- A Moore Threads egy profiknak készült grafikus kártyával bővítette kínálatát
- Szó szerint táptitán a Seasonic legfrissebb üdvöskéje
- Egyedi Ryzent kér a Lenovo a készülő olcsó kézikonzoljába?
- Scuf Reflex Pro kontroller és egyéb Black Ops 6 érdekességek
- Egyelőre a Qualcomm áll jobban az ARM-mal vívott jogi csatában
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Az új Radeonok is a hagyományos tápcsatlakozóra szavaznak
- Milyen széket vegyek?
- Házimozi belépő szinten
- Szó szerint táptitán a Seasonic legfrissebb üdvöskéje
- Milyen notebookot vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Dell notebook topic
- Milyen videókártyát?
-
PROHARDVER!
A RAM (az angol Random Access Memory rövidítéseként), magyarul közvetlen hozzáférésű memória. Egy közvetlen elérésű írható/olvasható adattároló eszköz. A RAM tárolja a CPU által végrehajtandó programokat és a feldolgozásra váró adatok nagy részét. Az adatok csak addig maradnak meg benne, amíg a számítógép feszültség alatt van, kikapcsoláskor a benne tárolt adatok elvesznek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Enjoy
addikt
Hali!
A mesterek segítségét kérném:
Van egy ASUS A6Vm notebookom! S azt szeretném megtudni, h milyen fajta, és mekkora maximális kapacitású RAM-mal bővíthetem!
Előre is köszönöm a segítséget!
Tisztelettel:
Enjoy► més que un club ◄
-
blackvinyl
tag
Olvasd el (végig) mielőtt privátot írnál. Köszi! http://bit.ly/1e0TBbE
-
laci666
senior tag
válasz Dani Pécs #7591 üzenetére
Ezek közül mindegy melyiket veszed mindegyik jó kis ram.
2 GB/1066 MHz DDR2 A-DATA KIT Vitesta Extrem 1066+ CL5: 29.900,-/KIT
- 2 GB/1066 MHz DDR2 GEIL KIT ULTRA hűtőbordás 1066+ CL5: 31.900,-/KIT
- 2 GB/1066 MHz DDR2 CRUCIAL arany hűtőbordás 1100+ CL5: 33.900,-/KIT
- 2 GB/1200 MHz Kingston HyperX kék hűtőbordás 1200+ CL5: 39.900,-/KITNekem Kingston HyperX 1200Mhz-esem va és nagyon hasítanak.
Ha kellenek eredmények akkor küldök.[ Szerkesztve ]
ASUS Prime A320I-K,AMD Ryzen3 2200G ,2x8GB 3000MHz DDR4 Corsair ,240 GB Kingston HyperX Savage SSD,LG 27MP59G,SilverStone Raven Z RVZ02,Bequiet Shadow RockLP(Gyári AMD hűtő hely hiány miatt),Huawei Nova 5T, XBOX ONE X,MSI GS63 7RF Stealth
-
bishopx2
tag
Nekem most a gépembe van 4 * 1 gb 800 kingmax memó
szerintetek érdemes lecserélnem egy márkásabb 2 gb ram-raMondjuk Kingmax 4 * 1 GB DDR2800 <------- ezt erre ------> Geil Ultra 2 GB
van ilyen..
-
atesss
addikt
Hali!
Nővérem laptopjához (Lenovo N100,CM 420) vennénk 1GB ramot, most 512MB 667-es Samsung van benne, ami a Celeron miatt 533-CL4-en megy.
Láttam 800-as notebook ramokat, csak az a kérdés, hogy ezek mennek-e 533-on CL3-on ?Lehet rá mondani hogy ilyen gépnek tökmind1, de párszáz forinttal drágább csak, úgyhogy ilyet kéne ha megy CL3-on.
Kingmax meg asszem Samsung oldalán már néztem, de csak a 800-hoz írják a CL-t
Kingmaxot láttam 5000-ért, csak ott épp elfogyott, pedig karácsony elött kéne még.
PQI van még szintén 5000-ért, milyenek a tapasztalatok a márkával?
Vagy mi lenne még jobb márka, de nem Kingston áron (~6800!) (nézem ezt majd más boltban is) ?
Mondjuk az is kérdés a noti tudja-e egyáltalán a CL3-at.
Ja és ilyenkor a Dual Channel-nek abszolute semmi értelme nincs?[ Szerkesztve ]
-
Mufurc42
csendes tag
Hali!
Arra keresek választ, h mi a különbség két ram között:
CAS 5-5-5-15
CAS 4-4-4-12Ezen felül apróbb eltérések vannak, de asszem ez a lényegi!
Melyik jobb?
-
Dani Pécs
tag
Sziasztok!
P5KE Wifi+E6750+HD3850-hez melyik ram az optimális?
2gb-t szeretnék összesen:
- 1 GB/1066 MHz DDR2 Kingmax Mars dobozos 3 év garancia: 7900,-/db
- 2 GB/800 MHz DDR2 GEIL KIT ULTRA hűtőbordás 800+ CL4: 13.900,-/KIT
- 2 GB/800 MHz DDR2 A-DATA Vitesta Extreme hűtőb. 800+ CL4: 17.900,-/KIT
- 2 GB/1000 MHz CRUCIAL arany hűtőbordás KIT (CL5-5-5-15): 22.900,-/KIT
- 2 GB/1066 MHz DDR2 A-DATA KIT Vitesta Extrem 1066+ CL5: 29.900,-/KIT
- 2 GB/1066 MHz DDR2 GEIL KIT ULTRA hűtőbordás 1066+ CL5: 31.900,-/KIT
- 2 GB/1066 MHz DDR2 CRUCIAL arany hűtőbordás 1100+ CL5: 33.900,-/KIT
- 2 GB/800 MHz Kingston HyperX kék hűtőbordás 800+ CL4: 22.900,-/KIT
- 2 GB/1200 MHz Kingston HyperX kék hűtőbordás 1200+ CL5: 39.900,-/KITElőre is köszi!
-
zolee0307
őstag
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, hogy a gépet járattam 9x356-on (biosban 1.375 V kap), a memók 854 mhz-en 4-4-4-12-ben (+0.3 V) járattam és a prime 15 prc után lefagyott és a gép kékhalállal újraindult. Utánna megint bejött a Vista, a crysis ment is, de a vista elég furcsa volt: a vezérlőpultot megnyitottam és nem jöttek be az elemek, a számítógép tulajdonságaira rákattintva nem jött be az ablak. A memtestet 70%-ig futtattam (időszűkében voltam szokás szerint) és ott nem volt hiba. Utánna 8x400-ra és 800 mhz-re állítottam a ramokat, és utánna a vista jól ment. annyi, hogy így próbáltam egy vista memóriadiagnosztikai programot lefuttatni, de az nagyon lassú volt, 10 perc alatt 1%-ig jutott, és a menüje is lassú volt, meg soronként írta ki a szöveget.
Szerintetek a memóriákkal van gond?
///\\\ Már a jövő sem a régi ///\\\ Magyar égre magyar UFO-t ///\\\ Sose nyomjá full kretént - Kirk Lazarus (Tropic Thunder) ///\\\
-
FLeMiNG
tag
válasz #65675776 #7587 üzenetére
Tehát lehet, hogy a passzív hűtéses vga kártya bordája, a chipset pordája, a ram, és a processzor fűt annyira, hogy a ventillátorok nem tudják átszellőztetni / annyira szar a ház, vagy az alaplap kialakítása, hogy ha az ember véletlenül egy passzív hűtésű vga kártyát tesz be, túl közel leszneka cuccok egymáshoz és túlmelegszik az alaplap?
És ez produkálhatja a fent leít problémákat? Ramteszt behalás; ház oldala fennvan, 5-10 perc után fagyás... ? -
erozsolt
tag
Választhatok Corsair 800 CL5 és Geil 800 (Ultra, Black Dragon vagy EVO) CL4 2x2 GB között. Világos, hogy a Geil gyorsabb, de szerintetek van megbízhatóságbeli különbség a 2 márka között? Egyszer volt rossz tapasztalatom Kingmax ramokkal, azóta kicsit félek az általam nem ismert márkáktól. A Geil-lel volt valakinek rossz tapasztalata? (gondolok arra, hogy tuning megy, játékok mennek, de pl. 1 év után elkezd rontani egy 24 órás memtestben)?
És ha Geil, valamint nem lenne 800 fölé húzva, akkor melyiket vennétek?
Asus Maximus Formula, Q6600@3.6 + Thermalright Ultra Extreme + S-Flex, Corsair HX520, Corsair TwinX4096 DDR2-800, Gainward 8800GTS 512
-
FLeMiNG
tag
válasz qw78er89 #7580 üzenetére
Most olvasom. Szóval igen. Lehet hogy beviszem igy kompletten az egészet. Valam szar, találják ki, micsoda. Én nem jövök rá. csak ugye mivel nem konfigurációban vettem,, lehet hogy nem fognak vele egyben foglalkozni. A ramot valahogy kipróbálom, haverommal leegyeztetek valamit, aztán ha nem skerül, vagy nem derül ki semmi, akkor lehet hogy kipróbálnám a kölcsön rammal. Előre is köszönöm.
A céget meg holnap felhívom akiknél vettem a cuccokat, mondjanak valamit, ha hajlandóak érdemben foglalkozni a dologgal (nem csak rámondják, hogy már jó, és visszaadják), és nem fog 20eHUFba kerülni a vizsgálgatás, akkor nézzék meg, beviszem,
Hátha.
-
m4rc!
őstag
Hali!
Azt szeretném kérdezni, hogy a Geil Ultra-k általában hány MHz-et mennek?
We are analog players in a digital world
-
FLeMiNG
tag
válasz qw78er89 #7577 üzenetére
Ház, alap, proc, ram, vga, hdd újak.
Június végén vettem meg az egészet, de természetesen nem komplett gépként.És a kingmaxok milyen ramok pontosan? Az érdekesség kedvéért.
Amúgy azért hagytam most végülis 1.9-en, mert teljsen mindegy. Semmivel nem lesz stabilabb ha feljebb nyomom. Ugyanakkor és ugyanazkoat a hibákat produkálja. Akkor meg minek...
[ Szerkesztve ]
-
qw78er89
aktív tag
válasz FLeMiNG #7574 üzenetére
Egyébként azért b**sza a csőröm ennyire, mert én pont azért vettem GeIL Ultra ramokat, mert többen is kinlódtak vele és csakazért is meg akarta tudni mi a helyzet! Most is itt figyelnek a fiókban a Kingmax 1066-osok, de nem teszem vissza, mert ez így 900-on gyorsabb, az meg nem egy tuning ram!
-
qw78er89
aktív tag
válasz FLeMiNG #7576 üzenetére
És akkor full új a cucc? Mennyi idős?
Mert ha garis, szetm vidd be a konfigot oda ahol vetted és nézzék meg szerintük mi a helyzet! Bár írtad, hogy két hét, de vagy így, vagy akkor tudod meg, mi az ábra, ha ki tudod próbálni másik rammal!
Ha már itt tartunk BP vagy környéke? Mert arra gondoltam adok egy Kingmaxot kölcsön és megnézed azzal is vacakol-e? Más ötletem egyenlőre nincs sajna![ Szerkesztve ]
-
qw78er89
aktív tag
válasz FLeMiNG #7574 üzenetére
Ahh, én már mindenre akartam gondolni mert néha egész furcsa összefüggések vannak, ami nem derül ki, csak ha pont eltalálod, vagy végig egyenként mindent kicserélsz egy teszt erejéig!
Előtte milyen ramod volt?
Arra még kiváncsi volnék, hogy egy modullal is behal a ram teszt külö külön mindkettőnél vagy nem...
[ Szerkesztve ]
-
qw78er89
aktív tag
válasz FLeMiNG #7572 üzenetére
Ez mind ok kivéve a ram feszt (2,1V kéne).
Asszem becsődöltem Ne haragudj!Ha valami még az eszembe jut írok, ha meg megoldódik légyszi üzenj, mert nagyon kiváncsi vagyok!
ui: azért kérdeztem a 3DMarkot, mert még az jutott az eszembe, hogy hátha a vga túlmelegszik és azért hal meg a cucc!
-
FLeMiNG
tag
válasz cyber86 #7571 üzenetére
Hőmérsékletek
Alaplap 43 °C (109 °F)
CPU 33 °C (91 °F)
1. CPU / 1. mag 35 °C (95 °F)
1. CPU / 2. mag 32 °C (90 °F)
GPU 64 °C (147 °F)
WDC WD3200YS-01PGB0 43 °C (109 °F)Hűtőventilátorok
CPU 752 RPMFeszültség értékek
CPU mag 1.30 V
+3.3 V 3.36 V
+12 V 12.06 V
+5 V készenléti 5.24 V
DIMM 1.90 V -
cyber86
őstag
Hali. Szerintetek megéri ezt megvenni?
[link] -
FLeMiNG
tag
válasz qw78er89 #7567 üzenetére
A ram szerintem nem meleg. Nem mondanám hogy langyos, de forronak sem neveznem.
3dmarkot nem futtattam.
A ramokat eddig nem tudtam haverommal cserélni, mert nem ér rá.Az alaplapon fogdostam a bordát, hát... mint a videokartya bordaja. annal kicsit kevesbe meleg.
Lehet hogy az a sok? -
qw78er89
aktív tag
válasz FLeMiNG #7566 üzenetére
Azt lehetne még, hogy egy nagy levegőszállítású ventit teszel hátra és 12V-n hajtod, hogy húzza ki a meleget, mert akkor elméletileg hűvösebb levegőt szív be oldalról, ha fenn van a ház oldala akkor is! Ha nagyon melegszik ennek kellene kicsit segíteni, nálam bevált! Pl.: VGA 58fokról 44fokra!
-
qw78er89
aktív tag
válasz FLeMiNG #7566 üzenetére
Hát igen attól nem!
Azt nézted kézzel, hogy milyen meleg a ram?
Próbáltál futtatni 3DMark-ot?
Nem tudod megnézni a haverod lapjában is ill az ő ramjaival a te lapodban?mod: a chipset mennyire meleg az alaplapon? Mert ahogy láttam a vga rendesen fűt és lehet, hogy az SB-t is melegíti!
[ Szerkesztve ]
-
FLeMiNG
tag
válasz qw78er89 #7565 üzenetére
Mindjárt megnézem. Viszont. haveromnak gyakorlatilag ugyanez az alaplapja van, ugyanezel a geil ramal. (azt hiszem 2*512 de az mindegy). semmi nyomora nincs. Ezert nem hiszem, hogy kompatibilitás.Persze... Akár az is lehet.
Ha a ramról kiderül, hogy jó. Mi lehet még vajon? ez a házban fagyás ez nekemrohadt furcsa... hogy mondjam... ha kompatibilitási prbléma lenne, nem függene attól, a háznak fenn van-e az oldala vagy nincs.
-
-
FLeMiNG
tag
Nem win alol futtatom.
Hát ugye azért kezdtem el teszteln a ramot, mert a hőmérsékletek jók voltak, mégis befagyott a gép, ha fenn volt az oldala. És ugye fenn lévő oldallal 5 percem van max, tehát levettel tesztelem a ramot. És így is produkálja a testek során a hibákat.
[ Szerkesztve ]
-
FLeMiNG
tag
válasz qw78er89 #7560 üzenetére
És mivel lehetne ügyesen tesztelni a ramot? A memtest86 valamit nem szeret, a windows beépített memóriatesztelője meg... beépített. És microsoft. Fene tudja...
Most nincs fenn.
Ha fenn van, akkor normál esetben is elfagy az egész úgy 5 perc utan. Ha nem csinálok semit, csak böngészek, akkor is.
Ha nincs fenn, akkor tudom használni, csak időnként értelmetlenül befagy, meg a tesztelők elhalnak. néha. Ha fenn van, 5 perc után.[ Szerkesztve ]
-
donpel0
aktív tag
800-as kingmaxnak adott már valaki +0,2V-ot (tehát 2,0V össz)? van ezzel kapcsolatban valami tapasztalat? köszi!
"Föléd kerekedhetnek, de fölém biztosan nem, mert én leszarom őket" - Jokerface
-
FLeMiNG
tag
Tehát most vagy tényleg behalt, vagy csak eljutottam addig, hogy legalabb ki tudja irni hogy valami szar, és ez egy előrelépés.
Hm.
-
FLeMiNG
tag
válasz qw78er89 #7554 üzenetére
Jó. Adtam biosban +0,4-et. Az everes szerint 2,32-re ment fel.
Eredmény: Bios szerint a ddr18V: failed, ami természetes.
A memtst86 ugyanugy elhalt, a windows memoriatesztje (bővitett teszt természetesen) 21%-nál nem lefagyott, hanem kiirta, hogy:hardverproblémk észlelhetők, a hia azonosítasa és javitasa vegett pedig forduljak a szamitogep gyartojahoz.
Óriási. -
C@rbon
senior tag
Hali!
Szeretnék bővíteni 2Gb-ra.
Van 2x512Mb Geil Valuem és elöször arra gondoltam ami a legjobb lenne, hogy eladom őket és veszek 2x1Gb-ot, de sajnos nem tudom őket eladni.
Viszont tudnék venni még 2x512Mb Geil Valuet.Kérdésem az lenne hogy mekkora különbség van gyorsaságban, praktikumban akármiben 4x512Mb és 2x1Gb között?
Köszi!
Üdv!ELADÓ makettek: Tamiya Skyline GT-R; Ferrari Enzo; BMW Z8 stb. Csak a dobozuk van kinyitva! priviben keress meg!
-
qw78er89
aktív tag
válasz Dani Pécs #7544 üzenetére
Szia!
Sztem nem biztos! daa-raa mester hsz-e arra vonatkozik, hogy a szabvány szerint nincs 1066 DDR2, de van sok gyártónak is ilyen fsb-s ramja, csak az spd-be nem ezt égetik bele, és ezért szabvány DDR2 800-nak ismeri meg minden alaplap.
Ezt így kell beállítani és akkor 1066-on megy normálisan. Nekem is ez volt a GeIL előtt és semmi gond nem volt vele.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
-
FLeMiNG
tag
terhelten:
mag 1: 47
mag 2: 47
cpu: 38e fölé nem ment.
-
FLeMiNG
tag
hőmérséklet Everest szerint:
1. mag: 31
2. mag: 33
CPU: 25na ez a terheletlen. megnezem terhelten is
[ Szerkesztve ]
-
FLeMiNG
tag
Modul neve GeIL CL4-4-4DDR2-800
Sorozatszám Nincs
Gyártás ideje 27. hét / 2006
Modul mérete 1 GB (2 ranks, 4 banks)
Modul típusa Unbuffered DIMM
Memória típusa DDR2 SDRAM
Memória sebessége DDR2-800 (400 MHz)
Modul szélessége 64 bit
Modul feszültsége SSTL 1.8
Hibafelismerési módszer Nincs
Frissítési gyakoriság Csökkentett (7.8 us), Self-RefreshMemória időzítések
@ 400 MHz 5-5-5-18 (CL-RCD-RP-RAS) / 23-42-3-6-3-3 (RC-RFC-RRD-WR-WTR-RTP)
@ 266 MHz 4-4-4-12 (CL-RCD-RP-RAS) / 16-28-2-4-2-2 (RC-RFC-RRD-WR-WTR-RTP)
@ 200 MHz 3-3-3-9 (CL-RCD-RP-RAS) / 12-21-2-3-2-2 (RC-RFC-RRD-WR-WTR-RTP) -
-
adamo171
csendes tag
Sziasztok!
van egy p4p800 asus alaplapom és abban van egy 256 mb ddr1-es ram meg egy 512-es! első kérdésem az lenne hogy ha kivenném a 256 mb-osat gyorsulna e tőle a gép?( azt hallotam hogy ez a 256mb os visszafogja gépet?!) vagy egyáltalán hogy rakjam?
2-dik kérdésem hogy ha vnnék bele egy 1 gigabájtos memoriát ddr1-est 400mhz-est akkor mennyire gyorsulnának a játékok és hogy az ujabb játékokbvan az akadozás megszünne e valamelyest mert ezzel a konfigommal már akadoznak ha visszaveszem a grafikát akkor is ( pl: nfs prostreet)
konfigom most: asus p4p800 e-deluxe
2000-res Intel proci (nem celeron)
Nvidia 7600 GS gainward
512+ 256 mb ram (ddr) -
FLeMiNG
tag
Nincs húzva. kivettem a csomagból, betettem az alaplapba és ennyi. Auto-n volt eddig minden a biosban. Ez a gond?
+0,3-at is adtam neki, nem volt különbség egyik teszt esetében sem. Viszont az is biztos, nem látom mennyit kap alapból, csak azt látom, hogy az alapon mennyit emelek.
-
Gabe75
csendes tag
Első sorban a minőség legyen, szeretnék már egy igazán stabil és jól működő gépet,
amit azért lehet rendesen tuningolni is, mert elvileg van még benne lehetőség, a mennyiség pedig ezekből is összerakható (4Gb). Szóval a 4G-t megveszem abból, ami tényleg jó. A honlapján nem írnak sokat az ilyenekről, a qvl sem a legfrissebb. Az egyik fórumban a Crucial Ballistix-et tartja egy emberke a legjobbnak ehhez a laphoz. De én több szakértői véleményre is kíváncsi vagyok... -
Dani Pécs
tag
Sziasztok!
Egy kérdés:
2X 1Gb Kingmax Mars 1066,
Vagy Geil Ultra kit 800
Melyiket válasszam 6750-hez?
-
Phelus
csendes tag
Sziasztok!
Elvileg hány Volt kell egy Corsair PC-5300 Value Select memóriának, hogy stabilan menjen a gyári beállításon, azaz 667Mhz-en? Az időzítéséket megtaláltam a gyártó oldalán de az ajánlott feszt nem.
thx
"The Tower of Guard shall ever northward gaze..."
-
FLeMiNG
tag
Mit jelent az hogy kicsit? A biosban az intelligent cuccos +0,7V-is allithato 0,1-enként. +0,2-t adtam neki, különbség nincs. Adjak még neki, vagy azért valamit kellet volna tapasztalnom így is?
-
Gabe75
csendes tag
Sziasztok!
Volt egy problémám, amivel végigjártam jónéhány topic-ot. A vége egyenlőre az lett, hogy a ram-ok feszültségemelésével stabilab lett a gép, de nem tökéletes - vagy én érzem úgy, hogy nem pont így kéne működnie... A konfig: ASUS M2N-SLI Deluxe, AMD Athlon 5600+ X2, Inno3D GeForce 6600GT (már csak egy, mert az SLI-társa elhalálozott 2 hónap után ), 2x 160 Gb Seagate Barracuda, AudioTrak Maya 5.1 MKII, Pinnacle TV Tuner, Chieftec 450W, és a probléma (esetleges forrása) 4x1Gb Kingmax Mars DDR2-800.
Kérdésem, hogy ehhez az alaplaphoz (tapasztalatok, tesztek, rutin, veleszületett képesség, stb.) alapján melyek a legjobb(an passzoló) ram-ok? 4 Gb-ot szeretnék, vagy idővel többet. Visszaolvasva a Geil kilőve, nem sok jót írtak róla.
Előre is köszi!
-
FLeMiNG
tag
Sziasztok!
Akadt némi problémám, bízom benne, tudtok segíteni.Az egyes számú probléma, hogy valamilyen érthetetlen módon ha felrakom a ház oldalát, kis idő elteltével szétfagy a gép. Szellőzés. Node. A processzor hőmérséklete 41, ha fenn van a gép oldala, 42. ami nem nagy különbség. GPU hőmérséklet felmegy ugyancsak 1-2 fokkal, terhelés alatt 70 fok ha fenn van az oldal. 71-72. Ilyesmi. Nem hiszem hogy ez problémá lenne.
Amúgy a cpu core 2 duo 6320 (1.86), a videokartya gigabyte nvidia geforce 7600GT.Elkezdtem gyanakodni a ram-ra (Geil Ultra 2*1Gb DDR2 800Mhz KIT), lefuttattam pár tesztet. Az első a memtest86 volt, egy perc alatt lefutott, kiirt egy valag hibat. A masodik a windows beépitett cuccosa volt, az az első ciklusban 21%-nál szétfagy.
DE több helyen is olvastam, hogy ha a processzor megy halálra, az ugyanilyen hbákat doba ki, és ugyanerre az eredményre vezetne úgy is, hogy a ram-nak semmi baja. Tesztelni nem tudom másik rammal, de úgy el sem indulok a rammal cseréltetni hogy nem biztos hogy az a szar, mert két hét mire megnézik. Nem szeretnék egy hónapig gép nélkül lenni.
Van valami ötletetek, hogy mehetek biztosra? Vagy lehet, hogy a "túlmelegedéses" problémát is a ram hzza ki? Esetleg ez két független hiba? Ötletek?gigabyte GA-965P-S3 rev 3.3
intel core 2 duo e6320
Geil Ultra 2*1Gb DDR2 800Mhz KIT
gigabyte nvidia geforce 7600GT 128MBKöszi
-
simi01
csendes tag
Hi all!!
kérdésem a következő össze lehet e rakni 2db ddr2 ramot dula c-be ha az egyik kigmax mars a másik PQI power??mivel beraktam őket de nem indul a gép még a monitor sem kapcsolbe??single módban elindulnak 2gb nak de dual ba nem ??
Alaplap tipus Gigabyte ga m56s-s3
mit lehet kipróbálni?? -
donpel0
aktív tag
sziasztok!
van 2*1 giga Kingmax 800 mhz-es ramom. mennyi feszt adjak neki, illetve milyen időzítéseket lehet belőle kihozni?
"Föléd kerekedhetnek, de fölém biztosan nem, mert én leszarom őket" - Jokerface
-
qw78er89
aktív tag
válasz SSJPeter #7504 üzenetére
Szia!
Nekem GeIL ultráim vannak, de ua. a spec: 800 cl4. Én próbálgattam többféle beállítással, aztán mindíg futtattam Everst Mem sebesség tesztet! Nálam a 900 4-4-4-12-nél gyorsabb volt, mint 1000 5-5-5-15-nél. Az Everest mutatja az írás/olvasás MB/sec-et. Gondolom a játékok is abból profitálnak a legtöbbet, minél gyorsabban tud írni és olvasni is a memóriából.
Szetm arra figyelj oda, hogy ha emeled a ram órajelét és időzítését egy bizonyos érték felett a z alaplapok strapot váltanak és már kisebb lesz a sávszél. Ezt onnan látod, azon kívül, hogy a mérés mást mutat, hogy ha megnézed a Performance level-t (tRD). Nálam például 3 x 300-on 4-4-4-12-nél 3-ra le tudtam venni és az olvasás 7708 volt. De most például 375 x 2.4-en mennek és hiába 6 tRD az olvasás 8150 körül van.
Úgyhogy próbáld ki többféle beállítással is. -
SSJPeter
őstag
-
SSJPeter
őstag
válasz theniel #7503 üzenetére
Most 400-on van a cpu fsb,tehát vagy 1:1-ben alap-gyári értéken járatom a ramokat ami 800Mhz 4-4-4-12(2.0V) vagy 1000Mhz-n,de akkor már 2.2V-ot kell adnom nekik és a késleltetést is fel kell emelnem 5-6-6-18-ra,mert 5-5-5-15-ön már nem stabil pedig több feszt már nem akarok adni nekik.Szerinted megéri 1000Mhz-n járatni?
[ Szerkesztve ]
Let’s go Brandon!
-
theniel
aktív tag
válasz SSJPeter #7502 üzenetére
Azt mondják, hogy az inteles gépek a nagyobb Mhz-eket tudják előnyükre fordítani,
az AMD-s gépek meg a kisebb késleltetést.
Jelen esetben úgy látom inteles géped van, úgyhogy inkább a magasabb Mhz.
De a ramod gyári értékei szerint és bizonyos mértékig lerontott késleltetéssel.
az az 5-6-6-18 nekem kicsit soknak tűnik meg a ram is meg van már hajtva -
SSJPeter
őstag
Mellesleg még azzal sem vagyok tisztában melyik beállítással lennének gyorsabbak a játékok?
800Mhz 4-4-4-12(2.0V) vagy 1000Mhz 5-6-6-18(2.2V)?Let’s go Brandon!
-
awokado
tag
Hello mindenkinek!
Van 2x1gb geil ultrám és 1gb a-data ramom.
Azt kérdezném hogy megy-e a 2 geil dualban?
CPU-z azt írja hogy Channels: Dual ,de Everestnél meg a sávszélességhez 64bit-et ír!
Amikor meg bootol nem láttam hogy ki lenne írva,meg gyorsan be is "tölt".
Előre is köszi![ Szerkesztve ]
PSN ID: RoolandX
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Békéscsaba és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Eredeti játékok OFF topik
- Horgász topik
- Alternatív kriptopénzek, altcoinok bányászata
- Xbox tulajok OFF topicja
- Milyen NAS-t vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- 2025 - Melyik játékot várod a legjobban a következő évben?
- Az új Radeonok is a hagyományos tápcsatlakozóra szavaznak
- További aktív témák...
- 2x8GB 3600MHz Apacer NOX memóriakitek GARANCIÁVAL/SZÁMLÁVAL! ÁRON ALUL! Hűtőbordás, dobozos!
- G.SKILL Trident Z DDR4-4400 CL19-19-19-39 1.40V 32GB (4x8GB)
- G.SKILL 32GB KIT DDR5 7800MHz CL36 Trident Z5 RGB Black
- G.SKILL Trident Z RGB 16GB (2x8GB) DDR4 3000MHz F4-3000C16D-16GTZR
- Corsair Vengeance 16GB DDR5 Ram új 6hó jótállással!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest