- Vezetékes FEJhallgatók
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Bluetooth hangszórók
- Házimozi haladó szinten
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Shield TV-t csinált a Shieldből az NVIDIA
- Hisense LCD és LED TV-k
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Monitor hiba topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
st3v3np3t3r
nagyúr
válasz
Pyttawrx #21420 üzenetére
nincs jelenleg csere teszt ramom, sajnos ddr3l-es kellene neki(persze, mindig az kéne ami nincs
)
teszt ssd benne, linux mintet telepítettem, majd otthagytam, elmentem aludni, nem rég keltem gép nem kapcsolt ki...
tuti nem túlmelegedés miatt kapcs ki, de tök furcs, hogy teljes random kapcsol ki...
valamikor bios belépéskor kikapcsol, de van amikor nem kapcsol ki mikor belépek a biosba....
most ezt log bejegyzést tette be...
elvileg azért kapcsolt ki, mert túlmelegedett... de ez nettóban is és bruttóban is egy f*szság
Thermal eventnél meg system board thermal trip-et írt be... -
tserrof77
őstag
válasz
Pyttawrx #21324 üzenetére
Ja, közben négy-í-gétől visszajött gariban a Lenovo. Szépen küldözgették a zíméleket, merre jár a gép, alkatrész megrendelve, beépítve, futárnak visszaadva. Patika állapotban jött vissza (nem úgy mint a fémházas tesója anno a téemikszből
)
Egyetlen dolog NEM derült ki, hogy mit és miért cseréltek a gépben
-
-
-
efemm
tag
válasz
Pyttawrx #21197 üzenetére
Szerintem a zsanérhoz tartozik, és pillanatok kérdése, hogy valami komolyabban törjön. A videóban, a képen legfelül, mindkét oldalon látok ilyet.
-
tusi_
addikt
válasz
Pyttawrx #21177 üzenetére
Free dos volt rajta, ugyhogy nemtom, hogy elotte jo volt e.
Eszkoz kezeloben nem latni hw-t meg ha a nezetet megvaltoztatom rejtett eszkozre, akkor se nem
Neten azt irjak, arantalanitsam es vegyem ki az akkut. Mivel 3 napos a gep, nem bontanam meg...
Biosban nincs lehetoseg szinte semmit sem valtoztatni. Lan nincs igy wlan az egyetlen lehetoseg.
Adapter opciok alatt csak a kekfog lathato -
-
st3v3np3t3r
nagyúr
válasz
Pyttawrx #21132 üzenetére
Úgyfest megúsztam jótállásban... meghoztava ups gyálról, nem kellett fizetnem
De vicces... mert most bontottam ki a termékkel kapcsolatos fontos információs borítékot... igen, kb.1 év után... és a jótállási papírján ez a rész is benne van
Innentől kezdve, nem is értem, minek volt szükség a futározásra .. -
rene85
aktív tag
válasz
Pyttawrx #21084 üzenetére
Hello, vegul szerviz lett, mert kifogytam az otletekbol... cpu hibat allapitottak meg, azt mondtak kukazza a tulaj a gepet, mert ugye a cpu az alaplapra van forrasztva. Kerdes h van-e olyan valaki aki alkatresznek bevenne es mi vajon a realis ar? Letezik ilyen piac? Ez mar off, tudom... Lenovo 15ADA05, egy 4gb-os plusz ddr4 modul van benne es egy 256gb-os m.2 ssd. Bill, kijelzo, touchpad, minden patent, "csak" random idonkent kekhalal van...
-
kreten67
senior tag
válasz
Pyttawrx #21121 üzenetére
Pedig nem, nem jár garivesztéssel. Ha nem hiszed próbáld ki: szedd darabokra bármelyik Hp notebookot tedd tönkre az alaplapot, rakd össze és hívd az Entegro-t, jönnek és cserélik az alaplapot a lakásodban, nem kell ismerned senkit hozzá. Amennyiben megjavítják, akkor nem járt garivesztéssel. A szervízes srácok a helyszínen, szerelés nyomát látja, nem érdekli őket, mert nincs rálátásuk arra, hogy korábban másik szervíz javította, vagy se gariban az adott notebookot. Egyébként meg ki az, aki úgy jelenti be a hibát , hogy "nem baj hogy szétszedtem"?
“ne beszélj nekik semmiféle burkolatmegbontásról.” -- ezt azért írtam, mert Magyarországon 4-5 különböző cég (CHS, 4iG, Entegro, FixDirekt stb) ügyintézi a garanciát, és van amelyik kötekedősebb a kelleténél (FixDirekt), fölösleges ingerelni őket ilyesmik felhozatalával, "hogy én otthon szerelgetem".
A Hp esetében pl az Entegro ugyanúgy a helyszínen javít Elitebookot, mint a hulladék 250 G8-at, ilyen 250-est már legalább 50-70db-ot javíttattam az Entegroval. -
zsolti75
senior tag
válasz
Pyttawrx #21114 üzenetére
A Zbook Fury-nál tuti nem veszik a garancia, úgy is van kialakítva az alsó fedél, hogy egy retesszel oldható.
A többi HP-nál passz. Ha nincs matricázva, nem kell megmondani hogy bontva volt. Minden egyébre meg ott a Dell és a Thinkpad, azok nem problémáznak ilyeneken. -
st3v3np3t3r
nagyúr
válasz
Pyttawrx #21114 üzenetére
Én úgy nagyjából elolvastam, de nem találtam benne olyat, hogy burkolat bontás miatt megvonják a jótállást, illetve a belső tisztító karbantartás kizárólag márkaszervizben történhet
Innentől kezdve, ez csak gyártói szemétkedés,szépen szólva... mondják akkor azt, hogy a 52napos futamidejű beszart ssd-t ,ami piaci áron 300$, nem akarják kicserélni jótállásban... és kész, de ez így ilyen formában hazudozás meg félrevezetés, mert feketén-fehéren nincs leírva,nincs tájékoztatva, pont... -
st3v3np3t3r
nagyúr
válasz
Pyttawrx #21106 üzenetére
Nem mellesleg van backup hdd-m, 1tb-os, de arra van mentve a rog ally-m közel 700gb-os mentése
és mivel nem keresek ksh által közzétett átlagbért, így nem volt még anyagi forrásom beszerezni egy nagyobb merevlemezt
tudod, nem mindenki tehetős, hogy maholnap kihuzzon zsebéből új cuccra 30-40ezret
-
st3v3np3t3r
nagyúr
-
Trohak91
csendes tag
válasz
Pyttawrx #21092 üzenetére
Már nem mostanában lett véve a gép (egyik sem) de új korában is lassú volt, egy akkor 7 éves gép simán verte pedig abban sem volt több ram vagy ilyesmi.
Alap dolgokra használom (a papíron rosszabb gépet amit visszaallitnai akarok és azon megy minden szepen) , esetleg egy Adobe readerre meg ami "komolyabb" de az is megy rajta.Ennek a gépnek az alábbiak a hwjei:
Intel pentium silver n 5000 cpu 1,1 ghz 4 magos
4gb ram
1 tb toshiba vinyo
Intel uhd graphics 605 integrált vgaAzt hallani állandóan h a vinyo dolgozik megy ha csinálok rajta valamit ha nem. Ezt értsd úgy, hogy mintha műveleten dolgozna.
-
rene85
aktív tag
válasz
Pyttawrx #21081 üzenetére
Usb-rol ment a lenovos is, de a windows 10-et is lefuttattam extended modban. De akkor lesz meg memtest86 is.
Nyomkodtam es beesik nehany gomb a billentyuzetrol. Meg ezt tudom hibanak felhozni. Szedjem ki az alaplapot is ha azt meg akarom szerelni? Az mar meleg beavatkozas nekem kicsit a lelkes amator hozzaallasomhoz kepest is. De lehet h ilyen elmozdulas-fizikai behatasra fut hibara?
Mod:koszonom h ennyit segitesz! -
rene85
aktív tag
válasz
Pyttawrx #21075 üzenetére
Halló, forrasztva van rajta 4gb és van mellé még 1 slot, ami cserélhető.
OCCT: ram, cpu+ram, vram (mert megosztott ramot használ a vega miatt). Lefutott ebből a 3-asból a kombinált teszt párszor (1-1-1 óra), semmi hiba
Prime95: ment vagy 4-5 órát, semmi hiba
Lenovo saját tesztelő progija (usb-ről indul): kb 3.5 óra a memtest rajta, nem volt hiba
Ezek között viszont random időkben bsod vagy csak sima fagyás történt, az elmúlt 24 órában kb 2x. -
ParadoxH
aktív tag
válasz
Pyttawrx #21048 üzenetére
Megtörtént. Ezeket próbáltam:
- Lecsatlakoztattam az akksit és úgy indítottam töltőről
- Kipróbáltam egy ugyanolyan 19.5V 45W-os eredeti hp töltőt
- Kiszedtem a memóriákat próbáltam azok nélkül és variálva is
- Hosszan nyomtam a bekapcsológombot akksi nélkül 1 percig, hogy merüljön az elem
Egyik sem segített
Bedugott állapotban ami történik akksi nélkül: Fehéren világít a bekapcsológomb 5-10 másodpercig. A töltésjelző led 8-at pislog és egy fehéret egyenletesen. . Az F5 (mute) és F11 (wifi) funkciógombok narancssárgán világítanak.
Le tudom még szűkíteni valahogy a kört komoly szakértői tudás nélkül azon kívül hogy csak találomra kicserélném az ismerősömnek benne az alaplapot? -
baly81
aktív tag
válasz
Pyttawrx #20961 üzenetére
Szerintem mindkettőtöknek igaza van. Réginek régiek, de a felhasználási körök sokrétűek, pl egy egyszerű CNC vezérléséhez is kiváló, vagy kis mennyiségű P2P futtatását is bírja. Sőt a terület /célközönség még jól is jár(hat).
Én pl. az ilyen gépekkel szoktam megajándékozni a család és ismerősi körben lévő kisebb gyerekeket. 7-8 évesen már oda lehet ültetni őket komolyabban, és akár ott is hagyni, hogy tanuljanak is a kissebb játékok mellett, arra pedig kiváló egy ilyen gép... -
st3v3np3t3r
nagyúr
válasz
Pyttawrx #20957 üzenetére
Persze,és akkor mi van ha a régi? Működik? Működik... RetroPC-nek még kiváló... Úgy beszélsz ezekről mint ha 286-os gépek lennének....
vagy C64
Mindegyik még nagyon is kiváló retro pc-hez...
Mondjuk az inteles alaplap az 3.gen i3-as, DDR3-al, az azért nem rossz...
Szoktam nézegetni használt pc boltok kínálatait, hát, sokkal gagyibb cuccokat árulnak sokszor, összeszerelve, és még rohadt drágán is
-
válasz
Pyttawrx #20917 üzenetére
Nemigazán nyer rajta az ember az utángyártott akksi vételhez képest: az csak 20€-val drágább és akkor marad az 50+% kapacitású eszköz pótakksinak.
#20916: ez nem csak egy sima kalibrálás, amit laptoppal is megoldható? Nem ez lenne az első "megmozgatjuk a hegyeket" vállalkozói duma...
-
wallace
tag
-
kreten67
senior tag
válasz
Pyttawrx #20870 üzenetére
A billentyűzet kábelét ki kell húzni az alaplapból, és úgy kell a NOVO gombal próbálkozni. Amennyiben úgy indul 10/10 hibamentesen, akkor a szokásos billentyűzetbe épített power-gomb okozta hibajelenség. Sok 320, 330 gép billentyűzetébe, bevezetékeltem mikrokapcsolós power-gombot, a gyári bekapcsgomb helyére, és a billentyűzet bekapcs szálat elvakatram a szalagkábelen (valamelyik: jobb vagy bal szélső az), de csak abban az esetben, ha a bill többi gombja kifogástalanul működik. Persze amikor a tulaj kifizeti a komplett palmrest cserét, ami kb 30-40e ft, akkor nincs barkács.
-
wallace
tag
válasz
Pyttawrx #20854 üzenetére
Ezen sajnos túl vagyok, akkut lehúzva egyáltalán nem megy a gép töltőről, tehát nincs semmi töltés, reset, kis laposelem lehúzás is volt már. Ha visszadugom az akkut, akkor megy a gép, de pl már a bios hisztizik, hogy kisebb töltő van rádugva, mint kéne, amikor nincs rádugva semmi, úgyhogy van baj...
-
Pityu.
nagyúr
válasz
Pyttawrx #20846 üzenetére
Mondjuk még most nem tudom milyen idős laptopról van szó ha öreg és régi az elem akkor igen.Régebben volt egy laptopom az a végére már töltőről ment csak mert megdöglött az aksi gondolom abban volt elem külön de van amelyikbe nem raknak?És akkor muszáj új aksit venni bele?
-
becenevem
aktív tag
válasz
Pyttawrx #20757 üzenetére
Most újra készítem a Pendrive-ot. Rufus 4.3
GPT/UEFI-t választottam.Nem ismerte fel a korábban készített pendrive-ot. Nincs a BOOT menüben. A fiókban volt egy vinyó, azt a MediaCreationTool-lal készítettem. Azt sem látja.
Egyik USB porton sem. Felvillan az USB led, kicsit villog is, de csak az SSD-t látja.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- X13 Yoga Gen2 13.3" FHD+ IPS érintő i5-1135G7 16GB 256GB NVMe ujjlolv IR kam aktív toll gar
- HP Elitebook Folio 9470M laptop (14/i7-G3/6GB/256SSD)
- Dell Latitude 5490 14" HD i5-8250U 16GB DDR4 256GB SSD gar
- HP Zbook 15 laptop (15,6FHD/I7-G4MQ/16GB/128SSD/Nvidia2GB)
- Latitude 7450 14" FHD+ IPS Ultra 7 165H 32GB 1TB NVMe IR kam gar
- Akciós Windows 10 pro + Office 2019 professional plus csomag AZONNALI SZÁLLÍTÁS
- Lenovo Thinkpad P1 gen1, gen2, P52s FHD, 4K oled touch
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max/
- AKCIÓ! ASUS TUF GAMING X670E-PLUS WiFi alaplap garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! AOC 24P1 24 FHD 60Hz 5ms monitor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest