Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Milyen videókártyát?
- Milyen egeret válasszak?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- ZIDOO médialejátszók
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- AMD Ryzen 7 / 5 / 3 1***(X) "Summit Ridge" (AM4)
-
PROHARDVER!
Kérlek, írd le a számítógéped alkatrészeit, a probléma előzményeit, a problémát és azt, hogy eddig mit próbáltál tenni, hogy könnyebben és hamarabb segíthessünk!
Új hozzászólás Aktív témák
-
byo
tag
Nem. csak valamiért azaz áram amivel hajtani akarta a gigabyte nem volt neki elég ahhoz hogy forogjon, induláskor felpörgött majd megállt. Valszeg a silent beállítás nem kedvez neki, de még derülhet ki dolog ezzel kapcsolatban .
Ezt az üzenetet is ezzel a konfiggal írom. -
byo
tag
Nos kiderült mi lehet a probléma.
Inditáskor elindul majd megáll a proci hűtő venti, szóval azért indul újra mert nem forog a venti.
Ha más ventit kötök rá az forog. Gyári intel hűtőm van. Átállítottam a biosban hogy nem silent, hanem normal modban menjen, meglátjuk, de elöbbrehozom a cserét. -
byo
tag
érdemes lenne a proci (i3) vga-jat meghajtani?
Egyébként ilyen vga van benne
ATI Sapphire Ultimate HD 6670, 1GB GDDR5, 128-bit, 800 1000, DVI-I HDMI DP, PCI-E, DualSlot-Heatpipe
a memória Crucial - Ballistix Sport DDR3 8GB 1600MHz CL9 2x 4 gbyte
a professzor: Intel Pentium G2030 3,0GHz BOX
és az alapalap: Gigabyte MB Sc LGA1155 Z77-D3H, Intel Z77, 4xDDR3, VGAAz első fagyás az menektözben volt a képernyőkép megállt és a színek elmentek, majd reset után csak ha megmozgattam a cuccokat úgy indult el de akkor elindult és lehetett vele megint játszani fagyi nélkül.
[ Szerkesztve ]
-
byo
tag
Ha esetleg másik vga-val jó, akkor ezzel sose lesz jó? Ezzel is jó csak ugye meg kell mozgatni bekapcsolás előtt
Még annyit hogy a monitorom hagyományos csatis a vga pedig nem, így átalakító van a vga-ba tolva, illetve a vga 2 helyet vesz ez a gépházból a passzív borda miatt. így 2 csavarral van rögzítve a házba. -
hunterrop8
tag
-
törölt tag
Aha. Tehát a CPU vezérlő egység van, csak az nem az alaplapon.
De akkor hogyan írjam le ezt a nagyon egyszerű fogalmat, hogy olyan jellegű hibád van az alaplapon, ami miatt már a CPU-t sem ismeri fel-kezeli le? Alaplapi CPU felismerő egység?
ACFE
Itt van egyébként a kutya elesve...hiába olvasom, nem értem, amit ír...adjon össze meg ilyesmi, de sose lesz belőlem ACFE fejlesztő...[ Szerkesztve ]
-
Mivan???!!!
(#22459) RazoR8402: membrandj jól leírta a lényeget és megfelelő lapokat is ajánlott. A 8320-8350 különbözetéhez hozzáadsz 1-2 ezrest és akkor Scythe Ashura, Thermalright Macho HR-02 hűtőt is tudsz rá tenni amikkel halkan és relatív hűvösen fog menni a 8320 bőven a 8350-es gyári órajele felett.
Nálam most egy FSP HEXA 500-al megy a gép 8320 és R280X párossal. Egyedül a kábelei rövidek kicsit ennek a tápnak.
[ Szerkesztve ]
PSN ID: Lord_Machine_X /// SYMPHONIC POSTAPOCALYPTIC REINDEER-GRINDING CHRIST-ABUSING EXTREME WAR PAGAN FENNOSCANDIAN METAL
-
Nem azért, hanem mert nem fog működni a 8350 abban a lapban. Lapból meg jól nézze meg mit vesz. Azon felül a helyében inkább 8320-at vennék és a különbözetből egy normálisabb hűtőt amivel a 8320 is kényelmesen elmegy 4GHz felett.
PSN ID: Lord_Machine_X /// SYMPHONIC POSTAPOCALYPTIC REINDEER-GRINDING CHRIST-ABUSING EXTREME WAR PAGAN FENNOSCANDIAN METAL
-
MasterHUn
senior tag
MEGVAN A HIBA a pdfben hülyén választották el a szöveget én meg átsiklottam rajta
Nem egy erős gép..., fél Paks kell mikor bekapcsol :D / Minden SIKERES ÜZLET UTÁN JÁR A PIROSPONT!! //
-
MasterHUn
senior tag
ezeken a dell alaplapokon azt hogyan lehetne kivitelezni? ugyanugy mint bármely más lapon?
illetve amit te mondasz ott 2 lehetőség van azon belül vagy OFF vagy unkown .....(nem tom mi) de se így se ugy nem lát 1 merevlemezt sem holott 1 hete tettem rá xp-t
[ Szerkesztve ]
Nem egy erős gép..., fél Paks kell mikor bekapcsol :D / Minden SIKERES ÜZLET UTÁN JÁR A PIROSPONT!! //
-
XNX1992
csendes tag
Sziasztok! Arra tudna nekem vki valaszt adni, jogy win 7 bootolasnal mert nem jelennek idonkent meg az ertesitesi ikonok pl daemon tool skype, hatterbe meg futnak?? Koszi a valaszt !
Kérlek Priviben írjatok, vagy hívjátok a 06705842528-as telefon számot, így egyszerűbb!
-
őstag
-
n16
tag
Most rendben működik mind a két memóriával külön-külön és egyszerre is. Létezik, hogy kontakt hiba volt a memóriánál?
Komolyan nem értem, de most jól működik. Nem jelentkezik a felvázolt probléma.
Remélem, ha visszaépítem, akkor is jó lesz.
Azt még hozzátenném, hogy amikor elment kép a gép POWER ledje pislákolt, és a DVD író ledje is szintúgy.[ Szerkesztve ]
Core I 777 2048 GB RAM Geforce Titanium 1024GB Mátrai Erőművel
-
Zan
aktív tag
Vont olyan, hogy csak szimplán filmet néztem és akkor fagyott be...! Vagy teljesen húzzam le? Esetleg másik egér?
Még valami: azt sem gondolnám, hogy a tuning lenne rossz, mert eddig tökéletesen működött az adott beállításokkal...erre egyszer csak nem tetszik neki és elkezd halálozni?
Minél jobb, annál jobb!
-
törölt tag
-
törölt tag
BIOSban nyomtam egy alapértelmezett beállításokat, majd azóta nem kapcsol be a gép. Indításnál a win normál módi és az ajánlott jön be, normál módúnál újraindítja majd ugyan ott kötök ki, ajánlottban pedig nem tudja helyreállítani a hibát, satöbbi..
A lemez pedig jó más gépben. -
törölt tag
-
Krisz79
őstag
Kollégám tanácsolta,hogy dugjak rá vezetékes billentyűzetet.
Eddig kábel nélkülit használtam.
Mivel kéri,hogy cd-ről való inditáshoz,nyomjon meg 1 billentyűt.
(Én megnyomtam,de semmi.)
Igy irta ki a bootmgr problémát
Hazaérek kicserélem a billentyűzetet.[ Szerkesztve ]
http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=Krisz79
-
-
include777
aktív tag
Nem. az alaplap működik, bios jó ("visszafrissítetten" is ugyan ezt a problémát csinálta).
viszont 2 vinyut külön kábelre raktam, mert úgy gondoltam, hogy a régi seagate b@szkódik - van rajta 1 db bs, kb 2 éve - , csináltam róla 1 hdd copy-t 1 másik vinyura, erre 2 óra menet után normálisan kikapcsolt a gép. ez volt 2 napja, azóta összevissza megy a gép és normálisan leáll.(átlag 8 óra naponta).
2 lehetőség van - szeintem - 1ik, hogy az ide kábel alaplapi csatlakozója kontaktos, másik hogy a seagate + samsung vinyum ennyire nem szereti 1mást. inkább elsőre tippelek. még majd teszek 1 próbát, hogy kiszedem az ide-seket, rakok 1 sata-sat, (előtte azért picit megmozgatom a csatikat), és meglássuk.keep calm and learn powershell
-
include777
aktív tag
már volt.
vidkari volt kiszedve, gyk csak proci memória volt a gépben + a power btn volt rákötve a deszkára, de a deszka is ki volt szedve a házból, ha esetleg valahol kontakt lenne, szitu ua.
fent már írtam, hogy ! procit is kiszedtem belőle, csak a tápod dugtam rá az alaplapra és akkor is ugyan ez a szitu volt.keep calm and learn powershell
-
veterán
Köszi
Annyi lenne még a kérdésem , hogyha a wint felrakom a tárolásra szánt winyómra, akkor azt áttudom dugni abba a sata portba ahol az SSD van? Vagy pedig nemfog tudni bebootolni a win a másik sata port miatt? SSD Sata 3_0 portba van, a másik meg Sata 3_1.
iPhone 16 Pro Max
-
-
RVR400
veterán
-
veterán
Ehh pont az maradt ki Crucial M4 64GB
Régen amúgy OCZ-t pont ezért vittem vissza mert ilyet produkált. Lehetséges hogy csak az a 1 Sata port lenne rossz? Mert van egy 2 terás Seagatem és ott nem áll fent ez a hiba hogy fagyáskor a BIOS-ba nem látom. Csakis az SSD-nél áll fent ez a gebasz.
[ Szerkesztve ]
iPhone 16 Pro Max
-
veterán
Kolink Roline majd megnézem melyik lesz jobb. Köszi Viszont mivel helyből mindkettő Sata kábelnél fentáll a hiba ezért kizárnám én a kábel hibát inkább. Kiváncsi leszek mindenképp hogy Sata 2 portba us fogja-e produkálni ezt a jelenséget. Ha igen akkor az SSD nem jó sajnos.
[ Szerkesztve ]
iPhone 16 Pro Max
-
Zsolt_974
tag
Szia!
Tegnap óta megy a corsair az i3 configba még tesztelem, de eddig semmi rendelleneset nem vettem észre.
Az i3-ban garis minden ha akar akkor inkább itt menjen tönkre. Gyerekkel megbeszéltem hétvégén játszhat de csak szigorúan a tesztelés kedvéért. Nem mintha amúgy nem tenné ha kész van a feladataival.Tudom nem igazán ebbe a topikba való, de nem akarom másik topikba végig írni a dolgot. Ezért annyit még kérdeznék, hogy ehhez a confighoz elég ez a táp?
- Asus P8H77 -V
- i3 3220
- 2×4GB 1600Mhz DDR3 Kingstom limited edition
- Sapphire HD7770 1GB DDR5 Vapor-X
- WD10EZRX 1TB
- WD10EZRX 1TB
- WD15EARS1.5TB
- WD1600HLFS 160GB Veloci Raptor
- Samsung DWD-RW
- 2×12cm ventilátor
- Corsair CX430A másik gép (E8400) azóta is megy az FSP Raider 550W táppal.
Számomra rejtély marad a dolog szerintem, azért még nem adom fel. Eddig 1:0 a technika javára.Neked és Tiger.huhhhh kollégának is köszönöm a segítséget.
Üdv. Zsolt.
[ Szerkesztve ]
-
-
kicsijoker
csendes tag
-
kicsijoker
csendes tag
Mármint?
havri: annyit tudok hogy nem egy 20ezer forintos táp. nem volt túl nagy keretem rá mikor vettem. de lehet be kéne egy jobb minőségre ruházni, mert 2 év alatt a 2-ik tápom[ Szerkesztve ]
Ha bizniszeltünk és minden OK, akkor egy pirosat dobj nekem. Köszi. http://prohardver.hu/tema/kivel_erdemes_uzletelni_topic_5/friss.html
-
kicsijoker
csendes tag
Hatvanban?
Nincs tudtommal sajna :/havri: sajnos elfelejtettem megnézni, ha otthon leszek megnézem!
Nem egy bizonyosnál, többnél is próbáltam. 1 nem eredeti, többi igen.
GPU melegedés nem nagy szerintem, pl BF3-at játszottam max-al, akkor volt 62 fok.
CPU melegedés sincs, 25 percig ment egy tesztelő program.
Kondik nem púposak, semmi rendelleneset nem láttam.[ Szerkesztve ]
Ha bizniszeltünk és minden OK, akkor egy pirosat dobj nekem. Köszi. http://prohardver.hu/tema/kivel_erdemes_uzletelni_topic_5/friss.html
-
havri1
félisten
Nem mondom így látatlanba, de nagyon sok információ hiányzik még ebből a történetből - legalábbis részemre - .
Egy bizonyos játéknál, egy bizonyos felbontáson fagy a gép? A játék eredeti, crackelt, patchelések, dx?
Ha vram hiba lenne a vga-nál, akkor nem csak itt jelentkezne, hanem máshol is. Mert - szerintem- a ram nem válogat, hogy mikor mit hova pakol, hanem folyamatosan használja a modulokat, és amint hibás modulra ír és vagy olvasna vissza, akkor szállna el.
GPU melegedés? Monitorozás volt? GPUZ?
CPU melegedés? CPUZ, Coretemp? ORTHOS, Prime95?
Tápegység típusa, kondik ellenőrzése?
Memtest?
Ezek nélkül marha nehéz beazonosítani a hibát.havri
-
Zsolt_974
tag
Tiger.huhhhh és Hgovi
A cpu csatlakozó van külön jelölve az egyikre rá van írva, hogy cpu és az is van és volt beledugva.
Csatlakozok átnézve nincs rajtuk égésnyom.
Az alaplapban már nincs csak a proci és a ram corsair ha elindul akkor a venti pörgésen kívül semmi, nincs csipogás.
Viszont most egy érdekes dologra jöttem rá ha bekapcsolom akkor a stb (3.3V) lemegy 0V-ra úgy ahogy illik viszont a táp venti és a prociventi sem indul el viszont szerintem így mennie kellene.
A codegennel +proci+ram csipog úgy ahogy illik.
Eddig miért működött vele?Zsolt.
[ Szerkesztve ]
-
Zsolt_974
tag
-
Zsolt_974
tag
Most a gyerek E8400 konfigról írok a codegen táppal. Következik a corsair próbája az i3 konfigban,
Remélem ott is kínlódni fog a corsair és akkor megy gariba remélem cserélik vagy esetleg javítják amit nem igazán szeretnék.
Miért is vettem corsairt mindig fsp volt kivéve egykét plusz darab próbára és csereberére.
Jelentkezem az újabb tapasztalatokkal.
Akkor mi van ha ott viszont rendben működik?Üdv. Zsolt.
-
Shaper
csendes tag
Üdv.
Átnéztem a biost,szerintem ott minden ok.A VGA driver jelenleg a 13.1
Erre már én is gondoltam,frissítettem is.
De azért vannak még itt "furcsa" jelenségek.
Csak példaként 1-2.
Az Aida 64 progit használom:
Hőmérsékleti adat: GPU dioda= -4 -5 C Hahóóó...le van fagyva. :-)
2 X 2 GB Corsair Vengeance CMZ4GX3M2A 1600 C9 memoria van a gépemben.Dualban megy.
Bios látja rendesen..ellenben az Aida néha Összes fizikai memoria=3045 MB ez szerintem rendbe is lenne.
De van amikor csak 2300Mb 2700 Mb
Próba kép kilőttem a prociba integrált grafikus vezérlőt.Be tettem egy Radeon 5670 PciE kártyát.Egy napja megy...ezzel nem jelentkezett a hiba eddig. -
Zsolt_974
tag
Most már azért egy kicsit idegesítő!
Tapasztalatok vissza raktam a Corsairt láss csodát elindult, de nem ad képet a vga kártya. Újra akartam indítani és ismét se kép se hang. Újbóli próba a jó öreg codegen táppal és csont nélkül indul.
Ismét vissza raktam a corsairt megint elindult de ismét nem adott képet újra indításkor újból se kép se hang.
Vissza megint a codegen és megint csont nélkül indul vele.
Legalább amikor nem ad képet a corsairral csipogna valamit, de ez síri csendben van csak a ventik pörögnek . Amikor nem ad képet végigmértem az atx csatit és a molxeket is elméletileg minden oké, de mégsem megy.
Kezdek kiakadni!Üdv. Zsolt.
[ Szerkesztve ]
-
Zsolt_974
tag
Szia!
Köszönöm a választ!
Az egész lakásban és a műhelyben is van földelés és fi relével ellátva nem hinném, hogy ilyen eredetű lenne a probléma, mert elég sok pc és műszaki dolog megfordul nálam és egynél sem tapasztaltam még ilyen problémát. Az mellett nem hinném, hogy a földelés hiánya ilyen problémát okozna esetleg ha "csípne, rázna" azt megérteném és ráfognám a földelés hiányára. De mivel van földelés és nem is ráz tanácstalan vagyok.
Amiből legutoljára próbáltam dugaljzatból üzemel másik gép is párhuzamosan. Abban egy FSP raider 550W táppal egy i3 konfiguráció üzemel jelenleg is, mellesleg egyszerre vásároltam őket az i3 konfig szinte éjjel nappal megy.
Ha nem lesz más kicserélem az fsp és megnézem az i3 konfigba mit produkál a corsair.Azzal, hogy testeld le mire gondoltál?
Azért érdekes jelenség.
Üdv. Zsolt.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BestBuy topik
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Milyen videókártyát?
- Autós topik
- Milyen egeret válasszak?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- ZIDOO médialejátszók
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- További aktív témák...
- Ryzen 5 5600, Asus Tuf B550M, RX 5700XT, 16Gb DDR4 3600MHz CL16, 1Tb M.2 Gen4 SSD, FSP 600W 80+Bronz
- Eladó 2020 Apple Mac Mini M1, 16GB RAM, 256GB SSD
- HP Elitedesk 800 G2
- AKCIÓ!!! GAMER PC: RYZEN 9 5900X + RX 6800 16GB GDDR6! GARANCIA/SZÁMLA!!!
- AKCIÓ!!! GAMER PC: RYZEN 9 5900X + RTX 3060 12GB GDDR6! GARANCIA/SZÁMLA!!!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest