- Azonnali fotós kérdések órája
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Philips LCD és LED TV-k
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen alaplapot vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Apple MacBook
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
válasz
st3v3np3t3r #18298 üzenetére
Igen ezek jó értékek.
-
válasz
Pyttawrx #18297 üzenetére
Rátoltam a gépre egy 3DMark-ot automatikus felbontáson,ami 1280x720/16:9(Csak a Cloud Gate elérhető)... 4721 összpontszámot kapott a gépem...
Graphics Score 5768...24-25FPS
CPU/GPU temp csúcs 82°C
Csináltam egy tesztet 1600x900/16:9-ben is...
Graphics Score 4349 lett és 17-20FPS, max CPU/GPU temp 80°CGTA V(eredeti!):
Ablak módban indul automatikusan, 1280x720/16:9 DX10.1 Minimumon futtatva(1GB vRAM-ból 900MB-ot foglal) 88°C....Szerintem jól teljesít a paszta a korábbihoz képest
-
válasz
st3v3np3t3r #18296 üzenetére
Szuper. A noctua nt-h2 hasonló értékekkel bír, csak jóval drágább. Szerintem az mx-4 és a nt-h2 pasztám mellé berendelek egy ilyet is. Köszi a tesztet
-
válasz
st3v3np3t3r #18294 üzenetére
Erre kiváncsi vagyok én is, várom.
-
Megjött kínából a rendelt pasztám...
Thermagic ZF-12-t rendeltem... kellemes csalódás a "műszerész" pasztához képestÖsszerittyentek egy blogot a különbségről... Mikor megláttam a difit kikerekedtek a szemeim
-
LacHUNt3r
tag
Sziasztok, itt is feltennem a kerdest, hatha inkabb idevalo, mintsem az ASUS Notebookok topikba.
Adott egy 1 eve vasarolt Asus Rog Strix GL731G laptop, aminel masodszor fordul elo (elso alkalommal magatol rendbe jott), hogy a dedikalt RTX-es gpu-t nem latja a windows, meg a biosban sem lathato. Talalkoztatok-e mar hasonloval, vagy tudnatok abban segiteni, hogy mitol produkalhat ilyet, netan elszallt volna a dedikalt gpu?
Talan azt meg fontos emlitenem, hogy lakokocsiban hasznalatos egy 1200 Wattos powerkick aggregator mellett.Elore is koszonom a valaszokat!
-
Rollee
aktív tag
Sziasztok!
Van egy kb 8 éves samsung np-q210h laptopom.
Sajnos mostanában elég nehezen kapcsol be.
A bekapcsolást jelző kék led világít, de semmi nem történik. Valamikor egyből elindul, máskor meg csak sokadik próbálkozásra sikerül. Töltőről és akksiról is ugyan úgy produkálja a hibát.
Lehet tudni ezt mi okozza, javítható-e? -
válasz
KillHates #18290 üzenetére
Ebben a hsz-edben volt... link
Olvasgatva ezt találtam(gyorsan gyártottam egy reget, hogy le tudjam szedni)
link
Elvileg ez egy whitelist mentes bios... és többen írták, hogy működik...
link
Egy 8MB-os main.bin van benne, de nekem nincs appom, amivel belenézzek...
12ezer volt az M5950-es... 14ezerért találtam M5800-at(hihetetlen, hogy ezek az ős gpu-k ilyen drágák,még kintről is, itthon meg hát ha van is, elmebeteg áron adják)... Jelenleg egy 1GB-os Quadro FX1800 van benne, de ez csak DX10.1-es sajnos... az M5800 meg az 5950 már DX11-es...Amúgy igen, van az enyémben is TPM(1.2-es)...
-
válasz
st3v3np3t3r #18289 üzenetére
Várj! Valamit benéztél, mert én semmit sem linkeltem. Csak kibővítettem a hozzászólásom, hogy "keress meg privátban", de mindegy...
Brick-elés kockázata akkor áll fenn, ha nincsen spi programozód, különben visszaírod, ha nem indul a gép, oszt annyi.
Az unsigned Biosokkal akkor lehet probléma, ha van tpm a gépben. (Sajnos egyre többen van már, az üzleti modellekben, meg szinte kötelezően) Úgyhogy, igazad van az valóban zsákutca a BIOS hack. Ha van rá lehetőséged, hogy beszerezz egy olyan kártyát ami támogatott, akkor az a legjobb, mert a driverezés sem lesz szopórollerezés -
válasz
KillHates #18288 üzenetére
az se gyanús, hogy ugyan azt linkelted a hsz-edbe amit én a sajátomba! Na, én arra a válaszoltam ?-el, hogy miért linkelted ugyan azt... de ugye közben szerkesztetted és mást írtál bele... de mint írtam, mind1...
Hp gépeknél nem hiszem, hogy ilyen egyszerű lenne, Dell gépeknél lehet működik... Hp-nál nem hiszem... Vanegy tag itt ph-n, ő is foglalkozott hasonlóval(bios modding), addig eljutott, hogy átszerkesztette a hp-s bios-t, de aláírni már nem tudta, ugyanis az üzleti szériás hp laptopok bios-a titkosított és nem merte megkockáztatni az aláíratlan bios fájl flashelését...
De tudod az az érdekes, hogy a 8560/8760 gpu-ját nem fogadja el, de a 2530-as wwan modult meg igen, pedig az utóbbi sincs kompatibilitási listában...
Mind1...találtam hasonló áron kompatibilis FirePro M5800-at, majd rendelek...
A 8540 3 féle gpu-val jött ki, quadro fx880,1800 és firepro m5800...
Amúgy sokan próbálkoztak ilyennel, de nagyon kicsi siker esélye...Valószínű a kiadási dátumnál korábbi eszközöket elfogadja, az utániakat már nem...
De ha tudtsz egy brick mentes módszert, ne tartsd magadban
-
válasz
st3v3np3t3r #18287 üzenetére
Miért kellene "gyanúsnak" lennie egy 23.45-kor szerkesztett hozzászólásnak, amit 6.23-kor olvastál el? Nem értem a felmerülő gyanú fogalmát ...
Whitelist-es bios kell az alaplapba és fel kell pattintani egy 2 Mb-es flash-t az MXM-re. Nem ördögtől való dolog ez. A Precision-okból is így lehet gamer gépet csinálni
-
-
válasz
st3v3np3t3r #18285 üzenetére
Nem értem így, hogy mit nem értesz...
-
-
válasz
st3v3np3t3r #18283 üzenetére
HP-s vBios kell az MXM-be sütni. Sajnos ez csak epromíróval fog menni. Ha gondolod keress meg privátban...
-
válasz
st3v3np3t3r #18282 üzenetére
Ennyi a reakciója a laptopnak
link -
válasz
st3v3np3t3r #18253 üzenetére
Nem megyen
Nem hajlandó a gép elfogadni... bekapcsol,de se kép se hang...egy idő után meg automatikusan kikapcsol...
A hűtő jól helyezkedik el rajta...
-
-
radi8tor
MODERÁTOR
Sziasztok!
Egy rokonnak a Lenovo G770-ét frissítettem Windows 10-re, de az a gond vele, hogy nagyon lassú a bootolás. Kb 5 perc mire bekapcsolástól számítva használható a gép.
Találkozott más is ilyennel? Gyári oldalon nincs Windows 10 driver csak XP és Windows 7.Mi a megoldás erre?
-
Mázli01
kezdő
válasz
st3v3np3t3r #18278 üzenetére
Mi az az MCT?
Ingyenes dolog?
Tudnál hozzá valamilyen tutorial vidit linkelni? -
-
Mázli01
kezdő
válasz
st3v3np3t3r #18276 üzenetére
Pont ezt akartam elkerülni, hogy sok baj legyen vele
Na mind1
[MS oldaláról szedjem le a 8.1-et?]
Gondolom itt már nem fogja feldobni a rendszer automatikusan h frissítsek win 10-re. Akkor h tudom fel upgradelni? -
-
Mázli01
kezdő
válasz
st3v3np3t3r #18274 üzenetére
Köszönöm Javítottam
Azért vagyok kicsit para mert ma visszahozom a gépet és még ma gatyába kellene rázni, de hát semmi se ugy akar összejönni úgy ahogy kellene
-
-
Mázli01
kezdő
válasz
st3v3np3t3r #18272 üzenetére
Köszönöm szépen
Már csak 1 gond van, de az k-va nagyGyártó weboldala:
[Dynabook Product Support | Satellite L50-B-1VV]
Még az lesz a fasza h win 10-hez sincsennek normális driverek, csak win 8.1-hez
Win 8.1 driverei:
Win 10 driverei:
Szerintetek ez normális?
Mit csináljak ebben az esetben? -
-
Mázli01
kezdő
válasz
Mázli01 #18269 üzenetére
Köszönöm srácok, így van ahogy mondjátok.
-Elmondása szerint keresztanyám win 8.1-el vette, majd mikor feldobta az oprendszer h ingyen frissíthet windows 10-re, akkor frissített.
-Mikor én megkaptam a laptopot, volt hozzá kapcsolva MS fiók. (Nem tudom, h win 10-el történt a fiók hozzá csatloása vagy már 8.1-el is volt)
-Én letúrtam minden partíciót és feltelepítettem neki a windows 7-est gondolva h kissebb a gépigénye és h gyorsabban fog működni, de gépiráskor már összeszarja magát.Ha jól értettem amit mondtatok, akkor:
"kori vagy séfbácsi" féle frissítésekkel integrált win 10 home-t feltehetem és ms fiókkal már be is jelentkezhetek még a telepitő során, így vagy BIOS-ból vagy MS accountból aktiválja magát (remélhetőleg).
Ha nem fogja aktiválni akkor problémásabb mert 8.1-el kell szórakozni. -
-
Mázli01
kezdő
válasz
st3v3np3t3r #18268 üzenetére
Az baj hogyha frissitesekkel integralt win 10et teszek majd fel?
-
-
válasz
st3v3np3t3r #18266 üzenetére
A link alapján w8.1-el vette, így nem kell a fiók.
-
válasz
Mázli01 #18261 üzenetére
Csak akkor ha volt beállítva Microsoft fiók... ha nem, akkor lehet, hogy a biosba írt digitális tanusítvánnyal aktiválja majd... ha azt sem, akkor fel kell tenned egy win8at, majd azt egy win10 telepítővel frissíteni... Az MCT-vel csak akkor javasolt frissíteni, ha 100%-ig megfelel 2004-es build-nek...
-
válasz
Mázli01 #18261 üzenetére
Offline telepitsd, nem kell az ms-fiók. Szerintem. Ha w8 home volt, és azt upgradelted, w10 home-ra, és aktivált volt, akkor miután telepítetted, netet adsz a gépnek és aktiválja magát. Mondjuk ha w8 home volt aktiválva, akkor is aktiválja a w10-et
media creation tool-al csinalj telepítőt -
Mázli01
kezdő
válasz
st3v3np3t3r #18259 üzenetére
Ha eredeti win 8rol fellett upgradelve 10esre es felteszek ra egy win 10 homeot beaktivalja magat email cimrol?
-
-
Mázli01
kezdő
válasz
st3v3np3t3r #18257 üzenetére
Köszönöm
Ha az nem válik be akkor tegyem vissza a win 10-et urak?
-
-
Mázli01
kezdő
válasz
Pyttawrx #18254 üzenetére
Köszönöm a kommenteket srácok.
Nem teszteltem a hardvert, nem is akartam nagyon belefolyni, mert költeni nem akar rá keresztanyám és így az ssd-t és memóriát se hallotta meg.
A furcsa, hogy eddig win 10-el simán ment a gépelés. Foggalmam nincs mibe akart gépelni, gondolom chromeba. Nem gondoltam h ennek nagy jelentősége van. De office 2010-et raktam fel neki így nemhiszem h az akasztja a gépet.Szerk: Tudom nem a legjobb vas, de légyszi lépjünk ezen túl, azt kellene elérni h ne akadjon a gépelés.
-
-
válasz
Mázli01 #18251 üzenetére
szia. Tedd vissza a win10-et mindenképp, vagy a win8-at. Ott van a specifikációba a N (N3540), azaz NE vedd meg.
viccet félretéve: 4gb ram, 5400rpm hdd, és a gyenge proci, hiába a 4 mag.
Halkan megsúgom a win7-nek nagyobb a hardverigénye, mint a win10-nek.Kell bele sdd, meg ram a dual channel miatt. Ezután talán használható lesz. Persze ettől a billenytűzetnek nem kell késnie. Esetleg nézd meg mi fogja a procit vagy a hdd-t.
utoljara mikor ilyenem volt, ott a vga driver volt a ludas, akadt az egér is. -
Na... Megjött kínából az mxm-es Ati FirePro 5950M(HD6770)...Kíváncsi leszek, hogy kedvelni fogja-e a HP8540w-m... Holnap kicserélem...
-
válasz
Mázli01 #18251 üzenetére
Az eseményidőzítőt kár letiltani, az nem szól bele...
Ha a laptop win8-al jött ki, akkor a 10et simán bírnia kell...
Milyen programban történik pontosan a gépírás...
a HDD/SSD-t(nem írtad mi van benne) is letesztelted? Ram memóriát? Ezek hibája is okozhat okozhat megakadásokat...
-
Mázli01
kezdő
Sziasztok
Adott a [Toshiba Satellite L50-B-1VV Notebook] , amin win 10 volt ám a gazdája azt mondta h túl lassú a rendszer, régebben gyorsabb volt csináljak már vele valamit. Erre én mondtam h persze ok egy win7-et ha felteszek akkor biztos gyorsabb lesz.
Eleinte gyorsabbnak is tűnt, így visszavittem a gazdájának (aki mellesleg tud gépirni) és pár nappal később telefonált h mit csináltam a géppel, mert tiszta ideg h mikor gépel néhány szót-szótagot később ir ki sőt olyan is van kijelöl magától szöveget a laptop és visszatörli. Ez mitől lehet? (nem ér bele a keze a touchpadba)Nem tettem fel olyan progit ami fogná a gépet, csak a legszükségesebbeket, de még a win defender is kivan kapcsolva, sőt még a [nagy pontosságú esemenyidozitő ] is az eszközkezelőbe.
Mi okozhatja ezt? Mit kapcsoljak még ki pluszba ami foghatja a gépet?
Esetleg az okozhatja h maga a laptop win 8-al jött ki úgy lett fel upgradelve 10-esre?
Majd én töröltem minden partíciót és vissza "butítottam" win 7-re, mert szerintem a hardver nem indokolja a win 10-et de még a 8-at semLégyszi aki tud, segítsen mert kicsit para vagyok
Köszönöm előre is
-
válasz
kanál01 #18249 üzenetére
Max még van alul egy lyuk akksi jellel, azt nyomd be vmivel. Ha így sem indul el töltőről, akkor ha tudod szedd le a hátulját húzd le akksit kapcsold be úgy töltőről, majd kikapcs, akksi vissza, kb 2-3 perc töltés után próbáld újra. Több hp-nál is jártam így. Vmi letilt.
-
kanál01
tag
válasz
Pyttawrx #18248 üzenetére
Szia, köszönöm, végig úgy használtam, mióta megvettem, hogy töltőn volt, most is úgy van. Energiabeállításoknál egy nagyon jó ideje úgy használtam, hogy ne menjen fel maxra, akku kímélés. Akku nem kiszedhető alapesetbe, csak hátlap levétel után.
De próbaképpen kihúzva töltőről meg az a 2mp bevillanás se jön be. -
kanál01
tag
Sziasztok!
Egy több éves jól működő, saját vételű Lenovo laptopot 2hete nem használtam, most pedig nem akar elindulni. Táp nélkül fel se villan, tápra csatlakoztatva 1_2mp.re felvillan, aztán semmi. Biosig el sem jut. 2hete voltak nagy Win 10 frissítések, az lehet vagy hardver (alaplap, ssd, -ram), táp hiba? Hardver változás, bios frissités egy nagyon jó ideje nem volt, külső eszközöket lehúzva róla se indul.Készítettem egye rövid videót is. Köszi előre is, hogy merre induljak el.
[link] -
válasz
st3v3np3t3r #18244 üzenetére
-
válasz
st3v3np3t3r #18244 üzenetére
Jézusom! Nagy respect, hogy ilyen flottul sikerült megoldanod!
-
Na... Hoztam egy furcsa hibajelenséget... adott egy HP 8540W eredeti Win10Pro-val,gyári driverekkel, korábban minden jó volt!... Ez a gép a sajátom... Tegnapi eset... Este levettem töltőről, kihúztam a LAN kábelt, nem akart felcsatlakozni Wifire... néztem a Gépházban,wifi off, Power Assistantban Wifi off... nem lehetett bekapcsolni a wifit, sőt még a 3G-s modem is kikapcsolt státuszú volt. A bios látta mind2 modult!... Megdöglött volna a wifi vagy bekrepált a foglalat? Nem hiszem, ahhoz ez túl "ipari masina"
Kivettem a billentyűt... kivettem a wifit és szemet szúrt a foglalat szembe lévő részénél, 2 láb közé beszorult egy nagyon pici fém sorjaKiszedtem a sorját, visszaraktam a modult és láss csodát, bekapcsolt a wifi modul és megjelent a 3G-s modem is...
És minden este 11kor szivatott meg
-
Brownn
tag
st3v3np3t3r igen
Még egy olyan kérdésem lenne urak, hogy ez a hiba jelenség mitől lehet? H lehet megoldani? -
pepe485
friss újonc
Sziasztok van egy asus ux360 laptopom amelynek a zsanérje eltörött , a zsanér ki lett cserélve , de windows user bejelentkezés után a kép elmegy , háttérvilágítás a kijelzőn megmarad , külső monitoron nincs ilyen probléma .
-
-
Brownn
tag
válasz
st3v3np3t3r #18238 üzenetére
Megoldva, király vagy
-
-
Brownn
tag
válasz
st3v3np3t3r #18236 üzenetére
és Pyttawrx köszönöm a válaszokat
Olyan kérdésem lenne még, hogy telepítettem 3-4 windows frissitest, amit itt ajánlottak:
[Windows 7 Extended Security Updates Bypass Still Works For Everyone]
Azonban , az egyik frissítés olyan lassan telepítette magát h felbasztam magam és rányomtam arra h mégse, majd miután végigment a megkezdett folyamat nyomtam egy restartot.Azóta minden ujraindításnál ez az ablak tolja magát az arcomba :\
Próbáltam törölni a feltett frissítéseket, de ugyanúgy feljön az ablak.Valaki tudja hogyan tudnám megoldani a problémát?
Köszi előre is -
-
válasz
Mázli01 #18232 üzenetére
Nekem is szokott lenni valami whea_internal_error bsod
ma pont rajta kaptam a hibát... az mxm-es vga kezdett bohóckodni... olyan grafikai hibát produkált mint ha vram hiba lenne... de nem az, mert pl. gta5 alatt jelentkezik. az 1gb vram-ból 980MB-ot megeszik a gta5 és akár 3óra játék után sem produkál grafikai hibát.
Most lecseréltem a quadro fx1800m driverét,kívancsi leszek...amúgx az utóbbi 1-2hónapban kezde el csak csinálni
-
Brownn
tag
Sziasztok urak!
Mitől lehet, hogy feltelepítettem egy Toshiba Satellite L50-B-1VV Notebook-ra egy win 7-et (mert a win 10 nagyon lassú volt rajta) és 4gb memóriából csak 3,81GB-ot lát? Pedig a rendszer 64 bites :\
-
Mázli01
kezdő
válasz
st3v3np3t3r #18231 üzenetére
Integrált végül az megoldódott, de idegesít h ha van 1 kékhalál nem tudok rájönni, h mitől
-
-
Mázli01
kezdő
Sziasztok!
A laptopom 3.0-s usb driverét próbáltam feltenni de kékhalálra dob a rendszer. (Ugyan ezt csinálta régebben is)
Vajon mitől lehet? RÁnéztem eseménynaplóban mint a nagyok, de még így se tudom :'(
Valaki tudna segíteni?
Köszönöm előre is -
-
robi212
tag
Sziasztok,
A notim (HP ZBook G3 17) elkezdte azt játszani, hogy 1-2 mp-ként nem érzékeli, hogy töltőn van, aztán 1-2 mp-ig megint érzékeli. Így aztán a képernyő, ha kikapcsol, akkor 1-2 mp múlva újra bekapcsolja. Mi okozhatja ezt szerintetek?
Amúgy folyamatosan töltőn van, 95-98%-ot mutat ált. az akksi.
Köszi előre is. -
-
válasz
st3v3np3t3r #18223 üzenetére
Bocs, véletlen 2x küldtem le.
Biosban nincs ilyen opció.
Asus Rog G551JX -
-
8
senior tag
recsegő notebook hangszóró membránját hogyan lehetne javítani? a membrán körben elszakadt a foglalattól
több videót is láttam hogy kis szilóval körbenyomták és úgy rögzítették vissza a helyére, ez mennyiben befolyásolná a hangminőséget? (bár legalább nem recsegne) -
-
-
-
válasz
jackbacsi87 #18219 üzenetére
akkor aliexpressen nézz szét, hátha van olcsó alaplap
-
jackbacsi87
senior tag
válasz
st3v3np3t3r #18216 üzenetére
Próbáltam megint újrarakni a win10-et megint. Látszolag feltelepül, de indíitásnál azt írja nincs bootolható ezsköz. Linux mint telepítésnél ugyan ez. (Ssd tesztelve, hibátlan.) Próbáltam a slax meg a puppy linuxot betölteni usb-ről, amikor bejönne a bejelentkezés szintén matyómintás lett a kép, aztán fekete. Linux mint indult csak usb-röl, amikor az asztal megjelent akkor 1-2perc matyóminta, aztán rendesen fut.
Memtestet futtattam, nem talált hibát. Linux mint-re sikerült leszedni egy vga tesztert, jöttek is a pöttyök.
Forrasztott sajnos.
Akkor egyelőre a vga hiba a valószínűbb.
Köszi! -
-
-
válasz
jackbacsi87 #18215 üzenetére
Üdv... Ha az IGP gajrament, akkor az procicserét jelent, ugyanis az IGP(Integrált grafikus kártya) a prociban van. Rosszabb esetben ha a procit nem foglalatba tették, hanem forrasztották, akkor alaplapcsere...
Minden esetre egy memtest86-ot le kellene futtatni a pánikolás előtt, mert az is előfordulhat, hogy ram block hiba lehet abban a címtartományban, amit az IGP lefoglal magának,mint videómemória.
-
jackbacsi87
senior tag
Sziasztok!
Tegnap játszottam picit a dell 7450 gépemmel, aztán egyszer csak megállt a rendszer, kék háttér. (Nem emlékszem pontosan, hogy csak el akarta menteni a folyamatokat, vagy ki akarta javítani a hibát.) Türelmetlen voltam, nem vártam meg, újraindítottam.
Újraindítás után a bejelentkezésnél ez fogadott. Bejelentkezni nem tudok, fagy az egész. Pendrive-ról windows telepítővel próbáltam helyreállítani, de nem sikerült. Újratelepítettem a windowst, látszólag telepítés alatt minden normálisan zajlott. újraindítás után viszont ugyanígy nem tudtam jelentkezni, ugyan az a kép fogadott.
Megpusztult a videokártya? -
gabyka
aktív tag
Sziasztok!
Fura problémába futottam bele...adott egy ideapad 710s-13isk noti (i5-8g). Szeretem, kicsi, gyors, könnyű, sokat bír az akksi is. Hurcolászni ideális.
Sokat használtam usb-ről pendrájvot, notivinyót filmezésre, tárolásra, sosem volt semmi gondom vele. Gondoltam veszek egy ssd-t és egy külső házat hozzá, csak gyorsabb lenne illetve nem gond ha mozgatva van használat közben. Aquában vettem egy 512GB-os wd green nvme sata ssd-t és egy axagon usb 3-as házat hozzá (ez volt készleten épp). Addig minden jó volt míg rá nem dugtam a lenovoraElkezdtem másolni rá és kb 10 mp után közölte a gép, hogy eszközhiba miatt nem tudja folytatni a másolást. Az ablak is kifagyott, feladatkezelőből lőttem ki. Másik gépen látom, nincs rajta partíció. Újra partícionáltam, elkezdtem rá másolni, minden oké. Visszadugom a lenovora, ugyanaz megismétlődött megint. Se olvasni, se írni nem tudja.
Az ssd+külsőház kombó jó, több gépen is próbáltam, notin, asztalin egyaránt, hibátlan. Gondoltam, inkompatibilis valami valamivel, így jártam. A fura, hogy minden mással jó volt.
Most jön a csavar: a kollégám adott egy wd element külső vinyót, tegyek már rá némi filmet...ugyanúgy jártam vele, mint az ssd-vel.
Ami a közös (de lehet, hogy véletlen...) az a wd márka. Látott már valaki ilyesmit esetleg? -
frovery
senior tag
Sziasztok!
Alcor snugbook q1411s csak az Alcor logóig jut el, majd újraindul és ismétlődik. Hogyan lehetne vissza varázsolni, vagy rá telepíteni a win10-et?
A biosba sem tudok belépni.Köszönöm
-
eigentum
csendes tag
Sziasztok. Adott egy laptop Toshiba Satellite A300-1G2. Ma reggelre semmire sem reagál, töltőre dugva sem világít semmi, se kép, se hang.... A töltő jó, mert másik laptopon tesztelve volt. Folyamatosan asztalon 1 helyben állt, nem volt mozgatva sem, de az akksija miatt már csak hálózati áramról ment. Van valami 5let, javaslat???? Akksit kivéve sem működik...
-
-
SLYM
veterán
válasz
st3v3np3t3r #18209 üzenetére
Semmi, 1 nyamvadt kis pötty ég folyamatosan a bekapcsológombon.
-
Az elsőt passzolom, ki kellene mérni melyik feszültség hiányzik,a második hibát lehet javítani kb.100-150Ft-os alkatrészből...
Az mondjuk számomra furcsa, hogy a venti nem pörög fel. Bár ha nem kap villanyt a proci,akkor a hűtés is "felesleges". Ha a biosteszt elakad a pretesztnél,akkor a vga-t nem kapcsolja be... Gondolom én...
Ledek nem villognak rajta? Esetleg csipogással nem jelez?
-
SLYM
veterán
válasz
st3v3np3t3r #18207 üzenetére
Köszi, gondolom az első gazdaságosan nem javítható, a másodikról fogalmam sincs, de gondolom azzal is kuka a gép.
-
-
SLYM
veterán
Sziasztok! 3.5 éves gépemmel van gond, megnyomom és a bekapcsolás gombot és nem történik semmi azon kívül, hogy felvillan a bekapcsolást visszajelző kis fény. Se kép nincs, se ventillátor nem mozdul, semmi sem történik. Minek a hibája produkál ilyen szintű meghalást? Köszönöm!
A gép amiről szó van:
N551JW-CN212D notebook (15,6" Full HD/Core i5/4GB/1TB/GTX960 2GB VGA)
-
-
PROTRON
addikt
válasz
Patrizia #18203 üzenetére
Hello,
If I'm right, you dont speak hungarian, you just try to finding solution for your problem. If you use google translate, it's a little bit hard to get the exact meaning of some hungarian speech.
For example the line "conclusion", is only interested after the problem solved.About the exact machine type, it's not enough the "Toshiba Satellite", and the "date", because, its the name of the manufacturer, and the whole produtc line, and the manufacturer made multiple exact type under the same product line such as Satellite, and year. You need to find more details, maybe a label on the palm rest, or at the inside of the battery holder. Or if the machine can power on, download an application called "HWinfo", its free, and it will list the machine details.
About the fault: can you upload a video with sound on, to a video site and link it to here?
Because not all of the electrical noises means defected components.A new charger can always the fastest solution, but if you can show us a video, maybe there are other ways. About the video quality, a normal smartphone can handle it, and with that you can use youtube.
But if you really need a new charger, to buy the best compatibility model you need the exact type number of your notebook, like I mentioned before.
-
fcbarca
őstag
Sziasztok. Van egy Asus X555L, töltőn működik szépen, akkuról ekezd villogni a kép, és nem mutat. Visszadugom töltőre, vissza jön a kép, minden rendben. A beepitett akkut megneztem multimeterrel, a volt szám leadása rendben van 7.6-7.7. Ötlet?
-
válasz
Trebor0522 #18200 üzenetére
Ez a GPU Stress Test nem Benchmark... Ez a Stress Test app annyit csinál, hogy automatikusan generál egy grafikai munkát és a végtelenítve maximálisan terhelve a kártyát folyamatosan dolgoztatja... Itt nincsenek pontszámok... Csak %, fps és °C ... Nincs viszonyítási alap sem... Ha 1-2óra 100%-os teszt után sem akad ki, akkor feltételezhető, hogy a GPU jó... Az, hogy egy gép kékhalált dob, nem feltétlenül a GPU hiba... lehet ram, cpu vagy akár az alaplapon egy eszközhiba vagy alkaltrészhiba(pl. a déli híd egyik táp mosfetje egy pillanatra kikapcsol/visszakapcsol... ez már elegendő a kékhalálhoz.
Akár ram hiba is okozhatja,vagy a háttértár.
Köztudott, hogy az Északi híd vezérli a cpu-ram-gpu(pci-e vagy igp esrtleg minipci-3 eszközök) közötti munkát.. egy gyors adatbusz köti össze az északi és déli hidat(ami vezérli a maradék eszközöket,usb,kártyaolvasó stb.). Ha bga forrasztási hiba miatt a kommunikáció kiesik a 2 híd között, az is okoz kékhalált...
A Microsoft egyik legnagyobb f@$z$ág@ volt, mikor kitalálta a kékhalált... főleg mikor hibakód nélkül akad ki a rendszer...
Mondhatjuk úgy is, hogy a kékhalált előidéző lehetséges hibák listája nagyon hosszú!
Azért mondjuk azt sokan, hogy a kékhalál oka szinte bármi lehet,mert konkrét adatok nélkül esélytelen kitalálni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÚJ LENOVO ThinkPad P16s Gen 2 - 16" WUXGA IPS Érintő - Ryzen 7 PRO 7840U - 32GB - 1TB -3 év garancia
- Eladó Lenovo G70-80 17.3" HD+ (1600x900) i3-5005U GeForce 920M 8GB 128GB+1TB magyar bill 1 hét gar
- DELL Latitude 5400 CHROMEBOOK , i5-8. GEN 8GB/64GB CHROME OS, GARANCIÁVAL, ÜZLETBŐL, 27%ÁFÁS
- Asus TUF F17 FX707VV 17.3" FHD IPS i7-13620H RTX 4060 32GB 1TB NVMe magyar vbill gar
- ASUS TUF Gaming F17 FX707VV-HX139
- LG 65" C1 OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready!
- Dell latitude, precision, xps, magyar világítós billentyűzetek eladóak
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X3D 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! Számítógép játékra! R5 5500 / RX 5700XT / 32GB DDR4 / 256GB SSD + 1TB HDD
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad E540 - i5-4GEN I 8GB I 128SSD I DVDRW I 15,6" FHD I CAM I W10 I Garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest