- Úgy fest, hogy NVIDIA Blackwellből lesz Galax HOF VGA is
- Kapja az ívet az új Spider-Manben a DirectStorage, pedig csak teszi a dolgát
- Évek óta ígért funkcióval egészíti ki a DirectX 12-t a Microsoft
- Nem támogatja a Reflexet más cég képgenerálójával az NVIDIA
- GeForce RTX 5080 kártyák kvartettje a Manli szájíze szerint
- Milyen TV-t vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Micro Four Thirds
- Milyen egeret válasszak?
- ASUS Zenbook A14: Ez így szinte tökéletes
- Bambu Lab 3D nyomtatók
-
PROHARDVER!
Kérlek, írd le a számítógéped alkatrészeit, a probléma előzményeit, a problémát és azt, hogy eddig mit próbáltál tenni, hogy könnyebben és hamarabb segíthessünk!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Nojzinho
újonc
Sziasztok! Körülbelül 2 héttel ezelőtt sorozat nézés közbe ujraindult a gépem, és azóta folyamatosan azt csinálja amint a Windows ba belepne. Ameddig nem próbálja meg bootolni az operációs rendszert, nem kapcsol ki és indul újra. Egy ideig még be hozta az asztalig is (utána 2 sec után ugyanez) de most már egyből ahogy betöltené az op rendszert le áll.
Ryzen 7 5800x3d
Asus tuf b550 plus wifi ii
2x8gb 3200mhz aegis cl16
RTX 3080 10gbTapegyseg problémára gyanakodtam ezért Rm850x rol Rm1000x re váltottam azonban nem oldotta meg a gondot tehát nem azzal lehetett. Amiket megprobaltam:
- RAMok át ültetése új slotokba, egyesével próba
- CPU ujra pasztazas, tisztítás
- CMOS elem csere, Bios reset, Bios frissítés
- Táp csere bővebben feljebb
- További SSD ki probalasa, azon Windows telepiteskor is ugyanúgy ki kapcsol. Hiába húztam ki a főt.
- Videokártya reseat, másik pcie slot eleve rossz ezért sem próbáltamMegegyszer: A Biosba napokig ulhetnek, meg a Windows beepitett troubleshoot menüjebe, ott semmi gond, amint magát a rendszert bootolja, feladja. Korábban néha tovább bírta pl egészen az asztalig de ugyanúgy leallt. Hofokok is rendben 30 az alaplap proci is ott körül +- 10 a biosba.
Köszönöm a válaszokat előre is.
[ Szerkesztve ]
-
hentes555
senior tag
válasz KROK640 #52197 üzenetére
Átépítettem az egészet egy random itthon pincéből összeszedett AM3 konfigra Phenom X II 945, ugyanúgy az RX 470-el, másik ram-okkal, bebootoltam, hiba ugyanez. Most folyamatban van a Windows reinstall, kíváncsi leszek. Ha nem jó, akkor van egy üres HDD-m, azt megpróbálom, ha az sem akkor meg legvégül VGA csere lesz, de gondoltam megpróbálom előbb ezeket, mert ehhez nem kellett sehova mennem meg plusz dolgokat venni/kérni
"Tiefe Brunnen muss man graben wenn man klares Wasser will"
-
shadow1901
aktív tag
válasz hentes555 #52193 üzenetére
Ilyenekre gondoltam igen. Nálam ezek a felesleges kacatok. Nem hiszem, ha most leszeded őket megjavul a gondod. De bármit csinálnak, el vagy nélkülük. RAM-jaid milyen gyorsak?
#52194 tserrof77
Próbaképpen vagy mert szerinted az a gond?Én ezek közül egyiket sem játszottam (kivéve furmark és memtest ), de ebben egy jóval modernebb CPU, több maggal (+2) 70% körül foglalkoztatja a CPU-t. Felvétel relatív régi, azóta biztos sok "optimalizáción" átesett a játék.
Jobb tanácsom nincs, egy komplett újratelepítés, vackokat mellőzve, VGA driverrel. Nem garantált a javulás, de talán SW gond ezzel kizárva, marad az elégtelen HW. HW hiba sincs feltétlen a terítéken, de egy teszt erejéig ha tudsz szerezni egy VGA-t, azt is ki lehet zárni/megerősíteni.
Ha dobod, szólj, nekem nagy előrelépés lenneKérdezz, bármit meg lehet oldani! | Inkább privátot írjatok!
-
hentes555
senior tag
válasz tserrof77 #52194 üzenetére
Megpróbálok szerezni majd egy másikat. Ami még fura, hogy most felraktam manuálisan is az alaplap drivereit, amit az ASUS oldaláról szedtem le és kipróbáltam a PUBG-t. Felvettem előtte közepesre a grafikát, átváltottam DX11E módra, utána egész tűrhetően ment, ilyen hosszabb megakadások nem voltak.
Aztán elindítottam a Warzone-t, na az totál besz*rt megint, hosszú-hosszú másodpercekre megállt a kép. Sőt, elindítottam a beépített benchmark progit, ott az első jelenetek valamennyire akadozva lementek, utána meg fekete lett az egész kép, egyedül a bal alsó sarokban mutatott egy számsort amit előtte is, viszont lövöldözni meg tudtam ennek ellenére és mindig azonnal reagált a lövésre, ha nyomtam a bal egérgombot"Tiefe Brunnen muss man graben wenn man klares Wasser will"
-
hentes555
senior tag
válasz shadow1901 #52192 üzenetére
Szia!
Én tettem fel a win-t az SSD-re, miután fel raktam vártam egy darabig és megcsinálta magától a drivereket, én csak az AMD Adrenalin szoftvert raktam fel meg az Asus AISuite 3-at. Eszközkezelőben minden OK-nak tűnik. HDD, SSD tesztelve, 100%. Először a PUBG HDD-n volt, azt hittem az a baja, átraktam SSD-re, de ugyanaz. A Wreckfest is HDD-N van és az még megy szépen.
-
shadow1901
aktív tag
válasz hentes555 #52191 üzenetére
Te tetted fel a wint? Driver(ek) rendben? Kézzel/winnel telepítve? Nem több, nem kevesebb? SSD állapota? A probléma mentes "bizonyos játékok" nem a HDD-n vannak? Annak állapota?
Sajnos sok hibalehetőség van.Kérdezz, bármit meg lehet oldani! | Inkább privátot írjatok!
-
hentes555
senior tag
Sziasztok!
Olyan problémám lenne hogy összeraktam egy gépet ilyen light-os gaming-re, de nem az igazi a dolog. A gond, hogy a játékok nagy része nem fut normálisan, akadozik az animáció már a menüben is néha. Pl. letöltöttem a PUBG-T, az már a loading screen közben befagy, a sisakon az elsötétülés-kivilágosodás animáció először csak áll egyhelyben, majd vagy 6-8 mp múlva kezd normális lenni. Belépés egy játékba, már a lobby-ban sem teljesen oké, pár mp-ig jó, utána szaggat, aztán megint megy. Ha a repülőről ugrok le, akkor van, hogy 2-3-4 mp-ig megakad. Utána valamivel jobb a helyzet, de normálisan játszani nem lehet vele. Mindezt úgy, hogy minden a legalacsonyabb beállítások van! COD Warzone ugyanez, szintén low-ra állítva, shader pre-load 11% fölé nem megy. Letöltöttem a Fall Guys, az a legjobb mert konkrétan el sem indul, kiírja, hogy missing files, verify. Megcsinálom, verify lefut, indítanám a játékot, ugyanez a hiba... Ja, és mielőtt ezt kiírná, 1 percig nézem a fekete képernyőt.
Ami még fura, hogy bizonyos játékokkal meg semmi gond, ilyen pl. a Sea of thieves, Wreckfest, Combat arms, ezeket ha high-ra állítom is szépen fut.
Lefuttattam Memtest, Furmark, CPU stressz alkalmazási át, ezek szépen mennek hiba nélkül, CPU 69 foknál nem megy fentebb, GPU 74/75 kB.A konfig pedig:
Asus H81M-A
i5-4670
2x8 GB RAM (ezeket próbáltam cserêlgetni, illetve egyszerre csak egyet használni, javulás 0)
Strix RX 470
Thermaltake Munich táp
Samsung 870 EVO 250 GB SSSD (PUBG ezen van)
HGST 1 TB 7200 RPM HDDWindows 10 legfrissebb verzióra frissítve, aktiválva.
Valami tippet hátha tudnátok adni, mert ha így marad akkor a repülőgép üzemmódot nemsokára aktiválni fogom és kib*szom a harmadikról.
-
válasz TiberiusX #52188 üzenetére
"Milyen az a klipszes sata kábel? "
patent van a csatlakozó oldalán ami bepattan a helyére és kihúzni vissza csak úgy tudod, ha közben benyomod a patentet.[ Szerkesztve ]
Kert, kütyük,munka,matek,morfondír...ennyi. Szóval ács nem vagyok, de nemrégiben sikerült faragnom egy mőködőképes fogpiszkálót.
-
TiberiusX
tag
Eseménynaplóban- utolsó egy óra- Alkalmazás és szolgáltatásnaplók
Jó sok hibát jelez.
Ha csak a Windows naplókra szűrök ott csak egy hiba van.
-
TiberiusX
tag
Sziasztok!
Az én gépem indul, de random kikapcsol és újraindul magától. Van, hogy napokig semmi gond, majd újra megcsinálja. Nem tudok rájönni mi lehet a gond. Általában IDLE ben csinálja ezt, pl böngészek neten, bezárom a chromot, felállok és mire visszajövök az fogad, hogy írjam be a pint-t a windowsnak.
Ma reggel bekapcsoltam a gépem, Chrome megnyitva, telefonomat babráltam és egyszer csak lelőtte magát majd újraindult.Terhelésnél, játék alatt egyszer sem fordult elő ilyen.
Win memory teszt nincs hiba.
Nem melegszik el a gép.
Annyiról tudok, hogy az egyik HDD sata csatija kikopott és lazán van benne a kábel, de nem csúszhat le. (Win nem ezen fut)Win 11 Pro
Gigabyte Z790 Gaming X lap
i5 13600Kf
32Gb ram
4070 Ti
SeaSonic GX-1000 80+ gold
Minden alap, nincs OC.[ Szerkesztve ]
-
FunPro
őstag
válasz tserrof77 #52183 üzenetére
Az is elképzelhető, hogy a 1200-nak nem tetszenek a ramok. A leírt BL2K8G30C15U4B ram nincs ott a támogatottak között ennél a procinál. 5600x esetében fel van tüntetve.
Persze, ha az "el sem indul" kifejezés azt jelenti, hogy fel sem pörög a gép, akkor ott más lesz a hiba szerintem.
Én azért hagytam volna abba a tesztelést már a legelején, mert a leírás szerint a gép működött, csak nem látta az egyik ramot. Innentől a bios verzió megfelel(t) a procinak, a ram megfelel a procinak. Új cpu esetén pedig elég kis százalékot adnék arra, hogy fizikai sérülés hiányában le legyen halva a ramvezérlés. Elképzelhető, de előbb gyanúsítanám a használt alaplapot. Naív ember vagyok, de lehet az eladó sem tudott a hibáról, mert lehet neki addig jó volt a kontakt, amíg ki nem szedte a procit.
[ Szerkesztve ]
I'll try my best, and that's the best anyone can do.
-
tserrof77
őstag
válasz estikornel #52181 üzenetére
EZ alapján számomra NEM derül ki pontosan, hogyha a legfrissebb bios van rajta, akkor mennie kellene-e az 1200-essel. A320/B350 lapnál már futottam bele ilyenbe, hogy a kis mérető bios chip miatt a régi procikat "elfelejti" kezelni.
De ha visszarakod a 5600X-et, akkor marad az eredeti felállás, hogy csak 1 foglalat megy?
Két informatikus beszélget: Neked milyen hosszú volt az eddigi legjobb kapcsolatod? Válasz: 8Mbites DSL 2 év hűségnyilatkozattal :)) Laptopszerviz (is)
-
KROK640
nagyúr
válasz estikornel #52181 üzenetére
Akkor ez nekem leginkább alaplapra utal....
Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...
-
estikornel
tag
A ryzen 3 1200-assal tök mindegy hova teszem melyik ramot, el sem indul hátha érdekel még a nyűgöm valakit. Írok az eladónak hogy vegye vissza a szarját
-
shadow1901
aktív tag
válasz estikornel #52179 üzenetére
Foglalatba került pasztáról tudtál?
Ha csalás történt, akkor elsőként a Hardverapro.hu-s hirdetésben megtalálható "Jelentem" gombot használd
Proci nem hajlandó kezelni csak 2ram slotot, de majd egy másikkal jó lesz. Nem gyanúsak a foglalatba került oda nem illő dolgok.
Miért nem vettél eleve ram hibásat? Abba csak másik proci kell ezek szerint.[ Szerkesztve ]
Kérdezz, bármit meg lehet oldani! | Inkább privátot írjatok!
-
estikornel
tag
válasz shadow1901 #52178 üzenetére
Garanciáról nem volt szó, bíztam a közel 200 pozitívban és a reális árban plusz örültem, hogy végre találtam és nem vitték el előlem 1 óra alatt az alkatrészt. Egyelőre úton van egy ryzen 3 1200, majd kipróbálom vele. Ha valami változik vele akkor majd aszerint járok el, visszavételt meg kétlem hogy vállalna, mert nem tudtam aznap kipróbálni mert későn értem haza és még a cpu foglalatot is ki kellett dzsuvázni.
Valóban, működik de nem kishibás árat fizettem érte és ez bánt csak. 10-15-ért vannak ilyen ram hibás vackok. -
shadow1901
aktív tag
válasz estikornel #52175 üzenetére
Nem tudni ki a hunyó! Így nem akarok sem ellened, sem az eladó ellen beszélni.
Garanciát vállalt?
Számodra a visszaküldés a legjobb opció.
Lapot használtan, csak kisker garival. De inkább új minden esetben!
Egy másik proci a te megnyugtatásodra/eladónak bizonyíték. De szerintem felesleges. Ha kompatibilitási gond van, akkor mindenhol van, nem csak 2 slotban.
Nem ugrott az összeg mert végül is használni tudod.[ Szerkesztve ]
-
RVR400
veterán
válasz estikornel #52175 üzenetére
Megrendeled online, kipróbálod, aztán visszaküldöd 14 napon belül. Így bármilyen procival ki tudod próbálni.
[ Szerkesztve ]
-
estikornel
tag
válasz shadow1901 #52174 üzenetére
Az eladó azt állítja ő 4 darabos kittel használta és neki jó volt.. Nem tudom, lehet-e kompatibilitási gondom, hogy az 5600x-emmel amit bontatlanul vettem valamiért nem jó. Ezért gondoltam egy olcsó ryzen 3-mas procira hogy annyit még megérne rászánni.
Olvastam, hogy hajlott cpu pin vagy túl szorosan/lazán felszerelt hűtő miatt is lehet de egyik sem áll fenn. Tegnap szereltem szét teljesen és újra összeraktam de nem oldotta meg... 28000 ft viszont látásra -
shadow1901
aktív tag
válasz estikornel #52173 üzenetére
HA érzékelni fogja akkor azzal használod?!
Én nem küzdenék vele. Első pillanatban ment volna vissza az eladónak. Ha valóban nem volt a leírásban és nem te csináltad.#52167 Sammie30
Dehumidifier funkciót kapcsold ki a biosban. Asrocknál hívják így.[ Szerkesztve ]
-
estikornel
tag
válasz estikornel #52166 üzenetére
Erre valaki? Érdemes csere alkatrész hiányában venni egy olcsó ryzen 3 1200-at hogy kipróbáljam azzal érzékeli e a két kérdéses slotot?
-
-
Csorbi
addikt
Nagyon egyszerű, gyári szám alapján pontosan kiadja a hozzávaló BIOS-t: [link] (Jobb szélén: Válasszon új terméket -> Azonosító szám -> Serial No. megadása
Amit ott felkínál, annál nincs újabb.
És igen, nem tanácsos keverni a BIOS-t a különféle almodellek között, mert annak csúnya vége lehet. -
Bocsi, hogy itt kérdezem.
Fujitsu Siemens Esprimo P400 13 éves masinámon D2990-A11 BIOS Version (Date):V4.6.4.0 - R1.10.0 BIOS van jelenleg. A V4.6.4.0 verziójú BIOS-ból újabbat nem találok. A D2990-A2x illetve D2990-A3x verziók meg nem mennek fel rá. Lehet, hogy ezek más fajta alaplaphoz valók? Azért kérdezem mert kicsit bonyolultan kezeli az UEFI-t. De végre ma éjjel sikerült felrakni rá egy vindows 10 Pro 22H2 verziót 64 bites UEFI -GPT. Örüljek, hogy idáig eljutottam és ne szenvedjek tovább a BIOS kutatással?Kert, kütyük,munka,matek,morfondír...ennyi. Szóval ács nem vagyok, de nemrégiben sikerült faragnom egy mőködőképes fogpiszkálót.
-
Sammie30
csendes tag
Sziasztok! kb 2 hónapja vettem egy új asztali gépet és érdekes problémára lettem figyelmes! Néha a gépem ha hosszabb idő után indítom el akkor elindul, majd leáll és utána 1 sec után újra elindul.
A gépem:
Alaplap: ASUS PRIME H610M-R-SI
Proci: INTEL Core i5-12400F
Vidi kari: ASUS PRIME-RTX4070S-O12G
Memória: KINGSTON FURY 16GB Beast DDR5 5200MHz CL40
Táp: FSP Hydro K Pro G5 750W
Hűtő: ID-COOLING FROZN A410
Ház: DARKFLASH DS900 AquariumRemélem ez csak valami bios beállítás. A bios frissítve volt!
-
estikornel
tag
Sziasztok
Pár napja frissítettem a gépemen processzort és alaplapot. Az új alaplap AM4 foglalatában pasztát találtam így vettem izopropil alkoholt, hogy kitisztítsam mert a bontatlan és új processzort nem akartam beletenni. Miután több körben áttisztítottam óvatosan puha fogkefével és alaposan kiszárítottam hajszárító hideglevegő funkció + sűrített levegővel összeszereltem és első indításra elindult. Gyors windows 11 újratelepítés, látszólag minden működött de másnap dxdiag-ban észrevettem, hogy csak 8gb ramot ír a beszerelt 16 helyett.
Balról a második és a legutolsó slotban voltak ekkor. Addig variáltam a ram pozíciókkal, míg leszűrtem hogy a jobb oldali két slot nem működik, mert ha ott akár egy ram is van nem jutok el a bootképernyőig és pirosan világít a jelző led.
Jelenleg a bal oldali foglalatokat tudom használni, de így a dual channel nem működik plusz nem kishibásként vettem az alaplapot így nem tudom mi nem jó.Teljes konfig jelenleg, a régi szerintem nem releváns:
Gigabyte Aorus B450 Elite v1
Ryzen 5 5600x gyári hűtővel
Crucial Ballistix 2*8gb BL2K8G30C15U4B (rajta van a támogatott listán)
Coolermaster G450M táp
Asus Strix 1060 6gb
Samsung hd103sj
Samsung 850 evo 120gAmit próbáltam: Bios frissítés, ram slotok kitisztítása.
Olvastam, hogy cpu érintkezés is okozhat hibás slotot. Lehetséges hogy nem sikerült eléggé kitisztítani?Képek
[Alaplap sheet] 3 és 1 slot nem jó, 4 és 2 igen.
[kép] [kép] [kép] pasztás foglalat
[AIDA64] aida64 memtest
[CPUZ] dual channel szürke
[Windows] Windowsos képen 3000mhz[ Szerkesztve ]
-
sipoczgabor
tag
válasz sipoczgabor #52164 üzenetére
uu bocsi kimaradt. gigabyte b560m, i5 10600, rx6600
1 nvme, 2ssd, 1 hdd, 2 monitor, fixen futó aida 64 és rivatuner, seasonic 650w -
sipoczgabor
tag
Sziasztok, van egy olyan jelenségem, már win 10 alatt is megvolt, illetve "upgrade"eltem 11-re szóval nem volt tiszta telepítés, és ugyanúgy megvan.
asztalon nyomok jobb klikket, megjelenik oké, majd anélkül hogy bármit rányomnék eltűnik
asztalon átneveznék egy fájlt, talán ha 2 karakterig eljutok és "leokézza". egyszerübb átneveznem a fájlkezelőböl a dolgokat mert amúgy minden jól működik csak az asztal szarakodik. -
nagyúr
válasz KROK640 #52160 üzenetére
Nem annyira vészes. Nagyon maximum BIOS frissítés majd CPU csere, de lehet hogy jó így ahogy van, modd telepítéssel.
A kérdéses CPU mindent tud amit a W11 "kér", el kell készíteni hozzá pl. rufussal az MS oldaláról letöltött ISO-ból a telepítőt, hogy ne kötözködjön a CPU-n.
Erőnöveléshez:
mivel dVGA nincs a felsorolásban, a 200GE meg APU, akkor legalább egy R5 4600G-t, és tennék bele 2*8 GB vagy keret függvényében 2*16 GB 3200-as ramot.[ Szerkesztve ]
RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing
-
KROK640
nagyúr
válasz bringasisti #52159 üzenetére
Híjjnye. Athlon GE200 (2C2T), Asrcok A320 AM4 lap, 4GB RAM, 120GB olcsó SATA SSD, noname 420W-os táp ... Hát nem csoda, hogy erre nem megy fel a Win 11.
De miért kell neked a Win 11? Mármint Wordre és nyomtatásra elvileg ez is elég.Mert ha kell a Win 11, akkor komplett gépcsere következik most neked, mert ezt még maximumra bővítve is kb a 14-15 évvel ezelőtti szintet tudnánk elérni, ami még mindig kevés a Win 11-hez.
Ha komplett gépcsere, akkor ezt a topicot javaslom.[ Szerkesztve ]
-
KROK640
nagyúr
válasz bringasisti #52155 üzenetére
Legelőször tudnunk kellene, hogy milyen alkatrészek vannak az "alap PC"-ben.
Neked is jobb, mert ezalapján tudjuk az irányvonalat, és nehezebben vagy sehogy sem vernek átInkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...
-
HantekDSO
tag
Jó lenne tudni az összetevők pontos típusát!
Régen az új autó kézikönyvében az volt, hogyan kell beállítani a szelephézagot. A maiban pedig az, hogy ne idd meg az akkumulátor savat.
-
efemm
tag
Ha leírod, hogy pontosan milyen alkatrészekből áll a géped (alaplap, processzor, memória, sdd/hdd, videókártya, tápegység), akkor itt is megmondják neked előre, hogy W11-hez kuka az egész, vagy érdemes bármit bővíteni benne ahhoz, hogy felmenjen rá a W11. Van egyébként Windows 11 telepítése inkompatibilis gépre fórum.
Ha felteszel egy CPU-Z-t, az kiírja az alaplap, proci, memóriák pontos típusát. -
bringasisti
őstag
válasz KROK640 #52154 üzenetére
Üdv. Van egy alap PC ami kiirja hogy a Windows 11 nem kompatibilis a vashoz. Azt szeretném megkérdezni, hogy tudtok-e olyan szervizt ajánlani Budapesten amelyikben nem rajtam akarnak meggazdagodni, és egy értelmes áron cserélik a megfelelő alkatrészeket. Köszönöm.
BENEFON DELTA--------N8
-
KROK640
nagyúr
válasz vzsryl #52144 üzenetére
A hibamentes része már eléggé jól hangzik
Akkor érdemes VGA vonalon tovább kutakodni.Ez bányász gép volt. Az alaplap ugyanis bányász gépekhez való, és elég drága ahhoz, hogy valaki nem veszi meg csak poénból. Gondolom bányabontás után épített köré egy elfogadható gépet, belerakta egy házba, és így adta el. A gyanúsan erős táp, a pici SSD, az alaplap, mind erre utal nekem. De ennek nincs is jelentősége, csak érdekességképp mondtam.
-
vzsryl
nagyúr
válasz KROK640 #52152 üzenetére
Úgy tűnik, hogy igazad lesz.
A RAM-okkal kezdtem, de csak annyit csináltam, hogy a két slotban variáltam a két RAM-ot. Egyesével is, de mindenféle verzióban pár percen belül elő tudtam idézni a fagyást.
A VGA-t kicseréltem, aztán egyszer ~15 perc után csak simán kidobott a CS2, de nem fagyott le a gép. Akkor visszaléptem, játszottam még ~fél órát, amjd ~1 órát, és hibamentes volt.
A bányászgépet én kizárnám, mert egy "gameresen", igényesen összerakott, piros LED-es ventilátoros, alsó-tápos házban, szépen elrendezett kábelekkel van összerakva a setup. A bányászok ilyet nem csinálnak. Mondjuk én építek köré egy egyedi házat, és nincs is szükségem ezekre a csúnya ventilátorokra, de egy 12-15 éves gamernek szerintem tetszene a mostani kinézete.[ Szerkesztve ]
megprobaltam alairni, de a tollam nem fogja a monitort:/𝔹𝕒𝕔𝕜 𝕋𝕠 𝕃𝕚𝕗𝕖
-
KROK640
nagyúr
válasz vzsryl #52148 üzenetére
Abból, hogy mindig valamiféle grafikai tevékenységhez kötődnek a fagyások leírásod szerint. Viszont a tápot is jó lenne ismerni pontosan, de jónak tűnik.
Mondjuk nekem az nyilvánvaló, hogy ez egy bányászgépből lett élpítve[ Szerkesztve ]
-
tkohun2107
tag
válasz shadow1901 #52150 üzenetére
Köszönöm a gyors segítséget ,működik ...máris megyek apritani ✌️
-
shadow1901
aktív tag
válasz vzsryl #52148 üzenetére
Én memtest86-ra gondoltam. De gondolom itt is kijön a probléma ha van. BIOS reset legyen.
#52149 tkohun2107
Másnál is van probléma a W11-en való indításnál. Gugli hátha tud okosat.
De gyorsan random kerestem neked egyet. [link] [link] Nem tudom, hogy hasznos-e valamelyik.[ Szerkesztve ]
-
tkohun2107
tag
Üdv segítséget szeretnék kérni ,van egy pcm és megvásároltam egy játékot steamen god of war ragnarök,amikor elindutom hiba üzenetet ír. Win 11 van rajta ma frissült. A hibaüzenet : legalább win 10 verzió 2004 build 19041. Indítás után ezt dobja fel majd leáll .Előre is köszönöm a segítséget
VGA: XFX SPEEDSTER QICK319 RADEON RX 7800 XT MAG
CPU: AMD Ryzen 5 7600X
MOBO: GIGABYTE B650 EAGLE AX
RAM: Kingston FURY 32GB KIT DDR5 6000MHz CL36 Beast Black EXPO
SSD: Crucial P3 Plus 1TB
CASE: Fractal Design Pop Air Black TG Clear Tint
PSU: Seasonic G12 GM-850 Gold
CPU COOLER: DeepCool AK620[ Szerkesztve ]
-
vzsryl
nagyúr
válasz shadow1901 #52145 üzenetére
Kaptam kölcsön egy GTX680-ast, szóval akár CS2 közben is ki tudom próbálni, de először még tesztelgetem az eredeti felállást.
Indítottam egy sima Prime95-öt, amit stopolni akartam néhány perc után, de a stop lenyomása után azonnal fekete képernyős fagyás. Közben nyitva volt a youtube is firefoxban. Ki-bekapcsolás, és most fut már 25 perce a Prime95, RAM terheléses módban, de egyelőre hibamentes.
BIOS-ban még nem néztem semmit, de azt is átnyálazom ma este.#52146 tserrof77: Legyen igazad, mert DDR4-es RAM-ot nem tudok senkitől sem kölcsönkérni. A szomszédnak még DDR3-asa van.
[ Szerkesztve ]
megprobaltam alairni, de a tollam nem fogja a monitort:/𝔹𝕒𝕔𝕜 𝕋𝕠 𝕃𝕚𝕗𝕖
-
shadow1901
aktív tag
válasz vzsryl #52144 üzenetére
Kölcsön VGA jó kiindulási alap. Addig amíg az esetleg megérkezik mehet egy memtest. Vagy ram megcserélése/kiszedés
Tehát lényegében win betöltés is képes megfagyni. Nem feltétlen teljesítmény kérdése így ram gyanúsabb. Bios reset volt?
De gyorsabban kiderül a VGA hiba, ha picit integrált VGA-val használod.
De kicsi "tornáztatás" után meg egyre jobb?![ Szerkesztve ]
-
vzsryl
nagyúr
Sziasztok!
Gép:
Biostar TB250-BTC
I5 6500
Corsair 2x8GB 3200Mhz
GTX770
Kingston 120-as SSD
FSP Hydro táp
Windows 10Tünet: Tök random teljesen merevre lefagy a gép általában valami hasonló színűre, mint ami a háttérben megtalálható volt előtte, pl. windows betöltésnél fekete, betöltött gyári Windows asztalnál kékre, CS2-től szürkés-zöldre. A teljes képernyő. A hang először csak akadozik, aztán eltűnik. Csak kikapcsoló gomb hosszú nyomásával tudom kiütni, aztán újra bekapcsolom.
Tegnapelőtt vettem használtan, és előtte nap került rá friss Windows. A biztonság kedvéért tegnap este újratelepítettem, és minden drivert a Biostar és az Nvidia oldaláról szedtem le. Minden jó volt, aztán ahogy átállítottam a CS2-ben a grafikát teljes képernyősre, azonnal lemerevedett. Újraindítás után az első map betöltése után döglött meg. A következő indítás után már egy DM-t tudtam nyomni, és nem volt fagyás.
Mi okozhatja a problémát? A szoftveres dolgok nagy részét kizárhatjuk a teljesen szűz rendszerrel és a normális driverekkel. Egyik ismerősöm szerint a VGA dögledezik, egy szervizes szerint egyértelműen RAM hiba.
btw. A monitor 100Hz-es, de újratelepítés előtt 60Hz-en is volt fagyás. Ma este még erre is rápróbálok. Lehet, hogy tudok kölcsön VGA-t is szerválni.megprobaltam alairni, de a tollam nem fogja a monitort:/𝔹𝕒𝕔𝕜 𝕋𝕠 𝕃𝕚𝕗𝕖
-
Top cat
addikt
válasz milan26 #52137 üzenetére
Haladtál vele valamire?
Ezen van EZ Debug LED (36. oldal). Az mit mutat?
[ Szerkesztve ]
-
milan26
senior tag
Sziasztok
Erről a konfigról van szó:
PROCESSZOR: AMD Ryzen™5 1600X (6MAG-12SZÁL)
PROCESSZORHŰTÉS: AMD Wraith Stealth (új)
ALAPLAP: MSI B450 MORTAR MAX (Új)
RAM: G.Skill Aegis 16GB DDR4 3000Mhz 2x8GB (új, 2 év garancia)
VIDEÓKÁRTYA: MSI Radeon RX5500XT 8GB DUAL EVO GDDR6
HÁTTÉRTÁR: Apacer M.2 2280 Nvme 256GB SSD (új, 2 év garancia)
HÁTTÉRTÁR2: TOSHIBA 500GB HDD (100/100)
TÁP: Chieftec 450W 80+Bronze
HÁZ: Kolink Inspire K5 RGB (Edzett ÜVEG oldal, RGB)Hibajelenség: nem ad képet, a biosba sem tudok lépni, csak pörög a kártya.
Csatlakozást kitakarítottam, alaplapi elemet kicseréltem.
Valakinek van ötlete esetleg? Meghalt a kártya? Alaplap esetleg?
[ Szerkesztve ]
-
Cancer
senior tag
Sziasztok,
Elnézést, hogy ide írok, de a mobilon elèg idegen nekem a fórum.
Decemberben gyanútlanul frissítettema Laptopomat (Asus Vivobook 16S [i9-13900H, 8+32GB Ram, 2TB Lexar M.2 SSD]) a Windows 11-et a 24H2-vel. Nem figyelgettem, úgy tűnt frissít, majd leàll. Aztán jött a fekete leves. Nem indult többé. Azaz csak a hibajavító konzolig jut. Innen nem lehez sem visszaàllítani, sem frissítést törölni...
Amit nagyobb problémának érzek, hogy ugyan a BIOS látjaz ssd-t a win11 telepítő pen-drive (frissen leszedve) nem. Illetve az is csak az usb 2 porton indul, az usb 3 porton a bios sem látja.Ahogy olvastam a microsoft és az asus tud a problémáról és karöltve dolgoznak a megoldáson.
Ha kiveszem az ssd-t, az asztali gépem gond nélkül látja. Minden megvan rajta szépen. Ellenben attól tartok, ha ott leformázom, de azután sem látja a laptopban a win telepítő, a microsoft/asus csapat meg kijönnek valamivel, hogy "ezt tessék betölteni", ami csak akkor működik, ha nem gyalultam le a gépet, akkor az szívàs.
Van még valaki aki ilyennel szembesült? Van lehetőség valami visszaállításra ha az asztaöi gépben másodmeghajtòként hasznàlom?
Előre is köszönöm a válaszokat!
Az ügyvédem nélkül nem írok alá semmit...
-
renegade8
csendes tag
Köszönöm!
Utolsó lehetőség lesz a kukázás. Közben jött már rá ajánlat, illetve más fórumon is keresek szakembert, hátha valaki tesztelné.
Legalább tudom, hogy menthető.Ideálisan a tesztelés fáradozásaiért cserébe a használt ára alatt odaadnám és akkor win-win. (Ha ismertek ilyen embert Budapesten, kössetek vele össze)
Ha ezt nem tudom megoldani, akkor pedig nagyon olcsón, a kockázatvállalásért cserébe fogom eladni. -
renegade8
csendes tag
válasz shadow1901 #52127 üzenetére
chasis fan akart lenni, nem processzor fan.
-
shadow1901
aktív tag
-
jimpo
senior tag
válasz renegade8 #52125 üzenetére
Hardveraprón érdemes megnézni, melyik komponens mennyiért van fen, már ha van fent belőle eladó.
ASZTALI GÉP / ALKATRÉSZ beárazás Illetve itt lehet kérni beárazást az alkatrészek típusának ismeretében.
Ha van a közelben PC szervíz rá lehet kérdezni, akár telefonon is hogy foglalkoznak-e ilyennel. Esetleg "össze tudnak-e kapcsolni" lehetséges vásárlóval...
Kukázni nem kéne! Talán felajánlani teszteletlenként a komponenst Aprón. Illetve valami családsegítő, hátrányos helyzetűeket támogató szervezethez eljuttatni.[ Szerkesztve ]
A 1080p felbontás játékokban lehet nem a legszebb, de legalább simán fut a vason... :DDD
-
renegade8
csendes tag
Sziasztok!
Eligazítást szeretnék kérni a hardveres világban.
Mit tehetek, ha vannak PC alkatrészeim, amikről nem tudom, hogy működnek-e vagy sem?
Van valaki, akihez elvihetem, megnézi és ha működik, akkor meg is venné?Részletesen:
Úgy alakult, hogy egy ismerősöm számítógépe megadta magát.
A tápegység 100% kuka.Elkezdtem az alkatrészeket átrakni az én gépembe tesztelés céljából:
- HDD (1 Tb seagate)
- RAM (2x8 DDR4 Kingston 2133 Mhz)
- SSD (256 GB)
- CPU fan
működnek hibátlanul, teszteket is futtattam rájuk.Sajnos nem tudom tesztelni az alaplapot, a videókártyát (Nitro RX 580) és a processzort, annyira nem akarom az én gépemet szétkapni és kötözgetni.
Az egész konfigot szeretném eladni - akár alkatrészenként - és nem hulladékárban.
Érdemes ezzel foglalkozni vagy a működő alkatrészeket adjam el, a többi meg menjen a szemetesbe? -
Csongi2015
tag
Sziasztok!Olyan gondom van hogy,adott egy Sapphire RX6700XT 12 Gb kártya és egy LG Ultragear 24GQ50F-B monitor eddig HDMI kábellel használtam minden ok volt,most áttértem Displayport-ra de induláskor a gép sípol 1 hosszút és 2 rövidet és hosszú idő múlva lesz kép csak és még olyan jelenség is van hogy a kép sokszor szemcsés zavaros és az Adrenalin Edition kiírja hogy a rendszer váratlan hiba után visszaállt a gyári beállításokra.Próbáltam már a kártya minden kimenetét ,de mindig ugyanaz a hiba.A kábel gyári új most bontottam ki.
Szerintetek mi lehet a gond?Van valakinek ötleten,köszönöm előre is!
B.Ú.É.K !!!! -
KROK640
nagyúr
válasz Dante684 #52122 üzenetére
"Az lehetséges hogy a ram kinyírta a lapot? Vagy a lap a ramot?" - nekem már volt konkrétan ilyen esetem (még 2003-ban, DDR1-es időkben). Akkor ezt egy gyors platformváltásra használtam ki.
Azt mai napig nem tudom melyik ölte meg melyiket, de a végeredmény ugyanez volt.Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...
-
Petrónius
aktív tag
válasz Kornel1212 #52120 üzenetére
"RAM Modul vagy pedig a RAM "foglalat" hibás?"
A kiszedett ram-ot tedd abba a foglalatba amiben a másik működik. És mindjárt kiderül.[ Szerkesztve ]
-
Kornel1212
újonc
válasz shadow1901 #52119 üzenetére
Az egyik 8GB-os RAM-ot kiszedtem belőle és úgy működik. Ez esetben az a valószínűbb, hogy a RAM Modul vagy pedig a RAM "foglalat" hibás?
Üdv, Kornél :)
-
shadow1901
aktív tag
válasz Kornel1212 #52118 üzenetére
Eddig jó volt? VAgy új szerzemény?
Táphitványnem javasolt! Régi? Táp magában elindul? Mindenről lehúzva, 24 tűs csatlakozón 2-t gemkapoccsal összezárva?Kérdezz, bármit meg lehet oldani! | Inkább privátot írjatok!
-
Kornel1212
újonc
válasz Pyttawrx #52115 üzenetére
Szerintem nem volt BIOS frissítés. -De az a probléma, hogy még a BIOS-t sem tudom megnyitni, mert szinte egyből leáll a gép.
A többieknek válasz arra, hogy mi van a gépben:
- Alaplap: GIGABYTE H310M S2H 2.0 LGA 1151
- Processzor: Intel i3-9100f 3.6GHz
- Memória: 16GB DDR4 2600MHz
- Videókártya: GIGABYTE Geforce GTX 1650 Gaming OC 4GB GDDR5
- Tárhely: Kingston 500GB M.2 SSD
- Tápegység: Kolink Core 500WÜdv, Kornél :)
-
jimpo
senior tag
Amivel kapcsolatban kérdeztem korábban, ott valóban a táp volt a ludas.
Belekerült egy hamarosan tinédzser Cooler Master V450S 450W (RS450-AMAAG1-EU), ami nálam szolgált 8+ évig. 2020 őszén kapott egy új ventillátort, azzal semmi probléma.
Azóta a tulajdonos két napon keresztül is játszott a konfiggal, mindenféle gond nélkül.A 1080p felbontás játékokban lehet nem a legszebb, de legalább simán fut a vason... :DDD
-
MODERÁTOR
válasz Kornel1212 #52110 üzenetére
Most írtam újra egy Biost, hasonló hiba miatt. Nem történhetett BIOS frissítés?
-
chopin42
őstag
válasz Kornel1212 #52113 üzenetére
Pl olvasd el az összefoglalót. A vastagon szedett részt.
Szakmai kérdések csak a fórumban...
-
Kornel1212
újonc
válasz Kornel1212 #52112 üzenetére
Esetleg ha valakinek más egyéb tippe van hozzá, szívesen fogadom azt is.
Üdv, Kornél :)
-
efemm
tag
válasz Kornel1212 #52110 üzenetére
Nem szedted előtte szét? Memória hiba, táphiba, esetleg valami más kontakt hiba. Húzz le mindent az alaplapból, szedd ki, majd vissza memóriákat (esetleg egyszerre csak egyet), aztán nézd meg, hogy meddig jutsz. A tápot is megpróbálhatod önállóan indítani, lehúzva az alaplapról.
-
Kornel1212
újonc
Sziasztok!
Van egy olyan problémám a gépemmel, hogy amint bekapcsolom ventik felpörögnek kb. 2-3 mp.-ig, majd leáll a gép. Ezt csinálja, akárhányszor el szeretném indítani. (Asztali PC)
Mi lehet a probléma?
Előre is köszönöm a válaszokat.Üdv, Kornél :)
-
Cooper911
senior tag
válasz Pyttawrx #52102 üzenetére
BIOSban most megnéztem, engedélyezve van. Próbáltam tiltani majd újra engedélyezni semmi. Érdekes, ha pl egy fülest rádugok az első Jack aljzatra akkor a kimenet átvált oda, írja hogy a füles van csatlakkoztatva, de nem szól semmi. Azokon a helyeken ahol vizuálisan is láttam eddig hogy szól a hang ott nincs jelzés, tehát valamiért nem képződik a hang, szerintem tönkrement az alaplapi kártya
Na majd kipróbálom egy hangkártyával. Csak nem tudom ott át tudom e rakni a kimenetet a HDMIre.
Köszi a seigtséget.[Ha ezt a kupont kivágod, tönkremegy a monitorod]
-
-
KROK640
nagyúr
válasz Luck Dragon #52099 üzenetére
Na, az jó ha meg is van
Szívesen.Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...
Új hozzászólás Aktív témák
- Google Pixel topik
- Dark Souls sorozat
- Milyen TV-t vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- Okos Otthon / Smart Home
- Autós topik
- További aktív témák...
- LENOVO ThinkCentre M710q Mini PC, I5-7500T CPU, 8GB DDR4, 256GB NVME SSD WIFI, Bluetooth, Win 11, 27
- Dell Optiplex 3050 PC, I5-6500 CPU, 8GB DDR4,512GB NVME SSD, Win 11, 27% áfás számla, 1 év garancia
- GAMER PC! Ryzen 7600 / RTX 3070 Ti / 32GB 6000MHz / 1TB Gen4 / 650w! BeszámítOK
- 14 gen i5 PC Garival
- GAMER PC! i5-12400F / RTX 3060 Ti / 16GB DDR4 / 512G NVMe / 500w! BeszámítOK
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest