Hirdetés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Apple iPad 11” (A16, 2025) - a táblagépek vanília fagylaltja
- Bemutatkozott az ASUS ROG Crosshair X870E Apex alaplap
- Milyen processzort vegyek?
- Intel Arc Alchemist A310/A350/A380/A580/A750/A770... és mobil verzióik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- 3D nyomtatás
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Apple asztali gépek
- Milyen monitort vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Én nem hallottam róla.
-
werttzui
addikt
Na hol az új K1-3,semmi hír?
-
Érdekes, hogy a Fotoplusszos eladók azt mondták, hogy viszik. Pedig szerintük vannak hiányosságai.
-
tothl
addikt
válasz
MasterMark #12929 üzenetére
Szerintem a kompaktot. Volt egyébként már használt eladó, de nem igazán látom értelmét ennek a filmes kompaktnak. Persze attól, hogy én nem látok benne fantáziát, más még láthat.
-
Srácok! Van sima SLR topik?
Néztem az új filmes gépet a Fotoplusznál. Az ára sokkolt igencsak... -
repvez
addikt
válasz
Polarstar #12926 üzenetére
rákerestem és vagy nem ad találatot vagy csak az a pk tether progi van amit 2012 ota nem fejlesztenek és már azt se nagyon lehet megtalálni mert minden letöltö link vagy oldal nem müködik már.
ugyhogy ha tudsz bármilyen müködi verzios programot legyen az android avgy windows azt szivesen meghallgatnám.
-
repvez
addikt
válasz
Polarstar #12924 üzenetére
olyan még mindig nincs hozzá ami vezeték nélkül esetleg távolrol is lehet állitani a paramétereket? Egyszer találtam egy PK teathre nevu progit amit feltelepitve és a P200assal USB-n összekötve tudtam állitani az értékeket és a számitogéprol aktiválni és a képeket is a PC-re mentette.DE most nem találom már és az még elég fél kész progi volt, jo lenne ha valami alternativ jol mukodo dolog lenne hozzá amivel lehetne astrofotora is sok fényképes stacket állitani.
-
Vettem a géphez egy JJC Bulb távkioldót. Prímán működik. Szeretet van az éjszakai képeknél.
-
pzsolt1000
csendes tag
Sziasztok!
Azon gondolkodom hogy eladom a k200asom, nagyon régen nem használom már. Van hozza egy tamron 2.8as 17-50, egy 70-300 f4, a kit obi, meg egy pár régi K-s manual objektív. Mi lehet a reális ár a csomagra? Köszi előre is, és bocs aZ off téma miatt. Ha valakit érdekel is, PM
-
gabor_01
senior tag
válasz
repvez #12919 üzenetére
A K200D pedig egy jól sikerült váz, rövid ideig árulták csak (túl jó volt az árához képest).
Két oka lehet a gondodnak (vagy több):
- Az obi gyengus ehhez a teszthez. Annak idején a a legolcsóbbnak és leggyengébbnek számított. Szerezz erre a célra egy jobb obit.
-Elállítódott az autófókusz. Próbáld meg kézi fókusszal. -
repvez
addikt
azt tudom, hogy a K200d már nem mai darab és a felbontása se olyan nagy , de azért mégiscsak tükör reflexes , de gyári 55-200as kit obival nem valami szép éles képeket készit még iso 100nál szikrázo napsutésben is zajos és alig van részlet.
rpülönapokon amikor teljesen rá tudok közeliteni a gépre 200assal hogy kitöltse az egész területet is teljes nézetben látszanak a pixelek és homályosak az élek. nem a meleg levegős részeknél csak hanem az egész képen .
Lehet ezt valamivel orvosolni , van valami ujabb firmware hozzá vagy valami kalibrálás? -
A K1 különösen drága darab volt mindig. Én egy új K3-ast szeretnék majd. Tény, hogy nem kapkodják el a dolgokat. Meglátjuk mit hoznak ki a piacra. Ezek után is ráérünk fikázni bármi is lesz.
-
_csocso_
senior tag
Pár napja gyártásban az új K1 III, árra 4000$ /€ tippelnek, kíváncsi leszek rá.. Lassan be is kellene jelenteniük.
-
zafiridas
csendes tag
márkátol függetlenül:a gépben formázok egy kártyát majd a kártyaolvason keresztül a kicsomagolt fájlt átmásolom a kártyára ezt követöen a kártya visszakerül a gépbe,majd a menüben megkeresem azt a lapot/oldalt ahol látni hanyas firmware van a gépben és itt ilyenkor megjelenik a a frissitési opció.
-
zafiridas
csendes tag
nem tudom mert sok mindent kiprobáltam,canonnál sosem volt gondom,de leszedtem ujra a frissitést átmásoltam a zip fállt talán nem is csomagoltam ki.amilyen nehezen indult olyan simán megis oldodott.fb.-n pentax csoportban adtak tanácsot.néha elkél az angoltudás annak akinek van ,én meg nem használtam a forditot ,de bemásolták magyarul a frissités menetét.
-
zafiridas
csendes tag
üdv! k3 II firmwaret szeretnék ,frissiteni 1-röl -> (1.0) , de csak a 1.12 ami leölthető de a gép nem reagál rá ? nem látja,több kártyával is probáltam. hogyan tudnám ezt orvosolni ?
-
_csocso_
senior tag
Még tavaly év végi hír, fejlesztés alatt a K1-III. Valószínűleg lesz olyan tudású, mint a legújabb K3, kérdés milyen felbontású szenzor lesz benne, mennyibe fog kerülni, illetve ki veszi meg. A középformátumot pedig egyelőre letették, ha jól olvastam. Egy jópár objektívet is kivezetnek, többek között az 50-135 SDM.
-
csabulaxi
senior tag
üdv!
Egy Sigma 28-300mm F3.5-6.3 af hyperzoom IF objektív Pentaxhoz mennyit érhet?
-
hcs57
addikt
Használt Pentax KP-k jó áron: [link]
-
Xantomas
őstag
válasz
Hobbiphotos #12895 üzenetére
A K70-nel sincs gond. Egy hibája van, ami nagy valószínűséggel kijön, 50 euroért előre betáraz az ember egy szolenoidot, elrakja a kedvenc obija, vagy vázának a dobozába, s ha jön az első tünet, cseréli, vagy cserélteti.
KF ugyan ez. Elvileg megint egy frissebb szolenoid van, de csodát művelni nem tudnak, sokkal később adja meg magát, s most már esélyesen később, mint a redőny, vagy a motor, vagy a pozícióenkódere.
Ha nem lenne egy KP-m, s kellene egy Pentax váz, simán. Nem rossz az a KF. Szenzorban hozza amire a K3-II képes, AF rendszerben butább, de hozza ami a K30 is tudott.
Ugyanakkor a fényképezőgép használók 90%-a kb beállítja középre, vagy valamelyik harmadoló pontra, s úgy használja, s annyi elég is statikus célra. A 11 pontos AF, optikai keresőben, erre bőven elég. Minden másra ott a live view.
Dinamikusan mozgó célra meg kb sem kompromisszum mentes Pentaxnál, ami nem top kategoria.Ha meg van pénz: K3-III ! Hibátlan a hardver, új oprendszer, folyamatosan jönnek a frissebb feature-ök, s mivel Linux alapú, s részben nyitott is a fejlesztőknek, már most is látszik, hogy brutálisan nagy lesz ennek a közösségi támogatottsága (mármint Pentaxos méretben).
-
Xantomas
őstag
válasz
lordovravens #12893 üzenetére
Én már ignorálom az ilyen hsz-eket. Feladtam a szélmalomharcot. Feribókon még többen tudják a tutit. Mindig lesz 1-1 újonc, akik laikusként tudják a frankót, s megy a károgás, de a megoldás keresés, valahogy mindif elmarad
Kicsit olyan érzésem van, mint amikor középiskolai fizika órán, 1-1 tanuló baromi okosnak hiszi magát, s majd jól
megmutatva bebizonyítják, hogy a relativitás elmélet hibás.Az eredményt mindenki képzelje el.
-
lordovravens
tag
válasz
Brekulon #12891 üzenetére
[link]
Szerencsére ilyen problémám még nem volt.
Ha lefelé görgetsz, a "Part II-ban" a csóka kifejti, mi a tapasztalata a különböző színű szolenoidokkal.@Polarstar: erről azt spekulálták a pentax forums-on, hogy ugyanezt az alkatrészt/megoldást ezer éve használta a Pentax és nem volt vele soha probléma... amíg a Japánban gyártott "fehér solenoid" került a gépekbe. Valaki azt is írta ott, hogy azért nem tudtak visszatérni annak a használatára, mert mire kiderült a probléma, már nem is gyártották, így maradniuk kellett a kínai zöldnél.
Elvileg a K-70-ből csak a korai példányokat érinti, úgyhogy csak történt valami(ezt a K-S2-ről is írták. Soha nem tudjuk meg). -
Brekulon
újonc
válasz
lordovravens #12883 üzenetére
Nem a színe a lényeg! A 100d-ben már dolgozott 114000-szer hiba nélkül. Én azóta már legalább 5-szőr szedtem szét. Nem csináltam semmit, csak szétszedtem, kihúztam a magot, majd vissza az egész. Pár napig jó.
Egy japán mandró szerint a felmágneseződő mag a probléma. Demagnetizálni kel, vagy egy erős mágnes pólusváltakoztatásával, vagy kis feszültségű, váltóáramos tekercsel.
Szerintem a szolenoid vezérlésével lesz hiba!!! Ha nem mozdulna, akkor nyitott maradna a rekesz, viszont mivel "fekete" a kép, azt jelenti a mag teljesen kiugrik!!!! Miért????
Nem érdemes cseréltetni a szolenoidot, mert úgy is csak ideig-óráig lesz jó! -
lordovravens
tag
válasz
Xantomas #12889 üzenetére
Használtan vettem itt a hardverapro-n, picit kevesebb, mint egy éve. A fókusz problémák akkor kezdték kiverni a szemem, mikor vettem hozzá egy 50mm F1,8-at, de 35mm f2,4-el is ua a helyzet.
A kijelző hibájábról nem volt szó a hirdetésben, az eladó azt mondta, ő nem észlelte ezt a problémát és hogy ő live viewban használta, viszont a javítás költségébe hajlandó beszállni(én is elismerem, hogy nem tudom bizonyítani, hogy nem a szállítás alatt történt vele valami) .
Nekem meg időközben nem lett volna időm ez után szaladgálni, amikor meg lett volna, akkor nem akartam nélkülözni a gépet.
Ennyi idő után meg már nem hiszem, hogy lesz kedvem beleállni ebbe az eladóval.
Nem halott a szegmens, csak 8-at meg kis széket mutat minden helyett. -
Xantomas
őstag
válasz
lordovravens #12888 üzenetére
Otthon.
Mielőtt kitérek a válaszokra, költői kérdés: újonnan vetted a vázat, vagy használtan? Újabban látok érdekes dolgokat.Nem macerás probléma egyik se, de, csak úgy ezek nem állítódnak el, nem megy el egyik szegmens se az OVF-ben. Viszont ezeket, csak a német szerviz fogja neked megcsinálni.
Gyárilag a szenzor sík elég pontatlan szokott lenni, de párhuzamossági hibája azért nem szokott lenni. Ha igen, ott már valaki vagy elállította a képszenzort, vagy az AF szenzort, vagy a bajonett nincs rendesen összerakva, rosszabb esetben sérült, vagy maga az obi.
-
lordovravens
tag
válasz
Xantomas #12858 üzenetére
Szia!
Te otthon szerelsz vagy szervízben dolgozol?
Nekem 2 problémám van a K-S2-mmel:
-pontatlan autófókusz. A középső pont +10 finomhangolással épp jó, a többi pont változó pontosságú, a jobb oldalon nagyjából ok, balon nem.
Ezt kéne beállítani.-a keresőben az LCD kijelzőn a záridő egyik karaktere nem működik megfelelően.
Szerinted ezek mennyire macerás problémák? Számíthatok rá, hogy jól megcsinálják illetve, hogy a kijelzőt egyáltalán meg tudják csinálni?
Bocs, hogy szétspameltem a topic végét, csak szerettem volna, ha kap értesítést, akinek szántam(mondjuk látom, hogy az első 2 jobb lett volna egyben, szerkesztéssel)!
-
_csocso_
senior tag
válasz
lordovravens #12883 üzenetére
Szia! Camera Kft.
-
Brekulon
újonc
válasz
Xantomas #12852 üzenetére
Szevusz!
Én azt nem értem még ,mindig ebben a szolenoid kérdésben, hogy a mag alapállapotban a tekercsben van. Így helyezem fel az objektívet, amin alapból zárva van a rekesz. Az obi rekesz vezérlő pöcke beleakad a gép pöckébeígy nyitja ki a lamellákat. Tehát felhelyezve az obi nyitva, a mag a tekercsben. Ahhoz hogy zárt rekeszes képet készítsek, a magnak ki kell ugrania a végpontra. Ha a mag megszorulna és nem mozdulna exponálás alatt, teljes nyitott rekesszel készítene képet. Tehát a probléma ott van, hogy exponáláskor a mag a végpontra kiugrik, így elengedi az obi rekesz vezérlő pöckét, amitől a rekesz lezár.
Ebből az következik, hogy a szolenoid működik, de csak a két végpont között. Nem szabályozható. Nem lehetséges, hogy szoftver hiba és nem mechanikai?
Én egy K100D Super-ből raktam át a szolenoidot. 114000 expo volt a gépben és soha nem volt baja. A K50-ben 2-3 nap alatt ugyan azt a tünetet hozta mint a gyári. -
Xantomas
őstag
válasz
KoBe111 #12872 üzenetére
Akkor, részemről jöjjön egy másik vélemény. Bár már kései.
Ha bridge-ről váltasz, nincs semmi szükséged tükrösre. Megszoktad az EVF-et, ugyan azt kapod meg egy MILC-cel is, csak nagyobb szenzorral, cserélhető obival.
Nézz egy Nikon milc-et.Egy tükrössel, sokkal direktebb kapcsolatod van a fizikai valósággal, nem amit a szenzor lát, arra, hogy megszokd, tényleg úgy használd, ahogy az ki lett találva, mások használják, bele kell ölnöd az időt, s a sikertelenség erősen rontani fog a motivációdon. Egy DSLR-rel csak szívni fogsz.
El kell hogy keserítselek. Ha azt szeretnéd, hogy közel olyan képeid legyenek mint a gyakorlottaknak, vagy a profiknak a feribók csoportokban (s itt most nem a magukat félamatőrnek kiadó, profi studiófotósokra gondolok, akik csak azért vannak a csoportokban, hogy klienseket gyűjtsenek, a magukat reklámozzák) ahhoz erősen zsebbe kell nyúlni, mert ami kompromisszum mentesen jó, az akár milyen régi, az tartja az árát.
-
_csocso_
senior tag
válasz
KoBe111 #12872 üzenetére
Szia! Én a helyedben K-5 alá nem adnám, mellé egy 18-55 kitobi kezdetnek elég, ami lehetőleg az AL II, vagy a WR-es. Feljebb is lehet nézni, K-5 II, esetleg K-3, obiból esetleg a 18-135, nagyobb átfogás, több szituációban használható. Ezek sem mennek már nagyon elborult áron. Az alsóbb kategóriás vázak esetleg lehetnek problémásak, onnan nem választanék, itt a fórumban is írnak róla többször is. ( Mondjuk a Pentax elég réteg termék, itthon lehet, hogy vadászni kell rá, de ki lehet fogni. Index fórum, ill. van Face Pentax adok veszek)
-
KoBe111
csendes tag
Üdv!
Bridge gépekről szeretnék váltani DSLR-re. Pentax vagy Nikon gépben gondolkodom. Tapasztalattal rendelkezők segítségét kérném. Milyen gépet válasszak? Nem szeretnék egy vagyont beleölni, mert csak amatőr fotózásra kell, de olyat sem szeretnék aminek csak a neve Nikon vagy Pentax. Köszönöm a segítségetek.
-
repvez
addikt
válasz
_csocso_ #12866 üzenetére
igen nézegettem is, de ha lenne egy PC-s program, ott lenne live screen vagy legalább jobban lehetne látni, hogy mi kell a beállitásokhoz. mivel a K200d nem mutata a kijelzön csak miután elkészült a kép.
Este a keresön keresztóül meg nem látni semmit.ezért lenne jo ha lenne valami PC-s progi,
igen tudom, hogy az olcso és a jo fényerő nem jár egyutt, de gondoltam, hogy használtan vagy ujonnan van valami jo ár érték arányos. esetleg valami régi manuál amit az astrofotozshoz is jo használni.
oda lenne jo a jo fényerő meg ott elég ha egyszer megtalálom a beállitást aztán mehet a time laps. nem kell egy pillanat alatt megtalálni a jo beállitást. -
_csocso_
senior tag
-
repvez
addikt
üdv.!
ismer valaki olyan softvert amivel egy K200D-t lehetne PC-rol vezérelni. régen volt egy nagyon amatör program, de az eléggé instabil volt valami theatre nevü. azóta valaki találkozott valami használhatóval?
timelaps és astro fotokhoz kéne, hogy ugy tudjam beállitani, hogy nem érek a készülékhezesetleg egy olcso nagy fényereju optikát ajánlani nagy zoom képest és általános célra ?
-
Xantomas
őstag
Manuális, olcsó MFT-PK adapter van, szóval, ha regi PK obit teszel fel, aminek van rekesz gyűrűje, akkor manuál módban tudod használni.
Ha modernebb, AF-es obi, s ez lefedi kb az összes digitális vázra készültet is, akkor ott minimum a rekesz állítással lesz gondod, AF pedig nem is lesz.Sonyra van egy Monster adapter, de ez eléggé zsebbenyúlós történet. Azzal minden Pentax obi adaptálható.
[link] -
csmat
senior tag
Pentax obit rá tudom tenni pl egy olypus em10 mark IIvagy III-ra? Milyen átalakító kell hozzá? (Tetszenek ezek a "retro" kinézetű milc-ek..
-
Xantomas
őstag
KF-et abszolúte nem érinti, K70-et is csak, amit az első fél évben gyártottak.
Nem hivatalosnak, ajánlom a guglit. Keresgélj a hibára, ha találsz olyat, aki megcsinálja, segít, vagy ad neked szolenoidot, írj rá. Csomó videó van arról, hogy hogyan szedd szét, mit forrasz le, mit cserélj ki. Az se bonyolult. (Csak könyörgök, ne dőlj be a reszelgetős dolognak, mert az ingyen van) Mindenképp húzz egy gumikesztyűt, ha kiszedted a csavarokat, ha türelmetlen vagy. Vagy szedd ki az aksit, s hagyd pihenni 2 napot. Ha megráz a vaku kondenzátora, az nem vicces. Egy k30-at azért hoztak minap hozzám, mert eldobta a tulaj a szétszedett vázat, mikor megcsípte a párszáz Volt, s pár dolog eltört rajta, amikor pattant a metlakin egy párat.
Én amúgy, a “ne enni adj, hanem tanítsd meg halászni” filozófia híve vagyok…
-
Xantomas
őstag
Keress vissza a topicban, vagy a feribókon a Pentax club hungary csoportban. Írtam erről párszor
Alapvetően, ha a zöld szolenoid nem zár vissza, s szabadon járkál a szerkezet, így a rekesz mindig a legszűkebb állásában van exponáláskor, semmi baja nem lesz.
A reszelt szolenoiddal lesz baja, mert zárva marad, s reteszel az egész szerkezet, folyamatosan 1-1 fognyit ugrik a fogaskerék, egészen addig, míg már nem tud. Ekkor ugrik benne szét a rugó, fordul ki a helyéről, s kócolódik össze.Ilyenkor már csak a komplett rekesz vezérlő mechanika cseréje fog segíteni, ahhoz viszont a komplett vázat szét kell szedni, s újra összerakni. Így, hogy kb 15-20 vázat raktam újra össze, megy egy 5-6 óra alatt, plusz kalibrálás, mérőórával mechanikusan, majd utána fókusz ellenőrzés, komplett elektronikai teszt, hogy minden a helyén, minden feszültség szint rendben. A német nagyszerviz 2 munkanapot számláz ki erre, teljesen jogosan, annyi idő kell is rá (egy német technikus óradíja nagyon nem annyi, mint egy magyaré).
Egy szó mint 100, ha így használod, s veszel manual rekesz állítású obit / obikat, nem lesz baja azokkal. Ha bontott, de működő zöld szolenoidot raksz bele, akkor is jó lesz, míg ujra elő nem jön a hiba. Fehérrel nem fog.Vagy beruházol KAF4-es obiba, ahol a rekeszt is az obi állítja elektronikusan. Ebből a legolcsóbb az 55-300 PLM. A következő lépcső a DA* 16-50, D-FA* 50 SDM, D-FA* 85 SDM, meg a D-FA 70-210. (Esélyesen, nem fogsz
)
-
Zozzant
addikt
Nem kell semmit szigetelni. Minden manuális lesz. Fénymérésnél és exponáláskor beugrasztja a rekeszt az obin beállított értékre. Vázstabi van az 50-et beállítod (focal length), engedélyezni kell a menüben az "Using aperture ring"-et 1-re. Zöld gombbal fényt mérsz, exponálsz, M mód.
-
hcs57
addikt
A napokban szert tettem egy Kenko Auto extension tube-re.. van egy KP vázam, és egy FA 50/1.4 objektívvel makróznék. Mit kell tudni ehhez? Mit kell állítani a vázon, illetve kell e a váz érintkezőit szigetelnem? A 12mm, 20mm, 36mm értékű gyűrűk segítségével mekkora nagyítású képet kapok?
-
csmat
senior tag
válasz
Polarstar #12845 üzenetére
Akkor jól emlékeztem.
Kicsit keresgéltem és pár azt írták hogy elemmel (4db AA) nem jön elő és valóban most jó. Próba kedvért visszatettem az akkut és most azzal is jó. Kérdés hogy meddig.. bár olyat is olvastam hogy szervíz után is elő jött a probléma..Most azért vettem elő mert kell a zoom ami telefonokban használhatatlan.
-
Ez a hiba a K-30-50-70 széria ismert hibája. Én megcsináltattam.
Kamera kft, VIII kerület.
Lesz egy rendes géped rövid idő után. Rutin művelet a javítés, árat ne kérdezz!
Mellesleg csilimobilok ide-vagy oda - a legjobb képeket most is a manuál fokuszos Pentax-szal csinálom.
Note Ultrám van. De helyenként trágya képeket csinál! A mobilok beállítása szar! Van speckó programom is, de a lépések a szabályozásban enyhén szólva sem linálisak vagy simák. A végeredmény siralmas és idegesítő! Ismétlést a nagy géppel kell csinálni. Már ha remek képeket akarok készíteni. -
csmat
senior tag
Sziasztok!
Van egy k50-em amit ritkán és keveset használtam. Most úgy kb 8 hónap után elővettem, de az elején tök sötét képeket csinált. Pár sorozat után jobb lett, de nem az igazi. (Talán a blende nem nyit ki teljesen?) Rémlik valami széria hiba ezeknél...
Két kérdés:
-érdemes e javítani? (Egy 18-135 obim van meg egy fix 30as)
-ha érdemes javítani akkor hol?Összességében sajnos nem ragadt magával a fotózás de valami gép nem ártana..
-
Monochrome K3-III már rendelhető.
Leica után szabadon. -
tomej
aktív tag
Üdv! Van egy SMC Pentax-DA 35mm F2.8 Limited Macro obim, ami javításra szorulna: egyrészről 'ragad' a blende - azaz kézzel húzva a blende állító tolókát - igen lassan reagál. Más részről a lencse-rendszerben van egy 'homály' - ami rendre ellenfénynél jelentkezik: azaz fátyolos a kép, amit lőni lehet vele. Tudtok mondani olyan szerviz-t, hol ezt korrekt módon javítani tudják? Köszi, üdv.!
-
Xantomas
őstag
A mínuszolásnál érdemes figyelni, mely kommenteknél, usereknél nincs minusz, vagy pont azzal az 1-2-vel kevesebb, mint a többinél. Mindegy.. biztos tudják mit miért csinálnak.
Azért a Marketplace-ről is lehet beszélni bőben. Az 55-200-ast volt aki 5000 ft-ért vinné, utánvéttel, postán.
Ilyenkor, általában úgy vagyok, ignorálom, semmit nem válaszolok, de néha ellágyulok, s belemegyek a játékbe, hogy akkor magyarázza meg, indokoljon miért adjam oda neki, kvázi ajándékba, vagy úgy, hogy bőven ár alatt szabaduljak meg tőle. Ilyenkor mindig azon vagyok, ok, győzzön meg, hogy ilyen olyan baja van a terméknek, más, máshol ilyet árul olcsóbban, ennyi meg annyi lenne hozzá valami, stb. Tegyen bele energiát, keresgéljen, gyűjtsön adatot, tanuljon, utána érveljen. Meg lehet győzni.
Helyette, úgy el lettem küldve a legősibb mesterséget űző női felmenőmbe, hogy öröm volt olvasni. Az ilyen embernek mi lehet a fejében? -
Xantomas
őstag
válasz
Polarstar #12833 üzenetére
Ha nem mennek el, egy héten belül, felrakom MPB-re. Gondoltam örülnék neki, ha itthonról menne el ( olcsóbban, mintha onnan rendelnék, mert eleve alacsonyabb a postaköltség), de ezt egy ideje kezdem elengedni.
A fanyalgást ismerem… A magyar mindenért fanyalog.
Olcsón, de legalább ingyen kell és még a kialkudott árból is alkudni akar. Ha meg alkudnál, mert eleve a piaci ár felett tette ki, a te kurva anyádat, akkor vedd meg mástól.
-
tothl
addikt
Én nemrég adtam el a régi 16-50emet. Nem sokáig kellett hirdetni.
-
Xantomas
őstag
válasz
Polarstar #12831 üzenetére
Így van, én is úgy látom. Bevallom, majdnem el is csábultam. Sőt, megy is a győzködés, hogy elég lesz az nekem, nem kell a K3 III.
Ennek örömére el is kezdtem a szanálást a felszerelésben. Megfogadtam, hogy amit megtartok: K10d, mert kell a CCD, K50, mert a szívemhez nőtt, meg az infrás *ist DL2. Egy szett WR-es kitobi, 18-55, és 50-200 (bár ez helyett jönne egy 55-300 PLM) a műanyag da fixek (35, 50) meg a limited palacsinták (40, meg 70). Az első poszt már meg is volt az indexes pentax adok-veszekbe. Remélem jó gazdákhoz kerül minden, meg az újraépített vázakra is érdeklődés.
Amúgy, rá kellett, hogy jöjjek, hogy a WR-es kitobik (18-55, és 50-200) nagyon le vannak értékelve. Egyrészt, optikailag sokkal jobbak mint a Nikon, meg Canon kitobik, a régi da-hoz képest, meg ugye a DA II is már nagy ugrás volt, hát még hogy kapott tömítéseket is.
-
Xantomas
őstag
Nah, végre szétkaphattam egy KF-et hogy belenézzek.
Ebbe már a legújabb szolenoid van, ami úgy néz ki, hogy a legideálisabb
Amúgy, szerintem az átnevezés is ezért van. A k70-esekbe 2021-be került legújabb szolenoid, csak onnantól aktuális, így viszont tiszta lappal lehet kezdeni a dolgot, s lehet azt mondani, hogy a KF már megbízható, nem lesz vele baj, a k70-nél meg mindenki nézegetné a gyártási időt, s küldené vissza 14 napon belül, ha korai.
-
Xantomas
őstag
Na jó, lassan ennyi a mobil telefon, de azért a K3 II-nak akkor is 1100 USD volt a listaára, a K3 III- nak meg 2000 USD.
Úgy nézve elég kemény ugrás, még akkor is, ha flagship.Csak akkoriban volt verseny a DSLR felhasználókért, már nincs. Kicsit luxus termék árazása van.
-
matin80
újonc
Sziasztok! Eddig csak passzív olvasóként voltam itt jelen, de a korábban szólókhoz kapcsolódva csak megerősíteni tudom, hogy a Pentax K3 III nagyon ott van a szeren. Tavaly nyár óta van meg, de azt kell mondjam a K5-höz képest óriási előrelépés, főleg az autófókusz terén. Az ára... nos igen az nem annyira baráti, de más gyártók modelleit nézve... hát most minden nagyon drága. Én leginkább természetfotózásra használom és ott pl. a repülö madarakat nagyon jól követi. Aki gondolkodik rajta, hogy megéri-e, tapasztalataim szerint igen.
-
Xantomas
őstag
Árban / érték + szolgáltatásokban ugyan ott van rendszerben nézve, mint a többi, szóval az árképzéssel semmi baj ( de ezt csak nagyon halkan mondom). Lehetne olcsóbb, de többen nem fogják venni. Max aki megvenné, előbb szánja rá magát.
A K3 III meg tipikusan az a váz, amit azoknak fejlesztettek, akik eleve fanatikus Pentaxosok, s felfele akarnak váltani, vagy K3-ról, vagy visszajönnének MILC-ről, mert hiányzik az optikai kereső, de maradtak K obijai. -
Xantomas
őstag
Van. Cetelem, fix 36 hónapra 44.81%-os THM-mel
Mondhatom, hogy a hülyének is megéri
Igazából, a Celetem, Joker részletfizetését néztem, 3 hónapra van 0%-os konstrukciója, csak, 3 éve lemondtam a kártyámat, így az is idő, mire intézem.
Azt lenne jó tudni, lesz-e áresés, mint tavaly nyáron, vagy az európai disztribútorok is kapnak, s tovább vezetik-e a kedvezményt.
Március végén, esélyesen lesz egy New York tripem. Amazonon, a hivatalos Ricoh shopból április végéig -20% kedvezmény van, ottani 8.51% Sales Tax-szel számolva is, mellé csapva egy 55-300 PLM-et, 12e Ft-tal jön ki többre, ottani szállítással, mint itthon csak a váz. És akkor a kiskapukról még nem is beszéltünk.
Bevallom őszintén, szívesebben hagynám itthon a pénzt, legalább azzal az egy db-bal is nőnének a hazai eladások, de nah… -
Xantomas
őstag
válasz
LennyL #12816 üzenetére
Na én most pont így vagyok a k3 iii-mal…
Végre rávettem magam a vásárlásra, mert megérdemlem alapon, plusz a k50 már kezd korosodni / kezdem unni.Viszont az a vicces helyzet, hogy jelenleg, listaáron, itthon a legolcsóbb a váz, köszönhetően a pofátlanul magas Euro árfolyamnak. Egy bánatom van, sehol nem kapható, ahol van 0 THM-es részletfizetési konstrukció.
Aztán a végén úgy járok, mint a KP-val. Mire megvenném, leállt a gyártás, nem rendehető. -
LennyL
csendes tag
válasz
MasterMark #12814 üzenetére
Én egyet láttam kb. egy hónapja, másnapra elvitték... Legközelebb nem hezitálok.
-
Jó piac az index fórum pentax adok-veszek és jófogás is.
-
LennyL
csendes tag
Sziasztok!
Keresek Pentax LX-et és tartozékokat hozzá (prizmák, keresők, pánt...).
-
_csocso_
senior tag
-
Lássuk csak: nekem K3-II van. Elég jó kis gép. Imádom.
De ha lehetne felkapcsolnék egy fokozatot.
Marketing: vonal
Ha a Ricoh a Pentaxot átlöki a "nagyon szerethető, megalapozott hagyománnyal rendelkező brand" szerepbe, azzal az alábbi érdekesség fog történni: a film kidolgozásban érintett MINDEN szereplő értékét is egyben felértékeli.
Ezek a cégek pedig vállt vetve fogják tapsolni a céget. Jönnek majd a sajtó, tv, blog cikkek. Szerintem jó lesz ez. Ha a cég jó terméket tesz le az asztalra és szépen hagyja, hogy jó cikkeket írjanak róla - akkor nagyon fasza lesz! -
Xantomas
őstag
válasz
_csocso_ #12802 üzenetére
A fene tudja. A Leica, Fuji is gennyesre keresi magát az analog, instant fotózásból perpill, valószínűleg látnak benne valamit, amiért bele akarnak fogni. Igazából minden alap megvan hozzá, hogy működjön.
Szerintem a Pentax marad tovább szerelem brand, különutasként, azok számára akiknek céleszköz kell, hobbihoz, szórakozáshoz, kreatív alkotáshoz, megtartva a hagyományokat. Ahogy nézegettem, sok fejlesztő nem főállásban van ott, hanem a csoporton belül más, medical és military részeken. Elég csak a kifele publikus infókat nézni, pl linkedinen. Meglepődnél amúgy mennyien kevesen dolgoznak már a Pentaxnál.
Nagyon nem úgy tűnik, hogy a profitábilis működés a cél, inkább egy nullszaldós homokozó, amit státuszból tart fent a Ricoh. A mérnökök elvannak, csinálják amit szeretnének, maradnak cégcsoporton belül, nem mennek konkurenciához, nem viszik a know-how-t.K3 iii -> mivel ennek már elsődlegesen azok a célcsoportja, akik évekre vesznek gépet, s max akkor cserélnek, ha tönkrement, nem munkaeszköznek és nem az vele a céljuk, hogy használják, kitermelik az árát, majd eladják a lehető leggyorsabban, ez a piac kiesett teljesen. Ez marad Canikon piaca.
Ezt a rémisztgetés, plusz a váz kialakítása teljesen kioffolta, így aki megvette, használja és nem adja el. Ha igen, kb új áron megy, úgy is azonnal elviszik. A német belsős ebayen hetente kerül fel egy-egy, de pár nap alatt el is megy. -
_csocso_
senior tag
Teljesen igazad van, én legtöbbször még K5-öt használok FF teleobjektívekkel, ill. egy TZ-200-at. Aps-c obijaim alig vannak, volt több korábban, de volt amitől megszabadultam. K5 jó képet csinál, de valóban kicsit eljárt felette az idő. Amiben korlátoz, az főleg a képek kártyára írása lassúcska, ill. nyilván sorozat fókusz finoman szólva nem tökéletes egy K3-iii hoz képest.
-
_csocso_
senior tag
Sajnos nem volt még alkalmam kipróbálni, ill. használni, de a tesztek alapján valóban kifogástalan lehet. Nyáron akciózták, gondolkodtam rajta, de nem akarok plusz erőforrást rá fordítani egyelőre. Túl sokat biztos nem adtak el belőle valószínűleg világszinten sem, alig bukkan fel egy-egy használt példány egyelőre.
-
_csocso_
senior tag
válasz
Polarstar #12801 üzenetére
Előbb utóbb lehet tényleg eltemetik a Pentax -ot. Több viszonylag jó objektívet is kivezettek már az utóbbi időben, az látszik, hogy vannak céljaik, de hogy ezekkel műkdtetni tudjanak egy eddig is marginális céget, kétséges. Ha hobbiból csinálják és van miből eltapsolni évi pár millió dollárt, hát tegyék. Én még reménykedtem, hogy kiadnak egy jó fókuszos K-1 et, ( mint az új K-3 ) hát ki tudja megéri-e még a cég. Vagy eladják mint az Oly-t és sarkából kifordítják a céget.
-
Sziasztok Pentax srácok!
Az új filmes projekthez mit szóltok?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Path of Exile 2
- Óra topik
- Apple iPad 11” (A16, 2025) - a táblagépek vanília fagylaltja
- Poco X3 Pro - hardverfrissítés
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Bemutatkozott az ASUS ROG Crosshair X870E Apex alaplap
- Milyen processzort vegyek?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- További aktív témák...
- Lenovo ThinkCentre M720q/ Dell OptiPlex 3060- 3070/ Hp EliteDesk 800 mini, micro PC-Számla/garancia
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Samsung Galaxy S23 Ultra 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba Ár! Lenovo ThinkPad P15 - i7-10850H I 32GB I 512SSD I FHD I Nvidia 4GB I W11 I Cam I Garancia!
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 5000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest