- Azonnali fotós kérdések órája
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Philips LCD és LED TV-k
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen alaplapot vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Apple MacBook
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sajnos nem lehet; mert nem lábkompatibilisek (amelyik meg az ott csak MHz-beli eltérés van csak; pl 5450 vs 5470-es) amikor chipet cserélek még arra is ügyelnem kell, hogy a reviziószáma is megegyezzen, mert az is tud számítani.
A másik, hogy a notiknál (amelyikben integrált a GPU az alaplapra, azokban a BIOS tartalmazza a VGA BIOS-t is így ezt is meg kellene "hekkelni" hogy rendesen lássa az új GPU-t és a hozzá tartozó memóriákat.Olyat lehet orbitális cumik árán tuningolni integrált megoldásoknál, hogy emeljük az órajeleket, de ilyenkor radikális nő a meleg is. Ezt lehet szoftveresen és BIOS sütéssel is. Ez utóbbi azért nem szerencsés, mert ha idővel (mondjuk a nyári meleg beköszöntével) elkezd vacakolni a gépünk, akkor macera visszaállítani az értékeket. Aztán csináltam már olyat is hogy Dell XPS 1530-ban a DDR2-es ramokat a 8600GT mellett DDR3-asra cseréltem. Itt szerencsém volt, mert a DDR3-as moddolt BIOS már megvolt és nem nekem kellett szenvednem vele. kb 100 pontot nyertem vele 3DM06 alatt
8 BGA chipet kellett átraknom. Egy napom ment rá, úgyhogy nagyon megérte
Szóval ha annyit összespórolsz, hogy megrendelj egy új GPU-t (kb 15-17 ezer) rávegyél valakit, hogy azt neked cserélje ki (kb 15 ezer) és még a BIOS-t is süss meg Neked (kb 10 ezer) akkor inkább add el a notidat, rakd hozzá azt a majd 40 ezret és vegyél egy erősebb GPU-s gépet. Ne feledd, a GPU ereje legyen az elsődleges szempont, ha valami kókadt Celeronnal veszed a gépet az nem számít, mert a procit mindig ki fogod tudni cserélni nagyobbra egy minimális munkával. -
izsob
tag
Egy dedikált kártyás notiban a azonos szérián elüli a chippeket lehet cserélgetni? gondolok ilyenre, hogy a gyári helyére erősebbet rakni, vagy ezeknek számít a lábkiosztása?
-
Szia!
Nem szabad ennyire lazának lennie annak a kábelnek. És ami a nagyobb gáz, hogy kettőnek kellene lennie...
Szerintem leugrott a WiFi modulról. Könnyen meg tudod nézni ha leveszed a fedelet a gép alján. Ha ott minden rendben van, akkor viszont felül sikerült kitépni... -
Dell XPS
veterán
Háát.....akkor mégis csak itt lesz a gond a visszajelzések alapján, összekötve azzal, hogy még ott érintetlen volt "minden", addig semmi gondod nem volt. Illesztő cserélve, ráadásul az antenna mozgatásra "ugrásszerűen" megnő az adatforgalom. Lehet, hogy ebben jobban el kellene mélyülni. Megbontod vagy ajánljak valakit?
-
Sergiohu
tag
válasz
Dell XPS #8679 üzenetére
Szia!
Megvan, a hdd volt a ludas!Az konkrétan 1 éves... Toshiba 640-es,gariba cserélte a dell, 500-as volt benne, de nem volt raktáron csak ilyenjük, akkor örültem a bővülésnek.
Már lejárt a gari, így kerül bele egy egy 120-as ssd, a vinyónak pedig veszek egy külső házat és úgy él tovább...
Hálás köszönetem! -
Dell XPS
veterán
Ilyen hibát az esetek 80%-ban hibás illesztő okoz (főleg, ha más eszköz hibátlanul csatlakozik), a maradék százalék a wireless card. Én még megtört antennával soha nem találkoztam alapból (ez természetesen nem jelent semmit), szóval inkább itt kellene keresni a hiba okát. Nem tudom mivel próbálkoztál eddig a leírtakon kivül?
-
bubi92
őstag
válasz
Dell XPS #8683 üzenetére
minden lehetőséget kipróbáltam már. és leszűkítettem a kört valami olyanra, hogy csak a wifi kábel lehet a hibás. ha közel megyek a routerhez akkor szépen csatlakozik, tehát nincs meg a megfelelő hatótávolság aminek kéne. ebből jött, hogy a kábel... na most azzal tényleg semmit nem csináltam. így csak arra tudok gondolni, hogy megvolt törve és egy picit hozzáértem. és kész a baj.
-
Dell XPS
veterán
Szia,
1,"Egy ideje nem hajlandó a gép elindulni csak úgy hogy elkezd file ellenőrzést csinálni. Ezt minden bekapcsoláskor és az eredmény mindig minden rendben "**
Szóval nincs minden rendben, ezért van az állandó ellenőrzés vagy nem a legfrissebb verzióval nézted meg (a régi mindig téves adatot hoz).
Kifelejtettem: futtatás->cmd->enter, és a "dos-ablakban" kellene beírnod: chkdsk
Mivel így ez elég érdekes, nézd meg újra légy szíves, mert a kiírt kondició az nem megnyugtató.
-
bubi92
őstag
hejho
Olyan problémám van, hogy kicseréltem a notimban (y560) a bill-t. tökéletesen müködik, viszont a wifi mintha meghalt volna. csak akkor hajlandó csatlakozni, ha közvetlenül a router mellé ülök. viszont a másik szobából MÉGIS full-osnak látja a jelet. Tehát látja, érzékeli, viszont nem képes csatlakozni. A wifi antennához nem is nyúltam hozzá. Mi lehet a baja?
-
Piazza
tag
válasz
Dell XPS #8678 üzenetére
Szia,
Megnéztem HD Sentinel-el.
Kondíció: 59% és ezt írta "A lemez felületén található 1 gyenge szektor, mely(ek) későbbi használat során áthelyezésre kerülhet(nek).
298 hiba fordult elő adatátvitel során. Ezt okozhatja az eszköz hibája vagy nem megfelelő adat/tápkábel. Javasolt a kábelek ellenőrzése és cseréje ha lehetséges.
Ezen a ponton a merevlemez garanciális cseréje még nem lehetséges, csak ha a kondíció tovább csökken.
Ajánlatos a merevlemez naplójának bizonyos időközönkénti figyelése. A program itt tárolja az esetlegesen előforduló újabb problémákat.Ajánlatos a lemez állapotának folyamatos ellenőrzése."
Mit jelent ez a gyakorlatban?
Próbáltam futtatni amit mondtál, de azt írja nincs ilyen file..
Ez hogy lehet? -
Sergiohu
tag
Sziasztok. A gépem dell studio 1555. Legújabb A13-as bios, frissítettem is, bár ez is volt rajta, win 7 már 2-szer került fel újra, driver telepítés sorrend betartva. Akadozik a gép, de a legfurcsább: a biosban lépkedés is akad, nyomok egy irányt bármerre és 2 mp múlva megy....Az nbd gari vége előtt 1 héttel jött elő a lassulás, kitakaríttattam, sőt cseréltettem alaplapot is. A vidkari hd4570, asszem ez alaplappal együtt van. Már nincs ötletem...
-
Banderos
tag
minden normálisan müködik csak a venti nem pörög
-
Dell XPS
veterán
válasz
jagyugyaerik #8665 üzenetére
-
Banderos
tag
Sziasztok van egy Asus F3TC-AP095 laptopom és mikor bekapcsolom a gépet a ventilátor nem indul el de a gép tölt rendesen próbáltam másik ventit is de azzal sem indul mi lehet ennek az oka vagy mindkét venti rossz?Előre is köszönöm Üdv Bandi
-
jagyugyaerik
tag
Sziasztok!
2 dolog miatt kérdezném meg itt: Nem tudom, hol kapnék megfelelő segítséget(itt biztos) másrészt nem találtam rendes topikot.
Van egy asztali gép PT890 Neo alaplap van benne. Mozgot nagyon a hűtő és furcsa hangja volt. Nagyon melegedett bekapcsolás után azonnal 65 fokos lett. Ha valamit elindított az ember kkor le is áll. Cseréltem hűtőt de nem oldotta meg a problémát.
Arra gondoltam, hogy nem mehetett-e tropára a hűtőszabályzás?
Esetleg valami ötlet még?Köszi előre is!
-
Dell XPS
veterán
válasz
germinator66 #8660 üzenetére
Szia,
Ha az egér sem működik, akkor nyilván a külső billentyűzet sem fog (ahogy írod is..), szvsz, oda lett a déli-híd (chipset). KillHates, vagy belátásotok szerint....
-
germinator66
aktív tag
Sziasztok!
Adott egy Acer Aspire 3100 mely egy filmnézi közbeni fagyás óta nem reagál semmilyen beviteli eszközre, csak a főkapcsolóra. Bekapcsol rendesen, bejelentkezési képernyőig eljut, de mivel nincs bill se egér, max kikapcsolni lehet. Értelemszerűen BIOS-ba se tudok belépni. Mintha az USB-k sem mennének rajta.
BGA gond lehet? -
Belako
tag
Üdv!
Ismét kérdésem lenne. ez a lapos nem hagyott nyugodni ezért megbontottam kicsit. A ram fedelét leszedve láttam, hogy ki van csúszva az egyik a helyéről. Nem ült rendesen a foglalatba win ettől látta. Okozhatta ez az egész vga driver eldobós problémámat? Mert ezek után kattintgattam össze vissza hátha előjön a hiba de semmi.
Ígérem ha ez megoldotta nem zaklatok továbbra senkit.
-
Erabod
csendes tag
Sziasztok!
Dell notebookom monitorja beázott, lett rajta egy kicsi, világító folt. (víz folyt bele, és ha be van kapcsolva, a folt széle világít)
Ki lehet szárítani szerintetek?
Ha igen, mit csináljak? -
válasz
bull84ghia #8652 üzenetére
Dehogynem. 4 éves a lányom
Szerintem így, hogy sok alkatrész később felhasználható korrekt ár.
-
válasz
bull84ghia #8650 üzenetére
Ha ugyanolyan gépet vesznek, akkor ebből a régi gépből át lehet rakni a vinyót így az adatok megmaradnak, át lehet rakni a memóriát (mert kompatibilis) és érdemes elrakni a rossz gép kijelzőjét, billentyűzetét, akkuját és töltőjét, mert azok "fogyóeszközök" egy kisgyerek mellett
-
bull84ghia
őstag
válasz
KillHates #8649 üzenetére
Sajnos semmi, de még csak a ledek sem villannak fel. Közben kiderült hogy valószínű a gyerkőc lerántotta a gépet. Mivel már hozzá vannak szokva ehhez a géphez ezért akarnak pont ugyan ilyen venni hiába érveltem hogy más típus is lehet jó. De hajthatatlanok.
Szerinted 40-et megér most egy ilyen?
Dual-Core/T2250 2x-1733 Mhz Intel M-processzor.
120-Gb hdd(100/100 %)
256-Mb saját memóriás vga.(512-ig húzható)
1Gb ddr2-es ram(bővíthető)Ezeket az adatokat kaptam a kinézet gépről.
-
válasz
bull84ghia #8648 üzenetére
Egy próbát mindenesetre megérne, az nem kerül Neked semmibe...
-
válasz
bull84ghia #8646 üzenetére
Szia! Ha a teljesítménye megfelel arra amire használni szeretnétek, akkor igen, érdemes megjavítani. A SONY-k egyik típushibája a rossz érintkezésű memória foglalat. Próbáld meg csak egy modullal elindítani (hol az egyik, hol a másik foglalatba berakva a modult)
-
f27
senior tag
válasz
KillHates #8643 üzenetére
Neizgulj,a forró levegős megoldás mostanában nemfog leáldozni.
Mégpedig azért sem,mert a gyárak a szerelősorok végén az egész panelt egyszere forraszák le egy 225fokos kazánba
Régóta létezik már más megoldás forrasztásra,de csak szervizek részére les alkalmazható mert szerelősoron egyesével nemforraszthatnak,hanem egybe.
Az IR6000 nek az a fő baja (ugye az infra szó baromság ezt te is tudod már) hogy egy kerámia betéttel melegít 10x10cm méretbe és körülötte is melegít(éget) mindent.(tudom captonszalagal lefeded ,de az mindegy
Én ajánlom egy (rendes) meleglevegős beszerzését,mivel abba belehet táplálni a gyártók által leadott szervíz hőmérsékleteket.
Persze sajna (nekem nem sajna) nemveszi meg (igaz nem is lehet) senki a gyári hőprofilokat hanem nekiálnak házilag kitalálgatott höfokokkal. -
Teljesen egyet értek F27 kollégával, az IR6000-es tényleg egy kis egyszerű gép. Ha olyan jellegű hiba van, amit meg tud csinálni az IR6000 akkor azzal állok neki (pl régi ACER, vagy valami asztali alaplap), de ha komolyabb a gond akkor beviszem és megy a nagy 32 millás Martin-ba. Az megjavít mindent, hacsak nem maghibás és cserére szorul maga a chip. (bár már ez a hiba is javítható)
Ami még az IR6000-est illeti érdekes, de pont a vastagabb panelekkel szokott nekem gondom lenni; VGA kártyák, alaplapok... A minap javítottam meg egy másfél milliós fényképező digitalizáló IC-jét vele, pedig megmondtam a gazdájának, hogy ezt inkább hozzád kellene vinnie (sok ügyfelet irányítok feléd) nem fűztem a javításhoz sok reményt. Sikerült (bár ezt inkább a jó kellékanyagoknak és a szerencsének tudom be, mint az IR6000-es privilégiumának)
Más; a múlt héten voltam az ERSA fejtágítóján; hát elég elkeserítő dolgokat mondtak; nemsokára leáldozik a forrólevegős állomások reneszánsza, mert valami egész más technológiát találtak ki (persze kibaxásból, mert ez a mostani tökéletes arra amire használjuk) Pedig most terveztem egy ZM6810-es beszerzését...
Már ki is alkudtam egy jó árat, de amit az ERSA-nál láttam teljesen lelóhasztott... Úgyhogy garázsbehajtó és kerítés lesz az erre szánt pénzből -
kovi1919
csendes tag
Sziasztok!
Van egy Acer Aspire One 725-ös kis netbookom.
Paraméterek:
11,6"-os WXGA LED (1366x768)
AMD Ontario C-60 Brazos Turbo Core Technology 1.333 Ghz
AMD Radeon 6290
4GB DDR3
500GB HDDOp-rendszer: Windows 8 Enterprise, ezelőtt Windows 7 Ultimate a hiba mindkettőnél fenn áll!
Catalyst verzió:13.1A hiba pedig a következő:
Ha Firefox-on vagy Chrom-on nézek videot 480p felbontásban beakadnak a videók, 720pHD illetve 1080pHD felbontásban pedig nézhetetlen... Internet Explorer: itt 720ban tökéletesen megy és még 1080-ban is teljesen élvezhető a videolejátszás.
Ötleteket köszönöm...
-
Dell XPS
veterán
Most esett le igazán, hogy az általam ajánlott szervizt, kollégát bírálod, ráaggatva az emberek rossz tapasztalatát. Háát......nem volt valami etikus, ha ez azon múlik, hogy részedre is küldjenek munkát, akkor ajánlunk.
De valakinek az ilyen jellegű betámadása, a fórumozók elbizonytalanítása az kerülendő téma legyen itt.
-
f27
senior tag
válasz
Dell XPS #8638 üzenetére
Rég jártam erre mert tudtam engem ajálsz mindíg
Nos az alaplap csere elég ritkán válik be tapasztalatok szerint.
Miért?
Mert új alaplap a neten szinte nemlétezik!
Olyan alaplapokat lehet venni ami vagy hibás vagy teszteletlen,vagypedig valami (remélhetőleg) profi szakember javította!
Egy alaplap javításnál mint pl nálunk is gyári szintü/minőségü javítás létezik!
Amenyiben nemszeretné a megrendelő hogy önmagában javítsuk lehet kérni az alkatrészek gyári újra cseréjét is!
természetesen ez drágább megoldás,de semmiképpen nem annyi mint egy (új) kétes alaplap cseréje
Az IR6000 pedig hobby gép vagyis nemalkalmas szakszerü javításra!Vettem anno én is,de átalakítás után is siralmas hulladék volt még valós szakember kezei között is!
kemény 300$ egy olyan gép! amikel mi dolgozunk 20-25,000$ gépek van némi külömbség nem?Az a baj hogy lassan minden utcasarkon ezermesterek vannak,és a gyáriszintü szervizek labdába sem rúghatnak a vevők rosz tapasztalatai végett!
Már alapbol mindenki azt mondja amihez egyszer hozzá nyulnak annak annyi vagy nemjavítható stb..És ha véletlen javítás után ez történik aztmondja ugye én megmontamhiába boldog 100 emberből 99 ha az az egy megmonta mert neki nemjött össze..
-
Belako
tag
Nos közben érdekes dologra lettem figyelmes a gyártó szerint Toshiba MK5055GSX ilyen vinyónak kellene benne lennie, sentinel szerint MK-5061GSYN ilyen van benne. Korábbi tulaja utalt arra hogy cserélve lett benne a vinyó. Most adtam neki bios-ban egy load default setting-et hátha ez megold valamit.
Okozhat-e bármilyen jellegű problémát ha cserélik a vinyót (Plkommunikációs hiba az alkatrészek között), mi van ha frissítem rajta a bios-t ? -
Belako
tag
Helló!
Megint a lapos.
Debian GNU/Linux Live CD 5.0 X86 KDE ezzel próbálkoztam nem generál hibát egyelőre, még azért tolom neki. Viszont a vinyó partíciókra nem tudok belépni Konqueror permissions denied hibát ír. ez miért van az Ntfs fájl rendszer miatt, vagy ez lehet a probléma kulcsa?
Választ köszi.B.
-
Belako
tag
válasz
Dell XPS #8628 üzenetére
Reballoztatni Tökölön? Nem ahol lakok egy műszerész srácnak van infrás masinériája xbox, lapos, vga javítást vállal, mivel már látott párat így ő mondta hogy nem biztos az a baj. Azt javasolta hogy mielőtt neki esünk zárjunk ki minden hiba lehetőséget.Így marad a tesztelés egyelőre. Ram, Hdd, Aksi (kivettem úgy is előjött gondoltama mivel nem100%-os így gondoltam generálhat hibát cella zárlat miatt de nem) ezek kizárva.
Még egy szer prime-al meg furemarkal meglövöm (ez se volt gond), meg lehet beruházok egy teszterre.
Mivel lehet megizzasztani ami egyértelműen kidobja nekem a lehetséges hibákat? -
Belako
tag
válasz
Dell XPS #8626 üzenetére
Nem nagyon használok linuxot abban van valami teszter program ami segít vagy ha ott nincs hiba akkor fasza minden?
Cdre telepített bootolható linux is jó?
Ha minden szakad itt a ph hirdetnek post kijelzőt laposhoz az mondták az kiírja rendesen a hibát is.
Egy próbát megér
Ma vittem reballozni de a szervizes srác is mondta hogy nem biztos az a baja.
Így marad a tesztelgetés legalább addig is tanulok asztali már megy most akkor ezen a sor.
Ha mást nem szétverem és felrakok egy home made destroyer videót mindenki örömére. -
winibá
csendes tag
Sziasztok!
Adott egy Fujitsu Siemens Esprimo V5535 notebook.....bekapcsoláskor nem mindig ismeri fel a hdd-t.
Kipróbáltam originált hdd-vel is ,és bioszt is frissítettem ! De a probléma nem változott xp vel ,és vin7 -tel sem!
Vajon mit nem próbáltam még? -
Belako
tag
válasz
Toby888 #8621 üzenetére
Hola!
Korábban írtam már. Akkor arra jutottunk hogy bga bajos a lapos.
Nos ez nem teljesen egyértelmű, mert beszéltem szervizesekkel és ők is azt mondták hogy más is lehet a gond.
A hiba még mindig ugyan az eldobja a vga drivert de utána helyere is áll ezt mindig valami alkalmazást megnyitásakor jelenik meg. Van úgy hogy 2-3 napig nem is jelentkezik a probléma.
Tettem új vendőzt is az sem oldotta meg. Korábban a toshiba által biztosított programokra gyanakodtam, de nem az mert most üresen is dobál. Mentesztet futtattam azon csont nélkül átment. vinyó hibátlan sentinel szerint. Melegedni nem melegszik, megfelel a noteszek által megszokott hőfokoknak.
Estetlen lehet ez kábel vagy valami más?
Ha valami látott már hasonlót az szóljon mert most már teljesen tanácstalan vagyok.B.
-
fazr
senior tag
Van egy HP Pavilion dm1-em, reggel még működött, de a repülőn már nem kapcsolt be.
Töltőről sem kapcsol be, a power led sem világít és halk zúgást hallok a csatlakozótól.
Valakinek van ötlete mi lehet a hiba?
-
Toby888
senior tag
-
-
tototos
addikt
válasz
Dell XPS #8592 üzenetére
SZia,
Köszönöm. Hát szétszedtem és érdekes módon egyszer bekapcsolt szépen, de amikor beléptem a biocba akkor megfagyott, mintha vibrált volna kicsit a kijelző. Azután kikapcsoltam és megint visszatértünk a kiinduló állapotba.
Összeraktam de semmi, nem tudom mi a fene lehet vele.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÚJ LENOVO ThinkPad P16s Gen 2 - 16" WUXGA IPS Érintő - Ryzen 7 PRO 7840U - 32GB - 1TB -3 év garancia
- Eladó Lenovo G70-80 17.3" HD+ (1600x900) i3-5005U GeForce 920M 8GB 128GB+1TB magyar bill 1 hét gar
- DELL Latitude 5400 CHROMEBOOK , i5-8. GEN 8GB/64GB CHROME OS, GARANCIÁVAL, ÜZLETBŐL, 27%ÁFÁS
- Asus TUF F17 FX707VV 17.3" FHD IPS i7-13620H RTX 4060 32GB 1TB NVMe magyar vbill gar
- ASUS TUF Gaming F17 FX707VV-HX139
- Csere-Beszámítás! MSI Ventus 3X RTX 4070Super 12GB GDDR6X Videokártya!
- Bomba ár! HP ProBook 430 G3 - i5-6GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 13,3" HD I Cam I W10 I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 4070 Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
- Új Apple iPhone 16 Pro 256GB, Kártyafüggetlen, 3 Év Garanciával
- Lenovo ThinkCentre M910q Mini PC / i7 7gen/8GB RAM/240GB M2 SSD/12 hónap jótállással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest