Hirdetés
- Szénszál és réz találkozik az Inno3D egyslotos RTX VGA-in
- Vezetékmentes és kompakt gaming klaviatúra a Cherry Xtrfy védjegyével
- Cserélhető filtereket biztosít az Elgato legfrissebb, 4K-s webkamerája
- A YouTube-ot is betiltják a gyereknél az ausztrálok
- Gyilkosságban és öncsonkításban akart segíteni a ChatGPT
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Milyen széket vegyek?
- AMD Radeon™ RX 470 / 480 és RX 570 / 580 / 590
- Milyen TV-t vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen videókártyát?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Kérlek, írd le a számítógéped alkatrészeit, a probléma előzményeit, a problémát és azt, hogy eddig mit próbáltál tenni, hogy könnyebben és hamarabb segíthessünk!
Új hozzászólás Aktív témák
-
mike710
aktív tag
Sziasztok,az lenne a problémám hogy ma reggel mikor be szerettem volna kapcsolnia gépem nem indult,se sípolás se semmi csak pörgött a venti alaplapon a led égett.Ram ki akkor elkezdett sípolni,visszaraktam semmi vga ki nem sípolt.másik táppal se ment,másik vga val se ment.Ez röviden annyit tesz hogy meghalt az alaplapom vagy még ne írjam le? Most jelenleg a szervizbe csücsül.
Ha kiveszem a vga-t nem kellett volna sípolnia mint a ramnál? És az alaplapnál nem sipol máshogy ha nem jó?
-
-
opti06
aktív tag
kivettem gepet teszteltem asztalon ugyanaz... illetve ha kivettem vga-t / ramot szoval csak proci-huto volt ures alaplapon akkor is ugyanaz. postt kartya 18as kod' alaplapon nem vilagit hibat jelzo led (gondolom lenne rajta)
-
ebegab92
senior tag
válasz
CoolMan #16787 üzenetére
Én is állandóan szívok a gépemmel.
Néha a táp lenyomja az egészet,mintha valami zárlat lenne valahol.Lehet,hogy a ház és az alaplap nem szeretik egymást.
Tegnap meg...Szuper HDD miatt nem akart bootolni SSD-ről a Win 7.Kiderült,hogy vagy kábelhiba,vagy pedig kontakthiba a kábel és a lap/HDD között."Mai csodálatos informatikai élményem:
Mostanság kissé furcsán viselkedett a gép,mert böngészés közben néha megfagyott a böngésző (G. Chrome).Állítottam visszább a CPU NB feszültségén hátha az a baj.Annyit változott,hogy most már nem fagyott meg,mikor nem nyúlok hozzá 30-40 percen át (sleep módban ez történt...).A mai nap pedig elért oda,hogy restart után sem indul a böngészőm...Következő restartnál már Windows se...Ubuntu,Windows XPE mind kifagytak ezután.
Első gyanúm a HDD.És az volt2678 adatátviteli hiba Sentinel szerint,miután sikerült felállnia a rendszernek.A G. Chrome a D:\-re cache-elt,mivel próbálom kímélni a csodálatos SSD-t.Kábeleket átcserélgettem,most jónak tűnik
Másik tapasztalat: Haver gépe meg BIOS postnál kifagyott,mert a lapra dugott IDE kábel (másik vége szabadon) meghibásodott? valahogy...
Szóval gondolni kell az ilyen apróságokra is,még ha nem is tűnnek olyan komoly dolognak,akkor is tudnak csodát művelni a kábelek..."
-
-
opti06
aktív tag
Hali!
Lenne egy olyan problémám, hogy ma délelőtt még semmi gond nem volt géppel, este bekapcsoltam és nincs kép.
bekapcs újra ismét semmi, cmos reset.. semmi.
alaplapon semmilyen led sem világít, venti felpörög és semmi utána, memóriákat cserélgettem, próbáltam 1-2 slottal is, semmi hatása nem volt.
vga csere után sincs semmi.Asus rampage ii gene lap
i7 920 proci
hd6970 vga
corsair xms3 3x2gb ram
ramok nélkük / vga nélkül is ugyan ez, bekapcs nincs kép. semmi led.perpill ott tartok, hogy semmi ötletem nincs (alaplapra gyanakszok..., csak érdekes kikapcsolásig semmi gond rá 6órára bekapcsnál már nincs kép..)
ui. van kis lcd-postere lapnak ami elvileg infót közölne ilyen esetben is, welcome felirat után már időt írja semmi extra üzenet..
Post kártya viszon 1.8 kódot írja (vagy 18) ami kis füzete szerinte oc-ra vonatkozik viszont cmos reset után se volt semmi... szóval ezt kizárnám. -
törölt tag
válasz
kamaftu79 #16774 üzenetére
Csinálj egy BIOS reteselést, ha nem jön rendbe, akkor vedd ki az alaplapot a házból és rakd össze az asztalon: tápegység, CPU+ hűtő legyen rajta, más nem kell (indítást egy csavarhúzóval csináld a Power sw tüskék pillanatnyi össze zárásával). Ha így sem indul, akkor vedd ki a a CPU-t, ha így felpörög a venti, de bentlévő CPU-nál nem, akkor az alaplap (ritka, hogy a CPU) hibás.
Hogiii: Elvileg kéne világítania a lednek, akkor is, ha semmi nincs az alaplapon. -
Hogiii
tag
Kiszedtem az alaplapot, semmilyen nyom nincs rajta, valószínűleg egy kondi adta meg magát. Apróhirdetések között van egy ilyen lap mint az enyém, ugyan ilyen problémával.
Akkor is kéne világítani a lednek ha semmi nincs rákötve (vkari,winyó,dvd,proci,ram) igaz?
-
Hogiii
tag
Van egy ASUS M2N-E lapom. Egyiknak nem kapcsolt be a gép már. Nem világít a Power LED rajta.
Kipróbáltam 3 táppal. De ma hozok azért egy másik lapot, ha az megy akkor nem a táp a hibás.kuka? púpos kondi nincs rajta.
Vagy lehet még valamit kezdeni velük?
-
kamaftu79
csendes tag
sziasztok van egy olyan problémám,hogy kitakarítottam a gépet szokásos módon..de mikor összedugtam mindent elindult a gép és rá 3 másodpercre kikapcsolt.azóta mintha torkát vágták volna,led nem világít se kép se hang semmi.szétszedtem utána darabokra megfeketedve nem látok semmit sehol.táp csere volt.próbáltam minden féle módon,lehúztam mindent de maga az alaplap nem kapcsol be.ha valaki tudna segíteni megköszönném ha van valami ötlet.vagy inkább dobjam a kukába?egyébként egy asus p4p800vm\s van szó nem egy nagy dolog.előre is köszi
-
tailor
őstag
válasz
ruppotlan #16769 üzenetére
Szia!
Nem egy indítást élt meg, hanem nála tökéletesen ment: volt post, beléptünk a biosba (többször is). Nálam meg csak feketeség van.
Ahogy olvasom a neten, ez a CD nem kompatibilis a PC-s bios felbontásával, azért nem mutat semmit - csak az az érdekes, hogy miután feltelepíti az ember az oprendszert, utána meg már mutatja a biost is (a régi gépemen mutatta)(A post "eleje" nálam is látszik: checking ram, stb, de ha megnyomom az F2-t vagy a del-t, hogy belépjek a biosba, akkor sötét marad a képernyő. Közben persze valószínűleg belép, csak én ugye nem látom...)
-
tailor
őstag
Sziasztok!
Tegnap raktunk össze egy új gépet egy barátommal (Asrock z77 pro4, HD6850) Kipróbáltuk, elindult, bios bejött, stb. Hazavittem, és otthon nekem egy 23-as alu Cinema Displayem van, és itt kezdődtek a bajok. Gép elindul, de se indítókép, se semmi. A POST 1 mp-ig látszik, aztán mukk.
Próbáltam belépni a biosba, de akkor is egy nagy feketeség az egész monitorÉn a cinema displayre gondolnék, hogy azzal van baj, mert a haverom Dell-jén tökéletesen lefutott a post, és a biosba is be tudtunk lépni... Sajnos másik monitorom nincs, csak ez
Mi a fenétől lehet ez?
Előre is köszönöm a segítséget!
-
CoolMan
MODERÁTOR
Arra kérek mindenkit, hogy a tápos problémákat ott vitassuk meg, mert ez nem az a topic.
Amúgy Sickboy25nek is igaza van, és ruppotlannak is.
Véleményem szerint azért a márkás és megbízható (drágább) tápoknál azért jóval kevesebb a meghibásodás, mint a gagyiknál.
-
Sickboy25
addikt
válasz
ruppotlan #16765 üzenetére
De azért még egy valami, ennyire nem akartam belemenni, mert ez nem a tápos topic, de azért Zalmannból is van kb. ezer fajta, jó és rossz típussal együtt... Ugyanakkor minimum 3 év garancia van a tápokra, a jobb minőségűekre pedig még ennél is több. Ha elromlik általában 1 éven belül megtörténik és jöhet a gariztatás...
Ezzel be is fejezném a tápokat, mert tele lesz szemetelve a topik!
-
ruppotlan
tag
válasz
Sickboy25 #16764 üzenetére
Nem sértődtem meg, azt is tudom, hogy tipikusan néz ki a konfigom, csak mivel pont utánam írtad gondoltam leírom, hogy én megpróbáltam... Kirakom a működő tápot, berakom a drágát, drága tönkremegy, veszek még egy drágát... Hát szóval...szerintem nem csak én adnám itt fel
-
ruppotlan
tag
válasz
Sickboy25 #16762 üzenetére
Nálam van ennek magyarázata
. A gépbe amikor összeraktam rövid ideig volt ez a táp, aztán egy Zalman tápot vettem, talán arányaiban a legdrágább/legjobb alkatrész volt akkor benne, ahogy te is mondod, legalább az legyen megbízható. Az volt az első ami tönkrement. Fogtam ezt a régi vackot ami korábban évekig nem produkált problémát, és inkább nem költöttem még egyszer egy jó tápra. Tudom, hogy még egy jó táp is tönkremehet, de én ott csalódottan feladtam az ebben az esetben számomra láthatatlan minőség hajszolását, vállalva a kockázatot, hogy elvihet néhány alkatrészt.
-
Sickboy25
addikt
válasz
CoolMan #16761 üzenetére
Egy kis szösszenet:
Annyira nem értem, hogy kb. a gépek hibájának 90% a fos tápok miatt van... És sajnos sokan nem értik meg, hogy a táp legalább annyira fontos, mint egy jó proci vagy VGA, vagy inkább pontosítanék, hogy a legfontosabb... Sokaktól hallom, hogy összerakok ilyen meg olyan erőművet, de a táp valami nagyon olcsó legyen, mert nem maradt rá pénze... Ezt nem kommentálnám...
-
ruppotlan
tag
Sziasztok!
Gép:
e8400
hd4850
2gb Ram
p5k pro
SSD
táp valami euroCASE..Már régebben is voltak hibák, ami mostanában lett általános, hogy a gép a hibernálás után nem kelt fel, a power hosszú lenyomására sem reagált. Ilyenkor táp lekapcs néhány másodpercre és utána ha volt egy kis szerencsém felállt a rendszer, reagált a power gombra. Ma már az van, hogy a boot közben is leáll a gép, de ha mégis elindul a windows akkor sem megbízható, 1-2 perc és lekapcs. Most az egyik ilyen leállás után ahogy gépelem ezt a laptopon, fogta magát és elindult a gép. Remélem tipikus és tudtok segíteni, táp, alaplap? A tápot még csak-csak tudom tesztelni, de az alaplapot nem fogom tudni.
Előre is köszi!Üdv,
-
Viktor89
aktív tag
válasz
zsolt1129 #16752 üzenetére
Na alaposabban leteszteltük és a táp halt meg de csak félig. Pontosabban csak az egyik csatlakozója. Nem tudom pontosan mi a neve,de az a hosszú ami közvetlenül az alaplapra megy rá. Teszteltük egy másik géppel és azt elindította,de csak azért mert ahhoz két tüskével rövidebb csatlakozó való,mert lyen régi p4-es gép. Müködik amúgy minden rajta,vinyó is,csak úgy nem ha hozzáteszem még az a plusz két vagyis 4 tüskét.
Amúgy mindig is chieftec tápom volt,ez is megvan már van 4-5 éve és régebben heti rendszereséggel voltak áramszünetek,ebben a tetü faluban ahol lakok,de soha semmi nem ment még tönkre. Sajnos már ismerősöm meg is rendelte az új tápot és az is chieftec lesz,ráadásul pont az iarénás. Mi a baj vele amúgy,miért nem ajánlják? Néztem én corsair tápokat,de azok kb 40%-al drágábbak. Lehet,h inkább egy szünetmentesre kéne beruháznom.
-
CoolMan
MODERÁTOR
válasz
Viktor89 #16751 üzenetére
Táp vásárlás előtt, érdemes lehet rákérdezned a Melyik tápegységet vegyem? topicban.
-
Viktor89
aktív tag
Sziasztok!
Nemrég volt egy áramszünet miközben ment a gépem. Már visszajött az áram,de a gép sehogy nem akar bekapcsolni. Hiába nyomogatom a bekapcsoló gombot,semmi nem történik. Kihúztam-visszadugtam a kábelt többször,a táp kacsolóját is kapcsolgattam,de semmi. Be sem kapcsol. Szerintetek mi mehetett tönkre?
-
törölt tag
válasz
zsolt1129 #16746 üzenetére
Egy rossz gépből betetted a még lehet hogy jó gépbe a tápegységet...
Mi van, ha a rossz gépet a tápegység már tönkre tette? (sokszor a noname tápegységek magukkal rántják az alaplapot is). Mert ha ez így van, akkor most tönkre tette a másik alaplapot is, ami elvileg még jó is lehet(ett)....
Rossz gépből ilyen tüneteknél ha egy mód van rá, ne próbálgass tápegységet. Várj keddig, a türelmetlenség már így is elég bajt okozott. -
zsolt1129
addikt
Na ollóztam össze valahonnan egy másik gépből ami szintén nem indul egy ugyanolyan Mercury tápot. Nos azzal is ugyanaz a helyzet. Akkor most meghalt az alaplap is
.
-
zsolt1129
addikt
Koszi mindenkinek a segítséget. Sajnos nem várt vele semmit csak elindította,de állítása szerint meg sem nyekkent. Remélem csak a táp bánta a dolgot.
-
törölt tag
válasz
matrai.milan #16731 üzenetére
A másik tápegység mellett próbáld ki egy külső VGA-val. Ha így se megy, akkor nézd meg, hogy a BIOS jumper nincs-e rövidre zárva, illetve próbáld egy darab memóriával (természetesen CPU+hűtő illetve tápegység legyen rádugva) indítani, ne legyen se a háznak a gombjai, se hdd, se odd, se egér rákötve. Próbálhatod memória nélkül is indítani, ha nem sípolja ki annak a hiányát sem, akkor esetleg még a CPU-t nézd meg, hogy nem sérült-e meg berakáskor, vagy nincs-e szétkenődve hűtő paszta. Ha így se megy, mehet vissza a boltba az összes cucc (vagy az eladónak).
zsolt1129: Szerintem örülni kell, ha csak a táp...(teszteld meg egy másik táppal, ne vegyél előre), ugyanis könnyen lehet, hogy reggel bevitte, össze rakta és indította, a hideg gépben lecsapódott a pára és emiatt tönkre ment az alaplap is, vagy más.
3-man egyszerre, ez igen -
zsolt1129
addikt
Sziasztok. Volt egy gép,az ismerősöm gépe,amin cseréltem procit és ramokat. Raktam rá neki új Xp-t,minden ment úgy mint a karikacsapás,szépen muzsikált a masina. Eljött érte tegnap este,és éjjelre kinthagyta a kocsiban. Reggel lement érte ,bedugta a 220-as hálózatba,és azóta se kép se hang. Hívott is,hogy nézzem meg. El is hoztam,viszont másik tápom nem volt,hogy ki tudjam próbálni. (egyébként Mercury táp). Minden esetre rendeltem egy tápot,mert szerintem 99% hogy ő a ludas. Szerintetek is?
-
SirKero
őstag
Üdv.
Az mitől lehet.hogy ha csak a böngésző ( és csak egy oldal ) van megnyitva akkor is 60-70% kihasználtságon fut a ( Athlon X2 250 ) processzor.
A feladatkezelőben is a böngészőt mutatja,hogy eszi a procit. Eddig ment rendesen két napja kezdte el csinálni. -
CoolMan
MODERÁTOR
válasz
matrai.milan #16731 üzenetére
Szia!
Elég a 4 pines csatlakozó.
Csinálj egy BIOS reset-et. A ramokat egyesével, minden slotban is próbáld ki. A táp nem valami bizalom gerjesztő, végső esetben kérjél kölcsön egy megbízhatót, és próba azzal is. -
matrai.milan
csendes tag
Sziasztok!
Segítségeteket kérném! A probléma az lenne, hogy az itthoni gépet szerettem volna "felturbózni" ötletemmel vettem új alaplapot, procit, ramot, tápot (szal kibeleztem a gépet). Szépen össze is raktam, el is indult (vagyis bekapcsolódik), de sötét marad a monitor, az egér nem világít, sem a billentyűzet. Az indítást követően a billentyűzeten felvillan a numerkus rész feletti három led, de utána semmi. A ház ventillátor, meg a proci ventilátor megy szépen, de semmi nem tudok a géppel kezdeni!Jah igen, bekapcsot követően semmi alaplapi csipogás, viszont a lapra pakolt lámpa, ami jelzi a működést, az szép zölden világít! Van bármi tippetek, hogy mi lehet a baj??
Az alábbi a konfiguráció:
-ModeCome Logic 620W Pro ATX táp
-AMD FM2 A10-5800K processzor
-Asus F2A55 FM2 alaplap
-Corsair vengeance 8gb 1600mhz cl9 2X4 gb ddr3 ramOlyanra gondoltam, hogy vagy a rammal van baj, mert az alaplapi kompatibilitási listán (vagy micsodán
nem található ilyen gyártószámú (utolsó pár karakter eltér), vagy pedig a táppal talán, mert a processzor tápcsatlakozás 4 tűs az alaplapon, a tápból meg egy 8 tűs jön ki, amit szétcsúsztatva 2 x 4-esre, az egyiket lehet csatlakoztatni! Esetleg a proci működéséhez kevés lenne a 4 tűs alaplapi tápcsatlakozó felvétele? (de akkor miért kínálják ezt az alaplapot, mint az AMD FM2 A-series-hez kompatibilis lapot?) Más nem jut esezembe..
Ha esetleg vannak ötleteitek szívesen fogadnám! -
törölt tag
válasz
lokos19 #16727 üzenetére
Nagy valószínűséggel alaplap hiba. Új alaplapot már nem érdemes venni, vegyél olcsót (valóban olcsót) helyette, ha bedöglik, még vehetsz egyet, akkor is nullára jössz ki az újhoz képest (már ha lehet kapni). Sajnos a villany körte össze esküvés-ben elhangzó elmélet helyességét az élet szinte minden téren igazolja
-
lokos19
csendes tag
válasz
#10726912 #16726 üzenetére
Hát mindent megpróbáltam kiszedtem az elemet is, újra szétszedtem összeraktam. Próbáltam egy másik táppal ismét amire csak alaplapot dugtam rá de semmi. Van egy kis hang néha olyan mint mikor a régi monitorokat bekapcsolta az ember egy kis sziszegés de az sem mindig (nem büdös semmi nem látok égés nyomokat benne). Az egyetlen életképes jel az-az hogyha be van dugva a táp akkor a netkábel világit semmi több. Nincs púpos szétfolyt letört kondenzátor rajta nekem úgy tűnik az alaplap sértetlen de ettől még úgy érzem hogy az lesz a baja
(elég lesz találni egy 1156-os foglalatút gondolom már csak használtan lehet szerezni)
-
törölt tag
Még egy megoldás létezik: nézd meg a listában, hogy a 2.8-as CPU-nak milyen szorzói vannak és állítsd be azt az alaplapnak. Elvileg a 2.8-ashoz kisebb feszültség érték tartozik, az alacsonyabb MHz is kevesebb hőt termel.
A levett oldal lap nem azonos a becsövezéssel! Ha az oldal lapot leveszed, akkor a proci hűtő ventillátor ugyanúgy vissza forgatja a hűtőn átáramlott levegő egy részét+ az alaplap, VGA által termelt meleg levegőből is vissza jut egy része...az a jó megoldás, ha az oldal lap vissza van téve és az oldal lap-cpu hűtő venti közé berakod azt a bizonyos csövet.
Mikor nekem volt Prescott procim (3.2-es radiátor), én azt csináltam, hogy a cpu hűtő ventilátor 2 rögzítő csavarját kivettem, a 160 grammos dohány tartó doboz műanyag fedelét a kivett csavarokkal rögzítettem a ventilátorra, természetesen a fedelen vágtam akkora kört, amekkora a hűtő ventilátor mérete, a papír hengert pedig levágtam akkorára, ami a rögzített fedél és a ház oldal fala közé passzosan befért. SENKI nem hitte el, hogy a 3.2-es Prescott CPU terhelés alatt 55 fokos volt, netezés közben pedig 45, mindez gyári hűtő bordával... -
törölt tag
A bios-ban Frequency/Voltage Control panelen van egy Spread Spectrum funkció, az mindenképp legyen kikapcsolva. Alatta van egy CPU Vcore Adjust opció, ezt kapcsold be, ekkor aktívvá válik a CPU feszültség kézi állítási módja (ez nem 100%, próbáld ki, ha nem férsz hozzá a CPU feszültség állításához, akkor állíts vissza mindent alapra). Ha nem boldogulsz, akkor használd így a géped, ahogy van, a hűtést csináld meg úgy, ahogy írtam (külső levegőt vezesd rá a CPU-ra, nagyon sokat jelent, akár 15 fokot is csökkenhet a procid hőfoka), a feszültség értéket pedig ne nézegesd.
Ace Ventura: Írok egy privátot, nem biztos hogy publikus itt az egyik lehetőség, ha az nem lesz hasznos, akkor mindenképp flopy meghajtót kell kölcsönkérned, szerezned, venned. -
törölt tag
Írtad, hogy két kondenzátor meg van púposodva. Ha kettő van, akkor a többi is tönkre van menve...szánj rá egy két ezret és cseréld ki (vagy cseréltesd ki haverral). Lehet, hogy ennyi elegendő lesz a probléma orvoslásához.
lokos19: Rendszer hangszóró néma? Húzd le a ház vezetékeit, se led, se nyomógomb ne legyen rákötve és így próbáld indítani csavarhúzóval, a Power SW tüskéit lesd ki az alaplapodon és azokat érintsd össze. Csinálhatsz egy bios resetet is. -
zka79
tag
válasz
#10726912 #16707 üzenetére
Az a nagy helyzet állt elő hogy már vagy 7 éve így fut ez a konfig és ezt csak 2 napja kezdte el!
A pasztázáson már túl vagyok. a procinak maximum 1,2 - 1,4v-al be kell érnie és 74C'-on le is áll!
A hűtő viszi a meleget mint a csuda de ez is kevés. De végigjártam az összes járható utat de sajnos azok nem hoztak eredményt! -
lokos19
csendes tag
válasz
ebegab92 #16718 üzenetére
Most összehasonlítottam a gyártó honlapján lévővel az alaplapot nem látom hogy hiányozni bármi is róla. Igazából a proci hőtöt a winyot az ssd meghajtót a video kártyát a ramokat szedtem ki majd leporoltam őket egy zsír új ecsettel a táp felső burkolatát szedtem le majd azt is kiporoltam és vissza minden de nem indult. Most leellenőriztem a csatlakozásokat minden jó. Délelőtt óta meg a ledes kábelekkel szórakoztam de semmi.
-
lokos19
csendes tag
Sziasztok!
Ma reggel nekifogtam a gépem kitakarításához mert 2 éve vettem és azóta nem volt hozzányúlva minden rendben ment amíg össze nem raktam és nem indul egyáltalán semmi. (előfordulhat hogy valami nem jól van bedugva mert még egyedül sosem csináltam gondoltam menni fog. sajnos lehúztam a LED kábeleket és az-az érzésem hogy nem találom a helyes sorrendet velük. (Mert van egy másik tápom amire rádugtam csak az alaplapot és az ssd meghajtót de így sem tudtam bekapcsolni meg sem mozdul semmi) ha a net kábelt bedugom az legalább világit így gondolom hogy az alaplap kap áramot bár lehet rosszul tudom.
http://imageshack.us/photo/my-images/839/img20121130153457.jpg/Led kábeleim ezek:
Power led kék,fehér
M/B SW zöld fekete (ez felel a be és kikapcsolásért?)
reset sw fehér fekete
HDD led narancs fehérAlaplap foxcoon P55A
http://imageshack.us/photo/my-images/51/img20121130153733.jpg/ -
ebegab92
senior tag
válasz
BURN28 #16713 üzenetére
Nekem olyat tolt a laptopom,hogy legfrissebb NVIDIA driver telepítése után a bootanimáció eltűnése után nincs kép...GeForce G 105M-ről van szó
Friss telepítés volt,épp akkor raktam fel a gyári drivert,restart,és ez fogadott.Csökkentett módban le tudtam szedni,és egy korábbi drivert raktam fel.Mai napig is az van rajta.
Ötletem sincs,hogy miért csinálhatja.Szénné hajtva nem volt,kb. csak netezésre használtam,most félre van téve,mert asztalira váltottam
-
BURN28
tag
válasz
BURN28 #16712 üzenetére
Akkor válaszolnék is gyorsan a saját kérdésemre
:
Még a Win betöltődése előtt F8, ezután a felugró menükből Kis felbontású mód(VGA mode) engedélyezése (640*480) és így betölt a win7, külföldi fórumokon láttam, de nekem először nem jött be, de most igen és így működik.
Ezután, ebben a módban fel lehet telepíteni az Nvidia drivert(vagy ati), és normál módban is indulni fog a win7. -
BURN28
tag
Sziasztok!
Segítségre lenne szükségem.
Vettem egy "új" VGA-t(nevezetesen Galaxy 7300 GT 256 MB GDDR3), Windows 7 oprendszerrel.1. A baj az, hogy betettem és a Win7 betöltő képernyőig minden rendbem(Bios, boot stb), DE..
2. Ez után eltűnik a betöltő képernyő és az úszik be, hogy: INPUT NOT SUPPORT
3. A monitor AOC F22s+ , de próbáltam 15" CRT-vel is.
4. Integrált VGA-val(HD4200) betölt a win7, minden rendben.Amiket próbáltam, eddig:
BIOS alap beállítások
integrált VGA letiltása
elsődleges megjelenítő PCI-re állítása
másik monitor
ATI driver uninstall
csökkentett mód(ugyanaz az eredmény)
VGA mindkét portja(D-sub, DVI)
frissítés 60Hz-re állítása, 1024*768, 800*600-as felbontás.Üdvözlettel: BURN28
-
zka79
tag
Úgy néz ki hogy az agp foglalat mellet van két púposodó kondi, ez okozhatja a proci túlhajtását?
-
zka79
tag
Létezhet hogy kondi hiba van a háttérben?
-
törölt tag
válasz
Ace Ventura #16705 üzenetére
Próbálj ki másik portot is, illetve próbáld meg letiltani az integrált cuccokat a BIOS-ban. A BIOS-ban járva tiltsd le a SPread Spectrum funkciót, ha van és ha be van kapcsolva alap helyzetben (bár ez inkább random okozna kék halálozós hibákat, nem bizonyos pontonként). Nem tudom, hányféle módban lehet használni a sata raid-ot, próbáld ki a lehetséges beállításokban (sata mód, raid mód, stb), de az is lehet, hogy a telepítés kezdésekor be kéne töltened a RAID vezérlő driverét (nyomja meg az F 2-3-6-bármennyit, ezt a telepítő futtatásának kezdetekor ajánlja fel, ha jól emlékszem)
Egyébként melyik lépésnél omlik össze a telepítés?
zka79: Nézd meg a CPU-d, hogy mennyi az ajánlott feszültség, a neten megkapsz róla minden infót. Ha jó a pasztázás, akkor át kell mennie a melegnek a hűtő bordára is, nézd meg, ha nem érzed melegnek a bordát, akkor lehet az alaplap érzékelője is hibás.
Azt is nézd meg, hogy az alaplapodhoz nincs-e fent a gyártó honlapján BIOS frissítés a Prescott CPU-hoz, ha van, akkor frissítsd. Ugyanígy az alaplap honlapján megtalálod a lapod manual-ját, figyelmesen olvasd át, hátha találsz valamit a leírásban, ami a Prescott-ra vonatkozik. A BIOS-ban (ha van) Spread Spectrum funkció, kapcsold ki. Vedd le a pc-d oldalát, ha vissza megy a hőfok, akkor tegyél a CPU hűtő és a ház oldal fala közé egy csövet, ami a külső, hideg levegőt vezeti rá a CPU-ra (jó a 160 grammos dohány doboza is, de megtalálod ezt a csövet pc-s boltokban is ezer forintért). -
zka79
tag
Helló!
Lenne egy olyan problémám hogy van egy msi 865 pe neo 2-v lapom rajta egy pentium 4 3Ghz proci + egy gigabyte 3d hűtő 3987 rpm fordulaton de a proci üresjáratban is 60-65 fokos és everest szerint 1,75v-on megy!
És csak egy magot lát dolgozni a virtuális kettőből!
Mi lehet a probléma?? Már próbáltam procicserét, tisztítást, újra pasztázást de nem segített semmi! -
törölt tag
válasz
Ace Ventura #16703 üzenetére
Az integrált RAID-re van kötve a HDD, vagy az alap portot használod? Mindig ugyanott dobja a kék képernyőt vagy random?
-
Ace Ventura
addikt
Sziasztok!
A helyzet a következő!
Gigabyte 915P chipsetes lapom van, és benne egy 2.8-as celeron.160Gb sata1-es vinyó
Csináltam a lapon, egy cmos cleart, mert hónapokig darabokban volt a konfig.
Most összeraktam, és szerettem volna rendszert rakni rá (xp-t)
Elkezdi a telepítést, de egyszer csak megáll, és kidob egy kék képernyőt.
Összes kábel cserélve, dvd meghajtó cserélve.80 eres ide kábellel van kötve a dvd meghajtó.Primery masteren.
Ram cserélve, hiba ugyanaz.A vinyót azóta adattárolásra használtam win 7 alatt, de nem hinném, hogy ez lenne az oka.
Mit rontok el?? -
törölt tag
válasz
blau24 #16700 üzenetére
Vedd ki a VGA-t, tisztítsd meg az érintkezőket alkoholos
p.zs-vel. (vagy arcszeszessel). Többször tedd bele a foglalatba a vga-t, aztán próba. Mivel erölködő hang van, lehet, hogy a hűtő ventilátornak is van gondja, ha nem jó (alacsony fordulaton zörög), cseréld ki.
Mindez nem biztos, hogy megoldja a gondjaid, ha nem szűnik a jelenség, gyere vissza és kapsz litániát a teendőkről. Ez esetben írd le a pontos konfigodat is.
macimisi: Nincs mit, örülök, hogy segíthettem
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Honda topik
- Mobilinternet
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Nintendo Switch 2
- Szétveri a kritikus gondolkodás képességét a ChatGPT
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- PlayStation 5
- Formula-1
- További aktív témák...
- Eladó Lenovo Y720 Cube kompakt gamer PC: i5 7400, 16GB RAM, GTX 1070, 512GB SSD
- AKCIÓ!!! GAMER PC: RYZEN 7 5700/5800X +RTX 3060Ti/3080/3090/4060/4070 +16-64GB DDR4! GAR/SZÁMLA!
- Ryzen PC-5700X-RTX 3080-B550 AORUS-32GB DDR4-1 TB M.2 SSD-NOCTUA FAN+360 AIO/Garanciás-Beszámítás
- DELL GY1TD PowerEdge R630/R730XD NVMe (U.2 SSD) PCIe Extender Controller Adapter + K9TVP Kábel
- GAMER PC! Intel i7-13700 / RX 7900 XT / 32GB DDR5 / 1TB Gen4 / B760 Tomahawk / 750w! BeszámítOK
- 12 GB-os DDR5 SODIMM laptop memória - garanciával
- AKCIÓ! MSI B365M i5 8600 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB CM MASTERBOX Q300L Zalman 600W
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U7310 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max