Hirdetés
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- 4 billió dollárt ér a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-cégek
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
A legtöbb kérdésre (igen, talán arra is amit éppen feltenni készülsz) már jó eséllyel megtalálható a válasz valahol a topikban. Mielőtt írnál, lapozz vagy tekerj kicsit visszább, és/vagy használd bátran a keresőt a kérdésed kulcsszavaival!
Új hozzászólás Aktív témák
-
fsb1000
nagyúr
válasz
PepeG2530 #5882 üzenetére
PepeG2530: A várható árazásról tudsz infót adni?
Az jó becslés, hogy a GTX480 április közepén br. 130-140K között lesz a legolcsóbb magyar webshoppokban?
(vagyis a netto nagykerár 100-110K?)Bácsis "cikkébben" mégis volt egy hasznos info (köszönet érte) 2D-ben szinte hangtalan volt a kártya. Ez fontos szempont lehet.
-
zoltanz
nagyúr
Lassan meg lehet nyitni a GTX480 -470 totyikot vagy hiv bejelentés után ildomos?
-
DemonDani
addikt
válasz
biggamer #5893 üzenetére
Ha ezek igazak akkor én nagyon gyorsan fogom a tenyereimet egymáshoz csapni, ami magas frekvenciás hangok kibocsájtásával üdvözítené a Fermi nevű architektúrát.
Lehetne jobb, persze.
De ha figyelembe veszük, hogy sajnos ennyi idő alatt sem készült el a chip igazából, akkor sztem ez teljesen kielégítő eredmény lenne. Ez túl jó hogy igaz legyen.(#5894) fsb1000
egész pontosan az átlag 19,8% az 5870re... Nem sok game (az első kisebb táblázat alapján)
70,7% pedig az SLI skálázódása ami, ilyen teljesítmény mellett, elég jó lenne megint csak...De pont ezekért gondolom, hogy [link]
-
fsb1000
nagyúr
válasz
DemonDani #5891 üzenetére
Az összes adatot nézve a linken, nem lenne rossz.
Kb. 10%-ot ráver a HD5870-re és nem sokkal marad le a GTX295-től.Ha tényleg igy menne, akkor azért már nem lenne olyan vészes az árazása / melegedése.
Legalábbis egy potenciális vásárló más "lélektani" állapotba kerülne. -
fsb1000
nagyúr
válasz
Gorneck #5879 üzenetére
Nem kell megsértődjél.... elsősorban nem neked szólt, ha nem barkács-bácsis-cikkírónak.
Te nem kreáltál a semmiből ciket.Igen, minden infóért hálásnak lehet lenni ebben a topikban, de azért az hogy XY táppal leállt 1 perc után a GTX480 meg jó meleget fúj, azért csak csekély hálát tudok kiprésélni mafamból.
-
DemonDani
addikt
-
citrom904
tag
Már csak néhányat kell aludni és minden kiderül!!
-
PepeG2530
csendes tag
válasz
subaruwrc #5883 üzenetére
Anno, amikor az 5970 jött, ott kitudtam könyörögni még1et, hogy kell a CF teszthez.
Más kérdés, h abból meg azóta 4 van, mivel küldtek a rewörkölt kariból is.Ebből, nem rég még azt mondták, h jön még 1, amin már a végleges vBIOS van, de tegnap már csak annyit rebesgettek, h. elküldik a biost levélben
-
subaruwrc
félisten
felajánlom a tápomat gtx 480 sli tesztre, ha már úgyis 2-van ph-n
de csak akkor ha láthatom a dögöket -
Gorneck
legenda
válasz
proci985 #5875 üzenetére
Hehehe...bacsis pontatlan volt...mert az ugyan nem FSP táp volt...majd ma délután jól le is bszom...
Nem, mi azé kaptuk, hogy megrendelés esetén családokba teszteljük...
fsb1000: Azért mert az Acernél dolgozik az illető vagyis én és jobb tápot összevadászni nem egyszerű...pusztán csak ezé...egyébként kisebb táppal simán elment az 5970. Arról nem is beszélve, hogy azt is illene értékelni, hogy bárki konkrétumot közöl nem még átmenni 3 kívánságba. Jó tesztvárogatást...
-
fsb1000
nagyúr
válasz
proci985 #5875 üzenetére
jaj...
akinek van lehetősége ilyen VGA-t kipróbálni "premier" elött az miért nem olyan táppal próbálkozik ami 1 db ágon adja le a 12V-ot... (min. 40A)Nem lehet igaz, hogy a PH!-n képtelenség összedobni egy combosabb tesztkonfigot.
Ha kell adok TX650-et meg egy 5870-et is, csak ne minden probálkozás 1 perces haláltusával legyen egyenlő.
Szánalmas... vagy a közkézen forgó GTX480 hibás... fenetudja.Bocs.
(az ajánlat péntekig szól, mert utána már más tesztjét is "élvezhetjük" a neten) -
törölt tag
A geforce lesz 500 dollár, a legerősebb Teslát meg 4000-t vesztegetik. Nyolcszoros az ára, akkor a haszon szerinted mennyivel nagyobb?
Hogy ki használja? Fizikusok, vegyészek, tőzsdei elemzők, bárki, aki jól párhuzamosítható számításokat végez. És megveszik (mindhárom kategóriára ismerek példát), mert hatalmas pénzeket spórolnak, mintha ugyan azt a teljesítményt hagyományos szerverben vennék. És a piac csak nőni fog, ahogy egyre jobbak a kártyák, a cuda, és egyre több programozó ért hozzá.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
Gorneck #5863 üzenetére
pár órás eltéréssel volt egy második Fermis tesztrendszer itt a ph!n, szintén egy i7 750essel bacsiséknál logout link, ugyanezzel a problémával. szintén 500Wos táppal, csak az egy FSP volt. azt hittem ugyanarról a tesztről van szó (emiatt is mondtam, hogy a Tied már valószínűleg elég lenne, nem amiatt, hogy dobd be kvalifikálni a levesbe... már csak az kéne).
ha kvalifikációra nézitek az más, tesztrendszernek hittem a dolgot, erre is jött a drukkolás, hogy szépen össze sikerüljön hozni.
ettől függetlenül ha lesznek fejlemények a kártyával, azért kíváncsi vagyok.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Nem tudok semmi az új suxmarkról, de nem várok tőle sokat ... a benchmarkok régóta nem jók semmire. Nem képesek a játékok eredményét visszaadni.
A Vantage eléggé el lett baszarintva. Az erőforrásigény nagy, a modellek részletessége meg a Half-Life első részével vetekszik. Talán a csajra figyeltek jobban oda.
-
-
tome.jr
addikt
Igaz lehet az összesen 15k mennyiség? Akármennyire is gyenge és drága lesz a Fermi ezt a darabszámot az első nap el tudják majd adni.
Sőt ezt a tételt az OEM-ek is felszippantanák seperc alatt.
-
theniel
aktív tag
Amikor bejöttek az első kétmagos intel CPU-k mindenki szídta őket és arról volt szó, hogy sokkal lassabb és nem érdemes rá váltani. Játékokban meg pont rossz.
Lehet, hogy a fermivel ugyanez lesz? Kijön, szídják, fejlesztik , írnak rá játékot és mindenki örül.Vagy csak írnak rá játékot és ha az a játék tetszik meg ami csak a fermivel megy majd, akkor kénytelen lesz megvenni a júzer.
-
Crytek
nagyúr
Elég szomorú hogy ilyen gyenge lett az új Geforce.
Akkor már inkább 2GB-os 5870 csak nem tudom mikortól lesz kapható! -
RI/OS
addikt
De még mindig ott tartunk, hogy ha 500 dollár a kártya, akkor jó vétel lehet, ha viszont 500 euró, akkor kuka...
-
Gorneck
legenda
-
Robi BALBOA
őstag
Na kipróbáltam ezt a 2.0-ás Heavent, hát sikerült elérnem az 1fps-t!
(1920*1080 16xAF 8AA Wireframe, tesszelálási opciók mind maxon, és miden más maxon)
Wirefram nélkül a legdurvább (megzuhanás) a 3fps volt. Amúgy ha normálon van a tesszelálás akkor olyan mint az 1.0 (sebességre), Extrémen pedig a fele a sebesség. -
zuchy
őstag
-
fsb1000
nagyúr
Ezzel a hozzászólásoddal (is) egyetértek!
Talán pár fokot lehetne még sporolni a magokon a PCB hűtésével. Pl egy bordázott (ventizett backplate-val), de szerintem ilyesmit egyik gyártó sem kockáztat mag 1 slot méretben.GTX285 ás HD5870-nél is sikerült hátoldali hűtéssel terhelés alatt 2-3 fokot nyerni.
Barkács módszerrel.. egy korrekt megoldás többet hozhatna GTX480-nál, de szerintem értelmetlen költségnövelés lnene.... a tervezők nyilván szoros határértékek mentén tervezték meg azt a hűtési rendszert, hiába aggódunk a hőfokok miatt,.Azért én megelelőgezném, hogy 10% tuningot még elbir jelentős zajnövekedéssel.
(ha nem, akkor gyári órajelen is 100% körül kéne járatni a hűtést azt pedig kétlem) -
-
Bluegene
addikt
hááát a 4850-nél jelentősen gyengébb a 8800GT
főleg olyan játékoknál ami megizzasztja a VGA-t és ki van hajtva(Full HD-ban, vagy crysisnál ill metronál)
a 4850-est inkább a 8800GTX/Ultra vagy a 9800GTX+ -hoz érdemes hasonlítani
mondjuk abban egyetértek, hogy a sok konzol átiratnál úgyse érezni a különbséget
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
Gorneck #5795 üzenetére
arra ügyeljetek, hogy 40fok fölött az FSP nem tudja leadni a névleges teljesítményét (nem szeretik a meleget).
az i750es tdpje 95W (a gyakorlatban gondolom ez is kevesebb), a p55é (másnéven az ICH10R) 4.5W, a memóriák pár W és elvileg az 5Vről esznek, a vinyó kvázi elhanyagolható. ez összesen 400-420W, annyit le kell tudnia adnia (18+18At tud stabilan, peakje magasabb). szóval emiatt furcsálom a dolgot
azért ha lehet, vigyetek másik tápot (az M600asod biztos elég lenne már). ha meg fennáll a probléma, akkor én melléraknék két 120as ventit a kártyának, hátha alapon
egyébként meg szorítok
-
Qru
MODERÁTOR
Lekéstem a mod időt...
Megtudná nekem mondani vki pontosan hány cm hosszúak ezek az új karik? Félek rövid hozzá a házam.
GTX280/9800GX2-nél hosszabbak?
-
Corsa1
tag
"2900-nak esélye nem volt, 3870-nek se, csak az X2-nek. Sőt egy régi 8800-as kártya még ott van a 4850 szintjén."
ebben hol van hogy ultráról van szó? nem látom bocsi.
-
Kirtam
tag
és mennyibe került anno egy 8800 ultra és mennyibe egy 4850? Ez a nagy különbség.
A 8800 ultrának 830+ $ volt a kezdő ára. Én meg Megjelenés után nemsokkal vettem a 4850-esemet 50K-ért -
Daczy
aktív tag
most úgy őszintén, ez a fermi ez mi?
-
zuchy
őstag
Tesla, Quadro... Szerintem az eléggé létezik.
Sokkal nagyobb a haszon az eladott kártyákon. Persze kevesebbet is adnak el. Nv már régen nem a gamerek miatt fejleszt. Fenntartják amíg lehet, megvesznek pár játékot, beleraknak CUDA-s effetketek és vagy a PhysX-t. Ugye ez GPGPU. Az Ati GPU-t gyárt, na az elsődlegesen csak a gamereknek van.
Ez nem, a Ferminek ez csak másodlagos. -
danati
senior tag
Lehet utálni az Nv-t de azt se felejtsd el hogy mennyi ideig tartott megfogni az ATI-nak a 8800-as sorozatot.
2900-nak esélye nem volt, 3870-nek se, csak az X2-nek. Sőt egy régi 8800-as kártya még ott van a 4850 szintjén.
Egyszer egyik gyártónak megy jobban egyszer a másiknak. Nem tudom megérteni hogy mire jó ez a fanboyság...(#5818) priti: Sokkal több pénz folyik be az NV-nek a quadro, tesla kártyákból mint a pc-s kártyákból. Nem a pc az elsődleges piac nekik.
-
zuchy
őstag
-
priti
addikt
Hallgasd egy fél órát a ventijét, aztán majd megkérdezlek
Egyébként tetszik, nem tetszik ezeket a VGA-kat a játékok adják el túlnyomórészt. Ezzel a VGA-val mi vásárlók nagyon nem jártunk jól. Simán el tudom képzelni, hogy nem hogy 5890 nem jön, de még az 5870 árát is megemelik, nem sok maradt ebből a Fermiből sajna.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
A Dirt 2 mérésekkel baj volt. Tegnap már kiderült, hogy nem vált fel a driver DX11-be. Valószínűleg valami driver probléma, remélhetőleg egy új driverrel javítják. A Far Cry 2 mérések valósak ... elvileg. AA nélkül jól teljesít a kártya. AA-val valamiért bezuhan. Valószínűleg DX10.1-ben fut a a motor, ami a Far Cry 2 esetében problémás, mert el van rontva a kód, megkapja ugyanaz a büntetést, mint az AMD DX10.1 alatt.
A Fermin a pure tessellation alatt a domain shader feldolgozás megy nagyon jól, erre helyezik a hangsúlyt az NV-nél. Ahol baj van az a textúrázás, abban eléggé gyenge. Az AA resolve sem a leggyorsabb. Compute alatt programfüggő a dolog.
-
priti
addikt
válasz
rumkola #5792 üzenetére
Azt eddig is tudni lehetett, hogy DX10-ben gyorsabb tud lenni, mint az 5870, az meg hogy Dirt-ben 1,9 FPS-el tudott többet minimum dx11-ben kb. beleférhet úgymond mérési hibába is. Éppen lefutott egy szervíz a háttérben.
Áhh, szégyen, ez a kártya egy szégyen, ekkora dög GPU-val ennyire keveset mutatni... hát ez dx11-ben tök ugyanaz, mint az 5870, pfff, legalább egy 20%-ot rá kéne vernie minimum, hogy egyáltalán legyen miről beszélni. Ez mi ez? pff
(#5799) Henkei
Nem, dx10-ben van benne kajdi, erről beszéltek az elejétől kezdve, hogy egy dx10-es izomkártyával jönnek, csak akkor még az volt a duma, hogy a dx11-re egyáltalán nincs szükség. Kiváncsi vagyok melyik nagy név fogja a játékok közül kihagyni a dx11-et a graf menüből a jövőben...
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
MIELŐTT LINKELNÉL VAGY KÉRDEZNÉL, MINDIG OLVASS KICSIT VISSZA!!
A topik témája:
Az NVIDIA éppen érkező, vagy jövőbeni új grafikus processzorainak kivesézése, lehetőleg minél inkább szakmai keretek között maradva. Architektúra, esélylatolgatás, érdekességek, spekulációk, stb.
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Gyúrósok ide!
- Kerékpárosok, bringások ide!
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Battlefield 6 - Bemutatkozik a többjátékos mód
- CASIO órák kedvelők topicja!
- Formula-1
- Milyen monitort vegyek?
- Kés topik
- További aktív témák...
- Game Pass Ultimate előfizetés azonnal, élettartam garanciával, problémamentesen! Immáron 8 éve!
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U7310 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Samsung Galaxy A9 2018 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telenor 5G Indoor WiFi Router (FA7550) + töltő
- 150db - 24600Ft/szett - DELL Universal Dock D6000 docking station (452-BCYH) (DisplayLink)
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest