- Milyen TV-t vegyek?
- OLED TV topic
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- 80% vs. 100% – Tönkreteszed az aksit, ha mindig feltöltöd? – Tech Percek #6
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen alaplapot vegyek?
- Asztrofotózás
- Egérpad topik
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
-
PROHARDVER!
Ez a topic a Nikon DSLR-ekkel kapcsolatos kérdésekkel foglalkozik. Ha új látogató vagy egy dolgot kell betartanod:
Olvasd el az első hsz-t!
Új hozzászólás Aktív témák
-
mustang28
tag
Sziasztok!
Van egy tényleg makulátlan D5100-as vázam. 16600 expo van benne. Mennyit érhet szerintetek?
Garancia még 2017 májusig.Köszi a választ.
-
Throme
veterán
válasz
gaben75 #30195 üzenetére
Nekem is történt már ilyen a 18-105-tel. Valahogy sikerült visszacsavarni, -szorítani. A pillanatragasztós megoldásra én is gondoltam, csak más probléma is elő szokott fordulni. Ez pedig a zoom gyűrű gumi borítás elöregedés/elhasználódás. Egy cserénél azt hiszem a felragasztott műanyag homlokgyűrűt is le kell venni. Jól sikerült pillanatragasztós megoldásnál törhet a dolog.
Szvsz -
glaci
őstag
válasz
bandigno #30190 üzenetére
Nem, direkte kicsit távolodtam tőle, hogy ne járjak úgy.
Ill, akkor ugye mögötte lenne, nem előtte.
Meg rekeszeltem is egy picit.
Érdekes, hogy a 18-105 ugyanabban a helyzetben, gyutávon, beállításokkal, távolságból meg jó.
Jövő héten csinálok normális tesztet, aztán feltöltöm és megmondjátok a tutit.
Azt hiszem, nem küldöm vissza, hanem "ülök rajta" 2 hetet, aztán ha együtt tudunk élni, max. elviszem a szervizbe, ha nem akkor meg elállás lesz belőle.(#30193) szilu7:
Nekem a 18-105 járt ugyanígy.
Fogtam a meleg ragasztó pisztolyt nyomtam 3 - 4 apró pöttyöt, rányomtam vissza a helyére, vártam pár percet míg visszahűlt és azóta is tökéletes! -
JohnyBlue
addikt
Én a Fotósaroktól rendeltem online egy 35 milis Sigma ART-ot. Semmi gond nem volt velük. Bár a gari levél nem volt a dobozban
Jeleztem a boltnak akik elnézést kértek és már küldték is a hiányzó papírokat.
Na igen, itt vidéken (Debi) venni még csak csak, de eladni.... na ahhoz kell művészet!
-
nasinas
tag
Upsz, erre nem gondoltam, na szóval elvileg innen már láthatók a képek...
-
Throme
veterán
Ha bevizsgáltatod, az már a gariztatás folyamata... miért kéne neked ebben részt venni?
Ha visszaküldöd és kérsz másikat (vagy pénzvissza.. ) nem kell gariztatni.Amúgy a bevizsgáláskor simán lehet, hogy nem ítélik hibásnak, mert speckón belül van.
Nekem is volt ilyen gondom nikon obival. Nekem szar volt, nekik fasza...Egy AF tuningos vázzal lehet vissza se kéne küldened.
Szóval - szvsz - a bevizsgálással nem biztos, hogy jól jársz.
Bevizsgálás nélkül küldjék az újat. -
t_a_m_a_s
addikt
Azért Bp-hez pont félúton van Nyíregyhez képest
Amúgy siralmas, hogy a fővároson kívül szinte semmi nincs... Még a komolyabb nagyvárosokban sincs egy nyomorult fotós szaküzlet. Ennyire nem biznisz? Én még nem szólok egy szót sem, nekem a lélektani határon belül van az Optiform, oda-vissza egy bő 100-as. Ennyi utazást megér, hogy tesztelni tudjam a portékát mielőtt megveszem, így szinte mindenem tőlük van. Régebben még egy-egy ajándék UV stb is becsúszott, ami kompenzálta kicsit a benzinpénzt
-
aleister
veterán
Nekem hála égnek eddig mindig mázlim volt.
Franciországból használt Sigma 150. Tökéletes.
Angliából használt D800E. Tökéletes.Az összes vásárolt obim online lett rendelve, és egyedül a legelső üvegem, egy Tami 17-50 volt eddig cserés, amit ingyen és bérmentve meg is csináltak a Camera Kft-s srácok.
-
glaci
őstag
válasz
fireman123 #30175 üzenetére
B@sszus ...
Olvasom itt, hogy mindenkinek milyen gondjai vannak az online vásárlással.
Innentől fog van még jóformán szerencsém is van, hiszen "csak" kicsit félre fókuszál, de legalább működik.Csak tudnám, hogy egy vidéki így hogy a fenébe tud "biztonságosan" vásárolni.
Mert BP nekem pl. 230 km, az oda - vissza már 460 ... -
quby
őstag
Állj el a vásárlástol! küldd vissza és vegyél másikat!
Én most szopok egy alaplappal. (ipon). Megjött, nem indul! 20 órán belül jelzem, kérem a 3 napos cserét. Visszaküldöm, majd 3 hét mulva (benne volt a karácsony) visszajön, hpgy a hibát nem tapasztaltuk, (de egy BIOS frissités azért volt) igy nincs csere. 14 nap ugye lejárt mert oda volt 3 hétig, most elindul ugyan de 5 perc után ugy kifagy mint az északi sark. Jelzem a problémám. Küldjem garba. 14 nap lejárt ugyhogy bekaphatom (lejogászoltam és tényleg). Most oda van megint garban. Dec 14-én vettem és azóta egy egy büdös percet nem tudtam használni, és vissza fogják küldeni hogy semmi baja akkor ott állok, egy szar alaplappal és egy garanciajeggyel, és eladhatom ugy hogy valakit átbaszok és csak keveset bukok, vagy nem baszok át senkit és és bukom a 80%-át....
Most verem a fejem a falba
hogy az elején miért nem éltem a 14 napos jogommal.....
-
hemaka
nagyúr
válasz
fireman123 #30175 üzenetére
Onlinenal az a baj, hogy ki kell bontaniuk, mert a garipapirok alt. a dobozban vannak es kitolteni ill. pecsetelni kell a kikuldes elott. Na most onnan kezdve csak bizhatsz a szerencsedben, hogy nem hasznaltat kapsz uj gari papirral. Bar Nikonnal a gyari szam bele van nyomtatva a garanciajegybe, ott nem tudnak trukkozni a visszahozottal, max kiallitottat kapsz a legrosszabb esetben.
-
nasinas
tag
Készítettem pár fotót ma este, D3300 és az újabb fajta Tami 18-200. A Szabadság hídtól indultam és a Parlamentnél vettem észre, hogy addig ki volt kapcsolva a képstabi. Ezért visszafelé is lesétáltam - villamosoztam a fotós helyszíneket. Tulajdonképpen stabi nélkül is lehet ügyeskedni, állvány híjján merev felületekre tettem le a gépet vagy a karomat támasztottam ki a korlátnak, de a stabi azért nagyon jó, hogy van. Persze lesz állvány is, kell az néha, főleg így este ,amikor nem mindenre elég a stabi sem.
A gép villanó nélküli automatán volt, gondoltam, most nem rekeszelek én, a gép úgyis megteszi, az ISO gyakran volt 3200-6400 értéken.
Ide kattintva láthatók a képek.A képeket számítógépen élesítettem - a gépben nem találtam ilyen lehetőséget, emlékeim szerint a Canon 1100d-ben mintha lett volna, de nem kellett nagyon. Ashampoo Photo Optimizer 6-ot használtam - szóval nem volt nagy műtét. A JPG-k Fine minőségűek a gépben, legnagyobb méret (és felbontás), más utómunka eddig nem volt, a fájlok méretét a Google képtár csökkentette.
-
hemaka
nagyúr
válasz
fireman123 #30167 üzenetére
Pontosan igy, ahogy szinte mindegyik boltban. Ezert szoktam kerni, hogy ha szemelyesen veszem at, a dobozon levo zarjegy ne legyen atvagva. Ha megis at van, nem vagyok erte hajlando fizetni.
-
fanti
addikt
A kolléga úr képeit láttad?
Viszonyításképpen gondoltam megnézni.
-
válasz
Larry303 #30166 üzenetére
Hát ez bizony erősen szopóág... most visszanézve a vele készült képeket, 1/45 meg még 1/180 (!!!) mellett is észrevehető ISO 3200-nál. Tehát szerintem ez nem longexpó melegedés, és nem is fényszivárgás, ha csak kicsit magasabb ISO-knál jön elő.
Kicsit durva azért... Broki bácsinál láttam, hogy 12800-nál van egy ilyen defekt - de mondom az már úgyis extended (szóval erősen Dangerzone), azt még benyelném. De hogy már 3200-nál is összeszarja magát... na, azt már nem annyira szeretem.
Lehet itt valamit csinálni? Használtan vettem ugyan, de egy elég korrekt(nek tűnő) embertől - volt adásvételi, nálam az eredeti számla (egy elvileg még létező cégtől - interhifi.hu), "Nikon Europe Service Warranty" jegy dátummal, pecséttel...
-
glaci
őstag
válasz
Colonel993 #30165 üzenetére
Írtam nekik e-mailt (hogy legyen nyoma), azzal, hogy nem jó és ezért kérem a cseréjét, de még nem reagáltak.
-
matyi012345
őstag
válasz
fireman123 #30167 üzenetére
Nekem konkrétan ezt mondták a 220V-ba, amikor visszavittem egy Wifi adaptert, hogy majd eladják másnak így.
-
fireman123
őstag
válasz
Colonel993 #30165 üzenetére
Mi történik a 14 napon belül visszaküldött obival (vagy bármi más műszaki cikkel), ami ugye már fel lett bontva, ki lett próbálva, akár használták is 13 napig? ....újból eladják a következő online vevőnek (mint vadi újat és tökéletest), hátha neki megfelel és nem reklamál és nem küldi vissza????
-
Colonel993
senior tag
Cserélnek meg minden, mert nem akarnak péztől elesni (ez az ő érdekük volna...) de 14 munkanapon belül te vagy az atyaúristen
Nem kérem és köszönöm van, hanem ugrik fordul!
Az üzlet rád eső felét Te teljesítetted, a termék rosz, ők nem teljesítették a rájuk eső felet.
Ennyi!
Törvény, nem szeretni kell, hanem betartani! -
glaci
őstag
válasz
matyi012345 #30162 üzenetére
És (#30163) Colonel993 is:
Köszi srácok!
Az a baj, hogy én ha lehetséges, akkor inkáb egy tökéletesen működő üveget szeretnék.
De most ezzel nagyon befürödtem ...
Már nem cserélnek 3 napon belül, ha a termék hibája a rendeltetés szerű használatot akadályozta? -
glaci
őstag
Szisztok!
Tegnap előtt meghozta a futár az Extreme Digital webáruházból még 1 hete megrendelt Tamron Nikon 18-200/F3.5-6.3 Di II VC objektívet. Sajnos pont a szabadságom végére érkezett meg, így már csak munka mellett (után) tudtam kipróbálni tegnap.
Úgy érzem nagyon peches vagyok és kifogtam egy rossz példányt! (Lehet, hogy csak túlzottan beleéltem magamat, mert annyi jót hallottam Tőletek róla, de nekem ez most nagyon nagy csalódás.)
Elsőre látszik, hogy a képek közel sem olyan jók, mint a Nikon 18 - 105 -el voltak.
A stabilizátort próbáltam, az egyébként pöpec, de még lerekeszelve és rövid záridővel is nagyon életlenek a képek.
Próbáltam tesztelni és arra jutottam, hogy a hiba nagyobbik részt azért van, mert az obi a téma elé fókuszál valamivel. (Bár LV -ben kontraszt fókusszal is jobb a 18-105, de akkor már nem olyan vészes a különbség.)
Ilyenkor mi a teendő? Írtam már az Extrémnek egy levelet, de félek, hogy a szervizbe hajtanak majd vele, hiába vagyok még 3 napon belül.
Mert az OK, hogy egy tájképnél ez nem olyan nagy probléma, de egy makrónál már használhatalan és egy portrénál sem jó, ha az alany szeme helyett az orra éles!Mondjatok valamit, mert most nagyon el vagyok keseredve!
Köszi előre is! -
válasz
matyi012345 #30156 üzenetére
Igen, az meg a másik problémám... még pár hónapig garis, szerintem megfuttatom egy körre, hátha tudnak vele mit kezdeni.
-
matyi012345
őstag
válasz
matyi012345 #30155 üzenetére
Na most meg is néztem a képet
Azt gondoltam jobban csíkosodik. Viszont alul a lilás elszíneződés 1/6 másodpercnél az brutális. Most próbáltam az 1200D-men, 6400 1s és semmi. Ez engem jobban aggasztana.
-
-
A Zéé
addikt
válasz
Tav-Csoves #30149 üzenetére
csillagokat max 20-30 másodperces képekkel szoktak, különben bemozdul. Vagy ha az ég egy bizonyos pontját akarják, és valamiért ez a záridő nem elég, akkor egy motoros fejre helyezik a fényképezőt.
Csillaghúzós képeket Startrails-el összekombinált "rövid" záridős képekből lehet csinálni.
Az a temperature meg a színhőmérséklet, nem valami felület, vagy elem hőmérséklete
-
D7100-nál a csíkosodást mennyire befolyásolja, hogy az ADR be van-e kapcsolva?
Van egy példa NEF (most tekintsünk el attól, hogy kicsit bemozdult, mert térden bökött egy kutya
) - de posztban semmit nem csináltam vele, és még a vázba is -1 FÉ korrekció volt beállítva... akkor meg mi a franc van?
-
Tav-Csoves
őstag
és lakkusjj
azt a leborultas!
Köszi a tanácsot!
Akkor viszont ha csillagokat fotóznék, hány másodperces max záridővel csináljak, hogy ne legyen gond?
Illetve ha azt akarjátok hogy a csillagok bemozduljanak, milyen technikát alkalmaztok?egyébként azt hittem azokra a foltokra, hogy piszok.
Most csináltam gyorsan még képet, - normális képet, full automatán - és teljesen oké a gép, nincs semmi folt rajta, megnyugodott a pici lelkem.
EXIF file transportban ez áll: Temperature="4850"köszönöm a válaszokat!
-
törölt tag
Low light autofókusz tapasztalata van valakinek D7200 és D750-nel?
-
lakkusjj
aktív tag
válasz
Tav-Csoves #30145 üzenetére
Egy negyed órás expónál már elég szépen tud melegedni a szenzor. Nincs semmi baja a gépednek, de az ilyen teszteket szerintem hanyagold.
-
A Zéé
addikt
válasz
Tav-Csoves #30145 üzenetére
De miért csináltál ilyent? Komolyan... 16 perces kép, +5 expo rajta, és zavar, hogy kijön valami nem normális dolog? Ez nem normális géphasználat. Ha pedig az volt a cél, hogy valamilyen anomáliát produkáljon a váz, akkor jó hírem van: sikerült
Ha 50 másodperces expónál csinálna ilyent húzgálás nélkül, akkor lenne okod aggódni, de ez nem rendeltetésszerű használat.
Kb mintha egy Ferrarira utánfutót akasztanál, arra rálapátolnál 5 köbméter sódert, és csodálkoznál, hogy nem tud 4 másodperc alatt 100-on lenni.
-
Tav-Csoves
őstag
Sziasztok! Lenne egy igen érdekes kérdésem.
Csináltam egy tesztet: levettem az objektívet a gépről - D3300 - és rátettem a gyári sapkát a gépre, és csináltam egy 987 másodperces képet...
Persze, koromfekete lett, de LR-ben kicsit állítgattam a dolgokat, és azt vettem észre, hogy van a képen 4 olyan rész, ahol a zaj összesűrűsödik, avagy nem egyenletes.
printscreen: [link]
A kép kiexportálva: megaKérdés: mi van a CCD-n? Vagy mi a baj van a CCD-vel?
A gép szinte még új, január 15-én vettemKöszönöm a választ!
-
szaki1986
tag
Távkioldókat nézegetek ebay-en, ezt tűnik szimpatikusnak: MC-DC2 Timer Remote
Nincs odaírva, hogy D5500-al is működne, de ha jól tudom ugyanaz jó ehhez a géphez is mint a D5300, D5200, stb. gépekhez, ugye? Esetleg erről a távkioldóról van vkinek tapasztalata? Szerencsére nem vészes az ára.
Másik kérdésem az lenne, hogy ilyen távkioldókkal be lehet állítani 1 mp-nél rövidebb intervallumot? Azaz, hogy a gép folyamatosan fotózzon, mintha lenyomva tartanám az exponáló gombot.
-
fanti
addikt
válasz
pandur99 #30141 üzenetére
Akkor LensPen helyett vigyek a fotóstatyiban egy kis páleszosbutykost?
Lehet én hörpinteném föl idegnyugtató gyanánt egy idő után.....
Akkor képzeld el az előd gép (Fuji FinePix S1800) autofokusz sebességét....
Letérdeltem a gyerkőctől három méterre, P módban rátettem a célkeresztet (szem keresővel, nem LCD-vel), félig nyomtam az exponáló gombot, élesítés......élesítés.....élesítés......kész, pittyen, lövök, a gyerek meg a hátam mögött kérdezi "apa te mit csinálsz?" -
t_a_m_a_s
addikt
válasz
Real_Necro #30137 üzenetére
Azért UWA-val, játszótéren, 4-6 méter távolságból... Keresni kell majd a gyereket a képen rendesen
-
hotkar
senior tag
Ez kb. minden tárgytávolságon éles.
Múltkor volt egy kihagyhatatlan ajánlat 33e USD-ért
-
fanti
addikt
Igen, a gyerekfotózás az nehéz meló. Még csak hagyján kint a játszótéren, nyáron, tűző napon.
Ott jó a 200mm, mert mire odarohansz hozzá, addigra már hét határon túl van.
Meg a kavics csatáktól is megóvod a gépet így. Beállsz a jácci közepére, és onnan fotózol szépen, nyugodtan.De ilyen időben, otthon, aligfényben.....
Szerintem is egy bombázós vaku segíthet a legtöbbet.
Bár annál is megvan az a probléma, hogy a gyerkőc megszokja a villanást, nem szereti (nyilván) és összeköti azzal, hogy rácélzol a géppel, így aztán folyton becsukja a szemét reflexből ilyenkor, vagy akkorát hunyorít, hogy azt hiszed kínai.
Mindegy, 50 képből csak lesz 5-10 tűrhető is.
-
rottbali
csendes tag
válasz
matyi012345 #30133 üzenetére
Jó néhány éve megvan már a d3100 és párszor eljátszottam a bővítés/fejlesztés gondolatával és mindig oda jutottam, hogy nem tudtam eldönteni merre érdemes fejleszteni. Vakum, állványom, jó táskám, időzítős távkioldóm van. Egyedül a tamron 70-300 di ld-t nem használom mert nagyon lassú és a vele készült képek sem nyűgöznek le... -
matyi012345
őstag
válasz
rottbali #30130 üzenetére
Három variácóból 4-re kaptál szavaztot, de azért most jön egy ötödik:
Szvsz az a szett a gyerekek fotózására elég, 3100-on azért lehet túrni az ISO-t is felfelé, az 50-es meg szép képet ad, 18-105 meg univerzális. Amit erre elvernél inkább vegyél belőle valamit a gyerkőcnek, és ezt most nem viccből mondom. Ha veszel egy jobb telét akkor majd cserélni szeretnéd a 18-105-öt, a fixet később 1.4-re akarod majd cserélni és már el is kapott a mókuskerék. Volt 3100-am, tudom mit tud egy fényerőssel, nem kell több szerintem, főleg nem családi képelhez.
Ha meg mindenáron pénzkölthetnéked van, akkor vegyél a 70-200 árából egy studioszettet fényformálókkal és akkor lesznek valóban jobb képeid is.
-
t_a_m_a_s
addikt
válasz
Kean_Sorbo #30115 üzenetére
Árban kb reális szerintem, de egyik darab sem mai csirke már... Ízlések és pofonok, én már nem szenvednék velük... A duplájából ki lehet hozni egy D5000-5100-at és egy 18-105-öt használtan, ami fényévekkel ez előtt jár.
(#30127) Larry303: miért a tieid nem várják meg szépen, türelmesen amíg zoomolsz-komponálsz-fókuszálsz-exponálsz??? Neveletlen kölykei...
Telét én is csak udvaron, jó fényben használom, elcsípni 1-2 önfeledt pillanatot. -
rottbali
csendes tag
válasz
Larry303 #30122 üzenetére
Általában az 50-es van fent vakuval és ha jönnek látogatók akkor kerül fel a 18-105 a nagyobb látószög miatt.
Amit még elfelejtettem írni, hogy majd kirándulások, séták alkalmával szeretném használni tehát kültéren.1-2 hónap és elkezd járni a pici és ezért gondoltam telét a nagyobb dof miatt.
-
Larry303
addikt
válasz
rottbali #30120 üzenetére
bocs én értettem félre akkor
A fő felhasználási terület kisgyermek cseperedésének a fényképezése lesz.
kettő cseperedik nálam 3és fél éve...70-200 stb üveg max amikor kint vagyunk akkor volt fent...ellenben az 50es a vaku és a jó fokuszrendszer, meg egy normális kereső mindig jól jön.
én amúgy gyerkőcözni inkább valami 20-35 közötti bitang fényerős üveggel nyomulnék szívem szerint beltérben...mókás kis képeket lehet velük
-
pandur99
aktív tag
válasz
rottbali #30120 üzenetére
Attól függ, mire szeretnéd használni. Ha csak úgy általánosan, hogy legyen egy jó teléd, akkor a 70-300. Ha célirányosan, mondjuk beltéri rendezvényekre, koncertekre, kevés fényben, akkor inkább a 70-200 VC. Stabilizátor nélküli 70-200 esetén azonban én inkább a 70-300 VC-t javaslom.
-
pandur99
aktív tag
válasz
rottbali #30116 üzenetére
A Tamron 70-300 VC kiváló obi, gyors, nyitva is éles, és a stabija elsőrangú. Ráadásul használtan 70-90e körül megkapod. A régi Tamihoz képest ég és föld a különbség.
A D3100 jó gép, inkább az obiparkodat javítsd, aztán ha már a gép a szűk keresztmetszet, akkor válts fölfelé. -
rottbali
csendes tag
Sziasztok,
Jelenleg van egy nikon D3100-es gépem és hozzá 50F1.8G, 18-105, Tamron 70-300 di ld (használatához állvány kell és nagyon lassan fókuszál).
Fejleszteni szeretnék a lehetőségek a következők:
- Tamron 70-200 f2,8 di ld (olvastam, hogy rekeszelni kell)
- Tamron 70-300 vc usd
- Nikon d7100 (használt)A három lehetőség közül kellene választanom. Szerintetek melyikkel járnék a legjobban és miért?
A fő felhasználási terület kisgyermek cseperedésének a fényképezése lesz. -
aleister
veterán
válasz
#65675776 #30108 üzenetére
Szerintem ne fáradj daa-raa! Rezisztensek az érvekre.
Mindenki azt használ, amit akar.(#30110) flash-
Dehogy az.
Írtad, hogy 50 mm alatt is lehet portrézni az izgalmasabb képi hatások miatt, amire azt válaszoltam, hogy igen, akár uwa-t is lehet használni erre a célra, de az már eléggé a véglet. -
Larry303
addikt
válasz
*Ropi* #30103 üzenetére
naja, az élessége már-már zavaró
anaqer: azthiszem igen a 7100esen isa kép szélén összetolta már őket rendesen, amúgy pazar óveg nagyon szerettem...
daaraa: ez pontosan így van, de ez már megint más kérdés a vitaindító kérdésmás volt...amúgy alap, én is imádom a kompressziot amit angyobb gyutávok adnak, szal elég sok minden befolyásolja a döntést, hogy mire mit használunk sztem
Econ: 100mm f4 dxen sztem teljesen rendben van, megadja a fej mélységét, de azért még kellően mos...többi körülményen kell dolgozni, amit írtál paraméterek teljesen rendben van
-
törölt tag
válasz
_füles_ #30096 üzenetére
Csak éppenséggel ha ugyan azt vágod ki a 200 mm-es obival készült képből, mint amit 24 mm-en készítettél, akkor kidobtad a kép, és ezzel egyetemben a hasznos információ ~90%-át. Magyarul a szenzor adta lehetőségeket nem használtad ki.
Emellett ha a hátteret és előteret is figyelembe veszed, akkor azoknak a témához való viszonya is megváltozik. Ahogy mondani szokás, a nagy gyútáv összenyomja a teret. Szóval a gyútáv kiválasztása már a kompozíciót is meghatározza.
-
törölt tag
válasz
Larry303 #30080 üzenetére
Nekem most (Sony) APS-C-n 50mm-es f1.8-am van, ami egy nagyszerű obi, de a portréképeiből rendszeresen vágnom kell, mert valahogy hátrébb lépve adja igazán... Bármilyen szánalmasan hangzik, portréra leginkább az 55-200-as kitobit használom, jellemzően 100mm-es állásban, f4-es rekesszel. Tudom, hogy ennél sokkal profibb megoldások vannak, de akár az élesség, akár a DOF ügyében egészen elégedett vagyok vele, ennél komolyabb mosoda nekem nem feltétlenül kell...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● PH!otósok beszélgetős offolós topikja
A topicba tilos bármilyen, keres, kínál, cserél típusú hirdetést beírni!
- Autós topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Xbox tulajok OFF topicja
- Milyen TV-t vegyek?
- sziku69: Szólánc.
- MediaTek lapka köré épülne a Galaxy S25 FE?
- Robotporszívók
- Nintendo Switch 2
- Spotify
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- További aktív témák...
- Sony Alpha 7 (2300 expo) + 28-70mm f/3.5-5.6 + Takumar 55mm f1.8 M42 + M42-NEX adapter
- Canon EOS 200D gépek, objektívekkel, kiegészítőkkel. (3870 vagy 42200 expoval)
- Sigma 50mm f/1.4 EX DG HSM objektív ( Canon ) - Újszerű -
- Wolfgang GA200 camera
- Canon EF-EOS R adapter Drop-In Variable ND szűrővel -Újszerű-
- AKCIÓ! MSI B450 R5 3600X 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB Zalman S2 TG Zalman 600W
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T470 - i7-G7 I 16GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- Eredeti Lenovo USB-C 65W töltő
- Jo Nesbo: LEOPÁRD (nem olvasott)
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép PC Játékra! R7 5800X3D / RX 7900 XTX 24GB / 64GB DDR4 / 1TB SSD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest