Hirdetés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Milyen egeret válasszak?
- CES 2026: felcsavarta az AI-t az AMD, de örülhetnek a játékosok is
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Bluetooth hangszórók
- Valami baja van a tápomnak
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Gaming notebook topik
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
-
PROHARDVER!
A RAM (az angol Random Access Memory rövidítéseként), magyarul közvetlen hozzáférésű memória. Egy közvetlen elérésű írható/olvasható adattároló eszköz. A RAM tárolja a CPU által végrehajtandó programokat és a feldolgozásra váró adatok nagy részét. Az adatok csak addig maradnak meg benne, amíg a számítógép feszültség alatt van, kikapcsoláskor a benne tárolt adatok elvesznek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
FLeMiNG
tag
válasz
qw78er89
üzenetére
No. Megvan a végeredmény. A probéma a következő volt:
A RAMnak semmi baja. A fagyás a vga miatt volt, ami valamiért a legkisebb terhelésre is befagyott. A ház oldalának feltétele is terhelésnek számított valahogy, egy-két fokot az is emelt rajta.
A gyors ramteszt lefutattása volt a hiba, illetve az, hogy az hibát dobott ki, ezért aztán rögtön a ramra gyanakodtam. Nem kellett volna, egész egyszerűen a legújabb 3.4-es memtest86 szar. Hibás. Akármin futtattuk, behalt, a 3.3-as simán lefutott, hiba nélkül.
Ennyi. VGA-n most ülnek egy hónapot a garanciások, aztán majd lesz valami.
Ennyi.
Köszönöm a segítséget. -
FLeMiNG
tag
válasz
üzenetére
Tehát lehet, hogy a passzív hűtéses vga kártya bordája, a chipset pordája, a ram, és a processzor fűt annyira, hogy a ventillátorok nem tudják átszellőztetni / annyira szar a ház, vagy az alaplap kialakítása, hogy ha az ember véletlenül egy passzív hűtésű vga kártyát tesz be, túl közel leszneka cuccok egymáshoz és túlmelegszik az alaplap?
És ez produkálhatja a fent leít problémákat? Ramteszt behalás; ház oldala fennvan, 5-10 perc után fagyás... ? -
FLeMiNG
tag
válasz
qw78er89
üzenetére
Most olvasom. Szóval igen. Lehet hogy beviszem igy kompletten az egészet. Valam szar, találják ki, micsoda. Én nem jövök rá. csak ugye mivel nem konfigurációban vettem,, lehet hogy nem fognak vele egyben foglalkozni. A ramot valahogy kipróbálom, haverommal leegyeztetek valamit, aztán ha nem skerül, vagy nem derül ki semmi, akkor lehet hogy kipróbálnám a kölcsön rammal. Előre is köszönöm.
A céget meg holnap felhívom akiknél vettem a cuccokat, mondjanak valamit, ha hajlandóak érdemben foglalkozni a dologgal (nem csak rámondják, hogy már jó, és visszaadják), és nem fog 20eHUFba kerülni a vizsgálgatás, akkor nézzék meg, beviszem,
Hátha.
-
FLeMiNG
tag
válasz
qw78er89
üzenetére
Ház, alap, proc, ram, vga, hdd újak.
Június végén vettem meg az egészet, de természetesen nem komplett gépként.És a kingmaxok milyen ramok pontosan? Az érdekesség kedvéért.
Amúgy azért hagytam most végülis 1.9-en, mert teljsen mindegy. Semmivel nem lesz stabilabb ha feljebb nyomom. Ugyanakkor és ugyanazkoat a hibákat produkálja. Akkor meg minek...
-
FLeMiNG
tag
válasz
cyber86
üzenetére
Hőmérsékletek
Alaplap 43 °C (109 °F)
CPU 33 °C (91 °F)
1. CPU / 1. mag 35 °C (95 °F)
1. CPU / 2. mag 32 °C (90 °F)
GPU 64 °C (147 °F)
WDC WD3200YS-01PGB0 43 °C (109 °F)Hűtőventilátorok
CPU 752 RPMFeszültség értékek
CPU mag 1.30 V
+3.3 V 3.36 V
+12 V 12.06 V
+5 V készenléti 5.24 V
DIMM 1.90 V -
FLeMiNG
tag
válasz
qw78er89
üzenetére
A ram szerintem nem meleg. Nem mondanám hogy langyos, de forronak sem neveznem.
3dmarkot nem futtattam.
A ramokat eddig nem tudtam haverommal cserélni, mert nem ér rá.Az alaplapon fogdostam a bordát, hát... mint a videokartya bordaja. annal kicsit kevesbe meleg.
Lehet hogy az a sok? -
FLeMiNG
tag
válasz
qw78er89
üzenetére
Mindjárt megnézem. Viszont. haveromnak gyakorlatilag ugyanez az alaplapja van, ugyanezel a geil ramal. (azt hiszem 2*512 de az mindegy). semmi nyomora nincs. Ezert nem hiszem, hogy kompatibilitás.Persze... Akár az is lehet.
Ha a ramról kiderül, hogy jó. Mi lehet még vajon? ez a házban fagyás ez nekemrohadt furcsa... hogy mondjam... ha kompatibilitási prbléma lenne, nem függene attól, a háznak fenn van-e az oldala vagy nincs.
-
FLeMiNG
tag
Nem win alol futtatom.
Hát ugye azért kezdtem el teszteln a ramot, mert a hőmérsékletek jók voltak, mégis befagyott a gép, ha fenn volt az oldala. És ugye fenn lévő oldallal 5 percem van max, tehát levettel tesztelem a ramot. És így is produkálja a testek során a hibákat.
-
FLeMiNG
tag
válasz
qw78er89
üzenetére
És mivel lehetne ügyesen tesztelni a ramot? A memtest86 valamit nem szeret, a windows beépített memóriatesztelője meg... beépített. És microsoft. Fene tudja...
Most nincs fenn.
Ha fenn van, akkor normál esetben is elfagy az egész úgy 5 perc utan. Ha nem csinálok semit, csak böngészek, akkor is.
Ha nincs fenn, akkor tudom használni, csak időnként értelmetlenül befagy, meg a tesztelők elhalnak. néha. Ha fenn van, 5 perc után. -
FLeMiNG
tag
Tehát most vagy tényleg behalt, vagy csak eljutottam addig, hogy legalabb ki tudja irni hogy valami szar, és ez egy előrelépés.
Hm.
-
FLeMiNG
tag
válasz
qw78er89
üzenetére
Jó. Adtam biosban +0,4-et. Az everes szerint 2,32-re ment fel.
Eredmény: Bios szerint a ddr18V: failed, ami természetes.
A memtst86 ugyanugy elhalt, a windows memoriatesztje (bővitett teszt természetesen) 21%-nál nem lefagyott, hanem kiirta, hogy:hardverproblémk észlelhetők, a hia azonosítasa és javitasa vegett pedig forduljak a szamitogep gyartojahoz.
Óriási. -
FLeMiNG
tag
terhelten:
mag 1: 47
mag 2: 47
cpu: 38e fölé nem ment.
-
FLeMiNG
tag
hőmérséklet Everest szerint:
1. mag: 31
2. mag: 33
CPU: 25na ez a terheletlen. megnezem terhelten is
-
FLeMiNG
tag
Modul neve GeIL CL4-4-4DDR2-800
Sorozatszám Nincs
Gyártás ideje 27. hét / 2006
Modul mérete 1 GB (2 ranks, 4 banks)
Modul típusa Unbuffered DIMM
Memória típusa DDR2 SDRAM
Memória sebessége DDR2-800 (400 MHz)
Modul szélessége 64 bit
Modul feszültsége SSTL 1.8
Hibafelismerési módszer Nincs
Frissítési gyakoriság Csökkentett (7.8 us), Self-RefreshMemória időzítések
@ 400 MHz 5-5-5-18 (CL-RCD-RP-RAS) / 23-42-3-6-3-3 (RC-RFC-RRD-WR-WTR-RTP)
@ 266 MHz 4-4-4-12 (CL-RCD-RP-RAS) / 16-28-2-4-2-2 (RC-RFC-RRD-WR-WTR-RTP)
@ 200 MHz 3-3-3-9 (CL-RCD-RP-RAS) / 12-21-2-3-2-2 (RC-RFC-RRD-WR-WTR-RTP) -
FLeMiNG
tag
Nincs húzva. kivettem a csomagból, betettem az alaplapba és ennyi. Auto-n volt eddig minden a biosban. Ez a gond?
+0,3-at is adtam neki, nem volt különbség egyik teszt esetében sem. Viszont az is biztos, nem látom mennyit kap alapból, csak azt látom, hogy az alapon mennyit emelek.
-
FLeMiNG
tag
Mit jelent az hogy kicsit? A biosban az intelligent cuccos +0,7V-is allithato 0,1-enként. +0,2-t adtam neki, különbség nincs. Adjak még neki, vagy azért valamit kellet volna tapasztalnom így is?
-
FLeMiNG
tag
Sziasztok!
Akadt némi problémám, bízom benne, tudtok segíteni.Az egyes számú probléma, hogy valamilyen érthetetlen módon ha felrakom a ház oldalát, kis idő elteltével szétfagy a gép. Szellőzés. Node. A processzor hőmérséklete 41, ha fenn van a gép oldala, 42. ami nem nagy különbség. GPU hőmérséklet felmegy ugyancsak 1-2 fokkal, terhelés alatt 70 fok ha fenn van az oldal. 71-72. Ilyesmi. Nem hiszem hogy ez problémá lenne.
Amúgy a cpu core 2 duo 6320 (1.86), a videokartya gigabyte nvidia geforce 7600GT.Elkezdtem gyanakodni a ram-ra (Geil Ultra 2*1Gb DDR2 800Mhz KIT), lefuttattam pár tesztet. Az első a memtest86 volt, egy perc alatt lefutott, kiirt egy valag hibat. A masodik a windows beépitett cuccosa volt, az az első ciklusban 21%-nál szétfagy.
DE több helyen is olvastam, hogy ha a processzor megy halálra, az ugyanilyen hbákat doba ki, és ugyanerre az eredményre vezetne úgy is, hogy a ram-nak semmi baja. Tesztelni nem tudom másik rammal, de úgy el sem indulok a rammal cseréltetni hogy nem biztos hogy az a szar, mert két hét mire megnézik. Nem szeretnék egy hónapig gép nélkül lenni.
Van valami ötletetek, hogy mehetek biztosra? Vagy lehet, hogy a "túlmelegedéses" problémát is a ram hzza ki? Esetleg ez két független hiba? Ötletek?gigabyte GA-965P-S3 rev 3.3
intel core 2 duo e6320
Geil Ultra 2*1Gb DDR2 800Mhz KIT
gigabyte nvidia geforce 7600GT 128MBKöszi
Új hozzászólás Aktív témák
- Suzuki topik
- Gumi és felni topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- PlayStation 5
- Milyen egeret válasszak?
- Kuponkunyeráló
- Klaus Duran: Minden drágul. Vajon a fizetések 2026-ban követi minimálisan?
- CES 2026: felcsavarta az AI-t az AMD, de örülhetnek a játékosok is
- Parfüm topik
- Formula-1
- További aktív témák...
- Kingston FURY Beast RGB 32GB (2x16GB) DDR5 6000MHz KF560C40BBAK2-32
- Corsair VENGEANCE 32GB (2x16GB) DDR5 6000MHz CL36 - XMP/EXPO - 120 hó garancia
- Kingston FURY Beast 32GB (1x32GB) DDR5 5200MHz CL40 - XMP/EXPO - 120 hó garancia
- Patriot Viper Venom 32GB (2x16GB) DDR5 6000MHz CL30 - XMP/EXPO - 120 hó garancia
- Kingston FURY Beast 64GB (2x32GB) DDR5 5600MHz CL40 - XMP - 99 hó garancia
- Apple iPhone 13 Pro 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- 183 - Lenovo Legion Pro 7 (16IAX10H) - Intel Core U9 275HX, RTX 5090 (ELKELT)
- Xiaomi 11 Lite 5G NE 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 13 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
fudi2002