Hirdetés
- Rengeteg monitor kapott G-Sync Compatible hitelesítést az új GeForce driverben
- Kinyitja a pénztárcáját az Apple, hogy behozza a nagy lemaradását
- Kína bekérette az NVIDIA-t, de szerintük nincs hátsó kapu a chipekben
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Apple MacBook
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Nubia Red Magic Astra - táblajáték
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- RAM topik
- Rengeteg monitor kapott G-Sync Compatible hitelesítést az új GeForce driverben
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Kérlek, írd le a számítógéped alkatrészeit, a probléma előzményeit, a problémát és azt, hogy eddig mit próbáltál tenni, hogy könnyebben és hamarabb segíthessünk!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fefe29
csendes tag
Sziasztok!
A minap elszállt az asztali gépem, működés közben egyszer csak leállt és azóta sem lehet életre bírni. A gép egy MSI 945PL NEO H (s775 socket) alaplappal rendelkezik. Először a tápegység elszállt, az javítva lett, mindent visszaszereltem a helyére, és miután csatlakoztatom a 24 pines atx csatlakozót és a 4pines JPW1 csatlakozót, mintha semmi sem történt volna. Pedig feszültség van mindenhol, áramot kap minden, de nem akar elindulni. Ha kihúzom a JPW1 csatlakozót, akkor elindul a gép, de sajnos még a Bios sem tölt be. (persze ilyenkor már pörög a proci hűtője, és áram alatt van minden)Elszállhatott az alaplap, vagy csak valami csatlakozó hibáról lehet szó?
Esetleg a proci? (Pentium D 945 3.4 Ghz dualcore)Üdv!
-
hreblay
csendes tag
Hello!
Játék közben néha kifagyott fekete képernyővel a gép, és a VGA venti maximum fordulatszámon küldte neki amíg nem restartoltam a gépet. Nem tudtam rájönni a problémára, mert a hőmérsékletek látszólag rendben voltak. Szétszedtem a gépet, a VGA-hoz nem nyúltam mert még garis, CPU-t és az alaplapi chipsetet viszont újrapasztáztam, az uttóbbi eléggé odaégett volt már. Most kb. 1 perc játék után megint kifagy, de a nem kezd eszeveszett zúgásba a venti, megy tovább mintha mi sem történt volna, csak a gép nem reagál, statikus képet ad. Lefényképeztem a lefagyás után:
VGA 70 fok alatt, CPU/lap 40 fok környéke, teljesen normális értékek. FurMark 2-3 perc semmi problémát nem indukált, játékból ennyi az már offolja, de van amikor sima nezetés is betesz neki.
Nem tudom mit nézzek, mi lehet a baja?Gigabyte GA EP45 DS4
Intel Core 2 Quad Q9400
4x1GB (2xADATA Vitesta, 2xKingmax)
XFX HD6870
FSP Epsilon 700W
WD 2TB, WD 500GB, Seagate 500GB, Corsair Force 3 120 GB -
törölt tag
válasz
Jok3r1985 #18993 üzenetére
A teszteken felül még figyeld a hőfokokat is. Mennyi idő alatt fagy le a játéktól a géped? Milyen tápegység van benne?
Dinter: A nulladik hozzá szólást szeretném figyelmedbe ajánlani...Azt is írd le, hogy milyen alkatrészek, mit próbáltál eddig tenni és milyen hardvereid vannak csere darabnak. Köszönöm.
-
pokol ura
senior tag
Sziasztok!
Hétfôn vettem az alábbi konfigot. Asrock a85x extreme 4, X4 750k, 4GB Kingston hyperx 1600-as kit. Hát azóta szívok is vele. Ha fel is megy rá a win 7 x64 home premium, akkor nem teljes méretû a kép a 42"-os tv-n. Hdmi-vel van összekötve egy Hd4850-el. 1920x1080-as felbontásnál körbe fekete sáv van. 13.1-es catalyst van vent. Probáltam a 12.8-assal is ami a cd-n van. A szitu ugyanaz. Ubuntu 12.04 is volt fent, a kép nem fért bele a tvbe, ami vicc. A tv egy panasonic tx-l42e5e. Bios frissítés volt 1.2-re.
Segítségetek elôre is köszi.
-
dvdbackuper
őstag
Sziasztok! Napok óta szívok egy géppel, kíváncsi vagyok, tudunk-e megoldást találni rá!
Alaplap egy Asus P5B, Proci egy kétmagos E2200, memó 4x512MB Geil value, 80-as IDE vinyó, XP.
A gép áram alatt van, első indításra felpörögnek a ventik, nem is ad képet.
Kikapcsolni csak a power gomb hosszú megnyomásával lehet! Másodjára viszont gond nélkül bekapcsol.
Utána gond nélkül megy, ha kikapcsolom és kb. 10 perc után vissza akarom kapcsolni, ismét nem indul, csak másodjára.
Van egy PCI-os Debug kártyám, a D4-es hibakódnál áll meg. Uncompressed RUNTIME code írja a bioscentral.com
Cseréltem VGA-t, , tápot, a memókat egyesével különböző slotokban.
Pontosan nem tudom mennyi időnek kell eltelnie, hogy ne induljon, de kb. ha 10 percen belül indítom, akkor még elindul egyből.
De ha hagyom 10 percen túl, akkor már csak második indításra megy.
2db 400-as Codegennel néztem, másik hasonló konfigot simán viszi, szal azokkal nem lehet gond.
VGA-ból volt benne egy NV8400LP, vmi apró bordás passzív cucc, most egy NV8600GT van benne, ezzel is csinálja.
Bios elem 2.5V-on állt, azt kicseréltem, a helyzet változatlan.
Egyik nap mikor első indításkor kikapcsoltam, másodjára már a BIOS recovery jött be, kérte a BIOS fájlt, így megvolt a BIOS update is.
De a helyzet még mindig változatlan. Procit sajna most nem tudok cserélni.
A procc foglalat lábai nincsenek elhajolva, tökéletes a foglalat.
Egyébként ha elindul, stabil, gyors a szerkezet, csak ez a hiba már bosszantó.
Találkozott már vki ilyen problémával? -
Dinter
addikt
Üdv!
Elkezdett szarakodni a gépem. Szó nélkül újraindul indítás után kb. 30mp-vel. Eseménynapló ezt írja:
A(z) Számítógép-tallózó szolgáltatás függ a(z) Kiszolgáló szolgáltatástól, amely a következő hiba miatt nem tudott elindulni: Eseményazonosító 7001
Csökkentet mód hálózattal indítottam, csak így tudom használni.
-
Jok3r1985
tag
Sziasztok!
Mostanában rendszeresen előfordul, hogy játék közben kifagy a gép, hang bekattan és semmit nem lehet vele csinálni csak reset. baromi zavaró és nem jövök rá mi lehet a baja, tudtok valamilyen tesztprogramot javasolni ami kidobná hogy mivel van a baj?
köszi
win 7
gigabyte ex58-ud3r
corei7 920
6gb corsair dominator
gigabyte hd 5770
vertex 4 120gb
wd caviar black 640gb -
quailstorm
félisten
-
KaiotEch
nagyúr
Üdv. Kollégák olyan problémám van, hogy hidegindítással kapcsolom be a gépet, látszólag elindul, de képet nem ad, míg nem resetelem. Ez már 4. alkalommal fordul elő. Csipogást nem hallok alapból, mert nincs spkr. Tudna vki segíteni esetleg? Amire tudok gondolni: -0.160-as offsettel van undervoltolva a proci, 2133-as ram 1866-os van futtatva. VGA most lett cserélve így az kizárt.
-
törölt tag
válasz
quailstorm #18986 üzenetére
Javasolt lenne mindenképp a tápegység csere. Megnéztem az alaplap Manual-ját, a Spread Spectrum alapból AUTO beállításon van, kapcsold ki. Hasznosnak nem hasznos, de a gépet instabillá teheti.
-
quailstorm
félisten
válasz
#10726912 #18985 üzenetére
ASRock 775i65G
Ez van a gépben. HDD hibátlan, az kizárva, egyébként se rebootot okoz. Tápot meg már fogyasztottunk el elég sokat, ebből a mercury-ból, de azok azt csinálták, hogy nem akart bekapcsolni... Csak sokadikra. Mindössze pörgött a ventilátora és ennyi.
Eredetileg egy 350W-os mercury volt benne, DTK abacus OEM PC. Azt cseréltem a 400W-osra, de ha megint csinálja(most egy hete nem, de azelőtt vagy 10-szer), akkor egyelőre visszacserélem, aztán veszünk rendes tápot. -
törölt tag
válasz
Gaben91 #18964 üzenetére
Ha van porosodás, akkor tisztítsd meg a géped, ha van zajos ventilátor, cseréld ki. Ellenőrizd a hőfokokat, ha valami nagyon melegszik, gondoskodj hatékony szellőztetésről.
Csak a szükséges eszközöket hagyd az alaplapon: VGA, táp, cpu, ram és rendszer hdd. Lant húzd ki a gépből, olvasókat szintén, usb-s kütyüket szintúgy. Ha van másik hardvered, eszközöd, próba erejére cseréld le (egér, billentyűzet, tápegység, vga, hdd adatkábel, alaplapi gombelem ellenőrzése).
VGA-t vedd ki, tedd vissza, ha el van színeződve az érintkezője, tisztítsd meg alkohollal, esetleg arc szesszel. (a tisztítás mehet a ramoknál is, ha kell). Nézd meg a tápegység csatlakozóit, ha valamelyik el van színeződve, akkor tisztítsd meg, ha valamelyik tüske lötyög, nem egy síkban áll a többivel, akkor korrigáld a hibát, persze ilyenkor legjobb a tápegység, de legalább a molex cseréje. CPU-t is ellenőrizd, ha van szétkenődve hűtő paszta, azt távolítsd el, ha száraz, cseréld. Nézd meg az érintkező tüskéket, ha találsz elhajlottat, próbáld meg óvatosan javítani, ha törött is van, akkor javíttatás-csere.
Ezek után nyomoznod kéne egy kicsit...ramokat egyesével hagyd a gépedben, minden ramot minden slotban próbálj ki, elég, ha betölt vele az oprendszer, első körben, nem kell tesztelni programmal. (egy ram, indít, betöltött, leállít).
Kondenzátorok száradása miatt gyengülhet az alaplap, érdemes lehet kipróbálnod a dual chanel mód helyett a single chanelt a memóriáknál, illetve megpróbálhatod vissza venni a memóriák frekvenciáját egy lépcsővel. Ha van púpos, sérült kondenzátor az alaplapon, cseréld-cseréltesd ki. Ha van javulás, akkor valószínűleg az alaplap kezd meghibásodni, instabillá válni.
HDD-t is ellenőrizd HD sentinellel pár naponta, ha van bad sector és pár nap múlva növekszik a száma, akkor szerezz be az op rendszernek másik hdd-t.quailstorm: "fater" gépénél első körben másik tápegységet javaslok, illetve mindez előtt memóriák, vga, és a tápcsatlakozók kontakt hibára vonatkozó cselekményeit. Asrockék hajlamosak a Spread Spectrum használatára, tiltsd le, illetve vegyél vissza minden automata tuning jellegű funkciót a bios-ban (mivel nem írtad az alaplap típusát, így nem tudom átnézni).
-
quailstorm
félisten
válasz
RVR400 #18982 üzenetére
De okosabb HDD leválasztja a bad sectort, amit mutattam az is stabil volt, én rontottam el, mert nem vágtam miért van a sok partícionálatlan terület, azt benyomta a full formatatot...
De nem vitatkozok, én is kivágtam az ilyen HDD-ket, most 100/100-as van, meg 100/90-es... -
RVR400
veterán
válasz
quailstorm #18977 üzenetére
Nálam egy 3 db bad sectorral rendelkező winyó már random fagyásokat okozott, de az a 3 hibás szektor úgy szét volt szórva, hogy a 250-es winyót 3 felé lehetett volna partícionálni miattuk, az meg elég hülyén nézett volna ki.
-
psg5
veterán
válasz
quailstorm #18979 üzenetére
Nem semmi ilyen nincs.
Fagyáskor csak fagy oszt kész.
Mondjuk most ez az újraindulás nem tudom mi volt...
Nah akkor lehet vga.... -
quailstorm
félisten
válasz
RVR400 #18974 üzenetére
Nekem az egyetlen szektorral, csak egyfajta műveletnél hibázó DDR RAM-om rebootot okozott PoP SoT-ban...
Még megvan a modul.
HDD-ken volt 1-1 rossz, és 1 gyenge szektor, de ez önmagában nem indokolja a hibát, valamint hallottam hogy leálltak. Ha nem szaporodik a badsector, akkor nincs gáz.
Sima fagyást a nagyon badsectoros HDD produkált: [link] [link]Egyébként ha itt tartunk, fater gépe időnként random rebootol. 400w-os mercury tápegység formájú akármi hajtja, van benne ASrock lap, 2 GB hibátlan DDR RAM, Celeron D336 OC nélkül, meg GeForce FX5200. Eseménynaplóban nyoma nincs. A táp lenne?
Ömm, PSG5 nézz rá arra a VGA-ra, az még az a széria ami bármikor elszállhat. Csak mivel gyengébb tovább bírta. Most azt a képet már nem kaparom elő nálam mit csinált a 9800GTX és a 8800GT, de az RAMhiba volt...
Viszont ott a 3D alkalmazásokban a fagyás pillanatakor mindenütt lila csíkok jelentek meg körvonalakként. -
psg5
veterán
válasz
havri1 #18973 üzenetére
Köszi. Még valami:
Nem tudom látszik-e a képen, de néha, sőt most egyre sűrűbben ilyen elmosódottak néha a betűk és mintha más szín is lenne a betűk körvonalán. Ez utalhat valamire?: a 18969-es hsz-nél a leglátványosabb.:
egyre sűrűbb ez az "elváltozás" leginkább egy lap betöltésekor...(amúgy fut közben a prime95)
(#18974) RVR400: nincs púpos kondi és hibára utaló jel...
-
RVR400
veterán
válasz
quailstorm #18971 üzenetére
Ha esetleg hibás szektor van, akkor simán előfordul a random fagyás, minden további nélkül, a winyó sem áll le.
A memóriahiba az esetek zömében kék halállal jár. A proci, ami még tud full fagyást okozni. Természetesen a lap sincs kizárva, úgyhogy ez nehéz dió. Nincs rajta esetleg púpos kondi? Vagy olyan ,aminek elektrolitnyomos a teteje? -
quailstorm
félisten
Nem tartom valószínűnek hogy psg5 problémája ez, de nekem régen volt pár rossz HDD-m. 40-80-250GB 1-1 db.
Menet közben random megálltak, és resetig nem pörögtek fel újra. IDE-s korszak lévén ez azonnali fagyást eredményezett. Viszont hallottam is. A mostani WD-met tuti nem hallanám ha leállna, sosincs hangja...
Szóval erre rá kéne fülelni, hátha... -
Gaben91
csendes tag
Sziasztok!
Remélem valaki az alábbi problémára tudna adni valamilyen megoldást, mert én hiába keresek nem találok.
Az alábbi configom van:
AMD X2 5000+
Gigabye GA-MA69S3H
2GB DDR2 Kingston ram
Asus GeForce 9600GT 1GB
500GB WD HDD
talán 400 vagy 450W-os FSP tápA probléma pedig az, hogy szinte akármilyen programot/játékot elindítok aminek valamilyen komolyabb igénye van, az egy hosszabb rövidebb idő után leáll.(CoD2, FIfa manager 13, Crysis 2, Farcry 2), Korábban WinXp volt a gépen, akkor a legtöbbször kékhalált kaptam, szinte mindig másra hivatkozva, van esetleg a játék hiba miatt leállt és visszadobott windowsba. Aztán feltettem most egy Win7 sp1-et, letöltöttem a friss drivert a vga-hoz, de nem történt semmilyen változás sem, vagyis de.. több hiba miatti leállás, kevesebb kékhalál.
Ebben kérném a segítségeteket, hogy mi lehet a hiba forrása, illetve hogyan lehetne eszközölni? Én a vga elromlására tippelnék, viszont egy jobban hozzáértő kolléga tudására is szükségem lenne.
Köszönöm!
Üdv,
G. -
-
psg5
veterán
válasz
havri1 #18958 üzenetére
Hőmérséklet rendben. Everest stabilitás tesztje 20 perc után is a cpu max 50 fokos. Memória teszt még annak idején mikor vettem a ram-ot rendben talált mindent. Mondjuk feszültségeket nem néztem. Everestben hol nézhetem?
Igen szűz win.Közben találom a feszültséget cpu core 1 core voltage: 1.024V (de van hogy felugrott 1.280 V-ra is) Core 2 ugyanez a helyzet. Biosét még nem találom.
-
psg5
veterán
Gépem:
Alaplap: GIGABYTE GA-770T-UD3P
Cpu: AMD X2 AM3 Phenom II 545 BOX
HDD: Western Digital WD5000AAKS 500GB 3,5" Desktop 7200rpm
ODD: LG SATA DVD író
Ram: Kingston hűtőbordás 2gb 1600-as (ezt lap leszabályozza 1333-ra)
Táp: Gigabyte SuperB 460
Vga: Gigabyte ati HD4850Néha, semmi rendszeresség nincs benne lefagy. Be van állítva, hogy ne indítsa újra. Nincs kékhalál, egyszerűen lefagy és kész, semmire nem reagál csak a reset-re.
Mire gondolhatok?
Win 7 van fent. Hogyan tudom visszanézni a hibát? Hátha attól okosabb lehetek.
-
Kareszovics
addikt
válasz
Kareszovics #18944 üzenetére
Na némi haználat után megint megmakkant a vas, ezért a msáik modult egy másik slotba berakva üzemeljük most. Egyébként jobban megvizsgáltam az esetet időközben és a hibaellenőrzés naplót megtekintve pontosan kétfajta hibára panaszkodott, amik vissza vezethetők arra, hogy nullával osztás, illetve kettős hiba esete forog fent.
-
havri1
félisten
Hali!
Rakok össze egy régebbi gépet magamnak.
Asus p5k alaplap, E3400 cpu, 4x1GB ram. A modulok egyformák :kingmax DDR2 800 / KLDD48F-A8KB5Valami nem stimmel, mert újraindulgat időnként. Ma eljutottam odáig, hogy tesztelgessem. Memtest86 v4.2.0.
Első teszt az 2 modullal ment, úgy csináltam, hogy a 2 sárga slotba tettem. Naná, hogy megtaláltam elsőre a hibás modult, de fektűnt, hogy egy modullal is és 2 modullal is a memtest alatt kiírt sebesség : 3357 MB/s.
Ha 2 modul van, akkor nem kellene dualba menniük, dupla sebesseggel?
Mi a különbség a sárga és a fekete slotok között? Próbáltam 2 sárga és 2 fekete slottal is, és keresztben is, ugyanaz.
Köszi -
CoolMan
MODERÁTOR
-
vasq
csendes tag
Üdv.
Alaplap: [link]
Proci: AMD Phenom II X2 3.2GHz AM3
Táp. Chieftec 600wIgazából szerintem ennyi elég a probléma felfedéséhez.
A jelenség: Kipucoltam a gépemet(rendes sűrített levegővel, ventik levesz, proci új pasztázva stb...)Ezután indítanám a gépet, és semmi. Fekete képernyő, se bios,se dos, csak fekete képernyő és a monitor bambán villogó power lede.
Amit tudok: A gépen nem ég/villog a power led. Nem sípol semmi. A videokari ad jelet a monitornak(ha kihúzom akkor a monitor kiírja hogy no signal)
Tipp: Elszállt az alaplap vagy a proci.
Előre is köszönöm az ötleteket.
-
saiyan86
csendes tag
Van egy gigabyte k8ns alplapom hozzá egy chiftec 460w táp és gondolt egyet és nem indul...átraktam a tápot a másik gépembe amibe egy fujitsu siemens D2030A1-es lap van azzal viszont megy szépen...átraktam annak a tápját a gigabyte laphoz azzal az is indul...kicserélném, de gyenge a másik táp a gigabyte-s géphez! Mi lehet a baj?
-
tigerscorpio
aktív tag
válasz
gulliver123 #18941 üzenetére
a flashplayert frissíteni legújabbra (ha nem az)
Vezérlőpultban megnézni a beállításait, bár azok jók szoktak lenni...
pm ben küldök egy programnevet
ami letöltesz, kiírsz cd-re vagy dvd re és ott van a teszt benne
-
gulliver123
csendes tag
válasz
tigerscorpio #18940 üzenetére
cpu-t hogy tudnám letesztelni hogy rendben van e? milyen programal? Lehet széthajtott procit adtak el nekem?
A hdd hibátlan tutira...
Am nekem még egyik gépemmel se csinált ilyet a flash player, mit lehet tenni? -
tigerscorpio
aktív tag
válasz
gulliver123 #18938 üzenetére
a flashplayer hibája... egy időben nekem is csinálta, és több ismerősömnek is...
vagy lehet ram hiba talán, de az nem annyira valószínű
egy memtest 86, cpu test, meg winyo kondicionézés hddsentinel -
gulliver123
csendes tag
Sziasztok!
Nemrég raktam össze egy új gépet, részben hardverapóról-részben új cuccból.A gép indul normálisan amit nem tudom miért csinál, hogy elég sűrűn összeomlik a flash player mondjuk "chrome" alatt mondjuk facee közben meg youtub indításkor. Ha újratöltöm az oldalt megy ismét.
Amit még észrevettem hogy unlockolt 4 mag esetén ugyancsak hasonló böngésző+flash esetén totál megfagy a gép, kell restart. Illetve néha bedob egy-egy kék halált. (nem tuningoltam frekvenciaügyileg én a procit)
Szerintetek mi okozhatja a gondot?A cuccok:
GA-970A-UD3 (rev. 1.2) [ÚJ]
Inno3D Geforce GTX 260 [használt]
AMD Phenom 2 X2/B50 RB-C2 [használt]
Corsair 16GB DDR3 1600MHz KIT 4x4GB Vengeance [a kit fele 8gb van betéve, elv. hibátlan 1333 en megy]Én a proci-ra vagy a videokártyára gyanakszok mivel a ram kitett használtam előtte fél évig kék halál nélkül.
Szerintetek mi okozhatja a gondot?
Segítségeteket előre köszönöm!
-
Artemissy
csendes tag
Sziasztok.
Kene egy kis segitseg. Vettem a gepembe uj alaplapot (Asrock 890 fx deluxe 5) meg uj procit es ramot meg uj tapot.
A gep elindul, de nem latja a satas cuccokat, ugymint dvd iro es wincheser. Minden mast rendesen lat. Az alaplap sata csatlakozoja 3as, a cuccoke 2es tipusu. A neten talatak alapjan kompatibilisnek kene lenniuk.
Probaltam sata 2es es 3as kabellel is osszekotni. Ez az uj fajta grafikus biosz van hozza, ezzel meg nem volt dolgom. Elvileg engedelyezve van a sata es a 3 sata mod kozul egyikkel sem latja oket.
Mar nem tudom mit csinalhatnek meg. Ha valakinek van otlete legyszi segitsetek.
Koszi. -
törölt tag
válasz
Kareszovics #18935 üzenetére
Lehetett sima kontakt hiba is, azzal, hogy megmozgattad a ramot, már jól működik. Ha a két ram dual chanelben működött, akkor az is lehet, hogy azt az üzem módot nem szereti a konfigod. Az is lehet, hogy az egyik ram jó a másik nem, a slotokkal lehet ugyanez a helyzet, de az is elő fordulhat, hogy a memóriák nem hajlandóak együtt dolgozni. S persze ott van a rettegett inkompatibilitás is..(alaplap és a ram között).
Szűken ennyit a memóriák lehetséges hiba generálásáról, ez alapján (ha ram hiba van) ki fog derülni -
Kareszovics
addikt
válasz
tigerscorpio #18933 üzenetére
A slotra nem is gondoltam, bár logikus. Hát ahhoz kell egy jó adag energia, hogy kiteszteljem. Mondjuk legutolsó hozzászólás óta hibátlanul működik a cucc. Érdemes lenne megnézni, a jól működő rammal megnézni a másik slotot; ha beszarik, akkor slot hiba.
-
tigerscorpio
aktív tag
válasz
Kareszovics #18931 üzenetére
a slotokat se felejtsd külön-külön tesztelni...
tehát 25% esély a hibára egyik ram egyik slot, majd másik.
másik ram másik slot, majd egyikÉrték Jelentése
---------- ------------------------
0x00000000 Nullával osztás
0x00000004 Túlcsordulás
0x00000005 Tömbhatár-túllépési hiba
0x00000006 Érvénytelen opkód
0x00000008 Kettős hiba -
ebegab92
senior tag
válasz
Kareszovics #18931 üzenetére
Végül is így van,elég egy összetákolt flash játékos oldalt megnyitni,már az megfekteti a RAM-okat
Nekem régebben az Adobe Reader gyors fel-le görgetésekor kékhalálozott
Ott valami kontakthibe volt a DIMM és a DDR1-es RAM között
-
Kareszovics
addikt
válasz
ebegab92 #18930 üzenetére
Elsőként telepítettem egy friss vidkari drivert, mert az is szerencsétlenkedett valamit, azt sikerült is rendbe hoznom.
Mivel két ram van a gépben, 50-50%-os alapon valamelyik a ratyi; most az egyiket kivettem majd meglátjuk mi lesz. Ha ezzel besz@rik, akkor vissza a másik. Ha azzal műxik frankó, ha azzal sem akkor cumi.
MOD: tesztelgetni meg felesleges, mert egy sima netezéstől összeomlik, gyorsan kiderül melyik a nyűgös.
-
ebegab92
senior tag
válasz
Kareszovics #18929 üzenetére
Gondolom nincs tuningolva a cucc,így első körben memóriahibára gyanakszom.modulonként kellene tesztelni memtest86+-szal
-
Kareszovics
addikt
Sziasztok!
Feleségem gépe már kétszer fagyott ilyen típusú hibakóddal.
Hogyan tudnám a legkönnyebben kidiagnosztizálni, hogy szoftveres baja / memória baja / alap baja van a gépnek?
A válaszokat előre is köszi!
-
glanyi
csendes tag
elnézést kérek mindenkitől akinek húztam az idejét:
valóban nem támogatja a frissítetlen bios a procimat (rosszúl értelmeztem a táblázatot amikor elősször néztem)
mégegyszer köszönöm a segítséget -
tigerscorpio
aktív tag
válasz
glanyi #18921 üzenetére
Bios frissítés egy jelenleg is támogatott Procival akár bioson bellülről
nem kell oprendszer sem alegtöbbhöz már. egy penre felrakod a legujabb biost, bedugod(van amelyik lapnál meghatározott, hogy melyik usb be)és flasheled.
persze ehhez kell egy alapbol támogatott CPU...
Tiger.huhhhh kolléga részletesen leírta az észrevételét -
tigerscorpio
aktív tag
-
törölt tag
válasz
tigerscorpio #18923 üzenetére
Írta, hogy az alaplap támogatja a cpu-t. Azt is írta, hogy rendszer idő hibát csipog az alaplap. Ez adódhat abból is, hogy a CPU-t nem támogatja a bios, így nem tudja, milyen cpu van benne...azt nem írta, hogy melyik cpu, egy apró figyelmetlenség elég...a hsz-ed nem olvastam, de akkor már nem vagyok egyedül a sejtésemmel
-
-
glanyi
csendes tag
Köszönöm mindenkinek aki agyalt velem rajta, hétfőn viszem megnézetni hardverssel.
-
glanyi
csendes tag
válasz
tigerscorpio #18912 üzenetére
nem a clearen volt a jumper (abban még annyira se indul el mint eddig)
-
tigerscorpio
aktív tag
válasz
glanyi #18911 üzenetére
, hogy eddig bírta a táp, nem jelenti azt, hogy eztán is,mert ha nagyobb a vidi kártya teljesítménye, és a jobb proci több wattos szokott lenni(nem mindig)
húzzál ki mindent, és egy nagy ujságra teritve rakd össze dugd be...
nézd meg , hogy az alaplapon jó helyen vannaek-e a jumperok
ugyértem, hogy nem-e a cmos clearen volt alabol.
probáld a cmos clear jumpert másik pozocióba helyezni -
glanyi
csendes tag
köszönöm az eddigi segítséget
a procit támogatja az alaplap (asrock z68m/usb3) a gyártó honlapja szerint; a táp nem új (chieftec gps-450aa-101 a) de tegnap még probléma nélkül vitte a régi configot; a kis tábkábel is be van dugva (megy a procihűtő is)
találtam egy speakert egy még régebbi gépben itthon, azt beraktam és induláskor 4et sípol;
rákerestem AMI Bios hagjelzésekre (haszn. utm. szerint ami biosos az alaplap):"4 rövid sípszó : rendszer timer hiba
Ezt a hibát egyértelműen az alaplap hibája okozza."Ez biztos szervíz, vagy jelenthet mást is? (most nincs bedugva se a VGA se a meghajtók az alaplapba)
-
WillChi
őstag
válasz
glanyi #18908 üzenetére
A táp is új?
Van olyan eset, hogy ha nem tökéletes a táp, akkor elindul a gép, esetlegesen a merevlemezről is töltöget, csak kép nincs...Első körben azért én is egy speakerrel próbálkoznék. A házban nincs véletlenül egy berögzített példány?
Másodikra meg széthúznám az egészet, és az asztalon raknám össze. Lehet, hogy a VGA kártya nincs rendesen a helyén.
A táp +4/8 tűs kiegészítése is rá van dugva?
Az alaplapot rögzítő csavarokra meg tök fölösleges bármit is tenni! Azokkal a csavarokkal kerül a ház 0 potenciálra.
Ha hibás a RAM, akkor is tud ilyen effektet produkálni (nemrég pont ilyennel volt dolgom).
-
tigerscorpio
aktív tag
válasz
glanyi #18908 üzenetére
rakd egy nagy újságra rá, és valahonnan lőjél egy speakert, mert anélkül sosenem fog neked csipogni, és a csipogásbol lehet következtetni a hibára.
vagy az alaplap tipusára rágooglizva a gyártói oldalon nézd meg, hogy azt a generácios procit támogatja-e, ha nem, vagy, csak bios frissités után akkor megkell oldani egy támogatott procival, és bios refres után menni fog az újjal is
-
glanyi
csendes tag
válasz
tigerscorpio #18906 üzenetére
speaker úgy nézem nincs (az alaplapon megtaláltam a helyét, de nem adtak hozzá)
egy ram van (4gb kingston) azt már belepróbáltam mindkét slotba, semmi reakció, akkor se ha éppen "ment" a gép (szóval világít a bekapcsológomb és mennek a ventik)
nem törtem le semmit, bios elem ki-be megvolt, cmos clar megvolt, meghajtókat lehúztam, de semmi változás
ami lehet akkor hogy rossz proci (újonnan vett i3-3220, e-digital-tól)
vagy vmi érintkezés az alaplapot rögzítő csavaroknál, fölülről van gumi alátét, most szétszedem és rakok alulra is, de tartok tőle hogy nem ez lesz a hunyó -
tigerscorpio
aktív tag
válasz
glanyi #18904 üzenetére
ram okat érzékeli? speakert johelyre kötötted?
ha több ram vanbenne, próbáld , csak 1 el. aztán a másikkal, és mindegyiket mindegyik ramslotbaproci biztosan jó?
Videokártya hiba is lehet, de ha alaplapival sem megy, akkor nem hinném.
Bios elem kivesz ujrabetesz, vagy a cmos clear jumper át azttán vissza
...az alaplapon nem-e érintkezik fémrésszel bentmaradt csavaraljzattal a lap?
az is szokott ilyet csinálni.
nem tortél le valami kondit?vedd ki a ramokat, hátha csipog, huzz le minden meghajtót az ide kábelekről inditsd uugy hátha rosszul jumperoltál master-slave-et
-
glanyi
csendes tag
helló,
0 tapasztalattal a régi gépembe tettem új alaplapot, processzort, ramot, régi videókártyára új hűtőt.Mindent összedugtam használati utasítás szerint, és amikor beindítom a gépet, a ventik elindulnak, de a monitoron mintha mi se történt volna (nem írja ki hogy no signal, mint amikor nincs bedugva gépbe, de semmi reakció sincs amikor bekapcsolom a gépet), illetve a billentyűzet se világít. Semmi jelzőhang sincs amikor bekapcsolom a gépet, nem tudom hogy kéne-e lennie, még sose csináltam ilyet.
A monitort már próbáltam bedugni a videókártyába is, meg - kivettem a videókártyát és - az alaplapi csatlakozóba is. Semmi külömbség.
Nem tudom hogy a bios nem indul, vagy csak nincs róla képem.
Valakinek van vmi ötlete? (informatikus ismerős nem veszi fel a telefont)
-
CoolMan
MODERÁTOR
válasz
cech19960320 #18902 üzenetére
Akkor még marad, hogy másik táppal is próba, valamint a VGA-t megnézni másik gépben. Esetleg a kártya érintkezőjét is meg kellene tisztítani. Az elemcsere miatt, még kellene képet adnia.
-
CoolMan
MODERÁTOR
válasz
medve74 #18899 üzenetére
Szia!
Általánosságban lehet a táp hibás. Kérjél kölcsön egy megbízhatót és próbáld ki. Amúgy pontosan leírhatnád a gépet, nem csak általánosan. (milyen típusú táp, CPU, alaplap, VGA, RAM)
(#18900) cech19960320: Másik rammal meg tudod nézni a gépet? Esetleg, próbáld ki másik slotban is a ramot.
Új hozzászólás Aktív témák
- HP DL380 G7 /2x X5660, 9GB DDR3, 7x600GB SAS, 2x10G SPF+/
- Garanciális Gamer Számítógép (RX 6600 8GB, Ryzen 5 Pro 4650, 16GB Ram, 500GB SSD) Beszámítás! (27)
- Garanciális Gamer Számítógép (RTX 3070Ti, Ryzen 9 3900X, 32GB Ram, SSD) Beszámítás! Posta ok! (26)
- Garanciális Gamer Számítógép, PC (RTX 3070, Ryzen 9 3900x, 32GB RAM, 1TB SSD) Beszámítás! (25)
- ! ASUS ROG STRIX GAMER SZÁMÍTÓGÉP ! (RTX 3080, Ryzen 9 5900x, 32GB Ram, 2TB SSD) Beszámítás! (24)
- Fotó állvány eladó
- AKCIÓ! Asus ROG Flow Z13 +ROG XG RTX 3070- i9 12900H 16GB DDR5 1TB SSD RTX 3050Ti 4GB + RTX 3070 W11
- Bomba ár! Dell Latitude E5450 - i5-5GEN I 8GB I 500GB I 14"FHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Hp Prodesk 600 G3/ G5/ G6 SFF/ i5 8-9-10 gen / Elitedesk 800 G4 /Win11- Számla, garancia
- Új MSI Katana 15 Gamer FHD IPS 144Hz i7-13620H 10mag 16GB 512GB Nvidia RTX 4060 8GB Win11 Garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest