- 80% vs. 100% – Tönkreteszed az aksit, ha mindig feltöltöd? – Tech Percek #6
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Micro Four Thirds
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- BIOS frissítés
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Gaming notebook topik
-
PROHARDVER!
Kérlek, írd le a számítógéped alkatrészeit, a probléma előzményeit, a problémát és azt, hogy eddig mit próbáltál tenni, hogy könnyebben és hamarabb segíthessünk!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Baga1983
senior tag
Sziasztok! Hátha valakinek van ötlete.
Egy EVGA RTX 2060 XC Ultra kártyát tettem a gépbe, vadi új, dobozos volt.
Tegnapelőtt még játszottam vele egy órát, semmi baja nem volt. Tegnap délután bekapcsolom a gépet, a VGA venti pörög mint az állat maxon, kép nincs.
Szuper, táp lekapcsol, VGA tápcsatlakoz ki-be, PCI-E-ből ki-be semmi.
Átraktam a DP kábelt az alaplap kimenetre, ott van kép. Tehát proci ok.Proci: i7-9700
Táp: Inwin A450 450W (előtte egy RTX 2060 Super-t vitt)
Alaplap: ECS(Medion) B360H4-EM (OEM, egybegépbe volt)
Ház: InWIn 301 mATX -
Baga1983
senior tag
Sziasztok!
Itt lenne egy adott konfig: Msi 870A-G54 alaplap +Phenom IIX4 975BE proci+ Asus 7850 1GB VGA. tegnap reggel használtam, délután bekapcsolom, erre a monitor azt mondja hogy elmegy aludni mert nincs bejövő jel...Mondom WTF? Szétnyitom a gépet, a VGA zölden világít, alaplap is , pörögnek a ventik. Mondom újraindítom de se reset se power gomb-ra nem reagál. Nézem hogy billentyűzet se világít. Nem kap áramot? Táp lekapcs. Sajnos speaker-em nincs. Nem is a pontos hibára lennék kiváncsi csak van e valakinek valami ötlete?
-
Baga1983
senior tag
Sziasztok! A gépemen nem indul a bekapcsolóval semmi, gondolom tápegység lehet ha még a ventik se pörögnek fel. Azt esetleg hogy nem e a bekapcsológomb azt honnan tudnám kideríteni?
-
Baga1983
senior tag
Sziasztok! Remélem tud vaki segiteni mert pont karácsonyra maradtam gép nélkül. Most vettem egy E8400-et és a srác akitől vettem sima boritékban küldte el egy papirzsepibe csomagolva. Na mondom ez biztos meghalt. Bekapcsolom a gépet és müködik. Na belépek a biosba látom maradtak a régi beállítások mondom jól van elemkivétel aztán ujracsinálom a biost, de addig még megnézem windows mit ir ki. Na elkezdett izélni hogy windows hogy kritikus hiba meg minden és meghalt, utána ujraindítás aztán előbb kékhalál egy ntfs.sys-el utána meg egy win32.sys-el. Mindez egy procicserétől. Jól van elem ki aztán vissza, azóta bekapcsoláskor semmi, ventik felpörögnerk, zölden világít az alaplap, zöld a videókártya is, DVD meghajtó is felpörög de aztán semmi. Procihalál lesz?
-
Baga1983
senior tag
Köszi mindenkinek az eddigi segítséget de ez a cpu fan továbbra sem müködik próbálgattam biosban is de mindig ugyanez van.
-
Baga1983
senior tag
Mindegy már belenyugodtam hogy jó lenne igy is erre nekiállok Windowst telepiteni erre meg nyom egy ilyet a telepitékor:
"Egy CD/DVD meghajtó szükséges eszközillesztője hiányzik. Ha az illesztőprogram hajlékonylemezen, CD-n vagy DVD-n illetve USB flash meghajtón található, helyezze be a lemezt vagy csatlakoztassa az eszközt most."
és nem enged tovább. Ritkán jön a baj de akkor csőstül.
-
Baga1983
senior tag
Rajta van a hűtő normálisan a procin ezzel nincs is gond most már de a ezt a cpu fant nem értem, elindul az elején azt leáll és ugy marad persze minden más ventivezérlőn működik de hát azért az nem ugyanaz...na mindegy most már fizetésig elleszek ezzel az alaplappal aztán majd meglátjuk.
-
Baga1983
senior tag
Csak ez az hogy boot után se pörög fel pedig fel szokott....az lehet hogy azért nem forog a venti mert nem érintkezik jól a procihűtő a procival, és ezért nem forog a venti? Vagy a ventinek akkor is kéne menniem PWM-re van állítva
-
Baga1983
senior tag
Jó vágom miről van szó csak nem tudtam hogy az távtaró neve van, na mindegy is elindult a gép ugy hogy a házról csak a power switch van rákötve a lapra de most meg a cpu hútö kezdett el szarakodni mert egyáltalán nem forog rajta a venti, minden működik meg ha máshova kötöm be akkor a cpu hűtő is de a helyén nem működik valamiért. Az elején pörög egy kicsit aztán lemegy 0-ra.
-
Baga1983
senior tag
Még egy kérdés: Melyik csati az ami nélkülözhetetlen a gépinduláshoz a házcsatik közül.
-
Baga1983
senior tag
Tudom megnéztem köszi de ez alapján csináltam de semmi a táp viágit de mintha nem lenne semmi áram...szal ugyértem nem világit elöl semmi, nyomogathatom a power gombot akkor se indul. De mi az a MSG? Mert nekem olyan amit arra lehetne csatlakoztatni nincs. Meg ugye van 3 tűs power mig a hátról 2 egyeres kábel jön egy P LED+ és egy P LED- .
-
Baga1983
senior tag
Sziasztok! Megjött az uj házam(Sharkoon Rebel9) már csak a házcsatikat kellene az alaplapra rányomni, csak ezeket nem vágom tehát ami az alaplapon van tűk: Power led(kéttűs), MSG,HD,RES,PW,NC. A házcsatik meg: három kéteres: Power SW,HDD LED, Reset SW, és van két egyeres egy P LED+ és egy P LED- . A swgitséget előre is köszi.
-
Baga1983
senior tag
Holnap megjön az uj házam, egy Rebel9 a szakik meg had ne mondjam mit csináljanak.
-
Baga1983
senior tag
Én is a házra gyanakszom, szal kipróbálom másik házzal is.
-
Baga1983
senior tag
Holnap megpróbálom.
-
Baga1983
senior tag
Igen hülyeség ellen védett. Ezért nem értem. Ilyenre sosem gondoltam hogy arra indul a gép hogy felkapcsolom a tápot, és mondom mikor az a 2eres rá van dugva a csifire akkor megjelenik a házpanelen a bekapcsológomb fénye és lehet indítani, de ha ezt a 2 erest lehuzom akkor a régi csoftek is ugyanolyan szar. Mondom olyan mintha a táp és a ház ezzel lenne összekötve.
-
Baga1983
senior tag
Szia! Chieftech GPS 450 , a házam pedig Aerocool I-curve
-
Baga1983
senior tag
Sziasztok, remélem tud vki segíteni leváltottam a 450-es csiftekem egy 520-as modular Cooler Master M520-ra de sajnos nem indul a gépem, érdekes hogy kölcsönkértem egy ugyanolyan 450-es csifteket mint ami nekem volt és azzal elindult. Szóval ezek ztán kipróbáltam egy 550-es csifteket meg a Coolermaster M520-at és mindegyikkel azt csinálja hogy miután felpörögnek a ventilátorok semmi nem történik a táp világit de nem történik semmi majd ha kihuzom a tápkábelt és vissza akkor ugyaneddig jut el. Az is fura hogy a ház előlapi paneljén( ugye a régi tápnál bekapcsoláskor automatice elkezdett világítani a ház előlapján a kapcsológombok és utána power gomb és indul a gép) nem jelenik meg semmi olyan mintha a táp bekapcsolásakor egyből power gomb is lenne de csak ventifelpörgés van pár másodpercig: minden venti, azok is amik az alaplapra vannak kötve.
A régi tápon viszont volt még egy 2 eres kábel ami a motherboard 20+4pines kábelekből jött ki amit rá tudtam csatlakoztatni egy házból jövő csatlakozóra és ha azt rákötöttema tápra akkor normális gépindítás volt, ha azt nem kötöttem rá akkor az a régi 450-es csifi is a fentebb említetteket csinálta.
Köszi előre is!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- 80% vs. 100% – Tönkreteszed az aksit, ha mindig feltöltöd? – Tech Percek #6
- Xbox tulajok OFF topicja
- PlayStation 5
- Opel topik
- Hardcore café
- Politika
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Micro Four Thirds
- Synology NAS
- További aktív témák...
- i5 8500/ 16GB DDR4/ 512GB gen4 SSD/ Win11 ready/ garancia/ ingyen foxpost
- ÚJ GAMER PC // INTEL i5-12400F // 32GB RAM DDR5//AMD 6700XT //1TB SSD //2 ÉV GARANCIA
- Gamer PC R7 5700x 8/16 4.6ghz 2x16 32gb 3200mhz ram, rtx 3070, 1tb m.2 ssd
- Gamer PC - I7-4470, GTX 1060 6gb és 16gb RAM + GARANCIA
- Új! AKCIÓS! 4K DDR5 AM5 RYZEN 5 7600X 12x5.3Ghz RTX 4070 12GB GDDR6X 1TB M.2 4TB HDD 32GB Gamer PC
- BESZÁMÍTÁS! MSI MPG Z590 GAMING FORCE alaplap garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 9 5900X 32/64GB RAM RTX 4070 Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 4070 Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
- Huawei P20 Lite 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! Lenovo Thinkpad P15 Gen1 15 FHD notebook - i7 10850H 16GB RAM 512GB SSD Quadro T1000 W11
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest