- Gaming notebook topik
- Azonnali informatikai kérdések órája
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Samsung LCD és LED TV-k
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Vezetékes FEJhallgatók
- Videós, mozgóképes topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
FRENK1988
veterán
válasz Thunderzolee #6999 üzenetére
Azthittem BGA foglalatú de akkor tévedtem. Juhé jöhet az i7
Nem a lóerő öl, hanem a NYOMATÉK! :)
-
veterán
válasz FRENK1988 #6998 üzenetére
Ezeket biztosan kezeli:
hp.com/wwpc/us/en/sm/specs/4540s.htmlA HP-nál van egy olyan szokás mostanában, h amit a manualban nem említenek, azt a BIOS-ból is "kifelejtik" cpu-mikrokód szinten.
De ez nem általánosítható, csak amolyan tapasztalat féle.
Tehát ha másféle procikat akarsz beletenni, azt mielőtt kifizeted, próbáld bele, h megy-e vele. Aztán írd meg ide.
Egyébként Socket G2-es a foglalat, második, harmadik generációs Core i processzorokat kezel.Második generációs Core i sorozat (Sandy Bridge):
http://en.wikipedia.org/wiki/Sandy_Bridge#Mobile_platformHarmadik generációs Core is sorozat (Ivy Bridge):
http://en.wikipedia.org/wiki/Ivy_Bridge#Mobile_processorsÚgy nézem a manualban max. 35W TDP-s processzorokkal szerelték ezeket, tehát a gép hűtését ehhez tervezték. Ettől függetlenül belepróbálhatsz 45W-os TDP-vel is, (ha egyáltalán elindul), de jóval többet fog a gép hűtése dolgozni (melegszik).
[ Szerkesztve ]
Javíts ki nyugodtan, ha tévedek valamiben. :)
-
FRENK1988
veterán
Nekem csak egy kérdésem van kollégák
hogy az én Hp probook 4540s-ben lehet-e CPU-t cserélni (mivel minden mást már megtettem )?Nem a lóerő öl, hanem a NYOMATÉK! :)
-
veterán
válasz turbobusa #6996 üzenetére
Itt kérdezd meg:
http://itcafe.hu/tema/notebook_bearazas_3/friss.htmlEzeket még írd bele:
Akkumulátor mennyit bír?
Idle/film nézésselMerevlemez hány tányéros?
HD Sentinel kép?Esetleg egyéb tartozék, egér, táska?
-
turbobusa
senior tag
Hali!
Szeretném a segítségeteket kérni ez ügyben, mennyiért adhatnám el az alábbi laptopot?
Asus k50in-ről lenne szó, garancia nincs rá, t7300, g105m 512mb, 3gb ddr2 és 250gb hitachi hdd van benne.
Szép a gép, eredeti win7 kulcs van hozzá..Előre is köszönöm a segítséget!
Üdv.
-
NEMO1968
őstag
válasz Thunderzolee #6993 üzenetére
Köszi a kimerítő választ.
Még annyi kérdésem lenne,hogy mennyit gyorsítana mondjuk egy T 6500 rajta?(ezalapján már csak ez maradt )
Az átlagos használaton felül néha játszom on-line játékot,valamint filmeket,videókat konvertálok,ott pedig elkelne egy kis teljesítmény.
Gondolok olyasmire,hogy egy adott méretű videót a T4200-al konvertál 1 óra alatt,a T6500-al meg 55 perc alatt,akkor erősen meggondolom a cserét,vagy hagyom a így a fenébe.
SSD már van benne.
Sokat dobott rajta,pedig nem egy csúcsmodell .
Csak azért gondoltam a procicserére,mert érzésem szerint ez most a szűk keresztmetszet.
Nevess ki,ha hü..ség,de visszafogja az SSD-t.Az ember az időtől retteg, az idő a piramisoktól.
-
Energie1979
csendes tag
válasz Thunderzolee #6989 üzenetére
Köszönöm mindenkinek a segítséget!
-
veterán
válasz NEMO1968 #6992 üzenetére
Ja igen, elfelejtettem belinkelni:
Itt tudsz hozzá keresni:
http://hardverapro.hu/aprok/hardver/processzorok/mobil/listaz.php
Esetleg itt:
http://hardverapro.hu/aprok/hardver/notebook/tartozekok_alkatreszek/listaz.phpA T4200 2GHz-es, 1MB L2 tára van, és 800-as az FSB-je.
Olyat keress, ami ennél jobb.
Ami igazán jó lenne, azok a P7ezer, P8ezer, P9ezer szériák (1066-os FSB-vel), de azokat sajnos nem kezeli a géped.
1-2MB L2 tár ilyen alapműveletekhez, (internet, office, film, kép, zene, chat), nem nagyon kell több.
A 800-as FSB-n már nem tudsz gyorsítani, csak az órajellel tudnál variálni, mármint, h olyat keress hozzá, aminek minél nagyobb az órajele.
De ezek a 3, 4-6MB L2 táras procik alapjában nem gyorsítanak, mivel gondolom nem renderelére, tömörítésre, játékra használod gépet, szóval felesleges kifizetni sok pénzt túlárazott procikra, amik többlet kapacitását úgysem használnál ki..Ezt a DV6 1220-as sorozatot szerelték elég sok felszereltséggel, amelyekben ugyanez a chipset volt (PM965), mint a tiédben, azokat szerelték T4200-al, és T6500-al is.
A HP-nak mostanában szokásává vált, h azokat a processzorokat, amiket a kézikönyben nem szerepeltet, azokat BIOS mikrokód szinten se támogatja.
Nem akarom az ördögöt a falra festeni, de lehet, h a T4200, ill. a T6500-on kívül mást nem támogat. Ezt csak úgy tudod kideríteni, h belepróbálod a procit mielőtt kifizetnéd.Mivel a legtöbb proci Pesten található, Velencei lakosként ez nálad nem egy jó hír.
Youtubeon tudsz keresni hozzá videot, h hogy lehet szétszedni a gépet:
http://www.youtube.com/watch?v=ZoYVztAcCiQ
http://www.youtube.com/watch?v=M7CEtfJtu_Y
Ezek DV6-osok, de mivel több féle van belőle, lehet ezek pont nem jók a tiédhez.Inkább egy SSD-vel tudnál rajta gyorsítani, esetleg egy 7200RPM-es HDD-vel.
[ Szerkesztve ]
-
NEMO1968
őstag
válasz Thunderzolee #6991 üzenetére
Köszi a listát.
Válogatok majd.
Melyiket érné meg a legjobban beletenni,amitől gyorsulna kicsit a masina és az ára sem horror?Az ember az időtől retteg, az idő a piramisoktól.
-
veterán
válasz NEMO1968 #6990 üzenetére
Ezeket lehet beletenni chipset alapján:
http://hu.wikipedia.org/wiki/Socket_PA P betűvel kezdődőeket nem kezeli, csak a T-vel kezdődő 800FSB-s modelleket.
Mindegyik azonos TDP osztályba tartozik, a gép hűtése mindegyikkel megbirkózik.Javíts ki nyugodtan, ha tévedek valamiben. :)
-
NEMO1968
őstag
Sziasztok!
Egy HP Pavilion DV6 1220 sh laptop boldog tulaja vagyok.
Szeretnék egy kicsit erősebb procit tenni bele.
Milyet lehet szerintetek,amit a hűtő is elbír?
Jelenleg egy Pentium T4200 van benne.
Amiket néztem( T 4500,T 6600,T8100)elvileg jó bele,de szeretném ha megerősítenétek,ill. véleményt mondanátok,melyiket érné meg a legjobban beletenni.Az ember az időtől retteg, az idő a piramisoktól.
-
veterán
válasz Energie1979 #6988 üzenetére
Na, hát CPU-Z ugyanazt adta, amit mondtam.
A P4M890 az a chipset másik neve. (azonos chipset család)Viszont ha a T2130-at nem vitte, akkor sajnos azt kell mondjam, vége.
Az Yonah processzor. Mennie kellett volna.
Csak azért nem mehet, mert a BIOS nem tartalmaz más CPU-mikrokódot, csak a Celeron M 4százas procikat, de az is lehet, h a Cel. M420-on kívül a többi 4százast se.
Sajnos vannak ilyen gyártók, akik így lekorlátozzák a gépüket, elvágva ezzel az esetleges fejlesztés útját.Memóriánál a Memory fület kellett volna még beadnod, az írja ki, h valósan mekkora MHz-en megy a ram. Gondolom 333MHz egyébként. De nincs jelentősége.
Az SPD csak a modulok adatchipjében levő adatokat jeleníti meg, ez alapján állítja be a BIOS mekkora sebességen lehet a memóriákat hajtani. Ez két Samu 512-es ram, többféle sebességen többféle időzítésekre képes.A wi-fi adapter... hát nem hiszem, h a procicsere miatt romlott volna el.
BIOS-t gondolom defaultra állítottad mikor a csere megtörtént (mindkét esetben). <- ennek hiánya akár okozhat olyat, h nem akar elindulni egy egyébként támogatott processzorral.
Esetleg a BIOS-ban van olyan opció, h wi-fi ki/be.
De hát gondolom ezeket már átnézted.
Esetleg kontakthiba lehet, és ahogy mozgattad a w-lan kártyát, most nem érintkezik.Javíts ki nyugodtan, ha tévedek valamiben. :)
-
Energie1979
csendes tag
válasz Thunderzolee #6983 üzenetére
Köszönöm az eddigi segítségeket. CPU-Z a következő infokat mondja a jelenlegi CPU-ról:
Alaplapi chipsetről:
A memóriákat véltem még érdekesnek:
A sikertelen procicsere következtében elképzelhető, hogy a wifi adapter elromlik? Amióta visszaraktam a régi cpu-t nem talál a wlan hálózatot. Eszközkezelőben pedig hibát nem jelez.
Visszatérve az eredeti problémára ebbe a gépbe volt próbálva egy T2130-as cpu is, azzal is ugyanaz volt a helyzet, mint a M760-sal.
-
NEMO1968
őstag
válasz Csongeee10 #6985 üzenetére
Szia!
A vinyónak lehet hogy nem tesz jót.
Másról nem tudok,aminek baja lehetne.
Akkor már egy áramszünet is legyilkolhatná a gépeket.
Softveresen inkább lehetnek gubancok,ugyanis lehetnek be nem fejezett folyamatok,amik alól egyszercsak kirántod a talajt.
Így hát ne csodálkozz,ha esetleg összeomlik az egész rendszered úgy ahogy van,vagy nem indulnak,meghülyülnek a progik.
A WIN-t nem tudod,csak csökkentett módban indítani.
Indítási gondok lesznek,és csak CD-ről tudod javítani,stb,stb....[ Szerkesztve ]
Az ember az időtől retteg, az idő a piramisoktól.
-
Csongeee10
tag
válasz Thunderzolee #6984 üzenetére
Lehet nem teljesen érthetően fogalmaztam,elnézést kérek.
Nem egy konkrét problémáról írok,hanem csak a saját tudásom fejlesztése érdekében tettem fel a kérdést.
Tehát azt szeretném tudni,ha nem a megfelelő módon van kikapcsolva a gép,hanem hosszan nyomva kapcsolódik ki,akkor pl a HDD-be,alaplap,Ram,Proci-ba milyen károkat tud tenni? (természetesen ha folyamatosan a gombtól kapcsolódik ki)
Esetleg tudom figyelmeztetni ismerőseimet,hogy normál kikapcsolást alkalmazzanak,mert problémák lehetnek. -
veterán
válasz Csongeee10 #6982 üzenetére
Nem értem a kérdésed.
A Start menü leállítással nem lehet leállítani a gépet?
Vagy a bekapcsológomb, esetleg a fedél lecsukása semmit sem csinál?
Ez utóbbi kettő azért van, mert nyilván ki van kapcsolva a fedél lecsukása, ill. a főkapcsoló megnyomása opció.
Ha ezek ki vannak kapcsolva, akkor valóban csak úgy lehet, ha hosszasan megnyomod a főkapcsolót, és pár másodperc elteltével szívmegállást okozol az oprendszernek. Ilyen módon egyébként nem szép dolog leállítani, ha nem tud kilépni az éppen futó folyamatokból, és nem rendeltetésszerűen áll le a Windows, nem szabad csodálkozni, ha szétzuhan a rendszer, és egyszercsak többet nem lehet bekapcsolni újratelepítés nélkül.Ez nem hardveres hiba, hanem beállítás kérdése (Win7 alatt):
Start menü --> Vezérlőpult --> Hardver és hang --> Energiagazdálkodási lehetőségek --> Be- és kikpacsoló gombok működésének módosítása
XP, ill. Vistánál lehet kicsit más az elérési útvonal.[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz Energie1979 #6980 üzenetére
Tegyél fel egy CPU-Z-t, és olvasd ki mi a mostani proci száma?
Celeron M420?Itt válaszd ki a "CORE NAME" oszlopban (utolsó előtti) a "Yonah"-ot. Frissíts rá (SELECT), és kilistázza a Yonah magos processzorokat.
A CPU-Z-vel a chipsetet is elárulhatnád.
Ha jól találtam, akkor VIA VN896?
Ez kezelne 667-es FSB-t is (elméletileg).
Ezek lennének azok:
http://hu.wikipedia.org/wiki/Socket_MDE elképzelhető, h BIOS szinten lekorlátozták, és csak Yonah CPU mikrokódokat tartalmaz, vagy azt is annyira, h akár csak a Celeron M 4százas procik mennek bele.
Mindenesetre a Pentium M az nem csoda, h nem ment benne, ahogy Tim82 is írta, az egy régebbi széria.
Itt tudsz hozzá másik procit keresni:
Esetleg itt:
http://hardverapro.hu/aprok/hardver/notebook/tartozekok_alkatreszek/listaz.phpMivel Pesten laksz, könnyű helyzetben vagy, mert akitől vennél hozzá procit, az is valószínűleg pesti lesz, és mielőtt kifizeted, megbeszélheted az eladóval, h belepróbáljátok a processzort a gépbe. Így nem kell potyára kifizetned, hátha nem is kezeli.
Ezekkel a Procikkal azonban ne keverd össze a procik számait, ez már egy másik foglalat.Javíts ki nyugodtan, ha tévedek valamiben. :)
-
Csongeee10
tag
Sziasztok
Számomra tájékoztató jellegű kérdést szeretnék feltenni számotokra,mégpedig azt,hogy ha folyamatosan a laptop indító gombjától hosszan nyomva kapcsolódik ki a laptop,milyen hardveres problémák állhatnak fel? -
Tim82
félisten
válasz Energie1979 #6980 üzenetére
Foglalatilag ugyan jó az a processzor is, de a chipset már újabb CPU-khoz készült, ezért nem indul el vele.
Ebbe olyan CPU-k valóak, amelyek már nem Pentium M- (Dothan), hanem Yonah-magosak. A manual kedves módon semmit sem ír amúgy az alaplap chipset-éről, úgyhogy csak tippelni tudok, hogy elketyeg a különféle Core Duo (nem Core 2 Duo!) processzorokkal. Innen azokat érdemes megnézned, amelyek 533 MHz-es FSB-vel rendelkeznek (667-es már nem lesz jó!).
A csúcs egyébként talán a T5200 lenne, ha a notid chipsetje lekezel 64 bites CPU-t is.
[ Szerkesztve ]
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
Energie1979
csendes tag
Adott egy Gericom Overdose 8615 típusú laptop. Szeretnék benne processzort cserélni. Jelenleg egy Intel Celeron M 1,6GHz-es CPU van benne. Vásároltam hozzá egy Intel Pentium M760-as CPU-t, de nem indul el vele a gép. A foglalaton mPGA479 Socket felirat látható. Bekapcsolás után az új cpu-val a power led világít és ennyi. Stimmel ehhez a géphez ez a proci? Gondoltam már BIOS frissítésre is, de a gyártó honlapján ehhez a laptop típushoz nincs új BIOS. Ugye az nem létezhet, hogy a gép csak fix-en ezzel az egy CPU-val indul el? Mi a leggyorsabb cpu, amit ebbe a gépbe bele lehet rakni?
-
veterán
válasz szurkeordas #6977 üzenetére
Ebben egy 15.6"-os, 1366×768-as, fényes, LED háttérvilágítású kijelző van.
Csatlakozója 40 pines.Itt tudsz hozzá keresni 15.6-ra, a kereső ezeket dobta:
http://hardverapro.hu/aprok/hardver/notebook/tartozekok_alkatreszek/keres.php?stext=15.6Vannak akik konkrétan kijelzőkkel foglalkoznak, párat kikerestem neked:
http://hardverapro.hu/apro/Kijelzők!15.6" / 15,4" / 14.1" stb.. Notebook, Laptop Lcd TFT (Új és használt) AZONNAL!!!/friss.htmlEsetleg Ebay:
http://www.ebay.co.uk/itm/ASUS-X52N-15-6-LED-LAPTOP-SCREEN-NEWÍrj nekik privátot, h kijelzőt keresel Asus X52N laptophoz, lehet be is szerelik neked.
És máskor vigyázz hová lépsz, csoda, h csak a kijelző törött el.Javíts ki nyugodtan, ha tévedek valamiben. :)
-
szurkeordas
csendes tag
válasz szurkeordas #6977 üzenetére
30 28 huszonnyolc 19 négyes telefonon vagy a szurkeordas@gmail.com emailcímenjeezzetek
Gyula
-
szurkeordas
csendes tag
Sziasztok, új vagyok és ez az első reizésem informatikai dologban, Azért vagyok itt mert szükségem van egy használt ASUS X52N képernyőre, légyszí segítsetek honnan tudnék szerezni, komplett alaplaphibás gép is érdekel.
Gyula
-
Müszi
senior tag
Annyit még hozzátennék, hogyha csak egy rammodulod van most bent, akkor mindenképp érdemes hozzátenni mégegyet. Akár egy 2Gb-osat is, mert úgy már 128bites sávszélességen kommunikál a szintén prociban lévő vezérlővel és ez a HD3000 teljesítményét, ha nem is nagy mértékben, de javítaná.
-
veterán
Amikben csak HD3000 van, azokhoz nem lehet utólag második kártyát beletenni. Forrasztva van/lenne az alaplapon, úgy ahogy mondod. Ha nincs benne, akkor az olyan fajta direkt.
Mennyi rammal van szerelve?
Mire használod a gépet?
Használat közben ha a feladatkezelőt nézed, látni, h elfogy a ram, ill. folyton a fizikai ram végének közelében jár?
Alapesetben ha csak ilyen netezéshez, filmekhez, zenehallgatáshos, chat, Office használod a gépet, akkor elég 4GB ram is.
3GB-ig elég 32bites oprendszer, 4GB-tól viszont már 64bitest kell feltenni.
Ha most egy 2gigás modul van benne, akkor elég hozzá még egy 4gigás is, úgy lesz 6giga, és Dual Channelben is fog menni. Vagy vehetsz hozzá még egy 2gigást is, 4giga ram is elég. Persze most, h ilyen olcsók a memóriák, mindenki 2×4gigát vesz.
Ez annyiból jó, h egyrészt később könnyebb lesz majd eladni a későbbiekben, másrészt a Win 7 szeret terpeszkedni, akkor érzi igazán jól magát, ha sok ram van alatta. Persze alapfeladatokra sosem fog elfogyni a 8giga, de még a 4 sem.Na, közben meg is előztek.
[ Szerkesztve ]
-
Müszi
senior tag
Hali! Nem, nem lehet. Egyre ritkább a cserélhető VGA-s noti. A két VGA-soknál is zömében integrálják már a dedikáltat is a lapra. Megkockáztatom hogy a foglalatosak rövidesen teljesen eltünnek. Általában azonos sorozatoknál ugyanazt a lapot használják, csak az olyannál mint a tiéd nincsen ráültetve VGA chip meg a V.ramok, tehát csak a prociba integrált muzsikál.
Te tudod mennyi ramzabáló alkalmazást használsz. Véleményem szerint nagy általánosságban bőven elég a 4Gb is. Ugyan most hogy ilyen olcsóak a ramok nem nagy beruházás a bővítés, később meg majd lehet, hogy jól jön. (Főleg ha jön egy árvíz keleten ) A 8-nál több már végképp felesleges még hosszú távon is szerintem. -
ativga
csendes tag
Sziasztok!
A kérdéseim a következőek:
Dell N5110 i3 proci Intel HD3000 int. VGA-val.
1. Beépíthető-e utólag egy másik, nagyobb videokártya, vagy a két VGA-val szerelteknél a 2. kártya is forrasztva van az alaplapra?
2. Mennyi memóriát érdemes beletenni Win7 64bit mellé? Vagy megfordítva a kérdést, érdemes-e beletenni 8GB memóriát, vagy ez már felesleges?Üdv.
-
germinator66
aktív tag
válasz Thunderzolee #6970 üzenetére
Jogos, DDR2 (667MHz) lesz az.
-
veterán
válasz germinator66 #6969 üzenetére
Egy slot van a gép alján, amibe egy darab 2GB-os SO-DIMM DDR2 667MHz ram tehető.
Itt egy video a cseréhez:
http://www.youtube.com/watch?v=UiKWDVTYFXsDDR3?
Azt honnét gondoltad?
Esetleg tegyél fel egy CPU-Z-t, azzal ki lehet olvasni a benne levő ram pontos típusát.
Vagy a legegyszerűbb, ha lecsavarozod a fület, és megnézed a benne levő milyen.[ Szerkesztve ]
-
germinator66
aktív tag
Sziasztok!
Asus 1001PX-be szeretnék több RAM-ot rakni, viszont nem sok infot találtam róla...
Jól gondolom, hogy 2GB DDR3 belemegy? -
veterán
válasz turbobusa #6966 üzenetére
Na, itt a válasz:
http://itcafe.hu/tema/milyen_ramot_vegyek_2/hsz_9928-9928.htmlAz olcsóbbikat ajánlja.
Egyébként aki a választ írta, az konkrétan pont az iPonnál dolgozik, esetleg írj neki privit, és kérdezz rá, hátha meg tudja mondani, h milyen kiszerelésben/csomagolásban lenne ha rendelnél, megoldható-e a kipróbálás, vagy esetleg meg tudja mondani, iPon honnét szerezné be, és ott rákérdezni konkrétan hogy van csomagolva.
-
veterán
válasz turbobusa #6966 üzenetére
Ez nem fog menni, mert az ilyesmi ramok be vannak csomagolva műanyagba, esetleg antiszatikus zacskóba nem hiszem, h kibontják neked. Roncsolásmentesen meg nem lehet kinyitni.
Mondjuk lehet, h nincs becsomagolva, ha tálcás kiszerelésben van nekik, de ezt valóban csak telefonon lehet megtudni.Meg hát iPonnál ez úgy van, h nem nekik van raktáron, hanem beszerzik aznap (nagykerből), ezért is csak délután 15 után lehet egy adott cuccért menni (ha reggel 7-ig megrendelted).
-
turbobusa
senior tag
válasz Thunderzolee #6965 üzenetére
Becsörgök akkor, hogy egy régi laptopba lenne, de nem tudom, hogy megfelelő lenne-e és akkor 1-1 db-ot hozzanak be, hogy kipróbáljuk.
-
veterán
válasz turbobusa #6964 üzenetére
Ott nem 1×4GB-ot írtam, hanem (4×1GB) négy darab 1gigás modult.
De természetesen egy darab modulnál ha van Dual Channel, akkor gyorsabb kettő modul.
Viszont azt is tudni kell, h a Dual Channel az nem sokat jelent, szóval nem kell mindenáron törekedni a Dual Channelre, főleg a manapság kapható notebookokban gyakori, h egy darab 4gigás modul van bennük, ami nem hátrány, egyrészt könnyebb bővíteni, másrészt ha csak 2 giga kerül mellé, akkor is Dual Channelben fog menni, harmadrészt a ram mennyisége (inkább 1×4GB single módban, mint 2×1GB dualban) többet számít, mint a Dual Channel.Jó lenne, ha iPonnál ki lehetne próbálni, nehogy aztán megveszed nem ismeri fel, aztán el sem indul vele. De mindenesetre várjuk meg, mit válaszolnak a nagy RAM-os topicban.
[ Szerkesztve ]
-
turbobusa
senior tag
válasz Thunderzolee #6963 üzenetére
Igen, én is ennyi dolgot szoktam figyelembe venni, de néztem a különbözetet és mondom akkor megkérdem, nehogy rosszat vegyek. Ha 2x2gb van 1 4gb-al szemben akkor még gyorsabb is talán, nem?
-
veterán
válasz turbobusa #6962 üzenetére
Megkérdeztem a ramos topicban, meglátjuk mit válaszolnak.
Pontosan nem ismerem ennyire a memóriák felépítését, h tudjam a memóriavezérlő mikor érzi jobban magát, ha kevesebb, vagy ha több chip van egy-egy modulon.
Azt pl. tudom, h ha egy lapon 4 foglalat van, akkor inkább 2×2GB-ot tegyünk bele, mint 4×1GB-ot, (illetve 2×4GB-ot, mint 4×2GB-ot) mivel így a memóriavezérlő kevésbé terhelődik, de hát ugye itt másról van szó.
-
turbobusa
senior tag
válasz Thunderzolee #6961 üzenetére
Ha minden igaz és nem értettem félre, akkor nyugodtan választhatom az olcsóbb fajtát márkán belül.
-
veterán
válasz turbobusa #6959 üzenetére
A 32×16 az 512.
A 32×8 az 256 --> ebből kétszer annyi kell, h meglegyen az 512.Tehát:
Ez utóbbinál oldalanként van 8-8 kis chip.
Az előzőnél meg vagy oldalanként 4-4 nagyobb chip, vagy egy oldalon 8 kisebb.Iponnál a képeket ne nézd, az csak illusztráció, mindegyik CSX ramhoz ugyanazt a képet tették, holott az egyik ilyen:
A másik meg ilyen:
[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz sanyie70 #6958 üzenetére
A kézikönyv szerint SATA csatlakozós.
Itt le van írva, hogy kell kiszedni.Bármekkorát belerakhatsz.
A chipsethez ICH7-M-es déli híd tartozik, az még csak SATA1-es sebességet tud. De ettől függetlenül SATA2, SATA3 eszközt is tehetsz bele, visszafelé kompatibilis, SATA1-es merevlemez amúgy se nagyon van.Itt tudsz hozzá másikat keresni:
http://hardverapro.hu/aprok/hardver/merevlemezek/notebook_hdd_2_5/listaz.phpAmire figyelned kellene:
A merevlemezek szabványos méretűek, de ezen belül többféle vastagságuk van.Vagy kiolvasod a benne levő típusát, és keresel Googlen találatokat, h az pontosan milyen vastag, vagy szépen kiszeded, megméred, és akkor már tudod, h max. milyen vastagot kell keresned hozzá. Általában vékonyabbat bele lehet tenni, de a vastagabbat nem (mert egyszerűen nem fér el).
Alapesetben a noti merevlemezek 5400RPM-es fordulatszámúak, (ezért is lassabb a legtöbb noti, mint asztali társaik), ha 7200RPM-est veszel hozzá az dob a sebességen, de persze az SSD-k a legjobbak <-- igaz, ez utóbbi sebessége bekorlátozódik a SATA1-es támogatás miatt.Na, itt egy hivatalos HP video is arról, hogy kell a merevlemezt kicserélni:
http://www.youtube.com/watch?v=nFd0gO2BcFU[ Szerkesztve ]
-
turbobusa
senior tag
Hali!
Tanácstalan vagyok, melyik sdram lenne megfelelő a Samsung V25-ös laptopba. Azt megtaláltam, hogy 133mhz-es az órajele, de iPon-nál még van ezen belül 2 másik típus is.
So-32x16 vagy 32x8, utóbbi elég drága még az első viszonylag tűrhető árfekvésben mozog.Melyik lenne a jó bele?
Szomszédé a gép, így neten keresgéltem, milyen memória lehet benne. Ezt találtam...
-
sanyie70
tag
Sziasztok van egy hp compaq nc8430 as laptopom win 7 el hdd-t szeretnék cserélni benne.
1. hol tudom megnézni milyen a csatlakozója?
2. mekkora hdd-t tud kezelni a gép? -
veterán
válasz zolesz099 #6955 üzenetére
Adatlap alapján ez Socket S1G4-es foglalat.
Ezeket a processzorokat kezeli:
wikipedia.org/wiki/List_of_AMD_mobile_microprocessors#Danube platform
Lefelé görgetve a táblázatokat addig nézd, amíg S1G4-es a foglalat.
Azok közül is csak a 35, esetleg 25W-os TDP-jű processzorok közül válassz, a noti hűtésést ezekhez tervezték; a 45W-os TDP-jű processzorokkal nem biztos, h meg tud birkózni a hűtőrendszer.A Videokártya nem MXM-es, nem cserélhető.
Látni a képen is, h csak egy chip, ami rá van forrasztva az alaplapra. A dedikált memória meg a lap hátoldalán van a GPU körül.Itt egy tutorial hogy kell szétszedni:
http://www.youtube.com/watch?v=Gq7jH3jFerIJavíts ki nyugodtan, ha tévedek valamiben. :)
-
Akos1994
aktív tag
válasz Thunderzolee #6954 üzenetére
Köszi a részletes segítséget. Ez is egy jól elcseszett gép,örülni fog neki a tulajdonosa.
-
zolesz099
csendes tag
Helló! Azt szeretném kérdezni, hogy Acer 5552G-be van athlon II X2 2.1GHz és Ati HD5470 512Mb.
Ezeket lehetne-e cserélni Phenom II X4 N930-ra és Ati HD5650 1Gb-ra? Úgy tudom a procit lehet, de a vidikártyában nem vagyok biztos. Előre is köszönöm!!! -
veterán
válasz Akos1994 #6952 üzenetére
A processzor nem cserélhető, BGA tokozású (rá van forrasztva az alaplapra).
Van itt egy kép is róla:
Egyrészt a processzort csak BGA tokozással gyártották, tehát csak ráforrasztani lehet az alaplapra, másrészt látni a képen is, h nincs foglalata a procinak.
Ha cserélhető lenne, valami ilyesmi foglaltban lenne.Javíts ki nyugodtan, ha tévedek valamiben. :)
-
szucsi
őstag
válasz Thunderzolee #6945 üzenetére
Huhh nagyon köszönöm a segítséget!
-
Akos1994
aktív tag
Sziasztok!
Adott egy Asus K50C noti Celeron D220-as procival. A kérdés az,hogy működne 667,800 FSB-es CPU-val vagy csak 533Mhz FSB-sel mint ami gyárilag van benne?
Sajnos az Asus honlapján sincs kint,hogy milyen processzorokat támogat az alaplapja és a google sem segített. -
helloadi
csendes tag
válasz Thunderzolee #6949 üzenetére
Köszönöm az újabb segítséget Valószínűleg az általad ajánlott P8600-at választom, amennyiben összejön az üzlet, az Eladónak említeni fogom, hogy Te ajánlottad és egy pirosat mindenképp kérvényezni fogok!
-
veterán
válasz helloadi #6948 üzenetére
Elméletben lehetséges, de azoknak 45W a TDP-jük, amint a listában is látható.
Ez alapján a chipset a következő TJunction értékű procikat viszi:
Support Intel Tj85 / Tj90 / Tj100 CPUA négymagosoknak (Q9000, Q9100, QX9300) ez 100°C, úgyhogy a chipset viszi (elméletben). Mivel a noti adatlapja nem írja, elképzelhető, h a BIOS-ban nincs letárolva CPU-mikrokód szinten. De ha el is indul vele, a 10W-al nagyobb TDP alaposan próbára fogja tenni a gép hűtését, bár abban a gépben egy kétkörös hűtőrendszer van.
Én inkább maradnék a kétmagos P szériánál, a T4300-hoz képest az is ugrásszerű teljesítménynövekedést eredményezne csökkentett hőtermelés mellett.
A másik, nem is nagyon lehet beszerezni 4magost, ritkán van a mobil procis topicokban, illetve túlárazva.[ Szerkesztve ]
-
helloadi
csendes tag
válasz Thunderzolee #6944 üzenetére
Még annyi kérdésem lenne, hogy ha 4 magos processzort szeretnék bele, az is lehetséges?
-
helloadi
csendes tag
válasz Thunderzolee #6944 üzenetére
Maga egy Úr!
-
goodluck
tag
Sziasztok!
Érdeklődnék, hogy a következő típusba (Dell Inspirion N5110) elférne-e HDD mellé még egy SSD is?
MSI GV72 8RE =+= ASUS PG248Q ROG SWIFT =+= IphX
-
veterán
Ez alapján a chipset Intel 855GM.
Az 2GB ramot kezel, 266MHz-es modulokból. (Dual channel nincs.)
A te linkeden valóban csak 1GB-ot írnak, nem tudni miért, talán arra gondoltak, h foglalatonként 1GB mehet bele (kettő foglalat van).Tehát kereshetsz hozzá akár egy 1 gigás modult is, ha egy 512-es van benne, akkor lesz 1.5GB ram; ha meg kettő 256-os, akkor az egyiket kicseréled. De ez utóbbi esetben esetleg elég hozzá egy 512-es is, 768ram is előrelépés az 512-höz képest, azon már jobban elfér az oprendszer. Gondolom amúgy is csak netezni/film/zene/chat használjátok.
Itt tudsz keresni bele:
hardverapro.hu/aprok/hardver/memoriak/notebook_ram/ddr_ram.php
Újat ne akarjál venni, értelmetlenül drága, és a használt ramokkal se szokott gond lenni.Arra még figyelj, h a chipset csak 200, ill. 266MHz-es ramokat kezel.
Ha 333-ast, vagy 400-ast veszel hozzá, azt lehet, h visszaveszi 266-ra, és azon fogja hajtani, de lehet, h el sem indul egyáltalán. Ha van rá módod, próbáld bele mielőtt kifizeted.Itt van szétszedési útmutató, ha esetleg ki akarnád takarítani.
http://pc-level.com/2010/11/how-to-clean-fujitsu-siemens-lifebook-c1110/
De a gép alján van a két ram modul helye.[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz helloadi #6940 üzenetére
A leírás szerint MXM-es.
Ha jól Googleztam akkor a videokártya MXM3.0 "A" modul.
De ha szétszeded a géped, akkor magad is meggyőződhetsz róla, h ilyen van-e benne.Itt tudsz hozzá keresni:
http://hardverapro.hu/aprok/hardver/videokartyak/egyeb_videokartyak/keres.php?stext=mxm
Esetleg itt:
http://hardverapro.hu/aprok/hardver/notebook/tartozekok_alkatreszek/keres.php?stext=mxmŐ pl. konkrétan árul ilyeneket:
http://hardverapro.hu/apro/varva_vart_mxm_notebook_vga-k_jelenleg_ati_x1800_uj_notebook_mxm_vga_elado/friss.htmlEz meg egy teljesítmény lista, h eligazodj, melyik milyen eős:
notebookcheck.net/Mobile-Graphics-Cards-Benchmark-List.htmlProcesszor:
Az Asus oldalán levő leírásból az derül ki, h viszi az 1066-os FSB-jű processzorokat is.
Ezek mennek bele:
http://hu.wikipedia.org/wiki/Socket_P
A P-vel kezdődőek TDP-je csak 25W, ez 10W-al kevesebb, mint a most benne levő processzoré, jótékonyan hatna a hűtésre, ha ilyen processzort szereznél hozzá.
(A P7ezer széria nem támogatja a virtualizációt.)Itt tudsz keresni:
hardverapro.hu/aprok/hardver/processzorok/mobil.php
Esetleg itt:
hardverapro.hu/aprok/hardver/notebook/tartozekok_alkatreszek.phpEz pl. ütős, és baráti az ára is:
http://hardverapro.hu/apro/p8600_elado_2/friss.htmlHa csak 5400-es fordulatszámú merevlemez van benne, érdemes azt is kicserélned egy SSD-re, esetleg egy 7200-es merevlemezre.
[ Módosította: mobal ]
-
szucsi
őstag
Sziasztok, egy öreg FS lifebookban szeretném a memóriát 512-ről nagyobbra bővíteni.
itt a pontos típus: Fujitsu LifeBook-C1110D
jelenleg 512M van benne (nem tudom, hogy milyen elrendezésben, mert fizikailag nem nálam van a gép), találtam egy linket, ahol leírják, hogy pontosan milyen van benne, és itt azt írják, hogy max 1Giga tehető bele. Pontosan olyat amilyen benne van úgy látom nem lehet kapni. A kérdésem, hogy milyen, Magyarországon kapható (pl: árgép) modul tehető bele, és hogy tényleg 1G-e a max, vagy működne 2x1G-val is.
Köszi!
-
margithid
veterán
Lenovo g570-es laptopomba szeretném kicserélni az 1 GB-os ramot egy négyesre.
Ez mennyire nehéz, illetve nincs valahol videós segítség? -
helloadi
csendes tag
Jó estét mindenkinek!
Adott egy ASUS K70IO laptop, T4300-as procival illetve Nvidia Geforce GT120M videokarival.
Szeretném apránként erősíteni a gépet és ehhez kérném a hozzá értő fórumozók segítségét. Processzorral kezdeném a bővítést, maradok a 2 magnál (gondolom többet nem is bírna). Egy erősebb procit szeretnék a gépbe rakni, illetve később VGA-t, de nem tudom, hogy milyen típusokkal kompatibilis a gépem. Valaki valami ötlet? -
veterán
válasz Regirck #6938 üzenetére
Az A500-as Toshibáknál sincs sehol említve, h MXM-es, mégis az van benne.
Az A300-as adatainál sincs ott, de vannak olyan Google találatok, amik ara utalnak, h abban is MXM-es a videokártya. De hogy hányas típus, az nem derült ki.
Viszont az A300-asnak több altípusa is van, amik nem mindegyike MXM-es.
Kérdés, a tiéd melyik lehet.Legegyszerűbb, ha szétszeded, és megnézed.
Így néznek ki:
http://www.mxm-upgrade.com/Tech_13.html
Esetleg így:
http://www.mxm-upgrade.com/Tech_30.htmlAmit találtam leírást, az MXM II-es volt.
Az aprók közt vannak akik foglalkoznak vele, náluk tudsz érdeklődni, ebbe a foglaltba melyik a legnagyobb elérhető kártya.
Illetve hát itt tudsz keresgélni hozzá:
http://hardverapro.hu/aprok/hardver/videokartyak/egyeb_videokartyak/keres.php?stext=mxm
Esetleg itt:
http://hardverapro.hu/aprok/hardver/notebook/tartozekok_alkatreszek/keres.php?stext=mxm[ Szerkesztve ]
-
Regirck
senior tag
Sziasztok,
lenne egy Toshiba A300 1NO notebook-om. Megfordult a fejembe, hogy a mostani ATI 3450/70-es videokártyát benne nagyobbra cseréljem! Ha jól tudom akkor MXM-es de nem mernék megesküdni rá. Tudnátok segíteni benne, hogy lehet-e cserélni és ha igen akkor milyenekre (nVidia kártyának jobban örülnék). Ha lehet cserélni akkor tudnátok is ajánlani egy üzletet vagy egy megbízható embert aki tud nekem ebben segíteni!Válaszotokat előre is köszönöm!
-
CsikiRoli
tag
Ja igen elég sokat megy. Úgyhigy valószínűleg ez a porosodás lesz a baj.
Üdv: Roland
-
CsikiRoli
tag
válasz Thunderzolee #6934 üzenetére
3 éve de folyamatos és erős használat mellett. napi 5-6 órát biztosan megy ha nem többet. Én is gondolkodtam kifúlyáson meg ujra pasztázáson, de előbb legyen meg a processzor csere.
Üdv: Roland
-
CsikiRoli
tag
-
veterán
válasz CsikiRoli #6933 üzenetére
A kézikönyve szerint az összes S1G3-as processzort kezeli.
A Sempronok fogyasztása valóban kisebb, de a típust árulták 35W-os TDP-jű processzorokkal is, így biztos, h a hűtését is ehhez tervezték. Idehaza (magyar/K-Európa lokalizáció), h olcsóbban lehessen eladni, egyszerűbb processzort kapott.
Ezeket kezeli:
http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_AMD_Turion_microprocessors#.22CaspianItt tudsz hozzá másikat keresni:
Esetleg itt:
http://hardverapro.hu/aprok/hardver/notebook/tartozekok_alkatreszek/listaz.phpMióta van meg?
A hűtését kell majd szétszedned, h kitakarítsd, valószínűleg szép porcica van már a lamellák előtt, ezért meleg. Sokat megy a ventilátor ahhoz képest, mikor még új volt a gép?
Úgy nézem nem nehéz szétszedni:
http://www.youtube.com/watch?v=MamAeWfHcrs[ Szerkesztve ]
-
CsikiRoli
tag
Sziasztok.
Egy MSI CR610 ről lenne szó és processzor bővítésrőől.
Elvileg egy AMD Sempron M100 as csücsül benne emi pedíg S1g3 as foglalatú. TDP je hivatalosan 25W. találtam a foglalatba illő kicsit jobbakat maik már 2 magosask. Elméletileg jónak kell lenniük. De a TDP jük 35W. Valaki utánna nézne nekem hogy melyik processzor lehet jó foglallat fsb szám emg ilyenek alapján?
Csináltam cpu-z képet meg egy core temp képet az azonosítás kedvéért. Akárhogy nyúzom az ilyen időben nem megy 62 fok fölé. Nyáron sajnos így is eléri a 70 et kb 10 óra használat után. De láttam ugyanezt a laptopok a Cr610 et másik processzoral is. Egy athlon x2-essel ami viszon 35 W TDP vel rendelkezik. Segítséget kérnék, hogy akkor a váltás az lehetséges?Üdv: Roland
-
Müszi
senior tag
válasz MaxxDamage #6928 üzenetére
Hali!
Bocs, hogy bele vau-vau, de ez csak annyit jelent, hogy a a lap biosa támogatja az 1866Mhz-es memóriák kezelését. Ettől mág az intel 3.gen. Ivy Bridge procikba integrált memória vezérlői névlegesen 1333 és 1600Mhz-re vannak kalibrálva Pl. Ez a fajta gyári tuning asztali lapoknál már régóta megszokott dolog de notiknál sem ritka mostanában. Az enyémre is ugyanezt írja az Aida. Én is most bővítettem, pontosabban cseréltem a gyárilag bele szerelt 4Gb 1333Mhz-es modult egy ilyen kitre és szuper minden.Az 1866Mhz-es kit jóval drágább és nem igazán gyorsabb, mivel CL11-es időzítésű.
[ Szerkesztve ]
-
OverKiller
tag
Sziasztok!
Van egy Acer Aspire 5750G típusú laptopom, és elromlott benne a hangszóró jack aljzata. Már így vettem, a tulaj szerint a muterja "kitépte" a fejhallgatót a jack-ből, és azóta nem szól. A hang chip-nek nincs baja, mert a beépített hanszórók tökéletesen üzemelnek.
Tudna valaki ajánlani olyan helyet / embert aki megbízható (nem kókány), és baráti áron meg tudná oldani ennek a cseréjét?
Segítségeteket előre is köszönöm! -
válasz Thunderzolee #6863 üzenetére
Sorry, hogy csak most írok, de ezt gondoltam "megcáfolom" és megerősítem a gyanúm, hogy általam említett 1866MHz DDR3 RAM támogatási "alap-info" -t ennek köszönhetem.
Ime: (ha ez se megfelelő akkor az Aida64 -s emberkék a nem odavalók)
L
◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
JhoniMitchel
tag
válasz Thunderzolee #6926 üzenetére
Azért cserélném le mert, olcsón tudok venni egy ilyet bele és nem is baj, hogy játékokba nem számít sokat, de maga a rendszeren azért szerintem meglehetne érezni. egy 128-as ssd-t már vettem bele, és így lenne egy nagyon fürge kis gépem. Ez az elképzelés.
Amúgy arra gondoltam hogy mivel ennek az alapórajele kissebb mint a mostani procimnak, lehet hogy kevesebbet is fogyaszt és így tovább is bírja az aksi, ha nincs leterhelve (átlagos használat mellett) vagy rosszul gondolom? Mert utazás közbe csak tanulni (olvasni) szoktam rajta vagy filmet nézni.
-
veterán
válasz JhoniMitchel #6925 üzenetére
Nem találtam rá információt, az tény, h ezt a géptípust nem szerelték 45W-os TDP-jű procival.
Miért akarod kicserélni amúgy?
A játékok nem lesznek jobbak, ahhoz VGA-t is cserélni kellene, de az meg integrálva van.
Esetleg egy 7200-es merevlemez, vagy SSD gyorsítana rajt inkább.Az biztos, h a hűtés többet fog menni, meg kell majd birkóznia a többlet hővel, bár az is igaz, h alapesetben nem maxon pörög a proci folyton.
Ha van rá lehetőséged, teszteld ki.
Néz meg a hőfokok most mennyire emelkednek meg terhelés alatt, illetve a procicsere után. Aztán ha nem vészes, használod, de ha nagyon forrósodik, akkor sajnos ez van. Ennek a gépnek a hűtését nem ehhez tervezték.Javíts ki nyugodtan, ha tévedek valamiben. :)
-
JhoniMitchel
tag
Sziasztok!
Van egy Sony Vaio EB2M1E típusú laptopom és ki szeretném cserélni a prociját (i3-350M) egy i7-720QM-re. Azt szeretném megtudni, hogy a +10W-os TDP fogyasztást elbírná-e. Kösz előre is.
[ Szerkesztve ]
-
Dell XPS
veterán
Szia,
Sajnos, ezeknél "típus" hiba, szinte reménytelen, de próbáld meg leellenőrizni, külső monitoron is a megjelenítést. Talán, még egy RAM próba (kivéve egyenként, felváltva..), reménykeltésnek.......- az"50k" az nagyon sok, egyeztessél f27 kollégával, segíteni fog Neked, akár a döntésedben is....[link]
Üdv, Dell XPS
-
p3p3
csendes tag
Sziasztok,
van MSI GX 610-es notim, és elkezdett, érdekes dolgbokat csinálni, random kékhalál, kép szétesik meg ilyenek.
Újra tettem az oprendszert és ugyanez volt a hiba, ma reggel már be sem kapcsolt, illetve sötét képernyő fogad bekapcsolásnál, de néha hajlandó elindulni, majd ismét kékhalál és ennyi.kis googlizás után kiderült , hogy BGA chipset hiba lesz, ugye találtam is szervizt ahol kb 50k-ért megcsinálják.
Szerintetek érdemes vele foglalkozni, illetve járt már valaki így? Vagy jobban járok ha egy másik gépben gondolkodom?
köszönöm szépen a váalszokat!
Üdv!
-
veterán
válasz germinator66 #6921 üzenetére
Örülök, h segíthettünk tanácsainkkal.
-
germinator66
aktív tag
válasz Thunderzolee #6748 üzenetére
Belekerült az 1GB-os modul, és ez is ugrásszerű változás volt az előző 2x256MB-hoz képest!
-
aelod
veterán
válasz Thunderzolee #6919 üzenetére
valahol sejtettem, azért köszi a részletes infókat
"It's simple, if it jiggles, it's fat."
-
veterán
-
aelod
veterán
igen M360-as van benne, akad a 720is, igazából amiért kéne a jobb teljesítmény a facebookos gémek nagyon akadnak párom perverziója ezek nyüstölése de nem teljes az öröm...
-
aelod
veterán
válasz Thunderzolee #6916 üzenetére
Értelek, és thx a kielégítő választ, remek!
A prociról tudsz vmit, esetleg vmi ennél combosabbat?
-
veterán
Maximum 2GB DDR2 533MHz-es SO-DIMM modult fogad.
Gondolom két egy gigást.Nem tudok róla, h csak bizonyos típusokkal menne, esetleg arra gondoltak ott, ahol azt olvastad, h kényes a ramokra, h ha 667MHz-es, vagy 800MHz-es modulokat teszel bele, akkor elvileg 533MHz-en hajtja, de az is lehet, h egyszerűen el sem indul. Ezért érdemesebb 533-asokat keresni hozzá.
A videokártya a chipset része, nem cserélhető.
HD video akad?
Ez a VGA még nem HD kompatibilis, így a processzorból játssza le a videokat, annak meg a teljesítménye kevés a teljes HD-hoz. A 720-ast se viszi? Celeron M360-as van benne?
Esetleg egy procicserével Pentium M 7százas sorozatú processzorra, azok elboldogulnak a 720-as videokkal 80-90%-os processzorterhelés mellett. De az 1080-asokat azok is csak meg-megakadva viszik.A ram cseréhez a középső ablakot kell eltávolítani.
Memóriát itt tudsz hozzá keresni:
http://hardverapro.hu/aprok/hardver/memoriak/notebook_ram/ddr2_ram/listaz.phpItt van is 533-as kétezerért:
http://hardverapro.hu/apro/laptop_ramok_vegyesen_ddr1_ddr2/friss.html
Ez jó ár érte (asszem).De olyan túl nagy sebességgyorsulást ne várj, esetleg egy SSD-vel.
[ Szerkesztve ]
-
aelod
veterán
Sziasztok!
Olyan kérdésem lennem hogy e rá mód a Toshiba Satellite L20-as laptopomba memória cserére.
Jelenleg két 512es ram van benne bővíteném inkább elsősorban. Milyen gyártó ramját szereti a toshiba, olvastam, hogy kényes a ramokra...illetve a vga kérdés is érdekelne, h ez integrált? vagy lehet bele tenni sima laptop vgat-erősebbet ami viszi a HD videókat is
thx!
-
pityke88
tag
válasz germinator66 #6911 üzenetére
Szerintem szoftveresen kapcsolható wifi-vel nem lenne gond, ha van bővítési lehetőség....
Boldog vagyok nagyon, mert ma megtaláltam a barátaimat Itt vannak a fejemben.
-
germinator66
aktív tag
válasz germinator66 #6911 üzenetére
Még egy: Celeron M M390 (SL8MP) CPU-t tervezek bele rakni, de ahogy néztem, valaki próbálta már Pentium M-el is, és vitte azt is. Abból elméletileg a legnagyobb a 755-ös. Érdemes inkább a Pentiumot belerakni, vagy, ahogy valaki írta, teljesítményben nincs különbség, csak energiafelhasználásban? (a 735-nek van megegyező órajele az M390-el)
[ Szerkesztve ]
-
germinator66
aktív tag
Ebbe szeretnék utólagosan WiFi-t berakni. Lenne modul, lenne antenna, egy kérdés maradt: kéne hozzá a WiFi kapcsolópanel is, vagy működhet a nélkül? Gyárilag ugye nem volt benne WiFi, gondolom más akadálya nem lehet a dolognak?
-
pityke88
tag
válasz Thunderzolee #6909 üzenetére
Beazonosítással nem volt gond, csak azt a bizonyos forrasztást nem értettem pontosan. Szóval integrált, ha viszont kártya szerű modulként van bent akkor cserélhető, értem már
Köszönöm szépen!
Az újra pasztázásom viszont jól sikerült, -10 fok[ Szerkesztve ]
Boldog vagyok nagyon, mert ma megtaláltam a barátaimat Itt vannak a fejemben.
-
veterán
válasz pityke88 #6907 üzenetére
Rá van forrasztva a GPU az alaplapra, mellette van két VRAM is, (és még kettő üres VRAM hely).
A dedikált kártyák egy jó részét is ráforrasztják az alaplapra.
Ha ilyen, vagy ilyen MXM modul lenne benne, akkor lenne cserélhető.[ Szerkesztve ]
-
kosarob8
aktív tag
válasz Thunderzolee #6901 üzenetére
Köszi a választ, ha vga nem cserélhető akkor tényleg nem érdemes cserélni a cpu-t. Az SSD-t beüzemelem aztán akkor ennyi. Gép vásárlás még nincs tervben... majd egyszer. Köszönöm szépen a segítséget!
-
pityke88
tag
Sziasztok!
Tegnap kipucoltam a gépemet egy éves volt már volt benne por rendesen.
Készítettem pár képet az alaplapról, mert nem tudom hogy a benne lévő nvidia gt520m integrált-e, elvileg dedikált. Egy kolléga azt mondta hogy nézzem meg hogy be van-e forrasztva, de forrasztási nyomokat nem láttam kérnék egy hozzá értőt hogy lesse meg a képeket, köszönöm!
kép1
kép2
kép3Boldog vagyok nagyon, mert ma megtaláltam a barátaimat Itt vannak a fejemben.
-
Melon87
tag
válasz Thunderzolee #6895 üzenetére
ÉN így gondoltam ,hogy nem tudok vele mit csinálni! Működik és kész, ez a lényeg!
-
Dell XPS
veterán
-
veterán
-
veterán
válasz kosarob8 #6900 üzenetére
Írtam, nem cserélhető.
Ha kevés a VGA teljesítménye, akkor a procit se fejleszd, inkább add el a gépet, és vegyél egy másikat erősebb VGA-val.
Amikor ezeket kiadták, már akkor is csak egy közepes videokártya volt ez, a nagyobb felszereltségű n5010-esekbe HD5650 került, az jóval erősebb volt akkoriban (és lenne ma is).Javíts ki nyugodtan, ha tévedek valamiben. :)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Világ Ninjái és Kódfejtői, egyesüljetek!
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Autós topik
- Békéscsaba és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Milyen okostelefont vegyek?
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Windows 11
- Elektromos (hálózati és akkus) kéziszerszámok, tapasztalatok/vásárlás
- Xiaomi smart home / Xiaomi okos otthon
- Szólánc.
- További aktív témák...
- Lenovo ThinkPad T470 T480 T570 T580 6 cellás fekete külső akku. ÚJ BONTATLAN!
- Lenovo ThinkPad L14 Gen1 L14 Gen2 GYÁRI angol billentyűzet. ÚJ BONTATLAN!
- Dell Dock WD19S 130W töltővel. Gyári garanciával!
- Lenovo T440 minden alkatrésze eladó!
- ÁR ALATT Lenovo ThinkPad Pro dokkoló állomás (40AH) Töltővel együtt + Ajándékkal
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest