Hirdetés
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
A legtöbb kérdésre (igen, talán arra is amit éppen feltenni készülsz) már jó eséllyel megtalálható a válasz valahol a topikban. Mielőtt írnál, lapozz vagy tekerj kicsit visszább, és/vagy használd bátran a keresőt a kérdésed kulcsszavaival!
Új hozzászólás Aktív témák
-
DemonDani
addikt
"Gyakorlatilag egy "hétköznapi" felhasználás előtt az utolsó akadály a nagy felbontású flash videók és animációk jelentik, hamarosan azonban ez is megoldódik, ahogyan egy következő Flash Player frissítés már képes lesz a GPU-kon gyorsítani azt is, így a Youtube HD-t is élvezhetjük hamarosan netbookokon is."
Máig kellett erre várni
vagyis Okt 5. az NDA de már tugyuk és ez a lényeg.
-
rocket
nagyúr
válasz
westlake #1490 üzenetére
Semmi meglepo nem tortent, ha a CEO egy bemutaton a szines slideokon kivul a kezebe mutogatja a kartyat akkor eleg egyertelmu a helyzet.
Viszont ez ciki igy, ha igazak lennenek az elmult hetek pletykai, akkor hol van a mukodo ES?
Megha Charlie 2%-os yield aranyabol indulunk ki akkor is kene legyen 7 mukodo GPU, amibol kene mar legyen keszen ES, amit ezen a bemutaton bekellett volna mutatni mukodes kozben.
Tiszta R600 szappanopera mar most az egesz -
p87
senior tag
válasz
westlake #1490 üzenetére
Tudtam én, a világon nincs ilyen forraszthatóságú 8pin-es tápcsatlakozó, a 6 pin -es meg hova lett? Azt nem lehet csak úgy rárakni mint a felületszerelt alkatrészeket, mert erősebben megnyomod leszakad a nyák-ról.
Egyébként tuti, hogy most kamuznak egy csomót válaszként a HD5-ös szériára, elterelik a figyelmet, nehogy olyan sokan megvegyék és várjanak inkább az NV kártyájára.
Van egy olyan érzésem, hogy ezt 450-500mm2 -es szörnyet nem tudja még olyan jó aránnyal gyártani a TSMC és az éven nemlesz semmi, max korlátozott darabszámban, horror áron, 250W körüli fogysztással.
Ja és nevárjátok, hogy földbedöngöli majd a HD5870-est, mert ugye az AMD duplázott mindent, memsávszélesség is nőtt és jelenleg kezdetleges driverrel kb 50% pluszba van
DX11 híján a HD4870 képest úgy, hogy az AMD grafikára tervezte.
Az NV meg ugye nem is grafikára szánják, durván ők is dupláztak úgyhogy ez is csak a HD5870 körül lesz. De árban már nem. -
DemonDani
addikt
Október 5. Flash gyorsítás GPU-ról hivatalosan!
Na az azért már tényleg elég fontos... Gyakorlatilag a mai világban a Flash a legtöbbet használt terület, még ha nem is tudunk róla -
westlake
félisten
-
Bici
félisten
-
janos666
nagyúr
Valami 3D benchmark számot mikor fognak villantani az új téglával?
-
p_adam
addikt
Fogyasztás: 225W körül, de 300W amivel játszani lehet
-
hugo chávez
aktív tag
Srácok, csak nekem tűnt fel a whitepapers-ben [link], hogy "Out of Order thread block execution" ? Bár nem vagyok nagy szakértő, de ezek szerint akkor nagy valószínűséggel lenyomja a (csak) in order Larrabee-t és talán a tesszellátor emulálásában sem lesz ez olyan rossz?
-
nolika
senior tag
Ez az nvidia féle technológia vagy beválik vagy nem. teljesen más processzort dob piacra, mint az ATI, ez már eléggé univerzális. Szoftver(driver)is elég fontos lesz, mint eddig...
-
zuchy
őstag
-
rocket
nagyúr
"Ha 2 milliárd tranyó fogyaszt 190W-ot, akkor 3 miliárd még többet."
Ez a logika szerint van igy, a fogyasztas a GPU feszultsege is befolyasolhatja, nem egyenesen aranyosan no a feszultseggel egyutt a fogyasztas, a szivargo aram befolyasolja (es ezzel a melegedest is), azt pedig a gyartastechnologia befolyasolhatja, tranzisztor/watt aranyban az ATi nem volt eddig effektiv a konkurenciahoz kepest, meg ugyse ha csikszelesseg elonyben voltak. (regi NV slideokon slager volt a transitor count/power usage a konkurenciahoz kepest
)
HD5870 nem tunik veszesnek fogyasztasban, igy ezt szinte biztosan nem lehet alul mulni 3milliard tranzisztorral, de ha 230watt lesz azzal is jobb lesz a tranzisztor/watt aranyuk amirol lehet majd kesziteni szep szines prezentacios slideot
-
zuchy
őstag
válasz
DeSanto #1474 üzenetére
Lehet, hogy csak erre az ES kártyára mutatóba tették fel a 8 és a 6 pines csatit.
Hogy ilyen lesz majd a retail. De azt is el tudom képzelni, hogy azok oda csatlakoznak, csak ki lettek vezetve a kártya oldaláig.
Ha 2 milliárd tranyó fogyaszt 190W-ot, akkor 3 miliárd még többet.
230W az reális szvsz. -
janos666
nagyúr
válasz
DeSanto #1463 üzenetére
Lehet, hogy az ES nyákra hagytak helyet több fázisnak, és több kakaónak (csatinak), de végül kevesebbet eszik a chip, mint legrosszabb álmaikban várták, így nincs szükség a 6 pines tápcsatira, mert elég 1 darab 8 pines is?
(És ha mind nem 6, de pár tüske van a 6-os mögött is...) -
p_adam
addikt
-
westlake
félisten
akarok egy evga fermi-t
#1460: nem csak hogy erdekesen vannak elhelyezve, hanem beforrasztva is.. minden esetben a nyak ezen oldalan is latszania kellene a forrasztai pontoknak.. like this (sajnos nem talaltam a masik oldalarol kepet)
-
keIdor
titán
Na meg a TSMC.
Érdekes az a 7-es a képen, a 7db működő magból ez a 7.
-
Med1on
aktív tag
Ez aztán a nagyágyú.
-
zack
nagyúr
válasz
DemonDani #1447 üzenetére
Bőven elég lenne ha az 1GPU-s mezőnyben megkenné az 5870-et. Gondolom ha lesz kereslet, az nV is fog 2 GPU-s szörnyet csinálni és akkor az majd megkeni az 5870 X2-öt.
Nem hinném én se hogy akkora durranás lesz, hogy a 5870 X2-öt 1 szem GPU meg fogja előzni, de ez nem is lehet cél a realitások talaján maradva. Bőven elég ha a maga kategóriájában jobb lesz mint az ATi.
A sávszélesség meg jónak tünik, hogy 384Bit GDDR5 van párosítva, de mint tudjuk, hiába hiper-szuper GB/s memó sávszél. értékek lesznek láthatók, igazából nem ez lesz a meghatározó a gyorsaságban. Ha verni fogja a konkurenciát, nem ezért fogja verni. -
rumkola
nagyúr
válasz
Bj Brooklyn #1453 üzenetére
ez a fizix cudaclass!
-
Bj Brooklyn
aktív tag
Itt van néhány érdekesség a Fermi-ről: Fermi vs. Tesla, Physx promó videókkal
-
zuchy
őstag
válasz
Laraxior #1441 üzenetére
Szerintem nem fogja elverni az X2-t, azért az elég brutál kártya lesz, egy HD 5780 GTX295 szintjét hozza, (nem pontosan, de tegyük fel). Az X2 meg elméletben 2db GTX295 lesz.
Na most a Fermiben 2.13x több lesz az SP, persze már más az architektúra, egyre inkább Larrabee-sodik, - kb Asus Mars teljesítmény, talán egy kicsivel felette - így nem biztos, hogy olyan brutális szuper lesz grafikában. Általános gyorsítónak viszont nagyon erős lesz.Most már mozilla alól írok.
(#1448) Bj Brooklyn: Szép.
Akkor mégse csak egy borítás, meg egy NYÁK.
Bár a GPU-t nem láttuk. -
Bj Brooklyn
aktív tag
Megverték Jen-Hsun bácsit és elszedték tőle a Fermi-t
!!! Nyugi csak vicceltem
!!!
-
DemonDani
addikt
válasz
Laraxior #1441 üzenetére
hát elég vicces lenne a hd5870x2 amint a GF100 szorongatja a nyakát
Nem sok erre az esély de tényleg annyira új hogy nem nagyon lehet a teljesítményét sem megtippelni, és még csak a Mhz-ek sem teljesen ismeretesek csak valószínűsíthetőek 650/1700/4200 környékére, és ez csak a csúcs.
Megint kérdés hogy milyen lesz a kicsinye... de valszeg a GT200 által megkezdett majd az AMD által folytatott tendencia szerint alakul majd valószínűleg 448 CP-vel kerül a boltokba (bár mivel nagy a különbség és a gt200 esetén is rájöttek hogy sok lesz a -2 blokk így lehet hogy 480 lesz benne). ami szinte biztos az az hogy kevesebb lesz
-
Laraxior
titán
Asszem felesleges aTi kártyára beruházni erre a 2-3 hónapra
újra G80 szintű óriás közeledik
Kíváncsi leszek hogy az 5870 X2-t elveri-e 1GPUval az nVidia... nagy esély van rá, hogy megszorongatja -
DemonDani
addikt
válasz
Iron Funeral #1426 üzenetére
Hát ahoz képest eléggé hasonlít... Ha ez az NV részéről a teljesen új akkor ez hulladék
-
zuchy
őstag
válasz
hugo chávez #1413 üzenetére
Hmm, szép igényes vidi, és a Fermi is alakul. De szerintem idén kevés az esélye, hogy kijönnön. Inkább 2010 Q1.
-
emmm
őstag
Úgy látom, vaddisznó erejű lesz ez a Fermi. Teljesen új architektúra, amire már nagy szükség volt, tessék, megcsinálták. Abu, mi a véleményed az eddigiek alapján a Fermiről, mi várható tőle?
-
Mikor jön a GT300?
-
smkb
őstag
Nagyon komoly cucc lesz ez a Fermi. Az hogy grafikus kártyának mennyire lesz alkalmas, az a jó drivereken fog múlni, mert ugye minél általánosabb célú egy hardver annál jobban optimalizált kódot lehet rá írni, de pont ennyire el is lehet rontani, mert nem tartja szűk fejelesztési normák közt a fejlesztők kezét.
A duplapontosságó lebegőpontos számítási képesség meg hatalmasat fog dobni rajta. Ezzel komoly tudományos/gazdasági/pénzügyi/mérnöki területeken is alkalmazható lesz, az összes eddigi megoldást kibővítve.
Jó cucc lesz ez, kérdés az hogy mennyire lesz alkalmazható egy átlagos DX11 GPU célra (ha fontos szerintük, ha nem), és hogy ez mekkora áron valósítható meg, mert az átlalános célúságnak megvannak a hátulütői is.
-
zack
nagyúr
válasz
FragMaster #1416 üzenetére
Nézd..az elmúlt időszakban nekem is 100k magasságában voltak a VGA kártyáim.De egyik VGA kedvéért se vettem volna 30-40k-ért egy új házat, és az a sok macera ami az átépítéssel jár...1 VGA se ér ennyit.
Nem feltétlen a ház ára, hanem a nyűg és a macera a fő szempont egy VGA miatt. Sokan fogják azt mondani az X2-re..."jah! 32cm? Akkor köszi de nem!"
-
hugo chávez
aktív tag
Most már bejön. [Fermi Architecture]
-
dangerzone
addikt
-
rocket
nagyúr
Rys ezt irta B3D-n:
"I think the tesselator is a software pipe with very little hardware support, too."Tehat akkor a jo oreg Charlie-nak megint igaza volt
-
zack
nagyúr
Kíváncsi leszek az új nV kártyákra. Jó az 5xxx széra, de engem nem győzött meg. A teljesítményhez képest ráadásul jó magasra árazták. Az 5850/5870 X2 32cm hosszúsága, meg enyhén szólva is blama.
Nekem egy Chieftec torony házam van...ebbe se fér be egy 32cm hosszú kártya. Egy GTX 295 még befér, ami már méretileg így is a vállalható hosszúság felső határát súrolja.
Van egy olyan érzésem hogy valami "meglepivel" készül az nV ami mindenképpen jót tenne az áraknak.Elég csak annyi, hogy kijönnek egy rövidebb, mondjuk 29cm hosszú kártyával.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
FragMaster #1405 üzenetére
Nem vót. Ráadásul ez RyS munkája.
-
FragMaster
addikt
-
DemonDani
addikt
Hát pár érdekes kérdés felmerül bennem is a ma megtudottak alapján, de várjuk meg a GTCn mit mond el Jen-Hsun, aztán majd mehet a spekulálás megint.
-
Crytek
nagyúr
Jöjjön csak szépen megvárjuk nekem kell a PhysX!
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
MIELŐTT LINKELNÉL VAGY KÉRDEZNÉL, MINDIG OLVASS KICSIT VISSZA!!
A topik témája:
Az NVIDIA éppen érkező, vagy jövőbeni új grafikus processzorainak kivesézése, lehetőleg minél inkább szakmai keretek között maradva. Architektúra, esélylatolgatás, érdekességek, spekulációk, stb.
- Bomba ár! HP EliteBook 830 G7 - i7-10GEN I 16GB I 512GB SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
- LG 32GS95UE - 32" OLED / UHD 4K / 240Hz - 480Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- AKCIÓ! FEHÉR ipad pro 13" M4 billentyűzet, VADIÚJ! EU-MAGYAR átvilágítós (lézeresen)
- Bomba ár! Dell Latitude 5490 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" HD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Olcsó Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! Xeon 5650X / GTX 1650 / 24GB DDR3 / 250SSD+500HDD
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest