A Thermaltake-nél és a Cooler Masternél a Fermiről pletykáltak

Az NVIDIA az elmúlt héten mutatta meg a nagyközönségnek az új generációs GeForce kártyát, ám a látványos tesztprogramok futtatásán kívül nem sokat árultak el a termék képességeiről. Sokkal kedvezőbb volt a helyzet a házgyártók standján. A francia PCWorld beszámolója szerint a Thermaltake és a Cooler Master illetékeseinek megeredt a nyelve.

Hirdetés


Forrás: LegitReviews

A Thermaltake szorosan köthető az egyik fermis bemutatóhoz, mivel az NVIDIA Rocket Sled névre keresztelt demója háromutas SLI konfiguráción futott egy speciális, Element családba tartozó házban. Magáról a programról a LegitReviews közölt egy hosszabb videót, amiben a zöldek munkatársa a komplex fizikai szimulációt magyarázza. Na de hogy jön ide a Thermaltake? Kezdjük ott, hogy az új generációs GeForce kártyát nem lehet akármilyen házban SLI-be, vagy 3-way SLI-be kötni, mivel a rendszer fogyasztása és hőtermelése igen magas lesz. A házgyártó az NVIDIA által megadott méreteknek megfelelően kialakított egy belső modult, mely mögött közvetlenül egy 12 cm-es ventilátor tevékenykedik, ami a keletkező hőt próbálja a lehető leghamarabb elvezetni, megelőzve a túlmelegedés következtében előforduló stabilitási problémákat.


Thermaltake Element V NVIDIA Edition - Forrás: PCWorld.fr [+]

Hasonló elgondolással áll majd elő a Cooler Master is. A HAF X névre keresztelt házról semmit nem árult el a vállalat, de a standon tevékenykedő mérnök elmondta, hogy a GF100 lapkára épülő GeForce 300 wattot fogyaszt, ami gyakorlatilag a PCI Express szabványért felelős PCI-SIG által engedélyezett maximális érték. A PCWorld.fr azt is megtudta, hogy a Fermi legerősebb változata a Radeon HD 5870-nel ér majd fel, és a két Cypress lapkát alkalmazó HD 5970 ellen nem lesz esélye. Utóbbi persze eleve sejthető volt, hiszen a chipek száma miatt túlerőben van a Radeon. A HD 5870-nel tett párhuzam azonban érdekes. A Cooler Master munkatársa kétségtelenül közeli forrás, de nem tartjuk valószínűleg, hogy az NVIDIA saját alkalmazottain kívül bárki is pontosan tudná, mire képes az új GeForce. Nem is lenne értelme egy házgyártónak elmondani, mivel a hatásos hűtés kialakításához elég tudni a termék méreteit és annak fogyasztási adatait.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés