- Viszonylag olcsó, 26,5 hüvelykes QD-OLED monitor bukkant fel az MSI kínálatában
- Jönnek az egyes, problémákkal küzdő ASUS ROG noteszgépek kipofozott BIOS-ai
- GeForce RTX 5060: Ezt kapjuk 150 ezerért
- Megjöttek az Endorfy Thock V2 sorozatú klaviatúrái
- Az időjárás borongósabbra váltott, de a hardverek még vígadnak
- Bluetooth hangszórók
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Apple MacBook
- Epson nyomtatók
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Azonnali notebookos kérdések órája
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Cs***
csendes tag
válasz
Dell XPS #6698 üzenetére
Csak találtam egy videot arról, hogy a srác hőlégfúvóval javította a chipsetet. Szóval a neten vannak megoldások. Találtam itt egy pont olyan gépet, mint az enyém, ugyanazzal a problémával. Azt lenne jó tudni, hogy a srác mit csinált, hogy el tudta indítani a gépet. Valami trükk van a dologban.
http://www.youtube.com/watch?v=QlT4EWF7psk -
Dell XPS
veterán
válasz
Krystal_s #6695 üzenetére
Remélem, nem volt bántó a megjegyzésem, szerintem volt pozitív "kicsengése", remélem... Figyelemmel kísértem a ventilátor problémádat is, ezt közvetítettem Feléd. Kolléga majd részletesen megválaszolja a felmerülő aggodalmaidat. Itt az idő, hogy át kell nézni a gépet rendesen, akár úgyis hogy gép nélkül leszel!
-
Krystal_s
addikt
válasz
KillHates #6672 üzenetére
Szia, van egy kis műszaki érzékem, (10 éve gépezek és a kényszer sok mindenre rávitt ) de főleg az asztali gépeimnél nem okozott gondot egyes alkatrészek cseréje, szétszedése. A régebbi még masszívabb laptopokat is aránylag könnyen szét lehetett szedni, de aztán volt egy Sonym, aminek a szalagkábelét nem tudtam jól visszatenni és megsérült. Akkor láttam életemben először olyat...A videón láttam ennél a gépnél lenne ilyen több is, azok miatt nem merem szétszedni.
Most így ismeretlenül akár igénytelennek is tűnhetek, hogy esetleg nem bíztam mindent szakemberre...na igen...csak nálunk Pesten kívül szinte minden vidéknek számít és ebből adódóan itt a nyugati részen szinte nuku szerviz, vagy szakember. Az említett Sonynak egy sima venti tisztítás kellett volna. 3 szaküzletbe vittem be, ahol úgy néztek a gépre ,mint egy ufóra ,hogy húú sony, ők ezt nem vállalják, nem tudták szétszedni. Egy helyen megakarták próbálni, de amikor megláttam, hogy egy karcos asztalon hogyan forgatta fejtetőn a gépet, ami addig karcmentes volt, vigyáztam rá, akkor megkértem, hogy inkább hagyják, mert nem hagyom ott ilyen helyen. Egyszerűen nem becsülik mások dolgait.
Sok utánajárással találtam egy szerelőt, aki régebben Sony gépekkel foglalkozott, most már csak néha privát vállal 1-2 gépet. Nagy nehezen megcsinálta a tisztítást, aztán mikor hazahoztam a gépet, akkor vettem észre ,hogy az egyik hangszóró nem szólt, gondolom szétszedésnél megsérült. Hosszú heteket kellett várnom, mire az USA-ból tudtak nekem rendelni...Ezek után már érthető, hogy miért tartok a szervizektől és idegen szerelőktől. Naponta hallok és olvasok horrortörténeteket itt a fórumokon is,,,amikor heteket várnak, pici hibák miatt , aztán visszakapják a gépet még több hibával stb.
Most van ez a Toshiba gépem, naná ,hogy csak a neten tudtam rendelni, mert nálunk az üzletekben olyan "hatalmas" a választék. Szerettem volna egy nagyon minőségi Netbook-ot. Ezért választottam ezt, mert gondoltam 180ezerért már megbízható kis gépet adnak, ismétlem ez csak egy Netbook ennyiért...
Volt már akksi gond, gyors elhasználódás pár hónap alatt. Az elődleges Toshiba szerviz egyik embere, azt mondta ez ilyen és normális, hogy akár fél év alatt kuka lesz az akku.Kerestem egy másik hivatalos szervizt, ahol kifogtam egy kedves embert és kaptam csereakkut. Fél évesen lett 1 hibás szektor a vinyón, ( hdd regeneratorral javítottam meg ) aztán észrevettem egy pixelhibát a sarokban és 2 halványat is, (nem kosz
) addig szinte nem is használtam ezt a gépet...mert volt egy másik..Most szeptember óta LCD tv-re kötve asztali gépként használom. Elkezdett néha fura hangot adni a ventilátor. Nah mondom már csak ez kell. Írtam is itt a fórumon. Többen írták, hogy cseréltessem, mert csapágyas lett. Akkor kerestem egy "közelebbi" szervizt. Viszont azóta is olyan csendes a venti, hogy így nem tudtam elvinni, mert hülyének néztek volna, hiszen bárhogyan is mozgatom a gépet, nem ad már olyan berezonálós hangot. Szóval azzal is elkezdtem várni, aztán most ez a zsanér dolog. Jelenleg úgy néz ki minden ok a géppel és akkor egy apró csavar miatt szó szerint teljesen darabokra szedeti az egészet ? Nem tudom mit tegyek, mert nem ismerek precíz szerelőt, akire csak úgy rámerném bízni. Ezért írtam, hogy picit várok, a venti miatt is...
Elnézést mindenkitől, hogy ilyen sokat írtam, de talán így megértitek miért vagyok ilyen bizalmatlan és félős.BénaNyurga, Dell XPS köszönöm a válaszokat.
-
Dell XPS
veterán
Az igazság az, hogy alapjavítással nem foglalkozom, ergo amennyiben ezt észlelem, tovább passzolom, mert ez szinte "külön" szakma, nem részletezném.... korrektül bevallom Neked, hogy találkoztam ilyennel, amikor mégis az integrált VGA volt a probléma..2-3%
Azt el tudom mondani természetesen, hogy ilyenkor általában kontakt hiba lép fel, és ezért tud sajnos megvalósulni a házilag való rásütés. A korrekt megoldás csak megfelelő eszközökkel végezhető el, hiszen ennyi érintkezőt megtisztítani, majd visszaforrasztani úgyhogy ne változzon az ellenállása az képtelenség..
-
Cs***
csendes tag
-
Dell XPS
veterán
-
Cs***
csendes tag
válasz
Dell XPS #6682 üzenetére
Izéé... Nem csodálkozok. Attól még hogy kimértem és üresben elfogadható még az elem, a tetején némi púposodást véltem látni. Az pedig gombelemnél a kimerüléssel jár együtt. 240 Ft volt. Egy próbát megért. A csere ötlete nem az enyém volt. Én ki és vissza tettem, ennek elégnek kellett volna lenni egy resethez. Korábban valaki írta a csere ötletét és várta a visszajelzésemet,hogy van-e változás.
Néked van ötletféléd? -
Cs***
csendes tag
válasz
-motika- #6680 üzenetére
Az enyém szerintem hasonló gép. A gombelem egyszerű helyen van. Ahol a RAM-ok vannak, azt a műanyag borítást kell levenned (az aljának a közepe ez), 2 db csavar tartja és el kell csúsztatni. A gombelem a foglalatban van az egyik merevítő műanyag takarja el egy picit. Mini csavarhúzóval nyúlj alá az elemnek ott, ahol éppen nincs tartó szürke műanyag rész, és kipattan az elem. Fontos, hogy a gép feküdjön vízszintesen az asztalon, különben bele fog esni a gép belsejébe az elem, azután rázogathatod, mire kijön.
Szerintem amúgy az elemnek nincs ehhez köze, az a bios memóriához kell. Neked a videokártyád nem bírja a grafikát. Vagy rossz, vagy eleve kevés MB, nincs gyorsítód. Szoftveresen újratelepíteném a driverét, az egy jó szokás és 80 %-ban meg is oldja a gondot. Ha más hibát is találsz a grafikában (képen) akkor cserélni kell sajna a videokártyát. (Persze feltételezem, hogy nem integrált van benne.)
Laptopokba nem igen nyúltam bele még mélyebben, de működés szempontjából az asztali is kb. ugyanaz. -
-motika-
csendes tag
Szevasztok
Valak segítsen !!!!
Acer Aspire 4552G típusú Laptomom van kb 2 éves gép,
S az lenne a hibám hogy.... ha neten akár milyen videot meg akarok nézni, kikapcsol a gépem,
Minden videonál ezt csinálja, de ha a gépen nézek filmet videot akkor nem kapcsol ki , de ha játékot inditok akkor is kikapcsol a gépem.Mondanak már olyat nekem hogy a video kártyám szarakszik meg olyat is h a gombelemet kellene cserélnem de azt még meg se találtam
Valakinek valamit ?
Ötlet ?
-
BénaNyurga
aktív tag
-
törölt tag
válasz
KillHates #6674 üzenetére
1. A működő, de USB hibás lap EAT20.
2. Az alkatrésznek használható, de alaplaphibás EAT10. (beázott)Ez annyit jelent, hogy az EAT10-es 915GM chipset-es, tehát integrált VGA-s, míg az EAT20-as 915PM chipset-es, diszkrét VGA-s. Elrendezésében teljesen egyeznek a lapok. Az EAT10 USB-s paneljait próbáltam bele a működőbe, de nem változott semmi. Mindkét panel kábelen csatlakozik az alaplaphoz. Egyiken rajta van a LAN+Modem+1USB, másikon 3USB+hangerő szabályzó poti.
Mivel nem változott semmi, ugyanúgy tiltott, ezért gondolom, hogy az alaplapnál lesz valami gond. Érdekes módon, ha xp alatt letiltom a problémás részt és kikapcsolom az USB hibajelzést akkor működik gond nélkül, win7 alatt szintén, amig újra nem csatlakoztatok valami USB eszközt. -
BénaNyurga
aktív tag
válasz
BénaNyurga #6675 üzenetére
Ja és XP alatt egyáltalán nem csinálja csak WIN7-el
-
BénaNyurga
aktív tag
válasz
KillHates #6671 üzenetére
Értem akkor ami
halkan nyenyereg
akkor az előbb utóbb meghal ?
A lényeget meg privibe elküldtemNem publikálnám
De nem ciripel végig kb ennyi a jelenség:
Lapos bekapcs semmi hang majd jön a win7 bejelentkező képernyő majd mikor képet váltana az asztalra akkor egy 3-4 mp nyenyere azt többet nem hallható ugyan ez kikapcsolásnál! -
törölt tag
válasz
KillHates #6664 üzenetére
Világos. Hagyom is a csudába. De még egy kérdés ugyanerről a gépről.
Gond van az USB-vel. XP kiírja, hogy túl nagy a teljesítményfelvétel a porton ezért letiltja. Mindegy melyikbe csatlakozik és mi, ugyanazt tiltja le. Win7 szintén letiltja + USB2-t is. Két panelen van az USB kivezetés. Bontásból maradt ilyen panel, de ha cserélem is, ugyanez a hiba megmarad. Déli híddal lehet valami gond? Van egy hibás alaplapom hozzá alkatrésznek. Meg lehetne csinálni valahogy a Satellite A80-t? Eat20 alaplap van benne (gef 6200 go), a pótalaplap eat10-es, integrált vga-s. -
-
válasz
BénaNyurga #6668 üzenetére
Hali! Nem a proci "énekel" hanem az északi híd. Ez azt jelenti, hogy nincsen sok hátra neki, valahol mikrorepedéses a joint:
Egy reflow most még tökéletesen elég neki. -
Krystal_s
addikt
válasz
#68216320 #6647 üzenetére
Szia, nem található csavar a gép hátulján...A zsanér felső részét, ami a kijelzőnél van, azt nem érzem lazának.
KillHates : Ettől tartottam, hogy szét kell szedni a gépet. Még decemberig garanciális, de mivel a szerviz több, mint 200km-re van, ezért most nem tudom megoldani, hogy csak úgy elvigyem. A futár és a szállítás stb pedig több hetes kis túra lenne és köztudott, hogy nálunk a szervizekben is történnek "érdekes" dolgok. Szóval, amit lehet inkább személyesen intézem. Sajnos úgy látom te is Pest környékén lennél elérhető.
A közelben találtam egy Toshiba szervizt. Amint úgy érzem, hogy rosszabb lesz, elviszem megnézetni.
Köszönöm szépen a válaszokat és a segítséget.
-
Cs***
csendes tag
-
válasz
#68216320 #6662 üzenetére
Phü!
Hidd el nem kukacoskodás végett beszéllek le róla, de ha nincsen gyakorlatod, akkor első körben a nagyujjadat vágnád fel a tapétavágó késsel mikor szétszeded az akkut, aztán a házat gyújtanád fel (jobb esetben) vagy az arcodba robbanna a Li-Ion cella mikor mókolod (rosszabb esetben)
-
-
válasz
BénaNyurga #6655 üzenetére
Gúdmorning! Elment az MSI noti?
-
Szia!
SiS chipset-es gép, amire nem jellemző, hogy komolyabb baja lenne. (pl. BGA)
Olyan titkot árulok el amit senki sem tudhat kettőnkön kívül!!
-Vedd ki a gép akkuját (ha rossz akkor is)
-Húzd ki a töltőt belőle.
-Próbáld meg kivenni a RAM-okat, azokat az arany színű érzékelőknél megradírozni egy puha radírral, majd visszatenni.
-Visszadugni a töltőt és próbálni egy indítást.
Ha ezzel nem jártál sikerrel, akkor porrá szét kell szedned, és a CMOS elemet kicserélned... -
Cs***
csendes tag
Van egy Acer Aspire 3000-es gépem. Sajnos egyik napról a másikra bemondta az unalmast. Nem volt agyon használva, se átmozgatva az asztalról. Most nem indul. Fekete a képernyő, semmi üzenet. Indításkor mintha bekapcsolna, de semmi. A HDD-t sem hallom, hogy indulna, csak a dvd pörög fel egy pillanatra.
Tudnátok segíteni? Ha javítani kell, vagy lehet, akkor hol érdemes, mert horribilis összeget nem szeretnék fizetni a javításért.(Egy másik fórumon már sikerült kideríteni a típusát, mert ugyanis a matricákat leszedte korábban akitől lett vásárolva.)
-
törölt tag
válasz
KillHates #6650 üzenetére
Ebben az akkuban nekem az a fura, hogy sem wearing level, sem hőfok érzékelés nincsen. Sem a működő, sem a rossz nem ad semmi támpontot. A rossz akku eddig folyton 74%-ot jelzett egyébként, aztán egy bekapcs után 0%-ot. Ez infok ismeretében csak annyit kérdeznék inkább, hogy megéri nekiállni egy ilyen műveletnek, vagy használjam a még "jól" működőt amíg lehet, a másikat pedig dobjam a gyűjtőbe?
A téli fűtést nem a képeken látható módon szándékozom megoldani
-
válasz
#68216320 #6647 üzenetére
Szia! Ez egy bonyolult történet, az egész a környezetvédelemmel és némi pszichológiával kezdődik;
- a Lithium-Ion akkumulátorok celláinak nem szabad teljesen kisülniük és nem is lehet a kondíciójuk nulla, mert akkor elkezd a Lithium kicsapódni. Ezért az akkumulátorok celláit egy igen bonyolult elektronika figyeli, ami nézi a cellák megfelelő töltöttségi szintjét, az akkuk hőmérsékletét, az akkuk kondícióit és viselkedésüket a kisülés és a töltés folyamán. Ez azért van, hogy az akkuk sohase menjenek tönkre igazán, ezért minél tovább bírják illetve ha már elfáradt akkor is a júzer valami értékesebb dologként kezelje mint a szemetet (pl. "leadom veszélyesbe mert még fel lehet újítani, elviszem felújíttatni, megpróbálom felújítani - de ami lényeg nem kerül a háztartási hulladékba! " ) Ez a pszichológiai része ami rávesz a környezet védelmére.
- ami viszont számunkra a lényeg, hogy ez az elektronika nem igazán hagyja magát birizgálni, magyarán ha fizikailag elválasztják az akkuktól akkor bevágja a durcást és a rajta lévő BQ kontroller betilt és használhatatlanná válik. Ez többek között azért is van, hogy EGYÁTALÁN NE próbálkozzon senki sem az ilyesmivel, mert ha valamit elköt az ember, vagy nem köt be (hőérzékelő) akkor könnyen nagyon nagy baleset lehet. Van fantáziád, ha ez az öledben történik:Szóval, ha van van műszaki érzéked és tisztában vagy az akkuk lelkivilágával, akkor lehet óvatosan belekezdeni, de bevallom őszintén és a 22 éves notebook-szerelői tapasztalatommal nem vágnék bele egy ilyen szervátültetésbe. Ha gondolod, akkor szívesen segítek a részletekben...
-
válasz
Krystal_s #6641 üzenetére
Már itt is az egyik. Belül a kijelző csuklópántjának az alsó részét tartó csavarok egy kicsit kilazultak. Sajnos ezeknek a meghúzásához teljesen szét kell szedni a gépet. És minél hamarabb, mert ha nagyon kitekeredik, akkor kiszakítja a műanyagból a fém csavarfészkeket.
Ami viszont a nagyobb baj ennél a modellnél, hogy valószínűleg a kijelző keretben is elkezdtek kilazulni már a csavarok. Azok viszont sokkal rövidebbek és e miatt hamarabb csinálnak galibát. Azokkal talán még hamarabb kellene foglalkozni. Ha nincsen műszaki beállítottságod, akkor és szívesen megcsinálom. A részleteket privátban...Szerk:
3:00-nál tekeri ki az alsó csavarokat és 6:00 után lehet látni a felsőket...Többieknek: a csavarbehajtó szárán a vinyómágnesek megvoltak?
-
törölt tag
Van egy öreg, de szívemnek kedves laptopom. Igazából csak filmezésre használom, illetve olyan helyre cipelem, ahová az újat sajnálom. Illetve csak cipelném, mert az akku lassan kilóra többet nyom, mint Ah-ra.
Az érdekelne, hogy 2db akku-ból lehet-e otthon 1 jól működőt összehozni. Az egyik akku egyik pillanatról a másikra 0%-on marad és nem tölt, a másik tölt, de hamar lemerül. Gyanítom, hogy az elsőben az elektronika halt meg, mivel idáig nagyon jól üzemelt és volt az elmúlt időszakban egy univerzális töltővel egy pici zűr. A másik sejthetőleg cellafáradásban szenved. Azt szeretném megcsinálni, hogy szétszedném cellákra és a jó cellákból összeraknék egy jó verziót. Elektronikához nem vagyok teljesen kutyaütő, forrasztás, mérés nem jelent gondot, eszközök adottak. Viszont az akkuk terén járatlan vagyok ezért érdekelne, hogy ez mennyire járható út, amit kitaláltam.Krystal_s: A videó alapján és a saját gépem összeszerelését ismerve én is a jobb oldali zsanér felülről behelyezhető csavarjának a meglazulására gondolok. Ezt viszont csak a felső burkolat eltávolításával lehet javítani. Jól láttam, hogy a zsanérhoz a gép hátuljából nem megy csavar? Mert, ha megy akkor azon nagyon picit nyitáskor-záráskor meg lehet figyelni a másik csavar lazaságát. Ugyanis ekkor az kicsit megmozdul. Ha ezt teszi akkor tuti a felső csavar lesz a gond. Ha beigazolódik, akkor érdemes lenne meghúzni azt a csavart, mert, ha kijön a menetből, akkor nyitáskor-záráskor a hátulsó csavar (ha van ott) annyira megmozdul, hogy kitörik a műanyagból, illetve a zsanér talpa nagyon felnyomja a burkolatot, egyes esetekben el is törheti. Éppen a napokban dobtam ki egy ilyen burkolatot.
-
Krystal_s
addikt
válasz
BénaNyurga #6642 üzenetére
Megnéztük hátul azt a csavart, ami alatta van és nincs rá hatással, ha kilazítjuk, vagy megszorítjuk. Igen valami megfeszül ott, mert a kensington zár bemenet is picit mozog a kijelző mozgatása közben. A kijelző is elég szoros alapból..
#6644: A zsanér elvileg az alaplapra van rögzítve én meg nem tudom és nem is szeretném szétszedni a gépet. Szervizbe küldeni emiatt nem szeretném...ha nem olyan komoly a gond.
-
Krystal_s
addikt
Sziasztok,
észrevettem, hogy amikor lehajtom a notebook tetejét, akkor a jobb sarokban picit megemeli a gép peremét, tehát az összeillesztéseknél kicsit szétjön. Megnéztem és nem ér hozzá a kijelző. Nem tudom pontosabban leírni, ezért mellékelek egy videót a gépemről.
Itt 2:05 percnél, arról a fémes részről van szó( billentyűzet körüli rész ), amit késsel feszít fel az illető. Látni a kezével is elég könnyedén megemeli...
Eddig elég gyakran csuktam, nyitottam a gép fedelét alvó mód miatt. Nem tudom mióta lett ilyen. Néztem a gép alján található csavarokat is, de nem tudtam eldönteni, hogy azok tarják ezt a lapot, vagy pattintós ? Ez mennyire okozhat majd gondot ? -
válasz
BénaNyurga #6631 üzenetére
Köszi, de akkor mi köze van ahhoz, hogy az akku bent van, vagy nincsen
-
válasz
Dell XPS #6630 üzenetére
Áhh dehogy ENE mikrokontrollert cseréltem, aztán vissza mert az 1001HA nem kompatibilis az 1005HA-val, valószínűleg valami mikrokód kavarás van...
Minden maradt a régiben, de valami elfosta magát a csere közben. Azóta nem áll szóba az akkujával (de megy róla) és ha bent van akkor itt megáll. Ha kiveszem akkor tovább megy... -
Na ez mi lehet:
- ha bent van az akku a notiban, akkor a BIOS megáll a
feliratnál.
Valakinek van valami tippje?
-
szente
addikt
Köszönöm nektek a segítséget, minden topikba kellene 1-2 ember, mint Ti vagytok!
-
tbagi
csendes tag
válasz
Dell XPS #6623 üzenetére
a képernyőt már összeraktam mert már másfél napja a monitor "megjavult" XD
persze tegnap előtt este is azt hittem hogy nincs semmi gondja aztán reggelre újra elromlott.
lehet visszaadom barátnőmnek és megmondom hogy csak este használjaKöszönöm a tanácsokat, ha kiújul a betegsége, visszatérek az új tapasztalatokkal
-
tbagi
csendes tag
Üdv Mindenki!
Van egy Toshiba satelite a110-es készülék. A hibája a következő:
nincs háttérvilágítás, amiből arra következtetek hogy inverter csere kell, viszont! ezzel a hibajelenséggel egyidejűleg előjött egy olyan hiba is, hogy ha a gépet áram alá helyezem bekapcsolom, akkor tökéletesen működik (háttérvilágítás nélkül, vagy egy darabig van háttérvilágítás utána kikapcsol) viszont ha ezután kikapcsolom, akkor áramtalanítás és pár perc várakozás nélkül nem lehet újra bekapcsolni.
Memóriát videókártyát invertert winchestert már kiszedtem visszaraktam, windows is újratelepítve.
Valaki meg tudná mondani hogy miért nem reagál a power gombra kikapcsolás után?Mikor nem volt kép külső monitorral tökéletesen működött.
Viszont mikor nem tudom bekapcsolni akkor memóriák variálásával sem működött, megoldás az volt hogy hálózatból kihúzni, aksi ki, ezután aksi vissza és működött.
Hosszú power gomb nyomásra sem reagál, semmilyen jelét nem mutatja annak, hogy működik. Mintha ki lenne kötve a power. Attól félek hogy alaplap problémája lehet, és lehet hogy az inverter sem rossz csak alaplap nem ad jelet neki. Mi a véleményetek?Előre is köszönök minden választ
(még annyit hozzáteszek, hogy tegnap este kb 2-3 órát szórakoztam vele úgy, hogy nem jött elő a hiba, reggel újra nem lehetett bekapcsolni)
-
iceguard
csendes tag
válasz
Dell XPS #6611 üzenetére
én köszönöm
Próbálgattam jobbra-balra, de eddig mindenhogy jó volt. Felismerte, nem sípolt.
most egy olyat vettem észre, hogy akkor indul újra, mikor a Win átveszi" a vezérlést, és a vga 2perc után is olyan forró, hogy nem tudok hozzáérni. És lehet emiatt lelövi a rendszert a Win.
-
Dell XPS
veterán
válasz
iceguard #6609 üzenetére
Köszi a választ! Ahogyan a modulokat cserélgetted felváltva egyenként, úgy kellene a "slot-ot" is megnézni, nehogy az egyik hibás legyen, azaz hol az egyik "slot-ban", hol a másik "slot-ban" legyen "jó memória" modul. Egy kis érintkezésre is rá lehetne nézni. (ki-be 1x2 )
-
-
iceguard
csendes tag
hali!
Adott egy ASUS K50 AB-SX073D. Egyszer csak bekapcsnál semmi kép(Se asus logo, se bios se semmi). Szétszedtem-összeraktam, és voálá van kép. DE azóta win7 bootnál kék halál, win telepítésnél szintén ugyanaz. Bios is not fully acpi compliant" kb ez a lényeg.. frissítettem már a biost, de semmi változás.
Mem.tesztet futtattam, cserélgettem őket, de semmi.
Ötletek? -
BénaNyurga
aktív tag
válasz
KillHates #6599 üzenetére
Én a DG-t nagyon szeretem már lassan 2-3 éve használom!
Nagyon ritka az olyan dolog amihez nem talál drivert! Vagy pl hogy hibázik mondjuk ezt általában régebbi NV-videokarikkal szokta elkövetni!De eddig nem csalódtam benne!
Általában wifi adapter telepít! Aztán jönnek is a driverek ahogyan azt kell!
Nem vagyok egy nagy szaki de talán egyszer az leszek! Látom viszont te profiban nyomod!
És itt is szeretném megköszönni anno a noti vásárláshoz adott jó tanácsokat! Lehet aktív látogatója leszek a topiknak
Új hozzászólás Aktív témák
- Így néz ki az újratervezett S Pen
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Xbox Series X|S
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Bluetooth hangszórók
- GL.iNet Flint 2 (GL-MT6000) router
- Milyen okostelefont vegyek?
- Diablo IV
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- További aktív témák...
- Acer Nitro V 15 i7-13620H / RTX 4060 / 32GB RAM / 1TB SSD 1 éves, számlás, hibátlan + AJÁNDÉK
- IdeaPad Gaming 3 15ACH6 15.6" FHD IPS Ryzen 5 5600H RTX 3050 16GB 512GB + 1TB HDD magyar vbill gar
- Medion Erazer Beast X25 Gamer Laptop
- Csere-Beszámítás! Garis! Asus Tuf FX608H Notebook! I5 13450HX / RTX 5050 8GB / 16GB DDR5 / 1TB SSD
- XPS 15 9510 15.6" 4K+ IPS érintő i7-11800H RTX 3050Ti 32GB 1TB NVMe ujjlolv IR kam gar
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Pro 256GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3438
- Lenovo 14 Ideapad Slim 3 FHD IPS i5-12450H 4.4Ghz 8mag 16GB 512GB SSD Intel Iris XE Win11 Garancia
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF A620M R7 7700 64GB DDR5 500GB SSD RX 6800 XT 16GB ZALMAN I3 NEO Seasonic 750W
- Lenovo ThinkPad X13 Gen 2 i5-1145G7 16GB 512GB FHD+ 100% sRGB - 1 év garancia
- Eladó makulátlan Nothing phone 3a 8/128GB / gyári garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest