- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Lenovo Legion és IdeaPad Y széria
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Házimozi belépő szinten
- Gaming notebook topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen videókártyát?
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Vezetékes FEJhallgatók
-
PROHARDVER!
A legtöbb kérdésre (igen, talán arra is amit éppen feltenni készülsz) már jó eséllyel megtalálható a válasz valahol a topikban. Mielőtt írnál, lapozz vagy tekerj kicsit visszább, és/vagy használd bátran a keresőt a kérdésed kulcsszavaival!
Új hozzászólás Aktív témák
-
zuchy
őstag
Akkor kb a HD5870 alatt lesz a kisebbik. A 3DM06 CPU limites, meg már az nem mérvadó. Ha 448 CC aktív benne, és 625/1296 Core/Shader órajelen jár, illetve a memók 3200Mhz-n, akkor a nagyobbik tesónak szerintem kell mint az össze CudaCore, tehát 512CC, meg órajelben is többnek kéne lennie. Szokás szerint kb 20% lesz a nagyobbik javára, így a HD5870 fölé várható. De ez nem a HD5870 + 60%...
Talán 700Mhz/1400 kihozható a nagyobbikból, memók meg 4GHz-körül.Bár most nézem, hogy a kisebbik a HD5870 szintjét hozza.
[ Szerkesztve ]
PC-STYLE.hu
-
keIdor
titán
Ha ez igaz (szerintem az) akkor ezek seggbe fogják rakni a Radeon-okat...
Persze 3DMark nem minden, de valamit azért csak mutat.
A Vantage mondjuk a lényeg, a 06 keményen CPU limites...
Amúgy Akkora faszság ez a 1280x1024 mánia... miért nem lehet Extreme-t berakni neki?[ Szerkesztve ]
¡GLORIA A LAS PLAGAS!
-
félisten
válasz ADAM1337 #4594 üzenetére
Miért nem?
Ha úgyis egyszerre két képkockát kell számolni, amik ráadásul egy időben keletkeznek (vagyis azonos pillanat két különböző szögből nézve), akkor az miért nem 100%-os?
Oké, hogy ez már nem CF/SLI, hanem más, de a skálázódás akkor is 100%.
Nem kötekedés, csak nekem így tűnik logikusnak.
Hol a hiba, ha tévedek?[ Szerkesztve ]
Eladó régi hardverek: https://hardverapro.hu/apro/sok_regi_kutyu/friss.html
-
félisten
Ez a 3D-s cucc dupla teljesítményt igényel?
Ez esetben megvalósulhat a stabil 100%-os CF/SLI skálázódás; egyik GPU az egyik szem számára számolja a képkockákat, másik a másik számára, és plusz LAG sincs az egy GPU-s renderhez viszonyítva.[ Szerkesztve ]
Eladó régi hardverek: https://hardverapro.hu/apro/sok_regi_kutyu/friss.html
-
loree69
aktív tag
loree
-
Crytek
nagyúr
Amúgy valaki nézte a dobozképeknél lévő román szöveget is??
Google fordító+ magyarítva kb erről szól:Dx10-ben nem "sokkal jobb" mint az 5870 (tehát jobb nála de csak kicsit) ,de minden bizonnyal a leggyorsabb dx11-es VGA lesz.
Nomármost ez így ebben a formában faszság mert kétlem hogy ha az 5870-et is alig veri akkor miért az lenne a leggyorsabb hisz létezik 5970-is.
Rohadjanak meg faszt titkolóznak már annyit úgyis mindenki tudja mekkora fos lesz miért nem mutogatnak már teszteket mitől félnek nem értem!Next PC Upgrade: 2022
-
rup1u5
nagyúr
"just mockup boxes for the show, they're not fake but not real either like empty cellphones you find in a store"
Valószínüleg ez lehet az igazság.Why don't you knock it off with them negative waves!
-
D.Orion
veterán
Csiripelik a madarak, hogy az Arctic Cooling dolgozik egy GTX480-ra való hűtőn. Eddig csak annyit lehet róla tudni, hogy a Sapphire HD 5970 4GB-nál megszerzett tapasztalatokat fogják hasznosítani. Valószínűleg ez annyiban merül ki, hogy 3 ventilátor lesz rajta meg egy rakat(8?) heat-pipe. A Sapphire kártyáján 2x8 pi van szóval van ott is hőtermelés, igaz ott két GPU termeli a hőt-
-
Sonja
nagyúr
Úgy néz ki, hogy nem fake képek.
Ha csalódni akarsz, bízz az emberekben!
-
rup1u5
nagyúr
válasz DigitXT #4581 üzenetére
Lehet hogy ők is csak tegnap tudták meg a valós specifikációkat és a megrendelő tegnapelöttre kérte a kész dobozterveket.
Van tapasztalatom arról, hogyan mennek általában a dolgok egy grafikai stúdióban. Ezek a hibák tipikusan a kapkodás vagy minimum egy erős kialvatlanság jelei. A képek nekem valódinak tűnnek. Legalábbis PS-olva biztos nincs rá plusz szöveg. Úgy néz ki hogy elöszőr a GTX 480 dobozterve lett készen és abból farigcsálta ki a grafikus a négyhetvenesét. Csak közben egyel kevesebb kávét ivott a kelleténél.Why don't you knock it off with them negative waves!
-
rocket
nagyúr
Amirol szo van, hogy fake vagy nem az nem ugyanaz az iras ket kepen, igy a nagy sietesegben tortent copy/paste baki nem lehetett
GTX480: "Gigabyte 5000 Series models now support DirectX® 11"
HD5870: "ATi Radeon™ HD 5800 Series GPUs fully support Microsoft® DirtectX® 11, enabling the following" (a kepbol nem kiveheto, szoval lehet a ® helyett © van )Az utana levo 3 bekezdes ugyanaz, csak mashogy vannak tordelve, es a kepek is, csak mashogy vannak elrendezve.
#4583: Nem ez lenne az elso ilyen eset, voltak mar erdekes elirasok regebben is, de ha valodi akkor 10/10-es baki
[ Szerkesztve ]
"A lower resolution generally means that there can be more quality per pixel."
-
rup1u5
nagyúr
Nem tűnik kamu feliratnak. Párhuzamos az.
Az valóban ott van a dobozon.
Szerintem egyszerűen csak baromira siettek a Giga grafikusai mikor a dobozt tervezték. Copy-paste-zték a DX11-es fícsör szöveget az ATi-s doboz terveiről és véletlenűl fölötte maradt egy sor. Erre utal a hibás memória megjelölés is.[ Szerkesztve ]
Why don't you knock it off with them negative waves!
-
rocket
nagyúr
válasz DigitXT #4577 üzenetére
Most, hogy mondod jobban megnezve a GTX480 kepen az a sor lehet fake, mert sotet sargaval van irva, ami sehol mashol nincs a doboz hatuljan levo szovegben, es ugytunik (bar lehet csak a szemem jojozik ) nem is parhuzamos a felette, es alatta levo iras sorokkal
[ Szerkesztve ]
-
Sonja
nagyúr
Gigabyte GTX 470 és GTX 480 dobozképek!
Érdekesek egyébként, mintha kissé összecsapott lenne. GTX 470 doboz oldalán 1536MB, míg elől már csak 1280MB. GTX 480 doboz hátoldalán olvassátok el a Microsoft DirectX 11 Support felirat alatti szöveget (ez az a kép)!
rocket:
[ Szerkesztve ]
-
-
Vistaboy
veterán
válasz D.Orion #4572 üzenetére
Én is úgy vettem ki, de én nem vagyok akkora hardver-guru. Lehet, hogy már az NV sem tudja, melyik chip-nek mi legyen a neve?
"A battle has been fought, and is now over. Place your sword upon the ground, and rest in the temporal peace. After dozing in the warmth of a dream, a new day will begin." - Fate/Stay Night. Diablo III: Vistaboy#1222
-
Vistaboy
veterán
Egy kis érdekesség (Bocs, ha már volt):
[ Szerkesztve ]
"A battle has been fought, and is now over. Place your sword upon the ground, and rest in the temporal peace. After dozing in the warmth of a dream, a new day will begin." - Fate/Stay Night. Diablo III: Vistaboy#1222
-
Abu85
HÁZIGAZDA
-
TESCO-Zsömle
félisten
-
zuchy
őstag
Az jó hír. De azok is GTX470 és 480 névvel jöhetnek ki? Remélem, sikerül az órajeleket egy kicsit feljebb tornászni.
Laraxior: Pletykáltak sok mindent, de én a 384-bitre szavazok. Meg 12 memóriachippel nem tudom hogy lehetne 512-bitet varázsolni. De lehet, hogy az én tudásom a hiányos.
Kiszámoltam, 42,6666666 bites chipek kellenek az 512 bithez.[ Szerkesztve ]
PC-STYLE.hu
-
zuchy
őstag
-
rocket
nagyúr
válasz D.Orion #4549 üzenetére
Minden GPU-nak van egy egyedi azonositoja ami altal konnyen visszakovetketo lenne, hogy ki tett magasrol az NV NDA-jara-
Itt mar nem takargattak annyira
Azt pletykaljak, hogy a GTX480 kevesebb mint 512CC lesz.
[ Szerkesztve ]
-
HW Junkie
tag
Komolyan már jobban védik a Fermit mint az atomtitkot. Érdekes mentalitás. Kérdés mi a francért tabu még mindíg a benchmark? Talán csak nem azon izzadnak még az utolsó pillanatban is, hogy valami csoda driverrel kompenzálják a technológiai gyengeségeket és így tisztességes eredményeket tudjon felmutatni a kártya?
Amiket írnak a túlzott gpu méretről és az átalában elhibázott kialakításról eléggé riasztó de persze ha mást bizonyít majd a gyakorlat semmi kifogásom a váltás ellen.
De most már tényleg úgy várom, hogy milyen lesz mint annak idején az új Star Wars-t. Csak nehogy ez is akkora csalódás legyen
-
D.Orion
veterán
danati bekarikázta amire gondolok. De abban tévedtem, hogy az nem 6 pin, hanem 8. Komolyra fordítva a szót kétlem, hogy az ott egy plusz tápcsati helye lenne, nem stimmel se a furatátmérő, se a furat távolság.
Szerk.: Eh megelőztek, de, hogy írtam én ezt a 3 sort 4 percig. Asszem elhúzok aludni.
[ Szerkesztve ]
-
D.Orion
veterán
Valaki árulja már el, hogy miért kell kitakarni azt a részt a chip-en? A gyártási időn kívül meg a revízión túl mi információt adhatnak azok a számok?
A tápcsatik meg pláne minek vannak takarva, A vak is látja, hogy melyik hány pin-es. De vicces, hogy ott van még egy 6pin-es nek a hely. PCI-E csati is minek van letakarva? Lehet, hogy PCI-X?
Ha ennyire eltér a két nyák, akkor az nem lehet valami költséghatékony tervezés/gyártás szempontjából.
[ Szerkesztve ]
-
zuchy
őstag
Komoly cuccos, szép nagy a GPU fedél. Látszik, hogy ramról 2-vel több van, mint a GTX470-en, így biztos, hogy a GTX470 320, a GTX480 meg 384 bites lesz. Kár, hogy többet nem lehet megmondani egy nyákról. Ez a kilyukasztott nyák a venti helyén jó ötlet, ilyen volt már a GTX295-ön.
PC-STYLE.hu
-
Sonja
nagyúr
GTX 480 sale price UK £449.99
GTX 470 sale price UK £379.99Érdekes.
-
Raymond
félisten
válasz MPowerPH #4494 üzenetére
"Ez butaság. Pont hogy ez a széria mentette ki az AMD -t, mivel akkoriban a processzor piacon elég gyenge volt, és ha nincs a vga ágazat, akkor most nagy bajban lennének."
Talan nem csipobol kene tuzelni, hanem tenyleg megnezni azokat a penzugyi jelenteseket. Itt a felosztas a bevetelrol es a nyeresegrol a GPu agazatban azokbol az idokbol amikor a 4000-es szeria volt a termekcsalad egesz az 5000-es szeria megjeleneseig:
Bevetel Profit
2008Q1 262 13
2008Q2 248 -38
2008Q3 385 47
2008Q4 270 -10
2009Q1 222 - 5
2009Q2 251 -16
2009Q3 306 3A 4000-es egyebkent csak 2008 kozepen jott ki. Tehat az osszteljesitmegy 2008Q3-tol 2009Q3-ig csak 19 millio. Ez nemigen huzott ki senkit sehonnan.
Privat velemeny - keretik nem megkovezni...
-
Raymond
félisten
Ezert irtam hogy az amit mond egy dolog a lenyeg/valosag meg a masik. Ott a szamok. Lathatod hogy a 2/3 profit csak a 2008 vege fele kezdodott kialakulni es 2009-ben folyatodott. Nem veletlenul, akkor jott a krizis igy a sok csoro nep nem vette a cuccokat, plusz mar volt konkurencia az AMD reszerol es a chip/kartya problemak se tettek nekik jot. A Quadro piac meg ment par honapig (szerzodesek stb.) aztan az is lezuhant 2009-ben. Szoval az egesz JHH szoveg csak az ami egy cegvezetotol elvarhato - fenyezes.
Ott a tablazatban egyebkent az a Q1-Q2 2009 termeszetesen Q1-Q3 2009 akart lenni.
-
rocket
nagyúr
Nvidia threatens it's partners at CeBIT
Utolso "mit nem szabad" szabalyt mar megszegte valamelyik partner
-
janos666
nagyúr
Erre emlékszem, nagyon nagy duma, pár szót kicserélve bárhol elő lehetne adni, ahol szükség van valami nagyzolós szövegre.
Viszont az is benne van, hogy a játékok miatt (is) van nagy neve a márkának, erről jut eszembe egy korábbi mese: "a tudósok, és/vagy/inkább azok gyerekei is játszanak..."
TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz Raymond #4534 üzenetére
Sajnos az interjú linkje valamiért nem működik már, de le van mentve nekem. Ez lenne az a részlet belőle:
CHW: Are Gamers the most profitable market for NVIDIA?
JHH: I would say probably not, 2/3 of our revenue come from games but 2/3 of our profit comes from Quadro workstations, you know NVIDIA is the words largest workstation technology provider, our market share is about 95% in this market, every single company, every single country, every single car, oil, plane, train, shoes, etc… uses Quadro technology, this is the highest market share of any workstation company in the history of making but the workstation is not very large but is very important.
2009 őszén volt az interjú.Bici: Aha szóval hiányzott egy "a-" Csodálkozok, hogy hónapok óta nem működik
[ Szerkesztve ]
Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.
-
Raymond
félisten
"JHH már régóta mondogatja, hogy a vállalat nyereségének 70%-áért a Quadro felel."
Mondjuk erdekelne mit is jelent az hogy "regota", mert ezek a szamok az utobbi 4 evre:
Period Total GPU PSB
---------------------------
Q1-Q2 2009 -233 -96 122
Q1-Q3 2008 104 179 293FY2008 -71 122 322
FY2007 836 718 305
FY2006 453 383 214A Total az az ossz neyereseg/veszteseg az adott idoszakra (belertve a tobbi reszleget is) illusztraciokent. Sajnos a teljes 2009-es ev meg nincs meg, de 1-2 het mulva meglesz az is hogy mi a vegeredmeny. Mert az hogy JHH mit mond es az hogy miert olyanok a szamok amilyenek az ket kulon dolog. Mert hogy nem ez a hanyatlas volt a terv a GPU reszlegnel az is biztos
-
D.Orion
veterán
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz D.Orion #4527 üzenetére
Kb. ezt ... nem vicc. Tényleg így oldották meg a gyártók. Egy extra légcsatornát helyeztek a házakba, ami egy 12-14 cm-es ventilátorral hűti a kártyákat. Persze SLI-be köthető a Fermi más házakban is, csak ha fagy, akkor ne csodálkozz rajta.
KissP: A fogyasztásnak elég nagy, mert maga a Cooler Master és a Thermaltake mondta, hogy sok hőt fog termelni, a minősítést is ők árulták el. A többire még nincs infó.
[ Szerkesztve ]
Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.
-
KissP
tag
Hali!
Engem az érdekelne, hogy jellemző-e, hogy valamire konkrétan ráéreznek a fórumozók.
Ez a találgatós topic ezért gondolom ezek csak tippek.
A konkrét kérdés talán úgy hangozhat, hogy Mennyi ezeknek az infóknak a beválási esélyük?
Várható, hogy esetleg meglep mindenkit a NV. ?p
-
D.Orion
veterán
válasz Angel1981 #4523 üzenetére
Erre én is kíváncsi lennék, mert itt semmilyen info-t nem találtam róla. Márpedig ha itt nincs, akkor hol máshol?
Abu85: És mit takar ez a minősítés? A vga és a hdd keret között kell lenni egy 12cm-es ventilátornak ami biztosítja a megfelelő légáramlatot?
[ Szerkesztve ]
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz Angel1981 #4523 üzenetére
Arról nem tudni semmit, de meglepődnék, ha nőne. Az OEM gyártók már a 300 wattos limitet is sokallják. A legtöbb ház melegedésének már ekkora hőmennyiség is bőven betesz. Az NV is külön minősítést osztogat az SLI rendszerekhez, mert átlagos házakban nem stabil két egymás mellé pakolt fermis GeForce.
-
DemonDani
addikt
GTX470 vs GTX285 ~27,7mmrel előrébb költözött a Fermi mint a régi GPU, kérdés, hogy marad-e így a GTX480 is.
A PCGH képei sejtetnek, valamit, ha azon a GTX480 (vszeg) akkor az olyan ~5mmrel hátrébb lesz talán.NEM FIZETETT REKLÁM! >>armegoszto.hu<< Folyamatosan friss akciók.
-
cszn
őstag
Ez azért érdekes, mert az emberek nagy részének nincs szüksége ilyen kártyákra. Én megmaradtam még 19"-os kijelzőmnél meg az 1280*1024-nél és a majdnem 4870-emmel minden simán megy még élsimításokkal is. Nem vettem fullHD tv-t és megspóroltam vele egy valag pénzt anno, aztán a HD ready 1360*768-tól is hűlök-halok ha éppen akad valami olyan amit egyáltalán érdemes ilyen felbontásban nézni.
(#4493) Abu85 Ez meg azért érdekes, mert lehet hogy 7%-ot tesz csak ki, de mindenki arról beszél, hogy a felső kategóriában, hogy teljesítenek és az alapján döntenek amikor megveszik alsó vagy középkategóriás kártyájukat. Mert akik utánajárnak és kiszámolgatják, hogy melyik éri meg jobban nekik (és esetleg a szemellenzőt is leveszik ) még kisebb százalékot tesznek ki.
[ Szerkesztve ]
-
DigitXT
nagyúr
Szerintem elvinné a Corsair VX550-em is, de majd meglátjuk...
(Dehogynem volt tuning: a Q9650-em IBT alatt eszik 130W-ot,
tehát játék alatt ennél csak kevesebbet ehet*, és nem hiszem,
hogy a VGA képes azt a 300W-ot folyamatosan berántani...)
Ugyenez igaz amúgy az összes rendszerkomponensre: semmi
sem megy folyton full terhelésen. Pl. ha a négy magot terheled,
s még a VGA is dolgozik, akkor nem valsz', hogy DVD-t is írsz.
(Persze ha nagyon túl akarod méretezni, vehetsz kW-os tápot.)*: Prime alatt pl. jó 20W-tal kevesebbel is beéri, nem is fűt úgy.
-
Ribi
nagyúr
válasz Dark KillerX #4509 üzenetére
Vantage már nem mutat semmit.
Pl 5830 vantage alatt nagyon közel van az 5850-hez, játékok alatt viszont inkább 5770-hez van közel. Amúgy sem mutat semmit a dx11 tudásából, teszeláció n stuff. Pont amire elvileg tervezték. Játék demo kellene végülis az emberek 99,9%-a arra veszi. -
Ribi
nagyúr
válasz DigitXT #4498 üzenetére
42A nem a vga-ra vonatkozik, hanem a teljes gépre.
Aki 160K-ért vesz csak vgat az nem 2160-al fogja hajtani, hanem valami 4 mags 120W-os procival. 42-25=17A ami 200W. Ennyi marad a VGA-n kívül minden másra a gépben. Amiből ha levonod a procit máris csak 80W marad. Pár venti, winyo, alaplap, +perifériák tömkelege simán becuppanthatja. Ezért "javasolt" ilyen táp minimum. És ekkor még nem is volt semmi tuning. -
rejewski
tag
válasz Dark KillerX #4505 üzenetére
teljesen igaz. márcsak azért is semmitmondó mert semmilyen összehasonlitási alap nincs. ebből nem tudom ki tud komolyabb következtetéseket levonni. egy belső demo alapján nem lehet semmit megitélni ami érdemleges lenne.
------/------/------/------/xxxxxx/------
-
jozsi
tag
válasz Dark KillerX #4505 üzenetére
De legalább az ázsiai srác jól elszorakozott a demóval Amúgy meg ki tudja, hogy milyen vga kari volt a házban, nem tudom miért kell ennyire titkolózni, már tök mind1 a nv-nek.
Keresek: e6600 dobozos, számlás, garós processzort. Van egy inno3d 6600-osom 256 mb-os AGP-s by ''razor91''
-
rumkola
nagyúr
válasz Dark KillerX #4503 üzenetére
Gigabyte SOC
-
Dark KillerX
addikt
válasz DigitXT #4504 üzenetére
Nem tudom,de engem pl jobban meggyőzne mondjuk egy 6-8 perces demó,amibe mondjuk 1920-as felbontáson(minden maxon persze) tolnának egy kis Crysis-t,AvP-t,Stalkert(Cop) és mondjuk egy kis Bad Company2-öt,és mindegyikre jutna két-két perc,de ez a demo nekem olyan semmit mondó .
[ Szerkesztve ]
-
DigitXT
nagyúr
válasz Dark KillerX #4503 üzenetére
Most legalább nem fagyott le. Btw. most csak hang nélkül
tudtam megnézni, így valóban olyan hűdesokat nem mondott. -
Dark KillerX
addikt
Cebiten is ezt a szutyok demót mutogatták.[link]
-
priti
addikt
gyenguszka ez a Fermi, ebből 5xxx áremelés lesz, nem árcsökkentés de hol a csába van már, már március van, készlet is van, nem éééértem
Hardverlesen
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
MIELŐTT LINKELNÉL VAGY KÉRDEZNÉL, MINDIG OLVASS KICSIT VISSZA!!
A topik témája:
Az NVIDIA éppen érkező, vagy jövőbeni új grafikus processzorainak kivesézése, lehetőleg minél inkább szakmai keretek között maradva. Architektúra, esélylatolgatás, érdekességek, spekulációk, stb.
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest