- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Milyen notebookot vegyek?
- Házimozi belépő szinten
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Vezetékes FEJhallgatók
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen processzort vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
Új hozzászólás Aktív témák
-
bocsika
aktív tag
Valaki tud hozzászólni ehhez ?
Reagálást előre is köszi.
-
Dell XPS
veterán
válasz
Fenris89 #9397 üzenetére
Szia,
Ha benne hagysz egy memória modult, akkor sincs kép egy pillanatig sem? A leírás alapján nincs hűtés (hőelvezetés megszűnt) ezért fagyott meg, mikor volt ez ellenőrizve utoljára? - Nem melegedett, nem ment a ventilátor ezerrel?
Amennyiben értesz hozzá, szvsz ezzel kezdjél és addig ne is próbálgasd. Amennyiben rendszeresen karbantartott gépről beszélünk, hőmérsékletek monitorozva, ellenőrizve, akkor baj van.
-
Fenris89
csendes tag
Üdv mindenki,
egy ős DELL Inspiron 5150ről lenne szó. Játék közben (Mafia) kezdte egy napja, fogta magát és lefagyott az egész, csak kikapcsra reagált. Kikapcs utána minden jó. Ma viszont lefagy, kikapcs, vissza be és semmi. A gép elindul, venti teker, kép semmi, billentyűzetre nem reagál.
Kivettem az akksit, a memóriákat, a vinyót, bekapcsolás, teker 10 secig majd lelövi magát.HELP?
Köszönettel!
-
Andika80
csendes tag
Következő rejtély az életemben
Medion 95300 megvettem csikzott a képe tipikus vga tünetek letöröltem a ezközkezelöban letöröltem a vga vezérlő ilesztöjét és azöta kb 3 hónapja tiszta a kép egyszer sem csíkoz Van amelyik videonál késik a kép a hanghoz képest de ez is ritka ezközkezelő jelzi hogy nincs illesztöprogram és az ezköz nem működik.
Úgyan ez a típusu gép mert kettő van úgyan azzal az illesztövel hibátlanul megy ez mitől lehet? -
Andika80
csendes tag
Msi s270 ms 1050
Lenne egy nagyobb gondom hátha nem azt mondod hogy alaplap híba a gépen egy usb sem megy iletve ha csatlakoztatsz valamit nem ismeri fel.Egyszer adig kilodtam vele illesztöprogram,ujratelepités,minden ami ilyenkor szokás,hogy elindult minden usb 3 napig hibátlanul ment aztán megint ugyan az a híba.expresscard műkődik benne de csak az.
a feszültségel lehet gond,táp ellátási hiba? -
válasz
Andika80 #9389 üzenetére
adott szempontból nincs különbség az sp2 és sp3 között, sajnos az sp3 sem kapta meg alapban az ahci illesztést.
milyen típusú msi noti, és melyik bios verzió?
mert van olyan széria, ahol az első bios verzió alatt nem volt ahci kapcsoló, de a későbbiekben betették, hirtelen a vr630 ugrik be, de több ilyen is volt. -
válasz
Andika80 #9386 üzenetére
szia,
az xp sp2 is kezeli a sata merevlemezeket, nem csak az sp3.
nem arról van szó, hogy ahci módban volt, és az sp2 nem tartalmazta a szükséges illesztést, viszont olyan sp3 telepítő volt, amibe integrálásra került?
alapban az sp3 sem tartalmazza, de sok olyan verzió keringett, amibe utólag integrálták.
a vista, win 7..s.tb már alapban tartalmazza a szükséges ahci illesztőket. -
Andika80
csendes tag
válasz
scofield657 #6009 üzenetére
Helló
Vga gyanus érdemes lenne külső monitoron tesztelni ha nincs ott sem kép akkor elkönyvelheted. -
ali_
csendes tag
sziasztok. nekem egy asus x5ea laptop alaplapja adta be a kulcsot nemrég. a vinyó elvileg ép.
kérdésem az lenne, hogy tudnék róla adatot menteni? lehetne külső táppal, meg valami átalakítóval ezt használni, pl. mint egy külső vinyót? ha igen, akkor mi kéne hozzá?
köszi előre is -
belcsi
csendes tag
köszi meg próbálom
Így se semmi ugyan azt csinálja :S
egyszer egyszer világít az on jelző fény 5mp-ig kb és utána ugyan úgy sárgán villog a táp jelző fénye tovább:S -
belcsi
csendes tag
Hali
Segítséget szeretnék tőletek kérni !
Napokban kaptam egy toshiba satellite pro 4600,de sehogy se tudom bekapcsolni!
Hiba jelenségei: Tápba bedugva jelzi a csatlakozást és a töltést de mikor bekapcsolom a floppy meghajtó pöccen egyet és a táp hállózati led sárgán kezd el villogni:S
de ugyan ez történik mikor nincs hálózaton... ilyenkor még egyszer bekapcsoló gomb ugyan ugy pöccen egyyet a floppy meghajtó és villog sárgán tovább!
Semmi képet se haggyot nem ad.
Vkinek ötlete van a hiba jelenségére? v kuka? -
Impressa
őstag
válasz
asdfghj75 #9375 üzenetére
Ez a hőmérséklet még nem indokolná, hogy lefagyjon a gép, de lehetne alacsonyabb is. A win 7 a géppel együtt jött, vagy virágbolti? A frissítések rendben feltelepültek a gépedre? Az eseménynaplóban van vmilyen bejegyzésed erre vonatkozólag? A lehet legjobb lenne egy live linux CD-vel letesztelni a gépet, így kizárható lenne a szoftveres probléma.
-
asdfghj75
csendes tag
Lehet a lefagyások oka az hogy a processzorom 55-60 fokos ha használom a gépet ? :S Ha igen akkor mivel tudnám ezt lejjebb vinni ? :S
Előre is köszi!
-
CBool
tag
Sziasztok!
Van nálam egy Acer Aspire 5552G noti az alábbi hibával: minden előzmény nélkül tegnap már hiába kapcsoltam be, csak felpörög a venti (ami le is áll utána) és csak az állapot jelző led világít folyamatosan, képernyő fekete (külső monitoron is), hangot nem ad ki. Azt gondolom, hogy alaplap hibás, de ilyen esetben érdemes különböző alaplap javításával foglalkozó cégekhez fordulni? Vagy van más opció?
Köszi előre is.
-
asdfghj75
csendes tag
-
asdfghj75
csendes tag
Sziasztok!
Olyan problémám lenne az Asus K50IJ laptopommal, hogy így randomba ha yotubeos videót nézek vagy bármilyen filmet vagy akár még zenét is indítok el, akkor lefagy. Nem tudok ilyenkor semmit csinálni vele, csak hosszan nyomva tartom a bekapcsoló gombot és úgy tudom csak kikapcsolni. Van amikor megcsinálja egymás után 2-3x is, de van amikor 1-2 napig elő sem jön ez a hiba.
Mi lehet a probléma? Valaki valamit tudna mondani ?
Újonnan vásároltam a gépet kb 2 éve!Segítséget előre is köszönöm!
-
kreten67
senior tag
válasz
Murphistic #9358 üzenetére
Mi a géped pontos típusa?
Hátha tudok segíteni,mert 100-as nagyságrendű bontott lapim van a műhelyben! -
Impressa
őstag
válasz
Murphistic #9363 üzenetére
10K
akkor inkább a használt alkatrész, remélem itt rálelsz, és igazán nincs mit
csak óvatosan a kortyokkal
-
Murphistic
aktív tag
-
Impressa
őstag
válasz
Murphistic #9361 üzenetére
Közben már leesett a csótány üzemmód
A trafópákát, mi csak pillanatpákának hívtuk, a jó kis izzójával együtt, van még belőle otthon valahol.
Szóval azzal, csak akkor állnék neki, ha elég vékony lenne a hegy vége
Hát, lehet érdemes lenne itt az aprón keresni hozzá bontottan ilyen panelt. Jó kis lyukgalván, de jó is abból kiforrasztani a lábakat. Már nem szedem szét őket, elfogyott a türelmem. Nem a notiknál kellett sokszor kacsolót javítanom. Legtöbbször csak a csere segít, mivel van benne egy kis fém domború membrán, ami eltörik és sanyi. -
Murphistic
aktív tag
válasz
Impressa #9359 üzenetére
A csótány üzemmódot a bekapcsolásra értettem
.
Egyébként mielőtt írtam volna a hozzászólást voltam egy PC-bontóban, hogy nincs-e ilyen paneljük. Ugyan nem volt nekik, de reményre ad okot, hogy nem utasított el azonnal, hanem rákeresett a raktárkészletükben.A Wifi-kártya kapcsolója is ugyanolyan, mint a bekapcsoló, de a forrasztás nagyságát elnézve esélytelen feladat számomra a csehszlovák trafópákámmal
.
Így néz ki a panel, bár gondolom már sokszor láttál ilyet (a jobb oldali a hibás):
Egyébként türelmes ember lehetsz, ha ezeket a pöttöm kapcsolókat szét szoktad szedni.
-
bmwe30
tag
válasz
Impressa #9359 üzenetére
Hello
Ismerősöm elhozta a régi Fujitsiu Siemens amilo laptopját, hogy rakjam ujra rajta az oprendszert.
Nah az a bibi h az én xp-met nem bootolja be csak a sajátját,de avval meg az a probléma, hogy kér egy második cd-t ami persze nincs.
Találkozott már valaki ilyen problémával?Esetleg vmi megoldást tudok erre a hibára?
Előre is kösziDani
-
Impressa
őstag
válasz
Murphistic #9358 üzenetére
Szia!
Emlékszem
ha a kapcsoló rövidre záródott, akkor sajnos nem nagyon segít rajta a víz. Anno volt hozzá türelmem és szétszedtem a mikrokapcsolókat és kitisztítottam. (sz@r meló, jobb a csere
)
Ötletes megoldás, mivel a kapcsoló csak egy impulzust ad az alaplapnak. De szért hosszútávon érdemes lenne szerezned olyan kis panelt.Mi jelent az, hogy "csótány üzemmód"? mielőtt beleömlött, ahhoz képest rosszabb lett?
Mázli, hogy az inverter a kijelzőben van, mert most szabad kilátásom van a kijelző szalagkábelére is és ami még nagyobb flash vizuálisan is tudom ellenőrizni a hűtőventillátor működését
gondolom számolod a fordulatokat is
-
Murphistic
aktív tag
válasz
Impressa #9238 üzenetére
Szervusz!
Megint én vagyok, mert lett egy kis gond. ( Két hete én öntöttem le üdítővel a notebookomat) Szóval ma ki-bekapcsolgatott a notebook. Úgy látszik, hogy gallyra ment a kapcsoló (úgy tűnik rövidre záródott). Utolsó ötletem, hogy lemosom desztillált vízzel. A poén, hogy működik a notebook, bár eléggé csótány üzemmódban.
Kivettem belőle az akkumulátort és amikor be akarom kapcsolni, akkor jobb kézzel áram alá helyezem a hosszabbítót, majd miután bepöccent a notebook (a bekapcsológombot nem is kell benyomnom) kihúzom a foglalatából a bekapcsolópanel szalagkábelét.
Mázli, hogy az inverter a kijelzőben van, mert most szabad kilátásom van a kijelző szalagkábelére is és ami még nagyobb flash vizuálisan is tudom ellenőrizni a hűtőventillátor működését
.
-
Dell XPS
veterán
válasz
redmizse #9354 üzenetére
Szia,
Ha külső monitoron állandó tökéletes megjelenítés van, akkor: LCD panel, kábel, inverter, érintkezési (csatlakozások) hibák lehetségesek.
1.) ha rávilágítasz a kijelzőre látsz valamit? (inverter)
2.) ha mozgatod a panelt érzéssel történik változás? (érintkezés)
- Nem voltak melegedési problémáid, monitoroztad a hőmérsékleteket?
-
redmizse
csendes tag
Sziasztok!
-Hp Compaq 6735s
-2009-ben vettem
-a képernyő fekete
-kb egy éves probléma
-nem volt szervízben (féltem az összegtől)A laptopot ha ràkötöm egy monitorra akkor minden fasza (a képernyő fekete de a monitoron van kép). Letöltöttem egy friss drivert a videokártyához és felraktam, ez az első 2-3 alkalommal bevált, de már ez sem javít semmit a helyzeten. Remélem tudtok segíteni :-)
-
Worm40000
csendes tag
-
Worm40000
csendes tag
DDR3 PC3-8500 (1066 MHz)* or PC3-10600 (1333 MHz)* SDRAM
Two SODIMM slots supporting dual-channel memory
1024 MB, 2048 MB, and 4096 SODIMMs
Standard memory up to 8192 MBMeg egyébként a létező összes oldalon is max 8 GB van írva. Ami engem jobban zavar, hogy van, hogy működik...
-
Worm40000
csendes tag
Sziasztok!
Van egy kisebbfajta problémám.
HP Probook 4520s, eredetileg 3 GB RAM volt benne (2+1), nemrég vettem az 1 gigás helyett egy 4 gigásat. Ugyanígy kezdte, frissítettem BIOSt, majd (tippre) POST-nál megakadt, újraindult. Négy ilyen után aztán végül felismerte mind a 6 GB-ot. Azóta általában 6, néha 2 gigával indult el, viszont az utóbbi 2-3 napban nagy mázli kellett a hathoz. Ma jutottam el odáig hogy lenne időm egy memóriatesztre, de ma még nem sikerült érzékelni.
A 2 és 1 gigás memóriák bármilyen variációjával tökéletesen működik, ha az egyik slotba az újat rakom, akkor a képen jelzett állapot lesz.
Ma megpróbáltam csak a 4 gigásról bootolni, nagyjából húsz perc újraindulgatás után annyit sikerült elérni hogy a proci fölött tojást lehetett volna sütni, jelenleg 2 gigát lát.
Tegnapelőtt se akarta az igazságot, akkor 1-2 óra használat után próbaképp újraindítottam és utána mind a 6 gb ment. Tegnap szintén 6 gigával hibátlanul működött, ma bekapcsoltam és 2.Garancia rég nincs, amit nem értek, hogy amikor éppen látja mindkét ramot akkor tökéletesen stabil.
-
kreten67
senior tag
-
akos113
csendes tag
-
akos113
csendes tag
Üdv, nekem egy olyan problémám lenne, hogy a laptopom pár napja nem lehet bekapcsolni. Bekapcsol elkezdi tölteni az oprendszert de egyszer csak gondol egyet és lefagy de nem akárhogy. A képernyőn piros (és néha más milyen is) csíkok jelennek meg. A memóriára gyanakodtam, kivettem az egyiket és úgy üzemel a gép! Ha mind2-ő benne van akkor csinálja csak ezt a hibát. Lehet esetleg vírus is a hiba oka vagy csak egyszerűen hardveres a hiba? Próbáltam másik modulokkal is ott is ugyan ez a jelenség. Ha csak 1 modul van benne úgy működik a gép, a ram teszt is lefut hiba nélkül mind 2 kártyánál, sőt még videokártya tesztet is csináltam annál is minden tökéletes. Eddig jó volt a gép pár napja kezdte ezt csinálni, telepítve se volt semmi rá akkor. Én valamelyik smd alkatrészre vagy kondira gyanakszom, a hő miatt lehet valamelyik már nem bírta és nem üzemel rendesen. (a gép kb 2 éves). Ha valaki tud segítsen!
-
elttiL
senior tag
Megy a wifi a gépen. Mini pci-vel. Érdekességek: A winxp vezeték nélküli kapcsolatok akármilye nem taéálvezetéknélküli hálót. Van egy Intelligent Wireless Utility nevű pogram, ami látja a hálózatokat, szomszédét is. De érdekes módon WEP-nek látja, holott WPA/WPA2. Csak akkor kapcsolódik, ha WEP-re rakom a hálózatot. Ja és se led nem ég, se a wifi kapcsolóra nem reagál, se a Fn+F8 billentyűkombira.
PS.: leragasztottam 2 pin-t a kártyán, de a led nem ég továbbra se... Lehet, hogy kellene építenem egy kis kapcsolást: a wifi kapcsoló felkapcsolná a wifi ledet...
-
Sera26
aktív tag
-
-
Dell XPS
veterán
válasz
nagypasztor #9326 üzenetére
Illesztő probléma lesz szvsz a leírásod szerint. A Live Linux lemezről, pendrive-ról futtatható (nem kell merevlemez), így rögtön látszik, ha hardveres probléma van, hiszen másik op.rendszer alatt nem igen lehet ugyanaz a szoftveres probléma. Érdemes kipróbálni, bővíti az ismereteket és nagyon hasznos.
-
nagypasztor
tag
válasz
Dell XPS #9324 üzenetére
Igazából a feltelepítés óta a beépített wifit nem használtam túl sokat, csak egy külső sticket, mert annak erősebb volt a jelvétele.
Mondjuk most nem szakadt meg már vagy 2 órája, de azelőtt 5 percenként ledobált. Még az illesztő frissítést nem próbáltam, de ha megint csinálja, akkor meglépem.
A live linux fut amúgy xp-n? -
Sera26
aktív tag
Sziasztok!
Korábban sosem találkoztam még hasonló problémával, így most kénytelen vagyok némi segítséget kérni.
Adott egy egy "nem mai" IBM Thinkpad A31-es noti Windows XP proffal.
A netet egy D-Link DWL-650+ picimacis wifi kártyán keresztül kapja, pontosabban kapta kb, 3 évig minden gond nélkül.
Néhány hete nem képes csatlakozni semmilyen wifi hálózatra. A jelenség, hogy a tőle kb. 3 m-re lévő router jelét 99 %-ban nulla jelerősségnek látja, a szomszéd lakók jelét azonban simán veszi. Ha nagy ritkán mégis gyenge jelet sikerülne elérnie, csatlakozni próbál, de sikertelenül. Eddig 3 különböző routerral (a közös, hogy mind TP-Link) is próbáltuk, de ugyanoda jutunk.
Van egy ebay-es "N" szabványú USB-s wifi vevőm ami MINDEN eddig próbált PC-vel, laptoppal tökéletesen üzemel, kivéve ezzel. A jelenség ugyanez, nulla jel, ha mégis elér egy vonalat, akkor próbál csatlakozni, természetesen sikertelenül.
Rendszert többször is újraraktam, végeredmény ugyanaz.
Mi lehet a baj? A noti be van oltva wifi kapcsolat ellen?Megjegyz. Egyféleképpen sikerült csatlakozásra bírni...HTC One X teló mobilnetét wifi hotspottal megosztva.
Köszi előre is!
-
Dell XPS
veterán
válasz
nagypasztor #9321 üzenetére
Szia,
Gondolom az illesztő eltávolításával/frissítésével már próbálkoztál? - Mi történt, vagy egyszer csak? Live Linux-al meg tudod nézni, hogy kizárhassuk a hardveres hibát?
-
Show_mee
csendes tag
Hali!
Nem tudom hogy ilyen volt-e már (nem találtam), ezért kérné a segítségeteket. A probléma a következő:
Most raktam fel a win 8-at (64 bit-es), és nem működik a hdmi kimenetem. Hiába próbáltam frissíteni a videókártyát, vagy kiírta, hogy nem támogatott (ati oldaláról letöltve). Keresgéltem a neten is megoldást, azok sem jöttek össze, remélem itt tud valaki segíteni.
Számítógépem: Acer Aspirine 7745G
Videókártya: Ati mobility radeon HD 5650Válaszokat előre is köszi!
-
nagypasztor
tag
Üdv!
Nem tudjátok, hogy a Lenovo T61-es gépem miért dobja le 5 percenként a wifi-t? Xp van fent. Legalább 5 routert próbáltam már. Köszi
-
Metallo
csendes tag
Sziasztok ! Nem tudja valaki , hogy Gericom Hydro-Speed 2000-nél hogyan kell a videókártya vezérlő illesztőprogramját telepíteni , mert már sok mindent kipróbáltam , de nem sikerül ? Egy ismerőstől kaptam , de ezekhez a régi gépekhez nem nagyon értek ! Még Driver Genius-al és más programokkal sem sikerült feltelepíteni és most már a cd-rom sem működik miután frissítettem pár drivert ! Tud valaki segíteni ?
-
Gabesz87
veterán
Tapasztalt bárki olyat bármilyen gépnél, hogy Windows indításakor megjelenik az Üdvözlő képernyő, de utána az asztal helyett csak fekete képernyőt kapok, egérmutatóval. Az egér mozog, meg forog, tehát olyan, mintha töltené be a dolgokat, de iszonyat lassan. Lehet, hogy bejönne egy idő után az asztal, de annyit nem váram. Ilyenkor lehajtom a tetejét, készenlétibe teszem, aztán felcsapom, és többnyire ilyenkor már elindul, de elég lassú, a vírusírtó/tűzfal irreálisan lassan tölt be. Teles újraindítás segít csak, utána minden rendben. Már megfigyeltem, hogy ez a probléma azután fordul elő, ha a laptopot cipelem magammal táskában valahová. Ha itthon átviszem egyik szobából a másikba, az nem okoz gondot, csak a hosszabb távú hordozás. Nagyon fura.
Lenovo Thinkpad Edge E530, Win7 Prof 64bit, HDD+mSATA SSD, Kérdeztem már a hivatalos Lenovo fórumon is, de nem kaptam választ. Szeretnék végre megoldást találni erre. -
Vasinger!
nagyúr
Nos, a konklúzió az, hogy nem szereti a pendrirve-omat a gép, de az asztali is ugyanezt játszotta a múltkor, Istenért nem akart bebootolni róla a Hirens BCD.
Tehát maradt a DVD-re való kiírás, sikerült betölteni is a live CD-t gond nélkül, elsőre. És itt jött a meglepetés. Lát minden Wifi hálózatot, de nem bírt rácsatlakozni sehogy sem.
Gondolom ezek a live cd-k úgy vannak megcsinálva, hogy menniük kell driver nélkül is gond nélkül Nos ez látta is a hálózatokat, csak nem akart felcsatlakozni rá.
Holnap felhívom a DELL-t és megkérem, hogy cseréljék ki a kártyát benne. Biztos, hogy a kártya rossz. Még szerencse, hogy Win alól ideig óráig működik egyáltalán...
-
-
Impressa
őstag
válasz
Vasinger! #9313 üzenetére
Lehet az a pedrive-al van a gondja, milyen fájlrendszerre formáztad le? FAT32-re kellene formáznod.
Ezzel az ultra ISO-val hogy csinálok live CD-t?
beteszed a lemezt, a programban bal fent fájl, ott bootolható CD/DVD
A programban alul kikeresed az ISO fájlt, és áthúzod felülre, utána CD kép felírása ikont választod.
De lehet ez egyszerűbb megoldás
-
Vasinger!
nagyúr
válasz
Impressa #9311 üzenetére
Egy másik programmal feltettem 12.04-es Ubuntut a 32 GB-os USB3-as pendriveomra, viszont az Istenért nem akar bebootolni róla. Beállítottam BIOS-ban, hogy csak az USB-ről bootoljon, minden mást kiszedtem, azt is bekapcsoltam, hogy lehessen USB-ről bootolni, de a BIOS képernyőnél lehal. Kihúzom a pendriveot, tovább megy aztán kiírja hogy nincs bootolható lemez. Ha utána újraberakom és nyomok F5-öt amivel újra keres, akkor se találja.
Most megpróbálom ezt az ultra IOS-t, de ha ezzel se megy, akkor hagyom a fenébe és hívom az NBD-t, sajna nincs most egyáltalán semmi időm erre és rendkívül nagy szükségem van a notira.
Dell XPS:
A routerrrel minden eszköz változatlanul tökéletesen működik, nem a rooterrel van a baj, mert amikor így lehal, akkor a szomszéd Wifit sem látja, amit szokott és a kis led sem ég a notin, mintha ki lenne kapcsolva a Wifi kártya fizikailag.
Szerk.:
Ezzel az ultra ISO-val hogy csinálok live CD-t?
-
Impressa
őstag
válasz
Vasinger! #9310 üzenetére
Le kellene tölteni az Ubuntut innen, és az ultra iso-t innen.
Ultra iso-t feltelepíted, és ezzel a "programmal kiírod" a pedrive-ra az Ubuntu-s iso fájlt.
A pendrive-al bebootolsz, és teszteled. Én youtube-ot használok, HD videókat játszok le 2-3 ablakban folyamatosan. De ezt akár most is tesztelheted.
A feladatkezelőben figyelni tudod a hálózatod kihasználtságát is. -
Vasinger!
nagyúr
-
Vasinger!
nagyúr
válasz
NEMO1968 #9305 üzenetére
Jelszint maxon van természetesen, fél éve igazából tökéletesen működött, csak mostanában kezdte el ezt, egyre sűrűbben, van hogy félóránként, mintha terheléstől is függne.
A mobil 0-24-ben fent van rajta, tehát nem a routerrel van a baj.
Ha driver gond, mit tegyek fel? Már mindent próbáltam szinte.
-
gyvince
senior tag
válasz
NEMO1968 #9305 üzenetére
persze ha mozgatom akkor hol tölt hol nem tölt...:/
meg azt szoktam csinálni ha nagyon forró le veszem a fény erőt meg energia takarékosba teszem akkor nem melegszik de úgy ez a gép már eléggé akadós... de néha olyan állásba van hogy nincs semmi baja nem is meleg de egy kis mozgás már vége van
töltő tiszta új most vettem
-
NEMO1968
őstag
válasz
gyvince #9302 üzenetére
Szia!
Kérdésedben a válasz.
Néha érintkezik,néha nem,néha pedig rosszul érintkezik.
Ettől a melegedés.
Valszeg ki(el)kopott valamelyik csatlakozód,esetleg az alaplapon adta meg magát a forrasztás.
Csaticserével,újraforrasztással javítható.
Mozgatásra esetleg van valami változás?
Az is lehet,hogy a töltőd zsinórja tört meg valahol a dugóhoz közel.Vasinger!
Milyen a jelszint,mikor eldobja a WiFi-t?
Milyen közel vagy a routerhez?
Első olvasatra driver gondnak tűnik,vagy az antenna tört meg valahol. -
Impressa
őstag
válasz
gyvince #9302 üzenetére
A töltőcsatlakozó aljzat okozza a hibát, "elfáradt" az anyag. Fontos lenne minél előbb cserélni, mert nem tesz jót. Ahogy látom az alaplapra van forrasztva a csatlakozód.
-
gyvince
senior tag
sziasztok szakik
olyan dologgal kereslek titeket hogy adott egy AsusX50SL nem mai gép és a táp csatlakozó ami be megy a laptopba néha nagyon forró!! és persze néha érintkezik néha nem.....onnan veszem észre hogy az aksi töltés jelző fel villan és akkor meg fogom és szinte meg égeti a kezem
mi lehet a baj?...
-
Vasinger!
nagyúr
Sziasztok!
Mostanában azt csinálja a DELL Latitude E6430-as notim, hogy egyszer csak elmegy a net magától, teljesen random a következőképp: először nem hoz be semmilyen oldalt és kiírja jobb oldal alul a tálcán, hogy korlátozott hozzáférés, majd utána eltűnik minden vezeték nélküli hálózat onnan. Olyan mintha kikapcsolna a Wifi kártya. Természesen Wifin keresztül csatlakozok az internethez. Próbáltam friss dirvert is feltenni, de hiába. Bár nem biztos, hogy jót tettem fel, mert feldob vagy 1000 félét.
Úgy tudom orvosolni ezt a problémát, ha letiltom az eszközkezelőben a Intel(R) Centrino(R) Advanced-N 6205 eszközt, majd újra engedélyezem, ezután megint látja a vezetéknélküli hálózatokat. Ha ki-be kapcsolgatom a Wifi-t a hardveres kapcsolóval az sem segít.
Lehet, hogy tönkrement volna benne a wifi kártya?
Win 7 64 bitet használok, legújabb BIOS van fent.
Előre is köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kerékpárosok, bringások ide!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Autós topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Elkészült és telepíthető az Android 16
- Milyen notebookot vegyek?
- E-roller topik
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- További aktív témák...
- Macbook Pro 13" 2020, M1, 16GB RAM, 256 GB SSD, Touchbar, tökéletes álapot!
- Microsoft Surface Book 3 - 15 col
- Csere-Beszámítás! Asus Tuf Gamer laptop! R7 3750H / GTX 1650 / 16GB DDR4 / 500GB SSD
- Microsoft Surface Laptop 3 - 15 col - Fekete
- Legion 5 15ACH6 15.6" FHD IPS Ryzen 5 5600H RTX 3050Ti 16GB 500GB NVMe magyar vbill gar
- MSI CreatorPro Z16P - i7-12700H, RTX A5500, értintőkijelző
- LG 27GR95QL - 27" OLED / Limitált LoL Edition / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync
- BESZÁMÍTÁS! 32GB (2x16) G.Skill Trident Z RGB 6600MHz DDR5 memória garanciával hibátlan működéssel
- LG 77G3 - 77" OLED evo - 4K 120Hz 0.1ms - MLA - 2000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
- Bowers/Wilkins PX8 fejhallgatók (dupla Bluetooth eszköz csatlakoztatása!) - ELKELTEK
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest