Hirdetés
- TCL LCD és LED TV-k
- Sony VAIO notebook topic
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Amazon Kindle
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Házimozi belépő szinten
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Melyik tápegységet vegyem?
-
PROHARDVER!
Ez a topic a Nikon DSLR-ekkel kapcsolatos kérdésekkel foglalkozik. Ha új látogató vagy egy dolgot kell betartanod:
Olvasd el az első hsz-t!
Új hozzászólás Aktív témák
-
azerazer
csendes tag
-
Aaron14
őstag
Nikon szervíz szerint a Nikkor 50 mm 1.8/D nem kalibrálható. A jelenlegi 85-ös tökéletes a vázzal, a 16-85-ös meg csak teszteken back fókuszos 16 mm-en, élesben egyáltalán nem jön ki.
Az 50 mm-es zavaró mind teszteken, mind élesben ha nyitva van.
Tehát vagy kalibráltatom a vázat és elbaszódik minden vagy megbarátkozom azzal, hogy szégyenszemre Live View-ban kell fotóznom, ha ki akarom használni az 50-es fényerejét.
Emlékeim szerint évekkel ezelőtt mintha több kört is jártam volna ezzel a kalibrálással, de mintha nem tudták volna megoldani (ld.: első mondatom). Létezik ilyen?
Gránit bank ajánlókódért írj privát üzenetet. Most 50.000 Ft jóváírást kapsz új ügyfélként!
-
marcitp
őstag
Sztem a 7100 is nagyon jó lehet...
A 7200 olyan fényviszonyokban, ahol a 300 már erősen huntingolt vagy tévesztett, még mindig stabil. Vásárlás, nyálcsorgatás előtt alaposan kifaggattam pl Csurgó urat is a MultiCAM-ekről, a 300 többször járt nála, nézze már meg az af-et, mert keveslem. Javult is a dolog, de nem volt az igazi. A 300 mellé vettem egy 300s-t is, hátha az jobb. Jobb is volt, de nem annyival.
Én tutira szerettem volna menni, ezért lett a 7,2k. Ennyiért már lett volna FX is, elviekben meg gyakorlatban is (mert próbáltam) a D700 af-ét is jobbnak éreztem, mint a 300-ét. De mivel gyereken kívűl makró a téma főleg, nem tájkép, meg alulra drágább is az objektív FX-re, meg riogatnak is, FX-et akkor vegyél, ha marad pénzed üvegre (nem sörös ), ezért lett inkább haladó DX masina.
Sokan mondják, mennyire fontos az obi, és ez így is van... de pl a 300-ra rakhattam volna drága/jó objektívet, ha életlen a téma, illetve nem fogja meg.
Felém közeledő, izomból rollerező kölköt símán leköveti az 50/1.8G-vel is a masina, és direkt nyaggatom, olyan f/2,2-2,5 körül. Még valami D-sre lennék kíváncsi, pl a 35-70/2.8D-re.[ Szerkesztve ]
https://www.flickr.com/photos/131261609@N06/
-
energomatt
senior tag
Egyelőre feladtam, amíg nem találok egy valóban erre alkalmas felhasználóbarát, vagy más, de megfelelő leírással ellátott programot. Az ACDSee nem tűnt alkalmasnak erre, talán négy adatot lehetett volna módosítani.. Az ExifTools persze biztosan jó lenne, de a kísérleteim alapján érthetetlen melyik program kell hozzá és az pontosan hogyan működne. Mert azzal, amivel meg tudom jeleníteni az exif adatokat, a beírt parancssort nem tudtam végrehajtatni. Kell is hozzá perl könyvtár meg nem is, át is kell nevezni, meg nem is, ha van perl könyvtár az hol legyen és melyik ExifTool tartozik ahhoz és az hol legyen? Stb.
-
energomatt
senior tag
Nálam nem erről van szó. Egyetlen képet kellene csak módosítani, de azt úgy, hogy megfeleljen egy eredetinek. A lényeg, hogy minden exif adat látható és módosítható legyen. Szenvedhetnék ugyan valami parancssorossal, de hátha szükség lesz a jövőben más feladatra is, tehát jó elenne egy olyan, amit későbbre is eltehetnék.
[ Szerkesztve ]
-
fireman123
őstag
A 70-300VC Tamront rendelted meg (Edigitálnál)? .....majd kérünk beszámolót róla .
Egyébként bármi lehet AF problémás (nyilván vannak hajlamosabb típusok, gyártmányok), a Nikkor 18-105-öm nagyon, a 35mm 1,8G-m picit backfókuszos, a közeljövőben viszem gariban kalibráltatni a Hungária krt-ra. Egy ismerősömnek a 18-105 jó, neki a 35 mm 1,8G nagyon frontfókuszos ....tehát a Nikkornál sem hibátlan minden darab.
-
veterán
Igen, szorri, mellément
70-300 alatt a Tami VC-re gondoltál...? Az most 95e-ért akciós ott, szóval igen, a 110e-s 18-200 többe lenne. (Meg rövidebb lenne, meg sok más faktor.)
Nem rábeszélni akartalak (kanyi fillért nem kapnék érte), csak felvetettem opcióként.
And As It Is Such, So Also As Such Is It Unto You
-
t_a_m_a_s
addikt
Ja, bocs mondom hogy elvesztettem a fonalat... Ha még nem vagy nagyon lusta és öreg, van kedved két obit cígölni, akkor szvsz jól jársz a 18-105 + 70-300 kombóval (én is ezzel a kettővel járkáktam sokáig, csak nekem a Nikkor 70-300 van.). Ha nagyon lusta vagy, akkor menj rá mégegyszer a 18-200-ra.
Holnap majd jól beletépünk...
-
Byk01
őstag
Azt azért vedd figyelembe, hogy a VC csak mozdulatlan témánál segít, viszont ezek telézésnél eléggé korlátosak.
"Az obi, amivel lelátsz a víz alá halakat fotózni a halszem (halszemlélő objektív rövidítése)." - .mf "A jövő mi vagyunk: a fiatalok és az emberek." - Drotár Adrienn
-
fanti
addikt
Én is egy másik ugyanolyan Tamron 18-200-ast választanék! Naná!
Jó az nagyon, csak beleválasztottál.....Ja, amúgy nem láttunk képeket, pedig ígérted!
Már csak hogy láthatnánk mi is az általad hibásnak vélt obival lőtt képeket, gondolom sokakat érdekelne itt![ Szerkesztve ]
-
-
Larry303
addikt
bocs de sztem ez egy szakmai topic, aki idejön az ezekkel mind tisztában van -elvileg
nekem nincs türelmem most kifejteni ezt a témát, de amit nesa is ír, vszeg tök felesleges oda a dslr, semmi előnyét nem fogja kihasználni a kollega.https://www.flickr.com/photos/kocsisbalazs
-
t_a_m_a_s
addikt
OK De azért kicsit leegyszerűsítve, érdemes a fotózás alapjait átolvasgatni, sokat lehet okosodni belőle, sok olyan kérdésre választ ad ami egyrészt nem a topikba való, másrészt meg Larry úgysem fogja leírni-kivesézni, mert
lusta mint az állatvan két gyönyörű kicsi bimbója, inkább velük játszik mint hogy kisregényt írjon ideHolnap majd jól beletépünk...
-
t_a_m_a_s
addikt
-
t_a_m_a_s
addikt
Bocsi, nem vagyok 100%-ig képben, nem tudom hogy pontosan mid is van a 18-200 mellett. Ha nem bízol ezután a gikszer után a Tamiban, érthető, elfogadható, ezesetben fontold meg a 18-105 + 55-300 kombót, akár használtan. Sokan dicsérik a 70-300-at, és sok eszmecsere volt róla annak idejében, de az 55-300 is egy jó kis teleobi, használtan "gombokért". Én csak próbáltam, forcebergnek volt is, neki komolyabb tapasztalata van vele, és indig dicsérte.
-
mák
tag
Nincs már régóta 3-napos szabály, főleg nem neten...
Interneten vásárolt terméknél a vásárlástól számított 14 napon belül bármikor visszaküldheted a megrendelt terméket és a webshop max 30 napon belül köteles visszautalni a pénzedet. Meg sem kell indokolnod, csak szólni, hogy szeretnéd visszaküldeni. max a visszaszállítás költségét kell fizetni.mákosnudli
-
aleister
veterán
Szerintem rosszul állsz hozzá ehhez a problémához.
Régebben volt egy fórumita, aki 5-6-jára tudott végül beszerezni olyan Sigma 50 f1.4 artot, ami nem volt fókuszhibás. Nem adta fel az első után. Nyilván ez egy elég szélsőséges példa, de a fázis alapú AF-ben benne van ez a lehetőség. Egy negatív tapasztalat miatt nem szabad visszatáncolni.Eladó ÚJ Adata DDR4 2 GB so-dimm ram QNAP vagy Synology NAS-ba.
-
quby
őstag
Annyi a különbség hogy az elállásnál te fizeted a vissza postát, a 3 napnál meg ők. Dha most elviszoik 3 hétre bevizsgálni azzal elmegy a 14 napod....erre figyelj.
A legügyesebb állat az ürge, hiszen búzával teli pofazacskóval is képes repülni, miközben egy bagolyt egyensúlyoz a hátán.
-
glaci
őstag
Sziasztok!
Ma lett volna a "tesztelős napom", mert ma végre nem dolgoztam, de úgy alakult, hogy közben az Extrém küldött futárt mára, így elcsomagoltam vissza a dobozába és visszautazott hozzájuk.
Most csak az idegesít, hogy már totál nem tudom, hogy miben maradtunk az ügyintézővel, mert mondtam Neki, hogy inkább elállnék, akkorát csalódtam, de szerintem ők a 3 napos hibára vitték el.
No mindegy, már úgyis náluk van, majd megírom nekik még egyszer, hogy ez az üveg (vagyis ilyen üveg) már nem kell.
Aztán nekem az is jó, ha levásárolom, majd meglátom, mit mondanak.[ Szerkesztve ]
Majd írok ide valami okosat. (Majd ...) ;)
-
JohnyBlue
addikt
Én a Fotósaroktól rendeltem online egy 35 milis Sigma ART-ot. Semmi gond nem volt velük. Bár a gari levél nem volt a dobozban Jeleztem a boltnak akik elnézést kértek és már küldték is a hiányzó papírokat.
Na igen, itt vidéken (Debi) venni még csak csak, de eladni.... na ahhoz kell művészet!
https://ipollo.com/?ref=johnyblue
-
Throme
veterán
Ha bevizsgáltatod, az már a gariztatás folyamata... miért kéne neked ebben részt venni?
Ha visszaküldöd és kérsz másikat (vagy pénzvissza.. ) nem kell gariztatni.Amúgy a bevizsgáláskor simán lehet, hogy nem ítélik hibásnak, mert speckón belül van.
Nekem is volt ilyen gondom nikon obival. Nekem szar volt, nekik fasza...Egy AF tuningos vázzal lehet vissza se kéne küldened.
Szóval - szvsz - a bevizsgálással nem biztos, hogy jól jársz.
Bevizsgálás nélkül küldjék az újat. -
aleister
veterán
Nekem hála égnek eddig mindig mázlim volt.
Franciországból használt Sigma 150. Tökéletes.
Angliából használt D800E. Tökéletes.Az összes vásárolt obim online lett rendelve, és egyedül a legelső üvegem, egy Tami 17-50 volt eddig cserés, amit ingyen és bérmentve meg is csináltak a Camera Kft-s srácok.
Eladó ÚJ Adata DDR4 2 GB so-dimm ram QNAP vagy Synology NAS-ba.
-
quby
őstag
Állj el a vásárlástol! küldd vissza és vegyél másikat!
Én most szopok egy alaplappal. (ipon). Megjött, nem indul! 20 órán belül jelzem, kérem a 3 napos cserét. Visszaküldöm, majd 3 hét mulva (benne volt a karácsony) visszajön, hpgy a hibát nem tapasztaltuk, (de egy BIOS frissités azért volt) igy nincs csere. 14 nap ugye lejárt mert oda volt 3 hétig, most elindul ugyan de 5 perc után ugy kifagy mint az északi sark. Jelzem a problémám. Küldjem garba. 14 nap lejárt ugyhogy bekaphatom (lejogászoltam és tényleg). Most oda van megint garban. Dec 14-én vettem és azóta egy egy büdös percet nem tudtam használni, és vissza fogják küldeni hogy semmi baja akkor ott állok, egy szar alaplappal és egy garanciajeggyel, és eladhatom ugy hogy valakit átbaszok és csak keveset bukok, vagy nem baszok át senkit és és bukom a 80%-át....
Most verem a fejem a falba hogy az elején miért nem éltem a 14 napos jogommal.....
[ Szerkesztve ]
A legügyesebb állat az ürge, hiszen búzával teli pofazacskóval is képes repülni, miközben egy bagolyt egyensúlyoz a hátán.
-
fanti
addikt
A kolléga úr képeit láttad?
Viszonyításképpen gondoltam megnézni.
-
Colonel993
senior tag
Cserélnek meg minden, mert nem akarnak péztől elesni (ez az ő érdekük volna...) de 14 munkanapon belül te vagy az atyaúristen
Nem kérem és köszönöm van, hanem ugrik fordul!
Az üzlet rád eső felét Te teljesítetted, a termék rosz, ők nem teljesítették a rájuk eső felet.
Ennyi!
Törvény, nem szeretni kell, hanem betartani![ Szerkesztve ]
||| NE kérdezz, mert a végén még valaki válaszol! ||| ThinkPad & Nikon user ||| Samu s8.4 LTE RulezZz "Mikor 2 hónap elmélete vitatkozik, 8 év tapasztalatával..." - :") -
-
Colonel993
senior tag
Online rendelés estén, független személyes vagy postai úton való átvételtől, 14 munka nap áll rendelkezésedre indok nélkül elállni a vásárlástól a magyar fogyasztó érdekvédelmi törvények alapján!
||| NE kérdezz, mert a végén még valaki válaszol! ||| ThinkPad & Nikon user ||| Samu s8.4 LTE RulezZz "Mikor 2 hónap elmélete vitatkozik, 8 év tapasztalatával..." - :") -
-
t_a_m_a_s
addikt
Szerintem kb ugyanaz mint a 18-105. Nekem mindig talál fókuszt (igaz, a D5000-en szinte csak a középső fókuszpontot használom), csendes, nem lassabb mint a 18-105 volt.
Most hogy rákérdeztél, megnéztem: igen, tényleg forog a fókuszgyűrű. Eddig fel sem tűnt, illetve egyáltalán nem zavaró. Engem legalábbis nem zavar.Holnap majd jól beletépünk...
-
fanti
addikt
Én is mostanában vettem életem első DSLR gépét egy D3300 váz formájában.
Mivel totál kezdő vagyok, ezért úgy gondoltam, hogy elleszek a kitobival, azaz a Nikkor 18-55-el.
Azután persze inkább a 18-105 felé kacsintgattam, még is csak jó lesz az a zoom.De hála ennek a topiknak, több ember vette előttem az újabbik Tamron 18-200-at, és megnéztem a vele készült képeket, még privátban is kaptam fotókat, és ezek alapján arra jutottam, hogy ezt a Tamront fogom venni. Így is tettem és nem bántam meg!
Jó az a nagy átfogás, szépek a képek is, egy obival lövök mindenre és így nincsen obicsere, kevésbé koszolódik talán a váz, normális sebességű az AF, a VR kifogástalan, és végül, de nem utolsósorban öt év a garanciám az obira, regisztrálás után.
Nézegettem én képeket Nikkor obikkal is, szépek azok, naná! De a Tamron új 18-200-as obijának sem kell szégyenkeznie, és árban meg ugye nem egy kategória a kettő, képminőségben, meg építési minőségben az én szintemen azonos, és ugye a Nikkor egy évet ad a méregdrága obikra is.
Még egyszer köszönöm a topiklakók segítségét, és a privátban kapott képeket is! A legjobb irányba tereltek, mint kezdőt, és ez nagy segítség volt!
[ Szerkesztve ]
-
fireman123
őstag
Ha már megvan a 18-105, akkor a tamronra váltás egy kis plussz pénzbe kerül, kb. 45-50-ért lehet eladni a nikkort, a tami pedig most akciósan 70e az ediginél.
Nekem is 18-105 van (D5300 vázzal), de csak akkor váltanék a tamronra ha egy obival akarnám leélni az életemet....de akkor eleve nem vettem volna cserélhető obis gépet, .....a 18-105 mellé nemrég vettem egy 35mm f1,8 nikkort, és előbb-utóbb veszek egy 70-300 tamron vc-is, de nyilván mindenki maga ismeri a szokásait, ha egy obi lesz, akkor lehet hogy ér +20-25e-et a nagyobb átfogás, bár ugye azt mondják, hogy minél nagyobb az átfogás egy obiban, annál nagyobb a kompromisszum. -
t_a_m_a_s
addikt
(#29611) tnilabk, (#29614) glaci
az elmúlt 1-2 hétben elég jól ki lett vesézve az új Tamron 18-200, keressetek vissza. Én is tettem fel két galériát, mások is. Én mindjárt a megjelenésekor megvettem, az elmúlt napokban is vettek vagy ketten-hárman itt a topikból, egyenlőre nem bánta meg senki.
Ha nem kell az átfogás és preferáljátok a Nikkort, akkor a 18-105 a befutó, ha kell a 18-200, akkor érdemes elgondolkodni az új Tamin, kb a harmadába kerül a Nikkor 18-200-nak... Nyilván kompromisszumos mint minden (ultra)zoom, de egyobjektíves megoldásnak teljesen jó.
-
Tav-Csoves
őstag
[link]
Szia!
Én ezt kapram egy másik topicból. Sajnos nem tudok angolul.
Jelenleg az a helyzet, hogy megvettem a D3300at, kit 18-105mm nikkorral. Felmerült bennem az elállási jog... és hogy ugyan ezt a vázat E tamronnal venném meg, de ahogy Te, én sem tudom, megéri e ez a huzavona. Leginkább az 5 (4 év mert extreme digital) izgat....[ Szerkesztve ]
-
pandur99
aktív tag
Szerintem az említettekre nem érdemes. Ha hosszabb gyújtótávolságot akarsz, akkor inkább a Nikon 18-200 VR-t nézegesd. Volt alkalmam a Tamron 18-270-nel összehasonlítani, és érezhetően jobb nála. Amúgy a felső végén nincs olyan drasztikus különbség látószögben, mint alul. Alul 2 mm többet számít. mint fent 50 mm. Nézzél a 18-105 mellé pl. egy Sigma 50-150/2.8-at, többet érsz vele. Amúgy meg a Tamron 70-300 VC kitűnő objektív, jobb, mint a hasonló Nikon (habár nem sokkal), és olcsóbb is.
Ne vegyél kutyát! Fogadj örökbe!
-
spanyoll
addikt
Pontosan. Ott van az S meg az A. Sokadjára mondja el mindenki, hogy a dslr nem azért van, hogy P-ben és autoban lövöldözzön vele valaki. S-ben és A-ban sem lehet elrontani semmit ha az ember tisztában van három fogalommal: záridő, rekesz, iso. Három dolgot kell megtanulni, 10 perc alatt tesztelni, hogy melyik mit csinál és mit befolyásol hogyan, onnantól pedig nincs "rossz" kép és nem gyárt valaki véletlenségből szart.
"Super perfundo on the early eve of your day."
-
Byk01
őstag
A remegős kéz ellen javaslom, hogy nézz sok biatlont (úgyis jön a szezonja), és lesd el tőlük a stabil tartást az álló lövészet alatt
"Az obi, amivel lelátsz a víz alá halakat fotózni a halszem (halszemlélő objektív rövidítése)." - .mf "A jövő mi vagyunk: a fiatalok és az emberek." - Drotár Adrienn
-
Byk01
őstag
Ezt a Tamit szoktuk ajánlani, de ha kevés a fény, akkor hiába a stabi, ha a képen szereplő gyerek bemozdul. Ilyen esetben a stabival semmire nem mész, az csak statikus témáknál ér valamit.
Állítólag 4 FÉ-t jelent a Tami stabija, de ebből 2-t elbuksz a gyengébb fényerőn."Az obi, amivel lelátsz a víz alá halakat fotózni a halszem (halszemlélő objektív rövidítése)." - .mf "A jövő mi vagyunk: a fiatalok és az emberek." - Drotár Adrienn
-
fireman123
őstag
Az edigitalon az értékeléseknél jókat írnak róla, ...itt is és az objektív topicban is ajánlották már többen is, állítólag kb. egy szinten van a Nikkorral, viszont olcsóbb (100e vs 160e)...én is egy ilyennel szemezek már egy ideje (D5300-hoz)
Tényleg jó lenne egy beszámoló akinek van ilyen[ Szerkesztve ]
-
aleister
veterán
Mivel Te D80-ról váltottál, ezért kiderült, hogy:
1. nem vagy kezdő fotós
2. komolyan gondolod a fotózást
Az esetedben triviális, hogy a D7xxx vonal lesz a továbblépés.Ellenben rengetegen életük végéig auto módban, de legjobb esetben A-ban; obicsere nélkül, 18-105-ös kittel vígan elvannak. Esetükben az egyik felhozott pro érv sem szempont, viszont a tapiképernyő, kihajtható kijelző, wifi tetszetős fícsőr.
És hidd el, ezek az emberek vannak többen.Szóval nagy butaság kijelenteni azt, hogy az 5xxx vagy a 7xxx széria a jobb, mert minden eset egyedi, felhasználás és felhasználófüggő.
(#27470) Throme:
+1Eladó ÚJ Adata DDR4 2 GB so-dimm ram QNAP vagy Synology NAS-ba.
-
Melorin
addikt
Jól döntöttél. Sokan azt hozzák fel érvként a kis gépek mellett (D3xxx/5xxx) hogy azokkal is lehet szép képeket készíteni, az érzékelő ugyanaz vagy ugyan olyan jó mint a nagytesókban.
Csak hogy nem az elkészíthető kép minősége az egyetlen érv egy váz mellett, hanem hogy mennyire könnyű eljutni vele egy ilyen kép elkészítéséig. -
mijos
senior tag
Fizetes utan egy oraval mar "shipped" statuszba tettek a rendelesem. Most nem tudom milyen koroket kene lefutnom ahhoz hogy ez az egesz visszaforduljon. D5500 ujabb, wifi-vel gps-el, jobb iso, erintokepernyo, azon kivul mast laikus szemeim nem lattak ami kulonbsegnek felrohato lett volna. A D5200 a 18-55 kitben ajandek nikon bundle-szettben volt 500 dodo, a D5500 meg obi nelkul (majdnem) ennyi... Szal most nem tudom, hogy frusztralnia kene vagy inkabb megnyugtatni magam hogy " ah ugyse sokkal jobb az a kamera!"
[ Szerkesztve ]
" Hagyjál öcskös, most mindenki hagyjon! "
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● PH!otósok beszélgetős offolós topikja
A topicba tilos bármilyen, keres, kínál, cserél típusú hirdetést beírni!
- TCL LCD és LED TV-k
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- Sony VAIO notebook topic
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- BestBuy ruhás topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Asszociációs játék. :)
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- EA Sports WRC '23
- További aktív témák...
Állásajánlatok