- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
olly
aktív tag
válasz
tserrof77 #20931 üzenetére
Egy kis helyzetjelentés. A középső opció lett választva. Korrekt módon szakszerűen ki is cserélték. Egy bökkenő akadt. Az ott látott billentyűzet RGB csatlakozós volt. Nekem a gép alapból csak az egyszínű piros világítást tudta, és a csatlakozója is picit más volt. De korrekt módon megbeszéltük az elején, hogy igen a bill jó lesz a világítás 50-50 akarom így is?
Végül a világítást sajnos nem sikerült összehozni, de úgy voltam vele működjön.
Ezzel a fehér billel nekem tök új laptop hatást ad viszont a régi piros helyettKöszönöm még 1x Önnek is a megosztást szerintem így elég "olcsón" sikerült megúsznom a dolgokat. Főleg hogy egyébként ilyen bill-t itthon nagyon nem is találok szinte.
-
Ratiferenc
újonc
-
laca500
aktív tag
válasz
tserrof77 #20814 üzenetére
Köszi, megnéztem az oldalt, de nem találok náluk ilyen kijelzőt.
Lehet én vagyok a béna, de se a laptop típusa szerint, se a kijelző frissítésére nem lehet keresni. Nem igazán adnak a kijelzőről bővebb infókat. (pl. kompatibilitás)
Azt írod, hogy itt olcsóbb. Segítesz nekem, hogy melyik kijelzőt nézted? -
dinersgala
tag
válasz
tserrof77 #20566 üzenetére
megcsináltam a tesztet. Játék közben nem szokott 85 fölé menni egyik se. Azóta frissítettem a drivert 23.7.1 re, de úgy laggol a Red dead redemption 2 mintha 5 fps lenne. Eddig full ultrán is szépen ment. Visszaállítottam a régi drivert, akkor jól is ment de úgy meg folyton kikapcsolt magától a laptop (nem túlmelegedés, 75C körül van)
-
törölt tag
-
togaba
tag
válasz
tserrof77 #19471 üzenetére
Kaptam egy tippet egy topiktársunktól (seger) és visszatettem az 1éve nem használt eredeti aksiját, amit tavaly azért cseréltem le, mert már gyorsan lemerült. Feltöltöttem a kikapcsolt gépben kb. 2óra alatt, és remekül működik! Már egy órája üzemel ...
Köszönöm a válaszodat. -
Frees
csendes tag
válasz
tserrof77 #19458 üzenetére
Köszönöm... Toshiba Satellite C660-139 kijelző villogására a hozzászólásod.
Nyitás- Csukás nem változtat semmit.A kérdésem csupán a kijelzőt honnan érdemes rendelni..? Azt én is tudom, hogy Kínában minden van. Csak januártól a mi rendeléskor olcsó kis hazánkba érkezés után Királyi sarc kirovásával már tragikussá váló az ár. Valami Ötleted...?
-
vakablak93
őstag
válasz
tserrof77 #19436 üzenetére
Rendben köszi a tippeket továbbítom
Nem is tudtam hogy ez fontos vagy számt bármit is, de jó tudni köszi.#19437 Pyttawrx: neked is köszi ezt is továbbítom
Nem az én gépem, nekem ilyen nem kéne sose... Gagyi a sajátomhoz képest
A hűtése is csak éppen elégséges, de már az is trükközős, szakiktól való beavatkozást kíván- Én ilyenekért egy centet nem adnék
-
-
-
Orlin
addikt
válasz
tserrof77 #18078 üzenetére
Hát kérdéses...
Volt egy budapesti "jó nevű" szervízes nagytakarításban ott azt mondták a venti rossz,de kitakarították pár hónapig megy majd és megint hangos lesz.Alkatrész már nincs hozzá.Majdnem vettem is egy új notot akkor.Ez volt több mint két éve.
Néztem szétszedős videót,annyira nagy tudás nem kell hozzá.
(Gari alatt nem akartam én piszkálni benne.)
Most hasonló hangokat produkál.
Akkor a fentebb linkelt elég lesz hozzá?
Köszönöm. -
st3v3np3t3r
nagyúr
válasz
tserrof77 #18056 üzenetére
Ezüstös pasztával volt pasztázva, de a hűtőventi időnként zörgött,le kellett vennem,fizukor veszek amyan csoda mx-4es pasztát és átpasztázom, nekem csak fehér volt itthon.
Alapjáraton 45-52°C fok között mozog.
Annyit kiderítettem, hogy GT215GLM a GPU kódja és maximum 45W energia kell neki,de semmilyen más infót nem találtam, hogy mekkora lehet a max maghőmérséklet. 101-108°C fölé nem ment eddig.Az FX3500as 130°C-on kapcsol le állítólag. link
A régi gépemben volt CPU+IGP, az játék alatt 100°C-ig ment el.
-
st3v3np3t3r
nagyúr
válasz
tserrof77 #18050 üzenetére
Máshol is javasolták, így nem fecséreltem rá az időt, a 4000Ft 90W-os laptoptáp meg jó lesz a labortápomba szabályozható tápegységrésznek... jelenleg egy 350W-os ATX tápról megy... mellé még pont elfér
A következő nagy project az lesz, hogy a HP 8540W-be mellékhűtőrendszert próbálok berakni, a koncepció meg van annak is, csak még annak a hűtőventillátorának a szabályozása nem megoldott egyenlőre. Az optikai meghajtó helyére pont elférne.
"Hasonló módon oldanám meg, termisztoros(NTC) szabályozással,ami a kiegészítő venti fordulatát szabályozná, ha minden jól menne. A szabályzás még tervezőasztalon van -
Gosor
csendes újonc
válasz
tserrof77 #18010 üzenetére
Köszi tserrof
megpróbáltam kihuztam és csak simán az alaplapot Usb board nelkul és ugyan ugyan az a reakció a régi usb boardal is ugyan az.
De megprobaltam a donor gépből az alap lapot csak magában usb boardnélkül ugyan az a reakció
ha töltő rá dug azonnal pislog ha hosszú gombnyomás akor bekapcsol de se kép semmi.Nem értem
mit ronthattam el? -
5hat7
tag
válasz
tserrof77 #15828 üzenetére
Szia
Köszi a segítséget! A gépet be lehet kapcsolni csak már a bios csipog hogy kevés a kakaó az akksiban.
Vasárnap egy univerzális töltővel töltöttem fel és lehet az adott neki olyan feszkót amitől meghibásodhatott.
Az ebay ről rendeltem DC jaCK csatlakozót és ma már kaptam is az emailt hogy postázták.Talán jövő héten meg is érkezik Párizsból... (2200 HUF)
Majd megosztom a tapasztalatom,hogy sikerül e a javítás....
Arra lennék kíváncsi,hogy dokkolóval tudnám e így tölteni... -
anorche1
őstag
válasz
tserrof77 #15755 üzenetére
Kivettem az aksit, levettem az alját, kicsavartam a 2 csavart ami a billentyűzetet tartja, kivettem a billentyűzetet, lehúztam az alaplapról a szalagkábelt, vettettem rá egy pillantást, de nem láttam semmi különöset, majd visszaraktam és összeraktam a gépet. Eredmény:
A töltő port mellett a led villog, és nem kapcsol be a gép. Se aksiról, se töltőről.
Ez mégis mi a ****? -
Tim82
félisten
válasz
tserrof77 #15656 üzenetére
Köszönöm, egyelőre a tulajra bízzuk, hogy ragaszkodik-e a géphez és akkor billentyűzetcsere lesz, vagy ha kér, akkor beszerzünk neki egy másik gépet. Elég régi már a Li3710, de arra, amire neki kell, még bőven elég.
Átmenetileg egy USB-s külső billentyűzettel van áthidalva a gond, mivel úgyis asztali gép helyett van használva a noti.
kaskader: a szalagkábelt legegyszerűbben úgy lehet megnézni, hogy ha hajtogatod a kijelzőt fel-le, akkor akár egy-egy pillanatra is, de ad-e képet.
Még annyit nézzetek meg, hogy amikor nincs kép, de háttérvilágítás van, akkor erős fénnyel (pl. jobb zseblámpa) a kijelzőt megvilágítva van-e halványan kivehető kép azon.
Ha GPU hiba és váltható VGA-s a T400, akkor érdemes lehet BIOS-ban letiltani a dedikált Radeon HD3470-et és csak az Intel 4500MHD-t használni onnantól. Azért ez tudomásom szerint annyira nem jellemző (ez nem az Nvidia GPU-s T61, az elődmodell), de volt már rá példa.
-
-
-
Trident28
tag
válasz
tserrof77 #15549 üzenetére
Szia! Köszi a gyors reagálást..
Nem tudom mit kellene hoznia, de alapon a cpu és gpu 44-45 fokos az mcp pedig 50. Aida 64-el stabilitás teszten(t-max nincs átállítva) 100 százalékon hajtva cpu 51-52, gpu 45, mcp 52... Van mikor 2 órán át is megy hibátlanul, utána pedig a kihűlést követően sem indul el több alkalommal... Memtest megvolt és nem jelzett hibát, legfrissebb bios van rajta, alplapi gombelem cserélve. ha a HDD-t kiveszem és linuxot akarok bootolni azzal is kikapcsol. Pénteken ha minden igaz lesz hozzá egy másik processzor, aztán ha azzal sem lesz jó, akkor valószínű alaplapos a kicsike...
De azért még reménykedem...
-
Tzoltan21
tag
válasz
tserrof77 #15494 üzenetére
Köszönöm a válaszod.
Lehetséges, hogy valami kinyíródott volna az alaplapon? Mert korábban egy 200Wattos HP táppal volt használva, amit módoltak, tehát a csatlakozót átforrasztották. Most meg egy elvileg gyári 180wattos táppal kaptam meg.Hát nagyon bízom benne, hogy a töltővel van a gond...
-
silvergod
őstag
-
SecRS
tag
válasz
tserrof77 #15413 üzenetére
Szóval a probléma nem oldható meg otthoni környezetben (esetleg forrasztással) akkor sem, ha maga a vélhetően hibát okozó SMD-t kiszűrtem? Bár az hétszentség, hogy áramköri egységeket nem tudok kicserélni.
Egyébként úgy sejtem, hogy a pénzt, amit a javításra költenék, már nem éri meg ez a régi lap. -
pepejoe
tag
válasz
tserrof77 #15395 üzenetére
Kicsit kezelésbe vettem a gépet: A tulajdonosa szerint 20 percnél többet nem szokott kibírni bekapcsolva, én már 3 órája nyüstölöm és semmi gondot nem találok vele. Futtattam rajta IBT-t, Aida64 system stability testet. Gondolom ha megroppant volna a BGA forrasztása vagy más elektronikai jellegű gondja volna akkor már ki kellett volna jönnie 3 óra izzasztás után. Próbáltam a hálózati töltőt mozgatni de nem hajlandó kikapcsolni. Esetleg gondoltam arra hogy valamilyen zavar van náluk a villamos hálózatban amit a laptop tápegysége nem tud kezelni. Esetleg van másik javasolt tesztprogram amit érdemes futtatni?
-
-
GoneTom
tag
válasz
tserrof77 #15354 üzenetére
Ühüm...
Kezd egyre jobb lenni ez a laptop vétel, és még csak pár napja kezdtem el ezzel foglalkozni...
A Milyen notebookot vegyek oldalon pont ezeket nem ajánlották...mármint a Lenovo-kat, illetve az Asus ROG-okat. Én alapból egy ASUS ROG GL553VW-t néztem ki. Rögtön lebeszéltek róla.
A Lenovonál meg a nehézkes garanciális ügyintézés volt elsősorban a lebeszélés oka. -
GoneTom
tag
válasz
tserrof77 #15334 üzenetére
Szia!
Csak szeretném megkérdezni, hogy a Dell 7559-ről miért beszélnéd inkább le?
Laptop vásárlás "előtt" állok és a notebook vétellel kapcsolatos prohardver oldalon pont ezt a típust javasolták nekem a kritériumok alapján - amik esetében sok kompromisszumot kell kötnöm, de csak árban és optikai meghajtó tekintetében, úgyhogy a típus nagyon is érdekelne.Milyen hibái vannak a Dell Inspiron 7559-esnek, amiről érdemes tudni?
Előre is köszi a választ Tőled, vagy bárkitől, aki tud információval szolgálni!
-
Mr.Knight
csendes tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- T14s Gen4 14" FHD+ IPS i7-1365U 16GB 512GB NVMe magyar bill IR kam gar
- ThinkBook 16p Gen3 16" QHD+ IPS Ryzen 5 6600H RTX 3060 16GB 512GB NVMe ujjlolv gar
- ThinkBook 16p Gen3 16" QHD+ IPS Ryzen 5 6600H RTX 3060 16GB 512GB NVMe ujjlolv gar
- HP Probook 640 G2 (14FHD/i3-G6/8GB/256SSD/Magyar/Win11) - Szép!
- HP Probook 640 G2 (14/i3-G6/8GB/256SSD/Magyar/Win11) - Szép!
- Magyarország piacvezető szoftver webáruháza
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Asus H110M i5 7400 8GB DDR4 250GB SSD 1TB HDD GTX 1650 4GB ZALMAN S3 TG Chieftec 600W
- Gyors, Precíz, Megbízható TELEFONSZERVIZ, amire számíthatsz! Akár 1 órán belül
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 16/32/64GB RAM RX 7700XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged