- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
Új hozzászólás Aktív témák
-
doc
nagyúr
válasz
Mezga Aladár #2110 üzenetére
Ez mondjuk így ritka nagy genyosag, kiszedni a meglévő funkcionalitast…
-
TaylorPro
addikt
Ezek a távok még mindig szenzációsak. A Harmony One mellé most 8 ezerért vettem használtan egy Ultimate-et.
Az One szerintem az egyik legjobb ami létezik. Vakon kezelhető és dupla IR van benne.
-
schferenc77
aktív tag
Ha valakit érdekel, megválok a Harmony 650-től, hirdetéseim között megtaláható az aprón. A végére csak összeraktam mindent, amire nekem kellett volna, erre kiderül, hogy a mini PC-m infra vevője az új passzív házban csak max 1 méterről veszi a jelet, így más megoldás után kell néznem...
-
PTM
aktív tag
Nekem régóta nincs Harmony-m, így passzolom, hogy az adatbázist karbantartják-e. Viszont a gyártók többnyire ugyanazokat az infrakódokat szokták használni. Állíts be egy másik Samsung tévét, jó eséllyel működni fog.
Lehet, hogy két hónap után nem aktuális már, viszont másnak is érdekes lehet.
-
doc
nagyúr
válasz
schferenc77 #2105 üzenetére
Persze, a hozza való szoftverben bármelyik gombra bármelyik eszköz bármelyik funkcióját rá tudod tenni
-
schferenc77
aktív tag
Sziasztok!
Nem tudom, él-e még a fórum, de hátha.Adott egy Windows PC, beépített IR vevővel (Intel NUC). Fel tudtam venni, mint Intel Media Player (ezt adta ki a kereső). Van egy Creative Stage Air V2 hangfal, ezt is felvette (bár nem pont az én típusom). Ha a középső kijelző melletti Devices felületen kiválasztom az egyiket vagy másikat, akkor az alap gombok jól működnek (pl ha hangfal, akkor megy a ki és bekapcs, hangerő fel, le), de ekkor a másik eszközön (az Intel Media Player) az oda társított gombok nem.
Én azt szeretném, hogy bármi más gomb megnyomása nélkül (lásd Devices menüben ki kell választani, melyik eszközt akarom vezérelni), ha a hangerő fel/le/némít gombot nyomom, azt mindig a Creative-nak küldje, de ha a Play/Pause/Stop és nyíl billentyűket, akkor meg a Media Playernek.
Ezt így be lehet állítani? -
sazo
tag
Sziasztok,
Szerintetek milyen gyakran frissül az adatbázis - ha frissül egyáltalán...
Vásároltam egy idei Samsung OLED-et és nincs az adatbázisban ...
Köszönöm.
Z -
nuke7
veterán
hali,
tudnátok segíteni, hogy hogy tudnám feléleszteni a logitech harmony touch-omat?
nem kapcsol be, hiába hagyom a töltő bölcsőben -
Chrys_
addikt
válasz
tobias40 #2098 üzenetére
Ez az androidos app tableten, éppen nem volt bekapcsolva a PC.
Biztos lehet kevesebb is, de ez nálam működik. EGyébként lehet, hogy ez okoz nálam bekapcsoláskor egy kis gondotz, megjelenik a csatornaválasztó menü bekapcsoláskor, ezért a TV-n van egy EXIT parancs utolsó lépésként.
-
tobias40
veterán
Köszi.
Most az a gondom hogy az activity-ben nem kapcsolja be a tv-t normál nyomásra a táv,csak villan egyet a tv ledje tehát érzékeli a jelet csak "kevés" neki.
Ha a device-nél kiválasztom a tv-t és hosszan nyomom a bekapcs gombot(kb. 1-1,5 mp) akkor bekapcsol.
Hogyan tudom és hol beállítani hogy az activity-ben a rövid gombnyomásra is bekapcsolja a tv-t?
A másik 2 eszköz szépen ki-bekapcsol.
Egy gomb-al kapcsolom ki-be a 3 eszközt,atv szépen kikapcsol a rövid gombnyomásra a többi eszközzel együtt,csak a bekapcsolás nem megy neki! -
tobias40
veterán
Ismerem a programo,már vagy 6-7 éve használok ilyen távokat de már régen programoztam fel és elfelejtettem a pontos sorrendet.
Mindent be kell állítani a device-nél is hogy jól kapcsoljon ki minden eszköz vagy elég az activitásoknál beállítani?
Jah és mit és hogyan mert ez itt a fő kérdés!
(gyenge angolom van) -
tobias40
veterán
Hátha valaki még jár erre!
Hogyan tudom beállítani a Harmony 600-650-es távomon hogy az activitás közben ha ki akarok kapcsolni minden eszközt akkor az az "off" gomb-al megtudjam tenni egy gomb nyomással?
Régebben beállítottam de most nem jövök rá hogyan kell.
-
Chrys_
addikt
Én is ezt választanám utódnak, de még jó az Elite rendszer HUB-bal, csak a távirányító hátlapja kopott meg eléggé.
Jó lenne egy táv mikrofonnal és ha lehetne Air Mouse funkcióval. -
fPApi
őstag
válasz
Mezga Aladár #2088 üzenetére
Én is nézem már egy ideje, de nem találtam senkit, aki kipróbálta már és valós infót adna róla, anélkül meg nem vágnék bele.
-
szagabor
tag
válasz
Mezga Aladár #2085 üzenetére
Sajnos saját tapasztalat nincs, de jónak tűnik.
[link] sofabaton
Valakinek esetleg tapasztalat? -
erzol
őstag
válasz
Mezga Aladár #2085 üzenetére
Régebbről philipset találtam csak harmat gyenge szolgáltatással. Szerintem nincs alternatíva.
-
Mezga Aladár
veterán
Végleg leálltak az eszközök gyártásával.
Merre tovább, melyik gyártő csinál programozható távirányítót?. -
Chrys_
addikt
Van infó arról, meddig mennek még a szerverek? Logitech ugye meg akarta szüntetni a támogatást.
-
Játékos
addikt
válasz
Mezga Aladár #2081 üzenetére
Köszönöm szépen, már megy nálam is.
-
Játékos
addikt
Sziasztok!
Azt szeretném kérdezni, hogy nálam van a hiba, vagy tényleg elérhetetlen a Harmony Server? Nálam nem érik el az eszközök, így semmi konfigurálás nem lehetséges...
Előre is köszi a választ. -
Mezga Aladár
veterán
bocsi(OFF)(/OFF)
-
kasee
aktív tag
válasz
Mezga Aladár #2077 üzenetére
Feltöltöttem, müködik is. Előhozza a régi beprogramozott dolgokat. Nem találta eszközkezelőben. Valami rémlik , mintha lett volna valami megoldás, ha nem látta. De már rég volt. Küldő dvd író kábeljével kötöttem össze, gondolom annak jónak kellene lennie..
-
kasee
aktív tag
Sziasztok,
3 év után elővettem a Harmony one távirányítómat. Szerintem nem találtam meg az eredeti kábelét, hogy átprogramozzam a szgéppel, így egy random mini usb b kábellel kötöttem össze. Ha jól emlékszem , ha összekötöttem a géppel régebben akkor egyből jelezte a távirányító kijelzőjén, hogy összekapcsolva a géppel.
Most semmit nem jelez és meg sem találja a harmony alkalmazás.
Lehet rossz a kábel? Ha igen honnan tudom melyikkel müködne?kösiz -
blg
senior tag
válasz
garga01 #2072 üzenetére
Megtalálta az adatbázisban. Miután megadtam a nevét, megkérdezte milyen eszköz (STB), tud-e felvenni (azt mondtam nem) megvan-e az eredeti táv (azt mondtam nem), és ezt így elfogadta és fölvette.
[kép] A Commands oszlopban látod, milyen parancsokat ismer, lejjebb már csak a számjegyek vannak. -
garga01
őstag
-
garga01
őstag
Sziasztok!
Akinek van ilyen távja, meg tudná nézni a műholdvevők/beltérik/set-top-box-ok között van-e Chaparral márka? Azon belül egy Chaparral Cheyenne nevű box érdekelne, de más is jó lehet akár. Van egy ilyen készülékem, de sajnos több univerzális távból addig jutottam el, hogy csatornát tud váltani, ami édes kevés nekem, a menüben kellene lépkednem és állítgatnom.
Ha esetleg lenen rá remény, hogy a Harmony tudja, beszerzek egyet használtan. -
Sziasztok.
Elnézést a tudatlanságomért, van egy Harmony elite távvezérlőm. A kérdésem az lenne, hogy a távvezérlő folyamatosan rajta lehet a töltőbölcsőn, vagy csak akkor érdemes rátenni ha merülőben van. Tehát az akku nak mi a jobb? A másik hogy az elite- t csak bekapcsolt hub-al lehet használni? nekem hub nélkül nem sikerült. -
tobias40
veterán
Meddig lesz a támogatás és mi lesz ha lekapcsolják a szervereket?
Amit addig beállítottunk és be van rakva a device-k közé és az activity-k azok működni fognak csak ha újat akarnánk betenni az nem fog menni? -
Chrys_
addikt
Nem működik a harmony app PC-n? Nem jelentkezik be a szerverre.
-
Mezga Aladár
veterán
Tegnap reszelgettem a Logitech Harmony 950 táv beállításait és amikor szinkronizálnám jelezte, hogy van szoftverfrissités az eszközhöz.
-
Chrys_
addikt
válasz
Daszkalosz19 #2063 üzenetére
Szerintem esélyed sincs csere kijelzőt beszerezni. Vehetsz másik távirányítót.
-
Daszkalosz19
aktív tag
Sziasztok!
Egy kis segítségre lenne szükségem!
Vaa egy logitech harmony 950 távim. A paplan alatt volt és rákönyököltem. A kijelző elfehéredett. Kikapcsoltam,de vissza már nem tudom kapcsolni! Nem reagál semmire!
Tud valaki segíteni?
Köszönöm! -
Mauro812
tag
Milyen csavarhúzó és/vagy egyéb szerszám kell egy Logitech Harmony 300 szétszereléséhez?
-
Ispy
nagyúr
válasz
saimon1983 #2059 üzenetére
Ha jól emlékszem van hozzá hub a dobozában, igaz még sosem használtam.
-
Ispy
nagyúr
válasz
saimon1983 #2057 üzenetére
Probáltál egy gyári visszaállítást csinálni rajta?
-
Ispy
nagyúr
válasz
saimon1983 #2055 üzenetére
Persze, én se használom a hubot.
-
saimon1983
csendes tag
Sziasztok! Az lenne a kérdésem hogy ultimate one távírányítót lehet használni HUB nélkül?
-
captainnemo
aktív tag
Companion-on is gondolkodtam, csak kijelző nélkül hogy tudsz pl. olyat csinálni, hogy TV-nézés közben az erősítőn Surround-ot változtatsz (Logic7-re, Neo6-ra ilyesmi)?
Tudsz persze, hiszen a gombokhoz tetszőlegesen tudsz, egy az aktivitásban résztvevő eszközök parancsai közül bármelyiket rendelni. A "szépséghiba" az, a fix gombok nem tartalmaznak értelemszerűen eszközspecifikus feliratú változatokat, így én a színes gombokat szoktam előszeretettel ilyesmire programozni. A számokat se nagyon használja az ember, és akár azokból is lehet "beáldozni", de nekem a színes gombok, meg pl. a guide amire akartam elég volt bőven. -
audiofill
csendes tag
Üdv. Egy kis segítség kellene, hátva valaki tudja. Használtan vettem egy Logitech Harmony Ultimate One távirányítót. A kijelzőjén a myharmony.com látható. Sajnos nem tudom szinkronizálni a programmal, mert nincs meg az a lehetőség. Egyből az eszköz hozzáadáshoz lép, ha hozzá rendelek egy készüléket az is elakad sync közben hibával. Ha valaki tudna segíteni, azt megköszönném. Robi
-
giz
csendes tag
válasz
#72042496 #2049 üzenetére
Köszi srácok a válaszokat!
Akkor még működik minden és mostanság is lehet Activity-t/Device-okat változtatni..
Tényleg lassú lenne az Elite?? De hisz az a csúcsmodell..
Companion-on is gondolkodtam, csak kijelző nélkül hogy tudsz pl. olyat csinálni, hogy TV-nézés közben az erősítőn Surround-ot változtatsz (Logic7-re, Neo6-ra ilyesmi)? -
törölt tag
válasz
captainnemo #2046 üzenetére
Ha a nyolc eszközös limitbe belefér az ember, akkor a Companion még jobb választás is lehet.
Az Elite kijelzője már a megjelenéskor is avitt volt. Alacsony felbontású, baromi lassú, nem reszponzív. Gesztusokat inkább nem is használtam rajta, a készülékmenü helyett is a dedikált távért nyúltam, ha ritkán szükség volt rá.
Az Elite fogása és gombkiosztása viszont szuper volt szerintem, és a háttérvilágítást is nagyon szerettem benne.
-
captainnemo
aktív tag
Én nézegetem az alábbit, ami lehet esetleg a jövőben egy "replacement", ha a logitech nem működik már.
-
captainnemo
aktív tag
-
giz
csendes tag
válasz
#72042496 #2004 üzenetére
Sziasztok,
Van újabb tapasztalatotok a Logitech leállással kapcsolatban?
Épp most szeretnék régi Harmony távirányítómról (már alig működnek egyes gombok) egy Hub-os Harmony-ra beújítani (pl. Elite), de erős kétségek merültek fel bennem ezzel kapcsolatban, hogy megéri-e a beruházás..
-
neo81
senior tag
Sziasztok!
Hol tudnék vásárolni Európai Unión belülről jó minőségű Logitech Harmony távirányítót?
Köszi! -
törölt tag
Számomra ez az egyik legérthetetlenebb limitációja, illetve ha jól emlékszem, a bekapcsolás sorrendje is kötött volt valamennyire. Nekem ebből rendszeres handshake problémáim adódtak (PC-ről nem volt kép). Végül maga a rendszer változott azt hiszem, amivel már jobban működött.
-
tobias40
veterán
Más!
Mit kell tennem ha tv nézés activity indításkor nincs kép a tv-n mert nem vált oda ahova kellene,az erősítőn jó a bemenet,a help gomb megnyomásakor mindíg jó lesz és van kép.
Nem úgy van hogy "megtanulja" hogy mi volt a gond és magától átáll a jó megoldásra?
Ha végignyomkodom a help gomb után akkor mindenre "yest" kell nyomnom mert minden jól van beállítva,de indításkor soha nincs tv kép mert vmit nem jól érzékel.
Időzítés vagy mi lehet a megoldás? -
tobias40
veterán
Vettem egy ilyen eszközt: [link]
Nincs gyártó feltüntetve,ki-hogyan tenné fel device-ként és utána az activity-be?
Nem vagyok lusta néha másik távirányítót használni de ha megoldható akkor a harmony 785-el irányítanám ezt is!
Sajnos csak a harmony softver7.1. ismeri a távot tehát ezzel kellene feltanítanom,3 activity-be!Köszi előre a segítséget!
-
tobias40
veterán
válasz
captainnemo #2026 üzenetére
Nekem X96PRO van CE alatt használom a kodit.
Azt szeretném az én 650-es harmonymmal hogy a Kodi főoldalán megnyomok egy dedikált gombot akkor a Netflix induljon,ne kelljen bemennem az addonok közé és onnan indítani.
Érthetően írom le? -
captainnemo
aktív tag
válasz
tobias40 #2024 üzenetére
Ezt nem teljesen értem. Az adott távnak vannak gomb "parancsai", amit az nvidia érzékel/értelmez, CEC esetén elég keveset vesz át, de pl. nálam egy külső bluetooth távezérlő eszközként látja a harmony-t, így annak gyakorlatilag minden gombjához kiadott "jelét" érzékeli.
-
tobias40
veterán
válasz
captainnemo #2022 üzenetére
Mindjárt próbálom az editort!
Az addonokat hogyan tudom gombokra tenni? -
captainnemo
aktív tag
válasz
tobias40 #2020 üzenetére
Ez nem hub base control, nem tud "csak" infra parancsokat közvetíteni, és a nvidia shield tv pro 2019 csak buetooth-on keresztül vezérelhető, emiatt vettem hub based harmony megoldást (harmony companion amit vettem). A logitech kivonul kompletten a harmony megoldások mögül, úgyhogy a fene tudja meddig lesz support. Léteznek alternatívák, keresgéltem is a neten és az alábbi amúgy nem drága alternatívát találtam, de nem tudom mennyire működik jól. A harmony nekem amúgy nagyon bevált.
https://www.universalremotereviews.com/sofabaton-vs-harmony/
Azt is megteheted amit mások, hogy CEC-en keresztül vezérled a shieldet, feltéve ha a kapcsolódó eszközök tudják.
Én a legegyszerűbben a kodi-hoz, a táv adott gombjaihoz kodi parancsokat az alábbi pluginnal adtam hozzá.
-
törölt tag
válasz
tobias40 #2019 üzenetére
Adott gyártón belül a tévék ugyanazokat az infrakódokat szokták használni. Erősen valószínű, hogy egy korábbi típust kiválasztva (amit aztán átnevezhetsz) tökéletesen működni fog. Ami gomb esetleg hiányzik így, azt pedig meg lehet tanítani, ha a 650 tanítható. Mindez az erősítőkre is éppúgy igaz például.
-
tobias40
veterán
Az androidos harmony app csak a hubokhoz jó?Az én 650-hez nincs ilyen app?
-
tobias40
veterán
Most olvastam vissza és látom hogy vége lesz a harmony-nak!?
Gondolom ameddig nm változik az eszköz a távban addig működni fog de ha veszünk egy másik pl. tv-t akkor már nem tudjuk hozzáadni majd?
És ha hozzá tanítjuk majd a gyári távot akkor sem sem fog működni egy előre beállítot actity?Vagy lehet még majd új activity-ket még létre hozni ha leállítják a servereket?
Nagyon sajnálom én is mert már el sem tudom képzelni hogyan fogok 3-5 távot használni! -
tobias40
veterán
Hogyan tudom megcsinálni hogy pl. a kodiban levő info vagy codec info vagy audio sáv stb.. egy gombra tegyem a távomon?
És hogyan kell pl. a piros gombra tenni a netflix alkalmazást vagy bármelyik másik addont?(digionline,hbogo stb..)
Harmony 650-em van. -
captainnemo
aktív tag
Én is egy éve vettem a harmony hub rendszert leváltva a régi harmony technológiát, erre meg megszűnik a support.
Remélni lehet csak a készülék adatbázis pár évig még updatelve lesz. Nézegettem alternatívát és a sevenhugs talán egy lehetséges, de sokkal drágább megoldás, és nekem annyire be sem jön a teljes érintőképernyő.
-
doc
nagyúr
-
törölt tag
-
törölt tag
Valószínű azért, mert néhány eszközös AV rendszere ha van az embereknek, amit CEC-en keresztül vezérelnek (ennyinél még talán működik is
). Nálad lehet, régi hozzá a tévé, nem tudom, de ehhez amúgy elégnek kéne lennie a tévé vagy a médialejátszó távirányítójának.
Az előbb 10 távot írtál, mégsincs akkor annyi eszköz?
Vannak már digitális asszisztensek is, de nem tudom, hogy ezek mennyire népszerűek. Viszont működhetnek olyan eszközökkel is, mint a split klíma vagy a redőny (termosztát, mosógép, porszívó, stb.). A zárójelen kívülieket soha nem tudtam Harmony-val irányítani, és mindig sajnáltam.
-
canniball
nagyúr
"Szerintem itt senki sem azért használ logitechet, mert ez a legjobb, hanem mert ez van, kb."
Ahogy mondod. Én pl. azért vettem a Harmony 600-at mert nem volt alternatívája és maradéktalanul elégedett vagyok vele. Épp nemrég gondoltam rá hogy veszek még egyet (ha nem is pont 600-t, de hasonló elven működő eszközt), viszont szomorúan tapasztaltam hogy esélytelen mivel nincs a piacon, most már értem miért. Okos eszközös alkalmazással ugyan tudnám helyettesíteni, de annak sokkal kényelmetlenebb a használata. Egy pótolhatatlan termék tűnik el a süllyesztőben. -
Dolphine
addikt
Sziasztok!
Én is szomorúan olvastam, hogy mi lesz a Harmony vége!
A napokban a bekapcsolási sorrendbe beiktattam egy 5 sec késleltetést. Viszont hiába, nem később kapcsol be később az az adott eszköz, ami elé betettem. Valamit rosszul állítottam be? -
törölt tag
Sajnos a HUB alapú távok folyton az adatbázishoz nyúlnak, és új eszközöket szerintem már most úgy lehet csak fölvinni, ha egy korábbi, adatbázisban szerelpőnek azonosak a parancsai. Nem adok neki egy évet, valójában hat hónapot se igen, hogy a backendet lekapcsolják és a távirányítók használhatatlanná váljanak.
Lehet, hogy nem lesz igazam, de a tapasztalatom szerint fájdalommentesebb, ha ez ember előbb száll ki az ilyenekből.
-
törölt tag
HDMI CEC-en keresztül vezérlem az eszközöket (tévé, erősítő, médialejátszó, két konzol), és a tévé távirányítója jórészt elég. Vannak hülyeségei, de összességében jól használhatóra beállítottam. A háttérvilágítás hiányzik, és az is, hogy a Hue rendszert kapcsoljam így. Ezeket a Sony A90J és Alexa talán megoldja ha jól megy, meglátjuk.
A háttérvilágítás miatt a médialejátszó (Shield Pro 2019) távját egyelőre azért nem raktuk messzire.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Huawei Mate X6 - keleti oldal, nyugati oldal
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- alza vélemények - tapasztalatok
- Nintendo Switch 2
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Hitelkártyák használata, hitelkártya visszatérítés
- Trollok komolyan
- Tőzsde és gazdaság
- Futás, futópályák
- Házimozi belépő szinten
- További aktív témák...
- HP Elitebook 840 G3 laptop (15,6FHD/I5-G8/8GB/256SSD/Magyar/Win11)
- AMD Ryzen 5 5500 - GTX 1080Ti 11Gb - MSI B450 Max
- HP Zbook 15 G3 laptop (15,6FHD/I7-G6/16GB/256SSD/AMD2GB/MagyarVilágítós/Win11)
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 13 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- MacBook, Apple M1 / M2 kompatibilis dokkolók, DisplayLink 4K, USB-C, Type-C
- AKCIÓ! AMD Ryzen 7 3800X 8mag 16szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! Honor 90 Lite/Honor 90/Honor Magic5 Lite/Honor Magic6 Lite/Honor Magic5 Pro
- Országosan a legjobb BANKMENTES részletfizetési konstrukció! Dell G15 5530
- TELJES KÖRŰ IT BESZERZÉS
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest