Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- SSD kibeszélő
- TCL LCD és LED TV-k
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Amazon Fire TV stick/box
- Androidos tablet topic
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
Új hozzászólás Aktív témák
-
Novics
senior tag
válasz Cyborg #10497 üzenetére
K30-at is lehet 6400-ig engedni nyugodtan iso-ban, ha kevés a fény. Beltérben a 35-ös néha szűk lehet. Nem tudom, hogy mekkora beltér, mekkora - mennyire rohangálósak - a gyerekek. Szerintem egy külső vakuval többre mennél. Már csak azért is, mert fix üveggel nem olyan egyszerű fotózni. Vagyis inkább nem olyan kényelmes. Bár szórakoztató.
Felcsattintod a 18-135-öt, a vakut, és még cserélgetned sem kell. Vagy lehet, hogy akkor már inkább egy 18-270.A fontolva haladó. - 30 felett minden nap ajándék.
-
hcs57
addikt
válasz Cyborg #10497 üzenetére
A DA 18-135 WR -t használom mindkét célra, nekem általában jók a tapasztalataim. A fix obikból "fényerősként" a FA 50/1,4 -t használom fényszegény környezetben, de ez ritkán szükséges a K-50 -hez.
[ Szerkesztve ]
Okos vagy, ha csak a felét hiszed el annak, amit hallasz. Zseniális, ha tudod, melyik felét. forrás: mozaik.bloglap.hu
-
Cyborg
őstag
Sziasztok,
van egy K30-am WR KIT Obival, de úgy néz ki, pont kevés nekünk, bent nem lehet jó képeket lőni a gyerkőcökről, kint, pl állatkertben meg kevés, hogy közel hozza az állatokat.
Ezzel a kettővel ki lehetne váltani a meglévőt, vagyis előrelépés lenne minden téren?
Pentax smc DA 35mm f/2.4 AL - Beltérben
Pentax smc DA 18-135 mm 3.5-5.6 WR - KirándulásokraMit javasolnátok, esetleg támogassam meg a gépet egy külső vakuval, az segítene a beltéri fotókon?
Valamint, ha úgy van, el lehet adni egy ilyen KIT obit egyáltalán?
...légyszi a szakmai alázástól tekintsetek el, tudom, hogy nem értek hozzá, azt se tudom, mit írok, és autóban fotózunk vele, de sokkal nehezebben tudunk jó képet csinálni ezzel a K30-cal, mint a régi 1100D-vel.
Köszi előre is!
-
macman507
aktív tag
-
macman507
aktív tag
Hello!
Szóval pár hónapja (vagy inkább nemrég) még kb 144 ezer forint volt a Pentax K-3 dslr gép, azt hiszem, csak a váz és talán 180 körül volt objektívekkel.
Na most meg ez a helyzet 299.999 Ft-tól ( ) indul és csak a váz, aki nem hiszi, itt van pár link:
http://www.olcsobbat.hu/termek/pentax_k_3-5263482d8e16d5fe120037d6/
http://www.argep.hu/product_2023431.html
Az ár külföldön is jóval drágább, mint nemrég volt: http://www.amazon.co.uk/Pentax-DSLR-Camera-18-55mm-Sensor/dp/B00FOPHXYM
Szóval mi a jó fene történt?!
Ha valaki tudja miért duplázódott meg az ára, nyugodtan írja le.Hogy miért érdekes ez az egész? Mert ilyen gépet készülök venni, de ez az ár nagyot ütött és nem tudom mi a helyzet most ezzel, rájöttek, hogy ez a legjobb gépük és gyorsan felvitték az árát, vagy mi?
[ Szerkesztve ]
1hs,.2HS,.3HS, yay! ;)
-
Deadpapa
aktív tag
válasz Colonel993 #10479 üzenetére
Nem feledkezdtem meg.CSak mai nap dőlt el.De am te is megfeledkezdtél
Persze ugy is vakuzok.Ahogy nézem a képeim mármint a partyn 80% 35mm en készülnek.Na meg ott a segédfény.Esetleg ha valaki megakar szabadulni tőle vevő vagyok rá mert más oldalon találtam és ugy kevésbé bizok.
[ Szerkesztve ]
-
mumk1
addikt
válasz Deadpapa #10475 üzenetére
Jó kis üveg az, az árához képest meg pláne, nekem is van egy. Igaz, hogy amióta meg van a 43mm-es limó, azóta átkerült a "B" jelű táskába, de néha még előszedem így is.
[ Szerkesztve ]
http://www.flickr.com/photos/airsmile/ --------- http://www.fotovesely.com/sk/kontakt/
-
sasa134
addikt
válasz Deadpapa #10475 üzenetére
Remek kis üveg, évek óta használom.. De partykra nem biztos hogy elég lesz az f2.4 bár mondjuk úgyis vakuzol ezerrel gondolom..
Amúgy egy könnyű, műanyag, tisztességes AF-ű üveg, nagyon kellemes képpel.. Nyilván nem mindenre jó a kb ekv 50mm, de egy klasszikus gyutáv, sokoldalú. Megtanít komponálni, a lényeget láttatni.
Avanti Roma
-
Deadpapa
aktív tag
válasz Colonel993 #10476 üzenetére
Találtam egyet most egész jó árban vinném is .Egyenlőre maradok Pentax,Ilyen árban nem találok más értelmeset ami picivel is jobb lenen vagy hasonló mint a K5 öm.Ezt gondoltam a partykra.
-
Deadpapa
aktív tag
Pentax DA 35mm f/2.4 AL
Na uraim és hölgyek.Vélemény?Próbálta már valaki?
-
hcs57
addikt
válasz Meridani #10473 üzenetére
Nekem csak egy helyen teljesen éles, ilyenkor a mattüveg "szemcsézete" is látszik... nyilván máshova állítva is használható, de a szemnek úgy fárasztó.
Okos vagy, ha csak a felét hiszed el annak, amit hallasz. Zseniális, ha tudod, melyik felét. forrás: mozaik.bloglap.hu
-
Colonel993
senior tag
válasz Meridani #10469 üzenetére
Húzd le teljesen (jobbra) utána addig tekerd felfelé ahol még nem kell megeröltetni a szemed ahhoz, hogy élesen láss...
Ezzel is nyersz még egy icipici képnagyítást.[ Szerkesztve ]
||| NE kérdezz, mert a végén még valaki válaszol! ||| ThinkPad & Nikon user ||| Samu s8.4 LTE RulezZz "Mikor 2 hónap elmélete vitatkozik, 8 év tapasztalatával..." - :") -
-
Meridani
tag
Sziasztok! Ma óta én is pentaxos lettem A keresőt dioptria szempontjából, hogy állítsam be, csak mert nincs rajta semmi jelölés, hogy m i a 0. Mi a jó módszer rá?
-
Novics
senior tag
válasz Colonel993 #10448 üzenetére
Minap én is lőttem egy "éjjellátós" képet 12 ezres ison, és hát.... Jó, persze nem egy professzionális szenzor csilliós isoval, de azért meglepődtem, hogy milyen jó lett a kép. Zaj szempontból. Auto ison engedem is 6400-ig simán.
Mondjuk az számomra még mindig fura, hogy auto iso tud csak helyesen fényt mérni, ha az m42-es obi van rajta, mivel azonban úgy tökéletesen működik, nem zavar.A fontolva haladó. - 30 felett minden nap ajándék.
-
Colonel993
senior tag
Próbálj nulla fénynél szemüveges emberen Focus Peak-el... rohadt magas ISO zajos LV képen TÖKÉLETESEN élesre állítani a szemre 1.7-en.
[ Szerkesztve ]
||| NE kérdezz, mert a végén még valaki válaszol! ||| ThinkPad & Nikon user ||| Samu s8.4 LTE RulezZz "Mikor 2 hónap elmélete vitatkozik, 8 év tapasztalatával..." - :") -
-
nagyúr
válasz Colonel993 #10449 üzenetére
Wow! Ez a kép jó így is!
Surface Book és egy Csúz a körtefán!. Pentax-szal fényképezve!
-
hcs57
addikt
válasz Colonel993 #10449 üzenetére
A zaj ok, de a fókusz?
-
Colonel993
senior tag
válasz Colonel993 #10448 üzenetére
Itt van az említett kép...
Direkt LR-ban dolgoztam ki, hogy ne érje szó a ház elejét az esetleges PS-os módosításokkal stb...
(bár még nemigen kezelem olyan jól mint a PS-t)||| NE kérdezz, mert a végén még valaki válaszol! ||| ThinkPad & Nikon user ||| Samu s8.4 LTE RulezZz "Mikor 2 hónap elmélete vitatkozik, 8 év tapasztalatával..." - :") -
-
Colonel993
senior tag
válasz Deadpapa #10447 üzenetére
Az új Firmware-el (1.05-től fölfelé) a K30 jobban teljesít ISO "használhatóságban" mint a K5... ez tény..
mint, hogy az is, hogy ugyan az a bele a két kamerának... de a K5 kifutott és nem fogják emiatt tovább polírozni.2 nappal ezelőtt lőttem ISO 10 000 -en Portrét közvilágítás fényénél...
pötit besírtam, hogy használható képet kaptam (pedig csak poénból lőttem el a Pentax 50mm 1.7-es esti hosszú záridős berhelése közben)
Ha adatközelbe kerülök talán fel is lököm a képet.||| NE kérdezz, mert a végén még valaki válaszol! ||| ThinkPad & Nikon user ||| Samu s8.4 LTE RulezZz "Mikor 2 hónap elmélete vitatkozik, 8 év tapasztalatával..." - :") -
-
uffneked
aktív tag
válasz andris1602 #10443 üzenetére
A szenzor nem ugyanaz. A K-30 és K-50 érezhetően jobb magas ISO-n a K-5nél, de az átlag APS-C szenzorok közt is kimagasló a teljesítménye.
Kb egy hónapja nekem is volt egy ilyen "K-5, vagy másikkettő" dilemmám. Én azóta boldog K-5 tulaj vagyok. -
Meridani
tag
válasz andris1602 #10444 üzenetére
Igen köszi, de sajnos túl messze van az a fényképező. Marad az eredeti felállás hacsak nincs valakinek k30 vagy k50 használtan eladó
-
andris1602
aktív tag
válasz Meridani #10442 üzenetére
A szenzor ugyan az, ha jól tudom (cáfoljon meg aki jobban tudja), több a kezelőszerv, van státusz lcd, halkabb az exponálás, viszont kicsit régebbi kiadás, lehet, hogy azóta finomítottak a szoftveren valamit. De így elsőre jó ajánlatnak tűnik. Neked kell eldönteni
u.i.: rémlik nekem egy összehasonlító teszt, megpróbálom előkeresni
szerk: addig is, itt egy spec összevetés: Link
[ Szerkesztve ]
-
Meridani
tag
válasz andris1602 #10441 üzenetére
Kaptam egy jó ajánlatot egy k5-re is 9e expóval k30 árában. Lecsapjak rá?
-
andris1602
aktív tag
válasz Meridani #10439 üzenetére
Szia
Amennyire én tudom, csak a formában van különbség, amikor én voltam vásárlás előtt, nekem is ajánlották a K30at, de nekem a K50 tetszett jobban. Akkor nem volt ekkora a difi, gondolom most szórják kis az utolsó készletet a K30ból. Nagyon jelentős különbség biztosan nincs Egyébként a K50 jó kis gép
Láttam, hogy a másik ötlet a D5200 lenne, ebben a dilemmában viszont a kijelző és a videó lesz a döntő. Ha ezek - a kihajtható kijelző és a használható videó - fontosak neked, inkább Nikon.
Üdv -
Meridani
tag
Sziasztok! Most tervezek kamerát venni és az a kérdésem, hogy a k30 és k50 közötti 40 e forintos különbség megéri-e?
-
fi:zi'k
nagyúr
Épp csak futólag rákerestem, de jól láttam, hogy nem volt semmi érdekes a Photokinan a KS1 és a 16-85-ön kívül?
96.5% MORE WUB-WUB ◄◄|►► Hirdetéseim: https://goo.gl/khUC1Y ◄◄
-
sasa134
addikt
válasz Colonel993 #10431 üzenetére
Szeretsz kavarni, meg fikazni, ez eddig is tiszta volt.
De hogy jönnek ide a fényerős fixek? En is azokat szeretem, de ha ez ésszerű kompromisszum lesz a 18-135 vaskosabb ára mellett? A 18-135 JÓ üveg. Ha CA-zol,akkor is az. Ez a vágott 16mm meg rohadt jó kezdő gyutàv alul, többet érhet mint a rövidebb vég. Persze meglátjuk. Továbbra sem tudom, mitől kéne azt gondolni, hogy a foscsi 18-55nél rosszabb lesz. A fényerő meg kb mindegy. Mit számít 4.5 vagy 5.6. Rohadtul mindegy. Amikor úgyis f8-ra tekersz hogy legyen penge.
[ Szerkesztve ]
Avanti Roma
-
Deadpapa
aktív tag
válasz Colonel993 #10431 üzenetére
Ha mégis ugy lessz egy szólót majd felveszünk együtt
-
Colonel993
senior tag
válasz sasa134 #10429 üzenetére
"?"
Úgy tűnik számodra túl bonyolultan fogalmaztam...
Még ki sem köpték... kezében nem volt egyikünknek és mellé jól láthatóan egy változó fényerejű alul húzott, felül vágott turista zoom... aminek a vége a totál átlagos 5.6- on végez (ha legalább 4.5 lenne )
Plusz most jön a 18-135 ajnározása...
Én személy szerint aki tudom milyen és szeretem a jó képminőséget öklömnyi CA és életlenség nélkül; inkább fényerős Fixekkel helyettesítem a végeken lévő "hiányt"... nem egy "kompromisszumokhoz képest egész jó képe van" -objektívvel...
De ez mindegy, én tudok 2-3 üveget magammal vinni, 1-2 vázzal egyetemben.Következő dolog, hogy a Ricoh kezében van a Pentax és ez egy általuk debütált üveg... : S
Inkább ne legyen igazam és szülessen új spanyol viasz, de erre a valószínűség kb annyi mint, hogy én ebben az életemben zenekar gitáros legyek.[ Szerkesztve ]
-
sasa134
addikt
válasz Colonel993 #10428 üzenetére
Igen, direkt szarabbat csinálnak az 50 eurós KIT zoomnàl. Valószínű...
[ Szerkesztve ]
Avanti Roma
-
Zozzant
addikt
válasz sasa134 #10425 üzenetére
El is mondtad mi a baj vele, az hogy minek Kiránduló obikból +1 lett, amiben lépett az a beépített motor. Amikor vannak ilyen obik árában nagyobb érzékelős kompaktok komolyabb fényerővel elgondolkozik az ember hogy mivel kirándul.
https://logout.hu/bejegyzes/guga/az_utolso_kivansag.html
-
sasa134
addikt
válasz Zozzant #10424 üzenetére
A 18-135 is korrekt kepű üveg, az atfogàshoz képest mindenképp. Sztem kiránduló zoomnàl a fényerő annyira nem fontos ( most jöttem meg Portugáliàból, szinte végig f7.1- f8 körül fotóztam a Tami 17-50-nel, ritkán kellett Dof miatt az f2.8). Jó lenne egy pro zoom a 16-50 helyett majd, jó fényerővel, de ez a 16-85 ha jó kepű lesz ( amire jó esély van) és a 18-135 ára alatt lesz, akkor jó vétel lehet. Ahol Pentax belehúzhatna, az a fényerős (f2 alatti) normál és nagylátószögű objektívek... jöhetne egy 16 f2, 24 1.8, 35 1.4..
[ Szerkesztve ]
Avanti Roma
-
sasa134
addikt
Photokinàs Pentax 16-85 f3.5-5.6-ról volt már szó? Nem hangzik rosszul, jó kis kiránduló obi lehet. Kérdés mit tud a 18-135-tel szemben/mellett - árban, élességben / méretben stb
[ Szerkesztve ]
Avanti Roma
-
ateszm
senior tag
-
ateszm
senior tag
kb 25,max30ezret érhet reálisan. K10D-t vegyél,ha már mindenáron régi lapkás gép kell...
Fanatikus Fanatec^*^ rallysimfans.hu -/- 55gz1500 -/- Epson EH-Tw9400, Homatics 4k Pro, Kinhank G1
-
pc-user
senior tag
Szerintetek a Pentax K100D ebben az összeállításban, kb. max. 4000 expo-val, megkímélten megéri most az akkori ár felét?
-
Colonel993
senior tag
válasz werttzui #10416 üzenetére
Második mondatod gyanúsabb...
Kíváncsi volnék, hogy obikat is miként oldják meg (bár 3 party üvegek nagy része FF kompatibilis a komolyabb szegmensből... illetve a mostani SMC pentax üvegek immel-ámmal, megkötéssel használhatók 35mm -es filmméreten...)
Inkább be kell ruházni egy filmes Pentax vázra, pl.: MZ-S
-
werttzui
addikt
válasz Colonel993 #10415 üzenetére
Tákolhatták volna mostanra is ,már mindenki várja . Aztán lehet 10 év múlva sem lesz FF
PENTAX
-
Colonel993
senior tag
válasz _csocso_ #10414 üzenetére
Réges régen is dolgoztak rajta... lett is prototípus... (4Mpx RULEZ) aztán eltemették a dolgot...
Hoya kezei közül valóban minőséget várhattunk volna, de Ők nem dobták be a ringbe a FF-et...
Most képzelem, hogy a CSINCSI mentalitású Ricoh mit fog összetákolni...||| NE kérdezz, mert a végén még valaki válaszol! ||| ThinkPad & Nikon user ||| Samu s8.4 LTE RulezZz "Mikor 2 hónap elmélete vitatkozik, 8 év tapasztalatával..." - :") -
-
_csocso_
senior tag
Sziasztok! Photokinaról írták, hogy valóban dolgozik a Ricoh/Pentax a fullframe vázon. Ez is valami, lehet belátható időn belül lesz is belőle valami.
https://www.youtube.com/watch?v=teRMe7DA1Lk -ha vki még nem látta volna
-
1501N
tag
Hülye kérdés, de nincs olyan törőékes mattüveg, amin vannak harmadoló vonalak? A törőék az jó, de valahogy elveszi a vízszintérzékem.
Valamivel körtepumpán kívül lehet tisztítani? Mert az enyém koszos, de nem hiszem, hogy le lehetne csak úgy fújni róla. Mindenesetre köszi a leírásokat, már tudom, hogy kell kivenni -
mrmarkus
aktív tag
válasz Deadpapa #10407 üzenetére
Itt olvashatsz a mattüveg cseréjéről...
A törőéke mattüveg működéséről csak angol segédanyagot találtam, ha nem gond...
Freedom of Information
-
mrmarkus
aktív tag
válasz Deadpapa #10407 üzenetére
Itt megnézheted a Pentax mattüvegeket és kiválaszthatod a gépednek megfelelőt. A mellékelt csipesz segítségével otthon is cserélheted. Videót is találni a cseréhez. Az ebay olcsóbb lehet talán...
Az AF-hez semmi köze, de a manuális élességállítást nagyon megkönnyíti.Freedom of Information
-
Deadpapa
aktív tag
Annyiszor halottam a Mattüveget hogy jobb manual focust biztosit.Tud valaki egy linket vagy egy pontos magyarázatot erről?És az AF be befolyásol e valamit?Mennyibe kerül hol teszik bele stbstbstb....
-
Deadpapa
aktív tag
válasz Colonel993 #10405 üzenetére
Sajnos Pest messze van.Megmondom neki keresse fel őket és kész.Hátha megoldják.
-
Colonel993
senior tag
válasz Deadpapa #10404 üzenetére
Nálam K20D -n pont fordítva működik - csak emiatt gondoltam -
El kell vinni szakihoz aki 1 nap alatt megoldja a dolgot (és talán eget verően drága se lesz)
AF szenzort kell mechanikusan igazítani/kalibrálni
Camera Kft-be csak Fóliázott kijelzővel, előtte képeket készítve róla adjátok le...[ Szerkesztve ]
-
Deadpapa
aktív tag
válasz Colonel993 #10403 üzenetére
Rosszabbodik
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest