Hirdetés
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen SSD-t vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Projektor topic
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Samsung LCD és LED TV-k
-
PROHARDVER!
Ez a topic a Nikon DSLR-ekkel kapcsolatos kérdésekkel foglalkozik. Ha új látogató vagy egy dolgot kell betartanod:
Olvasd el az első hsz-t!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Viperator
őstag
válasz pandur99 #51831 üzenetére
"A D7200 meg fix lcd-s." - ez igaz, elfeledkeztem róla. D500 hasonló árban van, mint D750 (használtan). Ha nem akar obikat lecserélni.
Szerencse kérdése. Voltak, akik pórul jártak. Én így szoktam, hogy az egyikbe NEF, a másikba JPG fájlok mennek. Eddig sem volt gond. Mi van akkor ha valamelyik elromlik, akkor legalább a másikban megvan az adat (még ha nagyon fontos eseményről lenne szó).
[ Szerkesztve ]
"Minél inkább eltávolodik egy társadalom az igazságtól, annál inkább utálni fogja azokat, akik kimondják azt." - George Orwell
-
Szevaszam
csendes tag
-
Roachy
senior tag
válasz pandur99 #49900 üzenetére
Ez normális jelenség. Hiszen amikor nyitva van az obi jóval nagyobb területet fed le, egészen sötét árnyékos részektől a világos égig. Attól függően melyik van túlsúlyban, próbál kompenzálni, ilyenkor az égre, hogy az ne égjen ki, míg a szűkebb végén, jóval kisebb környezetből kalkulál, ahol kevesebb a fényes ég, így máshogy kompenzál, megpróbálja felhúzni az árnyékos részeket. Erre van pl az expozíció korrekció. Vagy ha pl azt akarod, hogy az ég ne égjen ki, állítsd arra a fényt, és rögzítsd az expozíciót, majd kompomálj és úgy fotózz. Városban és beltérben sokkal hjomogénebbek a fények, nincs akkora különbség a fényes és sötét részek között.
[ Szerkesztve ]
-
-
mazsi70
senior tag
-
Bass
addikt
-
fireman123
őstag
válasz pandur99 #36780 üzenetére
Köszi az infót, akkor valamit félreértettem, ....de most hogy újra át akarnám olvasni .....az istenért sem találom hol is olvastam , csak arra emlékszem, hogy vagy valamelyik prohardver topicban vagy valamelyik facebook fotós csoportban .
Nem manuális obikról szólt a dolog, hanem emlékeim szerint valami olyanról volt szó, hogy egy 70-300-as teléhez még vennének egy 1,4x Kenko konvertert, de az egy Fé-t rontana, így végállásban már nem 5,6 hanem 8 lenne a konverter miatt, és ott már nem lenne AF, mert a belépő vázaknál állítólag csak 5,6-ig van.Ha megtalálom akkor belinkelem, hogy igazából mire is akart vonatkozni a kérdésem .
-
Roachy
senior tag
válasz pandur99 #35830 üzenetére
Kompromisszumokkal ugyan, de kit obival is lehet jó képeket csinálni, gyenge fényviszonyok mellett.
Egy kép nem attól lesz jó mert zajmentes, vagy mert nem mozdul be semmi/senki rajta.
Ez a fórum nem a készített képek milyenségéről, hanem a Nikon DSLR-ekről szól. És ha valaki azt a kérdést teszi föl hogy egy 18-55-tel hogyan lehet jó képet csinálni esti körülmények mellett, nem feltétlenül az a válasz, hogy vegyen másik optikát. Bár kétségkívül sokat segít a problémán. -
tvamos
nagyúr
válasz pandur99 #35834 üzenetére
Az nem kerdes, hogy mit ajanlanak, mert ugye a dSLR obsolate technology. Ha nem kezeli az ember a helyen a dolgokat, pl. amit ott ajanlanak, akkor nagy a gond. Csak olvasgatni kell oket par honapig.
[ Szerkesztve ]
"Mindig a rossz győz, és a jó elnyeri méltó büntetését." Voga János
-
tvamos
nagyúr
válasz pandur99 #35830 üzenetére
Vagy beletörődik abba, hogy a tömeg elmosódott, a gyerek bemozdult lesz.
Miert kene beletorodni? Egy modern vaz ISO 25600-on is teljesen jo kepeket gyart, esetleg a NEF-en huz 2-3EV-t, oszt annyi. Nincs drama.(#35831) JohnyBlue válasza pandur99 (#35830) üzenetére
Ez a D750?Jo kep!
Bocs! Hulye vagyok. Canon EOS 500D + EF-S18-55mm f/3.5-5.6 IS
Mondjuk a "Flash ON" nem szep dolog! De akkor is...[ Szerkesztve ]
-
marcitp
őstag
válasz pandur99 #35822 üzenetére
Én meg leírtam már, amit akartam, csak érteni nem akarod. Képmutogatásba nem megyek bele, mert közöd nincs hozzá.
Ötletet próbáltam adni a kollégának, igazából sztem érthető volt, amit írtam.
Egyébként igen, fényképezés. Ha nincs fény, akkor nehéz pro módon megoldani.
De mint írta, kezdő-hobbista. Inkább ötletet adjál neki, ne azt, hogy hajjaj, sok tanulás, stb-stb. Persze, hogy az. De valahol el kell kezdeni, azzal, ami van.https://www.flickr.com/photos/131261609@N06/
-
marcitp
őstag
válasz pandur99 #35819 üzenetére
Tényleg nem vitatkozni akarok, de a kitobival 18mm-en f/3,5 van. Számold vissza a zársebet 1/180-ról akár 1/18-adra kézből, mert az 24MP-n is megfogható, tapasztalat. Akkor hol is tartunk ISO-ban? 20000-nél?
Hagyjuk már. Ez van a kollégának, ezzel kell főzni, meddő vita. Ja, hogy az alakok elmosódnak? Sztem a linkelt képnél sem az alakok a fontosak; vagy ha portrézni szeretne ismerőst (és akkor még engedély sem kell a publikáláshoz), akkor akár egy kis diffúzor a pop-upra visszavett teljesítménnyel pl. Írta, hogy kezdő-hobbista. Lehet próbálkozni, ezért szép és kreatív hobbi. Részemről zártam, szép napot.[ Szerkesztve ]
https://www.flickr.com/photos/131261609@N06/
-
tvamos
nagyúr
válasz pandur99 #35805 üzenetére
Oke, 1.8-as fixet meg vesz a hobbifotos. Talan 1.4-et is. Sot, talan meg 1.2-es manualt is. De ami az folott van, az tulajdonkeppen nincs is. Raadasul a DOF is olyan papir vekony lesz.
[ Szerkesztve ]
-
marcitp
őstag
válasz pandur99 #35796 üzenetére
Nem értelek, semmi cinizmus nem volt benne, és légyszi Te se így reagáld le. Az ilyen "ügyes vagy" hülye dumákkal meg ne gyere! mindig az a legjobb, ami van, inkább segíts a kollégának...
Sajnos elég szegényes az obiparkom, és nem vagyok hajlandó ennek "bedőlni", hogy csak a fényerős, űber, kiba drága cuccokkal lehet fotózni ilyen helyzetekben. Mert nem. Injább adj ötletet a meglévő cucchoz.https://www.flickr.com/photos/131261609@N06/
-
marcitp
őstag
válasz pandur99 #35793 üzenetére
Ugyan... 18-105-el elvoltam az adventi vásárban.
Sztem 1/18-adot kitartja a kolléga (18mm-en), hozzá egy kis ISO, és kész. Meg esetleg letámasztani. Ki kell próbálni. Persze, fényerős fix, de nem rossz a VR meg az újak zajtűrése sem. Abból kell főzni, ami van.https://www.flickr.com/photos/131261609@N06/
-
FerNandor
őstag
válasz pandur99 #32728 üzenetére
Köszönöm, akkor megrendelem a sima objektívet.
Amit digitalko-n megrendeltem, azt le is mondtam, mert írták, hogy elfogyott az összes és gyártótól érkezik, mert nincs az importőrnél sem és minimum 3-4 hét. Akkor meg inkább megrendelem ebayen 47 ezerért
"A shark could swim faster than me, but I could probably run faster than a shark. So in a triathlon, it would all come down to who is the better cyclist."
-
fanti
addikt
válasz pandur99 #30141 üzenetére
Akkor LensPen helyett vigyek a fotóstatyiban egy kis páleszosbutykost?
Lehet én hörpinteném föl idegnyugtató gyanánt egy idő után.....
Akkor képzeld el az előd gép (Fuji FinePix S1800) autofokusz sebességét....
Letérdeltem a gyerkőctől három méterre, P módban rátettem a célkeresztet (szem keresővel, nem LCD-vel), félig nyomtam az exponáló gombot, élesítés......élesítés.....élesítés......kész, pittyen, lövök, a gyerek meg a hátam mögött kérdezi "apa te mit csinálsz?"[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● PH!otósok beszélgetős offolós topikja
A topicba tilos bármilyen, keres, kínál, cserél típusú hirdetést beírni!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest