Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • KillHates

    nagyúr

    válasz izsob #8698 üzenetére

    Sajnos nem lehet; mert nem lábkompatibilisek (amelyik meg az ott csak MHz-beli eltérés van csak; pl 5450 vs 5470-es) amikor chipet cserélek még arra is ügyelnem kell, hogy a reviziószáma is megegyezzen, mert az is tud számítani.
    A másik, hogy a notiknál (amelyikben integrált a GPU az alaplapra, azokban a BIOS tartalmazza a VGA BIOS-t is így ezt is meg kellene "hekkelni" hogy rendesen lássa az új GPU-t és a hozzá tartozó memóriákat.

    Olyat lehet orbitális cumik árán tuningolni integrált megoldásoknál, hogy emeljük az órajeleket, de ilyenkor radikális nő a meleg is. Ezt lehet szoftveresen és BIOS sütéssel is. Ez utóbbi azért nem szerencsés, mert ha idővel (mondjuk a nyári meleg beköszöntével) elkezd vacakolni a gépünk, akkor macera visszaállítani az értékeket. Aztán csináltam már olyat is hogy Dell XPS 1530-ban a DDR2-es ramokat a 8600GT mellett DDR3-asra cseréltem. Itt szerencsém volt, mert a DDR3-as moddolt BIOS már megvolt és nem nekem kellett szenvednem vele. kb 100 pontot nyertem vele 3DM06 alatt :W :D 8 BGA chipet kellett átraknom. Egy napom ment rá, úgyhogy nagyon megérte :DDD
    Szóval ha annyit összespórolsz, hogy megrendelj egy új GPU-t (kb 15-17 ezer) rávegyél valakit, hogy azt neked cserélje ki (kb 15 ezer) és még a BIOS-t is süss meg Neked (kb 10 ezer) akkor inkább add el a notidat, rakd hozzá azt a majd 40 ezret és vegyél egy erősebb GPU-s gépet. Ne feledd, a GPU ereje legyen az elsődleges szempont, ha valami kókadt Celeronnal veszed a gépet az nem számít, mert a procit mindig ki fogod tudni cserélni nagyobbra egy minimális munkával.

    Telefonszámom: 0️⃣6️⃣7️⃣0️⃣3️⃣3️⃣9️⃣9️⃣3️⃣3️⃣9️⃣ ... Ha nem válaszolok a privátra, akkor hívj fel...

Új hozzászólás Aktív témák