Hirdetés
-
PROHARDVER!
A RAM (az angol Random Access Memory rövidítéseként), magyarul közvetlen hozzáférésű memória. Egy közvetlen elérésű írható/olvasható adattároló eszköz. A RAM tárolja a CPU által végrehajtandó programokat és a feldolgozásra váró adatok nagy részét. Az adatok csak addig maradnak meg benne, amíg a számítógép feszültség alatt van, kikapcsoláskor a benne tárolt adatok elvesznek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
leviske
veterán
válasz
leviske
üzenetére
Senki nem akarja megkönnyíteni a döntést?
Akkor csak azt érdezem, hogy érdemes mondhatni plusz pénzt kiadni azért, hogy feleakkora, de jobb időzítésű és 1000MHz-es legyen a ramom, vagy érdemes egy 4GB kit-re benevezni, aminek 5-5-5-15-ös időzítésű és csak kicsivel drágább? 
-
whited
addikt
Üdv
1 kérdésem lenne.
Most 2x512 mb ramom van a gépbe 667mhz-esek
és szeretnék kibőviteni 2gigára.
Na mármost az alaplap (támogatja hogy a ramok egymást gyorsitják)
És hogyan lenne érdemesebb kibővitenem 2x512 vagy 1x1 gb? -
aijunior
csendes tag
Sziasztok!
Lenne egy kérdésem, bár lehet nem ide tartozik, csak nagyon kiváncsi vagyok rá mitől lehet és bízom benne hogy valaki tudja rá a megoldást. Szóval a probléma az lenne hogy most vettem a barátnőmnek egy új alaplapot (MSI -akármicsoda) egy új procit, meg 512 Mb Ramot. Ezt ösze is pakoltam, megy minden faszán. Csakhogy, az 512 ből 256-ot lát. Elkezdtem különböző programokkal nézni hogy mindegyik annyit lát e de valamelyik annyit valamelyik meg látja rendesen az 512-őt. A Biosba is úgy van hogy látja a system requirements-nél az 512-őt de írja hogy using 256. Ezzel én mit tudok kezdeni, szerintetek, mert nagyon érdekelne hogy mi lehet a hibajelenség oka.
Válaszotokat előre is köszönöm! -
krystman
őstag
Helló! Nekem van 4x512MB-om és sajnos az utóbbi 2x512 nem egyezik az előző 2x512MB késleltetésével. Így viszont 333mhz-ként mennek a 400mhz helyett. Húzással igaz el tudom érni a 400mhz-et, 10x240mhz mellett, és teljesen stabil is, viszont nincs rá valami mód, hogy húzás nélkül is át lehessen állítani 333-ról 400mhz-re? Mert próbáltam egy A64info progival át állítani 200(400)mhz-re, viszont egyből befagyott. Viszont ha húzom akkor is 400mhz-en megy, és akkor nem fagy. Tudom a 2x1GB lenne a tuti, de jelenleg húzáson és új memóriákon kívül van-e esetleg valami megoldás erre a problémára. Kösz előre is.
-
Pubszon
veterán
válasz
FehérHolló
üzenetére
Ha eleged van akkor ne írj és ne olvass. És én ugy emlékszem hogy mindig oda írtam hogy Sztem azaz SZERINTEM és ez saját vélemény amit nem tudtok módosítani, mert én azt látom hogy a nagyob órajelü ram az mindig gyorsabb, ha a többi paraméter azonos.
-
t-rac
senior tag
Kössz a segítséget. Mindenképp a kombó alaplap lesz,abba 2 DDR2-es és 2 DDR3-as foglalat van. Most csak DDR2-t használom,csak azért kérdeztem a DDR3-at,hogy ha később úgy döntök hogy újítom a gépet,ne kelljen új alaplapot vennem.
A fő kérdés,hogy KINGMAX 1 GB-os ramokból vegyek 2 db 800 mhz-set,vagy 2 db 1066 mhz-set? -
törölt tag
válasz
Pubszon
üzenetére
Az FSB nem a processzor sávszélessége. A processzoron belűl is vannak buszok és cache-ek, azoknak van sávszélessége. Ezek közül a memória sávszélességét maximum az L2 cache sávszélessége korlátozhatja.
És az Everest által mért sávszélességértékek mégis mit számítanak, és kit érdekelnek? Totálisan irrelevánsak, semmit sem mondanak a rendszer valós teljesítményéről. Arról nem is beszélve, hogy sokszor az elméleti sávszélt meghaladó értéket is képes mérni, ami fizikai képtelenség. Ennyit az Everestről, komoly ember nem foglalkozik a teszteredményeivel.
A korlátot pedig adott esetben az FSB áteresztőképessége jelentette (kellett nekik low end Pentium D-vel tesztelni). Azt meg a proci vagy a chipset tuningpotenciálja korlátozta. Nem maga a proci L2 sávszélessége. Szerencsétlen 800MHz-es FSB-n ha megfeszülsz se tudsz áttolni 6400MB/s-nál több adatot. Még ha a proci tudná is fogadni (ugyan ez volt a helyzet K7 esetén is, és ezért nem volt ott létjogosultsága a DC-nek, ezért nem foglalkozott vele sokáig a Via. Az nF2 nem tudott valódi DC-t, csak hw prefetch-re használta a második memóriacsatornát).
Hogy a memóriatuningnak mennyi hatása van a teljesítményre, azt jól mutatják a valós alkalmazásokkal végzett tesztek: szinte semmi.
A RAM egyébként önmagában ugyan olyan mint a matematika önmagában: nem ér semmit, nem értelmezhető a teljesítménye. Műveletet nem végez a RAM az adatokon, csak tárolja őket. Emiatt nem lehet teljesítménye. Ahogy a matematikai összefüggéseknek is csak az egyéb tudományágak adnak tartalmat.
-
Pubszon
veterán
válasz
FehérHolló
üzenetére
El se kellett volna kezdened, mivel hozzád a kutya sem szólt. Vége.
-
Pubszon
veterán
válasz
FehérHolló
üzenetére
Szted akkor egy DDR2-es meg egy EDO ram ugyan olyan teljesítményü?
Meg akkor miért tesztelnek ugyan olyan paraméterü ramokat hogy méknek nagyobb a teljesítménye?Ha nem vagy tisztába a teljesítmény szó jelentésével akkor ne okoskodj.
-
Pubszon
veterán
válasz
FehérHolló
üzenetére
Mindennek van saját teljesítménye amit tud produkálni.
Ilyen alapon akkor semminek nincs teljesítménye?
-
FehérHolló
veterán
válasz
Pubszon
üzenetére
Szerintem pedig ha visszaolvastál volna, tudhatnád, hogy 1:1 DRAM/FSB arány fölött szinte semmi teljesítménynövekedés nincs C2D E6xxx fronton. Így a 800-as RAM-ok is csak tuning esetén lesznek "kihajtva". (Kihajtva = sávszél teljesen kihasználva.)
DC-ről meg nem hiába írtuk be azt a részt az első hozzászólásba, hogy C2D-nél nem számottevő a real-time hatás.
-
-
Pubszon
veterán
válasz
FehérHolló
üzenetére
A memória teljesítménye, főleg az írás függ a proci sávszélességétől.
-
t-rac
senior tag
Ilyen procit, Core2 Duo-2,66GHz/1333MHz LGA775 4MB Box 1év (E6750)
és egy P35-ös DDR2/DDR3-as alaplapot akarok venni.
Kérdéseim a következők:
Ez a konfig kihasználja-e az 1066 mhz-es ramokat,vagy 800ast vegyek?
Sok értelme van a dualnak egy ilyen konfignál?
Érdemes-e ehhez a procihoz a DDR3-as alaplap,szóval kihajtaná-e a DD3-as ramokat?
Előre is köszi a segítséget. -
Pukkancs
aktív tag
válasz
Andrewhouse
üzenetére
Köszi, csak mert kicsit aggódtam, hogy nem fog jól muzsikálni tuningban
-
Pukkancs
aktív tag
Hy Nekem van 2 giga 800-as ramom, amik 4-4-4-12-es időzítésüek. Ezek az időzítések jók? És ha nem, akkor mit tudok csinálni?
-
qw78er89
aktív tag
válasz
Pubszon
üzenetére
Tudod, igazából elég sok dologtól függ a sávszél! Proci fsb, tRD, ram időzítés, ram fsb, úgyhogy mindig az a cél, hogy a tied a te konfigodban menjen minél jobban! Én például majdnem megőrültem, hogy miért olyan rossz a WinRAR MB/s egy másik fórumtárséhoz képest (bim), mire fel lettem világosítva, hogy azonos órajel + 4mag és naná hogy dupla olyan nagy!

Láttam neked Black Dragon van, nem hiányzik róla a hútőborda? (tudom, hogy nincs rajta ) úgy értem, nem melegszik?
-
Pubszon
veterán
válasz
csabika0001
üzenetére
Mint mondottam Corsairt vennék, DE ha jóval olcsóbb, nem akarsz tuningolni, közel van a garisztató üzlet és ha korrektek akitől veszed, akkor még én is átgondolnám, hogy melyiket vegyem.
De amugy normál használat mellett a Kingmax is jó, a Kingston meg mégjobb.
-
blacky79
csendes tag
Hali.
A minap vettem 2*1 gb Geil Ultrát. Tapasztolatokra lennék kiváncsi mennyire tuningolható, meddig húzhatóak ezek ramok?
-
simi01
csendes tag
egyre jobb lehet benzin meg gyufa lesz a vége
néztem a lap speckóját ott sehol nme láttam pqi ramot az ajánlottak között...??
mennyia kölöbség dualc és single között?? -
simi01
csendes tag
szoval?akkor ?valami ötlet? esetleg a lap nem szereti a pqi ramot??vagy a lapom problémás??
-
simi01
csendes tag
a számot hol lehet nézni az a baj nem vagyok a saját gépemnél!!esetleg boisban valamit állítaní??
-
simi01
csendes tag
pqi power!!
persz jó slot ba vannak! két féleképpen lehet cserélgettem őket de semmi csak single módban fut ugy stabil ! -
Laraxior
titán
Value ugye?Power chippel van szerelve.A kingmax biztosan nem gyártja ilyen chippel,az övéit,szal nem fog menni egyben.a PQI nem tudom miért nem megy...a száma kellene a memónak.
Hülye kérdés.jó slotban vannak?Rendesen betetted?

egyébként látja mindkettőt,csak nem dualban?Vagy nem is látja?
Próbáltad pirosban is? Sárgában is?
-
simi01
csendes tag
de volt benne a pqi melett 1 kingmax mars azzal sem inult dual c be csak single ként ment!!
-
simi01
csendes tag
pqi power ddr 2 800 mhz külön külön vettem őket de teljesen ugyanazok !!
-
simi01
csendes tag
alaplap tipusa rosszul irtam ga m56 s-s3
-
simi01
csendes tag
Sziasztok!!
Problémák a következő a rma jaimnem mennek duak c-be csak single módban!!
Konfig:gigabyte ga m53 s3
A 64 X2 4400
Geeforce 8600 gt
2X1gb PQI power ddr2 800 rm
bárhogy rakom őket a gép be sem bootol még a monitor sem kapcsol be!!m lehet a probléma?esetleg pont ezt a márkájú ramot nme szereti a lap?mert az ajénlott mem tipusok között nincs pqi?? -
leviske
veterán
Szerintetek egy 4GB-os 800MHz-es ram(kit) éri meg jobban, vagy egy 2GB-os 1000MHz-es ram(kit)?? Mind a kettő SuperTalent volna és 4k van köztük (a 4gb javára)...

-
Pubszon
veterán
válasz
csabika0001
üzenetére
Persze tetudod, de én a Corsairt venném egyből.

-
FehérHolló
veterán
válasz
csabika0001
üzenetére
Rosszul kérdezted...
"Milyen memmodullal kompatibilis? kérdés helyett ez a nyerő: "Kompatibilis XY modullal?"
Én személy szerint nem ajánlok DDR2-es Kingmaxot, de a te döntésed ezek után. Corsair kiírásában nagy eséllyel lehet bízni. Ha nem, akkor visszaviheted erre hivatkozva.
-
csabika0001
senior tag
válasz
FehérHolló
üzenetére
Ők azt mondják, hogy gyári TOSHIBA memóriát tegyek bele...szép kis pénzért...
Egyébként a "PC2-5300" szabványú DDR2 SDRAM modulok működnek benne.
A CORSAIR oldalán a memóriakonfigurátor segítségével megnéztem, hogy konkrétan az én laptopomba melyik típus jó. És ott a lentebb említett 2GB-os modul is ott volt.Eddig akitől kérdeztem kivétel nélkül azt mondta, hogy ne vegyek 2x2GB-ot, mert bőven elég 1x2GB is.
Ez most már tiszta, csak még azon filózok, hogy a Corsairt vagy a 2e Ft-al olcsóbb Kingmaxot vegyem meg. Szerintem ha 1 év alatt nem döglik meg a RAM modul akkor az utána sem fog, és emiatt kevésbé motivál a Corsair 10 év garanciája. Tuningolni nem fogom, amiben esetleg jobb lenne a Corsair memóriamodulja a Kingmaxhoz képest. Szóval nagyon a Kingmaxnak áll a zászló nálam.
Köszönöm FehérHolló a válaszodat!
-
FehérHolló
veterán
válasz
csabika0001
üzenetére
Kérdezd meg a notid supportjától, hogy melyik modulokat lehet belepakolni. Laptopok különösen érzékenyek az ilyesmire.
4GB-ból nem fogja látni a teljeset a 32bites XP, sem a 32bites VIsta. De noti esetében a 4GB-tól való eltérés kevesebb lesz, mint asztali gépek esetében. (Ha tippelni kellene, szerintem 3.75GB-ot fog látni.)
4GB szerintem teljesen felesleges a jelenlegi állás szerint noteszgépbe, kivéve ha komolyabban foglalkozol photoshoppal, CAD-del, vagy hasonló memóriaigényes alkalmazásokkal. Játéknak nem a memória szab határt.
-
csabika0001
senior tag
válasz
csabika0001
üzenetére
Úgy látom nem túl sok embert hozta izgalomba a kérdésemmel... Vagy ennyire nagy banális hülyeséget kérdeztem? Azért köszönöm azt az egy választ a hozzászólásomra.
-
DZs
senior tag
939-es Abit lapom (KN8) 2 db Adata 566-ost 480 Mhz-en járat. Valamikor a jövőben bővítek kétszer 1 gigára.
Megérné-e beruházni egy Dfi lapba most, ami az 512 Mb-os Adatákat 580-600 Mhz-en hajtaná, tudva azt, hogy az 1 gigás modulok majd eleve lassabbak leszenk és a Dfi is fog veszíteni sebesség előnyéből?
Az a bajom, hogy itt vagyok 2 gyors 512-es rammal és egy lassú lappal, de előrébb lennék-e mellettük egy gyors lappal, amiben majd ugyancsak lassabb 1 gigásak lesznek?
Költsek-e egy erős lapra, mennyit ér, ha egy Dfi az 1 gigásakkal még is csak gyorsabb lesz, mint a mostani lapom ugyancsak 2 gigával? -
R.P.
aktív tag
Hali!
Vettem tegnap 800-as Geil Ultra kit-et, komolyan érezhetően gyorsabb lett a gépem így dual-ban mint egy 1gb-os modullal. Winfos sokkal jobb lett, de a játékok betöltési ideje is javult.
A kérdésem pedig az lenne, hogy ezeken a ramokon milyen chipek vannak, mert a geilusa-an és guliben nem találtam.
Köszi, és üdv! -
Intruder A 6
aktív tag
Sziasztok!
A következő a Problémám:
Máolásnál ,Tömöritésnél folyton meghal az instal hibával,crc-hibákal.
Memteste 86-ot lefuttattam de 10mp után megálll hibával, ramokat cserélgettem variáltam időzitésekkel is,probáltam csak az eggyik modullal de semmi nem változott
Valaki tudna segíteni mi lehet a hiba oka? -
Pubszon
veterán
válasz
Laraxior
üzenetére
A ház elég szellősnek mondható, Aerocool Aero Engine II, elől 14 + hátul 12 + a táp 12 + 2db 8-as oldalt, de le lesznek cserélve az oldalsók is 12-esre.
Linket tudnál adni?mod: Ja és ha lehet olyan legyen, hogy ha 4 modul lessz benne, mind a 4 re tudjak rakni hogy elférjenek.

-
Pubszon
veterán
válasz
Laraxior
üzenetére
Bocsi
, rosszul fejeztem ki magam
, PASSZÍV kellene.
Nem igazán tuningra valók a ramjaim, de 800 helyett 910-en a gyári érték + 0,2volton stabilan mennek. Amugy Geil Black Dragon 4-4-4-12 2*1Gb.
Mert sztem ha adok neki feszt + hűtést akkor elmennének 1000 is, esetleg nagyobb időzítésekkel. -
Laraxior
titán

2GHzes DDR3 ramok...9-8-8-24 el..asszem ez egy kicsit tud

-
gyuri00
aktív tag
ddr2 800 JetRAM mi a véleményetek?:S valkinek van iylen???
-
FLeMiNG
tag
válasz
qw78er89
üzenetére
No. Megvan a végeredmény. A probéma a következő volt:
A RAMnak semmi baja. A fagyás a vga miatt volt, ami valamiért a legkisebb terhelésre is befagyott. A ház oldalának feltétele is terhelésnek számított valahogy, egy-két fokot az is emelt rajta.
A gyors ramteszt lefutattása volt a hiba, illetve az, hogy az hibát dobott ki, ezért aztán rögtön a ramra gyanakodtam. Nem kellett volna, egész egyszerűen a legújabb 3.4-es memtest86 szar. Hibás. Akármin futtattuk, behalt, a 3.3-as simán lefutott, hiba nélkül.
Ennyi. VGA-n most ülnek egy hónapot a garanciások, aztán majd lesz valami.
Ennyi.
Köszönöm a segítséget. -
Soma01
veterán
válasz
Pubszon
üzenetére
De az everest szerint van még amit át kellene. És a BIOS-ban is van néhány dolog. Vagy azt ne bántsam?
Row cycle time: 23 -->16
RCF : 42 --> 23 (ez nincs is a biosban, csak az everest írja ki)
Ras to Cas delay: 3 --> 2
Write recovery: 6 --> 4
WTR (Az everest szerint! Ua. mint a TwTr command delay?) 3 --> 2 -
Pubszon
veterán
válasz
csabika0001
üzenetére
Bőven elég 2Gb mert mire az kevés lessz, akkor már maga a noti is kevés lessz mindenre.
Én gondolkodás nélkül a Corsairt venném mert nyugodtan ki lehet jelenteni hogy a világ legjobb ramjait gyártja, a kingmax pedig csak egy középkadegória, ha nem alsó. -
csabika0001
senior tag
Szevasztok!
Memóriabővítésre adtam a fejem, mert a notimban már kezd kevésnek bizonyulni az 512MB RAM. A notebookomban két memóriafoglalat van, és ezekbe összesen 4096MB RAM-ot tudok belerakni. A dual channelt is tudja.
A jelenleg benne lévő 512-es modult eladnám és vennék bele 2x1GB DDR2 SO-DIMM (667MHz PC2-5300) RAM-ot. De egy idő után valószínűleg (sztem max 2év) ez is kevésnek bizonyulna - meg ha akkor eladnám ezeket és újra bővítenék túl sokat buknék rajta - ezért nagyon szemezgetek a 2x2GB-os megoldással is.
De kérdéseim:1. Szerintetek érdemes kibővíteni 4GB-ra? Hosszútávon megéri? Lehet még a mostanitól is
olcsóbb a memóriamodulok ára?
2. Melyik, és miért éppen az: - Corsair 2GB DDR2 (667Mhz PC2-5300) SO-DIMM vagy
- Kingmax 2GB DDR2 (667Mhz PC2-5300) SO-DIMM
A "memóriasebességek" ugyanazok mindkét gyártó esetében ( Latency » 5-5-5-15-2T )Minden tanácsot, észrevételt szívesen fogadok.
Köszönöm!
Üdv.: Tocs
szerk.: nem akarom "tuningolni" a memóriákat szólok előre. bár lehet hogy notebook esetén nem is lehet húzni az órajelet...fene sem tudja. a lényeg, hogy nem tuningra akarok venni memóriát!
-
Soma01
veterán
Nekem 2x1Gb 800-as Geil memcsi van, de nekem az időzítéssel van bajom. Alapból 5-re áll be, de a memóriára és a dobozára is 4-es van írva. 4-4-4-12 Ezt hol állítsam át a biosban? Mert most Auto-n 5-5-5-18-ra áll be, a Cpu-Z szerint és az alaplap szerint is. Ahol 5-5-5-18-as számokat látok, azt mindet 4-4-4-12-re?
Jelenleg:
Cas# latency 5T
Ras to Cas R/W delay: 5T
Row precharge time: 5T
Minimum Ras actime time: 18TEzt mind 4re és kész? A többivel mi legyen?
Van még valami TRC 23T azt meg 16-ra kellene a CPU-Z alapján. -
Eliot
tag
Szasztok kérnék egy kis segitséget mivel lehet winnél meg nézni mennyi voltot kap a memó?
-
Gdmx
tag
válasz
Napster
üzenetére
Szia !
A Kingmax-ról lehet sok rosszat és lehet jót is hallani, de a Geilről inkább csak jót. Ezek alapján én a Geilt választanám, főleg ha nem akarsz extrém tuningot. A Kingmax valószínűleg tudja az 1066-MHz-et (bár hallottunk olyat is, hogy nem hozta a gyári értékeket), viszont szinte biztos, hogy a Geil hozza neked jó időzítéssel a 900MHz-et.
Én most ugyan olyan procival mint a tiéd hajtok egy OCZ Special Ops párost 2x1GB 800MHz/5-5-5-15-öt 940MHz 4-4-4-12-őn és az az igazság, hogy jól meghajtják egymást, de elkelne egy gigaherczes ram nekem is, hogy elérjem a proci maximumát.
Viszont így közepes-magas tuningon (3136MHz) biztonságosan elszaladgál, nem aggódok a hőség miatt
!Összegezve a Geil-lel nem tudod extrém magasságokba emelni a procidat, de szerintem erősen megközelítheted vele a tetejét! A Kingmax pedig (a visszajelzések alapján) lehet, hogy amúgy sem lenne rá alkalmas. Ha nem tervezel a közeljövőben procicserét (ne tedd) akkor ehez a CPU-hoz én a Geilt-venném.
-
Pubszon
veterán
-
Napster
tag
Sziasztok !
Bocs hogy nem olvasom végig a topicot biztos megtalálnám a válaszom de sajnos igen sürgős lenne... !Melyik lenne jobb választás ?
GEIL ultra DDR2 800 CL4 vagy KiNGMAX DD2 1066 CL(nemtom mennyi)Core2Duo E4300 /800fsb/ mellé kellene és húzni is szeretném persze

köszi a választ !
-
RoyalFlush
őstag
Mem. bővítést tervezek. PC2700 512MB DDR333 Adlas modulról lenne szó, nem nagyon hallottam még a márkáról .. tud róla valaki valamit (jót, rosszat) ?

-
Game Hunter
csendes tag
Jo Estet!
Az lenne a kerdesem, hogy megy e egy Abit BD7 2-ben a Samsung 512MB 400 MHz-es DDR ram egyutt egy Hynix 512 MB 333 MHz-es DDR, es egy Samsung 512 MB 400 Mhz-es DDR rammal?
A Samsung egyoldalas 256 MB 266 Mhz-es DDR ram nem megy! -
aLstaR
tag
Üdv all!
Érdekelne, hogy nForce 680i Lt SLI 775 A1-es alaplapban elindul a
Corsair TWIN2X2048 - 9136C5D (DDR2 - 1142) Ram?Aki biztosan tudja a "dolgot" jelezzen nekem thx! bb all!
-
RockHaRD
addikt
Sziasztok, lehet, hogy hülye kérdés, de van 4 gb ramom egyenlőre, 2 gb a-data vitesta extreme 800+, meg egy crucial kit, ami szintén 800+ ,kb 1000-eket mennek, és az lenne a kérdésem, hogy a mati időkben játékokhoz mennyire kell a 4gb ram?most felraktam a 64 bites vistát, hátha jobban megy majd, hogy felismeri a 4 gb ramot, de semmi érdekeset nem tapasztaltam
most azon gondolkozom, hogy a kettőt eladva tudnék venni 2 gb OCZ FleX-et ami a vizhűtésem miatt elég jól bele illene a rendszerbe... és menne 1200-t, sőt talán még 1300-at is, mivel vizzel meghajthatom rendesen... szóval a kérdés lényege, hogy megéri-e 800-as 4gb ramrol 2 gb hipergyors ramra váltani? 
Új hozzászólás Aktív témák
- G.SKILL Ripjaws V 2x4GB 3000MHz DDR4 kit
- Kingston FURY Beast RGB 32GB (2x16GB) DDR5 6000MHz KF560C40BBAK2-32
- Corsair VENGEANCE 32GB (2x16GB) DDR5 6000MHz CL36 - XMP/EXPO - 120 hó garancia
- G.SKILL Trident Z5 32GB (2x16GB) DDR5 6000MHz CL30 - XMP/EXPO - 99 hó garancia
- Kingston FURY Beast 64GB (2x32GB) DDR5 5600MHz CL40 - XMP - 99 hó garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

Akkor csak azt érdezem, hogy érdemes mondhatni plusz pénzt kiadni azért, hogy feleakkora, de jobb időzítésű és 1000MHz-es legyen a ramom, vagy érdemes egy 4GB kit-re benevezni, aminek 5-5-5-15-ös időzítésű és csak kicsivel drágább?
)

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)