- A Moore Threads egy profiknak készült grafikus kártyával bővítette kínálatát
- Szó szerint táptitán a Seasonic legfrissebb üdvöskéje
- Egyedi Ryzent kér a Lenovo a készülő olcsó kézikonzoljába?
- Scuf Reflex Pro kontroller és egyéb Black Ops 6 érdekességek
- Egyelőre a Qualcomm áll jobban az ARM-mal vívott jogi csatában
-
PROHARDVER!
A RAM (az angol Random Access Memory rövidítéseként), magyarul közvetlen hozzáférésű memória. Egy közvetlen elérésű írható/olvasható adattároló eszköz. A RAM tárolja a CPU által végrehajtandó programokat és a feldolgozásra váró adatok nagy részét. Az adatok csak addig maradnak meg benne, amíg a számítógép feszültség alatt van, kikapcsoláskor a benne tárolt adatok elvesznek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Goddyevil
tag
Hi
Van valakinek tapasztalata a 2x1024Mb 1066MHz Geil Ultra Kit (5 5 5 15) rammal?
A húzhatósága érdekelne.
Mi az a max amin még stabilan megy?Notebook, laptop cpu-k olcsón.
-
Hoffer
őstag
Nah emberek megvettem a 4db Crucial Ballistix Tracer fölé az OCZ ram hűtőjét és így nagyon fasza lett!! Csak ajánlani tudom mindenkinek!!!
-
whited
addikt
de azért nem fog melegedni ha alapon fog menni???
Ha nem válaszolok a PM-re, elképzelhető, hogy nem kaptam meg, ilyenkor kérlek küld el újra, köszönöm
-
whited
addikt
akkor a dragonon nincs is borda?
Ha nem válaszolok a PM-re, elképzelhető, hogy nem kaptam meg, ilyenkor kérlek küld el újra, köszönöm
-
FireKeeper
nagyúr
-
whited
addikt
válasz FireKeeper #7988 üzenetére
Hát én 16-ért szereztem az jo ár?
-
FireKeeper
nagyúr
nem rossz. persze attól is függ, mennyiért. azért tuningrekordot ne várj tőle, de jól teszi a dolgát, és egy bizonyos túlhajtás is benne van.
steam, GOG, uPlay: @petermadach || HotS: PeterMadach#2675 || Xperia 10 VI || Ultrawide & SFF masterrace || Unofficial and unpaid VXE R1 shill
-
whited
addikt
Üdv
Szerintetek ez jo mem?
DDR2 GEIL ULTRA KIT 2048MB 800MHz PC6400(Chip BGA, 1.8~2.3VV, , SPD: 4-4-4-12)Ha nem válaszolok a PM-re, elképzelhető, hogy nem kaptam meg, ilyenkor kérlek küld el újra, köszönöm
-
LaMotta
aktív tag
Sziasztok!
Egy MSI K8N Neo2-be szeretnék 2x1GB DDR-t pakolni, X2 4400+ mellé.
Mire érdemes odafigyelni?
Miért favorizálják az egy oldalon lévő memóriás darabokat?Kingston, Corsair ValueRAM-okat látni, meg PQI vagy A-Data, minegyik egyszerű formában.
Illetve érdemes kissé tuningoltakat keresni ebbe?Köszi a jótanácsokat, elég tudatlan vagyok ebben a témában.
-
Djopci
tag
válasz FireKeeper #7979 üzenetére
de akkor ha majd bőviteni akarok akkor szintén ugyanolyan ramokat kell vennem ugye?
azaz ha az A-data -t vállasztom akkor ugyanugy majd 2x 1GB kell vennem..
A CL5 az elérési idő nem? észrevenni a 4 - 5 közti különbséget?...4GB ram -al nemproblémáznak a programok /windóz/ ?
a lap amibe megy az : MSI K9A platinum
[ Szerkesztve ]
-
FireKeeper
nagyúr
A-data jobb, mert micron chipek vannak rajta (jobban húzható). ha nem akarsz a közeljövőben még egy 2 gigásat venni a 4giga dc-hez, akkor 2x1G jobb választás.
steam, GOG, uPlay: @petermadach || HotS: PeterMadach#2675 || Xperia 10 VI || Ultrawide & SFF masterrace || Unofficial and unpaid VXE R1 shill
-
Djopci
tag
-
carrot
tag
Sziasztok!
Megoldódott a problémám...
pisz
-
Gabesz_23
tag
vagy a szorzókkal kell addig variálni hogy a mem meg a cpu azonos fsb-n fusson? ezt takarja az 1:1ben futás???
-
Gabesz_23
tag
válasz Gyuri27 #7972 üzenetére
a 800as vagy amit linkeltél 1066mhzes geilt? Egy kicsit jobban kifejtenéd, ha nem vagyok tolakodó ezt a core dolgot. Ha jól értem akkor a core és a mem. azonos fsb-n fusson?? de ha jól tudom a E6550 1333as a mem meg 1066 vagymi. ??? Pls HELP!! Bocs egy kicsit zöldfülű vagyok
-
geckowize
őstag
PC2-6400 DDR2-800 Dual Channel Kit 2X1GB value CL5 (11.190ft)
PC2-6400 DDR2-800 Dual Channel Kit 2X1GB ultra CL4 (11.950ft)
Ezek közül melyiket éri meg? Logikusan az ultrára gondolok, de igazából nem vágom, hogy a GeiLnek melyik típusa milyen tulajdonságokkal rendelkezik... -
Gyuri27
félisten
válasz Gabesz_23 #7964 üzenetére
Az 1066-s adata sem fog cl4-ben menni. A geilnek van olyan változata, de az 36k [link]. De szerintem ezzel átesünk a ló másik oldalára. Arról nem beszélve, hogy a kórók inkább érzékenyek az 1:1-ben hajtásra mint az időzítésre. Illetve az adata mostanában nehezen beszerezhető.
Vedd nyugodtan a cl5-s geilt. Azzal az összeállitott konfig tökéletes lesz.Djopci: cl4-s legyen erre figyelj [link].
[ Szerkesztve ]
Amd - Radeon - Ryzen
-
carrot
tag
Kedves Bárki,
van két DDR2 Transcend 1GB 800as (64m *8 DDR 2 800 5-5-5) memó és a paris hilton bugyijáért se mennek egymás mellett, miért? (alalplap azt mondja mehet így...)
Valamit kihagytam, külön-külön igen, ha vlmi oltári baromságot csináltam kérlek nézd el...köszönöm.....
üdv
-
geckowize
őstag
Sziasztok.
Nézem az aqua.hu árlistáját a 800-as DDR2-es RAMoknál és felvetődött bennem egy kérdés.
2GB 800MHz DDR-II RAM Geil (2 X 1GB) - 12000Ft
2GB 800MHz DDR-II RAM Geil Ultra (2 X 1GB) 13200Ft
Az ultra miben különbözik?[ Szerkesztve ]
-
Gabesz_23
tag
opsz... a linkelés nem jött be:S
-
Gabesz_23
tag
most nézem hogy ez az geil evo one kit Cl5ös időzítésű. Nem lenne jobb Cl4es? Annyira nem értek hozzá PLs help!
-
Gabesz_23
tag
végül is a geil ram mellett döntöttem, pontosabban a geil evo one kit mellett 2x1gb 800mhz. remélem 1000 fölé feltudom túúúrni. Ilyenkor elég ha a feszt. növelem vagy az időzítésen is állítanom kell?
A (remélem) végső konfig:
Corsair vx 450W
Intel Core 2 Duo E6550 2.33ghz
Giga P35c-ds3r deszka
Cooler master elite 331 kunyhó
Asus amd hd3850 256 PCI-e
+a többi aprósága mostani 2500 barcimnál biztos ütősebb pédány
Már csak a pénzt kell kiadni érte:S -
Traxx
őstag
Csak az a baj, hogy az összes ilyen wattkalkulátor nem ér semmit. A valóságtól teljesen elrugaszkodott értékeket dobnak ki. Szóval az ilyeneknek hinni nem szabad.
Más kérdés, hogy az átlagos felhasználók számára (értsd: nem tuningolt quad és 8800-as kategóriájú kártya) max. 400, 450W-os minőségi táp elég. De egy Core2 + egy középkat. vidkari se kér 200W-tól jelentősen többet.[ Szerkesztve ]
"Amúgy a lekvár leszedésre jobb módszer is van: le kell nyalni... elképzelem, ahogy egy nagy PH!-s procitesztben fLeSsék nyalogatják a procikat" by Male (Hűtőpaszta vs. lekvár 2. rész)
-
Laraxior
titán
válasz Tituszazeb #7954 üzenetére
a 667es corsair valszínűleg megy majd 800on,a kingmax meg menni fog max 900on talán...
*** Dodge Challenger V8 *** HEMI New Year! ***
-
Tituszazeb
tag
Nem azért, mert oda vannak forrasztva
ezt nem a kingmaxok helyére veszem, hanem mellé, és akkor még így is marad 1 slot.
Corsair-ből sajnos ebben a boltban nincs 800 MHz-es, Kingston-ból van, viszont az már majdnem 7E. Azért nem netről rendelem, mert veszek még pár cuccot, amit nem biztos, h be tudnék szerelni, a boltban viszont berakják. Ezért kell ragaszkodnom a bolt kínálatához.
Akkor a majd 2E-vel olcsóbb Corsair 667-est, vagy a drágább 800-as Kingston-t? Olyan nagy különbség van a 667 és a 800 MHz közt?Kérek mindenkit, hogy privátban írjon, mert azt jobban észreveszem! Köszönöm! :)
-
Chaser
legenda
válasz Tituszazeb #7952 üzenetére
Én inkább corsairt vennék, de legalább 800-asat.
Kingmax nem gagyi, de nem épp életbiztosítás..mért lenne baj, hogy eddig az volt a gépedben? Oda vannak forrasztva?_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
Tituszazeb
tag
Sziasztok!
Én is kérdezek egyet:
CORSAIR Value Select667MHz 1024MB MHZ CL5 5244 FT-ért
vagy:
DDR2 1024MB KINGSTON VALUE 667MHZ CL5 5313 Ft-értEredetileg Kingmax-ot akartam 800 mhz-est, de az nincs, + a boltos szerint gagyi... (mondjuk ezzel én vitatkoznék, mert nekem is 2+512 800-as kingmax RAM-om van..)
Nem lesz gond, h előtte Kingmaxom volt?
Lécci segítsetek!Kérek mindenkit, hogy privátban írjon, mert azt jobban észreveszem! Köszönöm! :)
-
Tituszazeb
tag
válasz MegaBman #7950 üzenetére
Szia!
Sztem a 7600GT-s változat okosabb döntés lenne, mivel memóriát még könnyedén vehetsz később is pluszba a konfigodhoz.
Mondjuk én egy ddr3-as 7600GS-t javasolnék, de vannak akik ezt jobban tudják nálam (lehet tudnál annyit spórolni rajta, h vehetnél 2*1 GB RAM-ot...)Kérek mindenkit, hogy privátban írjon, mert azt jobban észreveszem! Köszönöm! :)
-
MegaBman
csendes tag
Sziasztok
Help pls HELP
egy am2 amd x2 4200+ melle mivel csak erre a ket kombinaciora uti a penzem nemtudom meiket valasszam , a gepet nem fogom huzni vagyis semmilyen alkatreszet nemfogok huzni,
segitsetek eldonteni meik lenne jobb jatekokhoz (nem feltetlenul a legujjabb jatekokra gondolok )1: 2x1024mb ddr2 800Kingmax + Geforce 7300gt ddr3 256mb vagy
2: 2x512mb ddr2 800Kingmax +Geforce 7600gt ddr3 256mb(tudomasom szerint ez jobb videokari de kevesebb ramom lesz akkor)
Szerintetek meik lenne a jobb dontes -
-
Gabesz_23
tag
-
Gabesz_23
tag
ja meg a táp is megvan
-
Laraxior
titán
válasz Gabesz_23 #7941 üzenetére
Jó lesz az,alakul! Elmondanám hogy nekem egy 420as Chieftech van. Tuningolva van a proci, a ram, a videokari,van venne kb 8 ventillátor ,ha nem 10.2 fénycső,és gond nélkül megy.Pedig a videokari zabál mint állat. A Corsairt ajánlom,nekem is volt,ha jó chipes-t fogsz ki viszik a 1GHz-et.
*** Dodge Challenger V8 *** HEMI New Year! ***
-
Gyuri27
félisten
válasz Gabesz_23 #7936 üzenetére
Sajna a kingmax csak erős idegzetű tapasztalt felhasználónak ajánlott. [link] ez már jobb.
A spire 600w-t helyett én egy normális 400w-450ws tápot javallanék [link]pl, vagy [link].
A vga szerintem nem a legjobb ráadásul 34k. Én +5 pénzér egy 3850-t keresnék. Ha nincs rá lé akkor ramból [link] inkább ezt.Amd - Radeon - Ryzen
-
Gabesz_23
tag
ja és főként játékra lenne használva a gép.
a másik jelölt:
Corsair XMS2 1GB 800MHz DDR2 x2 ez 20 pénz. -
Laraxior
titán
válasz Gabesz_23 #7936 üzenetére
Én a 600W-os tápot túlzásnak találom. a procimenni fog vagy 3-3.2GHz-en tehát ahhoz méltó ram kell neki ami viszi is,mondjuk szinkronban még hajthatod 800on.
Ha dobsz mellé egy 5öst már tudsz venni Corsairt,vagy OCZ-t...vagy éppen amit kinézel,ami jobban bírja a tuningot.*** Dodge Challenger V8 *** HEMI New Year! ***
-
Gabesz_23
tag
Hello. Segítséget szeretnék kérni. Új "vas" vásárlása előtt állok. Már szinte mindent kiszemeltem csak a memóriával vacakolok.
Giga p35C-ds3r
Core2duo E6550 2.33Ghz
Spire 600w táp pfc
Asus 8600gt top
+winyóA kérdésem az lenne hogy milyen ddrII ramot vegyek? 1066 vagy elég a 800 is??? Nem nagyon szeretném tuningolni a gépet, (egyenlőre).
Kingmax 2x1gb 1066Mhz. ezt néztem a "vizeseknél" 15 pénz.
Vagy inkább valami komolyabbat??
ELőre is köszi a választ -
KMT
addikt
válasz Gorneck #7930 üzenetére
A konfig a profilomban látható.
Az általános használaton kívül főleg videóvágásra, konvertálásra meg minimális játékra használom a gépem. Ha engedi a gépem (350Wos táp lehet kevés lesz...) akkor szeretném húzni a procit.
Hoffer: 2 V-ig tudom emelni a memfeszt. Az elég vajon?
[ Szerkesztve ]
-
qw78er89
aktív tag
válasz norbi1992 #7931 üzenetére
Inteles oldalról ha nem akarsz tuningolni akkor olyan proci mellé, ami 1066 fsb-t használ....
De igazából ez nem annyira proci függő, mert az alaplapok legtöbbje vissza tudja osztani más fsb-ből is. Mégis mihez kellene, mi az elképzelés?Sztem akkor érdemes, ha azt akarsz egy jobb 1066-os megy alacsonyabb időzítéssel is 800-on, de ha alapon hajtasz mindent, csak a pénz szab határt, meg persze az alaplapod...
-
norbi1992
tag
Nekem lenne két nagyon hülye kérdésem :
Milyen processzortól éri meg az 1066-os ram??
Vagy mikor van értelme a 800-as helyett 1066-osat venni?? -
Djopci
tag
Hali!
ezekhez mit szóltok?
A-DATA DDR2 2GB 800MHz
APACER DDR2 2GB 800MHzszerintem ezek is bőven jó ram -ok. Vagy tévedek??
-
KMT
addikt
Hm, most látom, hogy 2*1GB Corsair is van 13ezer körül...
Melyik a jobb választás: Geil Ultra CL4, vagy Corsair Twin2X CL5?
-
Gdmx
tag
válasz lory87k #7922 üzenetére
Ha tényleg nincs több pénzed (2x1gb-ra) és nem is lessz, akkor vegyél 2x512-t, hogy dual-ban kezelje a lapod. De ha rám hallgatsz, akkor most veszel 1db 1GB-os modult és gyűjtessz egy másik 1GB-osra így lessz majd 2Gb dual-ban.
Ez máshol is kapható és tuti van olcsóbban is, de valami ilyesmit legalább be kellene tervezni : [link]
Persze lehet Geil , Ocz ... stb, csak ha lehet 2x1GB legyen... az azért már kell.
[ Szerkesztve ]
-
lory87k
csendes tag
Sziasztok
MOst szeretnek vennia gepbe ramot mivel 2gb ddr2 re nem uti a penzem igy ezek a parositasok johetnek szoba de en nemtudom hogy meik lenne a jobb
1024mb ddr2 800 Kingmax
2x512mb ddr2 800 Kingmax
1x1024mb ddr2 800 Kingmax + 1x512mb ddr2 800 KingmaxEn szerintem a 3. valtozat a jobb de nemvagyok biztos benne
??? Meik legyen[ Szerkesztve ]
-
Samat
csendes tag
válasz #65675776 #7905 üzenetére
Szia,
Köszi a segítséget, megvan hogyan lehet gyorsabb.
"A processzor felől érkező frekvencia úgy aránylik a memóriák kezelési frekvenciájához, mint 2:3, 4:3 stb. Természetesen, ha nem 1:1 es beállítást használunk, akkor nagy terhelést rovunk a memóriavezérlőre, hiszen a memória vezérlése mellett egy időben a sebességek szinkronizálását is végre kell hajania. Ezért ha módunk van rá, mindig szinkron beállítást használjunk. Az esetek 90%-ában ilyenkor a legnagyobb a teljesítmény."
http://prohardver.hu/muvelet/hsz/uj.php?thrid=513758&rtoid=7905Átállítottam 1:1 -re , és 22 fps-em van WoW-ban .
További kellemes ünnepeket mindenkinek!
S
-
RoyalFlush
őstag
Kissé retro témára irányul kérdésem, de remélem valaki fog tudni segíteni .. PII-es deszkához anno milyen tuning RAM (márka/tipus) volt ? Előre is thx
“Mankind invented the atomic bomb, but no mouse would ever construct a mousetrap.” Albert Einstein
-
Kiskokó
veterán
Copy Paste
Hello
Nemtudom hogy a Tápommal van-e baj jólene ha segitetnétek.
kb 3 órás friss az uj windows de agép ugyanugy mint eddig van amikor nap 2szeris van amikor csak 2naponta egyzser de magától ujraindul.ELösszöratúlmelegedésre gondoltam e az nemlehet.
A Alaplap uj ésa régivel is cisnálta azzal sem lehet gond (MSI PM8M-V)
Talán van egy hibás ramom de ez nem biztos az okozhat iylen probléát?? vagy lehetne valmiel ellenőrizni hoyg ez a hibás e.
Ha ez sem akkor utoljárra a Noname 500Wos táő marad de ezelőtt a gyári 300Wos Noname el is ez volt szóval nemtudom.
én a ramra gyanakszok
Emellet néha cisnál oylat agép hogy amikor töltödne be a rendszer amikro inditom agépe az elején emgál fekete képernyővel ami üres cska azelején egy kurzor villog mint a dosokbananno és megál..
köszi a segitséget.| Saabe™ | Keep Calm And Drive Quattro | <3 SHIBA INU <3 |
-
Lg52xMAX
tag
Nekem a Geil Ultra 2*1GB kit 2.1V-on 4-4-4-12 es időzitésekkel 860 a maximuma. Magasabb időzítésekkel nem próbáltam.
-
t-rac
senior tag
Szerintetek melyik gyorsabb?
2x1 GB/1066 MHz DDR2 Kingmax Mars dobozos 3 év garancia: 7900,-/db
2 GB/800 MHz DDR2 GEIL KIT ULTRA hűtőbordás 800+ CL4: 13.900,-/KIT (2x1GB)
2000 Ft-al lenne drágább a Kingmax,de azt mindenki szidja. -
Samat
csendes tag
válasz #65675776 #7905 üzenetére
Aida32 vel mértem, lehet az ugyanaz. Egyetlen 512-es RAMmal az 1.7 GHz es P4 es alá rakta be, 1,5 gigával az SDRAM ok alá .
Az tűnt fel, h. 10 fps az kevés egy ilyen gépen WoW ban sztem, szaggatósnak érzik.
P4 prescott 2,4 GHz felhúzva 2,66 ra, másfél giga ram, ati 9250 128 MB RAM 64 bit. Ezzel hogyan lesz 10 fps -es? Simán? Grafikát, látótávolságot már levettem. Ezek után a RAM ra gyanakodtam. -
Osynho
addikt
Hy.
Van 2x1gb 800mhz-es kingmax ramom, és elfekvőben réz revoltec hűtőbordám. Ha már van szeretném rátenni, csakhogy van ugye a matrica a ramokon, ami nem sérülhet a gar miatt. Viszont ez a borda keményen ráragad és sztem tuti letépné a cuccost. Mi tévő legyek? Tegyek alá hűtőpasztát? -
Dió83
tag
1 olyan kérdésem lenne hogy az sp2-es xp kezeli a 1066mhz-es ddr2-es ramokat? Elöre is THX.
iPhone 5
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest