- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Azonnali notebookos kérdések órája
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Házimozi belépő szinten
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Milyen egeret válasszak?
- Lopakodva befutott a Radeon RX 9060
- Mini PC
- iPad topik
- Milyen alaplapot vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
taurus198905 #7999 üzenetére
A BIOS-ban be van állítva, hogy CD-ről induljon a gép?
-
taurus198905
csendes tag
Sziasztok!
A problémám a következő lenne.
Adott egy laptop, ami hardveresen xp kompatibilis, ennek a gépnek a winyóját szerettem volna kicserélni egy másik gépem winyójával, viszont azon win 7 ultimate volt.
Próbáltam először Xp cd-ről bootolni, - mint utána olvastam ez sajnos így nem megy-, aztán valahogy elindult egy hibakereső folyamat, ahol a dosban format c: parancs megadásával, sikeresen leformáztama winyót.
Ekkor próbáltam újra xp cd-vel bootolni, amit szintén nem engedett (fekete képernyő villogó kurzor, majd „Hiányzó Bootmgr Újraindítás: Ctrl+Alt+Del”)
Olvastam utána, és azt találtam, hogy a win 7 dvd-ről kellene bebootolni, vele valahogy. Ezt próbáltam, de ugyanez a jelenség van, fekete képernyő, villogó kurzor, majd a hibaüzenet.
Teljesen tanácstalan vagyok, hogy lehetne működésre bírni a winyót.
Gondoltam esetleg arra is, hogy ha szerzek egy rack-et, majd rádugom a gépre, valamit lehetne tenni az érdekében? -
ravail
senior tag
válasz
KSparrow #7990 üzenetére
Szia!
A laptopodhoz csak 64 bites drivereket találtam. Itt az "Input" alatt találod a TouchPad driver-t. Ha telepítetted, mennie kell a kikapcsolásának is a szokott módon. Javaslom, tölts le minden szükséges a Dell által adott drivert, és telepítsd. Később, ha valamit fölöslegesnek ítélsz, legfeljebb eltávolítod. Nem ismervén a laptopodat, csak feltételezem, hogy abban az esetben ha felraktál mindent, fogsz találni módot arra is, hogy a megvilágítás, vagy fényerő szabályzó szenzort kikapcsold, és kézi szabályzást használj.
Sok sikert! -
Szia! Ha nem vagy igazán nagy csavarhúzó-bubus akkor így táv-gyógyításban nem igazán fogunk előrébb lépni.
Alaplap cserében ne gondolkozz, mert még egy használt de működő lap is meghaladhat 20 ezret. Aztán ki tudja, hogy az meddig működik?
A távolság áthidalására ott a posta vagy futárszolgálat. Heti rendszerességgel kapok kisebb-nagyobb notebook csomagokat az ország több feléből. Valamikor csak egy gép a táskájában, alaposan bebugyolálva, de volt már egy 25 kg-os pakk is egy államadósságnyi géppel.
Szóval Rajtad a döntés lehetősége. -
KSparrow
őstag
Sziasztok! Nemrég (egy hete) vettem egy Dell inspiron 5520-ast. eredetileg ubuntu volt rajta, kapott egy Windows 7-et. Persze jött az első gond, hogy nem volt egyáltalán driver cd, de netes kutatás és nem kis szenvedés után sikerült rávarázsolni egy wlan drivert majd a videokártyához is találtam egyet.Komolyan, miért nem lehet egy szerencsétle cd-re tenni egy csomagot...
A videokari driver külön kellett, hiszen magától nem lehetett levenni a fényerőt. Kész vicc volt.Két kérdésem lenne: Az egyik, a kevésbé fontos: valamiért nem lehet letiltani a Touchpad-ot, hiába nyomom neki az fn+F3 kombót, nem reagál (eddig amit néztem, minden más ment rajta). Erre is külön driver kéne?
A másik, nagyobb kérdésem ez lenne:
A gépet ha akkuról üzemeltetem,(csak azért emelem ki az akkut, mert tápról még nem tapasztaltam) akkor a fényerő időnként vsszavesz-erősödik, magától. Nokia telefnokkal foglalkozom, ott akkor van ilyen, ha leveszem a fényerőt és a szenzor alapján álltja magának a telefon, a környezeti fényviszonyokhoz igazítva.Fujitsu (amilo pi 2515) gépről váltottam, az nem csinált ilyet.
Szóval ez az automatikus fényerőszabályzás egy "fícsör" lenne a Dell inspiron 5520-ban, vagy hiba?
Ha az utóbbi, mit tudnék itthon tenni ellene, (szoftvres megoldásra gondolok, új, garis gép, nem nyúlok bele) vagy zargassam a szervizt?Előre is köszi a válaszokat!
-
Tubbah
tag
Ja és lenne egy új probléma!
Egyszerűen nincs WiFi...boardcom(vagymicsoda) azt irja h nincs adapter, de a WiFi bevan kapcsolva, de a Windows-os alap segítő programot sem hozza elő. A WiFim biztos működik, több telefonnal is teszteltük
Válaszaitokat előre is köszönöm!
-
Tubbah
tag
válasz
bull84ghia #7986 üzenetére
Hát igen ez az alternatíva is felmerült már, de sajnos túl nagy a távolság kettőnk között és nem tudom hogyan lehetne ezt kivitelezni, de talán ezt már pü -ben kellene megbeszélhi KillHates -el!
-
Tubbah
tag
(#7980) KillHates
És mit gondolnál arról, hogyha vennék egy működő, hiba nélküli alaplapot(már ha lehet kapni) és kicserélnénk ebben a laptopban. Ez kivitelezhető lehetne-e? Mert most hirtelen nem tudok új laptopot beszerezni, szerviz meg igen költséges(szerintem), tehát ezt az alternatívát gondoltam én ki.
Kíváncsi vagyok mit gondolsz erről!
Választ előre is köszönöm, és természetesen mást is meghallgatok! -
Tubbah
tag
hát sajnos műszaki érzék laptop téren nem sok van.
ez sem az enyém hanem nővéremé, én csak érdeklődök nagyobb körökben, és segítséget kérek, de azért köszönöm.
Az én asztali gépemet is csak azért merem buherálni, mert egy régi "kőkorszaki" gép és amúgy is a lecserélését tervezem.Köszönöm az általad ajánlott illetőt, utána fogok járni!
-
izsob
tag
igen
-
Tubbah
tag
Hát a gép az melegszik rendesen pedig benne van az alap venti(sajnálatos módon az előző állat[bocs a kifejezésért de az] gazdája kitördelt pár szárnyat (vagy nemis tudom minek mondani) a ventillátorból
szóval ilyen elég csonkos kinézete van, de alá van rakva egy laptop hűtő, 3ventivel ami működik rendesen. A vicc az egészben néha (pl. tegnap) másfél órát neteztem rajta, majd estefelé újra bekapcsolva (kb 3órát állt a gép) szinte azonnal lefagyott
Szóval semmi rendszeresség vagy valami az egészben, gondol egyet és elszáll. A legjobb az egészben amikor dolgozik rajta az ember és siet, elfelejt menteni és gondol egyet az adatok meg persze nincsenek meg
És nem gondoljátok inkább, hogy egy új laptop beszerzése egyszerűbb lenne, talán még olcsóbb is? a keret az 60k sajnos elég szigorúan, de az is úgy, hogy nem most rögtön, hanem február elején.(#7976) KillHates ahogy mondod közvetlen a monitorja alatt szinte már égetően meleg pár perc alatt!
köszönöm a válaszokat és várom a következőket!
-
-
Dell XPS
veterán
Szia,
Tartok tőle, hogy az alaplappal van a problémád, de meg kellene nézned előtte a hőmérsékleti tartományokat. Azt nem írtad ugyan, hogy melegszik és hangosan pörög a ventilátor ezért érdekes a fél órás intervallum. Egy átlagos használat alatt nem szabadna ilyeneket produkálni.
A kolléga megnézi Neked, amennyiben úgy gondolod, ráadásul nagyon ismert típus nála!
-
Tubbah
tag
Sziasztok!
Lehet nem jó helyre írom kérdésem, de remélem igen.(ha rossz hely akkor elnézést)Tehát adott egy Fujitsu Siemens Amilo Pro v2030 as laptop, kéz alól véve, aztmondták semmi baja(persze garancia már nincs rá). Az lenne vele a probléma, hogy rendesen netezgetsz vele és egyszercsak lefagy. De ha éppen egésznap nem csinálsz rajta semit, csak bekapcsolod Fekete özvegyezni, kb. fél óra és lefagy magától amit nem értek. Érdeklődtem pár ismerőstől mi lehet a baj, de ők sem tudták biztosra. Valami széria hibára gyanakodnak, de sajnos én ehhez nem értek.
A felhasználási területe laza netezés, néha táblázatkezelés, nyomtatás, szkennelés, szóval nem nagy dolgok, de sajnos ezt sem tudjuk vele végrehajtani. :/
Az lenne a kérdésem, hogy mi lehet a hiba oka, forrása, és hogyan lehetne orvosolni a lehető legkisebb költekezéssel, és lehetőleg minél előbb.Válaszokat előre is köszönöm!
-
izsob
tag
Sziasztok!
Probléma a következő, néha játék közben megbolondulnak a színek, és a textúra is mintha szét akarna esni.
Elég ritkán jön elő. A Hőmérséklete 84-85°C körül mozog, a procié 83-84°C.A gép egy samsung NP300E5Z és a vga egy gf520MX 512Mb
-
DNReNTi
őstag
-
Dell XPS
veterán
válasz
bull84ghia #7965 üzenetére
Ok, értem. A T7600-as CPU-t egy nap alatt eladod az biztos, a dokkolóra várni kellene kettő hetet. Rendben nézek mást és jelzek Feléd...arról nem beszélve, ha bekínálsz érte 52K-t!
-
Dell XPS
veterán
válasz
bull84ghia #7961 üzenetére
Ezt! Eladod a T7600-as processzort 15-18k-ért, majd a dokkolót 8-10K-ért és veszel bele 8K-ért 7200-as CPU-t, és megcsináltad!
-
Dell XPS
veterán
válasz
bull84ghia #7956 üzenetére
35K esetleg volna?
-
Dell XPS
veterán
válasz
bull84ghia #7951 üzenetére
Én most csodálatos üzletet tudnék számodra!
-
válasz
bull84ghia #7951 üzenetére
Hát nem a technika csúcsai az Amilo-k, egy-két modell jobban sikerült, de hidd el azokkal sem leszel elégedett. Nem hiába ilyen olcsók.
-
válasz
bull84ghia #7946 üzenetére
Csatlakozom Dell XPS Mesterhez; nem bezony! Meg ne vedd, inkább add el a PSP-t és vegyél valami öreg Dell-t vagy Lenovo-t. (inkább Dell-t)
Viszont olcsón javítom, ha elromlik és ha már ráfutottál.
-
Dell XPS
veterán
válasz
bull84ghia #7946 üzenetére
Szia,
Nem...
-
DNReNTi
őstag
válasz
Dell XPS #7944 üzenetére
Nem tudom még.
Tesztelek szerintem. Szerzek egy alaplapot kölcsön.
Egyébként azért gondolok a hőcsőre, mert ha kiveszem az optikai meghajtót, akkor sokkal tovább megy, és nem is olyan forró, nem pörög 800000-et a venti. Gondolom mert jobban szellőzik.
Egy új (refurbished) alaplap 22.000. körül van, új hőcső 5800. Az 5ezer még azt mondom ok, megéri, de 20+ ezret már nem biztos hogy rászánnék, inkább kiárulnám alkatrésznek. Majd lesz valahogy.. :/ -
DNReNTi
őstag
Sziasztok,
Van egy ősi DELL Latitude D630 gépem, amely újabban állandóan felhevül és kikapcsol. A ventilátor megy, okádja a gép a forró levegőt, aztán kikapcs. Nem kell hozzá semmilyen extra feladat, simán egy windows frissítés is kiüti.
Mit gondoltok, előfordulhat hogy elromlott (wtf?!) a hőcső (heat sink)?
Köszi!
-
Dell XPS
veterán
válasz
bull84ghia #7929 üzenetére
Szia,
Nem tudom mire gondolsz, de nemrég találtam egy "régebbi" ACER laptopot a lányom osztálytársának, ami szintén: 15'-ős kijelző, P4 2.8GHz 1MB L2, DDR 1GB RAM, 4 USB, infra, bluetooth, WiFI,
Mellé tettünk 1GB memória modult, majd rendbe tettük és nincs gondja a Youtube-al, meg más megosztó oldalakkal sem, sőt hasít a gép..
A gép: 15K volt, a memória: 3K
-
Dell XPS
veterán
válasz
bull84ghia #7923 üzenetére
Szia,
majd nézek valamit, hátha...
-
bull84ghia
őstag
Szerintetek tudok venni 30e-ig olyan laptopot ami 15collos kijelzővel rendelkezik és csak arra kellene hogy a böngésző menjen rajta illetve a youtube-on lévő videók.(kisfiam teljesen oda van a zenékért) Ezért szeretnék venni csak erre a célra.
-
vwpassat
csendes tag
HELLO.
Acer 3100 laptopom kijelzője megadta magát.
Külső monitorról tökéletes. Inverter csere nem oldotta meg a hibát.
Tudtok valami okosságot? -
ravail
senior tag
Szia! Bár KillHates és Dell XPS is elmondta neked részletesen, és érthetően a teendőket, azombam úgy tűnik, ezek után sem érted. Megpróbálom hát úgy elmondani, hogy el tudd képzelni a teendőket, bízva abban, hogy ettől kellő képpen elrémülsz, ls nem kezdesz bele, hanem gyakorlattal rendelkező és/vagy szakemberre bízod a javítást.
A táp csatlakozódba beforrasztott vezeték be van öntve műanyagba, ami a tápcsatlakozó bedugott vége felől az általad bejelölt "vélhető" vezeték törési pontig tart. (Jól gondolod, ott szokott megtörni.) Először a vezeték éppen hagyása mellett valószínűleg a harmonikás, hajlást segítő beöntést teljesen eltávolítva késsel, szikével vagy más eszközzel le kell faragni az öntött műanyagot. A vezeték sérülése nélkül!!! majd az így szabaddá vált vezetékszakaszon ki kell tapogatni a törés helyét. Utána ki kell bontani ezen a törött szakaszon a külső vezeték burkolatát. Alatta két vezetéket van, s ha tapogattál, az egyik, vagy mind a kettő ott van törve. A két belső vezetékszálat is ki kell bontani. A törést forrasztással meg kell szüntetni. Sálanként külön külön szigetelni kell. Majd a kettőt együtt is burkolni kell. Ezekhez általában különféle átmérőjű zsugor-csöveket szoktunk használni. Az így elkészült megjavított vezetékszakaszt legalább az eredeti kiöntési hosszban, vagy hosszabban ha lehet, valamelyest rugalmasan merevíteni szokás, hogy ne törjön el ismét. Természetesen a leírtakat a konnektorból kihúzott adapterrel szabad csak elvégezni. Gyakorlattal rendelkező számára, aki nem először csinál ilyent, nem nehéz feladat. Még az is megoldás lehet, ha a szakadt rész nem összeforrasztásra kerül, hanem szakboltban vásárolt új, jó minőségű tápcsatlakozó kerül a régi helyére. Természetesen nagyon fontos a helyes polaritás, ezért a szakadás megforrasztásánál is oda kell erre figyelni, de az új csatlakozó felszerelésénél is.
Remélem kellően részletes voltam! (Valamint azt is remélem, hogy nem kezdel hozzá.)A fórumozóktól elnézést kérek, de rövidebben nem ment!
-
Dell XPS
veterán
Nem hiszem, hogy nem találkoztál ilyennel (akár a háztartásban lévő eszközöknél..), gyakorlatilag megvan törve a kábel és belül nincs normális érintkezés (csak egy pozicióban). A tápcsatlakozót "megfelelő" tudású szerelő, újból vissza tudja forrasztani, kiszedve a sérült részt, visszaszigetelve kulturáltan.
Akármit csinálok, széthúzza a szerkesztést..
[ Módosította: philoxenia ]
-
pergabb
senior tag
Sziasztok!
Laptop kijelző usb lóbálástól elszenvedett egy kisebb karcot.
Mi a teendő? Együtt kel vele élnem, vagy még orvosolható vhogyan?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Óra topik
- Fotók, videók mobillal
- PlayStation 5
- Google Pixel topik
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Házimozi belépő szinten
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- További aktív témák...
- Asus Zenbook 14 OLED Intel Ultra 9 285H // 32 GB DDR5 // 1 TB PCIE 4.0
- Lenovo T580 I7 8650U 16GB 512 GB új nagy akksi, töltő Win 11 Pro
- LENOVO IdeaPad 5 Ryzen 7-5700U 8 gb ram 512gb m2 ssd win 10/11 + office
- MacBook Air (13 hüvelykes, 2014 eleje)
- Zbook 14 Firefly G10 I7 1370P/L14 /T14 G1/T490/T495/Hp 840 G6 I5/830 G6 I7/745 Ryzen 3 Dell X1 yogaH
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro Max 1TB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3051
- Lenovo ThinkPad L16 Gen 1 - 16" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
- Apple iPhone 11 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- NYÁRI BOMBA AKCIÓK! PSN, STEAM, UBISOFT CONNECT, EA APP, XBOX EREDETI KULCSOK 100% GARANCIA
- HIBÁTLAN iPhone 11 Pro 256GB Space Grey -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2937, 100% Akksi
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest