Hirdetés
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- 4 billió dollárt ér a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-cégek
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- TCL LCD és LED TV-k
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen videókártyát?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen egeret válasszak?
- Hobby elektronika
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Kérlek, írd le a számítógéped alkatrészeit, a probléma előzményeit, a problémát és azt, hogy eddig mit próbáltál tenni, hogy könnyebben és hamarabb segíthessünk!
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Krissoldier #52775 üzenetére
Várjuk köszi.
-
-
válasz
Krissoldier #52773 üzenetére
Még arra gondolok, hogy volt BIOS frissítés, vagy az alaplap adta meg magát. De ha lehet akkor másik táp és RAM ezzel kezdenék a szervizesnél.
-
Krissoldier
csendes tag
válasz
parandroid #52772 üzenetére
Értem akkor viszem szervizeshez mert nekem nincs másik gépem sajnos. Illetve BIOS elemet is cseréltem @Pyttawrx.
Ohh és most vettem észre hogy a lapon a DRAM led pirosan világít , gyanítom előtte nem világított. -
parandroid
félisten
válasz
Krissoldier #52770 üzenetére
Sajnos ezzel semmi mást nem tudsz csinálni, mint minden egyes alkatrészt kipróbálni másik gépben,vagy komponensekkel. Ugyanúgy lehet alaplap, proci, vagy ram hiba is, mint táp, sőt, őszintén szólva én az első kettő valamelyikére tippelnék a próbálkozásaid után.
p
-
válasz
Krissoldier #52770 üzenetére
Szia.
A leírtak alapján a táppal kezdenék én is. Illetve még talán előtte még a BIOS elemet is kicserélném. Vagy mérj rá. -
Krissoldier
csendes tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni egy rejtélyes géphibával kapcsolatban.
Tegnap még teljesen hibátlanul működött a gépem, több órán át használtam (8-9 órát), majd ma otthagytam kb. 10 percre, és mire visszaértem, csak azt láttam, hogy pörögnek a ventilátorok, de se kép, se hang.Újraindítottam, de ugyanaz történt: elindul, aztán újraindul magától. A Q-code kijelző végigfut a kódokon, próbál bootolni, mintha inicializálna, de elakad valahol, és újraindul. Ezt ismétli többször, majd legtovább a 40-es kódon áll meg, ami elvileg azt jelenti, hogy hibernált állapotból ébred, de BIOS-ig sem jut el, és képet sem ad a monitorra, sőt a monitor sem kapcsol be, a billentyűzet sem világít, semmi aktivitás.
Most legutóbb észrevettem, hogy a videókártya betápcsatlakozóin lévő LED-ek közül kettő villog (háromból kettő), ami elvileg tápellátási problémára utal.A következő dolgokat már próbáltam:
-CMOS reset (gombbal is, és elem kivételével is)
-Videókártya kivétele, integrált GPU-val HDMI-n keresztül próbálva (semmi változás)
-RAM-okkal próbálkoztam: 1 darabbal, különböző slotokban, mind a négy modullal
-Minden kábel ellenőrizve, újra bedugvaA gép soha nem volt tuningolva, minden full gyári beállításon van.
Én építettem évekkel ezelőtt, eddig megbízhatóan működött.Konfig:
Seasonic 750W Focus 80+ Gold tápegység
Aorus Master Z390 alaplap
Intel i7 9700K
4x8GB Corsair DDR4 3200 MHz RAM
ASUS ROG Strix RTX 3080Kérlek, ha van ötletetek, merre induljak el a hibakeresésben, mit nézzek még meg, írjátok meg! Én most egyre inkább a tápra gyanakszom, de jó lenne megerősítés vagy más nézőpont is.
-
KROK640
nagyúr
válasz
maxika2004 #52766 üzenetére
Nekem kezd az az érzésem lenni, hogy jobban járnál ha az ASUS lapot is megszereznéd hozzá amiben ment. Persze csak ha megoldható.
Mostanra kb mindent végigpróbáltál ami nekem eszembe jutott, és eléggé egyértelműnek tűnik, hogy a lap és a proci nem férnek össze. -
válasz
maxika2004 #52762 üzenetére
Szia.
És nem lehet hogy a RAM nem fér össze a CPU-val?
Hogy van benne és hány ram van benne most? (Mennyi modul) -
KROK640
nagyúr
válasz
maxika2004 #52760 üzenetére
Ha visszarakod a 10400F-et az MSI lapba akkor megy? (arra vagyok kiváncsi, hogy nem-e szerelés közben öltél le valamit). A 10700-at is próbáltad többször a lapban?
Ha jól emlékszem, akkor a 10400F-nek is az a 4300MHZ az 1 magos turboja, az all core 4GHZ. Csak a feladat kezelőben akkor is megugorja a 4300-at ha egy mag megy csak annyin. Ha máshol is így megy, és az összes maggal 4300-on, akkor meg aktív a BFB, amit azért tartok kizártnak mert a te lapod azt nem tudja.
Az, hogy hideg a CPU, azt jelenti, hogy nem is hajtja, jó eséllyel a postig sem jutsz el. Elsőre pont Biost mondanék, de azon már túl vagy ...
60 fok minél? CPU Core, CPU temp, valamelyik maghő? Mert ezek között akár 20 fok különbség is lehet. Nekem ez továbbra is throttlingnak tűnik. (ASUS lap)
-
_drk
addikt
válasz
maxika2004 #52755 üzenetére
Olvass eggyel feljebb.
BIOS Update.
-
maxika2004
őstag
Sziasztok !
segitsetek lécci :a gép :
lap : msi b460m pro-vdh wifi
proci : i5 10400f
vga asus gtx 1060 6gbigy használtam eddig, minden tökéletes volt,
cseréltem egy i7 10700 ra, (minden változatlan )
és nincs kép, ventik felpörögnek, de semmi....
néztem, induláskor a proci hideg marad ( hütö nélkül )a proci másik asus lapban megy rendesen ...
valami ötletetek nem lenne, mi lehet a hiba ?
elöre is köszönöm a segitségeteket !
-
_drk
addikt
Pendrive-ról q-flash megoldotta a probélmát.
Szerintem az elem lehetett a hibás.
Egyedül a procit és tápot nem próbáltam, azon kívül mindent is ki-be dugtam. Cmos reset is volt.
Ha kontaktos lenne valami az nem így jött volna ki. Az elem meg lehet folyamatosan baszkódta a Bios-t. Lehet akkor nem is bootolt a rendszer megfelelően miután nem volt áram alatt a gép. Hogy utána mindig hogy jött helyre megától az jó kérdés.Őszintén nem hittem, hogy sikerül ezzel a megoldással. 64 gb-os Pendrive-ot átrakni először 32gigásra, hogy Fat32-es filerendszer legyen, de persze utána még át is kell nevezni a BIOS Update file-t...
Közben egyébként csak a táp volt bedugva. De a gombot is egyidőben kellett lenyomni a bekapcsolással, hogy működjön.
Mikor megjelent a narancssárga LED én se el se hittem, hogy történik valami. Majd utána be is bootolt a rendszer.Most kapott új elemet, szerencsére volt itthon 2032-es.
Amúgy utána olvasva rengeteg ilyen nem ad képet a rendszer probléma van. Anno legalább bejött valami alap kép és látni lehetett, hogy mit nem érzékel, vagy alapból ki írt valamit.
Egyébként az éppen beszerzett ASRock steel Legend egyből ki írta, hogy új proci van benne. Valami tpms-es ízét irt ki, de tovább nyomva az egyből működött. -
_drk
addikt
válasz
parandroid #52751 üzenetére
Nem tudom, én úgy emlékszem egyszer frissítettem.
De akkor nyomok egy BIOS resetet, meg Ramokat is elkezdem pakolgatni.
Így hogy nincs kép, hogy tudom Update-elni? Meg mondom, azt a gép a régi procival is csinálta.Ahogy mondtam most van 2 ugyan olyan konfig otthon, Tudok próbálkozni.
-
_drk
addikt
Hi
Mi lehet kontaktos egy gépben, hogy nincs kép, csak pörgeti maxon a ventiket és nem a videó kártya és nem a kijelző és nem annak kábele.
Már régóta csinálja, eddig megbaszkuráltam a DP kábelt a, azt hittem az baszakszik, de nem. Viszont eddig megoldotta a problémát, gondolom valami kontakt probléma lehet.Pont most raktam bele F.B.I kolléga 5600-sát, de már most bármit baszakszok nem akar képet adni. Pedig a kijelző veszi, hogy be van dugva, minden pörög és világít..
Új hozzászólás Aktív témák
- One mobilszolgáltatások
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- CASIO órák kedvelők topicja!
- Poco F3 - a mindenes, de nem mindenkinek
- Synology NAS
- Battlefield 6 - Bemutatkozik a többjátékos mód
- További aktív témák...
- AKCIÓ! DDR5 GAMER PC: RYZEN 5 8400F/9600X +RTX 3060Ti/3080/3090/4060/4070 +16-64GB DDR5! GAR/SZÁMLA!
- AKCIÓ! GAMER PC: i5-14400F (10mag/16szál) +RX 6600/6700XT/6800/9060XT/9070 +16-64GB DDR4! GAR/SZÁMLA
- AKCIÓ!!! GAMER PC: RYZEN 7 8700F/9800X3D +RTX 3060Ti/3080/3090/4060/4070 +16-64GB DDR5! GAR/SZÁMLA!
- Fujitsu Esprimo D738 SFF PC, I5-8500 CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, Win 11, Számla, 1 év garancia
- Ryzen5 8400F/ 32GB DDR5/ RTX4070/ 1TB m.2 alapú konfig/ garancia/ ingyen foxpost
- Lenovo Legion Pro 7 i9-14900HX 64GB RAM 2TB SSD 16" QHD+ 240Hz RTX 4080 12GB 175W DOBOZÁBAN, MAGYAR
- Asus ROG Zephyrus G14 GA401IV - 14" FHD 120Hz - Ryzen 9 - 4900HS - 16GB - 2TB - RTX 2060 - Win11
- LG 27UP850NP-W - 27" IPS LED - 3840x2160 4K - DisplayHDR 400 - USB Type-C - AMD FreeSync
- Dell 14 Latitude 9410 FHD IPS 2in1 Touch i7-10610U 4.9Ghz 16GB 512GB SSD Intel UHD W11 Pro Garancia
- Szinte új, minőségi, állítható ritkítóolló
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest