Hirdetés
- 11 az 1-ben Thunderbolt 4 dokkolót készített az Apricorn
- CUDIMM DDR5 memóriák jönnek nyáron a v-color műhelyéből
- Megszorongathatja a nyugaton elterjedt konkurenciáját az UNIS villámgyors SSD-je
- A letisztult belsőt szereti a GameMax E-ATX-es miditornya
- Boncasztalon a Keychron K3 Max és Q10 Max billentyűzete
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Projektor topic
- ASUS ROG Ally
- NVIDIA GeForce RTX 3060 Ti / 3070 / 3070 Ti (GA104)
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Milyen TV-t vegyek?
- Megkövetel egy ajánlott árazású modellt az érkező GeForce-okból az NVIDIA
- Apple asztali gépek
- TCL LCD és LED TV-k
-
PROHARDVER!
A legtöbb kérdésre (igen, talán arra is amit éppen feltenni készülsz) már jó eséllyel megtalálható a válasz valahol a topikban. Mielőtt írnál, lapozz vagy tekerj kicsit visszább, és/vagy használd bátran a keresőt a kérdésed kulcsszavaival!
Új hozzászólás Aktív témák
-
tome.jr
addikt
válasz
ricshard444 #11693 üzenetére
Ez nem szeretet kérdése. Nem 100%-os megoldás a multi gpu, tehát nem jelent igazi alternatívát egy bika 1 gpu-s kártya ellen.
-
tome.jr
addikt
válasz
Firestormhun #11670 üzenetére
Szép, azt hozza amiről szó volt, átlagban 10 %-kal marad el a 690-től. Full Hd-ban lehet még közelebb is lesz.
-
tome.jr
addikt
válasz
KillerKollar #11390 üzenetére
Ebben az árszegmensben az anyagi bukás nem szempont. Hidd el sokan cserélnék a 690-et, 670/680 SLi-t Titanra. Multi gpu-val mindig van valami szívás.
-
tome.jr
addikt
válasz
KillerKollar #11363 üzenetére
Ezt az árkategóriát ne szűkítsd le csak a 690-re. Ide jön még az is aki 670 vagy 680 SLi-t épített. Az már világviszonylatban nem kis szám. Most ugyanezt a teljesítményt megkapnák 1 gpu-val ami nagyon nagy fegyvertény lenne, ráadásul ha az nv egyedi névvel látná el a terméket, kvázi presztizs kategóriát csinálna belőle, úgy már elég sokan rárepülnének.
-
tome.jr
addikt
-
tome.jr
addikt
válasz
pszichiater #7394 üzenetére
Nagy UP az SLI-nek
Azonnali tesztet kérünk.
-
tome.jr
addikt
Hát ez lófasz, ahhoz képest, hogy mennyi lesz az ára
De nagyblama ez a fermi....alig gyorsabb, mint a radeon
Igen, ez így elég takony egyenlőre
Szóval nekem is a leghamarabb, mikor esetleg váltok, az akkor lesz, mikor kijön a javított változat
De komolyan szánalmas, hogy egy ilyen összetákolt fost kiadnak
Eddig élharcosa voltál a fika özönnek. Most mi történt, hogy mégis ilyen takony fost akarsz 100k-ért venni?
-
tome.jr
addikt
válasz
fsb1000 #7004 üzenetére
Nem Furmark-ot nézek, játékok alatt van dadogás.
GTX 295, 9800 GX2, GTX 280, GTS 250. A legdurvább a GX2-vel volt az i3 alatt Crysis-ban és GTX 280-nal i7-ben GRID alatt.
Mondjuk esetleg az is okozhatja hogy cserélgetve vannak a kártyák a rendszerben. Lehet ezt nem tolerálja.
5770-nél BC2 alatt a VGA tuning miatt volt a rángatózás. Ahogy visszább vettem az órajeleket kisimult a játék.
-
tome.jr
addikt
Nekem az a véleményem hogy ezt a mikró akadást nem a VGA okozza, hanem a rendszer valami másik eleme, esetleg driver, oprendszer összeakadás, mivel mindkét gyártótól van kártyám és mindkettőnél előjön. Sőt ami most van nálam 6 db VGA, mindegyik ezt produkálja. Ebből 4 nv és 2 ATI.
A HT ki/bekapcs némileg orvosolta a hibát.
-
tome.jr
addikt
válasz
tome.jr #6956 üzenetére
Visszakapcsoltam a HT-t mert Borderlands alatt a 2 db fizikai mag mellett felére esett vissza az fps szám.
Visszakapcsolás után Crysis gameplay tükörsima maradt a HT ellenére. Viszont a min. fps visszaesett megint a korábbi szintre.
Úgy látszik a HT kikapcs, bekapcs is megoldja a problémát.
-
tome.jr
addikt
válasz
ADAM1337 #6947 üzenetére
Kikapcsoltam az i3-ban a HT-t.
Crysis alatt megszűnt az akadás és nőtt a min. fps.
Far Cry 2 is simábban megy, de ott még mindig akadozik és itt kb annyival csökkent a min. fps mint amennyivel nőtt Crysis-ban. Ez számszerűleg 5. Az átlag és a max fps mindkét játékban változatlan maradt.
-
tome.jr
addikt
válasz
fsb1000 #6934 üzenetére
Az i7-es rendszerben a GTX 280 akadt mint állat GRID alatt. Áttettem az i3 konfigba, ott meg szinte nem is lehet észlelni. Nagyon minimális még mindig van benne azért. Viszont Crysis alatt meg az i3-nál is baromira akad.
Az 5770-nel meg a GTS 250-nel is ugyanez a szitu. Szóval nem kivétel ez alól a kisebb VGA sem.
-
tome.jr
addikt
-
-
tome.jr
addikt
Mindenki tudja hogy nálad minden ATI kártya faszán megy, sehol semmi probléma. Azért másnál még előfordulhat és nem feltétlenül júzer error miatt.
Nálam is van ez az akadás. És mint írtam nem csak ATI kártyán hanem nv-nél ugyanúgy. De ha visszaolvasol akkor itt is többen jelezték, hogy találkoztak már a jelenséggel. Nem hinném hogy az vezérelne itt bárkit is hogy urban legend-et gyártson. Létező problémáról beszélünk.
-
tome.jr
addikt
válasz
azoli09 #6644 üzenetére
Nem mondtam egy szóval sem hogy ez az összeg kevés lenne. Arról volt szó, hogy aki GTX 480-at vesz az valószínű megengedheti magának hogy vegyen hozzá 23-ért egy tápot.Vagy ezt te másképp gondolod?
Egyébként meg nyugodtan nézz be 5870 vagy 5970 topicba és ott is kérdőre vonhatod a kártya tulajdonosokat, hogy miből telt nekik rá. Vannak egy páran.
Árgépen meg amúgy 23k a Corsair TX650.
-
tome.jr
addikt
válasz
Oliverda #6628 üzenetére
Aki GTX 480-at vesz annak nem lesz tétel 23k-ért tápot venni hozzá.
Egyébként meg túl van dimenzionálva ez a fogyasztás dolog. Szerintem simán elég lesz neki akár egy 425 wattos Enermax táp is. Tesztekben kevesebbet eszik mint a GTX 295. Nekem az említett Enermax 425-ös táp lazán viszi a GTX 295 egy 4200 Mhz-en járatott core i3 rendszerrel.
nkmedve: pl a multi GPU miatt, mint ahogyan azt már fentebb kitárgyaltuk.
-
tome.jr
addikt
Valaki nyissa már meg a GTX 470/480 topicot.
-
tome.jr
addikt
válasz
citrom904 #6531 üzenetére
Akik 100k fölötti VGA-t vesznek azok alapból sz@rnak a fogyasztásra. Aki spórolni akar az vesz egy középkategóriás jó ár/teljesítményű VGA-t és nem a 100k fölötti szegmensben nézelődik.
Egyébként meg 100 watt többletfogyasztás óránként kb 4,- Ft többletköltséget okoz.
-
tome.jr
addikt
Fermi teszt a Gamepodon:
Nem értem Abu miért nem tüsténkedik úgy mint az 5870/5970 bejelentéskor? PH-n semmi hír
front3r: Core i7-et alacsony fogyasztással nem, legfeljebb ahogy írod is alacsonyabb fogyasztással lehet használni. TDP 130 wattos cuccról beszélünk.
-
tome.jr
addikt
válasz
Gaboman #6499 üzenetére
10.3 mellett is leveri az 5870-et.
Nem neked:
Amúgy meg elég súlytalan egy nv topikban az ATI megmondóemberek és az önigazolást kereső 5870 tulajok által kijelenteni hogy nem érdemes megvenni a kártyát. Az itt forumozók többsége úgyis venni fog GTX 470-et GTX 480-at. Csak arra vártak, hogy megjelenjen a kártya és gyorsabb legyen mint a rivális egymagos megoldása. Szóval kár a gőzért.
Meg az is vicces hogy pont core i7 tulajok kampányolnak a magas fogyasztás miatt
-
tome.jr
addikt
Valóban vicces az a 300-500k mennyiségű júzer aki megvette pc-re az MW2-t és még a kb ugyanennyi vagy a többszöröse aki "letöltötte". Nyilván majd ha ők megnézik a teszteket szintén jót fognak derülni azon, hogy a kedvenc játékukat nv kártyán tudják magasab fps-sel futtatni.
Oliverda 6437#: Ezek a szakállas viccek már egy ideje nagyon unalmasak. De mindig van aki elsüti őket. Paks, Sparkle és társai. Legyetek már egy kicsit kreatívabbak.
-
tome.jr
addikt
-
tome.jr
addikt
-
tome.jr
addikt
Mint ahogy az anno az 5870 megjelenése kapcsán is elhangzott, úgy a GTX 480 esetén is igaz lesz, hogy az újabb driverektől jelentős sebességnövekedést lehet majd várni.
-
tome.jr
addikt
Dirt2-ben befogja az 5970-et
Fogyasztása viszont az egekben
-
tome.jr
addikt
Igaz lehet az összesen 15k mennyiség? Akármennyire is gyenge és drága lesz a Fermi ezt a darabszámot az első nap el tudják majd adni.
Sőt ezt a tételt az OEM-ek is felszippantanák seperc alatt.
-
tome.jr
addikt
Ha ez igaz akkor a kártya erős bukta lesz. Én továbbra is várom azért a részletes teszteket.
A háromszoros fogyasztás az kb GTX 295-nek felel meg. Az nem olyan vészes, persze ha ehhez kb az 5870 teljesítménye párosul akkor felejtős.
rumkola: Egyet szerintem én is veszek "hiszem ha látom" alapon.
-
tome.jr
addikt
Lehet az első széria a Fermiből annyira rossz lesz, hogy már csak kuriózumként is veszek egyet belőle.
Párszor már temették a Fermit aztán mindig jöttek olyan hírek amik rácáfoltak a pletykákra. Most már tényleg nagyon érdekelnek az első tesztek.
-
-
tome.jr
addikt
válasz
HW Junkie #4412 üzenetére
a Fermi nem lesz egy tuning király tehát lehet maradni a gyári órajeleknél. Akkor meg aztán nagyon meg fogja érni.
Miért kellene hogy tuning király legyen?
Nem hiszem hogy ez bárkinek lényeges szempont lenne a vásárlásnál.
Elég lesz alapórajelen is a nyers erő.
Legalább kihoztak volna egy PhysX-es csodát rögtön a kártya megjelenésével egy időben ami iszonyat brutál fantasztikusan jó játék, de nem.
Talán a Metro 2033?
-
tome.jr
addikt
válasz
TESCO-Zsömle #4097 üzenetére
és mikor kijön a Crysis 2, akkor az
Ezt úgy pontosítanám, hogy miután kijön a Crysis 2 utána még jó pár évig az is marad a legszebb, ha a hozza az első részben megszokott szintet.
Bár a Vanquish még beelőzheti: [link]
-
tome.jr
addikt
válasz
DemonDani #4095 üzenetére
Én is így gondolom, hogy egy CEBIT-es demo jót tenne a Metro 2033 reklámjának. Főleg ha hozzácsapnák majd Bundle az új GTX-ekhez. A Ferminek meg azért lenne jó ezzel demózni mert ahogy írtad is benne van minden jelenleg létező és jól csengő nevű feature amitől jobban eladható lesz a kártya.
-
tome.jr
addikt
Maradjunk akkor annyiban hogy a teljesítményt majd az első tesztek után lehet elemezni.
Az meg hogy előrendelni mindig csak horror áron lehet szintén nem lehet vita alap. Az ilyen webshopok kihasználják a végletekig felcsigázott júzereket és jópáran meg is fogják venni ennyiért, de nem a pofátlan kiskereskedői haszonnal kalkulált ár lesz a végső ár, az majd a megjelenés után pár héttel fog normalizálódni. Borítékolom, hogy jó pár PH-s kereskedőnek is el fog gurulni a gyógyszere és akár 200k-ra is be fogja árazni, úgy hogy még a nagykerben sem lesz belőle egy darab sem.
Ha viszont erősebb lesz akár az 5970-nél is akkor reálisnak gondolom a 170-180k árat
-
tome.jr
addikt
Nagyon jól informált vagy.
Elárulhatnád akkor pontosan melyik játékban, milyen felbontáson, milyen szűrőkkel, milyen fokú tesszelációnál mekkora %-ban veri a Fermit.
A neten keringő infókra meg épeszű ember nem ad semmit. Emlékszem anno ATI találgatós topicban az 5870-et GTX 285 SLI szintre várták
-
tome.jr
addikt
válasz
TESCO-Zsömle #3692 üzenetére
Továbbá a quad SLI Vantage kivételével elég szarul skálázódik. Ez a Marsra talán hatványozottan igaz. Mondjuk a 4 way esetén a negyedik kártya megint csak nem sok vizet zavarhat.
-
tome.jr
addikt
válasz
Bj Brooklyn #3682 üzenetére
Abba a lapba sajnos csak 4 db dual slotos kártya megy bele.
A 470/480 nv speckó alapján szerintem továbbra is csak 3 way SLI-t fog támogatni. Max ha EVGA-nál megint elgurul valakinek a gyógyszere akkor csinálnak majd belőlük 4 way SLI támogatású verziót.
-
tome.jr
addikt
válasz
Bj Brooklyn #3672 üzenetére
Legalább már tudom mi lesz SLI-be kötve.
Még egy ASUS Marsot kell majd melléjük szereznem PhysX gyorsítónak.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
MIELŐTT LINKELNÉL VAGY KÉRDEZNÉL, MINDIG OLVASS KICSIT VISSZA!!
A topik témája:
Az NVIDIA éppen érkező, vagy jövőbeni új grafikus processzorainak kivesézése, lehetőleg minél inkább szakmai keretek között maradva. Architektúra, esélylatolgatás, érdekességek, spekulációk, stb.
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 4070 Super GAMER PC termékbeszámítással
- Beszámítás! Xiaomi Redmi 9 64GB mobiltelefon garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 6/Apple Watch Series 7/Apple Watch Series 8
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RX 7600 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Black & Decker töltőt keresek
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest