MINDIG OLVASS KICSIT VISSZA!!
A topik témája:
Az NVIDIA éppen érkező, vagy jövőbeni új grafikus processzorainak kivesézése, lehetőleg minél inkább szakmai keretek között maradva. Architektúra, esélylatolgatás, érdekességek, spekulációk, stb.
- Windows 11
- Assassin’s Creed Shadows teszt
- Minden a BlackBerry telefonokról és rendszerről
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Netflix
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Háború Izraelben
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Sapphire Nitro+ RX 6800 XT 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ZOTAC TRINITY OC RTX 3090 24GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- EVGA GeForce GTX 1080 SC GAMING
- Új - VGA támasztékok, több méretben, fém verzió
- Csere-Beszámítás! XFX Quicksilver Magnetic Air RX 9070 XT 16GB GDDR6 Videokártya!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H510M i5 10400F 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Apple iPhone 11 Pro Max 64GB Zöld / normál állapotban / 100%-os akkumulátorral / 12 hónap jótállás
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPad Mini 16GB / normál állapotban / 12 hónap jótállással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest