Új hozzászólás Aktív témák
-
efemm
tag
válasz
Pyttawrx #21197 üzenetére
Szerintem a zsanérhoz tartozik, és pillanatok kérdése, hogy valami komolyabban törjön. A videóban, a képen legfelül, mindkét oldalon látok ilyet.
-
Kingcold
aktív tag
Sziasztok!
Van egy HP 255 G7 laptopom.
Ki kell cserélném a töltő portot, de mikor leszereltem a hátlapot, ez a kis fém alkatrész esett ki belőle:
[link]Ha megölnek se tudom hova való.
Tudnátok segíteni azonosítani, és lokalizálni?
Előre is köszönöm szépen!
-
KAMELOT
titán
Sziasztok!
Van egy HP OMEN 17 (többi infó a cuccaim között) notim. 1 hete frissített a WIN
Azóta olyan hiba lép fel, hogy ha töltőről megy a noti akkor random lekapcsol alvóba és villog a CAPS LOCK gomb. Vissza tudok lépni.
Viszont ha nem megy a töltő akkor nincs gond.
Játékok is simán mennek! Mindent tudok csinálni vele.
Megnéztem a POWER OPTIONS-t, de nem változott ott meg semmi.
Mi lehet a gond?
Köszönöm a segítséget! -
kekedi
senior tag
Sziasztok!
Van egy Dell Latitude E5570 laptopom.
Az akkumulátora felpuposodott, de még működik.Kérdésem:
-Szabad e még használnom így, ha igen meddig?
-Elindul e a laptop (beépített) akku nélkül? Szabad e próbálkozni vele?Köszi előre is!
-
.mf
veterán
Sziasztok!
Röviden: jól sejtem, hogy a billentyűzet a végét járja és cserés?
Alany: HP Probook 635 Aero G7, bő 3 éve napi használatban mint főgép, sokat gépelek.
Pár hónapja elkezdett az e furán viselkedni: általában műxik normálisan, de néha vagy kimarad egy-egy e vagy egy e helyett dupláz, így ilyeen szavak leeszneek (kicsit eltúlzom, hogy a lényeg átjöjjön). Erre találtam valami tippet, Repeat delay és Repeat rate-en kicsit állítgatva az e-s helyzet nagyban javult (cserébe a kurzorral scrollozás lett szopó, de hát z van). Most azonban a w betű kezd szívatni, néha nem hajlandó működni, még ha erősen is nyomom be, semmi; a környező gombokat megnyomogatva viszont hamarosan feléled és simán működik mint régen... Az e-nél a membrán fáradását sejtettem, de a w eseete fura, talán kontakthiba? Mindenesetre ha jól sejtem ezek hw-es okúak, a bill végét jelzik előre és lassan rendelhetek újat, hogy kicseréljem?
Köszi,
Feri -
V60
aktív tag
Sziasztok!
Jól tudom, hogy a Bios-ba kellene valamit átállítani, hogy ne világítson az usb-re dugott egét miután leállítottam a gépet?
Mit kellene és pontosan milyen néven van benne?
HP Pavilion Laptop 14-dv0082urVálaszokat előre is köszönöm!
Üdv Zola -
brabbitz
aktív tag
Halisztok!
Lenne egy óriási problémám.
Adott egy HUAWEI D15 laptop, i3 10.gen procival szerelve, 8gb ram, W10.
Na most a laptopot igazából nem szoktam cipelni magammal, online értekezletek miatt használom.
Probléma ott kezdődik hogy elfleejtettem rádugni az USB-C-s töltőt a laptopra, ami miatt mire visszaértem az adapterrel, lemerült.
egy sárga háromszög felkiáltójellel láttam utoljára a windowst, gondolom jelezve hogy az akksi mindjárt lemerül.
Na most az van, hogy a Power Charging LED villog, tehát kap töltést, de egy óra után sem tudom bekapcsolni a gépet, fel sem pörög, hanem érdekes 'fehérzajos?' hangot ad, ilyen a Power Charging led is folyamatosan világít, nem villog, majd lekapcsol, a hang is eltünik. Tehát nem kapcsol be a gép egyáltalán, csak olyan mintha "próbálna". De utána loop-ban folyamatosan villog a töltő led, jelezve, hogy tölt a gép.
Ilyenkor mit lehet csinálni? Vagy várjam meg amíg csurig feltölt?
Annyi az érdekesség még hogy lehuztam a hálozatrol a gépet, és amikor ugy próbáltam bekapcsolni, akkor ezt egyszer játszotta végig, utána full-halott állapot.
Picit olyan mintha rossz lenne benne az akksi, de én nem hiszem hogy rossz lenne. Remélem
Nem igazán vagyok laptop zseni, asztalihoz értek csak nagyon, laptopokat sosem szerettem, szóval nem tudom, ez normális-e? Neten kb semmi érdemleges infó...
Még majd megkeresem a HUAWEI laptop topikot is -
tusi_
addikt
válasz
Pyttawrx #21177 üzenetére
Free dos volt rajta, ugyhogy nemtom, hogy elotte jo volt e.
Eszkoz kezeloben nem latni hw-t meg ha a nezetet megvaltoztatom rejtett eszkozre, akkor se nem
Neten azt irjak, arantalanitsam es vegyem ki az akkut. Mivel 3 napos a gep, nem bontanam meg...
Biosban nincs lehetoseg szinte semmit sem valtoztatni. Lan nincs igy wlan az egyetlen lehetoseg.
Adapter opciok alatt csak a kekfog lathato -
tusi_
addikt
Sziasztok.
Probalok telepiteni egy hp 15 eh 3001 nh laptopot, de a wifi adaptert nem latja. Probalnek utana keresni itt a forumban, de most csak telo van amin megy a net es szemuveg nelkul alig látok mar.
Edzkoz managerben sincs, meg rejtett eszkozkent dem latni.
Segitsetek lecci. Sogorno addig nem ad ebedet, amig kesz nincs a laptopja. -
dadydas
csendes tag
Sziasztok!
Tegnap vettem át a futártól az új ASUS Zenbook UX3402 gépemet. Este felraktam rá pár OFFICE programot és a Steam appot és egy vonatos játékkal teszteltem, hogy túlmelegszik-e, jól hűt-e a ventillátor. Jól működött minden igazából. Ma reggel megnyitottam a böngészőt hírolvasásra, és a végén kikapcsolás nélkül lecsuktam a laptopot. Amikor hazaértem bekapcsoltam és a böngésző hátterében egy pillanatra felvillant egy olyan hibaüzenet, hogy az eszköz túlmelegedett és egyből kikapcsolt.
Azóta se kép se hang... Annyi történik csak, hogy a töltőt rádugva a visszajelző LED működik, illetve a kamera kikapcsolás visszajelző LEDje világít.
Természetesen a szervízbe küldést elindítottam, de teljesen ki vagyok bukva emiatt...Van esetleg valakinek valami ötlete, hogy mi történhetett?
Talán nem kapcsolt alvóba a gép amikor lecsuktam és valami háttérfolyamat (jó kérdés hogy mi?) megfőzte a procit?
Vagy esetleg a szobába besütött a nap délután és emiatt túlmelegedett a gép? (Hülyeségnek tartom ezt, mivel a LED panel teljesen hideg volt)
Egyszerűen lövésem sincs..
Köszi a tippeket! -
drgery
csendes tag
Köszönöm hogy foglalkozol a búbánatommal
2014 es biost találtam ráment az is, de sajnos ugyanaz az eredmény végigmegy checksum stimmel de makacs sárga led. Feldobtam a beárazós topikba hátha ér vmit ha minden kötél szakad...... De jó lenne életre pofozni
-
drgery
csendes tag
Szia! HP 15 d001 sh amd proci a4-5000. Bekapcsolás fekete képernyő wifi led narancssárga F12 es gomb. Kiveszem a wifi kártyát ugyanezt produkálja tehát nem a wifi /bt kártya akasztja meg a rendszert ezt írta a HP az a hibás, de kivéve ua sárga led. Ha fürge vagyok és gyorsan nyomok esc gombot fehérrel írja belépne a biosba de nem megy tovább a lista sem jelenik meg szintén fehérrel hogy diagnosztika betöltés folytatása recovery stb. HP bios letöltöttem pendrive ra 2 féle is volt win+b billre jön elő a menü
megírja a bios-t ellenőrzi, újraindul még egy hasonló ellenőrzés fekete képernyő stb... Akárhányszor megírhatom a biost, mert volt hdd csere tehát recovery partíció már rég nincs. Netes képet találtam az esc gombra bejön de itt megáll, semmire nem reagál csak kikapcsolásra. Bios elem volt kivéve anélkül is indítva akksiról is akksi nélkül is hálózati töltőről, de makacsul ellenáll a megtaposás még ami hátravan
köszönöm hogy időt fordítasz rám
már két hete ezzel küzdök
nem eszek nem alszok kicsit zilált vagyok
beígértem valakinek sima telepítés hdd csere és megborult.
-
válasz
drgery #21164 üzenetére
Szia.
Elég nagy katyvasz amit itt összehordtál, már bocsánat.
Szóval van egy HP 15-d001sh laptopod, ami bekapcsolás után csak fekete képet ad és a wifi led világít rajta narancs színben?
Írtad még hogy a BIOS-t lehet flasheéni. Ezt hogyan tudod most megtenni?
Vagy már most ezt sem tudod már megcsinálni a notin?
Lehet csak nekem nem volt világos mait írtál.
Köszi -
drgery
csendes tag
Sziasztok! Kérdeznék, nálam is felütötte fejét a 2011-2015 közötti HP notik nyűgje. HP hp 15-d001sh AMD A4-5000. Sajnos utolérte a HP betegség wifi narancs led bios gombra vagy boot menüre kiírja fehérrel de nem lép tovább. minden működött wifi bt stb. Bios lehet flashelni felmegy de makacs sárga wifi led fekete képernyő. Köszönöm próbáltam összeírni mindent amit tudtam róla. Többször volt ez a fekete képernyő hiba de most nem indul javult meg régebben pár nap pihenő után indult. Se akksiról se töltőről nem hajlandó tovább lépni. Érdekes info számomra új volt HP asztali pc BIOS ba próbáltunk lépni ugyanez a fekete képernyő aztán venti maxon süvített,újraindult betöltött a win 10 minden bios vagy boot menü gombra ugyanez volt a diagnózis, HP nek megírtam elsőre csak kitérő válasz másodikra vegyünk újat....... Aztán az asztali gép indult, a laptop már nem sajnos. Ram hdd tesztelve másik gépbe, tökéletes.Köszönöm előre is ha van tippetek, sok mindent végigcsináltam rajta de ellenáll..... Köszönöm
-
-
bazsy01
csendes tag
Sziasztok!
Van egy T490s laptop, ami pár napja nem akar bootolni. 1,5 éve használtan vásároltam és azóta nem volt komoly gond vele, 3x kellett a reset gombot használom, amikor sleep-ből nem ébredt fel. Vásárláskor megkapott minden Firmware frissítést. Azóta egy Fedora 40 kde futott rajta.
Felhasználó elmondása szerint megint akkumulátoros használat közben elaludt és nem ébredt fel többé.
Tünet: bekapcsológombra reagál, billentyűzet felvillan, de a képernyő teljesen sötét marad. Ez után van hogy felpörög a venti és úgy marad, amíg ki nem kapcsolom. Van hogy egy pattanást hallok a jobb hangszóróból majd mintha újraindulna.Ezeket próbáltam már:
- reset gomb, röviden és hosszan
- HDMI kábelen nem adott jelet, miután több percig vártam bekapcsolás után
- töltésre látszólag reagál, sárgáról fehérre vált a led
- felnyitottam, kivettem az SSD-t, ellenőriztem a csatlakozókat
Van ötletetek mi lehet a hibája, hogyan lehet tesztelni, milyen opciók vannak javításra?
Üdv: Balázs -
Milan86
tag
Sziasztok
Adott egy HP Pavilion 15-eh3004, most hoztam ki pár napja, de egyszerűen nem jutok előrébb vele.
A monitorja egyszerűen botrányos. A betekintési szögek, szín módosulások egy dolog, de teljesen olyan mintha vibrálna is. Szem fájás negyed óra, fejfájás fél óra után. Esetleg van valakinek ilyen laptopja? Ennyire botrányos 💩 a kijelzoje vagy nézessem meg mert gondja van? Már próbáltam a Windowsban állítani, telepítettem a gyári oldalról mindent is, jelenleg az AMD adrenalin van felpakolva.
Esetleg valami ajánlott program amivel tudnék még javítani a beállításain?
Ez így használhatatlan kategória jelenleg számomra.
Köszönöm előre is -
Naked_Ninja
csendes tag
válasz
csiles #21155 üzenetére
Köszönöm a tippeket, de sajnos a töltő hibát kizárnám, tekintve hogy a probléma a szervíz beavatkozása után jelentkezett, de előtte mindkét töltővel tudtam használni és tölteni is a gépet.
Az akksi töltést kikapcsolt állapotban kipróbálom este, hátha megy bele valamennyi töltés.
-
csiles
csendes tag
válasz
Naked_Ninja #21154 üzenetére
Hát arra gondolok, hogy a gyári töltőd nem adja ki már a 120w-ot, s pont annyit esik a teljesítménye, hogy nem tudja már tölteni az aksit. Az univerzális töltő teljesítménye véleményem szerint, ha a gyárinál kevesebb, az nem fog aksit tölteni. Legalábbis én még soha nem próbáltam ilyet csinálni. Amelyik gépbe nincs aksi, oda jó az ilyen töltő, aminek a teljesítménye kisebb a gyárinál.
Amit tehetsz még:
- a gyári töltőjével a gepet kikapcsolt állapotban tölteni. (figyelni a töltöttséget kikapcsolás előtt, bekapcsolás után)
- veszel másik gyári töltőt.
- létezik 150w-os töltő is hozzá.Ha szervizbe viszed mégis, akkor kérjed a gyári töltő átvizsgálását is.
-
csiles
csendes tag
válasz
Naked_Ninja #21152 üzenetére
Üdv, több infó kéne a töltőről.
-
Naked_Ninja
csendes tag
Sziasztok!
Egy Asus-G551JW-vel kapcsolatos hibában kérnem a tanácsotok.
Elősztori röviden: a belső kijelző a piros színt nem tudta megjeleníteni, fehér háttérablakok után szellemképes maradt. Külső kijelzővel rendben működik. Bár már szedtem szét többször a laptopot, úgy döntöttem elviszem szervízbe.
Kicserélték a szalagkábelt, elvileg egy másik kijelzővel is letesztelték, de nem segített. Visszakaptam a gépet. Fizetnem nem kellett, tekintve, hogy a problémát nem sikerült megoldani.
Probléma: A laptop akksija nem tölt, illetve nem vesz fel áramot sem bizonyos helyzetekben:
1) akkumulátor nélkül a gyári és egy utángyártott töltővel is működik a gép, kapja a tápot.
2) akkumulátor nélkül indítva, hálozatról, felismeri az akkut, de nem tölti (kb 60%-on van jelenleg). Töltésjelző világít, windows szerint csatlakoztatva, rendelkezésre áll.
3) 2. Verzió után ha kihúzom a tápkábelt es visszadugom, nem veszi tovább fel az áramot, csak az akkut használja, töltés nincs.Amit próbáltam:
- 2 táp összes kombinációja a fenti 3 esetben
- eszközkezelőben eltávolítottam a két akkumulátorhoz kapcsolódó illesztőprogramot amit újraindítás után visszarakott a windows
- 1 percig táp nélkül nyomtam a bekapcsológombot
- előtúrtam a gyári nagyon gyenge akksiját ugyan ez a probléma
- szétszedtem a gépet, szemmel látható sérülést keresve a töltő csatlakozón és az alaplapon (nem találtam)Tekintve, hogy a szervíz nem vigyázott a gépre és 10 év karcmentesség utan a kijelző burkolat tetejéröl sikerült lekarcolni a festéket, nem vinném vissza. Ha lehet házi körülmények között javítanám.
Minden ötletet szívesen fogadok.
-
Garfield.37
tag
Köszönöm szépen a segítséget mindenkinek !
Valóban a szalagkábel volt kicsit kicsúszva.
-
válasz
Garfield.37 #21148 üzenetére
Ennél a típusnál ki szokott csúszni (0,5mm-ről beszélgetünk) a bill kábel, ha visszaszerelésnél nem vagy óvatos. Nézd meg, hogy minden érintkező épp a szalagkábelen.
-
efemm
tag
válasz
Garfield.37 #21148 üzenetére
Először szerintem szedd szét, és rakd össze újra. Két szalagkábellel csatlakozik a billentyűzet, simán lehet, hogy valamelyiket nem sikerült jól visszatenni. Videó segítségnek.
-
Garfield.37
tag
Sziasztok !
A noti típusa : Asus X541N
Készítettem egy képet hogy melyik billentyűk nem működnek
-
válasz
Garfield.37 #21145 üzenetére
Szia. Jó lenne pontos laptop típus! Illetve, hogy melyik karakterek ezek, és hogy semmire sem reagál?
-
Garfield.37
tag
Van egy laptop , amiben a munkatársam ssd-t cserélt aminek az lett a következménye hogy a billentyűzeten pár karakter nem működik.
Lehetséges hogy egy ssd csere után ilyen hiba előforduljon. ha igen akkor ennek mi lehet az oka ? -
sisi24
tag
válasz
kreten67 #21142 üzenetére
Igen ha hátul kicsit megnyomom, akkor el is tünik!
Nem volt sosem lapim, most hogy jövök megyek, hasznosabbnak találtam. Mindig is pc-m volt, ott ilyen problémám sosem volt! Hát akkor remélem csak ennyi problémája van, nem ilyen seria hibásat fogtam ki, pont első laptop vételnél.
-
sisi24
tag
Üdv. Adott egy Hp victus 16-s1902ng notebook. És olyan problémám volna, ami nem tudom probléma, de nekem viszont szembe tűnik!
Kijelzőn, a bal sarokban és a jobb sarokban látok fehér foltot, de csak fekete háttérben latszik. És jobban inkább éjszaka. Ha szemben ülök vele, akkor latszik de ha feljebb emelkednek akkor eltűnik. Most lehet hülyeséget írtam, de azért inkább meg kérdezem.
Ki lett cseréltetve már egy másik vadi újra és itt is ugyan ez van.
-
st3v3np3t3r
nagyúr
válasz
st3v3np3t3r #21137 üzenetére
Samsung pm9a1-re cserélték a wd sn810-et
-
st3v3np3t3r
nagyúr
válasz
Pyttawrx #21132 üzenetére
Úgyfest megúsztam jótállásban... meghoztava ups gyálról, nem kellett fizetnem
De vicces... mert most bontottam ki a termékkel kapcsolatos fontos információs borítékot... igen, kb.1 év után... és a jótállási papírján ez a rész is benne van
Innentől kezdve, nem is értem, minek volt szükség a futározásra .. -
rene85
aktív tag
válasz
Pyttawrx #21084 üzenetére
Hello, vegul szerviz lett, mert kifogytam az otletekbol... cpu hibat allapitottak meg, azt mondtak kukazza a tulaj a gepet, mert ugye a cpu az alaplapra van forrasztva. Kerdes h van-e olyan valaki aki alkatresznek bevenne es mi vajon a realis ar? Letezik ilyen piac? Ez mar off, tudom... Lenovo 15ADA05, egy 4gb-os plusz ddr4 modul van benne es egy 256gb-os m.2 ssd. Bill, kijelzo, touchpad, minden patent, "csak" random idonkent kekhalal van...
-
-XadAnuX+
őstag
Sziasztok!
HP 8770W notebookja van a fiamnak.
Bement a BIOS-ba, és valami UEFIT átállított Legacyra!
És azóta nem tölti be a windowst és a BIOS-ba sem tudunk belépni.
Nagyon fontos adatok vannak a gépen, kérlek ha tudtok segítsetek, hogy hogy lehet helyrehozni!!
Mellékelve teszek fel képeket is.Előre is nagyon köszönöm a segítségeteket!!!!
-
válasz
st3v3np3t3r #21131 üzenetére
Reméljük számla nélkül jön.... Van káosz a HP háza táján
gar ügyben...
-
st3v3np3t3r
nagyúr
Napost... úton van hazafelé a Hp victusom, jótállás ellenőrző szerint még él a jótállás
-
teptep
senior tag
Éppen most gyötörtem meg kicsit a sajátomat is. (X411UAS) A forrasztások jók, de amikor tövig bent van a dugó, akkor kotyog az aljzatban. A képernyőn meg jelezget, hogy nincs/van töltés. Műanyag csavarhúzóval óvatosan megfeszengettem, hogy láthatóan kicsit elmenjen az érintkező tüske a közepétől. És valóban! A kotyogás megszűnt, és a villamos kapcsolat is stabil lett. Lehet pár hónap múlva megint hajlítani kell majd. Ha megunom, akkor majd cserélem. Itthon csak ónszippantóm van, de a cégnél van szivattyús páka - inkább azzal csinálnám. Ebay és Alin már beazonosítottam.
-
teptep
senior tag
"ASUS X541UA-DM1222 laptopja hol tölt, hol nem"
Loose power plug Quick fix (Asus A541NA laptop) -
válasz
Garfield.37 #21126 üzenetére
Szia. Igen ez háttértár hiba lesz.
-
Garfield.37
tag
Sziasztok !
Adott egy noti, amely rendszeresen újraindul. És újraindulás után ezt írja ki :
Ez lehet hogy ssd csere ?
Köszönöm a választ előre is. -
Dolby
senior tag
Sziasztok!
Sógornő segítséget kért, mert az ASUS X541UA-DM1222 laptopja hol tölt, hol nem. Úgy vette észre, hogy kicsit mozog a csatlakozó a laptopon belül. Azt gyanítom, hogy a gyerkőcök mellett némileg meg lett gyötörve a táp csatlakozója a gépben. Ha valóban így van, akkor honnan lehetne hozzá alkatrészt szerezni, mennyire könnyű mutatvány a csere? Erre esetleg van ajánlott PH tag BP-en vagy környékén?Köszi
-
kreten67
senior tag
válasz
Pyttawrx #21121 üzenetére
Pedig nem, nem jár garivesztéssel. Ha nem hiszed próbáld ki: szedd darabokra bármelyik Hp notebookot tedd tönkre az alaplapot, rakd össze és hívd az Entegro-t, jönnek és cserélik az alaplapot a lakásodban, nem kell ismerned senkit hozzá. Amennyiben megjavítják, akkor nem járt garivesztéssel. A szervízes srácok a helyszínen, szerelés nyomát látja, nem érdekli őket, mert nincs rálátásuk arra, hogy korábban másik szervíz javította, vagy se gariban az adott notebookot. Egyébként meg ki az, aki úgy jelenti be a hibát , hogy "nem baj hogy szétszedtem"?
“ne beszélj nekik semmiféle burkolatmegbontásról.” -- ezt azért írtam, mert Magyarországon 4-5 különböző cég (CHS, 4iG, Entegro, FixDirekt stb) ügyintézi a garanciát, és van amelyik kötekedősebb a kelleténél (FixDirekt), fölösleges ingerelni őket ilyesmik felhozatalával, "hogy én otthon szerelgetem".
A Hp esetében pl az Entegro ugyanúgy a helyszínen javít Elitebookot, mint a hulladék 250 G8-at, ilyen 250-est már legalább 50-70db-ot javíttattam az Entegroval. -
válasz
kreten67 #21120 üzenetére
Pedig de, pl a pavilion x360 is. A Hp ügyfélszolgálat ezt mondta még mikor megvolt a hp-m és cooler csere kellett. Nyilván én kicseréltem.
De ha te el tudod intézni akkor hajrá.Jut eszembe amit írtál:
“ne beszélj nekik semmiféle burkolatmegbontásról.”
Akkor hogy is van ez?“Dehogy jár garvesztéssel a Hp otthoni megbontása..”
Ha nem jár garvesztéssel akkor nyugodtan elmondhatja, hogy levette a hátlapot. Nem?!Az elitebook meg kategória, de ezt te is tudod, ott a gar is más, ha jól tudom
-
kreten67
senior tag
válasz
st3v3np3t3r #21113 üzenetére
Hp-kat gariztam évekig , de azt már csak adott üzleti partnereknél tudom javítani, jelenleg csak Dell és Lenovo összes verzióját javítom gariba. Nos mivel nincs a Hp notikban garancia matrica (mint az Asus és Acer notikban) így nyugodtan hívhatod az Entegro Kft-t, és ne beszélj nekik semmiféle burkolatmegbontásról. Elég ha annyit mondasz, hogy szar a gép és kész.
Én a Németországból kukázott hibás, hiányos Hp elitebook 840 G7-es gépet is bejelentettem nemrégiben, és jött a tetkós 25-év körüli vidám csávó, és alaplapot cserélt nálunk a mi műhelyünkben. NEM KELL SZÁMLA a garizáshoz. A gép ne legyen ázott és rommá-törött. -
zsolti75
senior tag
válasz
Pyttawrx #21114 üzenetére
A Zbook Fury-nál tuti nem veszik a garancia, úgy is van kialakítva az alsó fedél, hogy egy retesszel oldható.
A többi HP-nál passz. Ha nincs matricázva, nem kell megmondani hogy bontva volt. Minden egyébre meg ott a Dell és a Thinkpad, azok nem problémáznak ilyeneken. -
válasz
st3v3np3t3r #21115 üzenetére
Hp topikban volt ez már téma. Sajnos a bontás ezzel jár.
-
st3v3np3t3r
nagyúr
válasz
Pyttawrx #21114 üzenetére
Én úgy nagyjából elolvastam, de nem találtam benne olyat, hogy burkolat bontás miatt megvonják a jótállást, illetve a belső tisztító karbantartás kizárólag márkaszervizben történhet
Innentől kezdve, ez csak gyártói szemétkedés,szépen szólva... mondják akkor azt, hogy a 52napos futamidejű beszart ssd-t ,ami piaci áron 300$, nem akarják kicserélni jótállásban... és kész, de ez így ilyen formában hazudozás meg félrevezetés, mert feketén-fehéren nincs leírva,nincs tájékoztatva, pont... -
válasz
st3v3np3t3r #21113 üzenetére
-
st3v3np3t3r
nagyúr
Nagyérdemű közősség... technikai kérdés...
A tisztítás az szervizelési vagy karbantartási tevékenységnek számít?
Szerintem mint olyan, karbantartási!34percet beszéltem a hp-val rögzített hívásban,azt mondták, mivel burkolatot bontottam a tisztítások miatt, nuku jótállás... Namármost, sem a weboldalon, sem a készülék támogatásái weboldalán,sem a készülék leírásában nem szepel az, hogy kizárólag márkaszerviz végezheti a belső tisztítást!
És 1 fontos infó amit most tudtam meg, a hp kivontult szlovákiába, itthon csak home office-os ügyfélszolgálat van... és most kinek írjam le a panaszom? Magyarul hiába írom le, amerikában nem fogják érteni...
-
válasz
st3v3np3t3r #21108 üzenetére
Értem, akkor gar. A többire no comment
-
togaba
tag
Erre a jelenségre valakinek volna tippje: [link]
Köszi. -
st3v3np3t3r
nagyúr
válasz
Pyttawrx #21106 üzenetére
Nem mellesleg van backup hdd-m, 1tb-os, de arra van mentve a rog ally-m közel 700gb-os mentése
és mivel nem keresek ksh által közzétett átlagbért, így nem volt még anyagi forrásom beszerezni egy nagyobb merevlemezt
tudod, nem mindenki tehetős, hogy maholnap kihuzzon zsebéből új cuccra 30-40ezret
-
st3v3np3t3r
nagyúr
-
válasz
st3v3np3t3r #21105 üzenetére
Fw nincs hozzá?
Ha nincs, akkor mentés ami kell, majd gar.Mindegy hogy fogalmazol, a mentés a te reszortod, nem egy hatalmas mennyiségről beszélünk
-
teptep
senior tag
válasz
st3v3np3t3r #21102 üzenetére
Reddit: "Ez azt jelenti, hogy az SSD többé nem tud megbízhatóan olvasni vagy írni az adatokat. Ez az SSD élettartamának bármely pontján előfordulhat. A „Kritikus figyelmeztetés” értékének 2. bitje (04h) van beállítva, amely az SSD-k adatlapjai alapján a következőket mondja: ...az NVM alrendszer megbízhatósága leromlott jelentős adathordozóval kapcsolatos hibák vagy bármely olyan belső hiba miatt, amely rontja az NVM alrendszer megbízhatóságát. Készítsen biztonsági másolatot minden fontos adatról, és fontolja meg az SSD cseréjét."
Microsoft ... -
válasz
st3v3np3t3r #21102 üzenetére
1.) A hp ki fog nevetni, nem is reagál rá.
2.) Az hogy nincs mentésed az meg elég vicces, mikor egy 2TB külső HDD már nem olyan drága, főleg egy fél millás gép mellett elenyésző. /ugye a 3-2-1, vagy a 3-2-1-1 adatmentés sem hátrány/
3.) a WD progija mit mutat? Esetleg fw frissítés? Persze előtte menteni kellene. -
st3v3np3t3r
nagyúr
Szép napot... Mivel érdemeleges infót nem találtam, hátha valaki találkozott már ilyen problémával... adott egy hp victus 16 laptop, wd sn 810 1tb nvme ssd, élettartam 100% !critical!, valami nvm subsystem degraded hibát ír hd sentinel és öss 18TB írt adatot mutat,de hogy ez mi és hogy és miért, arról semmilyen leírást nem találtam, természetesen a gép jótállásos!
Minden esetre tervezek írni egy emailt a hp-nak, hogy egy 550ezres laptopba csak is hoshulladék minőségű ssd jutott ami 18tb írt adat után ki akar nyiffanni?!? Ráadásul ekkora szabad tárhelyem nincs is itthon, amire ki tudnám menteni a rajta lévő adataimat...
Ja, és a winfos nem jelzett semmit, a hwifoban lettem figyelmes egy adatsávra az ssd-nél, hogy !ssd lemezhibák:igen!...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Macbook Pro 13" 2020, M1, 16GB RAM, 256 GB SSD, Touchbar, tökéletes álapot!
- Microsoft Surface Book 3 - 15 col
- Csere-Beszámítás! Asus Tuf Gamer laptop! R7 3750H / GTX 1650 / 16GB DDR4 / 500GB SSD
- Microsoft Surface Laptop 3 - 15 col - Fekete
- Legion 5 15ACH6 15.6" FHD IPS Ryzen 5 5600H RTX 3050Ti 16GB 500GB NVMe magyar vbill gar
- HP Rack szerverek és tartozékok egyben vagy külön-külön
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L390 - i7-8GEN I 8GB I 256SSD I 13,3" HD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- DELL Thunderbolt Dock - WD19TB modul 02HV8N (ELKELT)
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 13400F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 8GB Pure Base 500DX fehér 650W
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H170M i7 6700 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660 Ti 6GB KOLINK Observatory Lite TT 500W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest