- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
-
PROHARDVER!
A RAM (az angol Random Access Memory rövidítéseként), magyarul közvetlen hozzáférésű memória. Egy közvetlen elérésű írható/olvasható adattároló eszköz. A RAM tárolja a CPU által végrehajtandó programokat és a feldolgozásra váró adatok nagy részét. Az adatok csak addig maradnak meg benne, amíg a számítógép feszültség alatt van, kikapcsoláskor a benne tárolt adatok elvesznek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Rover623
félisten
válasz
FehérHolló #6287 üzenetére
Arról nem is beszélve, hogy lehet, nem tetszene a lapnak a három modul hajtása...sok AMD-s lap szenved ezzel...
Talán nem véletlen, hogy a manual-ja sem említ három modulos konfigot a lehetséges kiosztások között... -
KrAt
veterán
Segítsetek plz!!!
Van 2x512 ramom, A-Data Vitesta extreme 800+-os. Mostanában mindig crc-s volt amit leszedtem, vinyó jó, futtassunk memtestet. Rögtön dobálta a hibákat
Megnéztem, melyik modul az, próbáltam fesz emelést (2.0 voltra) próbáltam időzítéscsökkentést (4-4-4-12) vagy növelést (5-5-5-18) de semmi. Próbáltam alacsonyabb ill magasabb órajelet, semmit nem javult..
A Windows meg minden tökéletesen megy, egyszer se fagyott semmi, tuning is ment (~1080, 4-4-4-8) és akkorse fagyott semmit. Csak tömörítésnél crc-s, és csak memtest alatt. Mi a szart lehetne ezzel csinálni?
-
ipavlidu!
tag
Szerintetek érdemes már ddr3-as memóriákkal, vagy 4giga ddr2-vel foglalkozni? Vagy még használja ki egy mezei gamer?
-
oz82
senior tag
Sziasztok
Tervezek egy kis memóriabővítést.
jelenleg 2x512MB Kingston Value Ram PC 3200-as figyel az ABit AV8-ban(KT800pro chip.). Mennek DC-ben hozzák a papírformát kb 470Mhz-ig hajthatóak.Vennnék még melléjük 1x1gb-ot ugyan ebből a márkából.
Kérdésem az lenne (olvastam a fórum elsó h.sz.-ét), hogy ebbe a lapba 3 modul (2x512+1x1024) esetén menne e a DC ezen memóriamodulokkal. Van e vkinek valamilyen tapasztalata ez ügyben. (Vagy inkább vegyek 2x1GB-ot, ezektől meg szabaduljak meg)
Köszi.
(u.i. Gonodolm inkább vegyek 2x1 gigát
)
-
Ősember
őstag
hello
ha csak ezek játszanak akkor a-data. az itt elhangzottak alapján nem éri meg az extra ráfodritás a kingstonra, mert nem mindenkinek ment a névleges 1200-on még eröltetett fesszel sem.
esetleg ha érdekel más is küldök privátotZufoo: ez 2x2gb vagy 4x1gb kit? ha elöbbi akkor szinte biztos, hogy tuningban nem jársz tul jol, mert cask nagyon kevés 2gigás modul szeret magas frekvencián menni
-
Zufoo
csendes tag
Hali
Mi a véleményetek erről a ram ról Corsair Memory TwinX 4096Mb DDR2 800Mhz DHX CL5 KIT, most karira kapok egy új konfigot és tüzetesen átnyálaztam mindenféle topicot hogy milyen alaplap proci stb legyen, már megvan minden csak a memória kérdéses még. Szólval ez a memória melett jól döntök ha tuningolni is akarom a gépet, bírni fogja? Azt halottam a Corsair ról hogy jól tuningolható remélem igaz erre a modellre is.
Válaszokat előre is köszi
-
Biomokus
tag
-
04ahgy
nagyúr
Hali!
Két dologban kérnék véleményeket. Most 2*1GB Kingmax 1066-om van, ami megy is 1100MHz@5,0-5-4-12 2T-n szépen 2,2V-tal.
Ha le tudom cserélni, melyikkel járnék jobban amint alant felsorolok, és nagyjából mennyivel.
2GB DDR2 1200MHz CL5 (5-5-5-15) KINGSTON HyperX(kit of 2) 37 693 Ft
2 GB/1066 MHz DDR2 A-DATA KIT Vitesta Extrem 1066+ CL5: 29.900,-/KITVolt már A-Datám, szintén Vitesta, még a DDR korszakból. Nagyon húz a szívem arrafele, de egy-két vélemény meghallgatása nem árt sosem...
HGyu
-
farki001
csendes tag
válasz
FireKeeper #6263 üzenetére
sikerült
mennek dualban királyosan
valami Trfc00 beállitás volt a dimm1re 105ns a dimm2 dimm3 dimm4 re meg 75ns ...
át állítottam az mind 75 re és máris jobbak az eredmények!!!
akkor ha át teszem 4-4-4-12 re feszültséget is kell emelnem? és a T1/T2 az mit kapcsol? azt tudom hogy a T1 a gyorsabbde konkrétan mi is az?
-
FehérHolló
veterán
válasz
FireKeeper #6251 üzenetére
Ezzel nem értek egyet, de most nincs kedvem vitatkozni.
kicsitomi88 (#6262): Ezzel a baromsággal meg már le lehetne állni végre.
-
Ősember
őstag
válasz
kicsitomi88 #6274 üzenetére
na meg benne van a nevében hogy twin
-
FireKeeper
nagyúr
válasz
kicsitomi88 #6274 üzenetére
én is arra tippelnék, nemrég verték a mellüket hogy ddr3-ből van 4 gigás...
-
Zufoo
csendes tag
válasz
FireKeeper #6272 üzenetére
Ezekszerint van
-
Zufoo
csendes tag
Jah igen és meg1 kérdés ez a 2 ram között mi a külömbség??CORSAIR DDR2 TwinX800MHz 4096MB C5DHX és Corsair Memory TwinX 4096Mb DDR2 800Mhz DHX CL5 KIT??
-
kicsitomi88
őstag
válasz
FireKeeper #6267 üzenetére
Az a minimális hűtés annyira minimális, hogy körülbelül dísznek van ott.
-
Zufoo
csendes tag
Hello
Erről a ramról mi a véleményetek? DDR2 4096Mb 800MHz Geil Kit of 2 (2x2048Mb)Black Dragon. Bírja a tuningot ?? ezt a 800mhz mennyire lehet max felnyomni?? Azért választottam ezt a kártyát mert sztem jó árben van 42k ft 4 gb sztem jó, meg halottam hogy a Geil bírja a tuningot és remélem ez sem kivétel ez alól, jah igen és ez melett ilyenek dolgoznának Q6600 proci, 8800gt, Asus Blitz Formula.
Válaszokat kössz.
-
FireKeeper
nagyúr
válasz
kicsitomi88 #6266 üzenetére
nem rossz sztem a geil, csak talán drága a tudásához képest, de legalább van rajta valami minimális hűtés. én is majdnem geilt vettem (de corsair powaa)
-
farki001
csendes tag
válasz
kicsitomi88 #6262 üzenetére
igen a foglalat stimmel.
az lehet hogy azért nem mennek "rendesen" mert a Geil-t a gigabyte honlap szerint nem igazán "támogatja" a lap?
meg próbálom akkor át állítani manuálisan az időzítést. aztán jelentkezem hogy történt e valami -
FireKeeper
nagyúr
válasz
kicsitomi88 #6262 üzenetére
annyit ér, hogy biztos megy dualban. mert pl ha veszel egy modult, meg veszel mondjuk fél év múlva egy ugyanolyat, lehet hogy mégse ugyanolyan, mert tegyükfel más chipek vannak rajta, és nem megy olyan jól (ha megy, bár azért illik neki menni) mint egy kit...
-
FireKeeper
nagyúr
válasz
farki001 #6261 üzenetére
szia
biosban állítsd be kézzel az időzítéseket. a bios főmenüjében nyomd meg egyszerre a ctrl-t és az f1-et, ez előhozza a nemtoménmilyen tuningmenüt (rég volt gigám), és ott kézzel be lehet beállítani a feszt meg az időzítéseket. megpróbálhatod talán egy kis +fesszel a 4-4-4-12-t is... a 675-ös corsairem is megy annyit... -
farki001
csendes tag
sziasztok
a héten vettem 2x1giga Geil Black Dragon DDR2 800 ram-ot,de nem igazán akarnak rendsen dualba menni pedig elvileg KIT
az alaplapom Gigabyte M57-SLI S4. meg azt sem értem hogy az időzités amit ajánlanak az 5-5-5-15 a lap meg 5-5-5-18 on hajtja öket
. tudnátok esetleg valami megoldást vagy buktam?
ja és még egy kérdés Everestbe méricskéltem mennyinek kellene lenni pl a memória olvasásnak ha duálba futnak a ramok?
Köszi
-
Hoffer
őstag
válasz
FireKeeper #6258 üzenetére
Ó a legujabb van fent!! És szépen muzsikálnak a Corsair-ek nálam is!!
-
Hoffer
őstag
válasz
FireKeeper #6256 üzenetére
Nah igen ezért sem itthon veszem meg öket!!
Csak majd reménykedem, h ne legyen velük semmi probléma a gari miatt, m nehézkes lenne az intézése!! -
Anakin007
aktív tag
Sziasztok!
Ma vettem észre egy furi dolgot boot-nál, amikor kiírja a telepített memóriát. Előszőr azt írja, hány byte ok, aztán zárójelbe hogy ebből mennyi van telepítve. Na most nálam 7-8 Mbyte-al kevesebb okés memóriát mutat, mint telepítettet. Normális ez v. tényleg döglött? 2db 512/800-as Geil ram van a gépben, DC-ben.A másik, hogy fagyogat a gép ill. gyakran restartol magától, de csak ha auto-n vannak a memória beállítások. Ha viszont a ramokra printert értékeket kézzel állítom be, akkor semmi baja. Ram hiba leeht v. alaplap?
-
Hoffer
őstag
válasz
FireKeeper #6253 üzenetére
22k lenne az OCZ SLI-Ready 800MHZ 4*1GB, amcsiból hoznám!!
Szerintem ennyit megér! És egy ilyen sexy kis hütöt is hoznék hozzá:[link] -
Hoffer
őstag
válasz
FireKeeper #6251 üzenetére
És szerinted kell 4 gb??? Vagy elég a kettö?? Vagy késöbb szükség lesz a 4 gb ra??
-
Hoffer
őstag
válasz
FehérHolló #6246 üzenetére
És 2*2GB jobb, vagy 4*1GB?? Csak azért kérdezem mert a 4*1GB-bol olcsobban kijönnék!!
-
Goldye
aktív tag
-
Tituszazeb
tag
válasz
FehérHolló #6206 üzenetére
Szia!
Köszi a gyors választ + a megerősítést! Veszem az 1 GB 800-as Kingmaxot. Kitudja, talán lehet, h vistára váltok vmikor, ahhoz pedig jól jön a plusz RAM.
-
Hoffer
őstag
válasz
FehérHolló #6232 üzenetére
Szoval akkor megvehetem nyugodtan?? Ráadásul még Micron chipes is szal szerintem jo vétel lenne!!
-
ipavlidu!
tag
Jol hangzik.
Lehet hogy nem használom ki, de ha az ar nem szamit monnyuk 30-40-eig akkor mit ajanlotok. Most nem akarok belekotni, csak szeretnem tudni. -
Fucsi
tag
válasz
ipavlidu! #6238 üzenetére
Az jó amit neked ajánlottak...csak drága,a Geil value azért jó mert 2 gb és csak 13500...ja és aluminium hütőbordás,szal ha azt nézzük akkor sztem az egyik legjobb most ár/teljesitmény kategóriában
A biosban sem lehet tenni semmi oylat ami esetleg engedélyezné a 4gb-ot???
-
ipavlidu!
tag
válasz
FehérHolló #6236 üzenetére
Bocs, de nem tudnál konkrét terméket mondani? Ez a value cucc nemtom jelent-e valamit, de ugy sejtem ez a gyengébb cuccokat jeloli. Nekem speciel Corsair TwinX-bol ajanlottak. Ajjo?
-
Fucsi
tag
válasz
FehérHolló #6233 üzenetére
Azt nem szeretném...Szal igazán semmit sem lehet vele csinálni???
-
ipavlidu!
tag
Milyen memoriat ajanlanatok egy 8800gt + e6750 kombohoz? 2giga kene hogy legyen, csak nem vagyok valami tul tajekozott. Nem kell valamilyen izomdurvanak lennie, csak valamit jot akarok a cuccok melle rakni.
Elore is kosz!
-
KKevin
tag
Üdv!
Mi a véleményetek erről a ramról? CORSAIR TwinX 2048Mb DDR2 800Mhz KIT CL4
Tudom sokan kérdezték már, meg én is visszaolvastam, de konkrét választ nem kaptam.
Szeretném tudni, hogy kb hány MHz-et bír és milyen időzítéseken.
Az alaplap egy P35-DS4 és hozzá egy E6750 proci. Szeretnék tuningolni, és ha sikerül elérni a procival az 500-as FSB-t akkor a ram bírni fogja az iramot?
Olvastam, hogy ez a fajta ram zsékbamacska, mert sok féle chippel készült eddig. Esetleg tudtok ajánlani vmi megbízhatót? Az ár max 25.000 Ft. Ha ezért a pénzért nem kapok jobbat, akkor bele törődöm.Előre is köszi!
-
Fucsi
tag
Halihó.
Szeretnék segítséget kérni.Jelenleg 2 gb GEIL Value DDR2(kit) van a gépemben.Az imént rendeltem még egyszer ennyit(2gb és ugyanugy kit).Még nem jöttek meg a ramok,majd oylan jövőhét jutok hozzájuk.A problémám az lenne hogy tudtommal az xp csak 3,xy-t ismer fel és nem pedig 4gb.Érdekelne hogy lehet e vmit csinálni az xpvel hogy 4 gigát feéismerjen???Alaplap:GIGABYTE - GA-MA69G-S3H
Ram:Geil Value DDR2 800(2*kit)Segítségeteket előre is köszönöüm!!!
-
Hoffer
őstag
Hali!
Szerintetek az szamit, hogy Crossfire ready lapom van és nem Nforce chipsetes, de SLIready ramokat szeretnék venni ami 'elivleg' nforce laphoz van?? Van valami összefuggés?? Vagy ezzen nem kell törödni, müködni fog ennek ellenére???
Elore is köszi!
-
ipavlidu!
tag
Hello!
Milyen memoriat ajanlanatok egy 8800gt + e6750 kombohoz? 2giga kene hogy legyen, csak nem vagyok valami tul tajekozott. Nem kell valamilyen izomdurvanak lennie, csak valamit jot akarok a cuccok melle rakni.
Elore is kosz!
-
Aurora77
csendes tag
Sziasztok!
Qssb-vel lefolytatott memória teszt eredménye sok villogó E betű -> hibás a memória. Lehet ezzel valamit kezdeni, vagy mindenképp memóriacsere a megoldás?
Előre is köszi minden segítséget! -
grex4
aktív tag
válasz
FehérHolló #6218 üzenetére
tavaly áprilisi prockó...giannitól
hali, igen erre gondoltam énis ezért vettem vissza default-ra. ennél lejjeb nemvehetem
memtest progit futtatom hátha lesz vmi, arrais gondoltam h egyenként kipróbálom a ramokat h meikkel lesz criticalom, procihoz nemtok nyúlni -
FehérHolló
veterán
Lehet, hogy a proci öregszik, és már nem bírja ugyanazt a túlhajtást. Egyik barátom hasonló AMD-jével voltak ilyen gondok. (Most pontos modellszámot nem tudok mondani.)
4 év alatt látványosan csökkent a maximum, amit tudott (mindig meg volt keresve az a legmagasabb freki, amin még stabil).UT2k4 egyébként elég érzékeny a proci és a memória beállításaira. Legújabb patch óta pedig megszaporodtak a criticalok, de azért ez már túlzás, amit nálad produkál.
-
grex4
aktív tag
sziasztok, van 2*512PQI DDR400ramom és van 1 játék ami napi rendszerességgel kilép, Critical Errort ir ki, van olyanis h kifagy a gép de a winfos alatti kurzor a game alatt látható marad. eddig is kurvára zavart de tegnap 5-6percenként eztirta ki, kezd elegem lenni igy kiakarom vizsgálni h mi a gáz. először is visszavettem a overclocked-ot eddig 440en futott egy amd3200 mellett amiből 3500at csináltam. de igyis critical error. elsőként a memóriára gyanakodok, van vmi memória teszteló progi nevét megtudná adni vki vagy vmi 5leT? (a játék Unreal Tournament 2004) elég régi gém tom. abit kn8ultra lapba.
vmi hibázik és azért lép ki, vinyák sata2esek birnijuk kéne, proci meg holtud elromlani? passz -
Hi all!
Jövőre szeretnék új gépet venni, viszont nagyon olcsók most az 1gbos ddr2es 800mhzes ramok az aqua-ban! A kérdés hogy érdemes most venni 5200Ftér Kingmaxot vagy ez is bőven lesz olcsóbb? Köszi szépen! -
Hoffer
őstag
Az lehet probléma ram tuningolásnál, hogy a lapom csak 800Mhz-et támogat max?? Mert eddig csak 880 körül volt stabil a cucc fölé nem tudtam menni! Szal ha vennék 1066MHZ-es modult lehet ki sem tudnám használni??
-
Tomi84
aktív tag
kicsit probalgattam a modulokat.
Egy ido utan azt hittem valami atveres aldozata vagyok, aztan kiderult, hogy csak valami nemet csoda
2.4V, 5-5-5-15, 1350Mhz--> [link]
Azt hittem valami nincs rendben az alaplappal, ezert egylepesben feltotam 1400Mhz-re. Kapasbol foldhozvagtam az allam, ugyanis nemcsak bootolt, meg a windows id betoltott. De az Everest teszt mar nem futott le "vegre" jott a kekhalal. Meg nem volt annyi idom, majd megnezem meddig stabil.
2.4V, 4-4-4-4, 1000, 1:1 --> [link]
Eleg jo eredmenyeket produkal...
(kepekhez: regi mar az everestem, nem ismeri fel a P35-os alaplapot, ASUS P5K Dlx.)
-
Scytha
tag
Sziasztok!
Ma vettem egy 1 GB-os kingmax 800 mhz-es ramot a szintén 800-as 1 gigás samsungom mellé. Amikor indul a gép azt írja ki, hogy 667 mhz-en megy a kettő dualba. Everestbe megnéztem mindkettőre 800 mhz-et ír ki (és az van ráírva a ramra is), bár érdekes módon a memória típus mellé a kingmaxnál azt írja ki, hogy Trial version. (Tehát a samsungnál ezt írja ki: DIMM1: 1 GB DDR2-800 DDR2 SDRAM a kingmaxnál pedig.: DIMM2: [ TRIAL VERSION ]) Nem tudom ez mit jelenthet és miért nem megy 800 mhz-en a két ram.
-
Oracle
senior tag
hello
ez milyen memória mert még nem nagyon hallottam a márkáról
1066 MHz DDR2 Ballistic arany hűtőbordás 1100+ CL4 -
FehérHolló
veterán
válasz
Tituszazeb #6204 üzenetére
Ha úgy érzed, hogy kevés az 1GB, akkor vegyél újat.
Jobb ugyanolyat venni, mert akkor nagy valószínűséggel nem lesz baja a moduloknak egymással.Árak Karácsony előtt csak emelkedni fognak, ha vásárolni szeretnél, akkor mihamarabb tedd meg.
-
Tituszazeb
tag
Sziasztok!
A nyáron vettem gépet, 2*512 800mhz-es Kingmax RAM-mal. Egyreinkább úgy érzem, ez kevés, ráadásul mintha azárak is lejjebb mentek volna. Abit kn9s lapom van (ha jól tomm 4 RAM slot). Arra gondoltam vennék még plusszba 1 giga ugyanilyen 800 mhz-es kingmaxot (eddig bevált, és nem drága).
Mit szóltok hozzá? Vegyek esetleg más RAM-ot? Vagy az árak még lejjebb is mehetnek mostanában?
Előre is köszi a segítséget!
-
Goldye
aktív tag
válasz
FehérHolló #6202 üzenetére
Addig sztem nem fogom húzni
Érdemes nagyobb mhz-re rakni az 1:1-s arányt megszakítva, vagy inkább ne emeljem majd magasabbra?
-
gabber01
addikt
Hali!
Azt szeretném kérdezni, hogy tudja-e vki hogy a Kingmax MPXD42F-D8KT4B Superramokat milyen mem.chipekkel szerelik és ezeknek mennyi max. feszt lehet adni.
Előre is köszi.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- HPE Apollo 4200 Gen9 2U rack szerver, 1x E5-2620v4, 64GB RAM, 24x3.5" 2U-ban! ÁFA-s számla, garancia
- Samsung Galaxy Z Fold5 / 512 GB / 12 GB RAM / 1év Garanciával / Gyári Független
- Apple iPhone 11 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy Watch Ultra LTE 47mm, Újszerű, 1 Év Garanciával
- LG 48GQ900-B - 48" OLED - 4K 3840x2160 - 138Hz & 0.1ms - G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest