Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Kihátrál az x86S architektúra mögül az Intel
- E-book olvasók
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Milyen monitort vegyek?
- LG LCD és LED TV-k
- Melyik tápegységet vegyem?
-
PROHARDVER!
Kérlek, írd le a számítógéped alkatrészeit, a probléma előzményeit, a problémát és azt, hogy eddig mit próbáltál tenni, hogy könnyebben és hamarabb segíthessünk!
Új hozzászólás Aktív témák
-
glanyi
csendes tag
elnézést kérek mindenkitől akinek húztam az idejét:
valóban nem támogatja a frissítetlen bios a procimat (rosszúl értelmeztem a táblázatot amikor elősször néztem)
mégegyszer köszönöm a segítséget -
glanyi
csendes tag
Köszönöm mindenkinek aki agyalt velem rajta, hétfőn viszem megnézetni hardverssel.
-
glanyi
csendes tag
válasz tigerscorpio #18912 üzenetére
nem a clearen volt a jumper (abban még annyira se indul el mint eddig)
-
glanyi
csendes tag
köszönöm az eddigi segítséget
a procit támogatja az alaplap (asrock z68m/usb3) a gyártó honlapja szerint; a táp nem új (chieftec gps-450aa-101 a) de tegnap még probléma nélkül vitte a régi configot; a kis tábkábel is be van dugva (megy a procihűtő is)
találtam egy speakert egy még régebbi gépben itthon, azt beraktam és induláskor 4et sípol;
rákerestem AMI Bios hagjelzésekre (haszn. utm. szerint ami biosos az alaplap):"4 rövid sípszó : rendszer timer hiba
Ezt a hibát egyértelműen az alaplap hibája okozza."Ez biztos szervíz, vagy jelenthet mást is? (most nincs bedugva se a VGA se a meghajtók az alaplapba)
-
glanyi
csendes tag
válasz tigerscorpio #18906 üzenetére
speaker úgy nézem nincs (az alaplapon megtaláltam a helyét, de nem adtak hozzá)
egy ram van (4gb kingston) azt már belepróbáltam mindkét slotba, semmi reakció, akkor se ha éppen "ment" a gép (szóval világít a bekapcsológomb és mennek a ventik)
nem törtem le semmit, bios elem ki-be megvolt, cmos clar megvolt, meghajtókat lehúztam, de semmi változás
ami lehet akkor hogy rossz proci (újonnan vett i3-3220, e-digital-tól)
vagy vmi érintkezés az alaplapot rögzítő csavaroknál, fölülről van gumi alátét, most szétszedem és rakok alulra is, de tartok tőle hogy nem ez lesz a hunyó -
glanyi
csendes tag
helló,
0 tapasztalattal a régi gépembe tettem új alaplapot, processzort, ramot, régi videókártyára új hűtőt.Mindent összedugtam használati utasítás szerint, és amikor beindítom a gépet, a ventik elindulnak, de a monitoron mintha mi se történt volna (nem írja ki hogy no signal, mint amikor nincs bedugva gépbe, de semmi reakció sincs amikor bekapcsolom a gépet), illetve a billentyűzet se világít. Semmi jelzőhang sincs amikor bekapcsolom a gépet, nem tudom hogy kéne-e lennie, még sose csináltam ilyet.
A monitort már próbáltam bedugni a videókártyába is, meg - kivettem a videókártyát és - az alaplapi csatlakozóba is. Semmi külömbség.
Nem tudom hogy a bios nem indul, vagy csak nincs róla képem.
Valakinek van vmi ötlete? (informatikus ismerős nem veszi fel a telefont)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Politika
- PlayStation 5
- Kihátrál az x86S architektúra mögül az Intel
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- E-book olvasók
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Opel topik
- eMAG vélemények - tapasztalatok
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning