- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Almás felhangokat pendít meg a Cougar legújabb, E-ATX-es háza
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen TV-t vegyek?
- SSD kibeszélő
- Nagyon érdekli az Intelt a PC-s kézikonzolok piaca
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Apple asztali gépek
Új hozzászólás Aktív témák
-
faki_
senior tag
-
akosigabor
csendes tag
válasz
Colonel993 #10597 üzenetére
Didi váz és régi vaku.Azt hallottam,hogy 10 V feletti talpfeszültség szétégetheti a váz áramköreit.Én nem rakom fel az analóg vakuimat a K 20-ra.
-
Deadpapa
aktív tag
Na bajban vagyok.Amiket készitek videot ugyebár van minimális képlebegés stb.huzza a képet.Sony vegas platinummal melózgatok és az a bajom ha tömöritem a videot akkor ez a jelenség erősebb sőőt elviselhetetlen hogy lehet ezt kiküszöbölni?Hogy egy 20Gb videoból csinálok 8 at és ne legyen annyira szar.Na meg a minőség is romlik bármibe konvertálom.Mi a megoldás?
-
Colonel993
senior tag
18-55 WR üveggel annyi a K-30
Amúgy ha nagyon újat akarunk venni, akkor érdemesebb CSAK vázat venni, illetve MAX a 18-55 -ös DAL-t mellé ha még van a "CSAK PLUSZ EGY MÁTYÁS TEZSVÍREM" -akció...
A 18mm -es vége egész használható illetve jól is jön maga az üveg 18-24-35mm -igMellé egy Tamron 70-300 Di LD Macro és már csak a fényerős fix manuálokat kell begyűjtögetni idővel
(Pl.: Helios 44M-4/44-2, Takumar 135mm 2.8, stb...)
Majd jöhet valami manuális vaku, Yongnuo vagy egy régebbi Sunpak.Ezeket legalább majd át is mentheti mikor majd rendszert vált Canonra
[ Szerkesztve ]
-
faki_
senior tag
válasz
Colonel993 #10593 üzenetére
"K30 és K500 között kb semmi az árdifferenciál..."
K-500 + 18-55: ~115e Ft
K-30: ~145-150e Ft -
Colonel993
senior tag
válasz
LevGIS #10590 üzenetére
A fotózás, mint minden Hobbiban és főként DSLR oldalon... nem a spórolásról szól.
Vagy lehet olcsóskodni is, de a végeredményen meg is fog látszódni.K30 és K500 között kb semmi az árdifferenciál...
Cserébe a keresőd ellátja az alapvető funkcióját, mint a fókusz visszajelzést.
Időjárás álló a vázad...
És még lehetne sorolni.Amúgy meg vegyél egy használt garis gépet Indexen, és kalap-kabát...
1 éven belül úgy is elfogod adni bármit is veszel.[ Szerkesztve ]
-
LevGIS
újonc
Anyagi korlátok vannak és nem játszik a "jaj gyűjts még hozzá lehetőség".
-
Deadpapa
aktív tag
válasz
Colonel993 #10588 üzenetére
Ámen!!!De K5 höz több minden van.
-
LevGIS
újonc
Sziasztok!
Erősen szemezek a K 500-as típussal és gyűjtöm róla neten az infókat. Viszont arról ellentmondásos adatokat találtam, hogy lehet e rá távkioldót kapcsolni.
Erről tudna valaki tuti infóval szolgálni?
Köszi!
-
uffneked
aktív tag
válasz
akosigabor #10585 üzenetére
Nincsmit. Az asztalimban nincs optikai meghajto, ezert muszaj voltam anno utanajarni.
Az ujabb kamerakhoz adott szoftvernel sajnos nem jatszik ez a modszer, kenytelen voltam iso-ban elkerni valakitol. -
uffneked
aktív tag
válasz
BiriBum #10583 üzenetére
Meg ezt se kell.
Eleg, ha leszeded a ricoh oldalarol a laboratory 3 frissitojet, majd silent modban feltelepited.
Ehhez nem kell mast tenni, mint start -> futtatas -> betallozod az exe fajlt, majd mielott elinditanad, a sor vegere utsz egy space-t, majd /s es leokezod.
Igy a hatterben lefut, nem kerdez, nem ker cd-t, vagy elozoleg telepitett verziot. -
BiriBum
őstag
válasz
akosigabor #10582 üzenetére
Nem kell a CD, csinálj egy írott cd-t S-SW55 labellel és kész. Biztonság kedvéért inkább újraírhatóval.
-
-
gabor_01
senior tag
válasz
akosigabor #10580 üzenetére
PENTAX PHOTO Browser 3 and
PENTAX PHOTO Laboratory 3 UpdateEzt töltsd majd le, ha megvan a CD anyaga.
-
gabor_01
senior tag
válasz
akosigabor #10578 üzenetére
Másolat is jó. De ha a CD-ről lemásolod és csak a file-okat bemutatod neki, az is elég.
[ Szerkesztve ]
-
gabor_01
senior tag
válasz
akosigabor #10575 üzenetére
Azt hittem fel van telepítve.
(A nettről letöltött program, ill. frissítés csak akkor települ, ha bemutatod az eredeti CD-t.) -
-
gabor_01
senior tag
válasz
akosigabor #10573 üzenetére
Igen.
De közben hiányoltad a TTL módot és a CD-t. -
Zozzant
addikt
válasz
andris1602 #10563 üzenetére
Ez egy kamu
Képen lévőn csak obi kioldó pöcök van, semmi elektromos csati. Best buy!
-
gabor_01
senior tag
válasz
akosigabor #10562 üzenetére
Van TTL-t tudó vázad?
Eddig K20-ról írtál csak. -
Novics
senior tag
válasz
Polarstar #10565 üzenetére
Az egész szettem nem ér ennyit.
Meg amúgy is MM. Tényleg nem tudom, hogy ki ad ki ennyi pénzt egy közgyűrű sorért. A mindent átvivő, hiper-szuper sem érne meg nekem 50-et, ami körül láttam. (ha jól rémlik) Amúgy is egy m42-est akarok majd. Mert az olcsó.
Szerk: Bakker, már megint másik avatar?
[ Szerkesztve ]
-
Novics
senior tag
válasz
andris1602 #10563 üzenetére
Ezt már én is néztem. Majdnem meg is vettem.
Kíváncsi vagyok, hogy ennyiért van e olyan palimadár, aki megveszi. -
andris1602
aktív tag
Találtam egy gyöngyszemet a gyári "kiegészítők" szerelmeseinek
-
gabor_01
senior tag
válasz
akosigabor #10557 üzenetére
Nem értem mit írsz. Az eredeti angol leírást néztem.
Egyébként mit akarsz kezdeni a TTL móddal?[ Szerkesztve ]
-
mobe44
csendes tag
válasz
akosigabor #10556 üzenetére
Lehet, hogy tévedek, de az a gyanúm, hogy ma már a többszörösen frissített Win7 nem szereti. Nálam sem működik, már több mint egy éve. (Előtte rendben ment.) Igaz, nem is hiányzik, soha nem vele konvertáltam.
-
Novics
senior tag
válasz
akosigabor #10556 üzenetére
Mit szeretnél tudni róla?
-
akosigabor
csendes tag
A pentax CD-ről senki semmit?
-
akosigabor
csendes tag
válasz
Colonel993 #10549 üzenetére
Rossz helyre írtam a választ,alább megtalálod.
-
akosigabor
csendes tag
válasz
akosigabor #10552 üzenetére
Köszi kipróbálom LX-el és SFXn-el.
-
akosigabor
csendes tag
válasz
gabor_01 #10550 üzenetére
Szia!Minden más expozíciós módban tökéletesen exponál,természetesen P-TTL- ben,K 20 D-ről van szó.A vakun van HS szinkronizációs mód, amiben 180-ad nál gyorsabb időkkel szinkronizál ,korlátok nélkül, ami a vázon "kifér",a kulcsszám csökkenése árán,amit az érzékenység emelésével növelhetek.Tehát van P-TTL,csak TAv exp. módban megfelelő rekesz-idő párt kell hozzá választani, ami pöcsölős és nem egyértelmű.Viszont van még 8 exp. mód,csak az ember mindent szeretne tisztán látni.Üdv:Gábor.
-
gabor_01
senior tag
válasz
akosigabor #10548 üzenetére
Ha elolvasod a a vaku leírását (most megnéztem neked), akkor a mode gombot nyomogatva valóban nem ugrik TTL-re.
De csak TTL-t tudó vázzal biztos tudja azt. Hogy ilyenkor kijelzi-e, rosseb tudja. -
gabor_01
senior tag
válasz
Szerintem egyszerűen túlexponálod. Szegény vaku biztos a legkisebbet villantja. A váz meg mit kezdjen, ha megkötötted a kezét, ISO-n kívül semmivel sem tud ellened védekezni
-
Colonel993
senior tag
válasz
a Vakud P-TTL-es...
A Vázad nem tud P-TTL-t... csak a régi TTL-t...Pentax amúgy sem a vakus rendszeréről híres... (Max 1/180-as szinkron sebesség... MUHAHA)
Rakd X-módba a gépet, Vakut A-ba.
Fogalmazz meg egy max. rekeszértéket amin szeretnéd használni, Pl.: 5,6 és ezt gépen és vakun is állítsd be.
A többi meg már menni fog mint a karikacsapás. -
akosigabor
csendes tag
válasz
gabor_01 #10547 üzenetére
Szia! A túlexpós képek,ahogy írtam TAV exp.módban kézzel állított rekesz és idő értékekkel történtek.Ezeket úgy állítottam,hogy a vaku hatótávolsága 0,7 m-nél kezdődjön.Itt már nem szabadna túlexponálnia.Még szűkebb rekesszel csinál jó expót, na de ez hol TTL?A vakut kézben tartva,a mode gombot nyomogatva is kimarad a TTL .P-TTL,A.M,SB a sorrend.
-
gabor_01
senior tag
válasz
akosigabor #10546 üzenetére
Ezek kérlek a kezdeti, örömteli időszakok
A vakuhoz:
Tudja a TTL-t, csak a vázad nem, ezért semmi jelét sem fogja ennek adni.
A túlexponálás talán abból van, hogy fullra elsül a vaku. Milyen obival, milyen beállításokkal történt? -
akosigabor
csendes tag
Sziasztok!Vettem egy Pentax K 20 d-t,a hozzájáró (Pentax fotolaboratory 3 stb.)CD nélkül.Megpróbáltam innen onnan letölteni,de a browser működik,a laboratory nem nyitja meg a képeket.Használja valaki ezeket?Mik a tapasztalalatok?A másik problémám,hogy azAF-360.as vakum üzemmódjai közül hiányzik aTTL,csak P-TTL van.Nem nagyon zavar,de lenni kéne.TAv expozíciós üzemmódban,(ha sötét van)nehéz olyan rekesz záridő értékpárt találni,amihez ne1600 ASA-t adna P-TTL-ben.A zöld gombbal kiadott értékpárnál keményen túlexponál.Mi a véleményetek?
-
taky023
tag
Szerintem is szakira bízom, ha szükséges lesz, árban is jobban jövök ki, pláne, ha belekalkulálom, hogy elrontok valamit.
Nézek egy olcsó körtepumpát, addig meg igen, majd a PS megoldja.
-
-
mrmarkus
aktív tag
válasz
taky023 #10536 üzenetére
Ezt neked kellene megnézned, mert nekünk távolról nem igazán megy a dolog...
Vedd a kezedbe a telét és fordíts egy nem túl erős fényforrás felé, hogy megtaláld az okát annak a foltnak!
Ha a szenzorodon lenne a szennyeződés, akkor más obival is jelentkezne ez az anomália. -
taky023
tag
Sziasztok!
A világosabb hátterű képeimen vettem észre, hogy egy bizonyos ponton egy apró folt jelent meg. Csak a teleobjektívemen vettem észre ezt a dolgot, poros lehet a lencse? Cserélgetni is szoktam az optikát, netán a szenzort kellene megtisztítani? Lenspenem még nincs, de amúgy is mostanában akartam beszerezni - de most az a kérdés, hogy melyiket.
[ Szerkesztve ]
-
Colonel993
senior tag
K30-nál van lényeges anyagbeli különbség és egyben hiba a fekete vs minden más szín esetében.
Más anyagból készülnek a színesek/nem feketék a külső színezőréteg felvitele miatt.A K-50 -nél nemigen tapasztalni bármi nemű szórást, ezt a gépet jól megcsinálták... Más kérdés, hogy semmi másban nem tér el a K30-tól (bár mostanra normalizálódtak az árak és 10-20e HUF a difi )
-
jeni
félisten
pletyka szerint a színes burkolatú gépvázak azok rosszabb minőségűek,mint a fekete alapszínű.
-
sasa134
addikt
válasz
Goblin12 #10526 üzenetére
A K50 akár haladóknak is remek váz, nem a gép tudása lesz a szűk keresztmetszet ha kezdő fotós vagy. Vedd nyugodtan.
Színt tekintve sztem csak is fekete. Egyrészt nem fogsz világítani a tömegben, másrészt sztem könnyebben eladható egy hagyományos színű váz. De ez csak magánvélemény.
Bemattulni a fehér sem fog.[ Szerkesztve ]
-
Goblin12
őstag
Sziasztok,
gondoltam ebben a topikban is utána kérdezek, hogy kezdő személynek, a K-50 egy jó tipus igaz? Esetleg valakinek van azzal tapasztalata, hogy a fehér változat mennyire mattul be, vagy érdemesebb feketét venni?
Köszi.
-
hcs57
addikt
válasz
andris1602 #10523 üzenetére
Meg kell tanulni úgy megnyomni az exponáló gombot, hogy közben a váz ne mozduljon el... ez egy kb 1 kg-s aparáttal megtanulható. Ne görcsösen nyomd, hanem könnyedén, odafigyelve.
-
andris1602
aktív tag
válasz
szekelygyula #10522 üzenetére
kézből csináltam
-
szekelygyula
csendes tag
válasz
andris1602 #10520 üzenetére
Ha állványról fotóztad, akkor érdemes kikapcsolni a stabit
-
Deadpapa
aktív tag
válasz
andris1602 #10520 üzenetére
1/100 nem egy kézpénz!!!
-
tab-phw
csendes tag
válasz
andris1602 #10517 üzenetére
Te kérdezted, hogy mitől életlenek, én megmondtam. A többi a Te dolgod
-
tab-phw
csendes tag
válasz
andris1602 #10511 üzenetére
Szépek a színek, de ez csúnyán bemozdult.
-
Novics
senior tag
válasz
fi:zi'k #10500 üzenetére
+1 a +1-ednek.
A vakut tényleg meg kell tanulni használni. Nekem nincs is. Igaz elég ritkán fotózok beltérben. (Kint is jól jöhet, akár tájképhez is, de egyelőre nem a vaku van a must have lista élén.)
Általában én is koppra tekerem a 16-45-öst. Lefelé minden mm aranyat ér. És egy idő után már aranyárban is mérik... -
hcs57
addikt
válasz
andris1602 #10505 üzenetére
szerintem a fókusz jó, talán az első kicsit frontos.. de ezt állványról illik csinálni, többször fotózva. Ha csak egy ilyen van, akkor nem kell korrigálni. Melyik fotód nem volt jó?
-
andris1602
aktív tag
Sziasztok
A hétvégén voltam fotózni, és kicsit csalódott voltam a végeredménnyel.. Lehet, hogy a képek nagy részét én rontottam el, de valamiért az volt az érzésem, hogy nem stimmel a fókusz (a gép a bűnbak)
Volt egy kis időm, találtam egy papírvonalzót, és lefotóztam kb 45 fokosz szögben, de továbbra is tanácstalan vagyok, hogy ez most akkor pontos, vagy sem? Valaki segít nekem eldönteni?
3 kép
Köszi előre isszerk: elvileg a 10es számon van a fókusz
[ Szerkesztve ]