Új hozzászólás Aktív témák
-
-
válasz
Thunderzolee #6197 üzenetére
Nem vagyok regelve, és most nem is érek rá azzal szórakozni... Csak infónak kérdeztem.
Különben Vaterán sem drágák, csak lenne normális
A touchpad gond, amit kérdeztem, sokkal inkább probléma :S -
-
válasz
Maateeo #6194 üzenetére
Socket M-es processzorokat fogad:
http://hu.wikipedia.org/wiki/Socket_MA chipset adatlapja alapján 667Mhz-ig kezeli a ramokat, és a processzor FSB-t is: http://www.intel.com/Assets/PDF/datasheet/309219.pdf
A listából bármelyik processzort belerakhatod, hőtermelésük egyforma, vinni fogja mindet. Memóriából SO-DIMM DDR2 667 2×2GB-ot lehet max. belerakni.
Kicserélni szerintem te is ki tudod.
Az alján van egy ablak, azt szedd le, ha jól tippelem, hozzá lehet férni a processzorhoz. Sajnos ehhez a típushoz nem találtam se szerelési leírást, se videot.Lehet ilyen poros, azt legalább kitakarítod:
Ez a V3405-ös belseje, rárajzolgattam mi micsoda. A Proci hűtését kell lecsavarozni, akkor hozzá lehet férni a processzorhoz.
Úgy tudod kivenni, h ezt a csavart elfordítod.
Hát igen, pasztával utána ismét be kell kenni majd, ha nincs kér valaki ismerősödtől, vagy vegyél egy kis adagot. -
-
Maateeo
aktív tag
Sziasztok!
Segítséget kérnék! Van egy Fujitsu-Siemens Amilo Pro V3505-ös típusú notim. Kicsit lassú már, ezért azt gondoltam, hogy processzor cserélnék és memóriát bövítenék. Kérdésem processzor témában a következö:
- Jelenleg egy Intel® Core™ Duo Processor T2350-es processzor van benne. Ezt szeretném lecserélni valami jobbra. Néztem kettöt, a T5500-et illetve a T7200-at. Az lenne a kérdésem, hogy ezek a procik kompatibilisek-e a fent említett notival? Ha nem, akkor milyen procira lenne érdemes cserélnem?
(illetve tudtok-e olyan személyt, aki ezt nekem be is tudná szerelni?)RAM témában:
- Pontosan milyen RAM való bele? DDR2 533-at láttam a specifikációs listákban, de szeretném, hogyha egy szaki is megmondaná, hogy melyik a tuti.
-
válasz
Thunderzolee #6192 üzenetére
Ja, nekem is ez a bajom... Mondjuk 400MHz-esből sem nagyon van értelmes eladó :S
-
Őszintén szólva nem tudom, a 0-ra végződő 533-as FSB-s procikat is viszi-e.
Szerintem nem.
Tartok tőle ugyanis, h mivel az 533-as FSB, ill. technológia a 915-ös chipsettel debütált, ami később jelent meg, mint a 855-ös chipset, a 855-ös chipsethez készült BIOS nem tartalmazza a proci mikrokódját, így fizikailag ugyan belemegy, de gyakorlatilag nem fog elindulni. -
válasz
Thunderzolee #6190 üzenetére
Akkor pl. a 755 belemegy?
Nem lenne baj.
Illetve ha egy 533-as FSB-jűt teszek bele, az elketyeg 400MHZ-en? Bár a szorzója fix.
Lesz egy procimentes noti lapom, amiből vagy noti lesz, vagy letöltőszerver, abba kellene, és olyan procit akarok bele tenni, ami óccón az ölembe esik -
Azt tudja valaki, hogy a S7010-es Fujitsu Lifebook-okba mi a legerősebb belepakolható proci?
Pentium M735 van benne most, 740-nel szerelteket láttam, de tuti megy bele 2GHz-es CPU is... Csak nem tudom, mi.
i855GM chipsetes. -
Ehnaton88
csendes tag
válasz
Thunderzolee #6186 üzenetére
Szerintem sem lesz ilyen szintu kulonbsegek g55 modelleken belul, csak kivancsi voltam. Gondolom mikor ez a GPU keves lesz, akkorar a proci is. Viszont sok a tuningpotencial benne, ahogy neztem a komoly hutes miatt tartoasan birja a gpu 835->1000Mhz Memoria:5000->5700-6000Mhz orajelet
-
-
-
Ehnaton88
csendes tag
válasz
Thunderzolee #6184 üzenetére
Megneztem a kepet, az alaplap nem egyezik, szerintem az enyemmel, ebbol kovetkeztetek:
A csatlakozok helyzete es szama nem azonos, nalam 4db usb van (ezen 2 latok es rossz helyen) es a kartyaolvaso oldalt van a kepen, nalam alul. Egyebkent koszonom a gyors valaszt (hcl, thun..)
-
Hello!
Hülye kérdés...
Fujitsu-Siemens S7010D-ben cseréltem alaplapot.
Az eredeti CP2120**-XX és VB208A* jelzésű volt, az új CP1830**-XX és
VB186A* .Tök ugyanolyanok, csak éppen az újon a touchpad csatinak nincs annyi lába, mint a régin... Nem is megy vele a touchpad. Minden más jó, tehát kép, hang, billentyűzet, szépen működik vele a gép.
Valaki esetleg tudja, hogy milyen touchpadekkel szerelték ezeket a dögöket, illetve honnan lehet a 1830-as laphoz valót rendelni? Elvileg amúgy PS/2 touchpad van benne, Synaptics gyártmányú, az alaplapcseréig szépen működött. Gyanítom, hogy ha visszatenném a régi lapot, akkor azzal is menne.
Köszi, ha valaki tud ebben segíteni...
@Ehnaton88 : Jó esetben megállapítható. Everest, vagy GPU-z pl., jó esetben kiírja, hogy MXM modul, vagy integrált, de ha ráguglizol a gépedre, ott is lehet infó arról, hogy milyen az alaplap.
Nekem elsőre gyanús, hogy ráépített a GPU. (Kicsit lejjebb görgetve van kép a szétszedett gépről.) -
Ehnaton88
csendes tag
Sziasztok!
Az lenne a kerdesem, hogy szetszedes nelkul,megallapithato, hogy a videokartya az alaplapra integralt, vagy cserelheto (mxm modulos)
A gep: Asus g55 jelenleg gtx660m van benne, egyenlore nem kivanom lecserelni, csak erdeklodesbol kerdezem. -
válasz
Thunderzolee #6179 üzenetére
hat a val mar nem hiszem hoygdobnak ki... de mar a b is szerinterm elavult mivel az 5850 tol terjedt el, de ennyire en sem vagyok laptopokban otthon.
-
blackstone
csendes tag
válasz
Thunderzolee #6176 üzenetére
nagyon köszi!
-
válasz
Fail3D! #6178 üzenetére
Ezen az MXM-Upgrade oldalon fent vannak az újabb típusú A, és B kártyák adatai is:
http://www.mxm-upgrade.com/Tech_30.htmlLátható, h a kártyák csatlakozója teljesen más.
Egyébként ennyire nem követem a piacot, az újabb kártyák már csak A, vagy B típusú csatival kerülnek forgalomba?
-
válasz
Thunderzolee #6177 üzenetére
koszonom, amugy a kartya nagyon jo jatekra is ami kifoghat rajta 1 bf3 ott mar nem lehet high beallitasokkal jatszani
... csak gondoltam hogy eselteg ez meg jobb lehet ha mar 2 magos vagy kartyas... viszont abban tudnal meg nekem segiteni hogy a 3.0 b ami mondjuk ati 5850 v 70 kartya, egyezik e a foglalat a 3.0 he kartyaval? vagy hala az egnek a gyartok ennyire g cik, hogy minden kartyanal mas foglalatot adnak ki. mondjuk felek hogy inkabb masik laptopot kene nezni, de az mar min gtx 460m nel indul ami erdemben tobbet tudna, mint most ez.
-
válasz
Fail3D! #6174 üzenetére
Na várjunk csak, az előbb 9800 GS-ről volt szó, most meg 9800 GTS-t említesz.
A GS verziók általában a "lebutított" verziói a "sima" GT kártyáknak. A GTS azonban már egy "felturbózott" változat.
Így már értem mi akar lenni ez az "SLI" megnevezés a típusban, pláne, h látom, a TDP is 150W.
Az MXM HE kártyák 75W-osak maximum.
Ez amit te említesz, ez meg 150W.
Duplája. Az SLI meg két- (vagy több) kártyás rendszerek megnevezése. Jelen esetben ez egy kétmagos videokártya lehet. Na ennek már nagyobb a fogyasztás/hőtermelés mutatója.
Nem javaslom abba a gépbe.A 3700-es Quadro teljesítménye minden bizonnyal hagy maga után kívánnivalót, de nem azért, mert egy gyenge kártya volna, hanem mert nem játékra tervezték, hanem pl. grafikai tervezésre, CAD munkára.
Keress inkább egy másik gamer kártyát, de ne azt az SLI-s szörnyeteget vedd meg.Itt egy lista az erősorrendről:
http://www.notebookcheck.net/Mobile-Graphics-Cards-Benchmark-List.844.0.html -
válasz
blackstone #6175 üzenetére
Úgy látszik ezt már valaki kérdezte régebben, belinkelem amit akkor válaszoltam:
http://itcafe.hu/tema/notebook_laptop_alkatreszek_csereje_processzor_ram_hdd/hsz_4111-4111.htmlNem fog jobban, melegedni, azonos TDP osztályba tartoznak a kétmagos procik az egymagosokkal. Az egymagos Celeronokból hiányzik a Speed Step (egy energiatakarékossági funkció), így azok folyton "maxon pörögnek", ezért nem termelnek kevesebb hőt a kétmagos társaiknál.
-
blackstone
csendes tag
sziasztok!
az lenne a kérdésem,hogy egy fujitsu-siemens amilo pro v3405 gépbe melyik a legerősebb proci,ami belemegy? ha jól tudom,csak 533 fsb-t tud,de láttam olyat is,hogy 667-es proci van benne...lehetséges ez?egy proci cserétől nem fog drasztikusan jobban melegedni?
-
válasz
Thunderzolee #6173 üzenetére
nagyon szepen koszonom. most egy quadro fx 3700m 75 tdp vel van... csak lehet tudnek szerezni 9800 gts sli-t 150 tdp.. csak fogalmam sincs hogy a laptopoknal is ugy van megoldva hogy 2 kartya v 1 kartyan van a 2 gpu...
szoval 1 kicsit megvagyok kavarodva ezen a teren
-
válasz
Fail3D! #6172 üzenetére
Az a 9800GS SLI az azt takarja, h két kártyát akarsz beletenni?
Némi angol nyelvű fórumozás után ki merem jelenteni, h az a gép agyon van pakolva rézzel, hőcsővel, és durvább videokártyákkal is szerelték, tehát a fogyasztás/hűtés nem lesz gond.
De azt nem vágom, h belefér-e kettő kártya?
Szerintem nem. Mintha csak egynek lenne helye.Itt egyébként van egy komplett leírás is róla:
http://www.mxm-upgrade.com/m571tu.htmlMXM HE típusú kártyák mennek bele.
Itt a képen a negyedik.
Ugyanolyan mint az MXM III, csak van az a kis fül a csatlakozó végén, amin még vannak érintkezők pluszban.A gép manualja MXM III-at ír, de a fenti szerelési útmutatón két helyen is mutatják a kártyát, egészben, látni rajt, h az HE csatolós kártya.
Sajnos az nVidia kicsit elb×szta a kártyák neveit/számozását.
Az MXM III az csaknem ugyanaz, mint a HE, csak a HE-n van még az a kis érintkezőfül a sarokban, az MXM IV meg már megint olyan, mint a hármas, (ill. előzők), de 1.7 centivel hosszabb a hármasnál. -
udv, olyan kerdesem lenne hogy egy clevo 570 tu laptopba bele lehet rakni egy 9800 gs sli-t mert mxm III 2.1 he a foglalat... de nemtudom hogy 1 v 2 kartya illetve hogy letudja e kelloen huteni, illetve kepes e annyi wattot felvenni a gep... a chip keszlet megegyezik olyan laptoppal ami kezeli az sli-t de nem talatam semmi infot sli-vel kapcsolatban, hogy kezeli a gepem..
-
ArsenalF
aktív tag
válasz
Thunderzolee #6170 üzenetére
Köszönöm szépen! Megpróbálom kipróbáltatni. Az Acer szervíz is ezt a választ adta hogy elvileg mennie kell de nem biztos. Erre 10-ért ajánlottak RAM-ot, ennyiért 2-t veszek máshol...
-
-
ArsenalF
aktív tag
Van nekem egy Acer Extensa 5620G típusú laposom.
Szeretném bővíteni a 2x1 GB memóriát 2x2-re. Gyárilag 667-es ramok vannak benne, de ezek árban duplája a 2 gigás 800 Mhz-seknek. Beletudok tenni 800-asokat? Az se baj ha nem használja ki a gép, de jóval olcsóbbért találtam 800-ast mint 667-est. -
iampeter
csendes tag
na böngésztem kicsit, és ezt dobta a gép:
amd turion ml-44
ati x1800
1-1 gb csx 400 mhzez mind fekszik az a3667g-be, ugye?
-
fednick
csendes tag
Én már vettem 1-2 kijelzőt használtan (konkrétan Dell D630-hoz), olyan ez kb, mint a memóriák: eléggé tartósak, igen kicsit az esélye, hogy tönkremegy alattad. Úgyhogy szerintem nyugodtan merj venni egyet használtan. A reális ára amúgy valahol 10-18k között van, garanciától, beszereléstől függően.
-
csdm
senior tag
válasz
Thunderzolee #6157 üzenetére
Köszi
Hasznalt kijelzőkkel kapcsolatos kérdésemre valaki? -
Everest, vagy valami hasonló programok kijelzőkről adnak információt, de ha a hirdetések közt körülnézel, a hirdetők némelyike információkkal is szívesen szolgál.
Ahogy Googleval rákerestem, ezek 30 pinesek, és 1280×800, ill. 1440×900-as felbontással is vannak 14.1" méretben.
-
csdm
senior tag
Dell D630 hoz esetleg nem tudod, milyen csatlakozót keressek?
Használt kijelzoktől nem kell félni? Gondolom mar megvannak 3-4 évesek, még ha semmi baja sincs, akkor kell arra számítani, hogy egy idő után végelfaradásban tönkremennek?
Újat nem akarok venni ~40 ért amikor 60at ér a laptop. -
-
csdm
senior tag
Képernyőt lehet cserélni laptopokban?
-
iampeter
csendes tag
válasz
Thunderzolee #6151 üzenetére
Socket 754-es megy bele, ugye? A többi meg az én gondom. xD
-
Tanisz
senior tag
válasz
Thunderzolee #6150 üzenetére
Nagyon szépen köszönöm a kimerítő választ!
T9300 core2duo van benne, pontosabban ez : Core 2 Duo T9300 2,5Ghz 6MB L2 cache 800Mhz FSB 45nm, szerintem ezt nem igazán kell cserélni, ha jól gondolom
Valamint nVidia Quadro kártyával felvértezett készülék. -
-
965GM chipset. Ezeknek a max. ram támogatása 667MHz volt, nagyobbat ne vegyél hozzá, felesleges. Jó esetben elindul 800-as ramokkal, és 667-en hajtja őket, rosszabb esetben el sem indul a gép. Amúgy sem venni észre, h 667, vagy 800-as a ram, max. tesztprogramok mutatják ki a különbséget.
Márka mindegy, esetleg arra figyelj, h két egyforma ram legyen.
Ha 2×2GB-ra bővíted, akkor 64bites oprendszert kell feltenned, különben csak 3GB-ot fog látni a rendszer, ráadásul abból is lejön egy kevés az X3100-as grafikai chipnek. Feltéve ha nem nVidia Quadro van benne.
Mekkora proci van benne?
Ezek kompatibilisek vele, de csak a 800-as FSB-jű változatok:
http://hu.wikipedia.org/wiki/Socket_P
Hátha cserélnéd azt is. -
Tanisz
senior tag
Sziasztok,
Egy DELL D830-as laptop került a birtokomban.
Jelenleg 2x512es 667es DDR2-es memória modulok vannak benne.
Gondoltam, hogy bővíteném 2x1 GB-ra vagy 2x2 GB-ra.
Milyen RAMokat ajánlanátok bele?
800 MHzest érdemes lenne bele venni, vagy felesleges?Hardveraprón láttam Micron memóriákat, viszont nem ismerem a márkát, érdemes ilyenre beruházni?
Segítségeteket előre is köszönöm!
-
iampeter
csendes tag
válasz
Thunderzolee #6147 üzenetére
Köszi a gyors választ! =D A hdd most annyira nem fontos, majd kiderítem. Akkor úgy kérdezem, hogy milyen procit és videókártyát érdemes rá áldozni, hogy a maximumot ki tudjam hozni még belőle? Új laptopra most nincs keretem. =\
-
válasz
iampeter #6146 üzenetére
Ezek a processzorok mennek bele:
http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_AMD_mobile_microprocessors#Turion_64Videokártyából MXM1-eseket fogad.
Itt az aprók közt szoktam látni; vannak akik ezzel foglalkoznak direkt.DDR1, 400MHz-es ramokat kezel.
Tehetsz hozzá 2×1GB-ot.Merevlemezt meg szedd ki, nézd meg SATA csatis-e, meguntam a Google keresést.
Nincs egy normális adatlap erről a gépről.
De ez csak egymagos procikat visz, hiába teszel hozzá jobb videokártyát, kevés a proci teljesítménye ahhoz, h élvezhetően fusson rajta bármi is.
Eljárt az idő e felett a gépek felett.
Egyébként hasonló van édesanyáméknál is otthon, netezni jó faternak, de játékra már nem való. (M3438G: Pentium M 770 2.13GHz, 2GB 533MHz DDR2, nVidia Go6800) -
iampeter
csendes tag
Hali!
Nekem egy Fujitsu Siemens Amilo A3667G notim van, sajnos már nem egy mai darab. Lehetne benne cserélni RAM/CPU/VGA/HDD modult? Mit lehetne kihozni belőle? A mostaniak: AMD Turion 64 ML-32, ATI Mobility Radeon X700, 512-512 GB RAM PC2700, 100GB HDD. Előre is köszi a helpért! =]
-
-
balees
tag
válasz
Thunderzolee #6143 üzenetére
A fura az hogy bármelyik esetben (2+1 vagy 2+2 a bios kiirta a mennyiséget, csak a windows töltésekor újraindult.
Ez van... egy darabig még azért jó lesz így is... -
Hát ez érdekes, eddig elkerülte a figyelmem.
Pedig valóban ott van a dokumentációban is:
http://www.intel.com/Assets/PDF/datasheet/316273.pdfŐszintén szólva nem tudom mit tegyél, ezek szerint akármekkora sebességű ramot is tennél bele, nem ismerne fel 2GB-nál többet.
-
solyom76
senior tag
válasz
Thunderzolee #6136 üzenetére
Most olvasom,hogy a lapnak 3 fázisosnak kell lennie,mert különben a turbó boost nem vagy csak korlátozva fog működni. Ezt a fázis dolgot hol tudnám lenyomozni??
-
balees
tag
válasz
Thunderzolee #6138 üzenetére
Köszönöm! Úgy tűnik igazad lesz! GL960-ról van szó:
Memória:
Mégvalami: az általad linkelt oldalon ilyen is van:
FSB Speed 533MHz
Max Memory 2 GBEz itt azt jelenti hogy 2GB-nál többet nem is fog kezelni? (A BIOS kiirta a 3-at és 4GB is...)
-
solyom76
senior tag
válasz
Thunderzolee #6136 üzenetére
Köszönöm szépen rendkivűl hasznos segítségedet ,igen az általad linkelt gépről van szó.
-
Ha a gép chipkészlete GL960, akkor az csak 533-as FSB-t támogat.
A most benne levő 2×1GB-ot is 533-on hajtja.
Tegyél fel egy CPU-Z-t, és ellenőrizd le légyszíves.Normális esetben a nagyobb ramokat (pl:667MHz) visszaveszi 533-ra, és azon hajtja, rosszabb esetben el sem indul a gép. A 667-eseket még úgy látszik vissza tudja venni 533-ra, de a 800-asokkal már nem is tud mit kezdeni.
Bár ez érdekes, úgy tudtam, ilyenkor már a BIOS-ig sem jut el a gép, neked meg kiírta még a 4GB-ot is.Nem hiszem, h ha az oprendszert 64bitesre cseréled, megváltozik a helyzet, (ahogy írtad is, az csak a 3GB feletti ram kezelésre vonatkozik) inkább szerezz hozzá 667-es ramokat, azzal próbáld ki.
Te Pesten laksz, így könnyű próbálgatni, kérd meg az eladót, h engedje meg, h belepróbáld a gépedbe, mielőtt kifizeted. -
balees
tag
Sziasztok,
Toshiba A300 1G2 (2008-as) gépem van, gyárilag 2x1GB DDR2 (667MHz) RAM-mal.
Szerettem volna bővíteni 2x2GB-ra, de nem sikerült: a bios szépen felismerte a modulokat (látszódott a 4092MB), de a windows (7, 32bit) már nem indult el, hanem újraindult. Próbáltam más variációban is: 2+1GB, de úgysem ment.
A 2x2GB RAM egyébként Micron volt, de próbáltam Hynix-el is (mindkét fajta 800MHz-es).
Szerintetek mi lehet a baj? Újra kellene telepítenem a windows-t? És akkor már inkább 64-biteset kellene? De 3GB-al sem működött! -
válasz
solyom76 #6135 üzenetére
A chipseted ezeket a procikat kezeli:
http://ark.intel.com/products/chipsets/42692Viszont az i5-ösök TDP-je 35Watt, az i7-eseké meg típustól függően 35/45/55Watt. Ezt azért tartsd figyelemben ha nagyobb procira vágysz.
Úgy értem, a noti hűtését ahhoz tervezték, h 35W-os procikat lehűtsön, nem ahhoz, h 45-55Wattosakat.
Ettől függetlenül meg fog birkózni vele, de melegebb lesz a gép, mint eddig, és ez biztosan nem fog jót tenni neki hosszú távon.Egyébként erről van szó?
http://prohardver.hu/teszt/msi_gx660_notebook_jatekosoknak/teljesitmeny.html
Te jó ég, mire nem elég ez?Bár az MSI oldala szerint ezeket a gépeket i7 7×0QM-es procikkal is forgalmazták, tehát végülis megbirkózik 45W-os processzorokkal is.
Akkor rendben van, lehetőleg Extreme szériás (i7 9×0XM számozás) procit ne tegyél bele, a többi oké.A processzorok egymáshoz való teljesítményét pedig itt tudod leellenőrizni:
http://www.notebookcheck.net/Mobile-Processors-Benchmarklist.0.html -
solyom76
senior tag
Sziasztok,segitségeteket kérném , van egy msi gx660 -as notim i5-460M[link] procival ezt szeretném ,a lehetőségek szerint i7 -re bővitteni.Melyik lehet a legjobb i7 ??? Lapkakészlet PM55. Köszönöm.
-
válasz
sittes79 #6133 üzenetére
Sajnos ehhez a típushoz nem találtam videot, képsorozatot, de Youtubeon is van sokféle szerelési útmutató, meg a neten is.
Ahogy elnéztem a hátulját, nem lesz egyszerű dolgod, mert a ramnak, és a HDD-nek van csak kis nyílása.
Szét kell szedni az egészet.. :/Ha nem vagy benne biztos, keress valakit, aki csinált már ilyet.
-
sittes79
addikt
válasz
Thunderzolee #6132 üzenetére
Nagyon köszi, most már csak kellene valami szerelési könyv a laptophoz.
-
válasz
sittes79 #6131 üzenetére
Socket P-s processzorokat fogad, a T8100 is az, tehát belemegy.
TDP-re a Celeronnak 31Wattot ír, s többi notis procinak 35Watt szokott lenni, (a T8100 is ennyi), de szerintem nem lesz gond.
Celeronban nincs Speed Step, ezért folyton maxon pörög, a kétmagosok viszont idelben jóval energiatakarékosabbak. -
sittes79
addikt
Sziasztok!
Ez a CPU:
Intel Pentium Core 2 Duo T8100 2.1 CPU processor SLAYP
belemegy ebbe a lapba?
Intel® 965GME Express
illetve ez a laptop amibe raknám
HP Compaq 610 Notebook NX540EA VHB
Köszi -
Tim82
félisten
válasz
lama_lamm #6129 üzenetére
RAM-ból 512 MB SDRAM-ot fogad (gondolom, 2 x 256 MB-os modulokban), processzorból 1 GHz-es Mobile Pentium III-assal még szerelték (ez valószínűleg nem Tualatin magosat jelent).
Az más kérdés, hogy a RAM aranyárban van. Bővítésnek amúgy egy 60 GB-os, 7200rpm-es ATA notivinyó sem lenne rossz, dobna rendesen a sebességen.
-
lama_lamm
aktív tag
Sziasztok!
Van egy ősrégi Compaq Armada E500-am, és az lenne a kérdésem, hogy RAM-ot, és esetleg procit lehet-e bővíteni benne?
Köszi előre is
-
-
qwertly
addikt
válasz
Thunderzolee #6126 üzenetére
Szia!
Köszönöm a válaszodat,a feszültség 18.5 volt a wat is jó csak a HP 550 notiban a levő hálózati csatlakozó kisebb mint a HP 2530p ill HP6910p notebook töltőjének a vége.Talán ilyen csatlakozóra gondolok?
A fabrikálás azért kell mert az ismerős vidékről hozta fel de mint írtam nem hozott vele sem aksit sem töltöttés ezért én nem akarok venni egy drágább adaptert.
-
válasz
qwertly #6125 üzenetére
Nézd meg hány voltos töltőt igényel az 550-es, és a másik kettőnek is akkora?
Illetve az 550-es töltője 65W-os, és a 2530p is ekkora.
Ha a feszültségek stimmelnek, akkor rádughatod.A 6910p viszont 90W-os.
Őszintén szólva nem tudom ez hátrány-e, az egy dolog, h hamarabb feltölti a nagyobb teljesítmény miatt, de nem tudom ez nem káros-e az akksira/gép áramköreire nézve.
Inkább kérdezd meg a HP topicban is:
http://itcafe.hu/tema/hp_notebook_laptop_topik/friss.htmlIlletve még ezt találtam:
hp.com/HP 550 Notebook PC - Accessories, supplies & services
hp.com/HP EliteBook 2530p Notebook PC - Accessories, supplies & services
hp.com/HP Compaq 6910p Business Notebook PC (RM325UT) - Accessories, supplies & services
Ez alapján a kiegészítők kompatibilisek egymással, a 2530p gyári töltője ugyanaz, mint amit az 550-eshez adnak.
A csatlakozó nem ugyanaz, vagy miért akartad "fabrikálni"? -
qwertly
addikt
Sziasztok!
Egyik ismerős hozott pesre egy HP 550 notit,sem akku nincsen benne sem a töltőjét nem hozta.Nekem van HP6910p és HP2530p notim ezeknek a töltőfejére rá lehetne adaptert tenni,hogy kapjon áramot a vendég noti
.Vagy melyik a legolcsóbb adapter amely működne evvel a notival ?Próbálom olcsón megúszni a dolgot ezért akarok így barkácsolni.
-
válasz
matter110 #6123 üzenetére
Socket P foglalat, ezeket kezeli:
http://hu.wikipedia.org/wiki/Socket_PGM/PM965-ös chipset:
Azok közül a procik közül válassz, amik 800MHz-es FSB-jűek.
1066-ososkat nem kezel. -
matter110
csendes tag
Sziasztok!
Van egy Dell vostro A860-as notim Celeron 560-as proccal.
Láttam már ugyanezt a masinát Core2-vel felszerelve is.
A kérdésem a következő:
Ki tudnám én is cserélni a celeronos procit c2d-re?Ha igen,hol tudok utánanézni,hogy milyen procc dukál a notimba?
Sajnálom,ha nagyon alap dolgokat kérdeztem.Köszi előre is a válaszokat! -
Dr Bubo
MODERÁTOR
válasz
Thunderzolee #6119 üzenetére
Ez szomorú
-
-
válasz
JenciHUN #6112 üzenetére
Az egy nagyon erős processzor.
http://www.notebookcheck.net/Mobile-Processors-Benchmarklist.2436.0.htmlMost jelent meg, a legújabb generációs Core i7-es sorozat egyik tagja:
http://prohardver.hu/hir/elstartoltak_intel_ivy_bridge_apu.html -
válasz
Dr Bubo #6118 üzenetére
Nézd, Intel, AMD procikat ha cserélhető foglalatban vannak, simán lehet csereberélni, csak a foglalatokra kell figyelni, vannak összesítő listák, amikből ki lehet választani melyik proci mit tud.
Pl.:
http://hu.wikipedia.org/wiki/Socket_P
http://hu.wikipedia.org/wiki/Socket_M
http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_AMD_mobile_microprocessorsDe ez a Transmeta ez más úton jár.
A korai netbookok elég gyengécskék voltak, cserébe megfelelő méretű akksival párosítva akár fél napokat is elmentek egy feltöltéssel.
Szoftveresen, BIOS-ban nem hiszem, h lehet gyorsítani. -
Dr Bubo
MODERÁTOR
válasz
Thunderzolee #6117 üzenetére
Aha, érintőképernyős. Memória a gyári van benne, boot közben 240 MB-ot jelez. Belülről még én sem láttam.
Valóban 800 MHz-es. Nincs remény a gyorsításra? -
válasz
Dr Bubo #6115 üzenetére
Ez a processzorcsalád kompatibilis vele, de életemben nem láttam még belőle:
http://www.cpu-world.com/CPUs/TM5800/index.html
Mármint hirdetve.Ha jól Googleztam, akkor a tiédben 800MHz-es van.
Ahogy elnézem, a legnagyobb 1000MHz-es, tehát felesleges kicserélni, nem lesz gyorsabb, meg tényleg fogalmam sincs, honnét lehetne hozzá szerezni.Ez egy gyenge kis gép, korlátozottt tudással, nem hiszem, h érdemes lenne fejleszteni.
Memória mennyi van benne?
A gyári 256MB?
Esetleg 1GB-ig felbővíthetnéd, bár ha SD ram megy bele, nem is tudom, értelmes áron lehet-e hozzá venni 512-es modult.
Egyáltalán hány ram foglalat lehet benne?Most néztem, ez valami érintőképernyős cucc?
Ejhh, jóféle! -
Kiscsőke
aktív tag
válasz
Thunderzolee #6096 üzenetére
Újra itt!
Kicseréltem az 1,7-es cerkát egy 2,4-es p4-re! Elsőre sikerült! Szépen pötyög is a gép vele! A ram ami benne van mindkettő 333-as, és 166-on ketyegnek! Ha jól emlékszem ez így rendbe van! Valakit keresnem kéne a környéken akinek van 400-as ddr1-es ramja, belepróbálni hátha vinné! -
Dr Bubo
MODERÁTOR
Van egy Fujitsu Lifebook P1120-as netbook. Ebben cserélhető a processzor? Vagy valamilyen fejlesztés megvalósítható benne?
-
yohnsee
tag
válasz
Thunderzolee #6061 üzenetére
Helló!
Sajnos (vagy szerencsére) úgy adódott a dolog, hogy 2 lépcsőben cserélem a két hardvert a gépben (proci + hdd) és a proci érkezett előbb, amit már bele is tettem a gépbe. A hibrid hdd csak jövő héten jön. Szóval a procicseréről: T5800 helyett P8700 került bele, és ha nem is egetrengetően, de gyorsult a rendszer (és ahogy vártam, kicsit hűvösebb is a gép). Az igazi sebességnövekedést a hibrid hdd-től várom, plusz a rendszer is újra lesz telepítve, ha lesz rá időm. Ha nem, akkor átklónozom a meghajtót. -
JenciHUN
aktív tag
Sziasztok!
Egy ismerősömnek lenne egy kérdése, nem fórumozik így megkért hogy kérdezzem meg valahol. (Ha esetleg rossz topikba írnék, bocsánat.)
Szóval, a kérdése annyi lenne hogy egy Intel Core i7-3610QM processzor elég lenne-e egy olyan laptopba amit játékra használna első sorban. (Esetleg film nézés, kép szerkesztés stb.)
Személy szerint azt mondtam neki hogy bőven elég, sokáig kihúzza vele még a játékokat is de nem nyugodott meg.
Előre is köszönöm a válaszokat!
-
szbalogh
addikt
válasz
Thunderzolee #6109 üzenetére
A 4330s-ben alapból led világítású a kijelző
-
szbalogh
addikt
válasz
Thunderzolee #6109 üzenetére
A 4330s-ben alapból led világítású a kijelző
-
válasz
szbalogh #6108 üzenetére
Igen-igen, értettem, h kijelző háttérvilágítás
láttam már olyan HP gépet, nagyon tetszett. A Probook 4330s-re nem érhető el magyar nyelvben?
Végülis 10ezerért lehet belevágnék én is, akkor megúsznánk egy postaköltséggel.
Csak nem tudom ehhez egyáltalán elérhető-e ez az opció, lévén nem tudom, áramot hogy kap. Bele van-e ebbe is építve ez a funkció, csak nincs használva, vagy egyáltalán eleve más az egész billentyűzet.
Megkérdezhetnéd, ha már ennyire összehaverkodtál a kicikínaival. -
szbalogh
addikt
válasz
Thunderzolee #6099 üzenetére
SZia!
Kérdeztem őket is, de nincsen tapasztalatuk.
Egyébként ez kijelző háttérvilágítás lenne -
kertsa
senior tag
válasz
Thunderzolee #6106 üzenetére
Akkor 4Gb-os lesz, az 1Gb-os amit kiveszek belőle, az meg megy a másik laposba a 2Gb mellé
Köszi a fejtágítást
-
Így van, ezt akartam még hozzátenni, csak mivel ez se 100%, nehogy én legyek a hibás, ha mégsem, inkább nem említettem meg.
Szerencsére már a különböző méretű modulok is tudnak menni dualban.Az a baj a 2×2GB rammal, h esetleg majd amikor el akarod adni a gépet később, 4gigás ram modullal könnyebb eladni, mint 2×2GB-al. (Pláne 4+2GB-al.)
Nagyobb lesz az értéke ha 6GB ram van benne.Mostanság ha veszel egy notit, és abban 4GB ram van, akkor az több mint valószínű, h egy darab 4gigás modul. A dual channelt nagyon kevés valós alkalmazás használja ki, inkább több ram legyen a gépben, mint h dual channel legyen.
És egy négy gigás modul mellé olcsón lehet venni még egyet, viszont 2×2GB mellé már nem lehet tenni többet, max. ha az egyiket kivesszük. De az meg kidobott pénz, nézd csak meg a hirdetéseket, tele van 2gigás modulokkal, eladhatatlan.
Mindenki 4gigás modulokat keres inkább.Tessék, nekem Probook 4330s-em van.
Ebben 2×1GB ram volt.
Legalább egy darab 2gigás lett volna, de nem, két sz×ros 1gigás..
Ha vettem volna mellé egy 4gigást, akkor most 5 giga ram lenne benne. Az is elég lett volna valószínűleg, de aztán inkább 2×4gigát vettem, asszem 9ezer volt.
Viszont a két 1gigás modul azóta is porosodik a többi szgépes kacatom közt.
Meg se hirdetem őket, minek? Senkinek se kell 1gigás modul. :/Ja és ne azonnal ide vele alapon vegyél ramot
hanem mikor találsz a hirdetések közt olcsót.
-
kertsa
senior tag
válasz
Thunderzolee #6104 üzenetére
Köszi
most néztem, hogy a 2+1GB ramom is dual-ba megy. Lehetséges? Mert akkor a 2+4GB is menne dual-ba
-
-
kertsa
senior tag
válasz
Thunderzolee #6102 üzenetére
A különböző márkájú, de azonos méretű és tulajdonságú ramok mennek dual-ba? Vagy teljesen lutri?
-
Gondolom Toshiba laptopban volt.
Ja, h a dual channel miatt nem akartál különböző méretű ramokat?
Hát akkor tegyél bele 2×4GB-ot.A dual channel alig dob a teljesítményen.
Nekem lekapcsolt lapozófájl mellett elég gyakran felugrott az "elfogyott a virtuális memória" hibaüzenet amikor még 4GB ramom volt.
És mivel a DDR3-as ramok árai a padlón vannak, nem okozott gondot 8GB-ra váltani.De ha nem akarsz sokat rákölteni, természetesen elég a +2GB is.
-
kertsa
senior tag
válasz
Thunderzolee #6098 üzenetére
Most 2+1GB van benne és x64 van fent
Ez a ram volna az amire a gazdája mondta, hogy toshiba... Azt a linket a száma alapján találtam, de nagy valószínűséggel teljesen egyformák.
Szóval azt mondod, hogy 2+4Gb is jó... erre nem is gondoltam
1 hete van laptopom... asztalinál nem szokás vegyes méreteket pakolni a gépbe
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- CMF Phone 2 Pro - a százezer forintos kérdés
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Milyen videókártyát?
- Milyen okostelefont vegyek?
- Kedvenc zene a mai napra
- Melyik tápegységet vegyem?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Windows 11
- Samsung LCD és LED TV-k
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B250 i5 7400 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660 SUPER 6GB Rampage Everest 500W
- Samsung Galaxy A13 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÚJ Lenovo Yoga Slim 7 - 14.5" 3K OLED Érintő 90Hz - Snapdragon X Elite - 32GB - 1TB - 2,5+év gari
- BESZÁMÍTÁS! Asus H110M-K i7 6700 16GB DDR4 480GB SSD GTX 1660Ti 6GB Rampage SHIVA FSP 550W
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 1st - i7-6G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD I HDMI I W10 I CAM I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest