- Milyen notebookot vegyek?
- Házimozi belépő szinten
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Vezetékes FEJhallgatók
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen processzort vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
wrongduke #19997 üzenetére
le van merülve az elem.
a lenovók akkor kapcsolnak be azonnal áramalá helyezve ha nincs elem a lapban. -> -> le van merülve a benne levő elem.edit: ja igen akkor is ezt csinálják ha nincs rádugva billentyüzet. de ha windowsba belépve egy sima txt fájlban teszteled és az összes gomb müködik akkor marad az elem.
nem lett leöltve valamivel amúgy?
-
wrongduke
aktív tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni.
Testvérem T430-as gépe olyat produkál, hogy nem kapcsol be. Viszont ha leveszem az aksit, lehúzom a CMOS elemet, majd vissza minden elindul. Kapok egy hibaüzenetet, hogy "0251: System Cmos Checksum Bad" állítsam be az órát. Ok. BIOS-ban, mentés, kilépés majd a gép kikapcsol, kb 2 sec és elindul, boot-ol a windows, minden megy. Újraindítás is megy. Viszont ha kikapcsolom, majd be, akkor már semmi. Csak úgy hajlandó elindulni, ha elölről kezdem a procedúrát.
A gép azonnal indul ahogy áramot kap és mintha a bekapcsoló gomb nem működne. Nincs beesve, világít. Hosszan nyomva tartva sem nem kapcsol ki, valamint a win se áll le a megnyomására, mikor be van állítva rá. A háttér világítás sem kapcsol be. A többi gomb működik.
Billentyűzet hiba okozhat ilyen tünetet? Tudom valahogy tesztelni?
-
Fundiego
tag
válasz
Pyttawrx #19992 üzenetére
Ez az
https://www.acershop.hu/acer-laptop-termekek/acer-laptop/acer-aspire-5-a514-54g-58ca-ezust-matt-kijelzo-mar-3-ev-garanciaval-nxa1xeu003/14340/
NVIDIA GeForce MX350 2GB
8 giga ram.
igazából kezdetekkor sem ment jól a játék sem a cs:go sem az f1 2018, de úg voltam vele h f1 2018 nem is kell h menjen mert új játék.
viszont photoshop meg egész gyors ezért nem is problémáztam ezen, mert leginkább azt használom. csak most fél év után akartam játszani és megint felb.szott h ilyen lassú -
Fundiego
tag
Az mitol lehet, hogy akad a CS:GO egy ssd-vel fepszerelt I5 11 generacios proci, nvidia kartyaval ellatott 300 ezres laptopon. Es latszolag semmi baja a gepnek. Nincs tulmelegedes, nvidia legfrissebb szoftvere van fent.
Acer gép -
janpier
tag
Sziasztok.
Egy elég fura problémába szaladtam bele egy notival kapcsolatban. Használtan vettem pár hete. Tip.: ASUS F541NA-GQ052T Win11 van telepítve rá.
Bekapcsoláskor az asus logo után, a Win11 bejelentkezési képernyőt nem adja be ( hang jön hozzá, kijelző háttér világít halványan, csak rendes kép nincs ) . ... elsőre.
Miután hosszan nyomva áramtalanítom, másodikra minden rendben.
( minden alkalommal a második indítás után renden működik )
Ha lehajtom a kijelzőt, és megvárom hogy kikapcsoljon, visszatéréskor bejön a kép. ... és megint rendeben működik.
Ha esetleg van valakinek ötlete ezzel kapcsolatban, akkor azt előre is köszönöm. -
kreten67
senior tag
válasz
#72688384 #19985 üzenetére
Én maradnék inkábba táp hibánál, mert az új táp egy évig hibátlanul működött egy törött aljzattal? Igen előfordul az aljzat hiba, de az szemmel láthatóan kitört középpel mutogatja magát. Rengeteg fostalicska Lenovó Ideapad jön hozzánk javításra, de nem mondanám problémásabbnak a DC aljzatot, mint egyéb gyártók esetében, ellenben az új Dell és Hp 4mm-es centerpines smart aljzatával, amit nap mint nap cserélek, mert az valóban melléfogás lett.
Nem elképzelhetetlen a DC aljzat hiba, de ha nem látszik szemmel töröttnek, akkor esélyesebb a táp hiba, ráadásul ezt a TAB verziót elég szar szétszedni. -
törölt tag
válasz
KubanitoS #19984 üzenetére
ahogy előbb irtam egyáltalán nem biztos h a töltőd szart be, sokkal valószinübb hogy a töltőcsatlakozó. 10 lenovóból 9-ben az döglik meg először.
nem lennék meglepve ha újra müködne a korábbi töltőd miután csatlakozót cserélsz a laptopban.
hardveraprón keress rá a laptop tipusára, hátha bontanak egy ugyanolyat és kérdezd meg h megvan-e még a töltőcsatlakozó.arra a kérdésedre h milyen töltőt vegyél: mindig saját márkás eredetit. az utángyártott szaroknak hig a leve.
-
kreten67
senior tag
válasz
Pyttawrx #19981 üzenetére
Kb egy éve hoztak be hozzánk egy notebookot, ami nem indul azóta, hogy egy AKYGA töltőt nyomtak az oldalába. Rámértem a tápra és 52V jött belőle. Az Akyga tápot előző napon vásárolták egy boltban, visszavittek és a tápot kicserélték ugyan, de a notebook tönkretételével nem akartak foglalkozni. Kiállítottam egy szakértői véleményt, és azzal buzerálják a M.O. Akyga forgalmazót, kártalanításért. Tanulság: az Akyga táp mellé vásárolni kell egy multimétert is.
-
kreten67
senior tag
válasz
KubanitoS #19978 üzenetére
Utángyártott hulladék töltő kihúzott egy évet ? Szép teljesítmény!
Nos inkább kerüld az utángyártott tápokat, különösen ha AKYGA felirat van rajta.
A Lenovo Yoga Tab amit eddig láttam microUsb-vel töltődött, vagy egy 4×1.1-es kerek tápaljzattal az oldalában a kör alakú felület közepében. -
KubanitoS
veterán
Sziasztok!
Az alany egy régebbi Lenovo laptop, talán yogatab 400. 4-5 éves lehet. Tavaly meghalt a töltője, nem érzékelte, ha csatlakoztattuk a géphez. Bementünk a helyi nagyobb szamtechboltba ahol az eladó leemelt egy utángyártott töltőt a polcról, bedugta a gépbe és láss csodát a töltés megindult. Mindenki boldog volt egészen múlt hétig. Az utángyártott töltő szórakozni kezdett. Először nem érzékelte a gép azonnal a töltést. Kihúz-behúz után jó volt általában. Olyan is volt hogy bedugtuk, majd jó fél perc után kezdett el tölteni. Most azt csinálja, hogyha csatlakoztatva van a géphez, akkor a proci teljesítménye 22%-nál feljebb nem megy, a gép használhatatlan. Ha lehúzom a töltőt akkor felugrik 100%-ra. Eddig ilyen még nem volt. Megyünk majd veszünk egy másik töltőt, ezzel nincs gond, de bennem motoszkál a kisördög. Mi van ha a géppel nem jó valami és az nyírja ki a töltőket. Szerintetek lehetséges? Vagy szimplán balszerencsénk van és az utángyártott töltő simán egy év alatt meghalt? Mit lehetne tenni azon kívül hogy szervizben szetszedetem a laptopot, amit annyira azért nem szeretnék.
-
penge111
addikt
Sziasztok! Adott egy Dell latitude e6230 i7 laptop win 10 oprendszerrel. A gépet a kollégámnak tettem szoftveresen rendbe. Olyan hibát generál, hogy minden második induláskor megjelenik a windows logó, majd pár másodperc karikázás, ezután fekete képernyő fogad. Billentyűzetre, semmire nem reagál. Egyedül a kikapcsoló gomb hosszanti lenyomásával kapcsol ki. De ha ezután bekapcsolom, minden szépen elindul. Majd ha leállítom megint ugyanez van: első indítás fekete képernyő, másodiknál minden működik. Kb 20 próba után mindig ugyan ez van. Egyszer sem fordult elő, hogy egymás után kétszer elinduljon, vagy kétszer fekete képernyővel megálljon a bootolás. Gépben ssd van, hd sentinel szerint hibátlan. Szóval ilyet még nem pipáltam. Mi lehet a gond? Válaszokat köszönöm előre is!
-
tserrof77
őstag
válasz
Marchello19 #19972 üzenetére
Az egyik dolog, hogy a Delleknél whitelist van, csak a saját cuccait eszi meg, bár az intelesekre kevésbé háklis, de ezt általában bekapcsolás után egy bios szintű hibaüzenettel közölni is szokta. Így, hogy nem szólt, benne van az is, hogy nem jó, amit vettél.
-
Marchello19
tag
Sziasztok!
Dell Vostro 5471-emhez vettem egy új wifi/bluetooth kártyát , mert a gyári Qualcomm QCNFA344A-ra hibakódot írt ki az eszközkezelő, és nem működött a wifi. Beleraktam a bontottan vásárolt Intel 9462NGW-t, de fel sem ismeri az eszközkezelő. Olyan, mintha benne se lenne a gépben.
Összes létező drivert felraktam, de ugyan úgy semmi. Próbáljam ki egy 3. kártyával, vagy mit javasoltok? Nem tudom eldönteni, hogy most belefutottam egy rossz vételbe, vagy valami más probléma miatt nem működött a gyári is, vagy esetleg a Windows 11 ront el valamit (bár az új kártyát is támogatja elméletileg). Jelenleg usb-s wifi stick van benne, de így elég ramaty a sebesség.Előre is köszönöm a válaszokat!
-
törölt tag
válasz
Vjankovics82 #19968 üzenetére
leöntötted?
-
Vjankovics82
senior tag
Sziasztok!
Adott egy Dell inspiron 3521 laptop!
Billentyűzet nem működik vagy ha igen M betű helyett : pont van többinél is más betű!
Mi lehet vele!? -
XxKristof9xX
csendes tag
Aida64 es stress testre azonnal kikapcsol, de amúgy csak így böngészgetve semmi baja. Lenovo vantage hardware check-be pedig egy pci express hibát ír ami tudtommal csak a m.2-es ssd és wifi adapter amik jól is működnek.
-
gregory91
senior tag
válasz
XxKristof9xX #19964 üzenetére
Akkor a ventilátor teljesítményén kellene csökkenteni mondjuk minimumra vagy közepesre vagy autora egy kis időre.Addig nagy erőforrás-igényű dolgokat ne futtass rajta, inkább böngész és közben "hallgatózz".
-
XxKristof9xX
csendes tag
válasz
XxKristof9xX #19960 üzenetére
Hát a cicegés megszünt, de a hirtelen újraindulás sajnos nem.
Hogy lehetne kiszűrni hogy mi okozza?A proci túlmelegedést kizárnám mivel a laptop szokásonál hűvösebb volt. Update: bekapcsolás után megint cicereg.
-
x220i7
tag
Sziasztok,
Van egy regi laptopom: [link]
Sokaig nem volt hasznalva, most eletet szeretnek bele lehelni. (haldoklott a HDD-je, ezert volt a polcon) Vettem egy SSD-t, beszereltem, de sajnos nem tudok boot-olhato USB stick-et gyartani hozza, hogy rarakjam a Windows-t. Termeszetesen jogtiszta, Windows hivatalos oldalrol szarmazo ISO-val probalkozom.
A nehezites a kovetkezo: egy M1-es MacBook-om van itthon csak. Megneztem - es kiprobaltam - kismillio tutorialt (regen ezek gond nelkul mentek), hogy hogyan tudok boot-olhato stick-et gyartani macOS alol, de egyszeruen nem mukodik semmi. Probaltam Windows 7-tel, 10-el is. Probaltam UEFI es CSM boot-ot, Secure Boot-al s anelkul is, a laptop osszes USB aljzatan keresztul, de nem jon ossze. Vagy azt irja ki a laptop, hogy nincs mirol bootolni, vagy azt, hogy tavolitsak el minden nem bootolhato kulso hardvert.
Egyszer sikerult hasznalhato Win10-et gyartanom mar, de az install kepernyon Windows cannot be installed to this disk. The selected disk is not of the GPT partition style uzenetet kaptam, vagy ha sikerult jol particionalni a disk-et, akkor meg telepites kozben, a fajlok felmasolasat kovetoen a masodik fazisban kaptam telepitesi hibat.
Tudna-e valaki barminemu otlettel szolgalni? 2.0-as az USB stick-em. Mukodik, rendesen irhato, olvashato. -
XxKristof9xX
csendes tag
Köszönöm a válaszotokat
Tápról jól működik cicergés nelkül, akkor ez egy új akksi lesz
-
gregory91
senior tag
válasz
XxKristof9xX #19957 üzenetére
Akkor lehet hogy az elemek összerokkantak.Használd tápról,illetve ha kell szerezzél be hozzá egy másik akkut.A jelenlegit meg NE kösd vissza nehogy "kémiai hatás" történjen.
-
válasz
XxKristof9xX #19957 üzenetére
Ha akksi nélkül nem ciceger, akkor ott akksi hiba van, akkor ne is kösd vissza. Jól tetted, hogy egyből leszedted az akksit
-
XxKristof9xX
csendes tag
Sziasztok!
Nekem is napokba kezdte el a laptopom(Legion y530) ezt a circegést csak azzal a különbséggel, hogy akkumulátorról ment a laptop és egy oknélküli leállás előzte meg ezt a hangot. A leállás után az akksi hirtelen veszített 30%-ot és szemmel láthatóan kezdett merülni kb. 3mp/1%. Azóta nem kapcsoltam be, még az akksit is kikötöttem. Utánna olvastam ennek circegésnek és elvileg ettől a tekercs a hangon kívül más negatívummal nem kéne járjon. Van valami ötlet mi lehet a baja? -
kreten67
senior tag
válasz
Arvalis #19945 üzenetére
Nyíg benne egy folytótekercs!
Nem probléma, de ha zavar cseréltesd a gépet, ha tudod.
Találkoztam már néhány notebooknál ezzel a nyígással, utoljára egy Asus Rog G752 nyígott nálam a napokban, abban a CPU táp tekercse nyekergett. A Ps5 gépeknek a nagy-része sírdogál, de azok elég hangosan, sokan viszik garanciáztatni emiatt. -
Arvalis
csendes tag
válasz
Pyttawrx #19953 üzenetére
Összesen 5 noti van a családban, nekem ez a 6dik notim, eddig egy sem produkál ilyet. Ettől függetlenül megnéztem más aljzatba dugva is, ugyanez. Valószínüleg az említett coil whine effektus. Az energiasémákat babrálva elég jól lehet csökkenteni.
Youtubon coil whine vidiket nézve elég sok az ASUS... még a magasabb kategóriájú ROG-ról is találtam ilyen videót. -
válasz
st3v3np3t3r #19948 üzenetére
Van ahol erőteljesebb. Pedig néha tudok süket lenni. 😂
-
Arvalis
csendes tag
Sziasztok!
A minap vettem egy ASUS TUF Gaming G15 notebookot. Kapásból feltünk, hogy ha rádugom a tápegységet akkor a gép kőzepénél folyamatos sistergés / cicergés (nem tudom mi lehet a jó szó) hallható. Amint kihúzom a tápot elhallgat.
A kérdésem az lenne, hogy van itt akinek ilyen, vagy hasonló notija van? Esetleg tapasztalt ilyet más is?Ez 'normális" jelenség, vagy hétfőn vigyem vissza a masinát?
Van / volt már jópár notim, de ilyennel még nem találkoztam...
-
Fleed
aktív tag
válasz
kreten67 #19941 üzenetére
Köszönöm a válaszokat! Én emag háztól házig garanciával adtam le és bő másfél hónapig tartott, még visszaküldték úgy, hogy nem javítják mert beázást látnak. Megpróbálnám elvinni egy ilyen Dell regionális zservizbe.
Kreten67, tudnál kérlek ajánlani Budapesten ilyen megbízható szervízt? Ha tényleg beázott, akkor természetesen kérnék árajánlatot javításra. -
válasz
#72688384 #19942 üzenetére
Hm ez tényleg fura eset, a normális dell szerviz nem utasít el. Az alaplapcserét meg nem is értem a szerviz részrészől.... butál mit meg nem akarnak tenni egyes szervizek. Én a HP (rögöhtem ki, mikor felhívtam, hogy ramot bővítenék meg ssd-t pavilion x360-14dh. erre az nem megbontható küldjem fel stb, a gar miatt. Mondom neki, nem gondolod, hogy 4 csavar miatt felküldöm...)
-
kreten67
senior tag
válasz
#72688384 #19940 üzenetére
Akkor te nem a Dell regionális szervízébe vitted, mert ott nem történik ilyen. Sajnos vannak köztes cégek és ott vannak problémák. Én a 4IG és a CHS alá tartozom és 15 év alatt néhány alkalommal utasítottunk el javítást (több ezer alkalomból). Küld ide hozzám a gépet, és simán javítom garanciába. Kihez vitted a notit garira?
-
törölt tag
válasz
kreten67 #19938 üzenetére
inkább olyat mondok aki egy 7 hónapos gépnél elutasitja a cpu venti cseréjét mert "piszkálva volt" úgy hogy soha nem lett felbontva a gép és a fényképeken tisztán látszik h gyári hibás az alkatrész. hja és bonusznak még ki is akarták fizettetni a "bevizsgálást".
ez a dell. egy rakás lószar.edit: azt feleljtettem leirni hogy a laptop 180 ezer forintba került és a ventillátor csere helyett nagylelküen felajánlották az alaplapcserét 260 ezer forintért.
-
kreten67
senior tag
válasz
#72688384 #19937 üzenetére
"a dell supportot akkor is elfelejtheted ha nem a te hibád, hát még ha a tiéd"
Ettől nagyobb baromságot még nem írtak le ide.
Konkrétan a Dell regionális szervizében dolgozom, és olyat is jóváhagy a vezetőség amit nem kellene. A törött kijelző és a folyadékkár, természetes, hogy nem garanciális kérdés, de minden egyéb probléma néhány nap alatt javítva van. A Dell az egyetlen akinek minden megyeszékhelyen van szervize és nem kell postázgatni a gépet. Nálunk az átlagos javítási idő 4 nap, de sok esetben 2 nap alatt itt az alkatrész. Mondj még olyan gyártót, aki a garancia lejárat utolsó napjaiban is, ha nem tudja 2 héten belül javítani a készüléket, akkor új gépet ajánl fel , vagy visszafizeti a teljes vételára. Melyik másik gyártó gépeit szerelgetheted otthon garanciavesztés nélkül? A Dell notebookjai semmivel sem jobbak a többinél, de a garanciális ügyintézése összehasonlíthatatlanul jobb a többinél. A Lenovo ideapad széria az, aminek gyakorlatilag nincs garanciája (TMX) pedig azoknál aztán valóban szükség lenne rá. -
Fleed
aktív tag
Sziasztok!
-Dell Inspiron 3585 laptop még garanciális.
-Belefolyt egy kis tusfürdő a töltő részébe 1 éve, azonban még bekapcsol. Az akkumulátort nem érzékeli és tápkábelt sem érzékeli jól.
-Beküldtem garanciális javításra, ott megállíptották, hogy folyadék került bele.
-Mit ajánlanátok? Hova vigyem szervizelni? -
sanyi0627
senior tag
Sziasztok
Hátha tudtok megoldást.
Adott egy fujitsu s936 lapos (i5,4+8gb ram, 256nvme ssd,2 akksi.)
A hibajelenség a következő: Akksi nélkül töltőre téve beindul magától es ki is kapcsol kb 5 másodpercnél és villog a wlan led. Akksival ugyan ez. Ha kiszedem az akksit és vissza akkor ugyan ez. wlan villogás melett egy darabig tölti. Az első ilyen alkalomnál szédszedtem indítottam hátlap nélkül, pöccre ment. Össze is raktam 2 hétig hiba nélkül ment, és most megint elkezdte de semmi nem segített perpill.
Köszi
Üdv -
törölt tag
-
tserrof77
őstag
válasz
#72688384 #19931 üzenetére
Erre írta:
"utána win7, teljesen jól használható, meglepően gyors ahhoz képest viszont mivel nem támogatott igy nincsenek frissitések. ráadásul semmiféle google oldal nem jön be a böngészőben mert a tanusitványokkal van problémája."
Egyetértek. Akkor leygen vinhét rókával. Vagy Opera.
-
Giii
senior tag
Sziasztok!
Adott egy Lenovo laptop ami müködik tökéletesen csak akadt egy kis bibi.
Ha be akarjuk írni a Wifi jelszót nem "müködik a billentyyűzet". Paintbe sem megy minden máshol tökéletesen működik a billentyűzet. OS hiba lehet? -
törölt tag
találkoztatok már olyan hibával hogy nem tudtok semmiféle linux distrot telepiteni egy régebbi laptopra?
toshiba nb100-ról van szó ami 2 giga rammal és egy intel n270 foshalmazzal van szerelve.
szokásos lépéseket próbáltam:
- először win10 32 bit de csigalassú, használhatatlan.
- utána win7, teljesen jól használható, meglepően gyors ahhoz képest viszont mivel nem támogatott igy nincsenek frissitések. ráadásul semmiféle google oldal nem jön be a böngészőben mert a tanusitványokkal van problémája.
- harmadik általában bevállt lépés: valami könnyü linux distró.és itt jön a probléma, nem hajlandó feltelepülni, folyton crashel a telepitő. három distrot és két ssd-t is is próbáltam: wattOS, linuxLITE, Lubuntu / wd green 120 és 240
folyamatosan IO errort dob (errno 05).
neten rákeresve kb az összes találat virtuális gépről szól.
-
vidak01
friss újonc
Üdv!
Ha egy vram-ot eltávolítok egy laptop alaplapról, az ugyan úgy működni fog vagy pótolni kell?
A kérdés azért született mert 4 pad sérült, tehát ha nem muszáj nem szenvedek. -
mylocky
csendes tag
Üdv Mesterek!
Segítséget szeretnék kérni pár db Hp Probook 640 g2 és 650 g2-vel kapcsolatban. Mindegyik zárlattal érkezett, a vga csati mögött, amit le is szedtem, indultak is a vasak, de pár másodperc után cpu venti maxon pörög és 5-öt villog a caps-num páros. bios írás is megvolt már egy pár fajta, de sajnos a hiba maradt. Minden feszt képességeimhez mérten megtaláltam és jelen voltak, 5v, 3.3, 1v...stb. Mit tanácsolnátok, hol folytassam a nézelődést? -
válasz
st3v3np3t3r #19914 üzenetére
A fránya kv nem ért még le. 😂
-
válasz
st3v3np3t3r #19912 üzenetére
pontosan tudom mit jelent, köszönöm a fordítást.
Mintha írtam volna, hogy akku nélkül próbálja, vajon miért.Az írásból én 2 hibára következtetek, hogy az akksi okozta-e az most mindegy. Az akksi hiba egyértelmű, azt nem kell szerintem magyarázni a kérdezőnek sem. A boot hiba lehet háttértár hiba, vagy hogy nem tudod végigmenni az update, ez lehet user hiba, de láttam, már hogy a win nem boldogult vele vagy régi build miatt, vagy csak valami más miatt... itt jöhet be az akksi max.
-
-
st3v3np3t3r
nagyúr
válasz
vidak01 #19905 üzenetére
Szia, a PQ71-es mosfet nem enged át? A mosfetben van egy egyenirányító dióda, ha az átereszt, akkor könnyen mehet zárlatba a táplált oldal. Illetve ott van még az EC23-as kondi és az ER10-es ellenállás, ha azok összedurrantak, szintén zárlatosodik a tápkör.
A kapcsolási rajzod böngészve, a 18. oldalon van egy rakat kondi is GFX_CORE és test között. Ha azok jók, akkor a GPU ment zárlatba, ami nem hiszem, hogy olcsó csere lenne
A kolégám régi Tuf masinája pasztázást követően 2 perc üzemidő után kikapcsolt, a hűtő rendesen volt rögzítve és a 2 percnyi üzemidő után hideg volt. Ismeretlen okból zárlatos lett a CPU tápkör, GPU tápkör de még a gyári SSD is zárlatos lett. Mondjuk abban egy GTX1660Ti-volt nem GT630M mint a tiédben. Bár az kolega géphez az ok margójára fel lehet vésni a közel 96Cfokos tartós működési hőmérsékletet szerintem.
-
törölt tag
válasz
undercover #19908 üzenetére
ha nem engedélyezed akkor nem fogod megtudni h friss windowsnál is fent áll-e még a probléma vagy sem. ergó nem fogod tudni az okokat
-
törölt tag
válasz
undercover #19906 üzenetére
telepitsd újra. ráadásul a telepitő közben asszem lehet választani repairt is.
-
undercover
őstag
válasz
Pyttawrx #19901 üzenetére
Nem tudom, hogyan tudnám tesztelni a komponenseket ha bootlop van?
Dellnek van egy ilyen UEFI cucca ott nekem az akkumulátort hozta ki csak.
Próbáltam sfc /scannow parancsot, de azt írta,hogy could not perform the requested operation és nem értem, hogy rendszer visszaállítás is miért nem működik hmm..
Mostanában nagy frissítés pedig nem emlékszem, hogy felment volna. Szóval furának tartom, hogy így megkettyent. De lehet akkor megpróbálom formázni.
Jah az akksi kábelt kiszedtem mert az volt a legegyszerűbb így gondolom nem érzékeli már az akksit de nem oldotta meg a problémát vagy teljesen kikéne szerelni?
-
vidak01
friss újonc
Adott egy Lenovo z580, töltőre téve semmi reakció.
Kimérve a GFX_CORE zárlatos, ha jól sejtem ez gpu csere.
Csatolok egy képet is, a PL3on mérve a zárlatot, azt felemelve a kondikat eltávolítva is fenn áll a zárlat, ezért gondolok a gpu-ra.
Hátha valaki látott már ilyet, még újon vagyok, lehet tévedek.
Illetve a kapcsolás: https://drive.google.com/file/d/0B6IqcVTk0jpYTG1lbk1kTVBNU0k/view?resourcekey=0-hRLEItgEB-K7gg0r__0LOA -
válasz
gregory91 #19902 üzenetére
Ahogy látom ő csak azt a bios állítást okozta az már megvan, tulaj elmondása szerint ez nemrég kezdte..
Igazából eladás céljából vitte más kézbe.
CSak nem tudott rá OS- tenni a szaki, mert az evo 870 ami kb fél éve tettem bele az a rossz, és tett bele egy 850-est egy 1803-as winnel... Driverek nélkül... Mondtam a srácnak, hozza vissza azt a 870-est nekem, ha rossz garos cserélem nyilvánÚgy hogy a szaki csak szoftveresen babrálta. Lehet este neki ugrok szétkapom, ha sorra kerül ez is. Minden esetre köszönöm a tanácsot, megnézek minden ilyet, ha valami szokatlant észlelek megosztom.
-
gregory91
senior tag
válasz
Pyttawrx #19900 üzenetére
Onnan hogy elnéztem....elsőre azthittem hogy csak a wifigombra reagál maga a wifi másra nem, így újra olvasva,így meg elégé bizarr....
" sajnos más kézbe került,"Akkor már emiatt kénytelen leszel a hardveres hozzáférésre.Szerintem kezd a klaviatúránál és az azt összekötő szalagkábelnél(törés, konttakhiba stb), egy nyák elemzést, ki tudja hogy az a illető mi forrasztott össze-vissza..De utolsó lehetőségként a BIOS/UEFIben megnézheted nem-e át lett állítva valami.
-
válasz
undercover #19895 üzenetére
Szia. Előszőr is háttértár teszt, ha az ok, akkor lehet nem ment végig egy frissítés. Ha tudsz ment adatot róla, ha nincs fontos rajta, akkor clean install. HA itt is hiba van, akkor RAM teszt. Esetleg szedd le a hátulját és vedd ki az akksit is, csak töltőről próbáld:
[link]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen notebookot vegyek?
- E-roller topik
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Házimozi belépő szinten
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- BestBuy ruhás topik
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- Synology NAS
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
- Macbook Pro 13" 2020, M1, 16GB RAM, 256 GB SSD, Touchbar, tökéletes álapot!
- Microsoft Surface Book 3 - 15 col
- Csere-Beszámítás! Asus Tuf Gamer laptop! R7 3750H / GTX 1650 / 16GB DDR4 / 500GB SSD
- Microsoft Surface Laptop 3 - 15 col - Fekete
- Legion 5 15ACH6 15.6" FHD IPS Ryzen 5 5600H RTX 3050Ti 16GB 500GB NVMe magyar vbill gar
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! 2TB Samsung 980 PRO NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- LG 27GR95QL - 27" OLED / Limitált LoL Edition / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Lenovo X1 Carbon G6: i7-8G I 16GB I 256-512 SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest