- Apple asztali gépek
- Házimozi haladó szinten
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- Házimozi belépő szinten
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Hobby elektronika
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen notebookot vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dell XPS
veterán
-
ravail
senior tag
Az ember ameddig él, mindig remél!
Sajnos, én is találkoztam már hasonló jelenséggel, amikor a hibafeltárás és a javítási árajánlat után a tulaj nem kérte a javítást, úgy kapta meg a laptopot, hogy azt nem is lehetett megjavítani. De bízzunk abban, hogy az a hely ahova Te bevitted nem ilyen.
-
ravail
senior tag
Szia!
A szerviz előtt működött?
Ezen a fórumon is erről, vagy hasonlóról beszélnek. -
umek7
őstag
Sziasztok.
Adott egy ASUS K53-as noti, szervizben volt képernyő gondokkal, miután visszaérkezett olyan mintha a jack része nem működne megfelelően. Akármire csatlakoztatom (hangfal, fejhallgató) egyszerűen csak az egyik oldal szólal meg. A másik eközben nagyon halkan serceg, és mintha a működő oldalra "ráerősítene" kicsit. Szoftveres gondokat kizártam, friss windows, alap, régi, új driverek, beállítások ellenőrizve, már minden megvolt.
Lehetséges hogy nem lett helyesen visszaillesztve a jack rész (?), vagy nem tudom mire gondoljak. Bármilyen ötletet szívesen fogadok.
-
Atos23
senior tag
válasz
Dell XPS #8482 üzenetére
Köszi, ez sajnos kuka lesz, nem tudom bootolásra bírni. Már biztos vagyok benne, hogy ki is fagy, mert a POST után hiába van kép, Caps-Num-Scroll Lock-ra, és CTRL+ALT+DEL-re sem reagál. Még az is lehet, hogy amikor a VGA-val kezd el kommunikálni OS töltés előtt, megfagy BGA hiba miatt. Pavilionnál bármi lehetséges, és annak az ellenkezője is
Kár érte, P8600-al és 4GB DDR2-vel megy, TV-tuneres, etc
-
ravail
senior tag
Jó reggelt Mindenkinek!
Szia!
Biztosan jól döntöttél azzal a sorrenddel, amit leírtál? Épp a KillHates kolléga tett föl ide képeket arról, hogy az egyik márkaszerviz a chipre tűvel egy szép "X"-et vésett és a fóliát felszakítva letört egy kondenzátort, garantálva e két lépéssel azt, hogy jó eséllyel javíthatatlan legyen! Nem az lenne a jobb, ha KillHates kollégánál kezdenél? Én nem szólok bele, csak kérdezek! -
Fleed
aktív tag
-
Dell XPS
veterán
Szerintem szét-összével úgy 40K-ból megáll, amennyiben beszereznek bontott alaplapot. Nekem az volna a javaslatom, hogy vedd fel a kapcsolatot KillHates kollégával, aki tutira megoldja Neked 10K-ért. Ha ezt itt a fórumom megoldotta 50-60 embernek közel fél év alatt és minden örült, akkor Te sem fogsz rosszul járni. Nyilván a döntés a Tied...
Az ilyen hibákhoz nem kell leejteni vagy odaütni a laptopot, sajnos típus hiba jellemzően. Nem tudom mikor volt például utoljára kitakarítva, portalanítva, pasztázva, a gép.
-
-
Fleed
aktív tag
Hali! Fujitsu Siemens Amilo SA3650 laptopom nem indul el. Bekapcsolom, a ledek bekapcsolnak ,a ventik felpörögnek, de a kép nem jön be. Mi lehet a probléma? VGA meghalt? Akku nélkül megy és kapott pár áramszünetet miatti kikapcsot meg zsinór kirántás. Köszi
-
Atos23
senior tag
Helló!
Elég, ha annyit mondok: HP Pavilion DV5.
Szerintem elment a déli híd benne.
A jelenség az alábbi: Bekapcsol, működik, képünk van, megy a Biosig, Biosban bármit csinálgathatok. Ha eszközt dugok az USB-re, pl. Pendriveot, külső DVD-t, azokat felismeri, BIOS-ban is.
De sem Pendriveról, Sem belső / külső DVD-ről, sem HDD-ről nem hajlandó bootolni. POST test után az LCD-n nem jelenik meg további információ. Le nem lövi magát, marad bekapcsolva.
Minden eszközt kicseréltem másikra, ami cserélhető. Másik HDD, ram, de semmi. Az az érdekes, hogy a HDD-t kezeli, mert a BIOS szintű HDD teszt lefut rajta, tehát valamennyire működik a periféria-kezelése.
Sajna BIOS szintű bios-frissítés nincs benne, DOS-ig pedig nem jutunk el.Déli híd? Akkor miért megy le a HDD test?
-
Dell XPS
veterán
Szia,
A CPU throttling-nak azért lehet néhány oka, ahogy írtad is. A nem megfelelő pasztázás a hőelvezetés terén, a nem megfelelő ventilátorszabályzás (bár a legfrissebb BIOS update általában a legoptimálisabbat tartalmazza), hamis jelfeldolgozás. A GPU hőelvezetőjét nem cserélted? Tudomásom szerint ebben nincs olyan "brutális" processzor, hogy ez indokolt lenne. Külön heatpipe van a CPU-nak és a GPU-nak?
-
izsob
tag
Sziasztok, van egy samu np300e5z-m és ha megterhelem, a magas hőmérséklettől, visszavesz a cpu a teljesítményből 30-35%-is. De csak akkor ha a gpu is megy. Pasztázva 1 hónapja volt MX4-el. olyan terhelés alatt, mintha nem pörögne eléggé a ventilátor. Biosz volt rajta frissítve. ennek lehet köze a venti fordulatszámhoz? És vissza lehet varázsolni rá a régi bioszt? 09QB Phoenix biosz van most rajta, az eredeti asszem 06 volt. A túl sok paszta okozhat ilyen problémát?
-
jagyugyaerik
tag
Köszönöm a válaszokat!
DELL XPS: Igen ezeket a lehetőségeket már végig zongoráztam és továbra sem volt semmi. Mindengyik beállítás után hasonlóüt tapasztaltam, hogy nem lehet átállítania bott prioritit.
RAVAIL: Igen már készítettem. Számoltam a lehetőséggel, hogy tönkre mehet. Köszönöm a linket megnézem e leírás szerint.
-
ravail
senior tag
válasz
jagyugyaerik #8467 üzenetére
Szia!
Az, hogy mit szándékozol tenni, az a Te dolgod! De a közelmúltban tapasztaltuk egy Sony VAIO kapcsán, aminek a gazdája hasonlóan gondolkodott min Te, és legyalulta az eredeti jogtiszta win8-at, hogy az ügyfélszolgálat nem segített neki, mivel nem az eredeti operációs rendszert használta. (Ugyanis driver hiány, és egyéb okok miatt az új operációs rendszer sem, és a saját lemezről telepített eredeti win8-sem akart neki rendesen működni.) Sőt, azt sugallták, hogy a garancia érvényesítésével is lehetnek gondok. Ezért, ha úgy döntesz, hogy legyalulod az eredeti win8-at, előtte javaslom (!), nyomatékosan javaslom (!), hogy a win8 felületről készíts recovery DVD-t (lemezeket). Erről, ugyanis, sikertelen kísérletek után vissza tudod állítani az eredeti (vásárláskori) állapotot egy esetleges garanciális ügyintézéshez!Ha ezzel elkészültél, akkor a win8 felületről a leállítást választva tudod ténylegesen kikapcsolni a laptopot, s talán így (ez után indítva) működik a boot-menü választó. Ha így sem működne, akkor még mindig a win8 alól az itt leírtak szerint kikapcsolhatod ezt a funkciót, és így be tudsz lépni a BIOS-ba. A BIOS-ban pedig -ahogy azt korábban már írták neked- engedélyezd, a külső eszközökről való boot-olást, az USB boot eszközöket, a boot eljárást állítsd alapra, a boot sorrendet módosítsd (Removeable-->CD/DVD-->HDD-re). A többit előttem leírta neked Dell XPS kolléga.
Így talán boldogulni fogsz! Sok sikert! -
Dell XPS
veterán
válasz
Amennyiben ezeket átállítod van változás?
BOOT UEFI --> Legacy support -re
BOOT Priority--> Legacy First -re -
Dell XPS
veterán
válasz
Nincs semmi tiltás a BIOS "secure" beállításokban, hogy egyetlen egy telepítő médiát sem fogad el? Már én is gondoltam, hogy "gyaluld" le a merevlemezt, de félek nem azzal lesz a gond....
-
-
Dell XPS
veterán
válasz
jagyugyaerik #8463 üzenetére
Ezen gondolkodom...... a Win8 recovery partícióját megakarod hagyni? Mert ha sikerül is a Win7 boot, akkor GPT partíciószerkezet miatt "nyávogni" fog telepítéskor...
-
jel1
aktív tag
Sziasztok!
Kicsit széttört a kijelzőm... :/
Csak az lcd sérült, a többi jónak tűnik
A gép már nem garanciás. HP pavilion dv6Hol tudnak ilyet kicserélni?
Mennyire számítsak kb?köszi a válaszokat!
-
Dell XPS
veterán
válasz
partyface86 #8458 üzenetére
Mivel más OS-t teszel fel, így nem tudod megoldani, le kellene mentened. Lehetne bonyolítani, de akkor kettő op.rendszer futna...
-
Dell XPS
veterán
válasz
partyface86 #8456 üzenetére
Természetesen az elmondottak abban segítenek, hogy gond nélkül telepíts egy legális Win8 OS-et, mivel teljesen más a partíciószerkezete. Itt az OLDALON fel kellene hagyni a loader, meg egyéb "okosságokkal", mert TILOS!!!
-
Dell XPS
veterán
válasz
partyface86 #8456 üzenetére
Szia,
Töröld le rendesen a merevlemezt a kolléga leírása alapján: [link]
-
partyface86
csendes tag
Sziasztok!
Egy Dell inspiron 5110 Laptoppal gyűlt meg a bajom.
Eredeti Win 7 van rajta és adtak is hozzá telepítőlemezt!
Belassulás miatt raktam volna újra a rendszert és ha már így alakult akkor a 7-es egy másik verzióját raktam volna fel loader segítségével, csakhogy feltelepülés után és a loader újrainditást követően amikor kiválasztottam a boot-nál a loadert , bejött a kékhalál és újraindulás. Ezt elég sokat eljátszottam, majd visszaraktam az eredeti 7-t! Megpróbáltam azóta a win8-at is feltelepíteni és az is meghal az ujraindítást követően, igaz nem kék halállal, csak fekete marad a képernyő és nem történik semmi és csak a kikapcs segít. Tehát a telepítés végbe ment csak az újraindításnál hal meg a gép teljes mértékben! Próbáltam h a vinyót átraktam AHCI- ről ATA-ra, /mert csak ez a 2 lehetőségem van/, de úgy sem javult a helyzet!
Rutinos telepítő vagyok, de ilyennel még nem találkoztam! Most is az eredeti 7 van rajta amivel semmi gondja a gépnek, de 8-ast szeretnék rátenni! Mint mondtam a tört 7-es verziók is felmentek csak az "aktiválás" nem sikerült.
Mi lehet a gond?
Válaszaitokat előre is köszönöm! -
Dell XPS
veterán
válasz
jagyugyaerik #8454 üzenetére
Ok, pont még hozzá akartam írni, hogy BIOS beállítások? UEFI, Secure Boot disabled? Jó a telepítő média, nem lett hibás???
-
Dell XPS
veterán
válasz
jagyugyaerik #8450 üzenetére
Szia,
Win7 SP1-es telepítő lemezt használsz?
-
jagyugyaerik
tag
Igen ezt már félig próbáltam. Nyomogattam az f12-t de ignorolta és ugyanúgy tovább ment a bz op rendszer betöltéséhez. Továbbá azt figyeltem meg, hogy furcsa nagyon a bootolás. Úgy értem, hogy nem olyan mint más gépeknél tehát indulásnál nem az van h kiírja a logot és hogy melyik f bill.- lel mit tud csinálni az ember, hanem kidobja a lenovo logot és egy pillanat mulva máris tölti a windows 8at, plusz csak úgy lehet belépni a biosba haa novo gombbal indítom a gépet.
-
wdtwrd
tag
válasz
jagyugyaerik #8450 üzenetére
F12-vel lehet bekapcsolás után behozni a Boot menüt, ahol választható a DVD, de ha nem jelenne meg, akkor úgy kapcsold be, hogy már nyomod az F12-őt.
-
jagyugyaerik
tag
Sziasztok!
Itt csücsül egy Lenovo Z580 as típusú a noti az asztalomon. Szeretnék rá win7et telepíteni(win8 van rajta gyári) de az Istenért sem tudm megváltoztatni a bosban a boot prioritási értékeket. Mikor megváltoztatom és nyomok egy f10, akkor az újraindítás után a úgy marad mint volt és nagyon bosszantó. Tipp, hogy mégis hogyan tudnék új rendszert húzni rá?
Előre is köszi!
-
Csaba.no1
tag
Egy próbát megér, nézd meg mi történik pendrive-ról való telepítés közben.
-
-
Dell XPS
veterán
Szia,
a telepítők "forrására" gondoltam (mert eléggé be vagy tárazva).....nem reagáltál a kolléga felvetésére: nem melegedett a gép? Mindig teljesen törölted a merevlemezeket, nem maradt partíció rajta? Nézd meg úgy, hogy kiveszed a HHD-t és meddig jutsz el a telepítőlemezzel (Win7).
-
ravail
senior tag
Szia!
Az Asus F5sl és az F5-ös család többi tagja is elég forró fejű!Vagyis elég magas hőmérsékleten dolgoznak. Ha hővezető paszta megkeményedett, vagy a hőleadó lamellák beömlő oldalán szokásos porcicák, filcszerű vastag légáramlást korlátozó bevonattá vastagodtak, könnyen lehet, hogy telepítés közben túlmelegszik. Vagyis nem ártana egy alapos takarítás és újrapasztázás. Könnyen lehet, minden gondodat megoldaná.
HD Sentinel-lel ellenőrizni kellene a HDD-t is, nem hibás e? Nyilván a telepítő lemezek hibátlanok. -
-
st84st
csendes tag
van egy asus f5sl laptopom és az a gond vele hogy rendszer betöltésnél mindig lefagy,probáltam ujra telepiteni win 7-el de megfagy telepités közben is,megprobáltam xp-vel azt feltelepiti de nem tölti be a rendszertmindig egy hiányzó fájlt kér,van hogy a biosba is megfagy,probáltam másik rammal is ugyanaz,másik vinyóval azzal is ugyanaz a hiba,valaki tudna segitenni?vagy járt már igy valaki?
-
wdtwrd
tag
válasz
5000watt #8422 üzenetére
Próbáld letiltani az "á"-t, de akkor majd vagy másikat kell ráálítanod, vagy "a"-t írsz helyette.
Ezzel az ingyenes programmal megoldható a billentyűzet "átrendezése", billentyűk kikapcsolása, mégcsak futnia sem kell a háttérben: SharpKeys 3.5 -
5000watt
aktív tag
Sziasztok.
Fujitsu siemens amilo mini ui3520 netbookom billentyű hiba?
Az "á" gombot nyomogatja ritmusososan és nem tudom megállítani.Mi a teendő azon kkívül hogy cserés ?
Válaszokat eklőre is köszönöm.
-
szagnes69
aktív tag
válasz
Dell XPS #8416 üzenetére
Kedves Dell XPS!
Hazaérkezett a laptop, amiből kivették a hibásan működő billentyűzetet. Végrehajtottam az általad javasolt lépéseket, és most megy a számítógép akkumulátorról is, és a töltő is megfelelően működik.
A HP-nak van egy olyan programja, amellyel ellenőriztem a laptopot, és rendben lévőnek találja az akkumulátort.
Most majd USB-s billentyűzettel használjuk, amíg a szerviz be tudja szerezni a megfelelő billentyűzetet, mert őket úgy tájékoztatták, hogy gyártani kell még.
Az interneten 15000 Ft-ért láttam, ők viszont 8000 Ft-ért tudják beszerezni.Még egyszer nagyon-nagyon, hálásan köszönöm!
Szép napot!
-
Dell XPS
veterán
válasz
pocokxx #8407 üzenetére
Nem jellemző, de nagyon ritkán előfordul. Így elmondásod alapján valószínűsíthető akkor, hogy azzal lesz a gond. Annyit tudok javasolni, hogy mindent alaposan meg kell mozgatni, "tekerni", hogy biztosan ki lehessen zárni az érintkezési probléma lehetőségét.
Nem akarok senkit megbántani, de a fizikai sérülés lehetőségét is ki kell zárni...
-
pocokxx
Közösségépítő
válasz
Dell XPS #8405 üzenetére
Az én notim volt, mely nálam még hibátlanul üzemelt. Eladtam egy itteni kollégának, aki a napokban megkeresett, hogy nem jó kijelző... Elég kellemetlen.
Konkrét előzményekről annyit tudok, hogy szétszedte portalanításra/pasztázásra (ez utóbbi nem biztos).
Egyébként a panel tönkre mehet egyik napról a másikra előzmények nélkül?
-
Dell XPS
veterán
válasz
szagnes69 #8404 üzenetére
Szia,
Te már semmit nem tudsz rontani ezen a helyzeten! Amikor beleömlött a kakaó, akkor már az elvégezte a "dolgát". Nyugodtan használd külső USB-és billentyűzettel, mert ha ki tudtak volna cserélni, akkor azzal használnád, ergo teljesen lényegtelen. Sajnos a tápellátási gondokat nem a billentyűzet megléte fogja megoldani, amennyiben teljesen kitakarítva sem indul akkumulátorról, akkor elképzelhető, hogy a táp-áramkörnél v.mi vezérlés sérült. Egy SM-busz reset-et érdemes megpróbálni, hátha...
-
Dell XPS
veterán
válasz
pocokxx #8403 üzenetére
Szia,
így távolról elég nehéz megmondani, hogy mi történhetett, de valószínű, hogy az LCD panellel vagy a kábellel van a probléma. Ilyenkor kettő lehetőség adódik: kimérni az LCD kábelt, ill. szerencsés esetben egy másik panellel kipróbálni. Amennyiben bármi előzmény lenne, az még tudna segíteni...
-
szagnes69
aktív tag
Sajnos a lányom beleborította a kakaót a laptopjába (HP 620), amit másnap már vittem is a szervizbe, ahol "lemosták" az alaplapot, mert sajnos az is kapott belőle. Ezek után visszakaptuk, de a billentyűzet gombjai nem megfelelően működtek, illetve töltő nélkül nem indult el a laptop, bár a töltöttségi szint majdnem 100%-on volt. Ezek után visszavittük a szervizbe, ahol úgy gondolták, hogy kicserélik a billentyűzetet, de sajnos nem sikerült eddig billentyűzetet beszerezni hozzá. Azt javasolták, hogy egy usb-s billentyűzettel próbáljam meg használni, amíg nem lesz hozzá billentyűzet. Csak attól tartok, hogy ha így használom, akkor nem fog szép lassan minden elromlani benne? A billentyűzetcsere megoldaná a tápellátási problémákat? Meg lehet egyáltalán javítani?
Válaszokat előre is köszönöm!
-
pocokxx
Közösségépítő
Sziasztok!
Egy Asus F3Ke AP 122 miatt kereslek titeket. A tünet: A kijelző nem ad képet, csak külső monitorral lehet használni. Kábelek a helyén, rávilágítva is tök sötét marad. Mi történhetett?
-
wiggen123
senior tag
Sziasztok.
Beázott egy ismerősöm laptopja. Szétszedtem, kiszárítottam és a billentyűzet kivételével minden jó rajta. Az azt csinálja, hogy ha belépek a bios-ba, ugrál folyton balra, bármit is nyomok. Ha leválasztom a billentyűzetét, akkor külső usbs billentyűzettel hibátlan minden. Szerintetek mit lehet ezzel kezdeni? Ilyet még nem hallottam, mivel a bill elvileg kevés elektronikát tartalmaz, csodálkozom, hogy épp ez nem megy.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Macbook Pro 13" 2020, M1, 16GB RAM, 256 GB SSD, Touchbar, tökéletes álapot!
- Microsoft Surface Book 3 - 15 col
- Csere-Beszámítás! Asus Tuf Gamer laptop! R7 3750H / GTX 1650 / 16GB DDR4 / 500GB SSD
- Microsoft Surface Laptop 3 - 15 col - Fekete
- Legion 5 15ACH6 15.6" FHD IPS Ryzen 5 5600H RTX 3050Ti 16GB 500GB NVMe magyar vbill gar
- ÁRCSÖKKENTÉS LG 24" full HD LED IPS monitor (HDMI, DSUB, jack) eladó
- BESZÁMÍTÁS! CSAK KIPRÓBÁLT! ASUS ROG Ally X (2024) 1TB kézikonzol garanciával hibátlan működéssel
- QNAP TS-870U-RP 8 lemezes Rack NAS
- Creative Sound BlasterX G5 (70SB170000000) (Sound Blaster) (DAC)
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest