- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
-
PROHARDVER!
Kérlek, írd le a számítógéped alkatrészeit, a probléma előzményeit, a problémát és azt, hogy eddig mit próbáltál tenni, hogy könnyebben és hamarabb segíthessünk!
Új hozzászólás Aktív témák
-
oliwwer
aktív tag
válasz
quailstorm #46591 üzenetére
Köszönöm!
-
KROK640
nagyúr
válasz
quailstorm #46473 üzenetére
GTX 950, Win10 1-5% között ugrál a GPU használat.
-
Simivok
senior tag
válasz
quailstorm #46470 üzenetére
Mert észrevettem hogy a laptopomon 0% végig pedig abban csak integrált kártya van...
-
razorka777
veterán
válasz
quailstorm #46443 üzenetére
Ez eszembe se jutott, lehet az lesz.
Megnézem, köszi. -
andrasy
friss újonc
válasz
quailstorm #46375 üzenetére
Szia, köszi a segítséget.
Íme a RAM:
2x GIGABYTE AORUS 16 GB KIT DDR 4 3733 MHz CL18 RGB
18-22-22-42 CL, feszültség: 1,4 V, passzív hűtés, rgb megvilágítás és XMP 2,0XMP 2.0 alapján tölt be, biosban az van beállítva.
Egyszer volt RAM csere garanciában, de akkor fagyott minden, a tesztek, a játékok is.
Most csak netezés közben fekszik le. Random, ritkán. De mindig kernel power 41-el.
-
tserrof77
őstag
válasz
quailstorm #46211 üzenetére
Stimmel. Ezért is van egy A8-9600 procim, ráadásul APU-s, így még külön VGA sem kell a frissítéshez
-
okloz
csendes tag
válasz
quailstorm #46208 üzenetére
Raktam egy ugyanilyen lapba egy Ryzen 5 3500+ procit, ami szintén nem bootol.
Akkor ennél is a lap frissítése a megoldás? -
okloz
csendes tag
válasz
quailstorm #46206 üzenetére
bios frissítésre gondolsz?
-
Vebber
tag
válasz
quailstorm #46038 üzenetére
köszönöm.
-
Vebber
tag
válasz
quailstorm #46036 üzenetére
Köszi. Ez tud esetleg olyat, hogy ment is, hogy később visszanézhető legyen, épp az olyan esetre, ha mire mutatatna valami, már lehallt a gép?
-
Vebber
tag
válasz
quailstorm #46028 üzenetére
Nem kell átgondolni. Pont azt szeretném látni, amit BIOS alatt.
Mikor win fut, nem látom a BIOS-tEgyébként tápfesz monitorozásnál (nem csak PC) nagyon sokszor maga a változás monitorozása is elég, függetlenül attól, hogy egy nem hiteles műszer néhány tizeddel kevesebbet mutat esetleg, mert mikor a fesz. leesik, akkor is érzékeli, ha pontatlan.
-
válasz
quailstorm #46030 üzenetére
5% eltérés a szabvány. Az ugye 11,4-12, 6 V közötti érték. Itt még mennie kell(ene) mindennek.
...Sulinet, Mercury, ...ah, régi szép idők; mégsem sírom vissza! -
válasz
quailstorm #46028 üzenetére
"...akár ATX szabványon kívüli feszültségeket mutatott, pl. 11.5V-ot."
Az még benne van. -
lm83
őstag
válasz
quailstorm #45807 üzenetére
Már én is ezen a szünetmentesen gondolkozom...
Vagy nem tudom, mivel tudnám még itt nézni a konnektort, hogy van-e ilyen rövid áram kimaradás. -
törölt tag
válasz
quailstorm #45801 üzenetére
1000-es és 2000-es Ryzenek nagyon nem szeretik a Patriot Vipereket, azok mellé egyáltalán nem ajánlottak ezek a RAM-ok. A legrosszabbak a Nanya chipesek, a Hynix chipesek valamennyivel jobbak, de azokkal is lehetnek gondok.
-
jokeph
nagyúr
válasz
quailstorm #45801 üzenetére
Ez esetben célszerű lenne a SOC feszen állítani, 1,1 Volt-ig akár (ha ennél lényegesen kevesebb), vicces dolgokra képes a kicsi SOC fesz.
-
jokeph
nagyúr
válasz
quailstorm #45798 üzenetére
Megpróbálnám, ha van lehetőség egy másik KIT rammal, Viper4-re volt panasz... Viper Steel, G.Skill Trident Z és Aegis nálam minden esetben ment XMP-vel (2200G/3300X/3600X/5600X esetében is, 5600X -et leszámítva B350/B450/X370-es lapokban, 5600X-nél X470-es lapban).
Ha nincs, tedd vissza teljesen alapra a ramot (2133 vagy 2400), ha így is hasal az baj... -
RVR400
veterán
válasz
quailstorm #45798 üzenetére
Próbáld meg 2400-on a memóriákat szerintem, viszont érdekes, hogy kellene mennie a 2700X alatt 2933-on is, én a 2400-as HyperX-eket hajtom 2800-on az 1600-assal. Bár nálam is érdekes, hogy ha nincs húzva a proci, akkor 3000-en is elmegy, de ha húzom a procit is, akkor már csak 2800-on stabilak.
-
tserrof77
őstag
válasz
quailstorm #45796 üzenetére
Még a LAN drivert is cseréld utána a gyári oldalon levőre. Bár azt a win10 hakellhanem frissítgeti, de a gyári driver is segíthet.
-
tserrof77
őstag
válasz
quailstorm #45794 üzenetére
Első kanyarban egy bios frissítést ajánlanék. Rengeteg instabilitási problémát megold....
-
batyuska100
senior tag
válasz
quailstorm #44275 üzenetére
Na, vettem egy Thermaltake Hamburg tápot, azzal ugyan azt produkálja.
-
batyuska100
senior tag
válasz
quailstorm #44277 üzenetére
Közben kipróbáltam úgy, hogy a tápnak csak a 24pines csatlakozója volt bedugva, így beindult a táp, meg a proci hűtő is. Ilyenkor még lehet zárlatos az alaplap, vagy megnyugodhatok?
-
batyuska100
senior tag
válasz
quailstorm #44275 üzenetére
FSPben vagy Chieftecben gondolzom. De még mindig nem értem, hogy mi baja lett, az Mtech táp egy másik géppel hibátlanul működik. Nem hiszem, hogy az alaplap csak úgy a semmitől tönkremenne.
Bővebb előzmények:
Tegnap BeamNG.driveoztam, a proci felment 85°C-ra (közben valami nyeszergő, visító hang jött a gépből) , gyorsan levettem a gép oldalát és kiléptem a játékból. Utána nem akart visszahűlni, 55-60°C között mozgott. Utána estére kikapcsoltam a gépet, reggelre alapjáraton 43-46°C-os volt. Az ezek utáni következményeket már leírtam #44271-ben. -
jokeph
nagyúr
válasz
quailstorm #44259 üzenetére
2600(X)-re ideális a Wraith Prism, vagy megfelel alulfeszelt 2700(X) / 3600(X)-re is.
Az enyémnek most találtam más hűtendő CPU-t (nem volt kedvem annyit szerelgetni és pont befért - nincs rögzítve, csak a saját súlya fogja meg az MX4-es paszta).(#44260) kacsyx: Üdv !
Kérdés: ha alapra teszed a BIOS-t (CMOS_CLR-el), akkor ugye XMP nélkül, 2133 MHZ-en fog majd a ram menni.
Ez esetben is fentáll amit írtál ?
Ha igen, sanszosan kuka az egyik modul.
Másik kérdés: bele kéne próbálni egy másik gépbe is, lehet akár 6-7 gen intel is (DDR4 ramos természetesen), vagy újabbba.Még valami: a ram slotjaidba biztosan nincsen idegen anyag (mert akkor előtte sem ment volna), illetve rendesen bepattintottad a helyére cserélgetésnél ? (nem, nem nézlek hülyének, ez bárkivel is meg tud esni - én is szivattam meg már magamat meg 20+ év tapasztalattal).
Esetleg, ha van rá lehetőséged, egy másik pár modul ram kölcsönbe, s azzal is próbálni ?
-
Beba Snake
aktív tag
válasz
quailstorm #43898 üzenetére
Igazad van, ezt még nem próbáltam. De előtte lemegyek a kricsmibe "lelkierőt" gyűjteni.
(HDD és SSD 1,5 éves, a DVD író 8.-ikban van.)
Aztán ha akkor sem megy, akkor másik USB-s billentyű. A régi a most már fő gépemről. 9 éves. -
Beba Snake
aktív tag
válasz
quailstorm #43818 üzenetére
Igaz, a játék ad egy masszívabb 3D terhelést, az egyből kidobja a vram hibát.
Idle 2D-nél meg lehet morfondírozni. -
Beba Snake
aktív tag
válasz
quailstorm #43816 üzenetére
Kábel is lehet esélyes. Bár kisebb valószínűséggel.
-
Whist
aktív tag
válasz
quailstorm #43412 üzenetére
Megpróbálok csórni valahonnan modult vagy modulokat. Sajnos ha már alaplap csere akk hajlamos vagyok túltolni és venni egy új procit is xd
-
bnorci71
addikt
válasz
quailstorm #42275 üzenetére
Átkapcsolás nincs
A particionáló progi is tud MBR>GPT konvertálást meg a Windows is de úgy se indul
Kezdek a telepítés felé hajlani amit eddig szarakodtam már lehet kész is lenne
köszi a segítséget -
bnorci71
addikt
válasz
quailstorm #42272 üzenetére
igen valahová ide jutottam most én is, mert tettem fel egy W10-t és GPT a HDD a régi MBR
van erre valami varázslás?
AOMEI Partitionnal dolgozok
de még csak a biosba se látok lehetőséget hogy ezt megcsináljamMrDerekas
volt mellette igen másik HDD de a bootloader biztos átkerült az SSD-ről mert a régi lap indul a migrált hdd-vel -
w.miki
veterán
válasz
quailstorm #42267 üzenetére
Jofogas-on láttam HP Compaq Elite 8200 Sff (i3-2100, 8GB DDR3, 128GB, DVD író) - Nagykozár - 25e, az egész jó lenne?
(#42263) Top cat : Most meg jó
Fogkefével megkeféltem a lábakat, átraktam a RAM-okat a fekete slotokból a 2 kékbe, aztán most 3x is elindult.
Setup-ot kellett volna még állítani szerinte, de inkább hagytam mindent Auto módban, nem tudom, mi az ideális BIOS beállítás. -
MrDerekas
addikt
válasz
quailstorm #42225 üzenetére
Passzolom. Nekem itt véget ért a tudomány sajna.
(#42226) kirusz1 Lehet betett neki a letestelés. Ha nincs csere alkatrészed vagy nem tudod tesztelni az alaplapot és procit, akkor nincs további ötletem. Látatlanban ebből lehetetlen megmondani pontosan hol is a baj.
(#42227) Reflax Az orvoslás hogyanja, majd akkor, ha kiderült, hogy pontosan mi is a hiba.
(#42228) KimY0807 Azzal kezdeném, hogy fullra szétszedném és utána minimális konfiggal indítanék. Csak alaplap, táp, proci, 1db ram modul, ha nincs igpu akkor még a vga bele és első indításkor még egér és bill se legyen rádugva. Főleg a procit és tokozását ellenőrizném.
-
MrDerekas
addikt
válasz
quailstorm #42220 üzenetére
Nem tudom mivel lehetne kideríteni a hibaforrást. A benchmarkos hibaüzi meg a directx-ről szól, nem visz közelebb az sem.
-
MrDerekas
addikt
válasz
quailstorm #42175 üzenetére
A Furmarkban van egy render teszt is. Az is lefut flottul?
(#42174) ThodEE
Alakul
-
MrDerekas
addikt
válasz
quailstorm #42157 üzenetére
Rugózok még rajta, de egyelőre passzolom.
Szerk:
Ez új infó. Lehet tennék egy próbát másik táppal mégis. A Furmark tényleg meghajtja, de az eléggé statikus terhelés, még render közben hullámzik. -
MrDerekas
addikt
válasz
quailstorm #42155 üzenetére
Gondolom nem nagyon piszkálod a winben és biosban az energiagazdálkodást, de lehet érdemes lenne ránézni. Nem biztos, hogy nem a win veszi el a kraftot a gpu-tól. Tényleg megfoghatatlan számomra is ez a hiba.
-
MrDerekas
addikt
válasz
quailstorm #42134 üzenetére
Értem, de lehet, hogy pont a gpu mag dob hibát. Nem mai a vga és az évek alatt hajszálrepedések is keletkezhettek a gpu forrasztásaiban, ami alsó üzemi hőmérsékleten érintkezik, de a felső közelében már kontakt hibát okoz. Ezek együtt adhatják, hogy nem kell extrém hőmérséklet a hiba megjelenéséhez. (Jó, nem vagyok látnok az tény, de ez tűnik logikus magyarázatnak számomra. Persze ettől még nem kerülsz közelebb a megoldáshoz. Egy reball segíthet, csak ahhoz meg egyértelműsíteni kellene a hibát. Arra meg nincs más ötletem jelenleg.)
Ha mégis vrm hiba, azt meg a szőrös fánk is dobni fogja. -
MrDerekas
addikt
válasz
quailstorm #42132 üzenetére
Lehet elöregedett és bemelegedés után a 3D már sok neki. Furmarkot futtattál úgy, hogy játékban crashel és utána mindjárt futtatod? Lehet akkor hozná a klasszikus tüneteket, mert ez így picit megfoghatatlan.
-
quailstorm
félisten
válasz
quailstorm #42131 üzenetére
Új szerkesztő megette a mindent...
nVidiás crash példa
A hibát okozó alkalmazás neve: Asphalt9_w10_x86_rtl.exe, verzió: 0.0.0.0, időbélyeg: 0x5de9dbe5
A hibát okozó modul neve: nvwgf2um.dll, verzió: 26.21.14.4166, időbélyeg: 0x5deb00f0
Kivételkód: 0xc0000005
Hiba pozíciója: 0x0013cf81
A hibát okozó folyamat azonosítója: 0x21f4
A hibát okozó alkalmazás indításának időpontja: 0x01d5c66dce26af33
A hibát okozó alkalmazás elérési útja: C:\Program Files\WindowsApps\A278AB0D.Asphalt9_1.9.300.2_x86__h6adky7gbf63m\Asphalt9_w10_x86_rtl.exe
A hibát okozó modul elérési útja: C:\WINDOWS\System32\DriverStore\FileRepository\nv_dispi.inf_amd64_a3efb8aa9e9e249a\nvwgf2um.dll
Jelentés azonosítója: 8da2a086-bf38-4b70-9309-0535008563bd
A hibát okozó csomag teljes neve: A278AB0D.Asphalt9_1.9.300.2_x86__h6adky7gbf63m
A hibát okozó csomag relatív alkalmazásazonosítója: App -
kemotox
addikt
válasz
quailstorm #25169 üzenetére
Megpróbáltam, de sajnos nem segített. (Mindent lehúztam, két vinyó, egy SSD, meg egy DVD ROM) Közben láttam, hogy a táp meg a VGA egyik ventilátora el sem indul egyáltalán.
Lehetséges, hogy a táp szart be? Mintha nem tudna megfelelő feszt adni az alkatrészeknek, vagy nemtom.
-
törölt tag
válasz
quailstorm #25119 üzenetére
Írd le a konfigurációt.
Ezt okozhatja inkompatibilitás, illetve hibásan működő cpu és alaplap is, amik báármitől működhetnek rosszul. Akár rossz hardvertől is (ram, tápegység), akár az is, hogy valóban rossz az alaplap pl. Cserélgetéssel próbadarabokkal szűrd ki, hogy mi NEM okozza a hibát. Illetve ha van BIOS frissítés a lapodhoz, azt is eszközöld. -
hegegabi80
addikt
válasz
quailstorm #25084 üzenetére
Akkor először lepucolom róla, megnézem melyik a legújabb és azzal kipróbálom. Bár ha jól emlékszem a legújabbat tettem rá, de lehet kipróbálom akkor az alaplai cd-n lévővel.
-
hegegabi80
addikt
válasz
quailstorm #25082 üzenetére
Köszi! Bár az angol tudásom 0, majd fordítóval megnézem.
Este még gúgliztam egyet, és találtam néhány leírást, mi lehet az oka, miként lehet javítani stb. Nem egyszerű dolog ám, mert a drivertől kezdve a víruson át a hardverig bármi okozhatja. Sőt le is töltöttem valami kis segédprogramot hozzá.
De nekem a driver lesz gyanús, volt amikor win betöltése után kis is írta, hogy a CCC leállt stb.
Vagy az is lehetséges lenne, hogy az APU hibás benne? Na mindegy, még egy darabig kutakodhatok. -
hegegabi80
addikt
válasz
quailstorm #25079 üzenetére
Most hogy mondod!
De még is mi lehet a konkrét gond? A proci APU-ja van használva, a legújabb driver-rel telepítve. -
Balazs_
senior tag
válasz
quailstorm #24960 üzenetére
Az lesz, köszi a segítséget!
-
Balazs_
senior tag
válasz
quailstorm #24958 üzenetére
Nos van 'frissítés' a témában:
MP3 lejátszás néha megakad, majd folytatódik, HWINFO64-gyel néztem, nincs kiugró merevlemez terhelés. Windows Media Playert használok.Nem ugrik a zene, onnan folytatódik ahol megakadt. Aztán, a billentyűzetemen van egy kör alakú hangerőszabályzó (tekerő) és azt gyorsan tekerve a hangosítás/halkítás lassan következik be. Fél másodpercenként ugrik feljebb pár %-ot a hang, ha össze-vissza tekergetem akkor hangosodik-lehalkul-hangosodik, aztán megáll ha végrehajtotta, ezidáig a tálcán semmi se kattintható, semmi. Volt ilyen gondom még anno Win8-cal bétában, de ott újratelepítés megoldotta (meg mondjuk nem is ez a gép volt, de dettó ugyanaz a hiba).
Javítsatok ki, de szerintem valahogy (akár vírus "segítségével"), de szerintem szétbarmoltam a Windowst...
Újratelepítés nem gond, bár lehet win8(.1) lesz belőle, de ilyen hibák után ki tudom-e zárni, hogy hardver hibám van? Hőmérsékletek, feszültségszintek rendben.
Még memóriahibára gyanakodtam, de akkor szétesne gyakra a rendszerem, nem? Általában 6GB memóriát fogyasztok, van, hogy többet, sok program fut, akkor gyakran összetojná magát a gép, nem?
Már arra is gondoltam, hogy a Cryptolocker elkapta a gépemet... Bár szerintem azt felismerné az Eset, meg nem is ilyen jelei lennének szerintem, meg nem is jártam érdekes helyeken, se nem nyitottam meg semmi olyat... -
Balazs_
senior tag
válasz
quailstorm #24954 üzenetére
Semmi elváltozást nem tapasztaltam, ami kurzor-specifikus. Meg az a fura, hogy a procim 20% körül megy Flash videó alatt...Pedig be van kapcsolva a hardveres gyorsítás.
Már azt is olvastam, hogy rossz a flash és az akadt össze a driverrel. -
guftabi96
addikt
válasz
quailstorm #24773 üzenetére
addig-addig kutakodtam hogy az egyik szekrényben találtam egy régi kubuntut
nagy kő esett le a szívemről az biztos.. -
törölt tag
válasz
quailstorm #24409 üzenetére
A történet happy end-el zárult.
A gép ma reggel beindult.
Semmit sem csináltam vele, megszokásból megnyomtam a főkapcsolót és elindult.
Beleraktam a memóriát ami a bajt okozta, és azzal együtt most probléma mentesen fut (Miafene???)Köszönöm a segítő ötleteket.
-
törölt tag
válasz
quailstorm #24407 üzenetére
Ugye volt "A" gépem "x" rammal és "B" gépem "y" rammal. Vettem egy "Z" ramot.
"A" gép mellé beraktam "Z" ramot, majd rájöttem hogy az alaplap nem támogatja ezért "Z" ramot átraktam "B" gépbe."B" gép jelenleg tökéletesen működik "y"és "Z" rammal. Kipróbáltam és az "x" rammal is tökéletesen fut
"A" gép meg nem akar elindulni most már sem "x" sem "y" sem "z" rammal.Ergo a ram működik, csak "A" gép nem akarja valamiért működtetni. Fogom a fejem, hogy miért nem.
Összes kábel a helyén, Cmos reset volt. -
törölt tag
válasz
quailstorm #24405 üzenetére
A második (új) ramról kiderült,hogy benéztem, az alaplap nem támogatja. Túl magas az órajel.Átraktam egy másik gépbe és ott most vígan éli a világát.
Az gép amibe viszont alapból beraktam majd kiszedtem, most teljesen szűzi állapotban van, hw-sen minden ugyan olyan mint volt, ám nem fut.
Ha nincs benne memória visít mint a szopós malac, ám ha visszarakom azt amivel eddig futott meg se nyikkan.
-
törölt tag
válasz
quailstorm #24403 üzenetére
Kivettem az elemet 10 percig.Visszaraktam, elindítanám a gépet és továbbra is csak a sötétséget látom meg a hűtő zúgást hallom...
Egyéb ötlet? -
person
senior tag
válasz
quailstorm #24165 üzenetére
Remek.
Ha más nincs egy próbát megér..
-
senthy1986
újonc
válasz
quailstorm #24118 üzenetére
köszöntem az infot!^^
-
senthy1986
újonc
válasz
quailstorm #24116 üzenetére
értem, kicsi a költségvetés, 20-25ezer van ilyen célre kivitelezhető?
egy passzolos kártyát ha irnál amit megérné megvenni király lenne
-
senthy1986
újonc
válasz
quailstorm #24114 üzenetére
Ok. köszi, lényegre törő választ vártam. thx.
-
spici
tag
válasz
quailstorm #24018 üzenetére
Pedig már ~12 éve van PC-m és azóta ez az első hiba és erre büszke is vagyok, de egyszer van hiba de az olyan hogy szinte senki se tudja mi az okozója
Hétfőn remélhetőleg minden kiderül, köszönöm a segítséget hogy nézzem meg a csökkenés lehetőségét.
Majd még írok. -
spici
tag
válasz
quailstorm #24016 üzenetére
Bios elem tökéletes, ez a szálszakadás 2 teljesen különböző alaplapnál?
Az a furcsa akkor hogy a másik alaplappal a foxconnal 1 hétig ment faszán és utána kezdett rosszabbodni.A Foxconn alaplapot eladtam és egy 9800GT van abban az alaplapban és a gazdája szerint tökéletes (most kérdeztem meg). Nem hiszem hogy 2x is "eltörtem" volna a lapot, de hétfőn ingyen bevizsgálja egy szakszervíz ott kiderül.
-
spici
tag
válasz
quailstorm #24010 üzenetére
Üdv!
Maga az ötlet, hogy leesik-e a PCI slotban a sebesség meglepő döbbenetemre igen, megváltozik.
Szóval lecsökken x16-ról x1-re ez megmagyarázza azt a drasztikus lassulást.Ez ellen mit tudok tenni?
-
törölt tag
válasz
quailstorm #23732 üzenetére
Nincs floppy meghajtóm, nincs türelmem megtanulni, megcsinálni, nem tudom, mennyire működne jól utána, (régi sz.r, ki tudja mennyire bírná, mint pl most a tied), nem tudom, hogy kell CD-ről, azért használom az XP-t is, mert ezt ismerem, a többi oprendszer nem érdekel, elég érvágás volt megtanulni a win98-at, utána egy agyrém az XP...menjenek az anutájukba a sok ...&@#Đ^˘°rencerrel! ...kb ennyi
Nem játszok a gépen, még csak jutub is elvétve megy. Netezni meg elég (ki van lőve minden, ami fogná a gépet). -
törölt tag
válasz
quailstorm #23730 üzenetére
Amit én említettem, arról írok
Minden nap használjuk, több órát.
-
törölt tag
válasz
quailstorm #23728 üzenetére
Te látod át a helyzetet
Nekem is van két régi AMD-s komfigom, az egyikben a Barton cpu megy...valami mobile athlonnak ismeri fel a BIOS, 1100MHz-en...kb tojok rá, pedig csak frissíteni kéne a BIOS-t...
Egyébként nekem ASUS lap van, ezért feltételeztem a tiédet is annak
Azok a tápok messze jobbak, mint amivel anno én kezdtem: Vargáné és társa bt.... -
törölt tag
válasz
quailstorm #23724 üzenetére
Az is lehet, hogy az erősebb CPU több delejt kér és azt nem bírja a táp...(fél éve is utáltam a spreadot, mint most
), próbáld ki egy biztosan jó táppal. Ha azzal hibátlan, akkor...ne csak a kondit cseréld az FSP-ben. Hanem az egészet.
fuwiradis: Húzd ki a tápegységből a tápkábelt, a gomb elemet vedd ki az alaplapból (fentebb említett bios reset), eközben vegyél le mindent az alaplapról, csak a tápegység, cpu, egy memória és egy vga maradjon. Ha így nem indul, cserélj vga,t, memóriát, tápegységet (ha nincs, szerezz, ez a legegyszerűbb módja a hiba szűrésnek). Ha nincs eredmény, akkor cpu vagy alaplap hibás. Egyszerre egy dolgfot változtass, aztán próba. Ne hyagj semmi egyebet, se egeret, se billentyűzetet az alaplapon! csak a fentebb soroltak.
-
törölt tag
válasz
quailstorm #23721 üzenetére
Tippelek: Az alaplap ASUS?
A Barthon magos CPU-kat nem minden alaplap kedvelte, van olyan alaplap, amihez adtak ki BIOS frissítést.
Direkt emiatt a CPU miatt. Egyébként azokat előszeretettel húzták világba, olcsó volt aránylag és terhelhető, lehet, hogy a CPU.na is van hibája.
A BIOS-ban kutakodhatsz: Spread spektrum funkciókat mindenhol tiltsd le, a ramok sebességét csökkentheted egy lépcsővel, illetve, ha nem muszáj, Ne menjenek DUAL-ban a ramok!
Az alaplap gyengesége is okozhatja ezt: nagyobb CPU, nagyobb sebesség, több adat feldolgozás az észalnyugati hídon keresztül délkelet felé, főleg hajnal keleten...(pardon, leállok a koka cserjével), szóval nem biztos, hogy a CPU az ok, a tápegység sem biztos. A rugdosódás miatti hiba (hogy törjön el a lábujjad
Pardon
) lehet egy kontakthiba, bárhol, random mód, ezért csak a szükséges cuccokat hagyd az alaplapon, ami a rendszerhez kell, a többit szedd le (annyival kevesebb hiba forrás).
Hali, egyenlőre nincs több kérdésem. Vagyis válaszom... -
szagnes69
aktív tag
válasz
quailstorm #23696 üzenetére
Köszi a tanácsot.
Valami csoda folytán elindult neki a csökkentett mód, visszaállította a rendszert, és minden ment is úgy 1-2 percig, majd magától újraindult a gép, és visszajött a probléma. Szerencsére van a közelükben egy ismerősük, aki tud nekik segíteni, mert szerintem is az a a legjobb megoldás, ha újra telepítik az egész gépet. Kellemes napot, és köszönöm a segítséget!
-
szagnes69
aktív tag
válasz
quailstorm #23694 üzenetére
Sajnos odáig nem jut el a gép. Indítás után a bejelentkező képernyő jelenik meg, látni lehet a felhasználói fiókot, de már nem tud belépni, a gép nem csinál semmit, a kikapcsolás gombra is hiába kattint, nem áll le, csak ha hosszan nyomja a számítógép kikapcsoló gombját. Szerettük volna a rendszer-visszaállítást elérni egy csökkentett móddal, hátha megy, de ez számomra meglepő, hogy csökkentett módot csak akkor tudok indítani, ha be tudok lépni...? Minden esetre köszönöm a segítséget!
-
szagnes69
aktív tag
válasz
quailstorm #23691 üzenetére
Pontosan hol kell bekapcsolni a Legacy boot menüt, induláskor kell a bios setupban bekapcsolni?
-
ész ventura
aktív tag
válasz
quailstorm #23319 üzenetére
Ja bocsi, félrenéztem, egy kicsit azért passzolt a kérdésemre a válaszod ezért értettem félre.
Köszi a választ! -
Nagy.Úr
tag
válasz
quailstorm #23333 üzenetére
Köszönöm szépen , mindenképp kipróbálom .
-
szkink
aktív tag
válasz
quailstorm #23321 üzenetére
Hát köszi,eddig S3 volt most állítottam S1-re mert már nem tudom mit tegyek az állandó fagyások ellen,azért kérdeztem az S1-et hogy nem-e okoz esetleg nagy gondot az állítása,ha ez után is fagyni fog akkor vissza állítom.
-
ész ventura
aktív tag
válasz
quailstorm #23316 üzenetére
Köszi a választ.
Az nem írtam, hogy nem az én gépem, hanem egy Gigabyte P35 alaplap, 8800 GT-vel.
Nem változtattam semmi a driveren, kihúztam a monitorból a kábelt, rátettem a tv-re és nem működött.
Visszadugva a monitorra, már ott sem működik. -
Stunts666
őstag
válasz
quailstorm #23311 üzenetére
Aero Win7 Ultimate
(#23310) Gyufaaa
A gép hibát észlelt. A t9bbit leirom ha megint kapok. -
quailstorm
félisten
válasz
quailstorm #23264 üzenetére
Erre senki? Most végzett, elvileg jó a RAM. 512-es volt a célalany, 256-os a másik.
-
szkink
aktív tag
válasz
quailstorm #23172 üzenetére
Hát azért köszi,a sony az a pendrive-om volt hogy be volt dugva mikor lefagyott ezt azért irkálta ki.
-
szkink
aktív tag
válasz
quailstorm #23170 üzenetére
-
szkink
aktív tag
válasz
quailstorm #23166 üzenetére
Master Cooler 500w.Le lehet tesztelni valamivel a tápot?Na de viszont játok közben még sosem fagyot,viszont 4-5% CPU használatnál már nem egyszer.
-
csoki9019
csendes tag
válasz
quailstorm #23088 üzenetére
Quailstorm
Most nagy nehezen elindult, kaptam egy 0x00000116 os hibát elvben driverrel lehet gond, de szerintem kártya is mert vízszintes zöld csíkok jelentek meg a képernyőn, változtatják helyüket, néha eltünnek, ha fehér a háttérA kurzor mozgatásával radírozom a hibákat, de elég hamar visszajön
Visszaállítás sem segített, nincs más tippem, lehet kap egy win reinstallet. Ha az sem megy valahonnan be kell szereznem egy működő kártyát :S
-
quailstorm
félisten
válasz
quailstorm #23088 üzenetére
most épp ráhagyta a csörgést, felvenni meg nem tudom, nagy a környezeti zaj (értsd, rohadt halk)
-
gyurci11
csendes tag
válasz
quailstorm #22970 üzenetére
Windows xp sp3
-
tornas
őstag
válasz
quailstorm #22974 üzenetére
A Chrome helyett inkább a Firefox...
-
tornas
őstag
válasz
quailstorm #22972 üzenetére
Szerintem az a 768 MB SD RAM határeset lehet netezés szempontjából...[link] (Az 1,4-es és a 2,4-es CPU-val szerelt, linkben szerepelő, gépekben DDR1-es RAM-ok voltak.)
-
Mkoll
újonc
válasz
quailstorm #22865 üzenetére
Reménykedek benne, írtam másik topikba is, hátha valamelyik nagy vga guru tud valami frappáns ötletet.
-
Mkoll
újonc
válasz
quailstorm #22851 üzenetére
-
csabbymtc
tag
válasz
quailstorm #22857 üzenetére
Igen, a windows eseménynapló valóban csak Kernel-Power hibát említi.
Ez mindenképpen arra utal, hogy a tápegység a hibás, vagy jelenthet valami más problémát is?És ha már a tápnál tartunk, szerinted mekkora táp kellene ehhez a géphez? És milyen típusú?
-
csoki9019
csendes tag
válasz
quailstorm #22434 üzenetére
Értem. Igyekszem ismerősöktől beszerezni működő hardvert hátha ki tudom szűrni, de elég nehéz szerezni.
Elindult sikerült egy win7 et rádobni, de most olyat is csinált, hogy nem kapcsolt be a monitor, viszont a win belépő hangját hallottamEz még mindig utalhat tápra, remélem videókártyámnak nincs baja, most jár le a garia
-
->Raizen<-
veterán
válasz
quailstorm #22438 üzenetére
Vacsi újan került hozzám holtan!
-
->Raizen<-
veterán
válasz
quailstorm #22436 üzenetére
chieftek cft 750w moduláris táp. A 8 pines alaplapi tápcsati is borzasztó rövid.... [link]
Gianni rendkívül korrekt arc szó nélkül cserélte házhoz jött egész gépet hozott hogy kiderítsük a baj forrását stb. -
csoki9019
csendes tag
válasz
quailstorm #22423 üzenetére
5 éves chieftec gps-500AB tápom van. Arra tippelsz hogy azzal lehet a baj? És az csinálhat olyat, hogy késik a boot(10-15sec-et), a power gomb után
-
mikovinyi
csendes tag
válasz
quailstorm #22274 üzenetére
A tulajnál nincs probléma, mert a hiba már nálam is előjött közben.
Én is arra gyanakodtam, de más lesz itt a gond.Ugyan az a probléma jön elő, amivel már eleget szívtam.
Viszont most tápcsere, memória csere, vga csere, elem csere, cmos reset, is megvolt, de semmi.Maradt a proci, meg az alaplap....majd lecsekkolom azt is.
Köszi azért!
-
Zolee888
tag
válasz
quailstorm #22206 üzenetére
igen a videókártya is melegedett,de közben újraraktam a win7-et, így megoldódott a probléma, amúgy is ráfért már az újratelepítés.
-
Zolee888
tag
válasz
quailstorm #22203 üzenetére
Megnéztem ezzel a process explorrel és nem látok semmit, ami tekerné viszont, ha fut a process explorer és otthagyom a gépet nincs melegedés.Ha viszont kilépek belőle és úgy hagyom ott a gépet,akkor megint van melegedés
-
ohway
tag
válasz
quailstorm #22120 üzenetére
Utánanéztem annak amit javasoltál, de rendben volt a beállítás, viszont tovább keresgéltem átállítottam valami boot rom message-t, és azóta jól működik.
-
Benjament
tag
válasz
quailstorm #22012 üzenetére
ASROCK H77 Pro4/MVP
db CHIEFTEC CTG-550-80PB 550W OEM
db GIGABYTE GV-N660OC-2GD GTX660 2GB GDDR5 PCIE
db INTEL Core i5-3570 3.40GHz 1155 BOX
db PATRIOT 8192MB Signature DDR3 1333MHz CL9 KIT PSD38G1333Kez a masina
készenléti állapotba amikor lenyomok egy gombot ,hogy behozza a képet, kikapcsol és hiába kapcsolom be a monitor készenlétibe marad
-
Fasirth
csendes tag
válasz
quailstorm #22003 üzenetére
Az atab okosteló gyàri drivert
Mtk 6577...
De illesztöprogi nélkül se ment.... -
Fasirth
csendes tag
válasz
quailstorm #22001 üzenetére
Mind a 3 verzio próbàlva lett:usbhàttér,mtp,kamera
Felismeri mind,mihelystbkattintok a cserélhető lemezre...csak homokóra és jön a hibaüzenet -
Fasirth
csendes tag
válasz
quailstorm #21999 üzenetére
aTab5 Gen2 V2
a megfelelő Topikból a drivert felnyomtam...ahogy előirnak mindent...de szerintem ez lehet már gép hiba!!
ki fogom prószálni másik géppel akkor!!
-
kjani18
őstag
válasz
quailstorm #21812 üzenetére
Mérj rá a táp 12V-jára.
-
Zealot80
tag
válasz
quailstorm #21739 üzenetére
Ujabb felfedezes a problemammal kapcsolatban.
Leszedtem mindent csatlakozot az alaplaprol tapot ujra teszteltem, volt CMOS reset stb. Osszerakom elinditom es lass csodat megy. Csak epp nincs hang, hoppa a haz elolapi audio kimeneteket nem dugtam ra alaplapra. Leallit, radug es hopsz...ventik porognek ramok es alaplap nema, vidkari ugyszinten. Aramtalanit, audio csati leszed, ujra bekapcs es megy minden. Kivancsi vagyok meddig??? Headset kabele szerencsere eleg hosszu, beraktam az alaplapi kimenetre hatul. De az hogy az alaplapra rateszem az elolapi audio dugaszt ennyire bezavarjon eszem megall. -
Zealot80
tag
válasz
quailstorm #21734 üzenetére
Van 2 ismeros aki szervizbe dolgozott sokaig, szerintuk ezek az ertekek rendben vannak, de neten barhol utannaneztem szinten ugyanezt talaltam. Ok es meg sokan kicsit lefarasztanak a takaritsd ki a gepet rendesen tipusu okossagokkal (gepet 4 napja raktam ossze szoval meg csillog).
Amit meg megprobalok hogy hetfon elviszem kozeli kisvarosba es a helyi szervizbe kerek egy tapot egy probara. -
IstvánLászló
őstag
válasz
quailstorm #21725 üzenetére
Nálam más a béta meg a próbaverzió fogalma.
Arra gondoltam kónkrétan hogy kilehessen probálni a 7et,most még xpvel nyomom és nincs hardver problámám még,kop kop.
A gépem megfelel a minimum kónfignak ezért kérdeztem vissza.
Elérhetö az mszoft on vgagy máshól ha gondolod PM-ben talán egyszrűbb beszélní erről.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Reklámblokkolók topikja
- OTP Bank topic
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Google Pixel topik
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Proxmox VE
- Személyesen Zuckerberg toborozza a szuperintelligenciát építő AI-csapatot
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- További aktív témák...
- AMD Ryzen 5 5500 - GTX 1080Ti 11Gb - MSI B450 Max
- Gamer Gép - MSI PRO H610M, Intel I7 12700KF, 32GB DDR4, RTX 4070 12GB , 4 TB M.2 SSD, 550W
- Gamer Gép - ASUS TUF B660, Intel I9 14900K, 32GB DDR4, RTX 4070 SUPER , 4 TB M.2 SSD, 550W
- Csere-Beszámítás! Gamer PC Számítógép! R9 3900X / RX 6700XT / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Gamer Gép - MSI Z490, Intel I7 10700, 32GB DDR4, RTX 3060 Ti 8GB , 1 TB M.2 SSD, Gigabyte 450W
- BESZÁMÍTÁS!Gigabyte B650M R7 7800X3D 64GB DDR5 1TB SSD RTX 3080Ti 12GB Corsair 4000D Airflow TG 750W
- Dell latitude, precision, xps, magyar világítós billentyűzetek eladóak
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone 16, Apple iPhone 16e, Apple iPhone 16 Plus, Apple iPhone 16 Pro
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 16/32/64GB RAM RTX 4060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged