Hirdetés
- Komolyan ráállt a csúcs-GeForce-ok átalakítására Kína
- A kézikonzolok teljesítménytrónjára pályázik az AYANEO és a GPD
- Szénszál és réz találkozik az Inno3D egyslotos RTX VGA-in
- Vezetékmentes és kompakt gaming klaviatúra a Cherry Xtrfy védjegyével
- Cserélhető filtereket biztosít az Elgato legfrissebb, 4K-s webkamerája
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
A legtöbb kérdésre (igen, talán arra is amit éppen feltenni készülsz) már jó eséllyel megtalálható a válasz valahol a topikban. Mielőtt írnál, lapozz vagy tekerj kicsit visszább, és/vagy használd bátran a keresőt a kérdésed kulcsszavaival!
Új hozzászólás Aktív témák
-
biggamer
veterán
GT300 RELEASE RATE STILL LOW : [link]
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Nem teljesen. Ezek tervezett chipek, de az új generációs High-End lapkára nem hiszem, hogy hatással lennének. Ha kész kiadják azt is. Itt elsősorban azt kellett figyelembe venni az NV-nek, hogy eddig lehetett bojkottálni a fejlődést. Az év végéig több DX10.1-et (és DX11-et) kihasználó játék jön, ezek egy részében komoly képminőség és teljesítménybeli hátrányt könyvel el a DX10 mód.
-
Hakuoro
aktív tag
Nvidia desktop refresh is DirectX 10.1
Ha ez igaz egy darabig nem várhatunk DX11-es kártyákat az nVidiától. -
ashot
tag
válasz
ricshard444 #790 üzenetére
Ricsi, en eladom neked a GTX295omet par honap mulva, ha kell
-
schwartz
addikt
válasz
ricshard444 #790 üzenetére
Ekkora rinyalast az arak miatt... Vegye' X2-t. Vagy ha az is draga, HD4890-et. A budos eletben nem adtak ennyire olcson a teljesitmenyt.
De neked GTX295 kell? Akko meg pengesd ki az arat... -
ricshard444
veterán
Már van 75-ért Sapphire 4870x2
Ez a Gtx 295-nek egyáltalán nem kedvez, lejjebb vihetné az Nvidia már az árát:@ -
szasanyi
félisten
válasz
ricshard444 #788 üzenetére
Ha csak a high end kategóriára lenne jellemző, az még hagyján... de a középkategóriát sem uralja. Sőt! És inkább ez lesz az az új kártyák között is, ahol tarolhat az NVIDIA, így óriási hiba lesz, ha a HD4870/4890 kártyáknak nem lesz ellenfele sokkal olcsóbban.
-
szasanyi
félisten
válasz
ricshard444 #786 üzenetére
Már most sem jó a helyzet, mert igazi újdonságot régen mutatott fel, és árakat is csak kényszerűségből csökkent, amit nem igazán kompenzál az új, jobb és drágább termékeivel.
-
szasanyi
félisten
Szomorú. Kissé le vannak maradva, ugyanis sztem sem az ATI sem a sw fejlesztők nem állnak meg a fejlesztéssel, illetve a gyártási technológia jelenlegi szintjén. Márpedig elég komoly a versenyhelyzet, amit - úgy látszik valamiért - nem vesznek elég komolyan. Mert ugye az user meg abban reménykedik, hogy e kényszer hatására lesznek olyan termékek, amik hamarabb készülnek el, jobbak lesznek, és ha nem is lesznek olcsók a megjelenéskor, de lenyomják a piacon lévő jobb termékek - sokak számára elérhetetlenül - magas árát.
-
szasanyi
félisten
válasz
biggamer #782 üzenetére
No, akkor tessék lefordítani mivel az angol tudásom nem elégséges. Mert nem nagyon értem, hogy milyen DX11-en dolgoznak keményem, ami várhatóan terveik szerint 2009 utolsó negyedévében jelenik meg... vagy mi a fene. GT300 (high end?) kártyák meg csak 2010 -ben várhatók.
-
biggamer
veterán
Nvidia to launch DirectX 11 in 2009 : [link]
-
szasanyi
félisten
válasz
ricshard444 #779 üzenetére
Nagyon remélem, hogy jó árú, korszerűbb és jobb teljesítményű kártyánk lesz, mire megjelennek a DX11 gamek! Hiba lenne, ha fordítva alakulna a helyzet...
-
szasanyi
félisten
Engem is ez érdekel a legkevésbé. Én úgy gondolom, hogy még sem a DX10 nincs kiaknázva, és a sebesség - magasabb részlegesség és látványjavítók mellett - a játékok alatt nagyon sokszor nem optimális. Persze nem a csúcskategóriára gondolok, mivel az talán jó, de sokaknak (vagy többeknek?) elérhetetlen áron.
Egy új generációs kártya lehet DX11 -es, de nem vagyok biztos benne, hogy DX10 alatt már kifogástalan lesz megjelenítés és sebesség terén egyaránt. De remélem, tévedek... azt meg megint csak nem tudom, mekkora látványbeli különbséget jelent majd. -
szasanyi
félisten
válasz
ricshard444 #769 üzenetére
De én az új technology-ra éppen azért várok, mert NINCS pénzem a jelenlegi csúcskategóriás kártyákra (60k-tól felfelé). Bizakodom, hogy azok között talán lesz olyan ami megközelíti a mostani csúcsteljesítményt, sokkal jobb ár/érték ellenében. A DX11 csak adalék, amit - ahogy írtad is - nem lehet tudni, mikor fognak kihasználni a sw fejlelszők.
-
Crytek
nagyúr
Én a dx10 és dx10.1 alatti teljesítményükre leszek kíváncsi. Mivel nvidiának ez újdonság lesz atinak meg ugye alap dolog.
-
biggamer
veterán
válasz
ricshard444 #771 üzenetére
Nekem is.
De nem sok reményt fűzök hozzá. -
DarPet
tag
Kellemes meglepetésnek számítana, ha az augusztusi DX11-es RadeOnokkal együtt jönnének az új GeForce-ok is... Persze nem lehet mindíg szerencsénk...
-
ricshard444
veterán
válasz
szasanyi #768 üzenetére
2 évig nemis, de ha megveszed az aktuális csúcs vga-t, annak elégnek kell lennie megjelenése után 1-1,5 évig maxon mindenhez(Na persze nem 2560-ban
, hanem mongyuk 1600-ban)
Most hogy itt kopogtat a Dx11 nemtudom , hogy a játékok mikor fogják ezt elkezdeni használni(úgy valóban..., nem csak mondják mint a Crysis és a Dx10 esete...) -
szasanyi
félisten
Jó lenne, ha belehúznának, mert feature hiányosságok már most vannak, ha a sebesség még jó is. De jövőre nem biztos, hogy elég lesz az, ami most... meg ugye a gamek teljesítményigény és feature tekintetében is változnak, amit a VGA gyártóknak tudni kell követni, mert csak akkor van értelme ha mindkét oldalról (hw, sw) is támogatott. Gondolom egyébként, hogy e tekintetbe nem egymástól függetlenül hanem némileg kooperálnak ez érdekében.
Olyan kényszerképzetem meg már régen nincs, hogy mondjuk olyan kártyát csináljanak, amit 2 évig kompromisszumok nélkül használni lehet.De ez mind2 gyártóra igaz.
-
szasanyi
félisten
Én bízom benne, hogy ennél sokkal szerényebb fogyasztással meg tudják majd oldani... ha nem is a csúcsmodellek esetében, de a játékos tömegeknek szánt jó ár/teljesítmény kategóriában mindenképp. Engem (és sokunkat) ez az ami kézzelfogható módon érinthet, nem pedig a közel 80-100k-s modellek, + 30k-s tápcserével.
-
-
szasanyi
félisten
És ígértek esetleg pontosabb infót a közeljövőben? Remélem a 40nm csíkszélesség a teljesítmény mellett a fogyasztásra és hőtermelésre is kedvező hatással lesz. Mert azért a komolyabb teljesítményhez jelenleg elég nagy teljesítményfelvétel is párosul, így többnyire melegek és zajosak is.
-
zuchy
őstag
Egyenlőre semmi pontosat nem tudni mikor jönnének, valaki azt mondja hogy még idén, valaki meg azt hogy csak 2010 Q1. A GT300 40nm-es gyártástechnológiával készül majd, DX11-el. A pletyik 512 SP-ről beszéltek 512-bitel megtámogatott GDDR5-s ramokkal.
Benne lesz asszem a Compute Shader, Open-CL, Tesszelálás, (ezt lehet, hogy csak emulálva fogja tudni). Architektúrális újítás az, hogy SIMD tömbök helyett MIMD tömbök lesznek benne, amely a sebességre lesz pozitív kihatással. -
Sziasztok!
Mivel az első hozzászólás nem túl informatív, valaki összefoglalná nekem valaki mit lehet tudni az új nVidia karikról? Legfőképp: mikor jönnek? -
ngabor2
nagyúr
A topik takarítva. Legyetek szívesek flamekeltés helyett a topik címének megfelelő témában értekezni. köszönöm.
-
ashot
tag
válasz
ricshard444 #739 üzenetére
fingom sincs
ez attol fugg mit tud majd az uj kari. Ha csak 5-10%-al lesz gyorsabb,
akkor varok a ket GPU-s megoldasig -
ricshard444
veterán
ASHOT - ha kijön a Gt300 te lefogod cserélni a Gtx 295-d vagy elég ez a teljesítmény amit a kártya neked nyújt?
-
ashot
tag
válasz
ricshard444 #732 üzenetére
nekem az elozo kartyam gx2 volt. A kartya nem birja az elsimitast. Ezt a problemat csak egy GTX295 el tudnad kikuszobolni
16x elsimitass very high reszletesseggel 1640x1050be elviszi a gtx295. -
ricshard444
veterán
a Crysis-ra gondoltam, csak elfelejtettem odaírni
Bocs -
ricshard444
veterán
Off kérdés: Most 9800GX2-m van, és ha bekapcsolom az élsimítást nagyon-nagyon belassul a játék(felére csökken az fps 4* élsimítással)
Ennek az lehet az oka hogy nembírja a vga?
Csak 1.1-es Pci foglalatom van , de nemhiszem hogy azlenne a baj
A Gtx 295 úgytudom maxon viszi 16* élsimítással röccenésmentesen, igaz ez?(elsősorban gtx 295 tulajoktól kérdezem)
A választ előre is köszi -
JColee
őstag
válasz
ricshard444 #727 üzenetére
Hogyne lehetne tuningolni, attól még hogy a 280 van felhúzva gyárilag
ezt értette félre, és azt gondolta, na most leugatjuk az újoncot
-
ricshard444
veterán
Én úgytudom pedig hogy a Gtx 285 full ugyanaz mint a gtx 280 csak fejlettebb gyártástechnológiával+megemelt órajelekkel
-
törölt tag
válasz
ricshard444 #723 üzenetére
Milyen 280 van felhúzva gyárilag? Most hülyéskedsz, vagy tényleg ilyen buta vagy? Egyáltalán tudod mit beszélsz ember?
Nézz utána egy kicsit, igen is van különbség a 280 és a 285 között... Utolsó mondatodat sem értem... Árban olcsóbb a 4890, ezért talán jobban megéri, de amúgy ott liheg a 285 mögött elég rendesen... Aztán tőlem lehet akármennyire húzott a 4890, biztos megveri a 285-öt... De akkor szénné húzza az ember a 285-öt, és máris más a helyzet. =) -
ricshard444
veterán
Hogyne lehetne tuningolni, attól még hogy a 280 van felhúzva gyárilag,attól még lehet a 285-t húzni, nagyonis jól..., és a 4890 nincs 1 sulycsoportban a 285-s Gtx-el.
-
Laraxior
titán
válasz
tzsolesz #710 üzenetére
akkor miről beszélünk? miért nem lehet normálisan hozzáállni...
nVidia topikban az nV a leggyorsabb, ati topikban meg az. miért nem lehet ezt egy-két embernek ép ésszel felfogni. nem kell itt osztani.
a te hozzáállásod eléggé normális,de bluegene... mintha csőlátása lenne. gondolom nehezére esik elismerni hogy nem csak ati van. mindenkinek van egy szimpatikus hardvere. kinek az intel, kinek a samsung, kinek ez kinek az. Véleményt lehet mondani nem is azzal van a gond, csak ne provokálás szintjén. Vendégségben általában nem szarunk a vendéglátó asztalára... értem itt nV topikban vagyunk legyen itt a legjobb az nV.
Befejeztem. továbbiakban lökök egy némitást ha nem érthető,mert eléggé felbassza az agyam.Beirtam normálisan az aTi topikba is hogy van egy 4870em, szép kártya, erős kártya, szépen megy a Crysis, csak a hőfokokkal, nem voltam megelégedve idle-be, de az szép hogy 40%os ventivel 60°C volt a max GPU. Megtaláltam a driverben az avivo vagy mit az nVnél digital vibrance néven van. nem tapasztaltam semmi különbséget, de mivel nem boldogultam a ventivezérléssel ezért elcseréltem. Akkor is le kellett ugatni... nah mindegy. OFF
-
tzsolesz
nagyúr
válasz
Laraxior #709 üzenetére
Aszittem a 4850 a leggyorsabb
A szobámban igen.
A lényeg, hogy végére megfelelően kiegyenlítődött a két rivális gyártó VGA-inak teljesítménye.
Egyik kártyára sem lehet azt mondani hogy az a világ legerősebbike, mert ez mindig relatív. Attól függ melyik alkalmazásban, játékban.
Eljutottunk oda, hogy nagyon rosszul nem járhatunk jelen pillanatban egyikkel sem. Persze ha csak ezt az évet nézzük.Az igazi megmérettetés majd a következő szériánál lesz, hisz ott már mindkét gyártó teljesen új DX-et fog támogatni, és legalább meg is fog egyezni. DX11, se több, se kevesebb.
-
rocket
nagyúr
válasz
VinoRosso #701 üzenetére
Ez a teszt egyertelmuen ugy van osszevalogatva, hogy minnel jobb szinben tuntesse fel az NV termekeit, ezert is kerult bele a Dead Space, mert abban eleg nagy az elonye az NV kartyainak.
(azt nem gondolom a GURU3D teszeloi keresgettek azt a jatekot amiben a legnagyobb a kulonbseg, inkabb az NV altal kuldott "hogyan teszteljetek" leirasban van benne ez a jatek)
Sajnos nagyon atlatszo ez a teszt, van sok oldal aki ugy probal tesztelni, hogy valamelyik markat jobb szinben tuntessen fel, de GURU3D-nal mar eltitkolni se sikerult ezt -
rocket
nagyúr
válasz
VinoRosso #695 üzenetére
Cherry picked jatekok vannak, pl. Dead Space mit keres a tesztben?
, iden megjelent jatek 1 van csak a HAWX.
Ettol fuggetlenul nem rossz kartya GTX275, de jo ideje a HD4890 osszesegeben jobb valasztas, raadasul joval olcsobb is, HD4890 mar 190-210$ (europaban 170-180euro) kornyeken kapsz sok helyen (tehat nem cherry picked), GTX275 meg 240-250$ (200-210euro)kornyeken van.Arban a Sapphire HD4890 Toxic van a legolcsobb GTX275 kartyak szintjen, szoval a szokasos PhysX,CUDA,Stereo3D trion kivul nem szol semmi jelenleg a GTX275 mellett
-
VinoRosso
veterán
válasz
Dark KillerX #700 üzenetére
Nyilván midnegyik teszt részrehajló, de összeségében eddig bennem olyan 3:7-es arány élt, ehhez képest a gurus tesztet is figyelembe véve min 9:10nek kéne lennie, Az hogy a GTX 285el egy szinten lenne eléggé merész kijelentés.A valóság szerintem az hogy a GTX 275tel lehet egy szinten, vagy egy picikét jobb lehet nála.
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
MIELŐTT LINKELNÉL VAGY KÉRDEZNÉL, MINDIG OLVASS KICSIT VISSZA!!
A topik témája:
Az NVIDIA éppen érkező, vagy jövőbeni új grafikus processzorainak kivesézése, lehetőleg minél inkább szakmai keretek között maradva. Architektúra, esélylatolgatás, érdekességek, spekulációk, stb.
- ASUS notebook topic
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Acer notebook topic
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Építő/felújító topik
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Győr és környéke adok-veszek-beszélgetek
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Autós topik
- Path of Exile (ARPG)
- További aktív témák...
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X260 - i5-6G I 8GB I 256GB SSD I 12,5" HD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Törött, Hibás iPhone felvásárlás!!
- Bomba ár! HP Pro X360 11 G1 - Intel N4200 I 4GB I 128GB SSD I 11,6" HD Touch I Cam I W10 I Gari
- Telefon felvásárlás!! Honor 400 Lite, Honor 400, Honor 400 Pro