- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Fujifilm X
- Házimozi belépő szinten
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Milyen monitort vegyek?
- Projektor topic
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- NVIDIA GeForce RTX 3060 Ti / 3070 / 3070 Ti (GA104)
- OLED TV topic
-
PROHARDVER!
A RAM (az angol Random Access Memory rövidítéseként), magyarul közvetlen hozzáférésű memória. Egy közvetlen elérésű írható/olvasható adattároló eszköz. A RAM tárolja a CPU által végrehajtandó programokat és a feldolgozásra váró adatok nagy részét. Az adatok csak addig maradnak meg benne, amíg a számítógép feszültség alatt van, kikapcsoláskor a benne tárolt adatok elvesznek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
SSJPeter
őstag
Sziasztok!
Lehet,hogy most nagy hülyeséget kérdezek,de Kingston Hyper X ramokra amiken elvileg már van passzív hűtő éremes-e illetve egyátalán lehetséges-e még 1 passzív hűtőt rárakni a gyári hűtőre?
Én 1 Thermaltake Spirit RS-t néztem ki de félek akkor le kéne fejteni róla a gyárit. . .vagy nem?Ha ilyet nem lehetne akkor 1 sima revoltec-kel is megelégednék ha lehetséges lenne rárakni mégegyet.
Megköszönném ha valaki válaszolna. -
Osynho
addikt
Hy.
Van egy reg Fujitsu Amilo laptopom 256mb ramal és iszonyat tetü. Szeretnék bele venni még egy ramot (van egy üres bővítőhely). Sis 650es csipszet dolgozik benne és pc2100as ram van benne, ami ha jól tudom 266mhz-et jelent. Ez lenne konkrétan: [link] Namost az érdekelne, hogy működne-e egy gyorsabb (333 v 400) rammal? Egyáltalán tudja ez a sis chip? -
theniel
aktív tag
válasz
Csapi007 #7494 üzenetére
Az aqua-nál a szervízben azt mondták, hogy a geil ultra-kat 2,3 v-on kell járatni, különben megbolondulnak, illetve nem működnek normálisan.
De, ahogy elnézem, te annak a közelében járatod.
Havernak is ilyen ram-jai vannak AMD-vel használja.
Neki nem fagy ki, csak panaszkodik a BF2 közben, hogy szar a gép, meg mindenki levövi, mert neki lassabb a gépe, meg nem normális
Akkor, lehet, hogy ennél a játéknál a Geil-eknél fellép valamilyen gond. -
Csapi007
veterán
Hello
Lenne nekem egy nagy problémám:
A BF2 egyfolytában kifagy, úgy hogy megáll a kép (úgymarad) és egy kis hang ismétlődik. Van mikor órákig játszok és semmi baj de van hogy 1-2 perc után rögtön. Csak restart segít és olyankor a lap visszaáll defaultra
Próbáltam már több driverrel is.
A proci 3000-en van alapfeszen (ami valójában 1.3V), vga nincs húzva.
A memókat már próbáltam sokféleképpen, mindegyik stabil orthos alatt órákig de bf2-nél kifagynak:
800 4-4-4-12 2.2v trd=5
833 4-4-4-12 2.2v trd=5
900 4-4-4-15 2.2v trd=3 (ezt használnám úgy általában)
900 5-5-5-15 2.2v trd=5Mitől lehet ez, van megoldás?
-
DAPE
csendes tag
512 MB /533 Mhz Hynix új memóriák számlával, garanciával eladók! 1990 Ft /db
Amig a készlet tart. www.szamitogepabc.hu -
Ősember
őstag
válasz
RapUGround #7490 üzenetére
amennyire én emlékszem 1gigás moduloknál (gondolom legalább 2 gigát szeretnél, szoval 2x1) a samsung tccc és hynix d43-ak voltak jok
512-es méretben meg persze a samsung tccd
-
RapUGround
tag
Mondjátok meg légyszíves, hogy mire figyeljek oda, hogy valószínűleg olyan ddr ramhoz jussak hozzá amit jól lehet tuningolni. Mert nekem jelenleg DDR492 lenne szükségem.
Melyik az a márka és chip ami DDR400-as és ki lehet belőle hozni a DDR500-at.
Én nem nagyon értek hozzá, de itt valaki(k) biztosan. Szeretném fontos dolgokat megtudni, hogy mi micsoda, mi mire jó és mi mit bír. -
qw78er89
aktív tag
válasz
robi0604 #7478 üzenetére
Szia!
A procid 1333 fsb-n megy alapból! A P35 alaplapok 1066-ig kezelnek ramot alapbeállításban ezért mindenképp vissza kell osztani a ramot. Ezt auto módban megcsinálja az alaplap is, de te is meg tudod, ha akarod. A kérdés, mennyit szánsz rá?
Mivel a 800-as ramok között is van ami húzható és szorosabb időzítéssel megy, de igazából nagyobb időzítés és magasabb freki általában nagyobb sávszélt is ad. Ram és alaplap válogatja. Tehát ha megteheted 1066 ramot és minél kisebb időzítésűt (ha belefér cl4) vegyél. Úgyhogy ennyi infóból még nem tudok konkrétabb tanácsot adnimod: hosszútávon nem lesz húzva, de néha azért megrángatnám
ez mit jelent, a procit és/vagy a ramot? -
RockHaRD
addikt
Sziasztok, az lenne a kérdésem, hogy EZ megéri-e a 150€-t?
-
Hawk1979
őstag
válasz
concret_hp #7485 üzenetére
ahogy mondod,a dual gyorsabb...
RapUGround : itt a PH! apróban is találni 2*1giga ddr500 A-data ee kittet,ami jó vétel lehet,persze nem reklámozok senkit sem...
-
concret_hp
addikt
1 db modul lassabb, mint ha 2 feleakkora menne dualban?
-
RapUGround
tag
Szeretnék tanácsot kérni, avval kapcsolatban, hogy milyen ddr ramot vegyek. Mert olyan kéne amit jól lehet túlhajtani. Az időzítés nem számít csak menjen 500mhz-en.
Olyan ramot mondjatok amit jelenleg is kapni és 2048mb kitben van. -
DeadMeat
nagyúr
válasz
concret_hp #7481 üzenetére
MErt a kitet a gyarto teszteli le neked,szoval 100% hogy dualban fognak menni.A ket kulon darab meg nembiztos.
-
concret_hp
addikt
válasz
concret_hp #7473 üzenetére
akkor kérdezek még: miért faszább ha vesz az ember KIT-ben 2 db ramot, mintha venne 2 tökugyanolyat?
DDR1 samsung ramomat simán vettem kettőt azt jóvan (ugyanolyat), teljesen jól megvannak, nincs ez mindig így?
-
qw78er89
aktív tag
válasz
littlelion21 #7467 üzenetére
Hát sajna nem méri, gondolom azért, mert nincs a ramokba beépített érzékelő. Igazából nincs tapasztalatom, milyen amikor a ram túlmelegszik. Az az általános, ha a ramokat túlfeszeled, akkor mint minden alkatrész ami húzva van, melegedik, tehát ajánlatos hűteni!
-
S*Tom*
aktív tag
Sziasztok!
Van egy Asus A6M-Q049 notim ebbe szeretnék rakni 2×1GB DDR2-es ramot vagy 1×2GB és majd késöbb még egy ilyen ramot. Van 1-2 tipus(márka) amit néztem (667 vs 800) nem tudom melyik legyen. Nyernék valamit a sebességen vagy csak a minőségre(márkára), nagyságra figyeljek úgy is inkább vga limites ez a noti?
Az Everest szerint lekezeli a lap a 2GB-os DDR2/800-as modulokat.
1. [link]
2. [link]
3. Vagy valami más? Itt a PH-n?
Windows XPSP2 2×1GB. 2GB-os modulok esetén felraknám a 64-bitesVista ultimet-et.
Ha tudtok valami jó vételt segítsetek! Köszi! -
zoltanz
nagyúr
Nálam a noname memóriák is beváltak igaz a Windows alatt nem lehet tesztelni mert szeret ok nélkűl is szárnyra kapni "oprendszer". Aki memória intenzív feladatokat csinál sokat, biztos megéri a márkás RAM meg a tuningot is bírja a kedvező garancia idő sem elhanyagolható. Az jó memóriát és a sávszéleség emelést nagyon meghálálja a gép.
-
Hawk1979
őstag
válasz
Ha meg nem megy nagyobb frekin a ram,egyszerüen az fsb:ram arányt lejjebb veszed...
-
FireKeeper
nagyúr
válasz
a 800as ddr2 2x400 nem 4x200. inteléknél asszem úgy van a memóriakezelés, hogy a memór órajele az fsb-től függ, de annál kisebb nem lehet. de ha mondjuk 300as fsb-n hajtod a procit, akkor a ram 1:1-es arányban 300x2 vagyis 600MHz-en fog futni ami jó alacsony, szóval nagyobb arányt is használhatsz, hogy kihajtsd a ramot. elég a 800as ram a procihoz, geil jó márka, bár az általad írt 1200as órajel esélytelen vele, de neked nem is kell annyi
-
concret_hp
addikt
okítsatok ki plz
gépet tervezek venni vmi 21x0-s szériát. egy gigabyte lapot nézttem hozzá : GA-P35-DS3
nemost: a 21x0 sorozat ugye 800-as fsb-vel megy ami 200-as csak felnégyszerezi.
a ram is ddr2 800-as de valójában az is 200, csak fel van négyszerezve.
így ha húzni akarom, akkor a ramnak bírnia kell a nagyobb fsb-t. szóval, ha azt akarom, hogy mondjuk 300-as fsb-n menjen a cucc, akkor ahhoz a ramnak is bírnia kell a 300-at, ami ddr2-1200-nak felel meg? van reális esély arra, hogy egy 800-as ram ennyit (vagy többet) elbírjon? (geil kitet néztem) -
qw78er89
aktív tag
válasz
littlelion21 #7465 üzenetére
Jogos. Erre nem is tudok okosat mondani, ill hagyd nyitva a gépet és nézd kézzel meg, mennyire meleg (vigyázz, nehogy megsüljön az ujjad
). De amint linkeltem a hsz-ben a GeIL szerint 2.4V-t is kaphat!
mod: a Revoltec-nek van olyan hűtőbordája, ami hasonlít az ultar gyári bordájára, csak akko nem látod majd, hogy milyen szépen világít
pl. ez: [link]
mod2: sőt van ilyen is, csak ez nem passzív, de azt mondják hatásos: [link]
-
littlelion21
addikt
válasz
qw78er89 #7427 üzenetére
Szia!
Az enyém 2.0V-ot igényel alapból. Meg fogom próbálni a 2.3V-ot - csak aggódom; nem fogom megfőzni a memókat? Az Ultrákon tudtommal van hűtőborda, a BD-n +csak a 2 világító fos. Igaz,h az oldalsó venti majdnem ráfúj (pontosabban a procira, a memó +ott van melette), ennek ellenére tartok tőle... -
Krissz22
senior tag
válasz
babgulyas #7463 üzenetére
Üdv!
Elég 1x is leírni a problémád. 3hsz-el ezelőtt szintén leírtad. Válasz azért nem érkezett, mert valószínű olyan ember még nem nézte a topicot, aki komolyabban tudott volna rá válaszolni. De akkor én most megpróbálok.
Biztos hogy a memóriával van baj és nem az alaplappal
Ha te magad is ezt írod, akkor nem értem a kérdést...Ha megtudod oldani, akkor próbáld ki egy másik gépben is a ramot. Vagy ha garis, akkor vidd vissza.
-
robi0604
őstag
Sziasztok!
Újra hozzátok fordulok...
Mostanában rakok össze egy configot és még nem tudom, hogy milyen memória legyen benne.
Érdemes-e 1066-os, vagy elég a 800-as? És milyet?
A lényeg, hogy stabil legyen, hosszútávon nem lesz húzva, de néha azért megrángatnám.Ami biztos az a proci: E6750, a lap még kérdés: Asus P5k; Abit IP35, Gigabyte P35-DS3 (esetleg DS4) /még ebben sem tudtam dönteni
/
Válaszotokat előre is köszönöm!
-
babgulyas
csendes tag
Hali nekem olyan gondom van hogy vettem egy Samsung 1024MB DDR 400Mhz-t és nem tökéletes. Amikor bekapcsolom a gépet olyan 3-4-5-ször kell újraindítani hogy rendesen működjön mert mindig valami hibát talál. Biztos hogy a memóriával van baj és nem az alaplappal, procival, stb, mert futattam egy memóriatesztelő programot (memtest86) és egy csomó errort ír ki, de csak ha sok szünet után újra beindítom a gépet, ha már bemelegszik akkor egy darabot sem ír ki.
Operációs rendszer: Frissen telepített: Linuxxal, Xp-vel és Vistával is kilett próbálva és mindenhol ugyanazt csinálja.
Konfigom:
Asrock P4VM800 DDR 133/233/400
Intel Pentium 4 3000Mhz/1MB/800Mhz Socket 478
Samsung 512 MB DDR 400 (e mellett futott és ez tökéletes, mert egyedül ez egyből beindul)
Gainward 7600GT 256MB GDDR3 AGPMi lehet a baja? Mit csináljak vele?
Légszi segítsetek!
-
darius14
csendes tag
Sziasztok!Nemtudom lehet eltévedtem a témák közt de mindjart suli es ezt talaltam meg mivel ram kell nekem
Nemtudnatok nekem megmondani hogy Asus P4VP-MX es alaplap mennyi Mhz es ramot bir el?Mert akarok venni es Mhz et nemtom mennyit bir el meg azt hogy DDR SDRAM,DDR 1,stb ramkell e bele.Ha vki tud sekgiteni pls válaszoljon
Elöre is köszi.
-
Hali! Vennék 2x1GB ramot Geil formájában! Kérdésem: Sima Geil és az Ultra minőségben különbözik? Vagy csak idözitésben? Esetleg tuningba átlagban vmit lehe róla tudni? 1.5k Ft különbség van köztük végülis...
-
Dani Pécs
tag
Sziasztok!
Asus P5Ke lapom van+E6750+Radeon HD3850, és van benne 2db 1gb kingmax mars 1066mhz ram. (Nem kit)
Ez elvileg most dualban megy, vagy külön kell állítani?Szerintetek ez megfelelő, vagy cseréljem le egy Geil Kitre, ami viszont csak 800 Mhz.
Mit javasoltok?
-
ádyz
addikt
válasz
Le Pingvin #7450 üzenetére
Legalább módosítottad volna a 4×-es hsz.-t!
Mert ez így durva.
-
Thrawn
félisten
válasz
Le Pingvin #7447 üzenetére
Egyik sem fogja rendesen kezelni a 4x1 GB ramot, kevesebbet fogsz látni, 64 bites rendszert kellene használnod.
-
Gyuri27
félisten
válasz
Le Pingvin #7445 üzenetére
Lehetni lehet csak félő, hogy sok lesz vele a copás. Mert az még hagyján, hogy más chipek vannak rajta és mások az időzitések. De sajna a két fajta ram nem egy féle képpen szereti a feszültséget. Ehhez még hozzá veszünk egy olyan oprendszert ami nem kezeli a 4 giga ramot. Hmmm az jó buli lesz.
-
Le Pingvin
csendes tag
Azt szeretném megkérdezni,hogy bele lehet rakni a gépbe 2*1Gb Corsair XMS2-6400 800Mhz (5-5-5-18) és 2*1Gb GEIL Ultra 800Mhz (4-4-4-12) ramokat.
Alaplapom: P5B-E Plus
Proci: c2d 6420 2,13Ghz @ 2,92 (FSB:365) -
Shade87
csendes tag
Sziasztok!
Belevágtam 1kis gépfejlesztésbe:AMD x2 4400+
ASUS M2N-E-SLi
Kingmax 4*1gb (800)
Radeon 3850
Kérdésem az lenne mivel nagy dilemmába vagyok h milyen windows-ot is használjak majd..
Értem itt pl a 4giga ramra is a gondom...
Ahogy probálgattam keresgélni az Xp32bitet elfelejthetem... viszont az Xp64 illetve Vista 32-64-en
dilemmázok mostSzóval melyiket ajánlanátok ? Ja még annyi hogy ha vistát használnék a dx10-es játékoknál csak dx10ben tudnék játszani?
Válaszaitokat előre is köszönöm és bocs ha ezt a témát nem itt kelett volna felhoznom .... -
Tomitosz
aktív tag
Na sikerült felismernem pár dolgot a bios-ban....beállítottam a TRCD,TRP,TRAS - pontokat. De egy valamit nem találtam...a TRC opciót...az micsoda vagy miféle alternatívában keressem?
-
oliba
őstag
válasz
#65675776 #7438 üzenetére
Jó, mert eddig voltam 2-2-2-2-n aztán visszavettem a feszt, mert nem akarom, hogy baja legyen szegény bordátlan ramomnak, aztán adtam nekik 2-3-3-3at, majd eszembe jutott amit írtak, hogy az a bizonyos "vége" gáz lehet. Eszembejuttott még pár OCZ ram is régről, ahol voltak ilyen órajelek asszem, hogy 2-3-2-5, így arra következtettem, hogy a "hátsó kettőt" kell "összeadni" és akkor azt kell beállítani.
Mindenesetre látom, hogy 5 vagy 6 jó beállítás, de nem teszem 5-re, mert esetleg többet ront az, mint amennyit javít, márha azt a igenminimális tesztprogramokban is alig fellelhető gyorsulst veszem. Így esetleg többetlassít, mint gyorsít.Bocsánat az ennyire fapados szókincsért, de nem ismerem a szakkifejezéseket ramos témában, de legalább meg tudtam értetni magam
Köszi a segítséget!
-
Tomitosz
aktív tag
válasz
qw78er89 #7428 üzenetére
Elvileg 533mhz-et állít be nekik magától a BIOS....most vettem és biztos hogy 667-es ramot vettem....De félre nézi mert minden ramomat 1 fokozattal viszébb állítja...a sima DDR ramot is 333-ra állítja be...pedig 400-as és azon el is fut...A régi alaplapom csinálta ezt a DDR-el....De most ez kötözködik ugyan úgy a DDR2-vel
-
oliba
őstag
Valahol olvastam, hogy miért nem tanácsos ilyen beállításokat tenni. 5-5-5-12, vagy 4-4-4-9. Céloztam a végére. Arra már nem emlékszem, hogy miért, de mindegy. A kérdésem, hogy akkor az a probléma DDR1-es ramnál is fenn áll, mert ott egy kicsit nehezebben lehet állítani ilyen időzítéseket a végére, mert én most 2-3-3-6-on vagyok és akkor ezzel a technikával 2-3-3-8-ra kellene tennem minimum. Esetleg mire állítsam? Lehet (sőt biztos), hogy hülyeséget kérdezek, nade mégiscsak
-
ChromeX
addikt
hello
melyik a jobb választás, kingston 2gb (2*1) 800mz, vagy ugyan ez geil ultrában ugyan annyi a két ram, jah és a lapomba jó mind2 nem? -
Ribi
nagyúr
válasz
littlelion21 #7409 üzenetére
Az ujabb geil ramok el vannak bacva ahogy nezem. Nalam sem lehet huzni kicsit sem amint 5-5-5-15-re allitom az idoziteseket. Sokkal tovabb tudom huzni cl4-ben. Viszont havernal teljesen normalisan mukodik es lehet huzni rendesen. Probald meg hogy cl4-ben huzod.
-
qw78er89
aktív tag
válasz
littlelion21 #7409 üzenetére
Szia!
Nekem GeIL Ultra 800-am van. Namost ezek alapból 2.1V-t igényelnek, a 800 4-4-4-12-höz. Mivel olyan sok embernél láttam, hogy megy az jobban is megnéztem a honlapon és 2.3V-ig lehet adni neki. Ezért beállítottam 300 fsb mellett 3 szorzót és +0.4V-t (így megy 2.26V-n Everest szerint) és az időzítések 4-4-4-12. Megy stabilan orthos alatt. Sőt még a tRD-t is lejjebb vettem eggyel és úgy is stabil maradt, csak az Everest tesztben lett az olvasás 6778->7700
elméletben a BD-knek is tudnia kellene ezeket!
mod: most nézem a tied még 2.4V-t is kaphat[link] -
Tomitosz
aktív tag
Sziasztok!
Van 2db 1gb kingmax 667mhz-es ramjaim....olyan gondom van hogy 667-en mindenféle müveleti hibákat ír ki a gép...1x még újra is indultCsak 533mhz-en stabil. És nem tudom mi lehet a baj mert a dual channelt kikapcsolatam és a CL 5-re beállítottam ahogy a gyári adatokban is írta...mégis kötözködik
Én arra tippelek hogy a feszültség automatára van állítva és talán túl keveset ad....Mennyi feszt eszik egy ram? Vagy ha szerintetek más lehet a megoldás akkor az is érdekelne
-
Dopamine
csendes tag
Sziasztok!
Melyiket ajánlanátok??
GEIL Value 2048Mb DDR2 800Mhz KIT /5-5-5-15/
vagy
GEIL Ultra 2048Mb DDR2 800Mhz KIT /4-4-4-12/Illetve kérdezném, hogy mit jelent pontosan az időzítése??
Köszi!
-
wedge31
csendes tag
Az volna a kérdésem hogy mivel lenne gyorsabb a gépem / elsösorban játékokná /l ha vennék 3gb 533-as ramot vagy 2gb 800-ast ? a proci E6600 az op rendszer xp 32-es.
-
fOriginal
tag
hi!
egy e 6750est kéne kihajtani tuningban olyan 3,6 3,7 ghzig (450-470 fsb) stabilan és relatív olcsón (>22k). mit javasoltok?
-
-
chungee
addikt
Egyik ismerősöm gyorsítani akar a gépen. Tettem javaslatot, hogy vegyen 1gigás RAM-ot. Úgyis tett. Törelmetlen volt, nem várt meg engemet és egyedül állt neki a szerelésnek. Felhívott telefonon, hogy lefüstölt a gép vagyis a foglalat. Nem voltam a helyszínen. Azt írok le, amit hallottam. Szerintetek mi lehet a baj? Kiemelte, hogy biztosan nem foedítva rakta be. Akkor csak egy variáció van: DDR-set próbált berakni SD modulba vagy SD-set DDR modulba.
-
erozsolt
tag
Milyen nálunk kapható 2 x 2 GB DDR2 szetteket ajánlanátok, ha fő a megbízatóság és csak egy kicsit a tuningpotenciál? Semmi tuning mellett eddig nekem az egyik legmegbízhatóbbak a Kingston ValueRAM válogatott párok voltak, de most egy Asus P5E + Q6600 mellé kéne, és ezt biztos fogom egy kicsit húzni, igaz csak ha nem megy a megbízhatóság rovására. Konkrét ajánlatokért forduljak a bazárba?
-
littlelion21
addikt
Na, felteszem még egyszer:
A konkrét problémám ez:
a Geil BlackDragon 800Mhz /4-4-4-12/ ramok szinte húzhatatlanok. Először 300-as fsb-t próbáltam 3x-os szorzóval, ami ugye 900Mhz, 5-5-5-15-ön és 18-on. Az eredmény - be sem bootol, csak újraindulgat. Adtam neki 2, majd 2.1V-ot - ugyanez. Majd visszavettem a szorzót 2.66-ra, ami 798Mhz 4-4-4-12-őn, itt legalább a winfos bejött - halleluja! Adtam neki orthost, hát mit mondjak, 2 másodpercenként észlelt hibát és állt le. Ezt mondjuk leszartam, az orthos az előző ramomnál is ezt csinálta - hibázott - de játék közben egyszer sem állt le/fagyott le/indult újra 3 hónap alatt. Ez viszont az UT3 alatt pár óra alatt 2x is, Crysis alatt 1x, Blacksite alatt szintén 2x dobott kékhalált vagy fagyott keményre.
A végén már visszavettem az fsb-t 295-re, így a ram csak 784-en jár, az orthos itt is szarrá hibázza magát, de játékok alatt legalább csak 1x fagyott meg.
A cpu-nak természetesen adtam 1.41V-ot, ez nem lehet baj (a cpu teszt egyébként sem hibázik).
Próbáltam a sárga slotokban /ott volt az előző/, be sem bootol, csak újraindul. Nagynehezen átszenvedem a pirosba - ott működik (de hogy?)
Akitől vettem itt a ph-n (nevet nem mondok), nála 900-on meg 1000-en futkároztak az ugyabebből a szériából származó Geil BD-k.
Ő mondta, h talán a command rate-en kellene állítani. De ezekszerint így nem fogok.
Mi a francot csináljak? -
Andrewhouse
aktív tag
válasz
kegyetlen19 #7407 üzenetére
Hát annak nincs, ugye driver gyártó nál kéne megnézni hogy tényleg támogatja e 64 bites Windows-t! valszeg nem jó a driver azért nem mükszik, de ez már hangkari topik lessz..
-
Zájec
veterán
válasz
Ősember #7381 üzenetére
jól mondod.. "volt is és van is" csak nem 1000-esként kerülnek a forgalomba..
hanem 800-asként.. mert ugye vita volt régén hogy nemlehet hivatalosan 1000-s
ram... ezért kiadták most 800-asnak...(és 1000ig van spd-je)
ezért mennek ilyen szépen 1200mhz-t is...
most hogy igy mondod, felébresztett a dolog..
pláne ilyen árban,, csak nehogy bekerüljön a fa alá ..(#7402) Anthony28 : a kérdésre kellene válaszolni majomúr
látom , nálad nem igazán megy ez a dolog..mint ahogy a tuning sem
a #7373 , #7374 h.sz-re , nem találtad meg a kulcsot -
Thrawn
félisten
válasz
kegyetlen19 #7404 üzenetére
Ha a rendszer telepítése után kapcsoltad be, akkor bizony telepítheted újra. Ha előtte akkor nem szóltam, a kártyagyártót kellene 'megrugdosni' driver ügyben.
-
kegyetlen19
csendes tag
Hali.
Senkinek sincs problémája ha a bios-ban bekapcsolja Memory Remap Feature. -
methyl
tag
Sziasztok!
Egy gyors kérésem lenne:
be tudnátok linkelni egy táblázatot, ami AM2 AMD processzorokhoz tartalmazza a megfelelő CPU-frekvenciákhoz való ajánlott DDR-II memória modul sebességeket?Talán még annak idején Daa-raa mutatott valami hasonlót
Csak azért kellene, mert egy low performance gépet raknék össze egy ismerősnek (alacsony áron is), és lehet hogy elég lenne neki az 533 vagy a 667 MHz-es memóriamodul is...
Talán 1900 MHz-es vagy 2000MHz-es AMD AM2-es proci menne bele...
remélem értitek mire gondolok, még ha nyakatekerten is fogalmaztam...
köszi
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- PS5 konzolod megvásároljuk: Budapest, Kecskemét, Szeged, Debrecen vagy akár GLS futárt küldünk!
- Akciós Windows 10 / 11 Pro OEM Licenc Kulcs 100% eredeti, jogtiszta!
- Csere-Beszámítás! Xbox One X 1TB Játékkonzol Olvass! Model 1787
- Beszámítás! Apple iPad Pro 13 2024 M4 512GB Cellular tablet garanciával hibátlan működéssel
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro+ 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest