Hirdetés
- Kinyitja a pénztárcáját az Apple, hogy behozza a nagy lemaradását
- Kína bekérette az NVIDIA-t, de szerintük nincs hátsó kapu a chipekben
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- 4 billió dollárt ér a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-cégek
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Milyen asztali médialejátszót?
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen széket vegyek?
- AMD Radeon™ RX 470 / 480 és RX 570 / 580 / 590
- Milyen TV-t vegyek?
- Apple MacBook
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Milyen Android TV boxot vegyek?
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Kérlek, írd le a számítógéped alkatrészeit, a probléma előzményeit, a problémát és azt, hogy eddig mit próbáltál tenni, hogy könnyebben és hamarabb segíthessünk!
Új hozzászólás Aktív témák
-
PuoakTeve
újonc
Sziasztok!
Konfig:
Intel i7 8700k
RTX 2070 MSI
MSI-Z390-A PRO
2X8gb HyperX vagy 2x8gb Vengeance 3200mhz DDR4 RAM
650W MPY-6501-AFAAG Cooler Master PSUA probléma elég komplikált, legalább 2 hónapja szenvedés ennek a gépnek a működésre bírása. 3 alaplap csere, ram csere, psu csere után is mindig valamilyen problémába ütközünk és nem bírjuk hosszú távon működésre bírni. A jelenlegi problémája a gépnek, hogy se VGA, Display, HDMI portról nem ad képet. Az alaplapon fehéren világít a DRAM hiba led és néha-néha felvillan a CPU hiba led. Sípolás nincs a bekapcsoláskor. Próbáltunk minden RAM slotot, 4 különböző stickel, alaplapi illetve az RTX kártyával futtatni, 2 különböző SSD-vel és 2 különböző HDD-vel, eddig semmi siker. Kizárásos alapon a CPU-ra gondolunk, hogy esetleg hibás lenne, többször pasztáztuk újra azt is és a processzor hűtőt is cseréltük rajta. Valakinek esetleg van ötlete, hogy mivel kéne próbálkozni? BIOS resetet már próbáltuk. Az egyetlen dolog amit most vettünk észre, hogy a processzoron van egy kisebb elváltozás (kép bal felső sarok), azonban én nem vagyok túl nagy számítástechnikai zseni, ezért nem mertem messze menő következtéseket levonni. A fent említett alkatrész cseréket 2 "profi üzlet" alkalmazta és tesztelte, sikertelenségük után ők is feladták és rajtam maradt ez a drága pénzkidobás. Esetleg van valakinek ötlete, hogy mi lehet a probléma?
Előre is köszönöm a válaszokat!
https://imgur.com/a/3OR9SE4 -
Beba Snake
aktív tag
válasz
quailstorm #43898 üzenetére
Igazad van, ezt még nem próbáltam. De előtte lemegyek a kricsmibe "lelkierőt" gyűjteni.
(HDD és SSD 1,5 éves, a DVD író 8.-ikban van.)
Aztán ha akkor sem megy, akkor másik USB-s billentyű. A régi a most már fő gépemről. 9 éves. -
quailstorm
félisten
válasz
Beba Snake #43894 üzenetére
BIOS-ba belépést elsőnek úgy próbáld meg, hogy semmilyen SATA eszköz nincs bedugva.
-
Beba Snake
aktív tag
válasz
Beba Snake #43894 üzenetére
Erre írjon valaki tippet! Please...
-
Beba Snake
aktív tag
válasz
Tukolp #43895 üzenetére
Nincs baj a UPC-s kapcsolatoddal! A speedtest.net a mérvadó.
Azzal a szerverrel és az odáig vezető úttal - több routeren keresztül - van a baj, amire kapcsolódni akarsz.Ezt a szerver nevet "xxxxxx.com" már beírhattad volna az elején. Tényleg semmi fogalmad nincs a hálózatokról?
-
Tukolp
aktív tag
válasz
Beba Snake #43892 üzenetére
Itt teszteltem: https://ping.canbeuseful.com/en
Meg még pár másik alappal amiket bedobott a google."tracert akarmi.com" futtattál?
Remélem jól csináltam [link] [link]"Viszont telefonról osztott internettel semmi baj." --- Tök nincs összefüggés a két dolog között. Blútoszon osztod? Vagy min?
USB-n osztottam és nem volt semmi baj a kapcsolattal.
Csak a modemes internetkapcsolattal van baj amit az alaplapba dugok sima hálókábellel upc-s modemen keresztül, router sincs, csak a modem meg a gép.speedtest.net ezt az eredményt hozta [link]
-
Beba Snake
aktív tag
Na szakik, most kössétek fel a gatyátokat!
Jelenség: Gép 10 nap szünet/kánikula után nem indul. most 30C fok van a lakásban.
Konfig:
- Giga 970A-UD3 rev3 lap
- FX-8320 proci
- 2x8GB DDR3 Kingston 1866 ram
- HD7790 VGA --- HDMI-vel TV-re kötve
- 7 éves Chieftech CTG-500-80P táp
- Kingston A400 128GB SATA3 SSD
- WD10EZEX
- SATÁs LG DVD karistolóBoot/POST beindul, BIOS képernyő bejön, utána csönd és feketeség. (Csak USB-s billentyűm van, hétfőn azaz holnap fogok venni PS2-est + CR2032 elemet.) Billentyűre nem reagál, sem Del (BIOS setupba bele neki) sem F12 (Boot menü).
Áramtalanítás, BIOS reset, elem kivétel 15 percre megvolt.
Összes csatlakozó lehúzás, visszadugás megvolt. Ramok ki és újra be megvolt.
SSD-ről a régi rendszerrel rendelkező vinyóra dugás megvolt.
Minden venti tökéletesen pörög. Nincs bootloop. Bekapcs-kor a HDD led felvillan, DVD-ROM led felvillan, normál 1 db csippanás azaz - Everything is OK üzenet - és szarik indulni. Billentyű halott, egér ledje világít. DVD-ROM működik, de nem bútol róla a gép.Tehát a POST mindent rendben talál, bill. halott, egér világít. Nincs semmi csipogás.
Tippjeim:
BIOS sérülés - hogy a rákba, Dual BIOS-os a lap, vagy csak szimplán megőrült?
Északi/déli híd megmekkent?
Primitív USB-s billentyű hiba, talán PS/2 billentyűvel bejutok a BIOSba, hogy mit mond.
SATA vezérlő vagy USB vezérlő dobta el az agyát?
Vagy megmakkant az SSD?Még nem szedtem szét... Az sok sört és lelkierőt kíván. 8. éve szolgál a lap hűségesen a táppal együtt, extrém tuning és terhelés nem volt soha, A proci alapfeszen jó hűtő alatt (AC Freezer 64 Pro és Hyper 212 EVO) 4,2 GHz-n ment végig gond nélkül.
Sajnálnám kukázni a lapot, de akkor meg lenne a HA-n egy FX-8320 eladó, eredeti fémdobozos kiadás, gyári hűtővel (gyűjtők előnyben) és 2x8GB Kingston DDR3 1866 ram. Aztán kuncsoroghatok pénzet új lap+proci+ramra.
Nincs másik FX-es lapom. -
Beba Snake
aktív tag
válasz
Beba Snake #43892 üzenetére
Nekem a Vodafone-UPC júni 7.-én kötötte be a XI. ker.-ben. Nincs gondom a 150Mbit/sec -cel.
De ügyfél panasz esetén központilag rá tudnak nézni, ragaszkodj hozzá!
(Ne tossza meg a ló, hogy a saját berendezésüket távfelügyeleten keresztül nem tudják leellenőrizni!)(mondjuk én könnyen tudok ellenőrizni, mindig 2 gépem van, és 30 év alatt elég jól kicsiszolódtam. A network-ösökkel különösen jóban voltam az uccsó munkahelyemen. Egyebekben meg engem kérdeztek.)
-
Beba Snake
aktív tag
válasz
Tukolp #43891 üzenetére
Akkor: milyen szervert pingelgettél? trace route-t "tracert akarmi.com" futtattál? speedtest.net mit dob eredménynek?
Képeket!"Viszont telefonról osztott internettel semmi baj." --- Tök nincs összefüggés a két dolog között. Blútoszon osztod? Vagy min?
----------
"Kint volt a srác, lecserélte a koax dugót a modemen, " --- Nem UPC Connect Box van? -
Tukolp
aktív tag
válasz
Beba Snake #43890 üzenetére
Kipróbáltam, frissítettem minden, reseteltem minden -t
IP címet, routert, új drivereket tettem fel,
De a probléma még mindig fennáll.
Viszont telefonról osztott internettel semmi baj.
Csak a szolgáltató lesz. -
Beba Snake
aktív tag
válasz
Tukolp #43888 üzenetére
90%, hogy igen. Döglött meg már lapon Eth. csipem, a halála előtt tuti ezt a hisztit verte le.
De hibás driver is ilyeneket csinál.
(Olvastam, hogy W10 alatt egyeseknek intel LAN csippel voltak problémáik főként driver miatt, a Realtek ősi jól ismert minden hardver és oprencer által, ott kevesebb a galiba, illetve egyértelműen ha idiótán működik akkor a csip a hibás.) -
Kiskokó
veterán
válasz
d@minator #43886 üzenetére
DP kábellel van össze kötve, és még nem jutottam el a cseréig, de majd test.
azóta is megvan a hiba, de random. Játék közbe van hogy 2-3 x is elmegy a kép van amikor egyszer se egy nap.Hát azért zártam ki, mert nem is tudom miért. ..
mondjuk fura, hogy úgy lenne baja, amikor nincs is hajtva. Szerintem a legtöbb VGA-n szar a gyári hűtő, ezen is.. alig egy éves de már olajozni kéne a ventiket.
A nappaliban a másik Samsung tv-n amin tükrözött a kép ott még nem sötétült el.
Mondjuk ma még a monitoron se.
köszi -
Tukolp
aktív tag
válasz
Beba Snake #43887 üzenetére
Ez csinálhatja a problémát ?
Nem a szolgáltató ? -
Tukolp
aktív tag
válasz
Beba Snake #43884 üzenetére
Milyen gyors a kapcsolat? UPC legnagyobb otthoni kábeles nete. (Internet 500 Plus)
WiFi-n vagy kábelen van a gond? Kábel
Lapod milyen? Gigabyte Z170X-UD3
Milyen oprencer? W10 ?
Kábellel nics baj -
Tukolp
aktív tag
Sziasztok,
UPC internetem van és a mester utcában (Budapest) használom(nám).
De lehetetlen, folyamatos ping ugrásaim vannak, és itt a hétvége táján gondoltam kis szabadidőmben játszanék valami online játékot, de így lehetetlen.
Ledob a szerver, aztán csak a levegőbe járok, spellek nem mennek, nem reagál semmi,
aztán disconnect.Kint volt a srác, lecserélte a koax dugót a modemen, aztán annyi, ugyan úgy produkálta a problémát a hálózat, de azt mondta nem tud vele mit csinálni.
Hozzáteszem, szín ideg vagyok.Kérdésem hogy én mit tudok vele csinálni, mert így az internetem használhatatlan.
Segítséget örömmel veszem.
Köszi.
Képek:
[link] [link] -
WhiteWalker
nagyúr
válasz
Beba Snake #43880 üzenetére
De jó
. Jó kis deszka volt pedig , q6600-val
.
-
Beba Snake
aktív tag
válasz
WhiteWalker #43879 üzenetére
Gyanús, hogy kampobasszó - gajdesz. Pedig nem lehetett rossz fénykorában.
-
WhiteWalker
nagyúr
válasz
Beba Snake #43878 üzenetére
Ezen túl vagyok , próbáltam minden slotba DDR 3-as rammal , másik memória modullal ( ddr3) stb ... De memória nélkül is ugyanúgy 3* csipog + se kép se hang.
Megnyekkent volna a lap?
-
Beba Snake
aktív tag
válasz
WhiteWalker #43877 üzenetére
Másik memóriával kell próbálni, vagy ha 2 memó modulod van, akkor csak egyszerre az egyikkel.
Ez a lap DDR2/DDR3 felállású? (Látom igen.) Mert egyszerre csak egy típussal mehet és valahol alaplapon kell jumperelni, hogy DDR2-es vagy 3-as. Memó típus váltás is segíthet (előtte átállítani a lapot 2 -> 3 vagy 3 -> 2-es DDR-re. -
chopin42
őstag
válasz
WhiteWalker #43875 üzenetére
Esetleg írd meg, milyen géped van... Az alaplapod típusa alapján kitalálható,mit jelent a hibakód.
-
WhiteWalker
nagyúr
válasz
WhiteWalker #43874 üzenetére
Annyi hogy az alaplap 3* röviden pittyen , de képet továbbra sem ad.
-
WhiteWalker
nagyúr
Sziasztok!
Van egy problémám.
Adott egy PC , viszont bekapcsol után nem ad életjelt magáról.
Cseréltem gomb elemet az alaplapon , tápot , de így se történik semmi. A billentyűzet sem villan fel , nem csippan az alaplap , teljes csendben van.
Megpurcant az alaplap? -
Chesterfield
őstag
Köszönöm mindenkinek, meguntam a szarakodást az egésszel, ezért kértem szerelést és tesztelést, mert ezt akartam elkerülni.
Amennyi időt beleöltem, már akár magamnak is összerakhattam volna.Azt írták, hogy küldjem vissza, és 15 munkanapon belül garoztatják.
Én meg megírtam nekik, hogy elállok a vásárlástól, küldöm vissza.
-
jokeph
nagyúr
válasz
chopin42 #43870 üzenetére
Elmozdulhat, abban az esetben ha:
balfaszul van összerakva, nehéz (kg körüli) hűtővel szerelt, és hanyagul kezelték szállítás során, ez a 3 így együtt produkálhatja, ismereteim szerint más tényező(k) nem játszana(k).
Amúgy igazatok van, (#43871) palfitom-al együtt.(#43869) Chesterfield: pedig meg kellene azt is nézni, ha a többi javasolt dolgon túl vagy.
Vagy, ahogy (#43871) palfitom is ajánlotta, vissza a feladónak. -
palfitom
félisten
válasz
Chesterfield #43869 üzenetére
Ahogy chopin42 is írja, verd ki a balhét a boltnál, mert ez elfogadhatatlan!
-
chopin42
őstag
válasz
Chesterfield #43869 üzenetére
Elmozdulhatott? Komolyan, felcseszik az embert.
HAZUDNAK! Egy jól betett, tesztelt proci HOGY A RÁKBAN MOZDULNA EL EGY CPU HŰTŐ ALATT? Ez pga, nem lga, a pinek a procin vannak, egy socketbe mennek bele. A pinek a helyükön, a rögzítést lehajtja az ember, rá a hűtő, és nincs az az isten, hogy onnan kijöjjön. Kivéve, ha eleve szarul rakták be, amihez kell a művészet.
Összefoglalva: fizettél nekik, és
A) vagy szarul rakták ösze a gépet, és NEM tesztelték
B) jól rakták össze, és NEM tesztelték.
Ezt így megírhatnád nekik, mert legombolták rólad a pénzt, és szarságokat írogatnak. Átvertek.
Ha újraindulgat a gép, az akár a táp miatt is lehet, mai megint csak kiderült volna, ha elindítják akár egyszer is. De amúgy tökmindegy, tesztelést kértél, hogy működjön, ők nem végezték el, állj el hibás teljesítés miatt, rendeld meg máshonnan, rakd össze te. Ez a legtutibb módszer.
Én a következőt tenném:
Csak egy ram, minden slotban, várni 2-3percig, hátha elindul. Ez 4x3x2, azaz 24 perc, fél óra, szereléssel. Ha nem jó, ram kizárva. Jedec speccel indulnia kell. Táphiba is lehet, ezt cseretáp nélkül nehéz megindokolni, akár azért indul újra, mert valamelyik fesszel baja van.
Ha a ramos cucc nem válik be, írj ezeknek a f@szoknak, hogy nem végezték megfelelően a tesztelést és hibás teljesítés miatt elállsz, mert ha sokszor szeded szét, és valamelyik cucc tényleg hibás, rádkenik majd. -
jokeph
nagyúr
válasz
Chesterfield #43867 üzenetére
A ramok rendesen a helyükön vannak ?
Egy modullal is próbálhatod az indítást, A2-es ramslotból.(#43869) Chesterfield : egyben jött a gép ?
Milyen hűtő van a CPU-n ?
Ez is egy opció, pláne nehezebb CPU hűtőknél. -
jokeph
nagyúr
válasz
Chesterfield #43861 üzenetére
-
duo
addikt
nos. a crucial mx500m2. sata meghalt.
az a kerdesemhogy az alaplapomat hogy tudom tesztelni hogy van e hibája? vannak teszprogik windowsra? (nem akarok bele masik m2-t dugni ha esetleg az nyírta ki. bar 4 napig hibatlanul ment benne.
Meg akkor megneznem minden remdben e (msi b250i pro) mini itx
köszi -
chopin42
őstag
válasz
Chesterfield #43861 üzenetére
Miféle kitámasztás? Meg milyen 2-3 perc? Első indítást nem ők csinálták?
A gépeddel 99% hogy semmit nem csináltak, bios frissitést beleértve.
Simán lehet, hogy a lapodon még ryzen 3000 előtti bios van. Ettől függetlenül csinálj egy cmos resetet.
A 2-3 perc első indítást pedig SÜRGŐSEN felejtsd el, mert én mikor életem első gépét összeraktam, laikusként, pöccre indult, 10 másodperc alatt.
Ha úgy sem jó, akkor nem ismeri a procit.
Iponnál nagyobb szeméthegy nincs. Sok hasonló ellenben igen... -
Chesterfield
őstag
válasz
chopin42 #43859 üzenetére
A konfig:
ZALMAN M3 Plus fekete
BE QUIET! Dark Rock Slim
ASROCK B450M Pro4-F
AMD Ryzen 5 3600
SKILL 16GB Aegis DDR4 3200MHz CL16 KIT
BE QUIET! Pure Power 11 400W
KINGSTON 500GB A2000 M.2 PCIe M.2 2280
MSI GeForce GT 1030 2GH LP OC GeForce GT 1030 2GB GDDR5 OC PCIEMost ezt írták emailben:
"Amd-nél az első pár indításnál tapasztalható a lassabb elindulás ami akár 2-3 perc is lehet, a gép bekapcsolását csak a kitámasztás eltávolítása után kísérelje meg."Úgyhogy elindítottam, és türelmesen várok
-
Kiskokó
veterán
Helló
Előzmény 1 ,2
[link] [link] [link]Van egy érdekes problémám a géppel, random elsötétül a kép majd vissza jön.
Először monitorra gondolta, de kizárva mert a TV-n is ezt csinálja (egyszerre rákötve egyik HDMI másik DP)
Aztán a VGA-ra gondoltam, de mivel akkor is csinálta ezt a hibát mikor nem volt hajtva a gép ezért azt is kizárnám, a CPU ra is gondolnék hogy nem e túlmelegszik 75-76fok az állandó hőfok terhelésen. De mivel terhelés nélkül sima youtubon is elment a kép ezért azt is kizárnám... Én.
De mivel én nem vagyok szaki, kérlek segítsetek. Mivel lehet a baj?
Előtte egy Dell monitorom volt azzal se volt semmi baj. Se a Tv-n se a monitoron. Amióta az új monitor van meg azóta csinálja.
Nvidia driver legújabb.
(az egész gép 1 éves)
Köszönöm -
chopin42
őstag
válasz
Chesterfield #43858 üzenetére
Ez amiatt lehet, hogy a balfaszok el sem indították, és a memória olyan időzítéssel megy, ami miatt nem tud rendesen bebootolni. Próbálkozik, majd mivel nem sikerül a post 15 másodperc alatt sem, újraindul, és bootloopba kerül. A gépet mondjuk megírhattad volna, mert kb vaktában lövünk...
Egy cmos resetet azért megpróbálhatnál (de előbb írd le a géped), 2 tüskét megkeresed, összezárod 10 mp-ig, miután kihúztad a gépet, vagy elem ki, majd be. Ha így sem indul, akkor tutira nem tesztelték rendesen, mert hardverhiba esetén vagy nem indulna egyáltalán, vagy leállna, esetleg folyamatosan pörögnének a ventik. -
d@minator
addikt
válasz
Chesterfield #43856 üzenetére
Szia! Nézd meg jól van e rádugva ha igen dugd másik helyre a CPU hűtőt pl. a házhűtő helyére. (Az alaplap figyelmeztetni fog, hogy nincs CPU hűtő de átugorható F1 vagy valamivel)
-
Chesterfield
őstag
Sziasztok!
Összeállíttattam egy konfigot az iponnal(beüzemeléssel, teszteléssel kértem direkt, hogy az ilyeneket elkerüljem), amit ma meg is kaptam, de sajnos a gép nem indul el.
Csak monitort kötöttem rá, tápkábelt csatlakoztattam. A ház ventilátorai és a led világítás felkapcsol, viszont a CPU hűtő mozdulatlan marad.
A ház ventilátorai 10-15 másodperc után leállnak, majd újraindulnak.
A gép semmi hangjelzést nem ad(mondjuk úgy látom, hogy beeper nincs is bekötve).
A memóriák jól a helyükön vannak.
Monitort rá kötve azt írja ki, hogy nem kap jelet.Jól gondolom, hogy a CPU hűtőnek is mindenképp el kellene indulnia?
Tudnátok valami tippet adni, hogy miért nem indulhat?
köszönöm
-
Pityke78
őstag
válasz
jokeph #43853 üzenetére
Egyelőre azt sem tudom, hogy csak ATX-es lap jó nekem, vagy jó lehet a mATX-es is.
Illetve hogy milyen chipset jöhet szóba, ami az én konfigomnak megfelelő lenne.A tápom (FSP Hexa+ 500W) az nem csak ATX-es házhoz jó?
Köszi hogy segítetek boldogulni a bitek útvesztőiben......
-
Pityke78
őstag
válasz
jokeph #43851 üzenetére
Azt mondták, hogy a chipset forrósodott és leszedték a burkolatot és találtak valami égés nyomot. Nekem nem mutatták, csak ezt mondták.....
Az eredeti táp az 4+4-es, nem tudom ők mivel próbálták.
Szóval most elvileg kellene vennem egy használt alaplapot, ami jó a meglő konfigurációhoz, de eléggé vakon vagyok a témában.....vagyis ebben is....
-
chopin42
őstag
válasz
Pityke78 #43849 üzenetére
Zárlatos az alaplapi chipset????
Tehát a tranzisztorok a h97 chipsetben rövidzárat kaptak?Ez ám a diagnózis
A javítást úgy gondolták, hogy a h97 chipsetet leforrasztják a lapról, kérnek egyet az Inteltől, reballozzák, és megy tovább az élet?
Bocs, de máshogy nem tudom értelmezni, amit mondtak. Komplett bullshit.
Milyen volt a másik táp? Ha az is döglött, akkor nem csoda, hogy nem indult. A csatlakozók jól vannak bedugva? -
Pityke78
őstag
válasz
Pityke78 #43847 üzenetére
Na, kipróbáltam egy másik tápot, az sem volt jó.
Aztán bevittem a gépet egy szervizbe és azt mondják, hogy zárlatos az alaplai chipset.
Ezt lehet, érdemes javítani, vagy csere a komplett alaplap?Amúgy egy Asrock Fatal1ty H97 Performance lapról van szó, ami kb 5 éves.
Vélemény?
Köszi
-
duo
addikt
sziasztok!
A gépem
Alaplap: msi b250i pro
proci: i5 6500T
memória: 32Gb 2400MHz Hyperx
VGA: MSI 1030 passive
háttértár: Samsung 860 evo 250Gb ssd
illetve Crucial MX500 M.2 -ssd
Táp: seasonic focus 450W 80+ gold
biosból a legfrisebb van fent.
oprendszer linux és win 10.
egyik pillanatról a másikra elfelejtette a bios ( és az oprendszer is) az m2 ssd létezését.
adattárolásra használom.
volt bios reset, volt rendszerújratelepítés. (egyelőre csak linux)
az m2-es ssd-n csak a zöld led világít.ma reggel egy pillanatra felismerte, aztán én hülye kivettem, és leszedtem róla a közben felrakott bordát (mert az alaplap és a hátlap között nem fér.
na azóta megint nem látja.)
alaplap hiba? ssd hiba?ha alaplap hiba akkor az mi használhatom a gépet továbbra is sima ssdvel?
köszönöm!
-
d@minator
addikt
válasz
Pityke78 #43843 üzenetére
Úgy tűnik a tápod kiadja a feszt de az alaplap nem találja jónak így nem tartja meg (power good signal).
- húzd ki a tápcsatikat és ellenőrind le a belsejüket (a processzor mellé dugottat főleg)
- RAM egy darab legyen, különböző pozíciókban aztán a másik
- nagyon gyanús, hogy processzorod egyik lába nem jól érintkezik
- alaplapi elem is okozhat ilyet (csere)
Persze a tápot is kipróbálhatod ahogy a többiek javasolták. -
shadow1901
aktív tag
válasz
Pityke78 #43840 üzenetére
Azért nem írtam konkrét szálat, mert én sem tudom, csak utána járás után
Attól, hogy terhelés nélkül elindul, előrébb vagyunk. De nem tudjuk teljesen kizárni. Alaplapon átjut a bekapcsológomb, viszont több kakaót igényelne, hogy el is induljon. (Pl.: 2x2, 2x4 CPU csati, VGA) Vagy valami alaplapi biztonsági ketyere letiltja. Természetesen alaplapon is haldokolhatnak a kondik. Nyilván más is...
Szerezz egy próbára egy másikat, minden kiderül. Teszteléshez tápot egyszerűbb szerezni, mint alaplapot.
A multiméterrel nem ismerem a hiba feltárásának mikéntjét. -
Pityke78
őstag
válasz
Pityke78 #43839 üzenetére
Nos, közben megtaláltam, hogy a 16-os pint kell összekötnöm a földdel, amit meg is csináltam és el is indultam a tápegység.
Megmértem a 24 pines csatin a kimeneteket és megvannak a 3,3V; 5V, 12V is.
Viszont ha visszadugom a csatit az alaplapra, akkor hiába nyomom meg a bekapcsolás gombot, nem indul el a tápegység.Ezek alapján lehetséges, hogy az alaplappal van gond?
Tovább tudok még menni bármilyen formában a hibakereséssel?
Köszi
-
Pityke78
őstag
válasz
shadow1901 #43838 üzenetére
Melyik az a két pin, amit a 24 pines csatin össze kellene zárnom?
-
shadow1901
aktív tag
válasz
Pityke78 #43837 üzenetére
Így a venti mozdulása miatt és a korából adódóan, gyanús, hogy a táp makkant meg. Valami kondi ami az indításért felelős. A táp 24 tűs vezetékén összezárod azt a bizonyos 2 szálat, (természetesen mindent lehúzva!!!) ami az indításért felelős, ha akkor sem indul az a venti, terhelés nélkül, akkor táp kondizás.
Csere hozza mindenképp a legkonkrétabb eredményt! Az, nem az, nem csak az, csak az nem! Ez meg javítás után mehet tartalékba ilyen esetekre. Táp asztalon való indítása egyszerűbb lehet, mint egy cseretápot keríteni. -
Pityke78
őstag
válasz
shadow1901 #43836 üzenetére
Nos, megnéztem a bekapcsoló gombot, az működik rendben, ki is mértem, szóval ez kiszűrve.
A táp egy FSP Hexa+ 500W-os, ami kb 6-7 éves lehet szerintem, de ez csak tipp. Nem tudom pontosan mikor raktam össze a gépet.....
Az alaplap egy Asrock Fatal1ty H97 Performance lap, szinten ugyanannyi idős és soha nem volt húzva, vagy bármilyen tuningolás.
Annyit vettem észre, hogy a tápban a ventilátor megpróbál pörögni, de pár fordulat után megáll, majd kis idő múlva újra megpróbál elindulni.....pár pörgés, majd újra megáll.
Tudok még valamit nézni itthon (van multiméterem), vagy szerezzek egy csere tápot, hogy tovább tudjak lépni?
Köszi mindenkinek a segítséget, hozzászólást!
-
shadow1901
aktív tag
válasz
Pityke78 #43834 üzenetére
Gomb nem szokott meghalni. Előfordulhat, de nem jellemző. Előbb említett összezárós megoldás segíthet kideríteni, ha esetleg ez a baj, átdugod a reset gombot, probléma megoldva.
Viszont a táp erősen gyanús. Igaz koráról nem tudunk semmit, ahogy a típusáról sem. Ezer éves tápokat szedtem szét, abban volt. Butaság lenne szerintem most kihagyni. Akkor forrasztós megoldással lehetett cserélni. Egy kölcsön táp nagyon hamar ad némi támpontot a merre tovább kérdésre.
Alaplap esetleges ledje nem világít, lan port nem világít, akkor ott nincs delej, alaplapon nem jut át vagy a tápon. Táp próba egyszerűbb. -
Pityke78
őstag
Sziasztok!
Egy olyan problémám lenne, hogy az asztali gépem nem indul el és semmilyen előjele nem volt ennek.
Olyan, mintha nem kapna feszültséget, semmire sem reagál. A tápkábelt megnéztem, ott még megvan a 230V.
Hogyan menjek tovább? Kapcsoló meg szokott dögleni, esetleg a tápot kellene kimérni?
Vagy van a gépekben biztosíték, ami elszállhat?Ötlet, javaslat?
Köszi
-
t256
őstag
válasz
jokeph #43830 üzenetére
Szia,
A CPU közelében nincs 4 pin csati. Csak egy 8 pines EATX12V feliratú.
fizikailag képtelenség beledugni a 4pinest. Úgy van kialakítva mindkét csati, hogy a műanyagokon máshol van a letörés.
A proci biztosan kompatibilis a lappal, mert együtt volt használva. Jelenleg van rajta egy borda, amit nem szednék le. Elvileg i5-7400. Ebben nem vagyok biztos. -
t256
őstag
Sziasztok,
Kaptam egy Asus Prime H270-Pro alaplapot és hozzá egy Core i5-ös procit.
A probléma a következő. Bekapcsol a gép, de nem ad képet.Két tápegységem is van itthon. Mindkettőn van egy 4 tűs csatlakozó. Az alaplapon pedig 8 tűs van. Lehet, hogy kéne ehhez valami átalakító? Addig nem tud felvenni annyi áramot?
Másik dolog, amire gondoltam. A régi procimban (Intel G1840) van egy integrált VGA.
Lehet az i5-ben nincs? Sajnos a pontos típusát nem tudom.Mellékeltem 2 képet a 4 pin / 8 pin problémáról.
Előre is köszönöm a segítséget.
-
Essejó
veterán
válasz
dellfanboy #43826 üzenetére
Inkább Lan kártyát.
-
Beba Snake
aktív tag
válasz
dellfanboy #43826 üzenetére
USB WiFi stick vagy Ethernet kártya.
-
dellfanboy
őstag
asztali gepemen ugy latszik meghalt a ethernet csatlakozo port. se kep se hang.
a kerdesem az, hogy ilyen rj45 to usb [link] atalakitoval lehetseges-e netet varazsolni a gepbe, vagy vegyek egy usb-s wifi sticket? -
ElektrikusDE
senior tag
válasz
ElektrikusDE #43824 üzenetére
Persze így nem fog "tökéletesen" kikapcsolni...
-
Racer77
tag
válasz
Racer77 #43822 üzenetére
update:
Tápra gyanakodtam kapott egy másik tápot erre se kép se hang. Elkezdtem egyesével lehúzni mindent az alaplapról hátha elindul. Aztán észre vettem hogy a régi tápon, hidalva van a bekapcsoló gomb jele folyamatos bekapcsolásra kényszerítve a tápot. Ilyenkor működik is a gép . Tehát a bekapcsoló jelet nem adja tovább a lap. Viszont normálisan megy ha megkapja a feszültséget. Lehet ezzel valamit kezdeni javítható ?
-
Racer77
tag
Sziasztok!
Lenne egy olyan problémám, hogy a gép normál leállítás után sem áll le, sőt nem is restartol csak hangosabban pörögnek a ventik. Kikapcsoló gomb folyamatos nyomására is csak felpörögnek a ventik. Táp főkapcsoló le és fel után rendesen bejön a windows.
Gép: - i7 4790K /alap beállítás/
- MSI Z97 Gaming 5
- 2x8GB Kingston 1600mhz
- Asus 1060 6GB
- Corsair 850AX táp
- 1TB HDD sata 3Bios resetet próbáltam.
-
d@minator
addikt
válasz
chopin42 #43813 üzenetére
Event log 6008: ezt valószínű a hibernált kernel okozza. Próbáld meg, hogy kikapcsolod:
Energiagazdálkodás/További energiabeállítások/A főkapcsoló funkciójának megadása/A jelenleg el nem érhető beállítások módosítása/Gyors rendszerindítás bekapcsolása(ajánlott). Itt vedd ki a pipát azaz ne legyen bekapcsolva a Gyors rendszerindítás.
De szerintem sem függ össze a fagyásokkal. -
Beba Snake
aktív tag
válasz
quailstorm #43818 üzenetére
Igaz, a játék ad egy masszívabb 3D terhelést, az egyből kidobja a vram hibát.
Idle 2D-nél meg lehet morfondírozni. -
quailstorm
félisten
válasz
Beba Snake #43817 üzenetére
Azért kérdem a játékot, mert ilyen artefactolás mellett egy játékban kékhalállal kéne végződnie, ha hibás a kártya.
-
Beba Snake
aktív tag
válasz
quailstorm #43816 üzenetére
Kábel is lehet esélyes. Bár kisebb valószínűséggel.
-
quailstorm
félisten
válasz
DeathAdder #43810 üzenetére
Elvileg a W10 MS fióktól függetlenül is tölti le a drivereket.
-
chopin42
őstag
válasz
d@minator #43809 üzenetére
Szevasz! Megnéztem az említett naplót, mindössze ilyen hibát találtam:
{AB8902B4-09CA-4BB6-B78D-A8F59079A8D5} kiszolgáló nem regisztrálta magát a DCOM-ban a megadott határidő lejárta előtt.
Ezt többször is, szemlátomást nem függ össze a fagyásokkal. Ezen kívül az adott időpontok körül nem sok minden van, mindössze egy ilyen: Event log 6008: Az előző rendszerleállítás (2020. 07. 29. - 12:21:13) váratlan volt. Emellé rakás bináris adat, amit nem tudok értelmezni.
Mik lehetnek ezek?
Az első hiba óta van hwinfo log is, de nem mutat semmit, mert véget ér, mikor befagy. Hőmérsékletek, áramfelvétel, feszültségek rendben. -
Baga1983
senior tag
Sziasztok! Hátha valakinek van ötlete.
Egy EVGA RTX 2060 XC Ultra kártyát tettem a gépbe, vadi új, dobozos volt.
Tegnapelőtt még játszottam vele egy órát, semmi baja nem volt. Tegnap délután bekapcsolom a gépet, a VGA venti pörög mint az állat maxon, kép nincs.
Szuper, táp lekapcsol, VGA tápcsatlakoz ki-be, PCI-E-ből ki-be semmi.
Átraktam a DP kábelt az alaplap kimenetre, ott van kép. Tehát proci ok.Proci: i7-9700
Táp: Inwin A450 450W (előtte egy RTX 2060 Super-t vitt)
Alaplap: ECS(Medion) B360H4-EM (OEM, egybegépbe volt)
Ház: InWIn 301 mATX -
Pkc83
őstag
válasz
Pulykahuszár #43808 üzenetére
Oké köszi kipróbálom.
-
válasz
DeathAdder #43791 üzenetére
Nem igazán tudom mit csináltunk most különben mit korábban, de már 4 napja nem dobott power kernel hibát, pedig előtte óránként produkálta.
Megint felhúztunk egy szűz win-t, de most nem léptünk be a microsoft fiókba, valamint az energiasémát 25%-ra tettük (100on volt, az én gépemen meg alapból 5%on van
). Azóta feltettük a nv drivert, és már teljesen be is van lakva a rendszer, usb-s billentyűzeten megy, egyedül a razer synapset nem tettük még fel.
Tehát vagy az miatt halt be, vagy a win10 letöltött valami drivert miután telepítéskor beléptünk a microsoft fiókba.
-
d@minator
addikt
válasz
chopin42 #43806 üzenetére
Szia! Kereső/Eseménynapló/Windows naplók/Rendszer mutat valami kritikust?
A játék is okozhat újraindulást, nálam is volt olyan. Csak egy játék. Aztán hónapokkal később nem csinálta, addigra volt egy Win install.
Alvó módból nem ébred rendesen az lehet hibrid alvás, Samsung Magician, valami energiagazdálkodás. Legjobb lenne a power managementet default-ra állítani.
Parancssorba beírod:
powercfg –restoredefaultschemes -
Pkc83
őstag
Sziasztok!
Van nálam egy Hp "csodagép" Win telepítés miatt de van
egy kis gond vele. A Win10(jogtiszta) faszán felmegy rá
viszont mikor végez a telepítővel és jönne az első újraindítás
már nem jön be az asztal hanem csak tölt és tölt. Mi lehet a gond?
Én Hdd-re gondolok mivel ha bármi más lenne akkor a telepítő sem menne
végig. Előtte évekig jó volt ugyanezzel a winnel. Ötlet esetleg? -
chopin42
őstag
Üdv! Többynire elbánok a problémákkal, illetve nincsenek is, de most érdekelne, kinek mi az ötlete.
Adott a gép az adatlapon. Windows 1903 van, naprakész. A jelenlegi beállításokkal hónapok óta üzemelt fagyás, vagy egyéb gond nélkül.
Majd pár hete játszottam a witcher 1. részével, 2007-es cucc, steam. A játék alatt két külön alkalommal újraindult, pedig közel sem volt max terhelés. A második rész sokkal taxosabb, ott nem fordult elő, nem tudtam mire vélni. Azonban néhány napja alvó módból ébredve "megakadt", egér, billentyű nem reagál, kép áll. Újraindítottam. Majd ma leállításnál, mikor a kikapcsolásra kattintottam, ugyanígy "megállt", a ventik kissé jobban kezdtek pörögni, de még bőven alapon. Csak az 5 másodpercces kikapcsolással állt le.
Mi okozhat ilyet?
Ami fut: avast, argus monitor (fan control 1 éve használom, semmi ilyen nem volt korábban), hwinfo. Más nem. A cuccok tuningosak, ahogy az adatlapon van, megfelelően hűtöttek, komolyabb terhelést simán bír a gép.
Köszi a tippeket! -
válasz
Beba Snake #43804 üzenetére
Porszívós felületi tisztítás ment fél évente kb, tehát nem állt benne a por centikben, hanem inkább az eldugott helyekben állt meg mint a cpu hűtő bordái, de tegnap olvastam hogy kva veszélyes azzal, meg a cpu ventiről szedtem le a port általában. Na de igen, a lényeg,hogy mákom volt!
-
válasz
Beba Snake #43802 üzenetére
Na elmentem egy számtech boltba, mikor tettem be a kocsiba a gépet már láttam hogy feltűnően mozog a CPU Hűtő. Konkrétan le volt esve a cpu-ról mert eltört a kerete. Azt cserélték és újrapasztázták ja és fél kiló port kifújtak belőle.. 2000-ből megúsztam így az esetet hál isten!
Tervben van egy pici update-elés, nem mai konfig,de egyelőre netezni még frankó az SSD miatt.
-
-
válasz
Beba Snake #43800 üzenetére
Kb minden 6-7eves a gépben kivéve az SSD-t.
Új hozzászólás Aktív témák
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- BestBuy ruhás topik
- Formula-1
- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Warhammer 40.000
- Milyen asztali médialejátszót?
- Mobil flották
- További aktív témák...
- HP DL380 G7 /2x X5660, 9GB DDR3, 7x600GB SAS, 2x10G SPF+/
- Garanciális Gamer Számítógép (RX 6600 8GB, Ryzen 5 Pro 4650, 16GB Ram, 500GB SSD) Beszámítás! (27)
- Garanciális Gamer Számítógép (RTX 3070Ti, Ryzen 9 3900X, 32GB Ram, SSD) Beszámítás! Posta ok! (26)
- Garanciális Gamer Számítógép, PC (RTX 3070, Ryzen 9 3900x, 32GB RAM, 1TB SSD) Beszámítás! (25)
- ! ASUS ROG STRIX GAMER SZÁMÍTÓGÉP ! (RTX 3080, Ryzen 9 5900x, 32GB Ram, 2TB SSD) Beszámítás! (24)
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A20e/Samsung Galaxy A40/Samsung Galaxy A04s/Samsung Galaxy A03s
- Gamer PC- Számítógép! Csere-Beszámítás! I7 4790K / 16GB DDR3 / RX 5700XT 8GB / 512GB SSD
- Bomba ár! Lenovo X1 Carbon 4TH: i7-6GEN I 16GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Apple iPhone 7 128GB Yettel Függő 1Év Garanciával
- Új és újszerű 15"-16" Gamer, irodai, üzleti, készülékek nagyon kedvező alkalmi áron Garanciával!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest