- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- SD-kártyát vennél? Ezért ne csak a GB-ot nézd! – Tech Percek #9
- Projektor topic
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- OLED monitor topik
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Bambu Lab 3D nyomtatók
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Spyx
tag
Mar a recovery particio nelkul vettem a gepet hasznaltan es en telepitettem ra Win7 ultimate-t SD kartyarol.
Bar az Acer e-managmentet felraktam utolag mert rakoncatlankodott az akkumulator kimelo uzemmod. Akkor majd jol ranezek en annak az e-management kormere.
Koszonom a tippet.
-
-
mcmester21
csendes tag
A routeren kiveszem a titkosítást és nyiltá teszem a kapcsolódást, egyböl csatlakozni tud minden egyes kapcsolódáskor. De ha valamilyen titkosítást állítok be, akkor 10-20 perc próbálkozás után kapcsolódik. Próbáltam váltani az üzemmódok között is az nem volt eredményes, a routeren a legfrissebb firmware van.
-
Dzsi85
csendes tag
-
Hunter2
addikt
Az hogy van-e bevizsgálási díj nem ismérve annak hogy kókler-e a hely. Láttunk már márkaszervizből kijönni úgy gépet hogy látszott rajta hogy aki szétszedte jó eséllyel még életében nem szedte szét azt a típust de lehet hogy másikat se. Feszegetés nyomok, műanyag részek törése miegymás.
-
Murphistic
aktív tag
Köszönöm a válaszodat! Én is azért kérdeztem rá, mert főleg arról olvastam, hogy az nVidiás GPU szerették elengedni magukat, de ezek szerint hasonló itt is előfordulhat. Akkor azt hiszem elbarikádozom a gépet, hogy legalább direktbe ne kapja a hűvöset
.
Ha gonosz akarok lenni, akkor mostani árfolyamon számítva ez a gép többe került mint 200k
.
-
EyElEs?!
tag
Nem volt alkalmam neten vettem iponba
Nem tudom szerintem a billentyűzet kicsit fel van domborodva... De ez nem számít hibának egy laptop esetén? vagy nem értem... Ha elromlik a kijelző azt mondják majd hogy ott a 2 monitorkimenet ha a tácspad akkor meg ott van egy usb egér?
-
-
G-lader
tag
Uhhh, ez nem jó hír, csak azért reménykedtem mert a billentyűzeten van TP-t tiltó funkcióbillentyű is reméltem nem szoftveresen vannak összekapcsolva. Na mindegy, holnap kontaktspraly, meg megpróbálom kimérni a 2 mikrokapcsolót amik a jobb ill. bal egérgombot működtetik.
-
G-lader
tag
Billentyűzetből rendeltem másikat, de ez a tapipados dolog aggaszt picit, mert optikai nyoma nincs a hibának. Lehet hogy valami oknál fogva a billentyűzet hibája miatt nem megy most a tapipad, és ha a bill. OK lesz akkor működik, vagy rendeljem már most be a tapipadot is (blindre)?
Egyébként mikor letöröltem a synaptics drivert, azt a win újraindítása után automatikusan telepítette, azaz a hardvert a win felismeri.
-
zsolesz010
senior tag
Semmit nem enged BIOS-ból lelőni, de igazából alig van benne valami. Optikai meghajtó, integrált vga, integrált hang, integrált hálókártya, integrált modem, 3 USB (de semmi nincs rájuk dugva).
Egy normál Chrome, Explorer telepítés sem piszkál semmi olyan hardvert, ami lekapcsolható lenne. A táp rendben van, gyilkolhatom a gépet, ezért nyírtam max. fényerőn, max prociterheléssel, hátha tápellátás vágja le, de nem.
Összesen már majdnem egy napot szívtam fele, legszívesebben kivágnám az ablakon.Szerk.: "Írtad, hogy direkt terhelve nem kapcsol ki, ezért is gondolom, hogy hűtőtisztítással, pasztázással már próbálkoztál. Nekem egy asztali gép csinált ilyet pasztázás előtt. A Burn in test/Prime 95 fokozatos terhelésére nem lőtte le magát, de egy hirtelen defragglerre azonnal offolt."
Nem tisztítottam, pasztáztam, a hűtő meglepően tiszta, szabadon áramlik ki a levegő, a hőmérsékletek teljesen rendben vannak alapon és hosszan terhelve is. -
zolforg
tag
Ja, igaz. Időnként elfelejtem, hogy a számítástechnika fura dolgokat produkál.
Kompatibilis az alkatrész, de ezt meg azt még tegyük hozzá.gt007, postán jött a cucc így nem volt alkalmam megnézni működés közben
de nem hiszem, hogy át akart volna verni az eladó, váltottunk pár szót ez ügyben.
Egy külföldi oldalon találtam leírást, ilyen esetben a kábelt és az invertert is
cserélni kell. Remélem jó lesz a végén. -
Remus389
veterán
Na ki lett javítva
hugom beszamloja szerint nagyon kedvesek voltak az eladók vele és együtt érzőek(a 13. kerületi n******k.hu-nál, kék színű logó), kb 1-másfél óra volt a javítás, szerencsére tényleg csak HDD csere kellett
16200Ft volt és pluszba még felrakta neki a srác a Linux Ubuntut hogy tudja azért használni is
ki is porolták(azt monta neki a srác hogy meglepően tiszta volt, mert a hugom vigyáz rá és a szobája is pormentes), kb 1 éves a lapi egyébként
pluszba még vett egy cuki kis lenovo egeret is
tehát a történet happy enddel végződöttjah ujrapasztázást szerintem nem kért, de szerintem felesleges lett volna(bár ki tudja lehet azt is megcsinálták neki 22 éves lány)
1. hugom nem játszik/konvertál tehát a proci legtöbbször alapon ketyeg(nemtom 800mhz-en), így a paszta se hinném hogy túl kemény lenne hisz alacsony hőmérsékleten van
2. talán jobb gyár állapotban hagyni, mint újrapasztázni/megbontani -
Gbi82
tag
Visszavittem, ma a gépet és minden zokszó nélül kaptam egy új 0%-os akksit.
A telepitett win7-re, valamint a regisztrált SN-re nem tudott mit mondani az eladó és mivel Hollandiában rendeztem az ügyet szegényes angol tudásommal megelégedtem, avval ,hogy új akksit nyomtak a kezembe, valamint fájdalomdijként féláron kaptam egy zsirci netbook táskát.
Az új akksi most töltődik, kiváncsi leszek mennyit bir.
Az előző max lifetime-ja 5 óra volt, ezt keveseltem egy kicsit és ezért kezdtem el nyomozni.
Egy szó mint száz, vissza kell vinni a cuccost ha nem stimmel valami.
Küszi mindenkinek a segitséget. -
oldspy79
csendes tag
-
manyeszkusz
csendes tag
igen,úgynézki,h. megfizetem érte a tanulópénzt,mivel a szaki haverom nem találja rajta a bios chipet, találtunk a neten ilyen alternatív módokat,h. bios-t pendrájvra, aku ki, táp ki, táp be, pendrájv be, fn + b és/vagy ctrl + home + bekapcs,de nemsikerült kivülről indítani a biost...
Ha esetleg tudnátok segíteni,h. a bios chip meik,az nagy segítség lenne!!!!
Előre is köszi!!!!! -
-
Jimy83
aktív tag
Köszi a válaszokat , hát előfordulhat hogy nyitás közben tesóm megfogta a kijelzőt és amiatt lett.
Viszont szervizből visszahívom , mivel ennél jóval olcsóbban tudok helyet ahol kicserélik és azok adnak is garanciát a kijelzőre.
Egyébként már nem először tapasztalom hogy ez a garancia dolog szép és jó de csak papíron működik.Aztán meg ha arra kerülne a sor vagy heteket kell várni vagy ki se cserélik. -
ther
aktív tag
Hát az általad említett oldalon és nem tudtam értelmesen keresni (nem adott semmit), a regisztrációs oldal be se jött, meg amúgyis nagyon lassú volt. Néztem én hpshop.hu-n meg máshol ezeket, viszont ott inkább 10-12k-s árak voltak. Az egyik hivatalos hp márkaszervíz pl 15ért adná. De ha valahogy tényleg működésre lehet bírni a swisspartsot, és van náluk ilyen töltő ennyiért az nagyon jó lenne.
Hallottam olyan emberről, aki univerzális töltőt használ, erről van e valami tapasztalatotok?
-
Atimester
aktív tag
Köszi!
Gondoltam, hogy nem egy doboz. Pedig úgy is megoldhatnák, és akkor könnyű lenne javítani, viszont akkor kevésbé lehetne levenni az embereket.
Azért kérdeztem, mert még nem kaptam szét az egészet. Láttam olyan acer alaplapot is, amelynek a tápcsatlakozó körüli része egy külön panelon van néhány chippel, és egy csatlakozó soron keresztül kapcsolódik az alaplaphoz. Más típusokon meg közvetlenül az alaplapon van a tápcsati és körülötte a tápegység áramkörei. Az enyémet még nem ismerem.Ma megint érdekes volt! Elsőre bekapcsolt, ahogy kellene (csak akkuval). Majd kikapcsoltam.
Újabb próbálkozásra szintén egy gombnyomás, és megint rendesen bekapcsolt.
Mi van? Megjavult?
Kivettem az aksit, bedugtam a tápot. Újabb bekapcsolás: semmi.Megint a régi jelenség. Aksi vissza, de úgy sem indul. Aztán fél óra múlva szintén egy gombnyomásra indult. Aztán meg nem. Akkor működik rendesen, amikor kedve tartja…
-
Atimester
aktív tag
Szia Atos23!
Köszi az ötleteket. Végig próbálom.
1. Akku nélkül próbáltam már. Ha csak a táp volt bedugva, nem tudtam elindítani. Bár csak egy-két percig próbáltam nyomogatni a Power gombot, de megnézem még egyszer, hogy úgy egyáltalán nem indul, vagy csak próbálkozni kell még vagy 50-szer.2. Másik töltőm sajnos nincs. De a sajátja mindig rendesen feltölti ¾ óra alatt 100 %-ra.
Ha működés közben kiveszem az aksit (táp csati bedugva), akkor rendesen tovább működik a tápról is.3. Biost letöltöttem a honlapról és windows alól frissítettem. (Ez sajna nem segített.)
4. A bekapcsoló panelt már néztem. A nyákon csak 3 LED és a kapcsoló van.
5. Ramokat már kivettem, és vissza. De még egyszer kiveszem, ha a procit is kikell vennem. (Memória teszt fél óráig futott. Hibátlan.)
6. Megpróbálom mozgatni a kijelzőt bekapcsolás közben.
Ha készen vagyok, megírom, hogy mire jutottam.
-
Atimester
aktív tag
Szia!
Jogos a kérdés! Bevezető hozzászólás: #3146
Nálam a beindul/nem indul azt jelenti, hogy ha megnyomom a bekapcsoló gombját (Power Button), akkor nem csinál semmit. Minden sötét és csendes. Ha a sokadik megnyomásra elindul, akkor meg azonnal világít a Power gomb zölden, és mellette a vincsi visszajelző LED-je is villog zölden, bejön a kép és boot-ol... (Feláll a rendszer, és minden tökéletesen működik.)
A Power gombot megnyomva azonnal kikapcsolható, de nem kapcsolható be egyből, csak a sokadik próbálkozás után! Mindegy hogy mennyit várok az utolsó kikapcsolás után. Volt, hogy néhány perc nyomogatás után bekapcsolt, de volt hogy csak másnap az újra próbálkozáskor.
Míg újra indításnál vagy a készenléti állapotból mindig gond nélkül feláll.
Ha gyorsan nyomogatom a bekapcsoló gombot (2-3 kapcsolás/sec.) akkor a billentyűzet alatti visszajelző LED-ek közül a villanykörte szimbólummal jelzett LED villog 3-at (vagy négyet?). Persze utána semmi, nem indul, csak van egy ilyen visszajelzése is a gyorsan nyomogatott indítási kisérletnél.
Tanácstalan vagyok!
-
Athiss
csendes tag
Hali!
Pákám van Hako de Bga forrasztáshoz ugyse jo.. Aoyue hőlégfuvon gondolkodok már lehet kapni 20 környékén is online boltokban.A zselés flux használatát mennyire tanácsolod? Multifix 450 márkáju van nekem. vagy esetleg más tipp?
Amugy sose értetettem a régi pentium 1 es laptopjaim mai napig üzemelnek, még akksirol is . van amelyik 14 éves. A mostani uj gépek 2 évet ha mennek az már jo..
Kész pazarlás
-
Athiss
csendes tag
hali!
Teljesen igaz hgy kendácsolásde sajna nem tudok más megoldás kitalálni. A szervizek közül is ahogy irtad sok csak rámelegít.
Amugy énis ezen az aoyue forrasztóállomáson gondolkodom mivel külsöre is szinte megegyezik a HAKO márkájuval ( olyanon dolgoztam) Mobiltelefon Bga cserével.
Ugyanis bementem OBI , Praktiker de csak ezek a hőlégfuvos vackok voltak..
Esetleg nemtudod hol lehet ezt a forrasztóállomást megvenni ha használt azis jo lenne. 2 Laptopot akarok megcsinálni vele. A hibát mindkét esetben megtaláltam. Vga Bga, de érdekes a Lifebookon az Ati radeon fekete chipset a ludas, (nem a zöld)ugyanis ha azt megnyomom a csupasz alaplapon akkor egyből jo volt a kép
De érdemes megvárni mig teljesen behal?? Pl most még egyszeri megnyomásra megy stabilan
(arrol irok most is)
-
Bee-Beep
tag
Szia!
A gépem sony vaio vpceb3l1e.
Sajnos nem tudom, hogy kell egy másik topicból hozzászólást idézni, ezért akit érdekel: lásd Sony Vaio topic.
Röviden: szenvedés a driverrel....
Amit fel kell tenni, szerintem fel is tette a gép, mivel első indításnál autómatikusan települt minden.
Üdv, Bee -
Mihail88
csendes tag
Igen , természetesen , ha valahogy megoldhato lenne hogy lenne egy pata-usb átalakitom vagy rack em akkor okés lenne de sajna nincs ... , a 2 db kulonfele win7 dvdmbol meg nem akart a kis tetu egyet sem beolvasni :S, de majd lehet probalkozok ujra hátha, köszönöm a tippeket ma végigzongorázomk őket
hátha valamelyik segit, még 1x koszi!
-
Mihail88
csendes tag
Háát, volt probléma előtte is a hanggal, ugy ertem recsegett meg torzitott elvékonyitotta oket meg "cüccögött" de ez egy ponton valo nyomassal megszunt szal inkabb hardware gondd volt de en ugy erzem hogy ez most inkabb szoftveres, a regi vinyo nagyon nehezen 40 perc alatt és 10-bol 1 szer bootol szal az nem igazan kivitelezhető, akkor inkább a BIOS frissitessel probalkozom, az is lehet hoyg végul is a "hangkari" purcant ki nem tudom, az install is egyebkent 25x-re sikerult mert nem birta a CD olvaso beolvasni es az adott inst fájloknál mindig fatal error volt ... ugyhogy azon is gondolkozom hogy alapbol a vindóz nem csinal valamit frankoon ... , csak minvel 2 nap volt felnyomni egy XP-t és nem hajlando installni USB-rool nem tudom milyen okbool, igy nem tudom ki merjem e probalni, Vista dvd-met olvasta még frankon de azt meg 512 ramra nem akarom feltenni meg a vindóz 7-et sem. Köszönöm a tanácsot, megprobalom a bios frissitest meg a regi HDD-t is , utana jelentkezem hogy mi a helyzet
, vagy esetleg a leirtak alapjan mégvalami ?
-
Atos23
senior tag
Amúgy szerintem vidd el szervízbe, ahol laptop alaplap elektronikai szintű javításával foglalkoznak. Te magad ne próbálkozz többet, mert ezzel a szaktudással csak ronthatsz a helyzeten. Szervízben kb. 20-30K körül megcsinálják neked a lapot. Ha csak komplett cserével tudják javítani, az 60K-tól indulhat.
A PH-s barkácsolóktól óvakodj, csak céghez vidd, aki papíron ad garanciát a javításra. Egy a lényeg: Szerintem ezen a ponton hagyd abba az önjelölt javítási próbálkozást, ha még szeretnéd a géped valaha működőképesen látni. -
-
Thommer
csendes tag
karaszi87 "alapjáraton: proci 51, vinyó 42, vga 57, alaplap 50 fokos"
Nekem is hasonlóak az értékek (Dell Inspiron N7010), játék alatt ugyan még nem mértem meg őket, de futnak, ahogy kell ezen a gépen, akár több órát is. Nem vagyok biztos benne, h ezek annyira rendellenesen magas értékek lennének. Az előző notimon, melyet 6 évig használtam, is ekörül mozogtak az értékek és még mindig működik.
-
karaszi87
csendes tag
Szia Atos!
Elkezdtem vizsgálódni abban az ügyben, hogy szaggat a játék.
nem egy nagy gépigényű játékkal játszok, és játék közben az fps 60 és 90 között mozog, ennek ellenére kicsit mégis beszaggat a játék.A poci (amd turion 64 x2) és ram (2x1Gb) kihasználtsága 60-70% körül mozog játék közben.
Mi lehet a probléma, a vinyó? Hd sentinellel ellenőriztem, 100%ot ír rá.
Előre is köszi
-
Slownz
senior tag
Amint már mondtam nem
Direkt kipróbáltam régi és új játékokat is (olyanokat is amiket egy 3-4 évvel ezelőtti notebooknak is simán el kéne bírnia) is és mindegyiknél észlelhető ez a csíkozás, lehet nem szembetűnően mindig, de engem kifejezetten zavar
Végigfutattam a tesztet (kb 5-6 percig hagytam) semelyiknél (cpu,video,ram,2d,3d) sem írt ki hibaüzenetet
-
mozesgy
tag
Szia.
Én is erre lennék kíváncsi.
Itt vác-on egy szervizes azt mondta, csak gyári külső meghajtóval lehetne megcsinálni, ami egy dokkolóban van, és azt is csak gyári tosiba kébellel összekötve, és a gyártó álltal biztosított rendszerrel.
Jelenleg olyanokat ír ki, hogy én sem láttam olyat.
Ha csatlakoztatott csak egy pendrive-ot, felismeri, de nem tud vele semmit kezdeni.
A külső vinyóra azt írja, hogy nem gyári a kábel, meg hasonlók.
Haver szeretné ha megnézném, de belső meghajtó híján csak az USB-s telepítés jutott eszembe, de ha a pendrive-al nem tud mit kezdeni, akkor már nincsen ötletem.?????
-
tzatzikiii
tag
Hja, a franc essen bele, mar varom a futart...
Nem vallaltam be vegul a bios frissitest, mert nem vagyok benne rutinos, es mert az Acer honlaprol letoltott biost tartalmazo zip-ben nem volt windows alatt futo utility (winphlash), DOS-lemezt pedig nem akartam irni, mert sose csinaltam meg, es nem az elsodleges gepemen akarok kiserletezgetni. Raadasul, ahogy utanaolvastam, az Acer altal ajanlott winphlash sokaknak gondot okozott 64 bites win 7 alatt, igy vegkepp elbatortalanodtam egy olyan kiserlettol, ami nem biztos, hogy megoldana a helyzetet.Atos, szerinted mi okozhatja ezt a ventillator porgest? Tegnap este azt hittem, hogy windows-zal kapcsolatos, mert mindig a betoltodesekor bogott fel eloszor a ventillator, de aztan egyszer beleptem a BIOSba, megnezni, hogy nincs-e valami elallitva, es akkor jottem ra, hogy ott is beindul 30-40 mp mulva, szoval OS fuggetlen.
Eros a sejtesem, hogy alaplapcsere lesz. -
hkari
őstag
Nah egy szolid 2 óra alatt szétszedtem ma teljesen.... Meg is találtam a nyálkás folyadékféleséget benne. Benzinnel kipucoltam,és nem is értem hogy,de elindult
Eléggé meglepődtem. Viszont néha magától kikapcsol. Így is újjat kell venni,de legalább van némi sikerélményem
-
Blip
csendes tag
Köszi a válaszokat!
A 30K-t már nem találom újra, hogy hol láttam, de valahogy a Toshiba honlapján keresztül jutottam oda. De akkor ezek jók és reálisak 10 ezerért?
http://www.laptopalkatreszek.hu/toshiba/satellite_a300/3732
http://www.laptopalkatreszek.hu/toshiba/satellite_a300/8263(Hogy pontosan melyik teljesítménye passzol, azt most nem látom, nem az enyém a gép.)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Honda topik
- SD-kártyát vennél? Ezért ne csak a GB-ot nézd! – Tech Percek #9
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Okos Otthon / Smart Home
- Projektor topic
- Kazy Computers - Fehérvár - Megbízható?
- Google Pixel topik
- Nintendo Switch 2
- További aktív témák...
- HP Zbook 14 laptop (14FHD/I7-G5/8GB/128SSD/MagyarVilágítós)
- Jó áron ÁRON ELADÓ! Üzleti HP Elitebook 1040 G9 Laptop! / i5-1245U 16GB 256GB
- Szuper áron DELL XPS 13 7390 /i7-10510U/16 GB Ram/512 GB SSD/IPS/
- ÁRESŐ! Dell Inspiron 3493 /10.gen i5-1035G1/8GB/512 GB SSD FHD
- Akciós áron eladó HP Elitebook 845 G7 / AMD Ryzen 5 pro-4650U/16 GB/256 SSD/14"/FHD/IPS/Gari/touch
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 12400F 32GB DDR4 512GB SSD Intel ARC A770 16GB Rampage SHIVA 650W
- Bomba ár! Dell Latitude 5310 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 9900K 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Használt és ÚJ Gamer Monitor Felvásárlás Gyors és Korrekt Ügyintézés!
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest