-
PROHARDVER!
A RAM (az angol Random Access Memory rövidítéseként), magyarul közvetlen hozzáférésű memória. Egy közvetlen elérésű írható/olvasható adattároló eszköz. A RAM tárolja a CPU által végrehajtandó programokat és a feldolgozásra váró adatok nagy részét. Az adatok csak addig maradnak meg benne, amíg a számítógép feszültség alatt van, kikapcsoláskor a benne tárolt adatok elvesznek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gyuri27
félisten
válasz
Ősember #8699 üzenetére
Te frankón kóstolgatsz (olvass vissza)?
Ha jól emlékszem legutóbb "Jorus: elsö körben mindig az egyszerübb választ keresem mindig. ugy itéltem meg nincs szükség komplikálni a dolgokat, elég ha jön a méhecskés story" ezt te írtad. Ez is gyenge nem, mikor kevered az fsb-t a qpb-vel?
Egyébként én egy mezei user vagyok, ha tévedek beismerem.
De, hogy Rover szavaival éljek nem ártana érteni is ahhoz amit árulsz. A fenti hsz-nél meg mellé fogtál, de rendesen. Azután meg daa-raa javitott ki, téged (és nem engem).
Na erről ennyit. Légyszi ne szólj a hsz-m hez. Én is így cselekszem a tieiddel.
Köszöntem. -
válasz
Bodmeister #8697 üzenetére
Esetleg keress rá arra a szóra a topicban, hogy időzítés.
-
Bodmeister
csendes tag
Hali. Az a kérdésem, hogy honnan lehet megtudni h egy adott memória modulnak mi a legmegfelelőbb(számomra legjobb teljesítmény) memória időzítés? Van erre vmi nagykönyv?
Vagy vki tud linkelni vmi okosságot ezzel kapcsolatban. Amúgy egy sima Samsung DDR400-as ramról lenne szó. 512Mb, de sosem tuningoltam még meg nem állítgattam, gondoltam talán lehetne vmit gyorsítani
Előre is köszi!
-
passatgt
aktív tag
Üdv!
Egy MSI K9VGM-V alaplapom van, AMD x2 5200+ processzorral.
1db 800mhz-s kingmax 1gb-os ddr2 ramot tettem bele, de az everest csak 800mhz-nek látja:
Field Value
Memory Module Properties
Module Name Kingmax KLDD48F-A8KB5
Serial Number None
Module Size 1 GB (2 ranks, 4 banks)
Module Type Unbuffered DIMM
Memory Type DDR2 SDRAM
Memory Speed DDR2-800 (400 MHz)
Module Width 64 bit
Module Voltage SSTL 1.8
Error Detection Method None
Refresh Rate Reduced (7.8 us), Self-Refresh
Memory Timings
@ 400 MHz 5-5-5-18 (CL-RCD-RP-RAS) / 23-42-3-6-3-3 (RC-RFC-RRD-WR-WTR-RTP)
@ 266 MHz 4-4-4-12 (CL-RCD-RP-RAS) / 16-28-2-4-2-2 (RC-RFC-RRD-WR-WTR-RTP)
@ 200 MHz 3-3-3-9 (CL-RCD-RP-RAS) / 12-21-2-3-2-2 (RC-RFC-RRD-WR-WTR-RTP)
Memory Module Manufacturer
Company Name Kingmax Inc.
Product Information http://www.kingmax.com/product/products.htmMi lehet a gond?
Előre is köszi
-
qw78er89
aktív tag
válasz
MadBlade #8690 üzenetére
Hát nézd, igazából egészségesebb ha egyforma modulok vannak a gépedben. Viszont sztem ha ultrát raksz be, annak a cl4 az ídőzítése, a kingmaxé meg cl 5, így biztos bukni fogod a szorosabb időzítést, meg ráadásul az ultrák 2.1 V-n mennek, a kingmax meg 800-n megy 1.8v-n. Úgyhogy lehet el sem fog indulni!
mod: szvsz vagy vegyél még 2GB kingmax 1066-ot, vagy 2x2GB amit gondolsz és akkor csak azt rakd be...Így nem fogsz kompatibilitás problémákba ütközni. Egyébként 2GB modulok, valamint 4 db modul nem túl jó a tuninghoz
mod:: milyen fsb-n megy a proci most?
-
MadBlade
tag
Előszöris köszi a segítő szándékot Jazz , de nekem a fele kínai volt , annak , amit lleírtál
Például miért is nem jobb ha dualban futnak a ramjaim?
egyértelmű hogy én sem 4 gigánál kívánok megállni , hiszen a mostani lapom is támogatja a 8 gigát , ki tudja mit hoz még a jövő ...
De nem jobb ha most veszek 2 x 1 gigát pluszban és majd a jövőben lecserélem őket ?
Válaszod és türelmed előre is köszönömszerk: Egyelőre mindenképpen 4 giga a célom , de nem tudom hogy ezt 2 x 2 giga 800MHz-es RAM , van a jelenlegi 2 x 1 giga 1066-os és + 2 x 1 giga 800Mhz-es RAM formájában valósítsam meg
(én dualban gondoltam mert az ésszerűbbnek tűnik , de javíts ki ha tévedek -
littlelion21
addikt
Akkor hát felteszem kérdésem még egyszer, most remélem több sikerrel...:
A memtest-et milyen módban kell használni?
Ha default-on hagyom futni, 7órát és 16-17passt is lefuttatott hiba nélkül.
Ha viszont átállítom a Memory sizing -ot (ha jól emlékszem) Bios-all -ra egyszer 1másodperc alatt 98-at hibázott, majd lefagyott és csak a resetre reagált. Másodjára ismét egyből 1198 hibát írt ki és megint lefagyott.
Ismét állítás, ezúttal Probe -ra, itt az 1. pass 2.%-nál már 605.000 kijelzett errornál tartott, és úgy kúszott fölfelé, h öröm volt nézni.Most akkor mi van?
-
Jazz
veterán
Nagyon olcsón honnan szereznétek be DDR1-es ramot? (akár használt, csak hát az kicsit zsákbamacsak is)
-
Jazz
veterán
válasz
light01 #8677 üzenetére
Lásd 1#:
"Az alkalmazások futási teljesítményében (tipikusan):
Socket A: ~0% növekedés
Netburst architektúrájú procik (P4 és a megfelelő Celeronok): 10-70%
Socket 939 és AM2: 3-5%
Core2 Duo architektúrájú procik: 2-5%"
Nem biztos hogy kéne erőletetni DC-t. Vegyél mellé egy 800-as 2Gigás modult 8k!!-ért aztán kész.
MadBlade:
64bit-es procival el tudsz menni 8Gigáig Home oprendszerekben, ha hosszútávon gondolkodsz akkor lehet hogy csere. Vagy csak simán mellé rakod és lesz 6Gigád (aztán majd később lecseréled amikor 8-at akarsz. Ha nincs DC akkor sincs gondd, lásd feljebb nem soktól esel el. (sávszélesség persze elméletileg a kérszerese) -
MadBlade
tag
Sziasztok !
Ismételten a segítségetekre lenne szükségem egy dilemmámmal kapcsolatban...
A konfigom:
- Asus P5B Deluxe
- Intel Core2Duo E6420 @ 3,2Ghz + Asus Silent Knight
- 2 x 1024MB Kingmax RAM (1066-osok 800-on)
- 250GB-os Samsung HDD
- Asus GeForce EN8600GT (256MB)
- Pioneer DVR-112DBK (OEM)-fekete DVD író
- ASUS DRW-1814BLT LightScribe (dobozos)-fekete DVD író
- Leadtek WinFast TV2000XP Global TV/FM Tuner kártya
- Chieftec 450W-os tápA kérdésem pedig:
szeretném bővíteni memória terén , de nem tudom hogy melyiket tanácsoljátok:
1. adjam el a jelenlegi ramjaimat és vegyek inkább 2db 2Gb-os 800MHz-es Kingmax-ot
2. vegyek inkább a jelenlegiek mellé 2db 1Gb-os 800Mhz-es Geil UltrátElőre is köszönök minden segítő hozzászólást
-
light01
tag
Felteszem mégegyszer a kérdést,mert igazi választ nem kaptam.
A következő konfigom van:MSI K9N4 Ultra-f alaplap,AMD Athlon64 3500+ AM2 proci,Kingston 1 GB 667 MHz DDR2 ram.
A ramot akarom bővíteni,mivel pár progi sajnos megköveteli.De nem tudom,hogyan.
3 féle képp gondoltam:1.eladom amostani 1 GB-ot és veszek egy 2 GB 667 Mhz-es ramot
2.megmarad a mostani és veszek mellé még egy 1 GB-ost
3.eladom a mostani ramot és veszek egy 2 GB 800 MHz-est.
A jelenelegi ram időzítése 5-6-5-15 CR2.
Melyik lenne a legjobb? -
skorBooT
tag
Hi!
Gyors kérdés kb hány órán keresztül hajtsam a memóriát memtest-tel, hogy biztos legyek abban hogy jó?
-
Pubszon
veterán
Vki nem tudja hogy a Windows XP SP3-ban benne lessz az AWE?
-
Jazz
veterán
válasz
#65675776 #8657 üzenetére
Kíváncsiságból megnéztem manuálját. Hihetetlen milyen részletes. Én még ilyet nem is láttam, egy kézikönyvtől. 150 oldal!!!
Omg.
Abit is kiszúrja a szemünket pár oldalallal, csak a leg lényegesebbet azt is szűken.
Hát hiába Asus minőség. Már tudom miért olyan drága Asus (a +kiskönyv)
Ja, és 1,2 - 3,4. -
válasz
Gyuri27 #8665 üzenetére
Látni mondjuk én sem láttam, de akkor mik ezek a fantom modulok BandiT-nál:
DDR2 PC8500 1066MHz 4096MB GEIL ULTRA KIT 2DB (SPD: 5-5-5-15, Retail Box, Heat Spreader: Metallic-Orange Aluminum) 42 722 Ft Élettart.
DDR2 PC8500 1066MHz 4096MB GEIL EVO KIT 2DB (SPD: 5-5-5-15, Retail Pack, Heat Spreader: EVO ONE Heatsink System) 54 850 Ft Élettart.
DDR2 PC8500 1066MHz 4GB GEIL BLACK DRAGON KIT 2DB (SPD: 5-5-5-15, Retail, Heat Spreader: 8 Layer PCB with LED) 46 509 Ft Élettart. -
hati
addikt
Sziasztok!
Lszi nézzetek rá a következő két everest mérésre. Miért gyorsabb a DDR/400-as gépem memóriája, a DDR2/800-asnál? Mindkét gépen alapon van minden ram és cpu beállítás.
DDR2 800MHz
DDR 400MHzköszi
-
Henryk
aktív tag
Hali!
Milyen márkájú és típusú ramot ajánlotok? 2x 2GB és 1066mhz-esek közül
Q6600 hoz és P35 DS3 ra lesz 8800GT mellé -
Jazz
veterán
válasz
#65675776 #8649 üzenetére
Persze, de ha azt nézed hogy sok game már most min. 2Giga, továbbá viszonylag null pénzből tele is pakolhatod azt a 8Gigát ha akarod.
Bár ha akkor ez tényleg ilyen technikai korlát DDR2-nél, az más. Akkor várok még DDR3-ig. Vagy 4-ig....Anno minden más kártyával ment az általános Detonátor, nekem meg ASUS 8600TNT-m(ha ez volt a pontos neve) hez az Asus spec. driverét kellett leszedni. Akkori számgépes lapok is ezt írták, Asus-nak biza saját spec drivere kellett, azzal futott "tökéeltesen", nekem legalább is Detonátorral mindig D3D-s hibák voltak. Hát én így éltem meg azt az időszakot: Celeron 300A-->450Mhz-re húzva, ezt az amúgy jó kis Asus kártyát is egész jól lehetett húzni. A csúcs a Pentium266-->500Mhz-en. Na, nosztalgia off.
-
törölt tag
DDR2-ben a legnagyobb unbuffered modul 2GiB lehet. A regiszteresek meg vagy 2-3x annyiba kerülnek. DDR3-ból lehet akár 16GiB-os modult is építeni.
Én nem érzem megnyomorításnak. Az átlag PC-ben manapság 1-2GiB RAM van. Egy DDR2-es lapba lehet 8GiB-ot rakni. Szóval még abban is van tartalék.
Az Asus VGA-khoz sosem kellet spec driver, mentek a sima Detonatorral is a nevezett TNT-sek (öt évig használtam egyet, akkor még volt különbség Asus és noname között). Sőt az Anus féle drivert értelmes ember nem rakta fel, mert egy halom fost is felpakolt a driver mellett, és bő 2,3x volt a mérete a Detonatorhoz képest.
-
Jazz
veterán
válasz
#65675776 #8645 üzenetére
Kár hogy így megnyomorították az otthoni lapokat (tényleg vannak/lesznek elérhető áron 4Gigás modulok?) Újabb 3 év múlva már képes lesz tán 16 Giga memót is kezelni lapok? Hűha!
Asus Szerver lapja laza 550$.
Thunder h2000M (S3992-E) 450$.
No nem mitha ezen múlna.Asussal nekem világ életemben gondom volt. Már a kezdetekkor Riva TNT-s kártyáktól kezdve a speckó driverei miatt (igaz minőségben mindig ott volt ami a hardware-t illeti), aztán a lapok sem nőttek a szívemhez. Megrögzött Abit párti vagyok.
-
törölt tag
válasz
Ősember #8640 üzenetére
NEm mintha sokra menne a DC-vel...
Jazz: Ha érdekel, már a s940-es Opteronok is kezeltek 2GiB-os modulokat. Igaz DDR(1)-ből ilyen csak regiszteres kivitelben létezhetett, DDR2-ből viszont simán is.
Jorus: Ha már szerverlapot veszek, akkor biztosan nem Asus-t (meg úgy egyébként sem). Már csak az alacsony szintű támogatás miatt sem. Inkább Tyan. És még véletlenül sem nF akármilyet.
-
tarti19
senior tag
Sziasztok...
Mostani RAM-om mellé ami egy A-Data ddr2-es 800 Mhz-es ram szeretnék rakni egy más típusú (Kingmax) ddr2-es szintén 800Mhz-es ramot?
elfog ez futni? és ha igen dualba hogy lehet rakni? ( egymáés melelti slotba helyezésen kívűl még van más is esetleg)?
Előre is köszönöm a választ -
light01
tag
Hali.
Segítséget kérnék a hozzáértőktől:
A következő konfigom van:MSI K9N4 Ultra-f alaplap,AMD Athlon64 3500+ AM2 proci,Kingston 1 GB 667 MHz DDR2 ram.
A ramot akarom bővíteni,mivel pár progi sajnos megköveteli.De nem tudom,hogyan.
3 féle képp gondoltam:1.eladom amostani 1 GB-ot és veszek egy 2 GB 667 Mhz-es ramot
2.megmarad a mostani és veszek mellé még egy 1 GB-ost
3.eladom a mostani ramot és veszek egy 2 GB 800 MHz-est.
A jelenelegi ram időzítése 5-6-5-15 CR2.
Melyik lenne a legjobb? -
disznaj
csendes tag
Sziasztok!
Nekem az lenne a problémám, hogy vettem 2x1Gb Kingmax memóriát 800mhz, 1x1Gb Kingmax 1066Mhz és 1x1GB NCP 800Mhz memóriákat. Ez ugye 4Gb. Beleraktam egy gigabyte ga-965p-dq6 alaplapba és csak 3,5 Gb-t ismer fel. Van valakinek valami ötlete, hogy ez miért lehet??
Köszönöm
-
npp
csendes tag
Sziasztok!
tegnap vettem egy uj gepet: ga-p35-ds4, q6600, gt8800, hx520 es a lenyeg GEIL - Ultra 2048Mb DDR2 800Mhz KIT [link] osszeraktam a gepet, es probaltam 64bites vistat telepiteni 5 perc utan hiba, ujraproba megint ezutan megprobaltam 32bites vistaval is, ugyanaz
vegul sikerult xp-t felraknom, de a gep idorol idore latszolag ok nelkul "megall" mintha 100% proci terheles lenne, de nincs es oka sem lenne
vegul letoltottem memtest86, 3. test 12453252 hiba, na mondom szuper (memek 1-3 slotban)
mindez ugy h cpu alapon, mem pedig 5-5-5-18on, megprobaltam 2-4 slotban, +fesszel egeszen 2,3ig, illetve 4-4-4-12n is, hathade vegig ugyanez illetve leszedtem Windows Memory Diagnostic Toolt, es ezzel folytattam a tesztelest
ezutan 1esevel hatha rossz 1ik, minden alapon:
1es mem 5-6os teszt osszesen 9hiba mind a 3feedf18as cimen
2es mem 5-6os teszt osszesen 12hiba mind a 3feedf18as cimenvalamit rosszul csinalok, rossz bealitasokkal
, vagy kifogtam olyan kitet ahol mind2 memo rossz, raadasul ugyanazon a cimen hibaznak?
elore is koszi a segitseget
-
KMT
addikt
"- Black Dragon 2x1Gb 1066Mhz = 25.000Ft"
A gyártó szerint ezek CL5-ösek, és a gyári feszültségük 2.4 V...
A supertalent T-800-asom most megy 1027MHz-en, 5-5-5-15-ben, és mindezt 2.0 V-on.
Szóval szerintem 2.1-en simán menne úgy, mint a geil 2.X-en.
És majdnem fele annyiba kerül. -
razsa
aktív tag
Hali! Van egy ugyanolyan kingston 1024 400mhz és egy 512es 400mhz es DDR ramom, ezek fognak dual channelben menni? vagy mindkettőnek 512nek ill 1024nek kéne lennie?
Ill melyik a jobb? 512* 2 DC ben, vagy 1,5Gb de nem DC ben? -
Jazz
veterán
Értem. Köszi a véleményed.
Amúgy okkal írtam az egyszer 2-es modult. Olcsó, jelenleg megfelelő, nincs felesleges slot pazarlás (nem kell kidobálni a ramokat amikor elfogy és még kéne), hosszútávra jobban lehet tervezni és sokkal olcsóbban kijössz.(az más kérdés hogy "szegény" gyártóknak ez annyira nem jó forgalom szempontjából. Szörnyű.
)
64 vagy 128 bit, nem tudom megér e ennyit. Elméletileg a sávszélesség kétszeres lesz, de a gyakorlatban messze nem lesz 2x az össz teljesítmény. Tapasztalat szerint ez az érték mennyi számszerűen (nagyjából)?Veszel egy 2-est...kéne még, ára méég leesik: veszel egy 4-est....méég leesik...veszel 8-ast...DC meg bekaphatja. Apropó: Pl. Abit IP35. Itt azt írja max. 8Gb memória Abit
Ez mit jelent? Max 8-as modulokat rakhatsz bele, vagy összesen max. 8 össz ramot támogat? Na nehogy már!
És idővel...eltelik 1-2 év kiadnak újabb javítást...ez változhat? Vagy ez is közmegegyezés gyártók között: ez van ezt kell szeretni, ha többet akarsz (már pedig fogsz mivel mem. lesz a leghamarabb a legfőbb hiánycikk gépedben) vegyél új lapot....Vagy én vagyok tudatlan és olyan borzasztó nehéz megoldani a 21.sz.-ban, és olyan technológiába ütközik amit ma még nem tudnak megoldani? (lolIgazából vagy 50-évre előre meg van a pontos forgatókönyv a széfben az egész ipart illetően....csak elő kell húzni amikor eljön az ideje)
-
Vagy veszel két iet 9.200-ért, és marad a DC. Persze nyilván nem nagyon fog menni 900-on se, és feszelni se nagyon lehet. Az 1066-os akkor éri meg, ha ki is hajtod. Játékokban nem érződik az ennyivel magasabb RAM órajel, ám a 800-as Kingmax korlátozhatja a CPU tuningot, ha az FSB-t 400MHz fölé kergeted. Az 1066-ost meg járathatod 900-on, kisebb késleltetéssel, de én nem tapasztaltam játékokban érezhető változást az alábbi 2 beállítás között:
- CPU: 2.4GHz, RAM: 667MHz, 3-3-3-8
- CPU: 2.4GHz, RAM: 800MHz, 4-4-4-12Szerintem nem éri meg a több mint 3-szoros árat a Black Dragon, hacsak nem a tuning a lényeg. (De arra meg persze gyengus az is.)
-
Jazz
veterán
Igaz. Ha húzzák. Már pedig húzzák.
Kérdés->Szerintetek?:
...mindekettőt kitudod hajtani, két vásárlási variáció:
- Kingmax 2Gb 800Mhz = 8.000Ft
- Black Dragon 2x1Gb 1066Mhz = 25.000FtElső esetben elesek DC-től (tartaléklok legalább slot-ot), meg a Mhz különbözettől.
Árban baromi sok a különbözet! Most ezért érdemes ennyi pénzt áldozni? Lesz ennek valaha is ilyen számottevő jelentősége? Megérzed ezt egyáltalán játékokban, normál alkalmazásokban, a mindennapi használatban olyan jelentős mértékben mint az a nem kis zsé amivel drágább?
thx -
Ősember
őstag
válasz
Sickboy25 #8613 üzenetére
hello
tehát akkor a ramot 1:1 arányban huzod. ebben az eseben teljesen normális az ami történikmint irtam ez az arány a lehetö legkisebb orajelen hajtja a ramodat adott fsb mellett, ergo ennél csak nagyobbat lehetett volna beállitani, mint ahogy az történt nálad alap (tuning mentes) helyzetben, mert ugye amikor 1333-en volt az fsb, akkor a ram 800-on járt 667mhz helyett
ha helyesen van kitöltve az adatlapod, akkor kingmax 800-as moduljaid vannak, amik nem éppen tuningrol hiresültek el (, mintsem a mocskosul alacsony árrolna de ez más tészta...). ezzel arra akarok rámutatni, hogy lehet egyszerüen nem birták a 800 cl4-et.
mi a megoldás? állitsad a gyári értékekre az idözitést, ami jelen esetben 5-5-5-15. feszültséget hagyjad auton, vagy ha ekkor nem stabil, akkor probáld meg manuálisan belöni pl 2v-ra.
és mikor fogom tudni pl ,hogy a fesz miatt fog fagyni? - egész egyszerü. adsz több feszt és ha nem javul a helyzet akkor az adott komponensed határait érted el, de ha stabilizálodni látszk a készülék, akkor csak kevés volt a feszviszont a jelenlegi ramodnál nem adnék tul sok feszt, mert elég érzékenyen reagálhat rá és akár meg is ölheted, ami senkinek sem tenne jot, mert az szivás
Jorus: elsö körben mindig az egyszerübb választ keresem mindig. ugy itéltem meg nincs szükség komplikálni a dolgokat, elég ha jön a méhecskés story
-
Sickboy25
addikt
válasz
Ősember #8605 üzenetére
oké igazad van csak nem tom milyen értékekre van pontosan szükség
nos az én procim 1333Mhz fsb-n megy ami ugye 333 Fsb-t jelent éna ezt elkezdtem tornászni felflé és akkor vettem észre ,hogy a memóriámat is elkezdte auton emelni az 800Mhz volt és szépen ment felfelé!!
ezért a memóriát visszavettem asszem 667 re és 100fsb-t húztam a procira a memó meg akkor állt 800Mhz-re!
ekkor teszt nélkül változtattam az időzítésen de azt már nem bírta 44412-t! a feszt meg auton volt ami nem tom pontosan mennyi lehetett ,de 2V állandót adtam neki!!
most az nem tiszta,hogy az időzítést milyen ütemben és arányban kell lefelé vinni???és mikor fogom tudni pl ,hogy a fesz miatt fog fagyni?
-
Termi16
őstag
-
whited
addikt
bocs a fogalmazásért
-
whited
addikt
Hello
Most kapok maj geil ultra kit 2gb 800mhz black dragon ramot
és szeretnék még 2gigát hozzárakni miet lehet minek kell eggyezni a 2 ramban megaherc csak?vagyaz időzités is???ez am 4-4-4-12 -
"Már hogy ne menne 1:2. A sok pénzesek az 1333-as fsb-s 333 rendszerbus szintű procikkal a DDR3 1333, 666 belső adatbuszú memókat 1:2-ben tudja csak kihajtani." Elfogadom, valóban van ma ~20 ember jelenleg Mo-n, akiket érinthetne, csakhogy ők általában a procikat is húzzák, oszt akkor máris kezd sok lenni az 1:2.
Más: szentem nem éri meg. Kétségtelenül gyorsul tőle a rendszered, a kérdés csak az, hogy használsz-e olyan alkalmazásokat, ahol ez érezhető is lesz. Az pedig leginkább a chipsettől (memvezérlőtől) függ, hogy mennyire érzékeny a szinkronhajtásra.
-
Jazz
veterán
Nem gondolhattak arra hiszen szorzó, miegmás, meg ez az egész rendszerbus szinten megy mind fsb, mind memória.
Már hogy ne menne 1:2. A sok pénzesek az 1333-as fsb-s 333 rendszerbus szintű procikkal a DDR3 1333, 666 belső adatbuszú memókat 1:2-ben tudja csak kihajtani.Más: Nekem 6:5 (cpu: ram), 240x4 fsb (quad pumped bumbed
), DDR400. Na most ha szereznék bele 500-as ramokat, akko egyszer
- gyorsul a rendszer mert 1:1-ben mehet és nincs szinkronizálás. Erre írták azt abban az írásban hogy sokszor nagyobbat gyorsít mint az aszinkronnal járó x Mhz.
- másodszor gyorsul ugye a DDR500 miatt amit 480-ban hajtana ki.No de mennyit. Megéri? Most hogy ilyen méregdrágák ezek a DDR-ek.
(azért írkálok folyton két rendszerről (P35, DDR2...), mert kettőt újítok) -
válasz
Ősember #8605 üzenetére
Ez így jó kis pongyola fogalmazás azért.
Az FSB az FSB, az 1066 meg QPB például vagy PSB. Meg aztán szentem a srác arra gondolt, hogy BIOS-ban DDR667-ről DDR800-ra emeli a RAM szorzót, ami ugye 4:5-ös helyett 2:3-as arányt jelent. De ez csak tipp, mert érdekesen fogalmaz.
Én sem okoskodni akartam, és tutti biztos, hogy a te postodat jobban fogja majd érteni.
-
Ősember
őstag
válasz
Sickboy25 #8600 üzenetére
tipp: irj mindig konkrét értékeket, mert pl a pici fesz emelés lehetett a te értelmezésedben +0.2v, de valakinél a +0.4v alatt nem létezik feszültség
és még egy dolgot tisztázni kell igy az elejénaz pedig az, hogy mennyi is az annyi... az fsb-re gondolok. a te procid alapbol 1066fsb-n üzemel. ezt itta forumon ugy szokás mondani, hogy vagy 266fsb-n (1066/4=266) megy vagy azt irod, hogy 1066fsb-n megy. a te procid esetében ezért a 800mhz fsb vagy tul kevés (minimum alatt van) vagy már világcsucsot döntöttél meg
tehát akkor ujra... mennyi fsb-röl akarsz mennyire menni? a ramot mellé hogy állitod?ps.: nem okoskodni akartam, csak az egyszerüség kedvéért gondoltam tisztázzuk
mod:
Gyuri27, látom kekeckedös kedvedben vagy és csakazért sem akarod meglátni amit mondokpont az a baj, hogy abban a tesztben az a beállitás ment, de a világ össze többi tesztjében 1000 vagy alatta teljesitettek. teccikérteni?
-
littlelion21
addikt
#8599-re valaki?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- FURY 32GB Beast RGB DDR5 6000MHz CL36 KIT Memória!
- DDR3 DDR3L 4GB 8GB Notebook RAM Bazár (Samsung, SKHynix, Micron, Kingston)
- BESZÁMÍTÁS! 32GB (2x16) G.Skill Trident Z RGB 6600MHz DDR5 memória garanciával hibátlan működéssel
- Kingston FURY Beast RGB 32gb ( 4x8gb ) DDR4 3200MHz
- Kingmax 2x2GB DDR3 1333 RAM eladó
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H510M i5 11400F 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1070Ti 8GB Rampage SHIVA TT 500W
- iKing.Hu - Apple 16 Pro Max - Natural Titanium - Új, kipróbált
- Honor Pad X8 64GB, Wi-Fi, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U727 - i3-7GEN I 16GB I 256SSD I 12,5" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Eladó ÚJ BONTATLAN Honor Magic6 Lite 8/256GB fekete / 12 hónap jótállással!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest