- A Moore Threads egy profiknak készült grafikus kártyával bővítette kínálatát
- Szó szerint táptitán a Seasonic legfrissebb üdvöskéje
- Egyedi Ryzent kér a Lenovo a készülő olcsó kézikonzoljába?
- Scuf Reflex Pro kontroller és egyéb Black Ops 6 érdekességek
- Egyelőre a Qualcomm áll jobban az ARM-mal vívott jogi csatában
-
PROHARDVER!
A RAM (az angol Random Access Memory rövidítéseként), magyarul közvetlen hozzáférésű memória. Egy közvetlen elérésű írható/olvasható adattároló eszköz. A RAM tárolja a CPU által végrehajtandó programokat és a feldolgozásra váró adatok nagy részét. Az adatok csak addig maradnak meg benne, amíg a számítógép feszültség alatt van, kikapcsoláskor a benne tárolt adatok elvesznek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sickboy25
addikt
Köszi mindenki válaszát!!
próbálkozok akkor még a 44412 nél pici fesz emelés mellett már nem indult el a gép!!
a procit pedig jó lenne húzni és ha úgy csinálnám ,hogy 667 ről indítanám és 800 Mhz emelném mellé az fsb-t?
na minnyá megpróbálom!
"Az élet olyan, mint az ásás. Néha hátráltat egy- két gyökér, de annak jól odab*szol ásóval, azt’ haladsz tovább!"X360 gamertag: sickboyhun
-
littlelion21
addikt
Hi!
A memtest-et milyen módban kell használni?
Ha default-on hagyom futni, 7órát és 16-17passt is lefuttatott hiba nélkül.
Ha viszont átállítom a Memory sizing -ot (ha jól emlékszem) Bios-all -ra egyszer 1másodperc alatt 98-at hibázott, majd lefagyott és csak a resetre reagált. Másodjára ismét egyből 1198 hibát írt ki és megint lefagyott.
Ismét állítás, ezúttal Probe -ra, itt az 1. pass 2.%-nál már 605.000 kijelzett errornál tartott, és úgy kúszott fölfelé, h öröm volt nézni.Most akkor mi van?
-
nagyúr
válasz Sickboy25 #8596 üzenetére
NV chipsetes lapok kivételével, ahol az FSB-től függetlenül állíthatod a RAM frekit, ez mindenhol így van. Szorzók, esetleg osztók vannak, arányok, fixálni nem tudod a konkrét órajelet.
Az időzítés csontig egyszerűsítve olyan, mint a telefonszámla - minél kisebb, annál jobb.
Eladó Falbatech YamPAD tilt/tent kittel, Kaihl Box Jade kapcsolókkal, XDA keycap settel, szállítással - 70k - - - És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow
-
Ősember
őstag
válasz Sickboy25 #8596 üzenetére
azért nem tudod lefixálni, mert nem lehet fsb emeléssel automatikusan nöl a ram és a proci orajele is. a legkisebb mem orajel amit beállithatsz az aktuális fsb mellé mindig az 1.1 aránybol születik. 266fsb mellett ddr2-533, 400fsb mellett ddr2-800, etc...
idözitésnél az egyetlen dolog amit érdemes lehet követni az az, hogy a negyedik érték ne legyen kisebb az elsö két érték összegétöl, mert az károsithatja a ramokat. ezen kivül ami csak kifér a csövön, de el ne felejts feszt is adni, mert különben gyorsan vége lesz a tuning mokának[ Szerkesztve ]
______________________________________________________________________ www.rambazar.com - G.Skill minden szinten - 8GB DDR3 15.000Ft alatt!
-
Sickboy25
addikt
szuiasztok!!
asus p5c lapo van és ha elkezdem húzni a proci fsb-jét automatikusan emeli a memória Mhz-t is ez miért lehet?
sehol nem tudom lefixálni!!
az időzítés beálllításánál milyen alapvtő szabályokat kell követni?:
Köszi
"Az élet olyan, mint az ásás. Néha hátráltat egy- két gyökér, de annak jól odab*szol ásóval, azt’ haladsz tovább!"X360 gamertag: sickboyhun
-
nagyúr
Valós memfrekire gondoltak szerintem, ami 500-as FSB-nél 1000MHz-es effektív RAM órajelet jelent. 1:2 nem nagyon szokott menni, inkább 4:5 vagy max 2:3.
Eladó Falbatech YamPAD tilt/tent kittel, Kaihl Box Jade kapcsolókkal, XDA keycap settel, szállítással - 70k - - - És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow
-
Racecam
nagyúr
A topicot kicsit kitakarítottam. Néhány az első hsz.-el kapcsolatos Off hozzászólást benne hagytam, hátha...
Bár nagy reményeket nem fűznék hozzá.Kérném a szürke hozzászólások jelentős csökkentését a jövőben.
Com'è diverso il mondo visto da qui
-
Jazz
veterán
"Természetesen, ha nem 1:1 es beállítást használunk, akkor nagy terhelést rovunk a memóriavezérlőre, hiszen a memória vezérlése mellett egy időben a sebességek szinkronizálását is végre kell hajania. Ezért ha módunk van rá, mindig szinkron beállítást használjunk. Az esetek 90%-ában ilyenkor a legnagyobb a teljesítmény."
No azért nem egészen nem? Egyértelmű hogy inkább 1:2 (cpu: ram) használjam mint 1:1 nem? (nem mindegy hogy 4x333 mellett 666 vagy 1333-as memókat hajtasz ki)
free your mind
-
Pubszon
veterán
4*1Gb-os megoldás.
- előnye: gyorsabb a késleltetések miatt.
- hátránya: roszabb tuningolhatóság, nem tudsz bővíteni csak cserélni.2*2Gb-os megoldás.
- előnye: tudod bővíteni, tuningba jobblehet.
- hátránya: lassabb a késleltetése miatt.Ősember-től tudsz venni jó áron minőségi RAM-okat, én főleg a legfelsőt(SUPERTALENT) ajánlom.
Gondold át hogy mit akarsz és dönts te!!!
[ Szerkesztve ]
ASRock X79 Extreme6, i7 4930K, 32GB DDR3, GTX 1080 G1, Corsair RM750x...
-
qw78er89
aktív tag
Szia!
Szvsz nem biztos hogy olcsóbb, mert 1 GB Kingmax 1066 kb 7000, én pedig a GeIL Ultra 800-t vettem 11500-ért 2x1 GB természetesen. Ugyanaz a lapom mint neked és nálam stabilan megy 900 4-4-4-12-n. A 450-es fsb-hez még jó is lenne. De csak egy ötlet, nyugodtan nézelődj! -
Ősember
őstag
válasz Gyuri27 #8580 üzenetére
ha tényleg menne mind 1100-at akkor egy szot sem szolnél, de ez nem igy van és ennek fényében az ár/teljesitmény mutato nem olyan fényes, mint ahogy azt állitod. erre akarok kilyukadni
______________________________________________________________________ www.rambazar.com - G.Skill minden szinten - 8GB DDR3 15.000Ft alatt!
-
Sajtli
tag
Új gépembe szeretnék 4 GB memóriát.
2 x 2GB-os dual kit-ből csak 5-5-5-15 időzítésűt találtam.
2 x 1GB-os dual kit-ből van 4-4-4-12 -es.
A kérdés hogy melyik a gyorsabb megoldás?
4 x 1 GB 4-4-4-12 vagy 2 x 2 GB 5-5-5-15?
Illetve milyen márkát ajánlotok? -
Jazz
veterán
Iszonyat jók ezek a Blu Ray-es filmek, viszont időközönként belassul begyorsul ("utoléri magát"), majd megint....
Nincs gyenge gépem, de enyémnél sokkal gyengébb gépnél akadás nélkül megy. Alig fut pár alkalmazás, ram defrag ram recovery meg volt, az után is ilyen. Mi lehet a gond? Mplayer Fronted-el, meg MediaPlayer Classic-kal is ugyan ezt csinálja.free your mind
-
Gyuri27
félisten
válasz Ősember #8578 üzenetére
Nem etettem senkit. Arrol volt szó árához képeset nem rossz ram.
Ill itt volt együtt tesztelve a két ram. Ha jól emlékszem fel is hívtam a figyelmet a 2.5v-ra mint tulzás.
Van valami baj?Jazz: ha jól emlékszem amd-s lapoknak volt ilyen sűrübben. Mint írtam, manual.
[ Szerkesztve ]
Amd - Radeon - Ryzen
-
Ősember
őstag
válasz Gyuri27 #8561 üzenetére
félreértesz. nem az a baj, hogy ugyan annyit kaptak, hanem az, hogy egyik ramot a másikhoz igazitották. 2.5v azért több, mint sok egy ramnak. persze, hogy azonos beállitások mellett nem volt eltérés, ezen nem lepödtem meg. hanem hogy eleve azt az egyetlen kiválasztott tesztet linkeled be, ahol kiemelkedöen teljesitett és valoszinü nem is mennek azok átlagban annyit. na az nem összehasonlotás alap, hogy az egyik modulhoz mérem a másikat ugyan azon a beállitáson. én sem azzal etetem a népet, hogy 1600-at mennek a crucialok ennek láttán
-
Jazz
veterán
4 modullal (DDR400) ugye gyakori hogy 400 helyett 333Mhz-en üzemel. Hogyan tudom annak esélyét növelni hogy ez ne következzen be? Abszolút egyforma minőségi modulok....úgy talán.
De ha van bennt 2x256 Corsair és akarok még bele 2x512 vagy 2x1Gb Corsair-t? Mennyire esélytelen így?[ Szerkesztve ]
free your mind
-
KMT
addikt
válasz hg810521 #8564 üzenetére
Nekem úgy tűnik, hogy csak a memóriát állítgattad, az fsb-t nem...
Ha így van, akkor tényleg ezt olvasd el (1. hsz):
[link]mod:
ja várjál, vak vagyok
a szorzót is tudod állítani, de valahogy úgy néz ki, hogy a memória fesz-t mutatja, és lehet választani, hogy 400, 667, 800... szerintem ez a "szorzó".
[ Szerkesztve ]
-
Gyuri27
félisten
válasz Rider74 #8556 üzenetére
[link] mindennek megvan a helye. Ha emlékeim nem csalnak akkor valami szaklappan olvastam, hogy már 1 gigánál is érdemes. De a linkelt helyen talán többet tudnak erről mondani.
Ősember: ha temondod. Itt a tesztben mindkét ram 2.5-l ment 1100-t. Illetve alapon sem írásban sem másban nem volt nagy különbség a két ram között. Abban igazd van, hogy a gyári értéken a crucial tovább megy.
[ Szerkesztve ]
Amd - Radeon - Ryzen
-
Ősember
őstag
válasz Gyuri27 #8056 üzenetére
szerencséd, hogy nem láttam meg idejében a hsz-t de azért válaszolnék rá pár tesztttel, ahol a max orajele azoknak az ocz-knek: 975, 960, 944 volt cl5-ben.
a cruciallal nem egy kategoria. csak nézd meg a valos eladott ramokat mit mentek és ne egy ilyen teszten méregessünk már könyörgöm ezért van az, hogy én nem linkeltem eddig olyan tesztet, ahol valamilyen kimagaslo eredmény volt, mert általában csak néphülyitésnek jo.[ Szerkesztve ]
-
KMT
addikt
válasz hg810521 #8554 üzenetére
Pont ez egy olyan kérdés, ami kiakasztja szegény kollégákat. " Első hsz! "
Kb hasonló gépünk van. Neked is csak 2V-ig engedi a memória feszültséget?
Amúgy egyszerű, ha csak az időzítéseket akarod próbálgatni. Csökkented őket, és ha nem indul el, akkor azt már nem bírja.
De mielőtt belefogsz, tényleg első hozzászólás... Meg tuning kezdőknek című topik.[ Szerkesztve ]
-
Rider74
tag
Próbáltam visszaolvasni, de nem igazán találtam egyértelmű választ, vagy lehet rosszul kerestem...de csak megkérdezem érdemes-e korlátozni az XP Prof. Lapozófile méretét 2 GB fizikai RAM esetén, vagy csak ismét vmi. kacsa infó ez is?
-
hg810521
csendes tag
Sziasztok!
Kérdésem lenne, ill. segítségre lenne szükségem.
A gépem a következő:
Athlon 64 3200+
Asus M2N-MX
2 x 512 MB DDR2 RAM (No name)
1 x 200 GB Samsung HDD
1 x 160 GB Samsung HDD
GeForce 7600 GS
Pioneer 111 DVD író
Gyári órajel (CPU): 2000MHz
Jelenlegi: 2300 MHz
Segítsetek, hogy tudnám a memóriák időzítését is beállítani, hogy a lehető leggyorsabb legyen! illetve mit és hogyan állítsak be az alaplapon, hogy jól és gyorsan működjön (BIOS)!
köszi előre is!Nekem dudálsz, kisautó????
-
Laraxior
titán
tiszta szürke a 'zegész totyik
*** Dodge Challenger V8 *** HEMI New Year! ***
-
Termi16
őstag
Ha viszonylag olcsó kell, akkor Adata vagy Geil 1000/1066. Ezek megbízhatóak és az áruk sem olyan vészes már.
Ha vmi extrémet akarsz, akkor nézz szét itt ph-n, pl Ösember árul fincsi ramokat, amik ezeknél is jobban mennek.Bár hozzátenném, hogy giga lapoknál én eddig nem hallottam olyat, hogy az 1066-os kingmax ne ment volna jól. Tehát akár még az is megérhet egy próbát.
Telefonszámomat megtalálod az adataimnál!
-
Goldye
aktív tag
Sziasztok! Kinéztem Kingmax 2x1gb 1066mhzes modulokat, egy e6750 mellé. Tuningolni szeretném, ezért a 800-sok már kicsik voltak (450ig min. megy az FSB), és olcsóbb mint 800s tuningramot venni. De ugye kingmax, tehát nem nagyon örülnék neki ha bármi baja lenne. Mit tudtok nekem ajánlani vmelyik jobb fajtából?
Előre is kösz!
Goldye -
törölt tag
A probléma az, hogy ez nem chat, hanem fórum. Ergo megvannak a topic archívumai (linkek a #1-ben), és megvan a kereső. Szóval vegye már a fáradtságot a tájékozódni kívánó, hogy abba a rohadt szövegdobozba beír egy-két kulcsszót!
Tudatva van a fórumozókkal, hogy mi a teendő, ugyanis benne van az alapelvekben, aminek elfogadása kötelező regeléskor! A jelek szerint viszont Te magad sem olvastad el. Ezek után nem tudom mit vártok, ha még erre is lusták voltatok. Egyébként a törvény ismeretének hiánya nem mentesít annak hatálya alól. Szóval akár elolvastadaz Alapelveket, akár nem, aszerint kell a fórumon élned.
-
Termi16
őstag
A probléma pont az, hogy (nem csak ebben a topikban) mindenki magasról tesz az 1. hsz-re és ész nélkül kérdez, akár olyan dolgot is, ami 5hsz-el ezelőtt beszéltek ki teljesen. És akkor meg van sértődve ha a keresőt javasolják neki.
Rendben van, hogy ez egy fórum, de azért van egy topikban x hsz, hogy azt bárki elolvashassa és okuljon belőle.
Meg néha abba is bele lehetne gondolni, hogy y fórumozónak mennyire poénos lehet ugyanazt a dolgot tizedszer leírni a héten...ahelyett, hogy a kedves kérdező beütné a keresőbe vagy elolvasná az előző 1-2 oldalt. Adott esetben még magának is időt spórolna meg, hisz nem kellene a válaszra várnia...d9gct-nek aktív hűtés nélkül max 2,1-2,2V, ha nagyon ki akarod hajtani. Fölötte mindenképp hűűűtés.
-
FehérHolló
veterán
És valahogy tudatni kéne a fórumozókkal, hogy legalább az első hsz-t nézzék át, mielőtt kérdeznek.
Alapelveket olvastad? Benne van.
Nem az a baj, hogy többször el kell mondani valamit. Én személy szerint azért hanyagolom a topicot, mert abból áll ki az egész, hogy kérdez valaki valamit, valaki válaszol rá egy tök baromságot, kijavítjuk a hibás választ. Aztán 1 hét múlva ugyanarra a kérdésre ugyanaz a hibás válasz jön egy olyan embertől, aki már 99% valószínűséggel olvasta a javítást is. Ezek után javítani sem érdemes. Rakja zsebre a user, azt kész. Úgysem befolyásolja annyira az életét, hogy észrevegye, hogy helytelen választ kapott.
Skynet is real. It's called Google.
-
Gyuri27
félisten
[link], ([link]) a Windows XP szavak beütésévél a keresőbe kb. 20 másodperces munkával találtam.
Azt kellene elérni, hogy a nagy tudású okos user, a mégnagyobb öntudatával az igazi mestereket ne üldőzze el. Mert egy darabig még el lehet lenni a kereső használatával.
Azt viszont nem tudni mi lesz később.[ Szerkesztve ]
Amd - Radeon - Ryzen
-
Rover623
félisten
És valahogy tudatni kéne a fórumozókkal, hogy legalább az első hsz-t nézzék át, mielőtt kérdeznek.
Látom, alaposan átolvastad az alapelveket...te is...gyrészt azért mert az emberek többsége úgy gondolja, hogy könnyebb itt megkérdezni valamit, mint keresgélni,
Na, pl. ez az én egyik nagy bajom...a hozzáállás...ha én meg tudtam keresni (esetenként a kérdező helyett), uram bocsá', tanulni a dolgokat, akkor rajta is lássam legalább a jelét annak hogy megpróbálta önerőből megoldani a dolgot...az ő ideje miért értékesebb mint az enyém...?de emiatt SZVSZ nem kéne azt mondani, hogy akkor én itt többet nem szólok hozzá
Szabad országban, szabad ember azt teszi, amit szabad...az én döntésem, jól mondád...[ Szerkesztve ]
primus inter pares
-
KMT
addikt
Nyílván zavaró, ha többször megkérdezik ugyanazt egy topikon belül, de emiatt SZVSZ nem kéne azt mondani, hogy akkor én itt többet nem szólok hozzá. Sajnos ez mindig is így lesz (tudom, mivel más fórumokon is így van), egyrészt azért mert az emberek többsége úgy gondolja, hogy könnyebb itt megkérdezni valamit, mint keresgélni, másrészt van amit nem is könnyű megtalálni, mivel specifikus dolog. Plusz elég sok hozzászólás van itt...
De persze ez a te (ti) döntésed.Talán az is a gond, hogy szerintetek ez "szakmai topik". Lehet, hogy kéne kétféle topik, egy a hozzáértőknek, "félisteneknek", és egy a kezdőknek. Mint ahogy van a tuning kezdőknek topik is.
Meg mégy egy ötlet: az első hozzászólás-t lehetne még bővíteni a gyakran elhangzott kérdésekkel, pl a max 4GB-os dolog sincs még benne. És valahogy tudatni kéne a fórumozókkal, hogy legalább az első hsz-t nézzék át, mielőtt kérdeznek.
Na ennyit akartam, remélem nem lesz belőle vita, én így látom a dolgot.
-
Termi16
őstag
válasz Amoroso #8533 üzenetére
De, mennek. Viszont 4 modullal nem életbiztosítás a tuning, meg ugye a bővítés lehetőségét is elveszted. (nálam pl egyszerre 4 modul csak szigorúan 800/5-4-4-12-ben hajlandó menni, míg külön mennének 900/4-4-4-12-t is..)
Illetve én az előző hsz-t úgy értelemztem, hogy a 2*512 mellé akarna venni egy 1gb-os modult.
-
Termi16
őstag
válasz Amoroso #8524 üzenetére
Egy aktív hűtés sokat segíthet, ha nem is biztos, hogy jobban fog menni, de legalább kisebb valószínűséggel nyírod ki.
csuszi10: Akár így is tehetsz, vagy esetleg próbáld meg eladni a mostani ramjaidat és vegyél helyette 2*1gb-ot.
Így a duál is megmaradna.Telefonszámomat megtalálod az adataimnál!
-
törölt tag
Ez bizony alaplap függő: AN8 Ultra-n mutatja. Mondjuk ez még 3.50-es. Azóta sem töltöttem le újabbat, de nem is igazán látom szükségét.
[ Szerkesztve ]
-
cuko#
tag
Sziasztok!
Ebben a régi gépemben van 133as 256mb-os és egy 400as 512mb-os ddr ram: gyorsabb-e a gépem, ha kiveszem a 256ost, hogy ne lassítsa az 512est, vagy inkább a 768mb együtt jobb? -
csuszi10
csendes tag
Hello Mindenkinek!
Azzal kezdeném, hogy én nagyon kezdő vagyok, ezért is kellene nekem segítség. Ami a következő lenne: a mostani gépemben van 2*512 RAM dualban. /DDR2/. Érdemes-e úgy bővíteni a memóriát, hogy veszek hozzá 1G RAMOT? Vagy milyen okosságot javasolnátok ezzel a memória bővítéssel kapcsolatban? Mindenki segítségét előre is KÖSZÖNÖM!
-
Amoroso
aktív tag
Ha egy ramot jó kis hűtéssel látok el akkor jobban lehet húzni?
-
KMT
addikt
akkor elég valószínű, hogy asus "betegség"
állítsa mindenki manuálisan, és kész (:
-
Pero
senior tag
nálam is 4.20as van fent és nem mutat memófeszt.
-
nagyúr
válasz Gyuri27 #8509 üzenetére
Ezt találtam A8N-E Everestes scrshotra, ezen aztán valóban nem sok minden van.
[ Szerkesztve ]
-
KMT
addikt
nekem se mutat dimm feszt.
4.20 full van fent...
-
nagyúr
válasz Gyuri27 #8506 üzenetére
Nem lehet, hogy a BIOS nem támogassa? Régebbi lapoknál előfordul.
Esetleg PC Probe megér egy próbát, persze az is ugyanazt olvassa (olvasná) ki.
-
Krisztián01
csendes tag
Hi all!
Szerintetek ha veszek 2 darab Geil Ultra 800Mhz-es kitet, akkor a dual menni fog? És mennyivel rosszabb a 4 modulos dual channel mint a 2 modulos? Csak mert ha nagy a különbség, akkor inkább 2*2GB-os kitet veszek.
-
-
nagyúr
Nem túl megbízható, de pl. Everesttel. Persze szoftveres mérés nem mérés, így ha ezt nem tartod megfelelőnek kimérheted a mérőpontokon műszerrel is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kingston Fury Renegade 2x8 GB RAM DDR4 3600MHz - garanciás, ingyen szállítás
- G.SKILL Trident Z DDR4-4400 CL19-19-19-39 1.40V 32GB (4x8GB)
- G.SKILL Trident Z RGB 16GB (2x8GB) DDR4 3000MHz F4-3000C16D-16GTZR
- Crucial Overclocking Pro 32GB KIT DDR5 6000MHz CL36 RAM 4x8GB
- 2x8GB 3600MHz Apacer NOX memóriakitek GARANCIÁVAL/SZÁMLÁVAL! ÁRON ALUL! Hűtőbordás, dobozos!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest