Új hozzászólás Aktív témák
-
BiriBum
őstag
-
FEDman
addikt
A 16-45 kifejezetten tetszik nekem is!
No de az egyrészt az azért kicsit nagyobb átfogás, másrészt nagyon nem mindegy, hogy ekv. 30-60 vagy 24-67mm.
Utóbbi esetben a két vége nagyon más karakter látószögben és torzításban.Félreértések elkerülése végett nem az érkező obi képminőségét kérdőjelezem én meg. Ezen az áron és ilyen minőségi kialakítás mellet biztos rendben lesz az.
Nekem egyszerűen a paraméterei túl semmilyenek. Ha Pentaxos lennék és ekkora méretben ennyi pénzért keresnék obit erre a tartományra akkor 100x inkább keresnék magamnak egy Limited FA 31/1,8-as obit. Annak ha mást nem legalább a fényere jó és fél lépés előre/hátra és már a szóban forgó (ekv. 30-60mm) zoom átfogás is megvan.
No de persze ez csak én vagyok..
-
1501N
tag
válasz
Deadpapa #8291 üzenetére
Ennyi pénzért, azt hiszem nem mi leszünk a célközönség. De azért még pár dologgal villanthat, várjuk meg a teszteket. Ha meg az sem hoz semmit, akkor legalább nem leszünk irigyek arra, akinek lesz ilyen és szomorkodni sem lesz okunk az ára miatt.
Mondjuk én is jobban örültem volna ha a 17-70 és a 18-55 árkategóriái közé alkotnak valami jó kis alapobit.
Nem tudom mennyi volt a 16-45 ára, de az edigital-nál ~71 körüli volt az utolsó időkben, az pl kellemes lenne. -
cokin
újonc
válasz
Zozzant #8281 üzenetére
Üdv. mindenkinek!
Mielőtt temetnénk azért várjuk meg az által adott képminőséget. Egyébként nekem tetszik a koncepció: kicsi, dizájnra teljesen beleillik a limited vonalba, WR, és van benne af motor. A Leica-nak is voltak/vannak kis átfogású zoom-objektívei, sőt volt olyan is amit csak adott gyutávokra lehetett beállítani. Akkor azok is vacakok?
-
FEDman
addikt
Ez minden idők legértelmetlenebb APS-C zoom obija, vagy csak én vagyok túl korlátolt, hogy nem látom ennek semmi értelmét?
-
fi:zi'k
nagyúr
Az egyetlen igazi bajom a 77-essel, hogy kell neki a hely.
Az FA43-at alapvetően az M50 helyére képzeltem el, mivel elég sok ételfotót csinálok és gyakran szűk az 50-es.
Túl sokat még nem használtam. Az AF gyorsabb és talán pontosabb is mint az FA77 esetén. Sajnos itt is magas a CA, mint a többi limónál, de szoftversen korrigálható. Ami külön tetszik benne, hogy ha leveszem a markolatot a vázról, akkor nagyon kompakt gépet kapok,bár általános használatra kicsit sok a 43 mm. Talán majd az FF Pentaxon... -
Milan24
aktív tag
Akkor azt szeretném megkérdezni, hogy valaki haszná-e Ilyen vakut.
-
BEE
addikt
válasz
fi:zi'k #8237 üzenetére
Egyetértek !
A 77-es a Pentaxok királya, aki teheti szerezzen belőle !A 31-es pont az ellentéte. Egy mindig éles, mindig jól teljesítő obi,
de ettől kicsit száraz is a képe, hiszen az obi karakterét a tökéletestől
való eltérései adják.Szerinted milyen a 43-as ? Neked hogy jön be ?
Ehhez az obihoz még nem volt szerencsém,
de nagyon kíváncsi vagyok rá.BEE
-
BEE
addikt
Teljes értékűen tudnád használni, de nem fogod.
Ugyanis képminőségben nem lesz köztük nagy különbség,
de az 50-200 egy kicsi, könnyű, praktikus darab,
míg ez sokkal nagyobb és nehezebb.Csak a 200mm feletti résznek van értelme így, de azt meg mikor használod ki ?
Ha ilyen témáid vannak akkor hajrá, ingyen verhetetlen, de azt már stabilan
alá is kell támasztani.BEE
-
Milan24
aktív tag
válasz
Polarstar #8267 üzenetére
Ezt a választ kaptam a cégtől:
Köszönjük megkeresését!
Sajnos a Pentax kínálatában nem létezik a K-x típushoz mattüveg ezért a beszerzése nem lehetséges.
Tudomásunk szerint utángyártott mattüvegeket a Katzeye nevű cég gyárt, esetleg náluk érdemes lenne megkérdezni, hogy az adott típushoz való mattüveg megtalálható-e a kínálatukban. Mi sajnos nem állunk velük kapcsolatban, ezért a termékeiket nem forgalmazzuk.További kérdés esetén is állunk rendelkezésére
Tök jó!
-
Milan24
aktív tag
Hol lehet venni Magyarországon a Pentax K-x-hez mattüveget? Illetve milyen külső vakut ajánlotok? Nekem lényeges az AF segédfény, mert sokat fotózok bulikba ahol elég sötét van. Köszi előre mindent! Üdv
-
-
Zozzant
addikt
Tudod használni, filmes korszak obija, kétlem hogy jobb lenne az 50-200-nál, a 300-as vége miatt csak. Gyors záridőt meg nem ilyen fényerőn kell keresgélni, ráadásul ezt 300-on rekeszelni is kellene 1-2-t hogy normálisabb minőséget adjon. De most mit mondjak? Ingyen? Bármi
-
repvez
addikt
Erről az obiról ki mit tud mondani? Egy K200D-vel rendesen tudom használni?Autómata modon is vagy csak manuálisan ?
Egyenlőre semmi infót nem találtam ezzel kapcsolatban róla.Egy ismerősőm ingyen odaadná,de nem tudom hogy fogom e tudni használni,de nagyon jó lenne mert araméterit nézve a 50-200as kitobimnál nagyobb a nagyitása és a fényereje is jobb a végállásban is. a kép minőséget nem tudom osszehasonlitani.
Természet és repülögépek fényképeésére használnám, igy fontos a nagy zoom és hogy gyors záridövel is éles képeket tudjak késziteni. -
-
Akos1994
aktív tag
Lehet,hogy most egy kicsit kellemetlenül jön ki,de meg kell kérdeznem..
45k jó ár a Sigma 17-70-esért? Mennyire gáz,ha frontlencsén van pár karc? -
1501N
tag
A lábzúmmal az a gondom, hogy mozgó témánál csak 1-2 lehetőséged van, míg, ha utána tudsz tekerni, akkor több. Arról nem is beszélve, hogyha nem tudsz jó pozícióba zúmolni a lábaddal, akkor vágni kell a képet. Nyílván a zúmos obival is ki lehet szaladni a tartományból, de legalább egy kis mozgásteret ad.
16-50 felejtős nekem az ára miatt, még a 17-70 sdm is. A sokat dícsért 16-45 elég rövid és amellett én nem igazán láttam olyan jónak. Néztem vele képeket a neten, flickr-ne. Persze lehet, hogy rossz helyen kerestem. Ami meg furcsa, hogy általában le vannak méretezve a vele készült fotók. -
BiriBum
őstag
Ha egész alakos embert fotózol amúgy sem szerencsés nagylátóval lőni a perspektíva torzítás miatt. Persze lehet az erősen hordós UWA objektívvel még portrézni is, érdekes hatásokat lehet vele elérni.
A 35/2,4 nyitva is jó képet ad, a Tamront úgy tudom érdemes egy-két blendényit behúzni - ez is számíthat.
-
Ha a lábzúmot tudod érvényesíteni,akkor a 35mm nagyon kellemes társad lehet. Viszont jön a rossz idő,ha lakásban,vagy beltérben szeretnéd használni,oda lehet túl szűk lesz. Én a Tamronról nem tudok rosszat mondani,talán egy kicsit hordózik 17mm-en,meg a széleken nem annyira éles,de ezekkel együtt lehet élni szerintem. Ha maximalista agy,akkor 16-50...
-
1501N
tag
a digitcam-nél is olcsósult a PENTAX DA 35mm f/2.4 AL
-
Akos1994
aktív tag
Köszönöm szépen a segítséget,azt elfelejtettem megemlíteni,hogy a nagylátóra is kb. 40 ezer lenne a keret.
A DA 16-45 F4 és a Sigma 17-70-et meg általában 60-70 ezerért látok,ezért néztem 18-55 AL II kitobit ami meg kb 15 ezer.. Úgy tűnik nem valami bő a felhozatal középúton.még talán a HSM-es Sigma 18-125.. tipródok.. Úgy látom,ha nem elégszek meg a 18-55-el akkor el kell kezdeni gyűjteni..
-
-
Akos1994
aktív tag
Sziasztok!
A DAL 55-300-as obiknál van jelenleg jobb ár/érték arányú obi a piacon pentaxra? Ebay-en japánból 40e forint körül mennek,itthon kb. mennyi az ára használtan?
Most egy Sigma 28-300 DL-em van és erősen gondolkozom,hogy lecserélem egy DAL 55-300-asra és mellé mondjuk veszek még egy DA 18-55 AL II-est (állítólag kitobi létére ez is nagyon jóra sikerült).
Még annyi tart vissza,hogyha "felosztom" a gyútávokat akkor tartok tőle,hogy több képről fogok lemaradni,de hát valamit valamiért..
Még azon gondolkozom,hogy a Pentax 18-55 helyett egy Sigma 18-125-öt szerzek be (igaz ez drágább lenne) és úgy mégis maradna valamennyi "zoomom" ,ha a nagylátó kell,de hirtelen jól jönne a nagyobb gyútáv.. Félek tőle,hogy néha sokszor kéne obit cserélni,nem éppen alkalmas pillanatban és sok képről lemaradnék pl. egy nyaralásos városnézés alkalmával.. -
joco73
csendes tag
Tudna valaki egy linket ahonnan le lehet tölteni a K 500 magyar nyelvű használati útmutatóját? Nagyon megköszönném!
-
nagyúr
Azt hiszem, egy időre elég a fényképezőgépezésből, közel teljes a szett.
-
deja vu
addikt
Jó kis gép volt a k10d.
Én nem temetem a pentaxot, csak egyre lassabban reagálnak. Amikor a sony kijön az új szenzorral, azért nem utolsóként kéne rá gépet építeni. A nevetséges q széria helyett meg csinálhatna normális milc-et is, mert pár japón kívül szerintem senki sem veszi meg, amikor milliónyi más jobb alternatíva van ezen a vonalon. Egyébként egyetértek veled.
-
csakb
őstag
válasz
deja vu #8229 üzenetére
Kijöhetett volna egy használható MILC-cel is, de azt sem tette. Sok mindent nem tesz ez a fránya Pentax. Temetik is folyton, évtizedek óta, és mégsem akar meghalni.
Ennek ellenére én teljesen meg vagyok elégedve a felszerelésemmel. Már csak azért is, mert nem a webshopokkal, katalógusokkal, mesterségesen generált igényekkel fényképezek, hanem az eszközzel, ami itt van a kezem ügyében.
Én olyan maradi vagyok, hogy nekem a 16 Mpx is untig elég. Sőt, a 10-zel sem volt semmi bajom. Sőt, néha visszasírom azt a jó kis 10 Mpx-es CCD-t. De nem is ez miatt váltottam K-5-re. Erről viszont nem akarok váltani, mert nekem semmivel sem nyújtana többet K-3, de a D7100 sem.A bevezető árak meg mindig csökkennek idővel.
-
deja vu
addikt
Elég bitang drága lett ez a k3, 70 ezerrel drágább mint a d7100 váz. A belépő kategóriában magasan a pentaxnak van a legjobb ár érték aránya, reméljük idővel ez a középkategóriában is megmutatkozik a k3 árán, és csak most ilyen rohadt drága.
-
Csaó! Még nincs kitéve a hírek közé.. November elejére tervezik... Kiváncsian várom!
Posztolom ide is persze. Sokaknak fontos. Azt tudom, hogy a boltban van készleten K500, K30 és K50 is. És már van K-3 is budán. (jó kis bolt! Kívül kicsinek hat - belül meglepően tágas!)
Nagyon úgy néz ki, hogy fel vannak készülve. Marketingre most is panaszkodnak a gyártótól, de lassan végleg megszoktuk, hogy csak magunkra számíthatunk. -
válasz
fi:zi'k #8221 üzenetére
Nem ez a baj, hanem az, hogy a telefonok lehetősége be van határolva. Nekem a sportfotózásban pl kellene a nagy sebességű felvétel a mozdulat elemzéshez. Meg nem ártana egy kövező fókusz sem...
De szerintem zseniális dolog a tükrösök második redőnyzáras expoziciója is.Nehogy már a fotósopp maradjon ez után!
A telefonokba sem kell nagy csoda, de ismerjük el a Pure View 808 nagyon lépett.
A jelenlegi telefonomban lévő játékkamera még viccnek is rossz. Trágya egyszerűen. (fix fókusz, 5 mega.. Lassan ezek is szitokszók lesznek.)
A mobilfotós topicba igen jó képek születnek természtesen! Szoktam pket nézni. Van egy két zseniális emberke.Továbbra is vágyom egy nagy tükrös digi pentaxra - de lássuk be, átlagembereknek a mobil jelenleg elég... Én attól még a rendes gépet jobban kedvelem. A gond tényleg az lesz, hogy a darabszámok csökkennek - igy a megtérülés könnyen beleállítja a gyártókat a földbe. Bár a Pentax gyárt Teodolitot, kültéri biztonsági megfigyelő kamerát(igen érdekes ködszűrő funkcióval!) és katonai rendszert, orvosi műszert is, de az még nem elegendő a sikerhez.
Engem aggaszt a dolog továbbra is. A Sony a levehető NFC + Wifis kamera modullja igen érdekes lehetőségeket nyújt. De ez még csak nézőpont és nem vakuvezérlés.
Gyertek el a Pentax napra Fotópluszhoz!
-
nagyúr
válasz
Polarstar #8219 üzenetére
Bizonyos szinten tragédia amit az (okos)telefonok művelnek egyes piacokkal.
A hordozható lejátszók piacát gyakorlatilag kinyírták, egyedül a minőségi termékeknek van esélye. Szerencsére ott van mozgolódás.
Aztán ugye ott vannak a cikk által taglalt fényképezőgépek. Sokan nem vesznek (új) gépet, mert úgy ott a telefon, aztán jó lesz az. Most voltam ismerősöknél, ahol kisgyerek is van. Vittem a gépet is, gondoltam saját kedvtelésre kattintok párat. Aztán amikor odaadtam a képeket el voltak ájulva, hogy bezzeg a telefon nem ilyet csinál. Merthogy nincs f.gép és csak telefonnal kattintgatnak, pedig nem ezen múlna a napi betevő. -
Egy igen kellemetlen hír. Mire a Pentax bejelenti a gépét... Nem lesz kinek??
-
1501N
tag
A Sigma 18-125mm F3.8-5.6 DC HSM mennyivel másabb, a gyutávot leszámítva, mint egy Sigma 17-70 F2.8-4.5? Van egy eladó belőle az irányjelzősön. Bár kicsit sokallom. Utóbbi üveggel már Canon vázon találkoztunk, nem azt mondom, hogy hű, de frankó volt, de nem is szerepelt túl rosszul sem.
A hsm elméleti ismereteim alapján csendet jelent. -
1501N
tag
Canon felhasználók... róluk is le kéne reszelni pár kiálló bütyköt...
-
Mikisys
őstag
A Pentax 16-45 a legjobb választás, szép színek, éles tiszta kép, majd a Sigma, aztán a sor végén a Tamron.
Hibátlan állapotban 50-60EFt-ért még megéri megvenni.
Kicsit feljebb a Pentax 17-70SDM-es príma objektív, de drága, bár jobban kihasználható a nagy átfogása.
A fényerőtől nem kell félni, van bőven állítási lehetőség a gépen, az érzékenységben.
A filmes gépeknél nem is álmodtunk annakidején ekkora lehetőséget az érzékenység állíthatóságára.
Sok sikert!Üdv!
-
sasa134
addikt
Szia, tapasztalatom nincs a Sigma 17-50-el, de a fórumokon vannak akik jobbnak tartják a Tamron 17-50/2.8-nél (drágább is). Sigma képek, vélemények itt meg itt
Pedig a Tami is nagyon jó, de vigyázni kell vele (fókuszhiba előfordul), mindenképp kipróbált darabot szabad csak megvenni. A Tami 17-50/2.8 olyan 60k körül szokott menni használtan. A pentax 16-45/4 remek cucc, bár fényerőben gyengébb és ugye kisebb az átfogása (cserébe lennt 1mm-rel szélesebb), olyan 45-55k körül megvehető egy szép darab. Nagyon jó objektív. klikk meg itt
Van még Pentax 17-70/4, erősen ajánlott darab - ez drágább kategória, nagyobb átfogás, remek rajzolat. klikk
-
Zozzant
addikt
Kicsit lement az ára, persze ez UK, de az itthoni 50 már reálisabb mint a 70.
-
Atec
csendes tag
Sziasztok !
Valakinek van valamilyen tapasztalata erről az objektívről: SIGMA 17-50mm F2,8 EX DC OS HSM - Pentax
Pentax 16-45 F4-et mennyiért érdemes megvenni használtan? Az alap kitobit szeretném lecserélni. Esetleg más alternatívát ha tudtok szívesen veszem a tanácsokat. (K-500-am van) -
jeni
félisten
Üdv
Van annak jelentősége,hogy 20-25000 Ft-al olcsóbb az obi az egyik-másik bolthoz képest?
Esetleg használt,bontott?Ugyanis nem ez jellemző a fotós boltokra!
Pentax SMC-DA 1:1,8/50 mm
miért ment OFF topikként az írásom?
-
Vettem egy állványt a Fotoplusznál. Megnéztem az új gépeket is. Van szép színes is!
Szóltak, hogy lesz PENTAX bemutató október végén vagy november elején.
Már a K-3 bemutatója lesz.
-
válasz
Zozzant #8199 üzenetére
Ha-ha-ha!!! Meghekkelték a gyártást?!
Feltünt nekem is, hogy a PENTAX gépen végső soron mit is keres a RICOH név... Ezt én csak zürzavarnak hívom - és marketing szempontból baklövés. A PENTAX már szinte csak egy név. A gyártó a RICOH.
A Lexus sem teszik ki hogy Toyota! (Ha rátenné, olcsóbbnak mutatná az autót.)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÚJ bontatlan insta360 Ace Pro 2 8K AI - AKCIÓ!
- Canon EOS 2000D gépek, objektívekkel, kiegészítőkkel, (ÚJ! / 100 / 1100 / 4200 expoval )
- Panasonic DC-BGH1 komplett filmes rendszer eladó!
- Canon 600D + Canon AF 50mm f/1.8 II + Tamron AF 70-300mm f/4-5.6 Tele-Macro objektívek + LP-E8 akksi
- Eladó Canon RF-S 55 210mm f/5 7.1 IS STM teleobjektív
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- LG 45GS95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 6000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Lenovo V130-15IGM laptop (Pentium Silver N5000/8GB/256GB SSD
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest