Hirdetés

Hirdetés

!!! SZERVERLEÁLLÁS, ADATVESZTÉS INFORMÁCIÓK !!!
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!

Új hozzászólás Aktív témák

• Vartanus

őstag

Sziasztok!

Az alábbi probléma merült fel.

Ez a kép még a régi, LG 60hz 1680x1050 monitorral készült.
    Jelenség akkor jött elő, mikor a monitor aludni ment 5 perc tétlenség után, majd vissza ületem gép elé. Ha hagytam megint alvóra menni, majd vissza akkor megjavult.

Mivel túlzottan nem zavart, s ritkán csinálta nem foglalkoztam vele nagyon.

Aztán nemrég megvettem egy AOC 1440P 180Hz Gaming monitort, aminél kb 1 óra WoT után úrjaindult a gép, s onnnatól az allábbi villódzást produkálta.

Na ez már kezdett jobban zavarni, hisz nem két forint volt a monitor. Elkezdtem itt fórumon utánakérdezni, s a topiktársakkal arra juottunk, hogy tuti a jó öreg ,RX 480 vga kari adta meg magát.

De kis idő elteltével elkezdete, hogy a gép újraindulgatott. Egyre gyakrabban és egyre vártalanabb alap aszatali böngészész során is.

Na ennek már fele sem tréfa gondoltam. Próba kedvéért a HTPC-nkből átraktam az only film HD 7770-est azzal mit ad.
    Elinte jónak tűnt majd megint, a gép újraindult.

Jelenleg pedig ott tartok, hogy amikor kék halál után újraindul be sem tölt az OS, mert nem látszódik a biosban az NVMe SSD, amin a Windows 11 van.

(Csak zárójelben a HTPC-be téve az RX 480-at semmi problémát nem láttam.)

Mi lehet a gond?

Én arra gyanakszok, hogy a R5 3600 procim IOD lapkája adata meg magát, amiben a PCI-E vezérlő is van.

Vaagy

estleg maga az X370-es deszkám halt meg?! :F

Néhány kiegészítés:

-Tuningolva volt a proci, de mindent defaultra vissza téve, is ugyanúgy gond van
    -2 éve nyáron az alap gyári virsli hűtővel tesztelem az OC beállításaim és volt, hogy 90 fok fölött leállt a gép, a SoC fesz. 1,2V fölé sosem raktam. DE lehet ez megfőzte szegényt...
    -Anno volt cserélve az R5 1600 mert az is meghalt az Asus Prime X370 Pro lapban. -hmn és talán a lapot is cserélete az Alza a vásárlás után nem sokkal...

Bármi ötlet mit s hogyan, megköszönök. :R :R

Új hozzászólás Aktív témák