Hirdetés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen TV-t vegyek?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen asztali médialejátszót?
- OLED TV topic
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Házimozi projektorok, kiegészítőik és kialakítások haladóknak
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Milyen videókártyát?
-
PROHARDVER!
Ez a topic a Nikon DSLR-ekkel kapcsolatos kérdésekkel foglalkozik. Ha új látogató vagy egy dolgot kell betartanod:
Olvasd el az első hsz-t!
Új hozzászólás Aktív témák
-
dabgergo
őstag
Nagyon ritkán előfordul h D3-on a 70-200 nem fókuszál amikor nyomom az AF-ON-t .
Technikailag mi lehet az oka?
Sokszor utána már egyből jó, de néha úgy javul meg h kikapcsolom és be, van h leveszem az obit és újra felrakom, de ez sem konzisztens.
Az AF-on gombbal lehet a gond? Vagy az obi fókuszmotorával? Vagy az érintkezéssel? -
glaci
őstag
válasz Larry303 #30298 üzenetére
Nem!
Szándékosan nem is írtam úgy.
Egy rossz minőségű kép is lehet jó!
Akár szándékoltan is lehet egy kép "minősége" rossz!Csupán annyit mondtam, hogy míg a kompaktal nem tudott az asszony egy épkézláb képet készíteni az ovis farsangon, addig ezt beállítottam előre, a kezébe adtam, aztán visszanézve 98% -ban vállalható képeket készített vele.
(Egyedül azt nem bírta megszokni és arra panaszkodott, hogy ezt miért kell a szeméhez venni, miért nem látja hátul, amit le fog fényképezni. (Ez még a D80 -as időkben volt.))Majd írok ide valami okosat. (Majd ...) ;)
-
glaci
őstag
válasz t_a_m_a_s #30295 üzenetére
Hát igen, az egy nagy előnye ezeknek a "komolyabb" (az átlag kompakthoz képest legalább is mindenképpen) gépeknek, hogy ezekkel egy a dolgokhoz semmit nem konyító oldarborda vagy gyerkőc kezében is a családi albumba tökéletesen megfelelő, elfogadható minőségű képek születhetnek.
Majd írok ide valami okosat. (Majd ...) ;)
-
glaci
őstag
válasz Larry303 #30294 üzenetére
OK! Igazatok van! Hagyjuk inkább!
Szerintem azért lett ebből ekkora rétes, mert nem vettétek észre a végén a kacsintó - vigyorgó arcocskát. ( Ilyet, mint ez: )Egyébként ami az első indulatból kikívánkozik, azt ki kell adni, nem jó, ha magadban tartod!
-
t_a_m_a_s
addikt
válasz Larry303 #30294 üzenetére
Azért ezzel nem értek teljesen egyet. Én sem voltam tisztában sok mindennel amikor vettem a tükröst (sőt, még most is tudnék mit tanulni), az azért jó kiinduló pont hogy mondjuk a 18-200 kb 11-szeres zoom, aztán majd megtanulódik aminek meg kell. Ha nem, attól még lehet boldogan használni, asszony is tök jó képeket lőtt P-ben az ovis farsangon, pedig nem nagyon ugatja a témát
Azzal egyetértek persze, hogy az alapokat nem itt kell kitárgyalni!
Holnap majd jól beletépünk...
-
Larry303
addikt
bocs de sztem ez egy szakmai topic, aki idejön az ezekkel mind tisztában van -elvileg
nekem nincs türelmem most kifejteni ezt a témát, de amit nesa is ír, vszeg tök felesleges oda a dslr, semmi előnyét nem fogja kihasználni a kollega.https://www.flickr.com/photos/kocsisbalazs
-
t_a_m_a_s
addikt
OK De azért kicsit leegyszerűsítve, érdemes a fotózás alapjait átolvasgatni, sokat lehet okosodni belőle, sok olyan kérdésre választ ad ami egyrészt nem a topikba való, másrészt meg Larry úgysem fogja leírni-kivesézni, mert
lusta mint az állatvan két gyönyörű kicsi bimbója, inkább velük játszik mint hogy kisregényt írjon ideHolnap majd jól beletépünk...
-
veterán
Van valakinek itt régi 80-400 VR-ja? Mik a tapasztalatok?
And As It Is Such, So Also As Such Is It Unto You
-
nesa
veterán
válasz NoOne1976 #30288 üzenetére
Ez nem ilyen egyszeru mint ahogy te kepzeled a kompaktok a vege fele igen lagymatag kepet csinalnak lehet egy DSLR kep kivagassal jobb lesz.
Velemenyem szerint neked nem valo dslr, vagy ha megis szerintem ne a nudli 18-55 el vegyel gepet, hanem 18-200 vagy meg inkabb 18-300... ez mondjuk nem fer el a farzsebedbe, de hat valami valamiert
[ Szerkesztve ]
-
NoOne1976
őstag
Engem pont ez érdekelne, amatőr módon. Én csak azt értem, hogy van egy kompakt gépem. Szépen rá tudok nagyítani vele egy épületre/hajóra stb., ha elmegyünk nyaralni. A korábbi gépeimben pont ezt nem szerettem, hogy mindig csak "látképeket" tudtam csinálni.
Na, ehhez képest kérdezem, hogy egy ilyen obival mit tudnék csinálni?
Mert az, ha a szoba másik végében lévő személyre tudok csak nagyítani, az sajnos egy kiránduláson kevés. Akkor ugyanúgy csak panorámázhatom a várost, egy ablakban fekvő cicát már nem tudok lekapni.
[ Szerkesztve ]
-
t_a_m_a_s
addikt
-
NoOne1976
őstag
Elnézést a nagyon amatőr kérdés miatt:
18-55mm VR II obi milyen zoomra képes egy egyszerű kompakt SX210 14-szeres optikai zoomjához képest?
-
torzo
őstag
válasz agoka07 #30268 üzenetére
A színvilág nem a váztól függ, ebben a d90 is meg tud mindent csinálni. A jó utómunka ezt a kérdést megoldja. Ha nagyon jó szenzorra vágysz és nem zavar a használt, vegyél d600-at, azzal az 50-es optikádat is tudod majd használni. d600 szenzora talán az egyik legjobb Nikon szenzor, és ezek a vázak használtan lassan már azért a pénzért is kaphatók, amelyet plafonnak megjelöltél. Persze a fullframe-et utána etetni további optikákkal elég drága.
Másik lehetőség, hogy ezt a pénzt minőségi optikára költöd. Lehet, többre mennél.
-
Colonel993
senior tag
válasz agoka07 #30268 üzenetére
"amerikai" stílus
nem tudtam eddig elérni
rászánt összeg 200-250k:"D Utómunka gyakorlása... inkább...
Cöhh... 250e HUF vázra, mert annak szebbek lesznek a színei||| NE kérdezz, mert a végén még valaki válaszol! ||| ThinkPad & Nikon user ||| Samu s8.4 LTE RulezZz "Mikor 2 hónap elmélete vitatkozik, 8 év tapasztalatával..." - :") -
-
Oplex
tag
válasz Tav-Csoves #30270 üzenetére
Ha Nikkor, akkor az 55-300mm. [link]
Nem nagyon láttam használtan, de újonnan 100 körül mozog, használtan 60-70 lehet.
-
Tav-Csoves
őstag
Sziasztok!
Létezik ilyen objektív?
- D3300-as gépre kellene - F bajonett
50k Ft környékén van
- x-300mm
- autófókusz
- képstabilizátor
Ha nem 50k, akkor melyik a legolcsóbb? Legjobb ár/érték arányúbb?
Köszönöm! -
Salex1
őstag
Nem tudjátok, hogy a YN565EX vakuba épített vevő működik-e YN622-vel (nem TX)?
-
agoka07
senior tag
Üdvözlet!
A szeretett D90-esem szeretném lecserélni, vagyis inkább venni melléje egy új vázat, mert jobban szeretem annál, hogy megváljak tőle. A rászánt összeg 200-250k lenne, akár használtan is, ha kedvezőbb az ajánlat. Ami a lényeg, hogy tudjam használni az 50mm 1.8D a többi mellékes, mert az új géphez igazítanám és új zoom lencséket vásárolnék. Amiért igazából váltanék, az az hogy nagyon bejön az "amerikai" stílus, szép kontrasztos és valós színvilág. Na ezt nem tudtam eddig elérni a D90-el. Melyik vázat ajánlanátok?S35-3310-1600-KU380-W300i-Shine-C3050-Spiro-858 Smart-SK17i-Galaxy S-Note 1-Galaxy S4-G4-S6 Edge-Note 8
-
glaci
őstag
válasz hemaka #30263 üzenetére
Nem ők az egyetlen, akik ilyen utat jártak be.
Régen kb. 15 éve még az Extreme Digital is Amcsi, meg Ázsiai importos volt bolti garival meg fénymásolt használati útmutatóval.
Aztán gondolom ahogy a forgalom miatt felfejlődtek, már jobb pozícióból tudtak tárgyalni a Magyarral és így lettek hivatalos viszontok.(#30264) aleister:
Most és holnap dolgozok és csak mobilról pötyögök, de vasárnap megkísérelhetem majd PC -ről, ha odaengednek a gyerekek hozzá.[ Szerkesztve ]
-
Throme
veterán
Akkor változtak és már partnerek...
Nekem van tőlük 1 nikkor obim, voltam vele szervizben és ott nézegette a srác a garipapírt, hogy az meg mi....
Aztán mondtam , hogy honnan van,... ja az szürkeimport... Azért bevették garira.
Mondjuk objektívnél mindegy, mert hivatalos helyről vagy nem hivatalos helyről is csak 1 év van rá...
Váznál azért más a helyzet.Nálad is az a kérdés mikor voltál kalibrálni... Ha 1 éven belül, akkor tökmindegy, arra minden garipapír jó.
1 év után lesz érdekes. -
glaci
őstag
válasz t_a_m_a_s #30261 üzenetére
18-105 van jelenleg is. Még a D80 -hoz vettem hajdanán. Ill. van sok "régi" üveg, köztük több nagy (még VR nélküli) Sigma 2,8 is. Csak azért akartam ezt a Tamit, mert időközben megváltoztak a "körülmények" és a nehéz macerás cucc helyett szerettem volna egy kis mindenest a hétköznapokhoz ill. a kirándulásokhoz. Mindenesetre most már úgy vagyok vele, hogy marad erre a célra a 18-105, ahogy eddig is. (Esetleg majd gyűjtögetek még és megnézek egy 16-300 -at, arról több helyen is jót olvastam. Bár ezt is mindenki dicsérte ...)
-
t_a_m_a_s
addikt
Bocsi, nem vagyok 100%-ig képben, nem tudom hogy pontosan mid is van a 18-200 mellett. Ha nem bízol ezután a gikszer után a Tamiban, érthető, elfogadható, ezesetben fontold meg a 18-105 + 55-300 kombót, akár használtan. Sokan dicsérik a 70-300-at, és sok eszmecsere volt róla annak idejében, de az 55-300 is egy jó kis teleobi, használtan "gombokért". Én csak próbáltam, forcebergnek volt is, neki komolyabb tapasztalata van vele, és indig dicsérte.
Holnap majd jól beletépünk...
-
glaci
őstag
Felőlem ülhetnek rajta 2 hetet, én 2 nap múlva jelzem, hogy inkább elállok és azt csinálnak vele, amit akarnak.
(#30252) aleister:
Lehet, hogy igazad van, de nekem ez annyira nem jött be, hogy teljesen elment tőle a kedvem.
A 105 és a 200 mm között egyébként sincs már olyan óriási különbség. (Kb. annyi, mint a 70 és a 105 között volt.)
A VR -je ugyanannyit tud mindkettőnek.
A fókuszról nem tudok érdemben nyilatkozni sajnos.
De, még kézi vagy kontraszt érzékelős fókusznál sem volt olyan éles és kontúros ill. kontrasztos a képe, mint a Nikonnak. (Olyan volt, mintha egy vékony szürke fátyol lett volna mindenen.)
Így én hiába fogtam csak ki véletlenül pont egy rossz példányt, ezek után végleg kiszerettem belőle.
A 70-300 -on még gondolkodok, de ha annál is ekkora a minőségi szórás, akkor magamat ismerve abból is szinte biztos, hogy kifogok egy használhatatlan példányt.[ Szerkesztve ]
-
nasinas
tag
válasz NoOne1976 #30254 üzenetére
Szia!
Én nemrég váltottam le Canon EOS 1100 d gépemet Nikon D3300-ra.
Ha összevetjük a Canon EOS 100-at a D3300-mal, látható, hogy ugyanazért az árért a Nikon többet ad egy-két dologban. Felbontás 18 helyett 24 MP, ami képkivágásnál jelenthet előnyt, érzékenysége nagyobb - bár a Canon is tudja de nem alapból, videója jobb nem 30 hanem 60 fps .
A többiben kb ugyanaz.
A Canonnak szépek a képei, nagyon jó a jpeg motorja, nekem nagyon tetszett a színvilága, jól lehetett használni.
A Nikon frissebbnek hat, többet nyújt, szintén nagyon jó képminőséggel - jut eszembe ennél már nincs alul áteresztő szűrő a szenzor előtt így elvileg részletesebb képet ad - van aki szerint csak elvileg, van aki esküszik rá,hogy láthatóan is.Ha másért nem , a magas érzékenység lehetősége miatt Nikont javaslok, ISO 6400-on is szépen dolgozik, a Canonnál ez a csúcs, e felett csak kiterjesztett módban lehet használni - jelentsen az bármit is...
Mindkettőhöz kapni saját márkás túlárazott obikat és a Tamron/Sigma/Tokina vonal is szállít hozzájuk olcsóbb de jó minőségű üvegeket, ebben is hasonlók.
A 100-as egy évvel régebbi modell mint a D3300-as, ha csak az évszámot nézzük.
Szóval én is e kettőt néztem ki, és a Nikon lett a győztes, az volt nagyobb előre lépés.
Extréméknél a váz, obi nélkül száz rongy.Én is Tamron 18-200-ast vettem hozzá, de vigyázz, az újabbat, a 2015-ös modellt, nekem is nagyon tetszik.Ez ugyanott 75 rongy.
Ha van Cetelem kártyád netalán, akkor kapásból van 7% engedmény is.
Persze meg kell nézni máshol is, vannak jó akciók. Jön a húsvét....
De ha elég a kitobi is, akkor olcsóbban kijössz,kérdés: nem jobb-e inkább most kicsit drágábban de kapásból lecserélni a kitobit, mint később még rákölteni. Akkor is ha nem kell 11-szeres zoom hanem a szokásos kb 18-55-öt szeretnéd de jobb obival. Persze pénztárca függő, tudom...
Átlagos hobbifotós célokra remekül megfelel a vázolt Tami, nem kell cserélgetni, bőven elég a kb 11-szeres zoom, a fényerő átlagos, a rajzolata megfelelő ha nem profi célokra veszed. Majd később veszek hozzá egy fix 35-öst, magas fényerőst, várost,épületeket fotózni jó lesz meg videózni is akár.
Összegezve tehát én a Nikont ajánlom, összességében jobb ár/érték aránya és minőségi többletei miatt.Ami ami, az az !
-
fanti
addikt
válasz NoOne1976 #30254 üzenetére
Szia!
Én csak egy picikét értek a témához, de nagyon hálás vagyok a topiknak, mert a jó irányba terelték a tudatlanságomat, és így jól jártam.
D3300-at vettem, de NEM kitobival, hanem az új Tamron 18-200-assal.
És nagyon örülök, mert a D3300-at én kb. soha nem fogom kinőni, a Tamron obi pedig annyira jó! De nem ám csak minőségben (építés, és kép), hanem ugye a használhatóságában.
Még egy 5x5 méteres szobában is van, hogy a kislányomról olyan portrét lövök vele max tele állásban, hogy még az orrán a szőrtüszők is látszódnak! Ezt a kitobival, csak közvetlen közelről tudnám kivitelezni.
De ez csak egy példa.Tényleg jó szívvel ajánlom ezt a párosítást, jól jársz vele!
Én imádom![ Szerkesztve ]
-
NoOne1976
őstag
Ezen a területen teljesen tudatlanként kérdeznék. Jelenleg két kis kompakt Canon ISUX és egy SX210-es gép van itthon.
Ezen szeretnénk változtatni. Ugye jól gondolom, hogy egy belépő szintű DSLR gép is nagyságrendekkel jobb képet készít? Főleg beltéri fényviszonyok között?Két gépet néztem ki. Tudom, hogy ez a Nikon topik, de azért megkérdezném: Egy Canon EOS 100D (18-55mm IS STM) vagy egy Nikon D3300 (18-55mm VR II) a jobb választás?
Valamiért a Nikon tünik jobbnak, de megindokolni nem tudnám. Ezért is érdekelne hozzáértők véleménye.
Vagy ha nincs egyértelműen jobb (egyik dologban ez, másikban az), akkor milyen szempontokat írjak meg nektek, ami alapján ajánlani tudtok?
[ Szerkesztve ]
-
mák
tag
Nincs már régóta 3-napos szabály, főleg nem neten...
Interneten vásárolt terméknél a vásárlástól számított 14 napon belül bármikor visszaküldheted a megrendelt terméket és a webshop max 30 napon belül köteles visszautalni a pénzedet. Meg sem kell indokolnod, csak szólni, hogy szeretnéd visszaküldeni. max a visszaszállítás költségét kell fizetni.mákosnudli
-
aleister
veterán
Szerintem rosszul állsz hozzá ehhez a problémához.
Régebben volt egy fórumita, aki 5-6-jára tudott végül beszerezni olyan Sigma 50 f1.4 artot, ami nem volt fókuszhibás. Nem adta fel az első után. Nyilván ez egy elég szélsőséges példa, de a fázis alapú AF-ben benne van ez a lehetőség. Egy negatív tapasztalat miatt nem szabad visszatáncolni.Eladó ÚJ Adata DDR4 2 GB so-dimm ram QNAP vagy Synology NAS-ba.
-
quby
őstag
Annyi a különbség hogy az elállásnál te fizeted a vissza postát, a 3 napnál meg ők. Dha most elviszoik 3 hétre bevizsgálni azzal elmegy a 14 napod....erre figyelj.
A legügyesebb állat az ürge, hiszen búzával teli pofazacskóval is képes repülni, miközben egy bagolyt egyensúlyoz a hátán.
-
glaci
őstag
Sziasztok!
Ma lett volna a "tesztelős napom", mert ma végre nem dolgoztam, de úgy alakult, hogy közben az Extrém küldött futárt mára, így elcsomagoltam vissza a dobozába és visszautazott hozzájuk.
Most csak az idegesít, hogy már totál nem tudom, hogy miben maradtunk az ügyintézővel, mert mondtam Neki, hogy inkább elállnék, akkorát csalódtam, de szerintem ők a 3 napos hibára vitték el.
No mindegy, már úgyis náluk van, majd megírom nekik még egyszer, hogy ez az üveg (vagyis ilyen üveg) már nem kell.
Aztán nekem az is jó, ha levásárolom, majd meglátom, mit mondanak.[ Szerkesztve ]
-
fanti
addikt
válasz flash- #30248 üzenetére
220volt-tól vettem én is mindent, az Emagtól csak memóriakártyákat.
Csak az ár kedvéért linkeltem, mert pl. elvaterázod a kitobit egy huszasért, a hajsütőt 15-ért, és van egy D3300 vázad 65-ért. Az szerintem jó ár érte.Veszel mellé 70-ért egy újabbik Tami 18-200-at, és van egy szupi fotósgéped 135-ért.....
-
válasz catroot #30246 üzenetére
Igen, miután a biztonság kedvéért rákattintottam, láttam én is Csak a szerk. idő lejárt közben.
Viszont régi "álmom" válik valóra (így hogy a 3200 már rég kifutott ), csinálhatok majd egy összehasonítást a D3200 és D3300 között, mielőtt az utóbbit hazaviszem húgoméknak.
Ugyanis én már akkor is láttam az AA-szűrő elhagyása miatti különbséget a tesztekben, mikor másfél éve döntenem kellett hogy melyik legyen, csak
az asszony kinyírt volna, annyival drágább volt a 3300szerintem nem érte volna még megLOL most kaptam SMS-t hogy elnézést kérnek, ma mégsem tudják kiszállítani a csomagot, majd értesítenek. Lehet hogy túl akciós volt így?
[ Szerkesztve ]
"Bocs, főnök, de én csak két emberben bízom. Az egyik én vagyok. Nem maga a másik." || "Hóhahó, mégis van graffaló!"
-
válasz nasinas #30244 üzenetére
No offense de én még 115 alatt nem láttam sehol, főleg nem akció nélkül, igaz hogy az obi itt nem VR. +ha hozzávesszük hogy féláron elvakerázod a hajböndörítőt, 80-ért szerintem fking best buy még ha romániában is kell gariztatnom neadjisten
[ Szerkesztve ]
"Bocs, főnök, de én csak két emberben bízom. Az egyik én vagyok. Nem maga a másik." || "Hóhahó, mégis van graffaló!"
-
GB1
csendes tag
Az emag "szuperakcióban" miért csak két év a garancia?
-
-
aleister
veterán
válasz runner 125 #30230 üzenetére
Az obicserével nem leszel előrébb. Nem jobb a 18-105. Szerintem szimplán vegyél egy használt D3200-öt. Kicsi és szenzorban jobb az említett m4/3-as gépeknél, cserébe olcsóbb, és nem kell hozzá új obiparkot építened. Volt már 45-ért is a Zindexen. 70-75-ért rendszerint már kitobival árulják.
Ha veszel még hozzá egy 50 1.8G-t, és akkor kijössz max 90-ból, és mind szenzorilag, mind optikailag érezhető előrelépést teszel a jelenlegi rendszeredhez képest.
Eladó ÚJ Adata DDR4 2 GB so-dimm ram QNAP vagy Synology NAS-ba.
-
aleister
veterán
Szia!
Scott Kelby könyvei elég konyhanyelven írják le a dolgokat. Nem túl szakmai, de pont ezért szeretik egyesek. Alapozásnak tökéletesek, idővel meg majd úgyis átlátod, hogy mely területeken írt balgaságokat.
Eladó ÚJ Adata DDR4 2 GB so-dimm ram QNAP vagy Synology NAS-ba.
-
fanti
addikt
Köszi, gyors le is mentettem, mert én aztán nagyon kezdő vagyok.
Más.
D3300 szuperakció!
Nikon D3300 DSLR fényképezőgép, 24.2 MP + 18-55mm ED II objektív. És még profi hajsütővasat is kapsz mellé, hogy az asszony is örüljön!Hogy tudják így összekombinálni? Miért nem pl. egy 64GB-os SDHC jár mellé?
[ Szerkesztve ]
-
Ijk
nagyúr
Szerintem nem. 16-85, 16-80 (túl drága), 17-55, 18-35 f1.8 sigma, illetve a f2.8-as sigmákat, tamronokat nem ismerem, de ezek jelentenének előrelépést alap zoomban. Ha túl nagy akkor egy műanyag 18-55 is szépen elboldogul azzal a felbontással utazáshoz.
Esetleg valami komolyabb kompakt rx-100, gx-7, lx-100, ricoh gr (fix 28-as) például és mellette pár fixszel a D80 művészkedni, de ez már zsebbe nyúlós téma. Ezeknél nem annyira számít a magas iso mert jó az obik fényereje és nagyon rekeszelni sem kell. Persze ezeknek is hamar kijönnek a korlátai, de kis fényhez a sigma 18-35 f1.8 vagy fixek vagy FF batár zoommal.[ Szerkesztve ]
/人◕ ‿‿ ◕人\
-
pandur99
aktív tag
A D80 iso 800 felett már necces, az Oly M5 3200-on is még használható, é csa 1k használtan. + van benne 3-4 egységet is megfogó stabilizátor.
A 18-105 optikailag nem jobb a 18-135-nél, csak a stabilizátorral.
Volt mindkettőm és D80-am is.[ Szerkesztve ]
Ne vegyél kutyát! Fogadj örökbe!
-
runner 125
nagyúr
Sziasztok,
Van egy D80-as vázam 2008 óta, mit gondoltok, a gyári kit obit (18-135) érdemes lecserélenm egy képstabis 18-105 VR-re? Ezutóbbiból is van már VR I és VR II? Szebb rajzolatú, mint a 18-135? Gyanítom a képstabi is jobb, mint a semmi, főleg mozgó témánál.
Elgondolkdotam egy MILC gépen is, mivel sokat cipelem (motorozni is ezt viszem) és jó volna egy kompaktabb méret, de megnéztem pár tesztfotót és számomra nagyon elkeserítő, h sok 100k-s vázak is kevés fény mellett iszonyú zajosak...
Megpróbálom megoldani úgy, h lekapom róla a gyári markolatot és nézek egy jó mindenes "multi" obit (mellette van még egy fix 50-esem, egy 70-300-am és egy SB600-as vakum, szükség esetén vinném az egész pakkot)
Vagy milyen mindenes kitobit tudtok még javasolni ebben a kategóriában?
Köszi!
"Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!
-
mák
tag
Sziasztok,
keresek egy olyan könyvet, amiben a fotózási alapok úgy vannak leírva, hogy kezdőként is érthető legyen. Esetleg tudtok javasolni ilyen könyvet?
Köszi a segítséget!
mákosnudli
-
energomatt
senior tag
válasz Colonel993 #30227 üzenetére
Valóban, 2-3, vagy esetleg több képből készült, például függőleges panoráma jó megoldás ilyen esetben. Nem kell hozzá állvány sem.
-
Colonel993
senior tag
válasz flash- #30226 üzenetére
Ha állványod van, akkor csinálsz több képet és stackeled.
Ez is egy alternatíva ha se nem kapsz vagy találsz.||| NE kérdezz, mert a végén még valaki válaszol! ||| ThinkPad & Nikon user ||| Samu s8.4 LTE RulezZz "Mikor 2 hónap elmélete vitatkozik, 8 év tapasztalatával..." - :") -
-
flash-
veterán
urak!
nekem tavasszal szükségem lenne egy 18mm alatti dx-es AF-es obira, talán 10-16 mm ami kéne.
Épületet szeretnék kívülröl fotózni csak hát nem tudok már hátrább menni azért kéne..van itt valaki aki ilyen 1-2 napos kölcsönadásba belemenne?
[ Szerkesztve ]
-
Tav-Csoves
őstag
Szia! Itt valami A és B verzióról ír, de nem tudok angolul, és összekuszálódtam. Arra már rájöttem, hogy lépcsőzetesen kell telepíteni (1.10->1.11->1.12) de most itt melyiket kell felflashelnem?
Köszönöm a segítséged! -
A Zéé
addikt
válasz #31733248 #30221 üzenetére
persze, van egy fajta hangulatuk, de azért a 2:17-nél mutatott képeket szerintem nem rakja be a modell és a fotós se a portfóliójába
A fej és félalakos képeken azért eléggé látszik, hogy miért nem túl előnyös sok ilyen portrét csinálni: akkora orrot csinál mindkét modellnek, amekkora nincs is nekikJust a simple Lineman...
-
Roodkop
csendes tag
Köszönöm a tanácsokat!
R.
-
csacsi77
senior tag
válasz flash- #30205 üzenetére
A D5500-at is meg lehet fogni rendesen. Most D600-at használok, de számomra a D5500 fogása kényelmesebb volt. A markolata mélyebb, de kesekenyebb, míg a D600-é vaskos, de nem olyan mély, ezáltal nem olyan biztos a fogása, mint a kisebb váznak.
A kisujjam lelógott róla, de azzal meg pont meg tudtam támasztani alulról. Szóval kinek mi, de a D5500 nagyot fejlődött ezen a téren elődeihez képest.Öreg fater megoldja!!!!
-
oszy
veterán
válasz Tav-Csoves #30207 üzenetére
Az 1.12 a legutóbbi. De itt fönt is van leírással együtt.
Szinte ÚJ Seagway Ninebot F2 PLUS eladó ! !
-
Tav-Csoves
őstag
Sziasztok!
Ismerősömnek d40-e van, és ez az fw van rajta: [link]
Kérdés, hogy van frissebb fw, és ha igen, hogyan lehet feltenni?
Köszönöm! -
flash-
veterán
-
Throme
veterán
válasz Roodkop #30202 üzenetére
Miért tartasz az érintő kijelzőtől? Okosteló, tablet, laptop....
Végre a nikon is eljutott oda, hogy egy belépő váz kezelését megkönnyíti, felgyorsítja az érintő lcd-vel.Kéminőségben szerintem nem fogsz különbséget tapasztalni. Árban ha mindkettő játszik, akkor 1 szavazat a d7100-ra. Funkciók miatt.
-
oszy
veterán
Tudtok tanácsot adni nekem?
Egy SB-800 vagy egy ilyen Meike 910? A Meike annyiból tetszene, hogy azt megtudom újonnan venni.[ Szerkesztve ]
Szinte ÚJ Seagway Ninebot F2 PLUS eladó ! !
-
Roodkop
csendes tag
Sziasztok!
D3100 ról váltanék D5500-ra vagy 7100-ra! A 7100-ról sok jót hallottam, olvastam!
Nikon AF-S 55-300mm f/4.5-5.6 G DX VR obival használnám, főleg spotterkedésre (repülőfotózásra).
Az 5500 árban szimpatikusab de tartok az érintőképernyőtől. A 7100, meg egy régebbi konstrukció, de nagyon sok jót írnak róla!A kérdés az lenne, hogy képminőségben melyik adna többet ezzel az obival?
R.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● PH!otósok beszélgetős offolós topikja
A topicba tilos bármilyen, keres, kínál, cserél típusú hirdetést beírni!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest