- Apple notebookok
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen egeret válasszak?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Házimozi belépő szinten
-
PROHARDVER!
Kérlek, írd le a számítógéped alkatrészeit, a probléma előzményeit, a problémát és azt, hogy eddig mit próbáltál tenni, hogy könnyebben és hamarabb segíthessünk!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
saucelori
tag
Üdv.
A segítségeteket szeretném kérni, a barátnőm számítógépét szétszedtem, hogy kivegyek belőle egy memóriát, mert nem azonos órajelen futott a többivel.
Döbbenten tapasztaltam, hogy az alaplapot 3 csavar tartja, a többi csavar helyén nincs távtartó, van egy lejtése a deszkának.
No mindegy, kiszedtem egy memória modult, a pöcök le volt szakadva, döbbenten néztem.
Összepakoltam a gépet, de nem volt kép, szétszedtem teljesen, kivettem a videókártyát, alaplapi integrált videovezérlővel sem volt kép, processzor a helyén.
Megy minden rendesen, de nincs kép.
Ki lett fújva a gép, nem nagy nyomással.
Az lenne a kérdés, hogy a táppal van a gond, mert egy márka nélküli sz*r, vagy a deszkával (ezekre gondolok), vagy esetleg valami más problémája van?
Eszközöm itt sajnos nincsen, de azért szeretnék egy kis segítséget kérni, hátha tudok valamit csinálni.
Előre is köszönöm a segítségnyújtást.
-
ledan
csendes tag
Sziasztok!
Tegnapelőtt kitakarítottam a gépet, azóta gondok vannak vele.
Nagy ritkán sikerül rendesen elindítani, de az esetek többségében a Win7 betöltőképernyőn megáll a Windows jel ragyogása és nincs tovább. Semmi hibaüzenet vagy kékhalál, egyszerűen leáll a betöltés. Csökkentett módban viszont korrekten működik a rendszer.
Minden hardvert lát a gép, de valamilyen konfig hibára panaszkodik a diagnosztika.
Örülnék, ha megúszhatnám a reinstallt, így szívesen fogadom a segítő ötleteket. -
CoolMan
MODERÁTOR
válasz saucelori #17154 üzenetére
Üdv!
Ellenőrizd kérlek, hogy jól tetted-e vissza a ramot, az alaplapba. Valamint csinálj egy BIOS reset-et. Amennyiben ezután sem menne, akkor már kellene egy kölcsön táp, egy próba erejéig.
(#17155) ledan: Próbálj meg te is egy BIOS reset-et. Esetleg egy javító indítást, win lemez be, arról bootolj, majd javítás.
[ Szerkesztve ]
-
jostix21
csendes tag
Üdv Remélem jó helyre irtam nem irtam még ijen hejre mert eddig nem estem ijen slamasztikába.Van egy p4 gépem nagyon alap sd ramos .Volt benne egy 32mb Video kari.Kivettem és egy használt 512 mb Asust tettem bele.Se kép se hang majd vissza tettem a régi kártyát és sipolt zenélt.Gondolom a ram meg a többi. majd ezt megoldottam és akkor se volt kép.Majd vissza tettem a nagyobbik 512 az után vissza a 32 mb.Deh semmi csak villog a monitor. ki nulázztam a bioszt is db-ba szedtem deh halgat mint a sir mi lehet a baj kérem segitsen aki ebben járatosabb vagy fordult már elő ez vele is.Köszi.
-
Ruszki
senior tag
válasz jostix21 #17159 üzenetére
Hát ha a Ram-hoz nem nyúltál akkor annak nem szabadna hibát jelezni!
De a sípolás jelezhet videokártya hibát is!
Jó lenne tudni egy pontos alaplap típust!Nem akarok bíráskodni mivel nem egy nyelvtani fórum - én sem írok helyesen - de azért az ilyent így írjuk!
Az optimista a fényt látja az alagút végén, a pesszimista a sötétet az alagútban, a realista a közeledő vonatot, a mozdonyvezető pedig a három idiótát a síneken.
-
cseze
csendes tag
Sziasztok!
Olyannal már találkoztatok,hogy a gép áll a kezdő képernyőnél és sehova tovább?
Asus EeePc
Merre induljak el?
Ha a memóriát kiveszem a ventik indulnak ,de nincs kép.Köszi a segítséget
[ Szerkesztve ]
-
ledan
csendes tag
Nem segített a driver újrapakolása. Egyszerűen kifagy boot közben, ha engedélyezve van a videókártya. Viszont ha letiltom, akkor elindul a rendszer. Szoftveres vagy hardveres lehet a gond szerintetek?
A kártya egyébként Nvidia 9500GT, a rendszer fel is ismeri.[ Szerkesztve ]
-
saucelori
tag
válasz saucelori #17157 üzenetére
Sikerült megoldani a problémát
Az volt a probléma, hogy nem volt rendesen odafogatva a CPU az alaplaphoz, ezért amikor ki lettek szedve belőle a memóriák elmozdulhatott, a pöcök lepattant (AM2 foglalatú deszkáról van szó).
Teljesen szétszedtem, kipucoltam, pasztáztam, összeraktam és most megy rendesen
(Bár meglepődtem hogy ez volt a probléma, meg azon is, hogy egy ilyen sz*r, noname táp több mint 5 éve hiba nélkül megy, de azért jó, hogy nem hibásodott meg benne semmi.
Annak aki összerakta a gépét, annak meg a két kezét törném, mert nagyon igénytelenül rakta össze, nem foglalkozva semmivel.
-
CsumiRudi
csendes tag
Sziasztok!
A Windows 7 Home Prémium indulása után fekete képernyő fogad és csak az egér kurzor látszódik.
Vírusírtóval átnéztem egy másik gépen a hdd-t, nem talált semmit.
Csökkentett módban elindul.
Laptop típusa: Dell Inspiron M5010Előre is köszönöm!
-
Solange0818
csendes tag
Sziasztok!
Lenne egy kis problémám XP telepítéssel kapcsolatban, bízom benne jó helyre írok.
A gondom az lenne , hogy van egy telepítő cd-m, van hozzá kulcsom, mégis a telepítés kezdete előtt ezt az üzenetet kapom: Helyezze be a Windows XP Professional Service Pack 3 címkéjű lemezt a mghajtóba.
Tudnátok segíteni mi lehet a gond? ASUS X55A laptopomon ugyanezzel a cd-vel sikerül a telepítés.„cogito ergo sum” Gondolkodom,tehát vagyok! :)
-
Richard!
addikt
Sziasztok!
Szerintetek mi lehet a problem??Minden indítás után ez jön be.A BIOS-ban be kell állítani mindig az időt és a dátumot.
[ Szerkesztve ]
Ma kezdődik életed háralévő része
-
Ruszki
senior tag
válasz Richard! #17176 üzenetére
Úgy néz ki merül a gombelem a lapodon!
CR2032 csere(gombelem)!
Pár száz forintos tétel!
Milyen alaplapod van!?Az optimista a fényt látja az alagút végén, a pesszimista a sötétet az alagútban, a realista a közeledő vonatot, a mozdonyvezető pedig a három idiótát a síneken.
-
Ruszki
senior tag
válasz Richard! #17178 üzenetére
Gondolom tisztában vagy vele akkor,hogy mit kell cserélni!
Ha esetleg nem akkor ezt itt.
Bejelöltem zölddel![ Szerkesztve ]
Az optimista a fényt látja az alagút végén, a pesszimista a sötétet az alagútban, a realista a közeledő vonatot, a mozdonyvezető pedig a három idiótát a síneken.
-
Ruszki
senior tag
válasz CsumiRudi #17174 üzenetére
Próbáld meg eltávolítani a VGA drivert csökkentett módban,ha utána elindul rendesen akkor ott volt valami gubanc!Ha igen akkor tedd fel újból!
De megfoghatja más is!Az optimista a fényt látja az alagút végén, a pesszimista a sötétet az alagútban, a realista a közeledő vonatot, a mozdonyvezető pedig a három idiótát a síneken.
-
Ruszki
senior tag
válasz Solange0818 #17175 üzenetére
Ezt mikor írja ki pontosan!?
Cd-ről boot-olsz gondolom, a partíciókat még látod a telepítési menüben!?
Vagy innen már tovább jutottál!?[ Szerkesztve ]
-
CoolMan
MODERÁTOR
válasz Solange0818 #17175 üzenetére
A boot sorrendet beállítottad a biosban?
-
Solange0818
csendes tag
-
Ruszki
senior tag
válasz Solange0818 #17185 üzenetére
Várjál!
Most akkor ezt Windows alól próbáld csinálni(én így értelmezem).Az optimista a fényt látja az alagút végén, a pesszimista a sötétet az alagútban, a realista a közeledő vonatot, a mozdonyvezető pedig a három idiótát a síneken.
-
Solange0818
csendes tag
-
Ruszki
senior tag
válasz Solange0818 #17187 üzenetére
Akkor célszerű mindent legeslegelölről kezdeni!
Itt van két elég jó leírás a Windows telepítéshez!
Videos
LeírásAz optimista a fényt látja az alagút végén, a pesszimista a sötétet az alagútban, a realista a közeledő vonatot, a mozdonyvezető pedig a három idiótát a síneken.
-
rayoliviero
veterán
Tuningolni akartam az i5 2310 procimat. Fel Windows alól lehet állítani a BIOS. Feltettem a gépemre a Click Bios-t, amivel Windows alól lehet állítani a BIOS-t. Beállítottam, hogy a fázisokat auto-ra állítsa. Ezt nem tudtam megtenni sima BIOS-ban. A Click Biosos beállítás után újraindul a gép leállt, megint újraidnul, majd megint le. Vagy tízszer megcsinálta ezt és sikeült elindulnia. Be is fostam. Utána etöröltem a Click Biost, újraindítottam és beléptem a rendes BIOS-ba és visszaállítottam alapra. Utána ment is a gép rendesen, később kikapcsoltam, majd vissza és nem akart képet adni, újraindítottam, akkor meg csak újraindult és rögtön leállt folyamatosan, addig csinálva ezt még ki nem kapcsoltam. A Click Bios tuning után csinálta ezt korábban, de magától megjavult, amit fentebb már írtam. De most nem akar megjavulni és elindulni rendesen. Elemet is kivettem, Cmos gobot is nyomtam, de továbbra is csak újraindul és rögtön leáll?
Mi lett vele? (Most a laptopomról írok)Msi Z77A-G45
-
Ruszki
senior tag
válasz Solange0818 #17189 üzenetére
Gratulálok!
-
ledan
csendes tag
Ég a pofám. Ennél amatőrebb hiba ritkán van, de egyszerűen nem toltam rendesen a slotba a VGA-t.
A kis kék műanyag pöcök nem pattant be teljesen a helyére, így nem volt tökéletes az érintkezés. Köszönöm CoolMan81 a segítségeket, bár szerencsére kisebb volt a gond, mint hittük. -
ebegab92
senior tag
Konfig: MSI K9N Neo V3,Athlon64 X2 5200+,3x1 GB DDR2 RAM,WD 160 GB HDD,ODD,HD6450.
A probléma az,hogy Windows 7 Prof. 64bit kifagy az üdvözlő képernyőnél.A TP-LINK 781ND adapterre gyanakodtam,mert azt kivéve a gépből jó is lett.Az adapter másik gépben gond nélkül üzemelt.Másik táppal is néztem a gépet,csökkentett módban elindul,driverek rendben vannak elvileg.Eddig nem volt baja (2012.aug.-ban lett belerakva),most romlott el valami nagyon Tanácstalan vagyokABIT kézikönyv,BIOS innen letölthető: http://sdrv.ms/X4IwiL
-
ebegab92
senior tag
-
fecike17
csendes tag
van egy olyan problémám hogy belerakok a gépbe hd 7770-et és nem ad képet de a num lockot nyomom arra reagál és az alaplapi sem ad képet. konfig Asus P5VD2-MX SE 2GB RAM Intel pentium D 925 fsp hexa 500w
-
fecike17
csendes tag
válasz napoleon2323 #17198 üzenetére
nem egy gt240-et használtam és még most is az van h nem jó amásik
-
Ruszki
senior tag
válasz fecike17 #17197 üzenetére
Először is a régivel a Windowsban takarítsd le a drivert,mivel az régi Nvidia-s és az új az pedig Ati-s.
Mondtad,hogy az alaplapi se ad képet!
Próbálj meg egy Bios resetet!
Hátha az segít!
De a régi drivert mindenképpen szedd le előtte!Az optimista a fényt látja az alagút végén, a pesszimista a sötétet az alagútban, a realista a közeledő vonatot, a mozdonyvezető pedig a három idiótát a síneken.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Rezsicsökkentés, spórolás (fűtés, szigetelés, stb.)
- Sorozatok
- BestBuy topik
- Háztartási gépek
- Ingyenes vagy akciós szoftverek
- Apple notebookok
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest