- Hamarosan megkezdődik a nubia 2,8K-s táblagépének szállítása
- Barátokká váltak az eddig rivális AI-óriások
- ASUS blog: Ideális olcsó utazós gép lett az új Vivobook S14
- Az Aura Displays hordozható monitorhármasa jól felturbózhatja a produktivitást
- Dual Mode-os IPS monitorral adott magáról életjelet a Gigabyte
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Hobby elektronika
- Hisense LCD és LED TV-k
- Apple MacBook
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Szomorú jövőt vetít előre a dedikált GPU-knak a Jon Peddie Research
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Milyen SSD-t vegyek?
- Fujifilm X
- Melyik tápegységet vegyem?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Chrystall
senior tag
válasz
Thunderzolee #7990 üzenetére
Oké. De viszont akkor ez a 25W-os Core 2 P8800 vagy P8600 megfér elvileg a mostani HP 620 BIOS-szal, ha GM45 szintet hoznak a mérések, ugye? Vagy ennél is lejjebb kéne adni? Mondjuk P7000-es széria?
-
Impressa
őstag
válasz
GhostHunter #7997 üzenetére
Hali!
Látom Thunderzolee közben linkelte a service manualt, így lényegesen egyszerűbb lesz neked is.
Elég részletes az útmutató. Ha először csinálod, kicsit időigényesnek tűnhet. -
GhostHunter
tag
válasz
Thunderzolee #7995 üzenetére
Thunderzolee !
Hali.
Köszönöm, rajta vagyok, nem egyszerű ! :-(
-
Darks!de
csendes tag
hy!!!
olyan kérdésem lenne hogy egy MSI gx701x típusú laposom van és a processzor ventijéből letört egy lapát és kérdésem a következő lehet csak külön ez a ventilátort cserélni vagy komplett hűtő kell???
Illetve én nézegettem hűtőt hozzá de nem találtam / más msi vagy más márkájú laptopoknak a hűtője ide jó lehet ???? ha találtok vmi hűtőt vagy vmi infot tudnátok mondani azt megköszönném -
válasz
GhostHunter #7993 üzenetére
Youtubeon vannak videok laptopok szétszedéséről.
Ez egy elég új gép, én még nem ismerem a szétszedési metódusát.
Itt azt írják, a hátlapot felesleges leszedni, mert a bill. felől kell megközelíteni a merevlemezt.No, megtaláltam, tessék, ebben benne van, hogy kell szétszedni:
support.austin.hp.com/bc/docs/support/SupportManual.pdf -
Impressa
őstag
válasz
GhostHunter #7993 üzenetére
Hali!
Hol akadtál el?
-
GhostHunter
tag
Hali.
Szétszedném [link] ezt, tennék bele SSD-t, de megakadtam, segítene valaki..?
Köszi :-) -
válasz
bb.bocs #7988 üzenetére
Itt vannak a pontos méretek.
http://www.mxm-upgrade.com/Tech_13.html
MXM hányas az az X1400-as?Kompatibilitás meg olyan, h elvileg kéne működnie, aztán ahogy Te is látod, mégse megy, pedig az MXM 2-es kártyák működnek az MXM3-as foglalatokban is. Legalábbis kellene mennie. :/
-
-
Chrystall
senior tag
Nemrég kérdeztelek benneteket, hogy a HP 620-as laptopomba a T4500-as processzor helyett bele tudok-e rakni gyorsabbat. Aztán kb. arra jutottunk, hogy jó lenne bele mondjuk a Core 2 P8 ezres szériából valamelyik, ráadásul ez a P széria 25W lenne a mostani 35W helyett.
Viszont mi lenne pl, ha arról lenne szó, hogy beletennék valami extra gyors processzort. Socket P-ből voltak ezek az X szériásak, és némelyiket a CPUBECNHMARK nevű oldal pl. a Core i5 520M-hez hasonló pontszámmal értékelte. Ha vennék egy ilyet, az 45W-os lenne. A mostani 35W-os T4500-zal a gép normálisan működik, tudom rendesen ölben tartani, szemben a volt Lenovo B560-ammal, amiben i5 520M volt. Elképzelhető, hogy bírni fogja hűteni a 45W-os processzort, vagy olyannál fejleszteni kéne a hűtőrendszerén a gépnek? Van erre valami megoldás? Esetleg erősebb táp, és akkor mellé egy jobb ventillátor. Ilyenekben érdemes gondolkodni? Vagy ez zsákutca?
-
bb.bocs
őstag
sziasztok. oylan kérdésem lenne adott 1 fujitsu siemens pi 1536, benne 1 ATI Mobility Radeon X1400 videókártya. a kártya működött,hiszen a gép képet adott.
másik gépekbe rakva
FSA pi 1556
Acer 7720Z
FSA Amilio 1667G
nem működik, fekete képet ad.
mi lehet a gond? kompabilításról nem találtam semmi hogy jó e ezekbe a gépekbe. várom válaszotokat és köszönöm a segítséget. -
Lite
őstag
válasz
Thunderzolee #7986 üzenetére
Köszönöm! Elvileg azonos. Akor egyszerűen kicserélem és ennyi? Alaplappal nem lehet gond?
-
Itt meg tudod nézni a TDP-ket:
wikipedia.org/wiki/List_of_AMD_APU_microprocessors#Mobile_ProcessorsDe többnyire mindegyiknek 35W-os.
Olyat keress hozzá, aminek ekkora a TDP-je, a noti hűtését ehhez tervezték. -
-
Lite
őstag
Sziasztok!
Ha egy A6-4400M procit A8-4500M vagy A10-4600M -re cserélek, a hűtésen is kell változtatni? Vagy az egyforma mindhárom procihoz?
Mennyivel erősödne fel a HP Pavilion g6 notim, ha ezt meglépem? Érdemes ilyennel foglalkozni?
Jelenleg dual a vga, 7520G+7670M, ez így erősebbre váltana...
Köszönöm! -
Chrystall
senior tag
válasz
Thunderzolee #7976 üzenetére
Na, megnéztem akkor a HP 620-amat, tehát T4500-as proci van benne, a CPU-Z GL40-et detektál, de 798.00 mHz-el hajtja. Akkor ezek szerint ez GM45 lenne, és akkor papíron vinnie kéne még az 1066 mHz-s procikat is?
-
korpicschess
veterán
válasz
Thunderzolee #7981 üzenetére
Akkor biztos hirtelen béna voltam, és rossz irányba raktam oda. Mindenesetre megvettem azt a procit, biztos érezhető javulás lesz.
-
válasz
korpicschess #7979 üzenetére
A foglalatba passzolnia kellett, ugyanaz a foglalat.
És hát igen, ilyen 1000Ft-os árral nem lehet versenyezni, ahogy átfutottam, 3-4ezer a legolcsóbb is a T6ezres processzorokból.
Az előbb csak átfutottam a linked, nem is néztem mennyi az ára, csak azt figyeltem, h T4ezres processzor.Akkor vedd csak meg bele, azért nem olyan rossz az se.
-
válasz
Chrystall #7978 üzenetére
Igen. Pont ez a baj, h a programok GL40-et írnak, de valójában egy teljes értékű GM45-ös északi hidat tartalmaz, vagy legalábbis a nagyobb FSB-s processzorokat is viszi.
Ezek egyébként a Cantiga chipsetek tulajdonságai.
Már eleve ha DDR3-as ramok vannak benne, akkor valószínűleg nem GL40-es a chipset.
A neten talált alaplapok képein nem nagyon látni, de van rajt felirat:
SLB94 ez a GM45 chipset.
SLB97 ez a PM45 chipset.
SLB95 ez meg a GL40 chipset.
Ez rajt van a chipeken is.De az alsó fedlappal még nem válik láthatóvá, annál jobban szét kell szedni.
-
korpicschess
veterán
válasz
Thunderzolee #7977 üzenetére
Konkrétan a foglalatba nem passzolt ahogy néztem, bekapcsolni nem is próbáltam bele. Sokat számít az L2? Szerintem T 4000-res széria lesz, az is nagy előrelépés, a többi az 3-4x drágább, már összemérhető kb. a laptop árával (ezek szinte értéktelenek szerintem).
Egyébként a saját gépem átalakításáról... Hát nem biztos, hogy ér annyit, amennyibe kerülne.
Köszönöm a segítséged!
-
Chrystall
senior tag
válasz
Thunderzolee #7976 üzenetére
Oké. Na majd letesztelem, aztán meglátjuk. Köszi a tippet!
Egyébként ha leveszem az alsó fedőlapot a gépről, ott nem látható valahol ez az információ? Vagy előfordulhat, hogy GL40 van odaírva, aztán a teljesítményteszten kiderül, hogy mégis GM45?
-
válasz
korpicschess #7974 üzenetére
Ja igen, úgy értettem, h ezek közül csak a 800-as FSB-s, T-vel kezdődő processzorok közül válogass. Itt a hangsúly a 800FSB-n van. 1066-osokat ne tegyél bele.
A P-vel kezdődőek azok meg egy másik kategória, kisebb a TDP is, és szintén 1066-os az FSB, nem csoda, h nem ment a gépben.
Ami benne van az ez:
SLA2C
Ez egy 533FSB-s Celeron 2.26GHz órajellel, 1MB L2 tárral (egy magos).Én inkább T6ezresek közül válogatnék, T6500, T6600, vagy ilyesmi, azok ugyanolyanok, mint a T4ezresek, de az L2 tár 2MB (magonként 1MB nem árt a gördülékeny munkához).
Az Acerben az SSD-t lehet inkább a HDD helyére kellene tenni, mert bootolni csak onnét fog a rendszer. A HDD-t pedig az optika helyére beépítő keretbe.
-
válasz
Chrystall #7975 üzenetére
CPU-Z-vel nézd meg légyszíves, h a mostani processzort mekkora FSB-vel hajtja?
Ha 200(800)MHz-en megy, akkor a chipset ugyan GL40, de valójában GM45.
Ez elég gyakori, itt a topicban már jópár olyan géppel találkoztunk, aminek a CPU-Z GL40-es chipsetet írt ki, de aztán mégis mentek benne az 1066-os processzorok is.Egyébként a HP a kézikönyvben mindkét fajta chipsetet megemlíti, mármint mindegyikkel szerelték a gépet, és valamiért a diagonsztikai programok a kisebbik chipset számot írják ki.
-
Chrystall
senior tag
válasz
Thunderzolee #7972 üzenetére
GL40 van benne. De egyik fórumon azt írták, hogy vakalaki beletett 1066-os procit, és vitte. Ez valami 667Hz, de pl. a T4500 az 800mHz-es? Mi legyen?
-
korpicschess
veterán
válasz
Thunderzolee #7973 üzenetére
Ezekből mindegyik megy? Vagy a T széria? Kipróbáltam a P7450-nel, az nem passzolt bele. Vagy én voltam béna? Mindenesetre már elpostáztam, 2 gépet emiatt nem szedek szét.
Én is nagyobb számú T-s processzorokra találtam találatot.
Mert egy ezresért már ez is nagy előrelépés: [link]Ami proci benne van, azon ezek a feliratok vannak:
LF80537 570
5837B209 SLA2C
2.26 / 1M / 533
Intel 065739G-vel még nem tudom mi lesz, akarok-e rá költeni. Igazából szeretem, és nincs vele semmi bajom. Az akkum viszont már majdnem kuka, alig bír 1 órát, az meg olyan 5k ebayen. CD meghajtóm is beadta azthiszem (3 év alatt fél kezemen meg tudom számolni hányszor használtam). Ahelyett lehetne SSD-t berakni, nem?
-
válasz
korpicschess #7971 üzenetére
A Fu-Si a chipset alapján kezel 800-as FSB-t is.
Foglalata Socket P. Ezek azok:
http://hu.wikipedia.org/wiki/Socket_P
Google külföldi fórumokban adott találatot rá, h ebben a gépben 800-as FSB-s Socket P-s processzorok elmennek, úgyhogy szerintem nem lesz gond, BIOS szinten is támogatni fogja a cserét.
Még annyit, h ne keverd össze a Socket M-el, az a v5515-ös gép foglalata.Az Acernél már tulajdonképpen elérted a csúcsot, P8700 felett csak a P9ezer sorozat van.
Azoknak csak az L2 tár nagyobb, de ha nem használsz olyan alkalmazásokat, amik nagy L2 tárat igényelnek, akkor nem nagyon fogsz észrevenni gyorsulást.
Inkább egy SSD-t tegyél a gépbe, az sokat dob a sebességen (esetleg egy 7200RPM-es merevlemez). -
válasz
Chrystall #7970 üzenetére
Ha GM45-ös a chipsete, akkor ezek mennek bele:
http://hu.wikipedia.org/wiki/Socket_PP9600 túl jó, elég oda egy P7ezer, vagy P8ezer, azok olcsóbbak is, mint a P9600.
A fogyasztás valóban kevesebb, jól látod.
Érdemes beruházni,a gép hűtésére is jótékonyan hat egy ilyen alacsonyabb hőtermelésű processzorcsaládból való példány.
-
korpicschess
veterán
Sziasztok!
Meg tudná valaki mondani, hogy egy Fujitsu Siemens Esprimo v5535-be milyen processzor rakható legfeljebb? Illetve egyáltalán milyen. Tennék bele valami 2 magosat, szinte ingyen van a legtöbb. Most egy 1 magos van benne.
Amit tudok, hogy a foglalat PGA478MN, de másról nincs infóm. Alaplap típusát sem írja ki az Aida.Másik kérdésem, hogy Acer 5739G-be mi lenne a legjobb? P7450-et cseréltem most P8700-ra, mert nagyon olcsó volt. Gondolom Core 2 Duo-nál nincs feljebb lépés, maximum P9000 széria, de az meg már annyival drágább, hogy nem éri meg.
Esetleg a Fujival kapcsolatban ez segít, csak én nem igazán értek hozzá:
[link] -
Chrystall
senior tag
Sziasztok!
Van egy HP 620-as laptopom. Core 2 Duo T4500-as proci van benne. Ha lecserélném egy P9600-asra, akkor látványos lenne a sebességnövekedés? A T4500-as 35W-os, a P9600-as 25, gondolom így a foggyasztással is mindenképp spórolnék. Megéri beruházni?
-
Archttila
veterán
A WIFI slotnak egy ures kartyahely
Rendeltem is bele egyet az ebay-en. (970 HUF) Majd jovok a reszletekkel...
Egyebkent ez egy masodlagos regi laptop igy ertelemszeruen nem szerenek ra sokat kolteni ami eddig ugy nez ki sikerult is, hiszen 2900 HUF-nal tartok.
(2x512MB DDR1 RAM, WIFI card)
Ebbol majd visszajon a jelenleg benne levo ram ara. -
Dell XPS
veterán
válasz
sundorgo123 #7958 üzenetére
ez lehet mindkettő, de nagyon esélyes az LCD kábel. 17'-es kijelzőre gondoltál? Amikor cserélted a modult, akkor nem láttad a másik helyét?
-
Impressa
őstag
válasz
sundorgo123 #7960 üzenetére
Szia!
Aida 64, vagy megnézed az eszközkezelőben a videokártyák név alatt, mit ír.
Mi pontosan laposod típusa? Azt tudjuk, hogy Toshiba. -
ravail
senior tag
válasz
Archttila #7961 üzenetére
Azért óvatosan azzal a WiFi kártya rendeléssel/cserével! Több helyen is azt olvastam -ha jól értettem-, hogy integrált a WiFi. Vagyis, az alaplap része, s mint olyan nem cserélhető. Remélem tévedtek akik ezt írták. De mielőtt rendelnél, győződj meg róla!
A RAM bővítéssel biztosan nem lesz gond (íme erről egy hirdetés). -
-
sundorgo123
csendes tag
na meg az sem kizárt hogy ebben a notebookban 2 videókártya van..ezt hogy tudnám leelenőrizni szétszedés nélkül?
-
ravail
senior tag
válasz
Archttila #7957 üzenetére
Szia!
Az általad linkel VIA C7-M oldalon a "Stocket" -nél található linlk-re kattintva ezt kapod. Szerintem erősen BIOS és alaplap kialakítás kérdése, hogy egyáltalán elfogad e mást, mint ami most benne van. Így a dolog erősen kísérletezés jellegű! A google is csak egyetlen alaplap+CPU párost hoz, de abban is gyengébb a CPU mint a tied. Arról már nem is beszélve, hogy nem feltétlenül egyforma a tiedben lévő alaplap ezzel. -
sundorgo123
csendes tag
ha piros a háttér a régi helyett ,és a pl a startmenü is fura szinű(meg minden),meg eléggé szőrösek a szinek az ikonok...akkor ott videó kábel a rossz vagy az lcd panel?
van pár függöleges csík is ha nyitogatom az lcd-t akkor a csikok hol eltünnek hol megjelennek...de a szinek ugyanugy rosszak(a noti vga kártyája tuti jó mert a notit rákötöttem egy másik monitorra úgy szép kép van)
hol tudnék jó áron új lcd-panelt szerezni magyarországon toshiba notebookhoz?
-
spanyoll
addikt
Köszi a segítséget, ezek alapján fogok eljárni
-
konyi79
addikt
Tud valaki 1366x768-ban 15.6-os pva vagy olyan panelt ajánlani, aminek nem invertálódnak borzalmasan a szinei függőlegesen? 40 pines led. Van valamelyik laptopban ilyen ezzel a felbontással? Köszi
-
Tim82
félisten
válasz
Balázs1986 #7953 üzenetére
+ 1; 8 GB RAM-ból meg már telik ramdrive-ra is, ami állva hagyja az SSD-t rendesen.
-
Balázs1986
őstag
válasz
spanyoll #7949 üzenetére
Első körön, ha szempont az ár is, én RAM-ot bővítenék. 4Gb-ről 8Gb-ra bővítés ha a régi modulokat eladod, nem nagy beruházás. A PS meg szereti, ha minél több memória van alatta. (8Gb-tal már a lapozófájlt sem valószínű, hogy nagyon fogja használni a gép, ez is gyorsít rajta...emiatt pedig nyugodtan le is lefixálhatod a méretét valami minimális méretre, mondjuk 400Mb-1000Mb közé, így a merevlemezen is hely szabadul fel.)
Aztán, ha nem gyorsul annyit, amennyit szerettél volna, még mindig megcsinálhatod a drágábbik beruházást (SSD + ODD bay). Bár ez inkább a PS (meg minden más) moduljainak a betöltési idejét fogja csökkenteni. Kivéve persze, ha munka közben az előzetesen SSD-re pakolt képekkel dolgozol (és max. majd később onnan másolod HDD-re, ha már kész vagy és nem sürgős a sebesség), mert így a megnyitási / mentési sebesség is jól megugrik.
A VGA nem cserélhető, de PS-nél nem is számítana, főleg nem annyit, amennyibe kerülne a kártya (ezt úgy írom, hogy bár nem mondtál pontos típust, de ha jól sejtem, nem vészesen rossz teljesítményű, és 1Gb RAM-mal rendelkezik a VGA, ami a gépedben van). -
Dell XPS
veterán
válasz
sundorgo123 #7950 üzenetére
Segítenék (ha tudok), de még mindig nem árultad el, hogy mibe mit cseréltél. - Lehet VBIOS problémád is!
Gap-pad nem volt kiszáradva? Most normális mennyiségű pasztát tettél a GPU-ra? MXM-es kártya rendesen a helyén van, a slot-ot is kifújtad?
Zárlatos kártya max. lekapcsolja azonnal a gépet, mintha kihúztad volna a tápcsatlakoztatót, akku nélkül.
-
sundorgo123
csendes tag
most már nem kapcsol le de nincs kép...
kérlek segítsetek!
-
sundorgo123
csendes tag
válasz
Dell XPS #7947 üzenetére
visszaraktam a régi videókártyát a laptopba és azóta nincs kép.
felpörög a gép megy pár másodpercet aztán lekapcsol vagy újraindul...
ezt okozhatja az is hogy rossz helyre is került a hütőpasztából illetve nem pontosan olyan szögben van a chipeken az a kék hűtőanyag(thermalpad)?szétszedtem ujrapasztaáztam,megtisztitottam a videokártya érzékelőjét, ujraösszeszereltem de még mindig nincs kép...
és ki is kapcsolt ugyanugy pár másodperc után...az is lehet hogy az új videókártya zárlatos volt és tönkretette a gépet?
-
spanyoll
addikt
Üdv Urak!
A laptopom szegényes eladási ára miatt inkább megtartom végül, és elkezdtem gondolkozni, hogy mégis hogyan tehetném élhetőbbé...
A drága amiről beszélünk egy 2 éves Acer Aspire 5742G, a felújítás pedig vagy abból állna, hogy kapna a 250 mini vinyója mellé (ha megoldható akkor mellé) egy SSD-t (nem a leggyorsabb, igazából egy 64gigás elég is lenne szerintem...rendszernek meg néha 10 giga képnek max, esetleg egy játéknak ha nagyon úgy van). A másik ötletem az az lenne, hogy kikukázom a 2x2 ramot és minimum 2x4-re de inkább 2x8-ra cserélném (azokból sem kell a leggyorsabb, valami kis csüsszögő elég lenne, csak sok legyen), vagy harmadikként (mivel fotós utómunka miatt dolgozom Lightroommal, PS-el néha) ezért HA lehet cserélni akkor a videókártyát valami értelmesebbre.
Mit javasoltok, melyik lenne a legegyszerűbb megoldás, meg a legköltséghatékonyabb?
Egyszerűségre a RAM az evidens számomra, de az sokat nem dobna a gépen, a videókártya ha cserélhető akkor a hűtés a gyenge pontja a történetnek, maradna az SSD, de akkor meg mivel tudtommal nincs hely még egy vinyónak, akkor költhetnék valamilyen RACK-re amivel az ODD helyére rakhatnám... -
-
Dell XPS
veterán
válasz
sundorgo123 #7946 üzenetére
Igen, elvileg nincs nyolc villogás (hibakód), legalább is én nem tudok róla. Viszont többet kellene tudni ahhoz, hogy bármit is lehessen mondani a problémáról. (típus, és milyen GPU lett cserélve..)
-
Dell XPS
veterán
válasz
sundorgo123 #7944 üzenetére
Szia,
Duplán nem jó a VGA ( 4 villogás grafikus vezérlő), BIOS frissítés esetleg? (ha megfelelő volt a csere és el kellene fogadnia..)
-
sundorgo123
csendes tag
sziasztok
cseréltem egy hp notebookon vga-t az a baj hogy nincs kép 8at villog a power led minden bekapcs után és ennyi...
kell még valami mást is csinálni notebook vga csere esetén?lehet az a baj? -
bsasa
csendes tag
Sziasztok!
van egy toshiba l40-14h tip. laptopom, amiben egy intel Dual-Core T2310 (1. 46GHz/1MB/533MHz), dübörög.
Ezt a procit szeretném kicserélni a legerősebbre ami belefér. a hűtés max 40w-ra van gyártva (tudomásom szerint)
Esetleg, tudnátok nekem javasolni valamit?Köszönöm!
-
Tim82
félisten
válasz
janaman01 #7940 üzenetére
Csak 400-as jó neked, 533-as nem. Ami 533-as, az helyesen 1,86 GHz órajelű lesz.
A hirdetők meg gyakran összevissza írják az adatokat. A Pentium M 745 pont jó lesz egyébként.
Nincsen "Centrino" proci. Ezzel a megnevezéssel platformot jelöl az Intel: Intel proci, Intel alaplapi chipset és Intel wifi esetén. Először a Pentium M-ek idején használták a megnevezést.
-
janaman01
addikt
értem.... ha már ennyire benne vagyunk
, akkor tisztelettel megkérdem még, hogy ami benne van, az 400 on megy , sok hirdetést láttam ami mondjuk M 1,8 mhz L2 és 533 ,az akkor jó bele (az 533) miatt, vagy azt sem eszi már, csak a 400-at?
meg ilyet is láttam : M745 1.8Ghz cpu 2M Centrino , a centrino az mit jelöl ugyan...?
és ha beleteszek egy ilyet , fogok e tapasztalni sebesség növekedést ?
-
Tim82
félisten
válasz
janaman01 #7938 üzenetére
Amiket beletehetsz, azok ugyanúgy Pentium M-ek:
- Pentium M 725 -> 1,6 GHz
- Pentium M 735 -> 1,7 GHz
- Pentium M 745 -> 1,8 GHz
- Pentium M 755 -> 2 GHz
- Pentium M 765 -> 2,1 GHzAz utóbbi kettő ritka és drága, szerintem nem éri meg rákölteni annyit.
Az újabb Pentium M sorozat (7x0) pedig nem lesz jó.
-
janaman01
addikt
sziasztok !
Adott egy régi dell D600 as noti , most egy intel pentium M 1,5 proci dolgozik benne , kérdésem az lenne, hogy duo procit bele lehet e rakni ...valahol olvastam, hogy amelyikbe M s van , az elfogadja, az intel core duo-t..ha ez igaz , akkor milyen fajta jó bele?
egy teljesen laikus kérdése......
a válaszokat elöre is köszi
-
Dell XPS
veterán
válasz
bvvitya #7930 üzenetére
Szia,
Hogy matt vagy fényes az csak Neked lehet lényeges... (ha ez most számít hirtelen..). Amire figyelned kellene az LCD panel háttérvilágítása : LED
Kompatibilitás: Gateway NO50
Méret: 15,4 hüvelykes szélesvásznú (13,1 "x8.2")
Felbontás: WXGA (1280x800)
Típus: fényes /matt
Háttérvilágítás típusa: LED-es(CCFL 1)
Csatlakozása: 30'pinKönnyebb dolgod lenne, ha CCFL-es lenne, mert abból "elvileg" sok van...
-
Dell XPS
veterán
-
tiadam
csendes tag
-
Dell XPS
veterán
Szia,
Nyugodtan megveheted, ugyanis "csont" egyforma a kijelzője mindkettő típusnak! Az nem publikus, hogy melyik notebook-ba, ill. monitorba szerelték az LCD panelt. (16 "WUXGA Full HD 1920 x 1080)
16 "-os WXGA 1366 x 768 :
Kompatibilitás: Acer Aspire 6930/6920
Méret: 16" hüvelykes szélesvásznú (14 "x7.9")
Felbontás: WXGA (1366x768) HD
Típus: Fényes
Háttérvilágítás típusa: CCFL 1
Csatlakozása: 30' pin (jobb oldal) -
tiadam
csendes tag
Lehet, hogy rossz helyre írok, de hasonló más topikkal nem találkoztam. Acer 6930g Notebook-omba berepedt a kijelző és gondltam, hogy megveszek egy másik alkatrésznek való notebookot, amiből majd szépen kiszedem a kijelzőt és beleteszem az enyémbe. A kérdésem az, hogy hogy tudom megnézni, hogy vajon melyik notebook-okkal kompatibilis az én kijelzőm?
Van itt egy link itt nagyjából leírja, de pl.: a 6920G modellnek elvileg 16,4" kiujelző mérete van az enyémnek meg 16,0". Hogy lehetséges, hogy mindkettőbe jó?
http://www.ebay.de/itm/Bildschirm-Display-fur-Acer-Aspire-6530G-6920G-6930G-16-Zoll-1366-x-768-/271208031120?pt=Notebook_Komponenten&hash=item3f25422390
Elméletileg Samsung LTN160AT01 16" kijelzőről van szó. Tehát a kérdése, hogy mely laptopokkal kompatibilis még ez a kijelző, én sajnos sehol nem találom.
Köszi előre is. Üdv!
-
haxxika
senior tag
válasz
Balázs1986 #7922 üzenetére
Süllyesztett, tehát csak a fúrás marad mint opció szerintem.
KÉP
Látható itt, hogy a bal oldali csavar simán kijött, vissza is raktam, de a jobb oldali egyszerűen semmi. -
Balázs1986
őstag
válasz
haxxika #7921 üzenetére
Ha nem sullyesztett csavar akkor keresztbe bele lehet vagni egy vajatot es lapos feju csavarhuzoval kicsavarhatod, ha sikerul. Vagy ha nem akkor fej lecsiszolas utan a burkolat mar lejon (abban nem szokott menet lenni), utana a kiallo csonk csipo- vagy kombinalt fogoval talan megfoghato es kicsavarhato.
Ha nem jon be, meg mindig marad a mar emlitett kifuras. -
haxxika
senior tag
válasz
Impressa #7918 üzenetére
Köszönöm a választ, megnézem akkor majd őket. Egyetemista vagyok vidékről, és fúrógépet még nem tartok a lakásban, de kezdek elgondolkozni, hogy a későbbiekben kelleni fog
Annyit nem tudok még, hogy egy ilyen műveletre milyen összeget kérnének el, mert ugye ez tényleg nem tartana 5 percig. sőt.
-
Impressa
őstag
válasz
haxxika #7917 üzenetére
Szia!
Nincs hozzá szerszámod, vagy nem akarsz te magad nekiesni a fúrásnak? Nagyon szétnyíródott a feje?
Nem gondolnám, hogy bármelyik laptopszerviznek gondod okozna egy csavarfej lefúrása. Esetleg kérdezd meg a Fixdirect Kft, a "belvárosban" is van szervizük. Náluk már többször is voltam, igaz csak garancia miatt. -
haxxika
senior tag
Sziasztok!
Egy ASUS U30JC laptopom van. i3-ról i5 procira váltanék, azonban a szétszedés közben akadt egy kis gondom. Az egyik csavart nem sikerült kiszednem, és sikerült a fejet is elbarmolnom, így most esélytelen, hogy valamivel egyáltalán ki tudjam szedni.
Valami tippet tudtok adni, ahol esetleg meg tudnák fúrni a csavart valami vékony fejjel, hogy leessen a csavarfej és szétszedhető legyen a gép? Nem érdekel ha benne marad a menet, a lényeg, hogy szét tudjam szedni a gépet.
Előre is köszönöm a választ. -
aproo
tag
Sziasztok.
Egy kis segítséget kérnék 1 Medion laptop bővítéshez.
A gép :Medion Ayoka 2160
Alaplap neve MEDION WIM2160CPU : IntelGenuine Intel(R) CPU T2130 @ 1.86GHz (Ezt szeretném ha lehet nagydobra cserélni.)
Tokozás típusa: 479 Ball uFCBGA / 478 Pin uFCPGAÉszaki híd: Mobile Intel Calistoga-G i940GML
Déli híd Intel 82801GBM ICH7-M
Kérdés lehet-e nagyobb CPU-val bővíteni a gépet, vagy ez a "csúcs" ebből a típusból?
-
Üdv!
Ha egy 1600Mhz-es RAM modul mellé 1333Mhz-est teszek, akkor ugye csak annyi történik, hogy mindkettő 1333Mhz-en megy majd?
-
tajcsi
őstag
Pavilion DV6500 Special Editionben jelenleg egy T7300as proci ketyeg. Mi a legerosebb proc, ami belemehet? T9300 vagy akar T9600? Esetleg valamilyen quadcore?
-
McCoy20
tag
Üd All,
egy isminek a FS laptopjában szeretnénk a megdöglött X1400-as MXM VGA-at cserélni.
Mire kell figyelni? Bármilyen MXM II-es VGA működik majd vagy vannak BIOS limitáltásgok?
Gondolom sokkal nagyobb teljesítményűt nem csélszerű beszerelni a nagyobb hőtényező miatt?
Előre is thx
-
Lite
őstag
Sziasztok!
Van egy HP g6 2013Sh laptopom, AMD A6-4400M procival, 7520+7670-es dupla vga-val (1G video ram).
Ebben lehet procit cserélni? Illetve, ha lehet, akkor mi az, amit símán elbír és ki is hajtja a 7670-es Radeont (más fórumon annyi info-t kaptam, hogy ez a proci már lehet, hogy kevés ehhez a vga-hoz, játékokhoz)?Köszönöm!
-
Laszmen
aktív tag
Sziasztok!
Van nekem egy Acer Aspire 8530G laptopom, vga nélkül', vettem egy nVidia FX770M MXM2 kártyát, de nagyon makacs, ugyan is beszerelve semmit sem reagál a gépben, bios frissítés megvolt(Phoenix 2.15) Bios reset megvolt, kártya ki-be, megvolt de semmi, nem ismeri fel, van esély arra hogy a kettő együtt működjön?
Köszönöm előre is annak, aki segít!Tudom,nem jó párosítás az AMD cpu és az nVidia kártya, de ez most így jött ki.
-
Impressa
őstag
válasz
Balázs1986 #7905 üzenetére
Jogos, ezen átsiklottam
-
Impressa
őstag
válasz
Balázs1986 #7903 üzenetére
köszi
igyekeztem rövidre fogni. Néztem én is az alaplapját, és erre jutottam + a fórumok. Egyébként a Wifi helyére hiába tudja berakni ( szabvány foglalat miatt), sajnos nem tudja használni, mert nincs hozzá SATA controller.
-
Balázs1986
őstag
válasz
Vasinger! #7900 üzenetére
Az mSATA SSD meghajtók pci-e foglalatba mennek. Egy ilyen foglalatot az alaplapon kb. 100%, hogy a WLAN (wifi) kártya foglal el, így ha van másik ilyen foglalat, akkor abba mehet az SSD. Ellenben nem biztos, hogy meghajtóként kezeli a lap. Viszont, ha szemem nem csal, a te alaplapodon egyetlen pci-e foglalat van, így nem tudsz mSATA SSD-t beletenni, csak a WLAN helyére.
Viszont olyat csinálhatsz, hogy kiveszed a DVD meghajtót, egy beépítő keretben annak a helyére rakod a HDD-t, a HDD helyére pedig mehetne rendes SATA SSD.Impressa: Na, mire ezt lekörmöltem, megelőztél
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung 840 SSD 120GB újszerű, 100/100
- Lenovo V130-15IGM laptop (Pentium Silver N5000/8GB/256GB SSD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 5000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- Felújított laptopok Számlával, garanciával! Ingyen Foxpost!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest